|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Cytat:
Kochana jak TŻ jest w domu to ja jestem niepotrzebna Kostusiowi do szczęścia,Tatuś nic nie zabrania,non stop nosi,na wszystko daje zielone światło a mama mówi że NIE to NIE nie ma tak że jesteś "gorsza" bo Mała się kręci jak ją przewijasz,uwierz mi że jak będzie miała zwykły katarek czy gorączkę to Ty będziesz najwspanialszym lekarstwem na wszystko. Ja np.jak Kostuś gorączkuje czy jest przeziębiony wiem że przytulanie zawsze mu pomaga.Dla każdego dziecka mama jest najważniejsza i nie ważne czy ona siedzi w rozciągniętym dresie,czy ma na sobie szpilki.Mama to mama-bohaterka która zawsze wie jak pomóc,jak pocieszyć,wie kiedy trzeba przytulić a kiedy odpuścić.Jaśminka jest maleńka i dopiero teraz zacznie rozpoznawać Twoją twarz,jak tylko pojawisz się na horyzoncie będzie się śmiać i nawoływać Cię.Już Wam pisałam że macierzyństwo ma lepsze i gorsze dni. Ale tych lepszych jest więcej-każda z was się o tym przekona.Czasem puszczają nerwy a czasem wstajesz rano cieszysz się jak głupia patrząc w łóżeczko. Teraz jesteś na etapie organizacji i poznawania się z Córcią,musicie wypracować swój rytm,z cycem też tak jest.Ja się poddawałam kilka razy ale w końcu powiedziałam DOŚĆ i się zawzięłam i co? 10mcy karmiłam i jestem z tego dumna Ty też dasz sobie radę-zobacz Kluska jaka waleczna,nie poddaje się-bierz z niej przykład a jak byś coś potrzebowała-porady,wsparcia jesteśmy tu dla Ciebie-i to się tyczy każdej z Was)
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Lenko witamy na świecie
![]() Aga super, że znalazłaś czas dla Nas i opowiadasz o małej ))))Iza.. żal mi Domisia i Ciebie.. musicie być dzielni buziakuje wszystkie.. u mnie nic nowego.. tż w sobotę jedzie oglądać mieszkania, może coś uda się zaklepać już ![]() Ja jutro w delegację jadę do Kielc.. więc pewnie koło 22 będę w domu dopiero
|
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to takie wzruszające Łzy mi w oczach stanęły normalnie... i "każda" to naprawdę każda- z maleństwem, staraczka czy ciężarówka. Tak Mysiu, Migotko, PannoMagdo. KAŻDA ![]() Cytat:
![]() A co się smutasz kielcami? Ja tak kocham to miasto jest fajna pizzeria na sienkiewicza a na przeciwko w pawilonach zrobiłam mój drugi tatuaż mmm i był taki klub 'siódme niebo' to był czaaad ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
||
|
|
|
#1654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Agabi Witamy ponownie!!!
Cytat:
Ktoś coś wie o Lili? U mnie nudy, nie ma o czym pisać. Poza tym, że wiosna przyszła i tak pewnie zostanie z 2 tygodnie. A potem jeszcze z miesiąc śniegu z deszczem. No i dowiedziałam, się że od piątku koniec z ćwiczeniem, bo wtedy dojdą zastrzyki na wzrost pęcherzyków. No i swoimi ćwiczeniami mogę doprowadzić do tego że popękają za szybko. |
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Klusia ja lubię jeździć w nowe miejsca spotykać sie z ludźmi. Ale za jakies 30 min jadę i cały dzień moje zwierzaki nie będą mnie widzieć.
