|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Ja również mam ochotę na pasztet
tylko nie wiem gdzie mi zmielą mięso indycze u mnie w sklepie ![]() Właśnie zjadłam 4 ciasteczka owsiane własnej roboty i jestem nimi zachwycona ![]()
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że na pewno w polo markecie mielą i jeszcze w niektórych mięsnych.
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zadomowienie
|
Ja już po usg
wszystko dobrze---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały ma 932 gramy Serduszko ok i przepływy ok. Nie mogę uwierzyć że taki człowiek siedzi u mnie w brzuchu Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Bazile fajne osiedle
![]() Kusicie tym pasztetem ja lubię wszelkiej maści pasztety ojjj lubię A nie ma problemu z wyjęciem tego pasztetu z keksówki?Byłam na placu zabaw, przyszłyśmy zjadłyśmy i ja już padam... nawet weny na pisanie nie mam ehh... boli mnie kręgosłup ![]() Też nie biorę tak na serio wagi u położnej - zawsze przed wizytą w domu rano na czczo wskakuję na wagę w bieliźnie - i to sobie zapisuję w notesiku i kontroluję W Pepco są fajne kocyki pluszowe 120x160 za 19,99 TŻ właśnie kupił - będzie służył Dominice jako narzuta na łóżko ![]() Idę przekształcać moją wczorajszą pomidorową w zupę-krem z grzankami ![]() Gratuluję udanych wizyt - doczytałam narazie że u Izetki i u Kucyka Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-13 o 17:39 |
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby z szyjka się nie pogorszyło |
|
|
|
|
#2349 |
|
Wtajemniczenie
|
IZETKA KUCYKU gratuluje i ciesze sie ze idzie do przodu
![]() Kucyku Ty lez i odpoczywaj i trzymaj dziecia w srodku ![]() Izetka gdzie chodzisz na USG i do kogo? Ja mam juz wyniki poranne wszystko ok Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#2350 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja już po wizycie..
Dzien zaczał się od tego, ze automat biletowy w tramwaju zjadł mi 4 bilety czasowe- 60min, więc 18zł w plecy :[ Dostałam szału prawie, bo jakieś młodziki, zrobiły sobie żarty i zagieły klapkę od drukarki biletomatu tak, ze on drukuje, ale nie wypadają!! Oczywiscie tego nie było widac, wiec straciłam kase i 4 bilety... jak na 13stego przystało. Mysle sobie- swietnie! To na pewno nie dostane tego L4 jak takie rzeczy od rana. No, ale widać mocno trzymałyscie kciuki (DZIĘKUJĘ W ciągu 4 tygodni przybrałam 3,5- bardzo dużo. Waga ruszyła mi dopiero 2 miesiace temu, ale za to konkretnie. Łącznie 6 kg na plusie od poczatku. Troche jestem w szoku, bo to dość sporo a poza brzuchem nic mi nie rośnie. Dołączam się do postanowien zwiazanych ze zdrową dietą. Nigdy nie lubiłam słodkiego. Słodycze mogły nie istniec a od połowy ciązy naprawdę mi sie ich chce. Nie przesadzałam, bo wiem, ze to chemia (mam bzika na punkcie jedzenia, czytania składów itd.), ale organizm powinien wiedzieć czego potrzebuje i podpowiadać, zachęcać! A jakbym jadla to, co podpowiada mi organizm to byłyby to fast foody, cola i lody- takie mam zachcianki- masakra ![]() Wiec wyobrazcie sobie jak trenuje swoją silną wolę... ![]() ![]() ![]() Dziś na obiadek zrobiłam pyszną zupę kalafiorową z koperkiem ...W ogole, to my narzekamy, ze nie mozemy jesc slodkiego.. a tak naprawde ciąża to super stan, bo naprawde można jeść przecież prawie wszystko- rozsądnie, ale nie ma dużo jakiś nakazów-zakazów. Zdrowa, zbilansowana dieta. Mnie przeraża wizja karmienia piersią. Zero słodyczy (bo chemia), swieżych owoców- bo wzdymają, swieżych warzyw, cebuli czosnku... Smazonego miesa. Boosz... Nie wiem jak ja przezyje. Przeciez będzie lato, ogrom przepysznych owoców! Ze słodkosci to własnie owoce lubie najbardziej!! Warzywa i salatki moglabym jesc caly czas. Pomidory ze smietaną i cebulką.. ![]() Zostaną mi ryby. Malo mleka i nabiału- bo uczula. Na chwile obecną nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić. Jeśli nasze Dziecko bedzie miało kolki (odpukać), to umre z głodu po prostu i rozpaczy.