W sb jadę do mojej chrzesnicy to lizne trochę macierzyństwa ![]() Ewcia suuuuuper słowa
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Zła jestem jak cholera! @ dalej mi się nie chce rozkręcić, we wtorek plamiłam, wczoraj nic tylko lekko zabarwiony śluz, dzisiaj już znowu plamienie ku.rwa, ja już nie mam czasu !! Jak nie dostane dzisiaj to tylko modlitwa mi pozostanie , żebym się wyrobiła na szpital na 15kwietnia ![]() To sobie z rana pomarudziłam. Popijam kawkę. Wiecie, że od poniedziałku w ogóle mi się jeść nie chce W moim przypadku to bardzo dziwneArletko, Lenka śliczna! I tak jak patrzę na zdjęcie to mam wrażenie , ze do Twojego tz podobna
|
#1657 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Ewcia Panna Magda oby tż jak najszybciej znalazł Wam przytulne mieszkanko Mysia a może zatestuj? Agabi pierwsze wspólne chwile, taka śliczna to Twoja kruszynka A na odparzenie to może częściej zmieniać pieluszkę, grubiej kremem smarować za każdym razem i dokładnie go wklepać, wietrzyć. Ja używałam bepanthen, nivea przeciw odparzeniom, linomag maść zieloną a teraz ziajkę, a po kąpieli samo emolium i nic się nie działo. Może Jaśminka jak na księżniczkę przystalo jest delikatna A co do planu dnia to na razie ją obserwuj i patrz kiedy co robi, po pewnym czasie zauważysz powtarzalność. A jak Wam nocki mijają ? I jak Ty Kochana się czujesz, przecież po cc to nie takie hop siup . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Yss, Lila dalej w szpitalu i każdy dr co innego mówi. Jednego dnia chca robic cc ze względu na tętno i wymiary maluszka a drugiego chcą ją wypuścić do domu ![]() Mysiu, a nie da się wziąć tabl na wywołanie @ w odpowiednim czasie przed zabiegiem? kiedyś coś mi się o uszy obiło. A z apetytem to wiosna chyba, też zapominam o posiłkach ![]() Od poniedziałku Hania mi zaczęła wstawać o 7-8 a za to więcej drzemie w dzień. zamykają mi się oczy, pierwsza drzemka będzie wspólna. wszystkiego najlepszego dla naszego małego, wątkowego mężczyzny!! Kostello, rośnij duży i zdrowy
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2014-03-13 o 08:37 |
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Zrobię to jutro jak dzisiaj nie przyjdzie.
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Kostuniu Nasz kochany życzę Ci Zdrówka i samych radości
|
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego Kostusiu! Rośnij zdrowo i bądź radościa i dumą rodziców.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
Kostus z okazji tak waznego swieta duzo zdrowka, Usmiechu na twrzy, badz zawsze tak radosny jak do teraz i zarazaj ta radoscia najblizszych;-)
Mamusiu Ewciu tobie z tej okazji duzo wytrwalosci. Jeszcze o tej porze rok temu Kostello siedzial w twojej kawalrce a dziś tulisz malego najwazniejszego mezczyzna w swoje ramiona. Zarazaj go swoim powerem i dawaj mu nadal swoją bezgraniczna milosc. Ucaluj syncia od cioci diany i Natalki ;-)
|
#1662 |
|
Raczkowanie
|
Wskoczył kotek na ławeczkę,
zdmuchnął na torcie jedną świeczkę, i zamiauczał pięknie miał. Teraz pobiegł bez miauczenia żeby złożyć Ci życzenia!!! Wszystkiego Najlepszego Kostuś!!! |
|
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Mysia - testuj, może to coś znaczy, ja też miałam brak apetytu ![]() Ewcia - wszystko, co napisałaś, to mądre słowa Aga - nie miałyśmy o co się obrazić na Ciebie głupolku, Jaśminka jest śliczna, dużo zdrówka dla Was. Iza - trzymam kciuki za Ciebie i Dominisia, niech się wszystko dobrze skończy ![]() Od dwóch dni miałam wrażenie, że moje jelita "puszczają bąki", a to chyba maluszek zaczyna się ruszać, ciężko mi to czasem odróżnić, w końcu to pierwszy raz
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Kostusiu nasz kochany wszystkiego najlepszego z okazji Twoich urodzin, rośnij mamusi zdrowo!!!
Cześć Mysiu, jak się @ nie rozkręci to może zatestuj? Kurcze nie mogę się dodzwonić do gabinetu w Lublinie tam gdzie przyjmuje dr. Jakiel
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.ja tak na szybko.Aga super że jestescie w domu
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
KOSTUSIU Z OKAZJI TWOICH PIERWSZYCH URODZIN życzymy Ci DUZO ZDEOWIA SZCZESCIA I OGROM ZABAWEK. DUZO PRZYTULANEK OD WSZYSTKICH DZIEWCZYN A ZWLASZCZA OD JEDNEJ KOBIETY SWOJEJ MAMY KOCHANEJ.
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane która czapeczke wybrać ?