(Jeej jak przypomne sobie kolki córek mojego brata, to az mam gęsią skórkę! Płacz, płacz płacz przez 6 miesiecy. NIC nie pomagało, po prostu NIC). Prześliczne brzuchy dziewczyny! Mój tata zawsze mówi, ze on uwielbia ciążowe brzuszki i powiem Wam, ze chyba odziedziczylam to, bo się zachwycam. Takie domki dla nowych ludzików, cudeńka
|
#2351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę do dr Swatowskiego, jest moim prowadzącym
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
Izteka, Kucyk i Prowansja
oklaski za wizytę, szyjki, wagi i zwolnienia.Ja mam jutro i już przeżywam. Już sobie wyobrażam najgorsze Poprasowałam trochę na siedząco i ledwo dałam radę naczynia umyć. Bo mężulkowi już wczoraj nie pasowało że nie pozmywane.
|
#2353 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, od wczoraj cały czas ćmi mnie głowa
już powoli się wykańczam. Zła chodzę, wyżywam się na wszystkich bez sensu Miałam iść jutro na tę glukozę ale w sumie pod koniec tygodnia się największe kolejki, więc chyba znowu sobie odpuszczę. Może w sobotę Tż-ta wyciągnę rano to sama nie będę się tam nudzić ![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45569227]Dziewczyny ile powinno ważyć dziecko w 34 tc? Bo koleżanka byla u giną i jej powiedział, że za mało waży bo 1708 g i od ost wizyty przytyl 250 g...[/QUOTE] Mi lekarka tłumaczyła, że jeśli waga przyrasta w dobrych proporcjach tygodniowo to nie ma się czym martwić bo są różne dzieci. Jedne rodzą się po 4kg innego po 2,5 ![]() Cytat:
ja się głupia nie zapytałam ile moja waży
|
||
|
|
|
#2354 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a tak poważnie to mój tata ostatnio zainstalował u siebie taką drobniutką siateczkę na całym balkonie (musiał zajść na górę do sąsiadów żeby tam od góry ją jakoś przypiąć, bo mieszka na 9) a i słyszałam opinie u innych, że to faktycznie działa A przy okazji jak ktoś mieszka nisko i np. ma drzewa itp. koło balkonu to ma tym sposobem mniej śmieci ![]() Cytat:
Wybrałam Drewex Laura biały transparentny ![]() Z materacem coś czuję będzie problem, ale chyba kupię w stacjonarnym sklepie - którymś oczywiście nie wiem jaki wybrać lateksowe bardzo drogie... a z tą gryką-kokosem to nie wiem na co zwrócić uwagę... Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że wszystko gra Brawo ![]() A Beat@ i Ramona - macie piękne brzuszki A co do obwodu to nie wiem czy jest się czym sugerować, bo to też chyba dużo od kształtu zależy? Ja mam 94 w 26 t i 4 d... |
|||||
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Prowansja88
gratuluję wizyty ![]() i również super wieści no dziewczyny wchodzimy w ten III trymestr z samymi dobrymi informacjami |
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziewczynki, cieszę się, że wizyty udane! Kucyk, oszczędzaj się Kochana Prowansja, wiedziałam, że wszystko będzie dobrze! Ja siedzę sama, bo Mężul ma drugą zmianę i myślę, co zrobić dobrego na kolację I dziś sobie zmierzyłam brzuchol i w 28 tyg mam 96 cm
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Izteka, Kucyk i Prowansja super że wszystko ok