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba e tej jest jej ładniej
|
#1670 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia Mi się ta z pieskiem też bardziej podoba
![]() Wszystkiego naj naj dla najwspanialszego kawalera na naszym wątku ![]() |
|
|
|
#1671 |
|
Wtajemniczenie
|
Kostuniu Kochany, dużo zdrówka i żeby Twój cudowny uśmiech nigdy z buźki Ci nie schodził. Spełnienia najskrytszych marzeń i samych dobroci. Jak przyjedziesz do Wro, to ciotka upiecze dla Ciebie tort śmietanowy to sobie pobuszujemy
hej, kurcze, ale przy dziecku czas leci. Cyce mam jak kamienie, muszę się za nie zabrać. Zaraz rozpracowuje podgrzewacz, bo dzisiaj będzie jazda ma mleku matki z lodówki Izunia, koczowanie to jakiś dramat, że też nie mają warunków dla mam z takimi maluchami. Co mówią lekarze? jest już lepiej? trzymaj się Kochana, Domiś nasz mały smok da radę szybko zwalczyć choróbsko. Ruda, ty to powinnaś napisać jakieś wspomnienia z macierzyństwa!!! super się czyta!!! Kiedy przyjedzie tż? coś się zmieniło? Yss, a ty dalej w PL czy już Is? Dbaj o jajeczka ![]() Mysiu, może to już to, ten moment? może zatestuj? trzymam kciukasy. Ziajka, staram się zmieniać jej często, teraz nawet częściej. Wcześniej czekałam aż się obudzi, i to był chyba błąd. Dzisiaj tak się obrobiła, że pupiszon był myty w umywalce Używam sudocremu i nivea, i chyba ten drugi bardziej mi pasuje. CC wspominam wspaniale. Wszystko przez te katorgi szpitalne, po prostu mój umysł uznał że wszystko będzie lepsze i lżejsze. Po cesarce nie mogłam spać, takie miałam emocje, cieszę się że miałam ją wieczorem (w sumie to wczesnym), bo nie straciłam dnia. Wstałam o 5 rano, wzięłam prysznic, przenieśli mnie do normalnej sali, rozpakowałam moje bambetle (a trochę się tego nazbierało) i poleciałam po Jaśminkę i już byłyśmy razem do końca. Fakt, straszyli mnie że przy nadwadze będę długo do siebie do chodzić, ale to gó*wno prawda. Latałam cały dzień. Ciężko było wstać z łóżka i bałam się pierwszego sikania, ale jakby ktoś się mnie zapytał co myślę o cc, to śmiało mogę powiedzieć - DLA MNIE REWELACJA!!!!Kluska, heh moja jeszcze na etapie spania kamieniem, jak przyjdą drzemki to się zacznie dziać PannaMagda, podjęliście słuszną decyzję. Będziecie się starać od początku pobytu w UK, czy robicie przerwę organizacyjną? Coffee, u Ciebie to się zacznie teraz dziać w brzuszku. U mnie został już flaczek i faktycznie czasem mi go brakuje. mój tż taki zakochany w swoim "Jajeczku" że nie mógł dzisiaj z domu wyjść. Co chwilę chodzi i do niej zagląda. Wróciłam do wagi sprzed ciąży, mam nadzieję że teraz zacznie mi spadać nadwyżka ![]() Basiu, ja głosuję za pieskiem ale Wancia słodka, roześmiana!!!
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2014-03-13 o 12:50 |
|
|
|
#1672 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga No ja już na IS, hoduję i wysiaduje. Tzn. hodowanie zacznie się od jutra dopiero, bo zacznę brać zastrzyki na wzrost pęcherzyków. Teraz było wyciszanie. No a za tydzień już będziemy w drodze do PL z powrotem.
Ja jeszcze dziś na pożegnanie dostałam "krwawienie z odstawienia", fajnie jak by to była taka ostatnia akcja a potem spokój na rok. To bym się cieszyła .