Sylwia u Ciebie jutro też będzie dobrze i powiem Ci co mi lekarz dziś powiedział "proszę pamiętać że Pani celem jest teraz jak najdłużej zatrzymać maluszka w brzuchu a nie dogadzać wszystkim na około" TroppoSensibile podoba mi się łóżeczko karolkya za wyniki
|
|
|
|
#2359 |
|
Raczkowanie
|
Mamuśki, nareszcie! Już nam płeć dzidziusia! tam, ta da dam! będzie DZIEWCZYNKA
![]() ![]() Ale nam się gęby śmiały całe popołudnie (mąż był przy usg i chyba przyniósł szczęście, bo już w pierwszych sekundach ginka mówi, że płeć to pewnie znamy, a my że nie. A ona na to: nie? Na 100% dziewczyna, a tu są wargi sromowe i pokazuje! Co za przeżycie! Waży już 800g, czyli w ciągu 4 tyg podwoiła masę. Teraz siedzimy na telefonach i się chwalimy, zaraz otworzę Karmi i będziemy świętować ![]() Z radości kupiłam jej sukienkę na wesele które mamy miesiąc po porodzie, co za piękny dzień ![]() Piszecie o monitorach oddechu. Ja uważam że to bardzo zbędny wydatek, jedynie położna mówiła że ma sens przy wcześniakach. Co do wagi to mam już 3 kg na plusie, ale hemoglobina mi poleciała i mam brać żelazo. No i doczekałam się skierowanka na krzywą cukrową, bleee W ogóle jakie wielkie te Wasze brzuchy, łał! śliczne! Mój to 2/3 z tego, urodzę krasnala :d A na gołębie też polecam kota, od razu ptactwo się wyniesie :d
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tymi "już 3 kg na plusie" mnie rozwaliłaś |
|
|
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja-
za wizytę![]() Mala_Czarno_Biala- Gratulacje Pradip ma rację, My tu sie borykamy z już ok.10 kg, a Ty Nam tu z 3 wyskakujesz ciesz się, że to TYLKO tyle
|
#2362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po emocjach widać, jak bardzo marzyła Ci się córeczka No i moja będzie miała koleżaneczke we Wrocławiu od Cioci z wątku - bosko
|
|
#2363 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was po dłużej przerwie.
Dziękuję jeszcze raz za gratulację egzaminacyjne ![]() Gratuluję 100 dniówek, początków III trym, nowych tygodni, łupów, zakupów i darowizn. ![]() Sama dziś wkraczam w 26t. Jeszcze trochę i studniówka ![]() I u mnie ten szczęsny remont dobiega końca. Elektryk dopiero jutro przyjdzie, bo dziś dojechała nasza lampa. Meble przeniesione, ustawione. I jutro chrzcimy nową sypialnię ![]() Jak podłączymy wszystko i ustawimy dokładnie jak trzeba to wrzucę Wam fotki. ![]() Tż troche na mnie narzeka, bo sobie wymyśliłam, że nasze drewniane 50-letnie schody malowane raz za razem opalimy do czystego drewna. I oczywiście on to będzie robił, bo jak się 'opala' olejną to śmierdzi i ja mam zakaz. ![]() Ogólnie jakbym mogła, to już by to było zrobione, ale zakaz to zakaz. Niech robi, a co.![]() Któraś z Was pisała, że starsza pociecha będzie musiała nosić okulary. To nic strasznego. Jeżeli u dziecka stwierdzono astygmatyzm (na recepcie opisane jest to jako moc 'cyl') i niewielką wadę, to faktycznie może się to cofnąć jak dziecko urośnie. Po prostu oko rośnie wolniej niż reszta ciała. Ale niestety może być tak, że wada zmaleje, ale całkowicie nie zniknie. Ważne, żeby pilnować dziecko od małego czy siedzi zbyt blisko telewizora, czy ogląda książeczkę nosem, można też podpytywać, czy widzi coś np. z 20 metrów. To takie symptomy które mogą świadczyć czy coś się dzieje. Ale nie panikujmy. Da się to wyleczyć i przede wszystkim z tym żyć. ![]() No dobrze, a teraz uciekam pod prysznic i do wyrka. Miłego wieczoru.
|
#2364 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta a kiedy dokładnie ta studniówka jest???w którym tygodniu i dniu??? 25t3d???