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Aga no po meczarniach to rzeczywiscie cc to zbawienie, a mm mi dawali juz od 3 doby po 60ml w szpitalu moze zwieksz jej troszke a sama dzialasz laktatorem? Kluska na madalinskiego tak jest ze po 2tyg jest u nich kontrol w szpitalu, mala przytyla mnie nie pozwolila jest zadnych owocow lesnych a ja zajadalam dzem porzeczkowy, no i mam jesc duzo miesa i dieta z nabialu twarozek i sie nie glodzic ciekawe jak sie nie glodzic na takiej diecie :/ Mala na spacerku spi jak aniolek moglabym z nia tak jezdzic i jezdzic dzis tez juz po spacerkuYss to ciesz sie wiosna kochana sloneczko tak pozytywnie nastraja ![]() Iza matko ale sie biedny nameczy i ty tez zmeczona kochana ale dasz rade kochana wazne zeby Domis wyzdrowial szybko![]() Kostus kochany duzo zdrowka i wszystkiego naj naj naj w dniu pierwszych urodzin , rosnij duzy Ewciu dla Ciebie tez gratulacje za wytrwalosc i sile to tez twoj dzien kochana ![]() A Arletka cos pisala jeszcze? Mysiu nie martw sie w razie czego przed zabiegiem dadza Ci na wywolanie @ ,lekarz cos wymysli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Izuniu juz teraz będzie coraz lepiej
Agabi cudownie się to czyta ![]() Tez uzywam sudocreamu (wymiennie z linomagiem) i powiem Ci ze ostatnio na styczniowkach jedna z dziewczyn napisala, ze lekarz jej powiedzial, ze nie powinno sie go stosowac ciagle- tzn jak sie cos dzieje tylko. Bo sie skora przyzwyczaja. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1676 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zapisałam mojego noworodka do przychodni taka ze mnie mama. Jutro mamy usg nerek. We wtorek USC, i trzeba będzie Pesel załatwić PESEL. Muszę jeszcze odebrać swój wypis ze szpitala i zwolnienie lekarskie. Mam nadzieję, że mi dziady dadzą, bo będę miała lukę kuźwa. Mogłabym urlopem zabić, ale wtedy też musiałabym pójść wstecznie do lekarza medycyny pracy.Jezu, jakie te pneumokoki i rotawirusy są drogie!!!!! ciekawe, czy da się już wsadzić pierścionek zaręczynowy na palec. Stopy mam spuchnięte do granic możliwości, ktoś ma jakiś pomysł na to? oprócz zimnych okładów i nóg w górę?
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Agabi też miałam takie opuchnięte i nic nie pomogło, samo musiało przejść
aż boli co...![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Gianna dobrze że mała przybiera ile już waży? Jak Twój szew?Basiu ja tu zdjęć nie widzę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska, jak małżonek? Wyzdrowiał
?
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
No coś Ty
z bólu gardła nie tak łatwo wyjść, nawet z całym koszykiem leków ![]() Pytałaś o luteinę, nie mam pojęcia czy w ten sposób da się przesunąć @ dr będzie wiedział i na pewno ma na to sposoby. W ogóle po wczorajszej naprawie biodra mam 4 mega siniaki na pośladku wyglądają jak od klapsów
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No chyba będę musiała się z jakimś ginem skontaktować albo z Jakielem najlepiej. Tyle , że on na urlopie do końca marca i tu jest problem. klapsy mówisz ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

nie ma tak że jesteś "gorsza" bo Mała się kręci jak ją przewijasz,uwierz mi że jak będzie miała zwykły katarek czy gorączkę to Ty będziesz najwspanialszym lekarstwem na wszystko. Ja np.jak Kostuś gorączkuje czy jest przeziębiony wiem że przytulanie zawsze mu pomaga.Dla każdego dziecka mama jest najważniejsza i nie ważne czy ona siedzi w rozciągniętym dresie,czy ma na sobie szpilki.Mama to mama-bohaterka która zawsze wie jak pomóc,jak pocieszyć,wie kiedy trzeba przytulić a kiedy odpuścić.Jaśminka jest maleńka i dopiero teraz zacznie rozpoznawać Twoją twarz,jak tylko pojawisz się na horyzoncie będzie się śmiać i nawoływać Cię.Już Wam pisałam że macierzyństwo ma lepsze i gorsze dni. Ale tych lepszych jest więcej-każda z was się o tym przekona.Czasem puszczają nerwy a czasem wstajesz rano cieszysz się jak głupia patrząc w łóżeczko. Teraz jesteś na etapie organizacji i poznawania się z Córcią,musicie wypracować swój rytm,z cycem też tak jest.Ja się poddawałam kilka razy ale w końcu powiedziałam DOŚĆ i się zawzięłam i co? 10mcy karmiłam i jestem z tego dumna

Łzy mi w oczach stanęły normalnie... 

W moim przypadku to bardzo dziwne

aż boli co...