|
#2365 | |||
|
Zadomowienie
|
Izetka
za wizytę !! Hmm z przepisem będzie ciężko, bo robiłam "na oko" ![]() -ok.1,5 szkl. płatków owsianych górskich - ok. 1 szkl. otrębów owsianych - suszona żurawina -suszone śliwki pokrojone w kosteczkę - pestki dyni - pestki słonecznika (możesz dodać co masz właściwie jeśli chodzi o dodatki) Powyższe składniki mieszasz sobie w miseczce. A poniższe w blenderze: (albo rozdrabniasz widelcem) -2 banany -trochę jogurtu naturalnego - 1 łyżka miodu (może być więcej, jak chcesz bardziej słodkie) Chodzi o to, żeby powstała papka ![]() Mieszasz suche składniki z mokrymi, czekasz kilka minut, aż otręby lekko spęcznieją. Tworzysz kulki, potem je spłaszczasz, żeby wyglądały jak ciastka i układasz na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia ![]() Pieczesz 18 min. przy temp. 180 st. Smacznego (mi już zostały 4 ciastka, a jem je sama... Cytat:
![]() Cytat:
Super, że z dzidzią wszystko ok, a Ty leż i wypoczywaj, ja trzymam za szyjkę!!Prowansja fajnie, że dostałaś zwolnienie Mnie też przeraża dieta matki karmiącej, tym bardziej, że wcześniej się w nią tak nie zagłębiałam i myślałam, że to tylko trzeba ograniczać produkty wzdymające...Tylko, że dla mnie produkty wzdymające to fasola i kapusta A zostałam ostatnio uświadomiona, że to wszystko co lubię...![]() Cytat:
Hehe przypomniałam sobie jak nam się gęby cieszyły, jak poznaliśmy płeć ![]() A ja chciałam się pochwalić, że przeżyłam pierwszy dzień bez słodyczy albo drugi, bo z tego co pamiętam już raz miałam takie postanowienie i wytrzymałam tylko jeden dzień A jak reszta dziewczyn, które postanowiły tkwić ze mną w postanowieniu? Wytrzymałyście?? ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Izetka, chyba 25t5d z tego co widzę po swoim suwaczku jestem w 25t0d i mam 105 dni do końca |
|||
|
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
Poziomka-dzięki za przepis
oby tak dalej szło, ja od kiedy nie jem słodyczy to nawet ograniczyłam cukier w herbacie i kawie bo mi za słodko było a i czekam na blender bo zamówiliśmy wczoraj i będę robiła sobie koktajle już chodzą za mna takie owocowe tyle czasu...zacieram ręce kiedy go dostanę i będę mielic i mielic
|
#2367 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kciuki działają cuda super, że dostałaś L4 i że wizyta uda ale dzień jakoś nie za fajny ci się szykował ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zabij nie wiem dokładnie jak to wypada na różnych stronach ci to policzą za Ciebie
|
|||||||
|
|
|
#2368 |
|
Zadomowienie
|
A ja się rozmarzyłam
na sr położna opowiadała nam o szpitalu w Warszawie na Żelaznej ze świetnymi warunkami dla rodzących i to wszystko bezpłatnie. Weszłam sobie na tą stronkę gdzierodzić, znalazłam te szpital, czytam opinie i nie dowierzam, że może być tak cudownie w Polskim szpitalu ![]() zastanawiam się tylko, dlaczego takie szpitale to wyjątki
|
|
|
|
#2369 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W ciagu 4 tyg??? Wow,to my tu w ciagu tygodnia tyle przybieramy Cytat:
A psztet,bez problemu wyciaga sie.I musze Was jeszcze pokusic,bo po wyciagnieciu go do kolacji z lodowki,poprostu szalenstwo,nawet moj Synek sie zajadal az uszy sie trzesly.Dobrze,ze wczoraj go nie upieklam,bo Maz jutro nie mialby co probowac ![]() Co za szczesliwy dzien i tyle wizyt sie uzbieralo na dzisiaj.Suepr,ciesze sie,ze z kazda Dzidzia jest ok.
|
|
#2370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mała_Biało_Czarna gratuluję dobrej nocy Mamuśki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

tylko nie wiem gdzie mi zmielą mięso indycze u mnie w sklepie 

wszystko dobrze
ja lubię wszelkiej maści pasztety ojjj lubię 
TŻ właśnie kupił - będzie służył Dominice jako narzuta na łóżko 

Bo ja już nie mam siły