Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 16:07   #2341
poziomkka
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Ja również mam ochotę na pasztet tylko nie wiem gdzie mi zmielą mięso indycze u mnie w sklepie
Właśnie zjadłam 4 ciasteczka owsiane własnej roboty i jestem nimi zachwycona zdecydowanie mogę się obyć bez słodyczy jedząc te ciasteczka
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 16:59   #2342
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Ja również mam ochotę na pasztet tylko nie wiem gdzie mi zmielą mięso indycze u mnie w sklepie
Właśnie zjadłam 4 ciasteczka owsiane własnej roboty i jestem nimi zachwycona zdecydowanie mogę się obyć bez słodyczy jedząc te ciasteczka
Wiem, że na pewno w polo markecie mielą i jeszcze w niektórych mięsnych.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:10   #2343
Izetka_
Zadomowienie

Ja już po usg wszystko dobrze szyjka dobrej długości, ładnie trzyma Niunio waży 745 g Wszystkie narządy w porządeczku a Mama szczęśliwa, że tak ładnie rośnie

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
daj przepis na ciasteczka

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:22   #2344
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Ja już po usg wszystko dobrze szyjka dobrej długości, ładnie trzyma Niunio waży 745 g Wszystkie narządy w porządeczku a Mama szczęśliwa, że tak ładnie rośnie
super wiesci
oby tak dalej
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:27   #2345
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

daj przepis na ciasteczka
Ja też po wizycie. Szyjka trzyma się jako tako. Dalej leżenie i wydawanie rozkazów, jak to lekarz powiedział
Mały ma 932 gramy Serduszko ok i przepływy ok. Nie mogę uwierzyć że taki człowiek siedzi u mnie w brzuchu Kocham go najbardziej na świecie.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:33   #2346
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ja też po wizycie. Szyjka trzyma się jako tako. Dalej leżenie i wydawanie rozkazów, jak to lekarz powiedział
Mały ma 932 gramy Serduszko ok i przepływy ok. Nie mogę uwierzyć że taki człowiek siedzi u mnie w brzuchu Kocham go najbardziej na świecie.

to ja trzeba to leż ale cieszę się, że reszta w porządku a to Twój mężczyzna to dopiero kawał chłopa a my jestesmy na tym samym etapie ja nie mogę uwierzyc w to że tak daleko zaszliśmy w tej ciąży jestem przeszczęśliwa

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
super wiesci
oby tak dalej

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-03-13, 17:35   #2347
Kakusia
Zakorzenienie

Bazile fajne osiedle

Kusicie tym pasztetem ja lubię wszelkiej maści pasztety ojjj lubię A nie ma problemu z wyjęciem tego pasztetu z keksówki?

Byłam na placu zabaw, przyszłyśmy zjadłyśmy i ja już padam... nawet weny na pisanie nie mam ehh... boli mnie kręgosłup

Też nie biorę tak na serio wagi u położnej - zawsze przed wizytą w domu rano na czczo wskakuję na wagę w bieliźnie - i to sobie zapisuję w notesiku i kontroluję

W Pepco są fajne kocyki pluszowe 120x160 za 19,99 TŻ właśnie kupił - będzie służył Dominice jako narzuta na łóżko

Idę przekształcać moją wczorajszą pomidorową w zupę-krem z grzankami

Gratuluję udanych wizyt - doczytałam narazie że u Izetki i u Kucyka

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-03-13 o 17:39
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:37   #2348
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję udanej wizyty oby z szyjka się nie pogorszyło
Stary 2014-03-13, 17:37   #2349
karolkya
Wtajemniczenie

IZETKA KUCYKU gratuluje i ciesze sie ze idzie do przodu

Kucyku Ty lez i odpoczywaj i trzymaj dziecia w srodku

Izetka gdzie chodzisz na USG i do kogo?

Ja mam juz wyniki poranne wszystko ok

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-03-13, 17:37   #2350
Prowansja88
Raczkowanie

Hej, ja już po wizycie..
Dzien zaczał się od tego, ze automat biletowy w tramwaju zjadł mi 4 bilety czasowe- 60min, więc 18zł w plecy :[ Dostałam szału prawie, bo jakieś młodziki, zrobiły sobie żarty i zagieły klapkę od drukarki biletomatu tak, ze on drukuje, ale nie wypadają!! Oczywiscie tego nie było widac, wiec straciłam kase i 4 bilety... jak na 13stego przystało. Mysle sobie- swietnie! To na pewno nie dostane tego L4 jak takie rzeczy od rana.

No, ale widać mocno trzymałyscie kciuki (DZIĘKUJĘ ), bo pani dr wypisała na 4 tyg, bez większych problemów. Powiedziałam to co Wam napisałam. Do tego mam słabe wyniki krwi, lekka anemia, zapisała mi żelazo 2x1. Powiedzialam, ze brałam profilaktycznie preparat z zurawiną a mimo to, wyszły w moczu bakterie, wiec musze zrobić posiew. I fajnie, bedzie wiadomo czy to na pewno nic groznego.. Ciesze się, bo martwiło mi to, (te bakterie powtarzaja sie w sumie od poczatku ciazy prawie). Moje kłopoty ze snem oraz skurcze w łydkach są spodowodowane niedoborem magnezu. Więc mam brać dodatkowo, poza kompleksem witaminowym, 4 tabletki MagneB6- dziennie.
W ciągu 4 tygodni przybrałam 3,5- bardzo dużo. Waga ruszyła mi dopiero 2 miesiace temu, ale za to konkretnie. Łącznie 6 kg na plusie od poczatku. Troche jestem w szoku, bo to dość sporo a poza brzuchem nic mi nie rośnie. Dołączam się do postanowien zwiazanych ze zdrową dietą. Nigdy nie lubiłam słodkiego. Słodycze mogły nie istniec a od połowy ciązy naprawdę mi sie ich chce. Nie przesadzałam, bo wiem, ze to chemia (mam bzika na punkcie jedzenia, czytania składów itd.), ale organizm powinien wiedzieć czego potrzebuje i podpowiadać, zachęcać! A jakbym jadla to, co podpowiada mi organizm to byłyby to fast foody, cola i lody- takie mam zachcianki- masakra
Wiec wyobrazcie sobie jak trenuje swoją silną wolę...
Dziś na obiadek zrobiłam pyszną zupę kalafiorową z koperkiem

...W ogole, to my narzekamy, ze nie mozemy jesc slodkiego.. a tak naprawde ciąża to super stan, bo naprawde można jeść przecież prawie wszystko- rozsądnie, ale nie ma dużo jakiś nakazów-zakazów. Zdrowa, zbilansowana dieta.
Mnie przeraża wizja karmienia piersią. Zero słodyczy (bo chemia), swieżych owoców- bo wzdymają, swieżych warzyw, cebuli czosnku... Smazonego miesa. Boosz...
Nie wiem jak ja przezyje. Przeciez będzie lato, ogrom przepysznych owoców! Ze słodkosci to własnie owoce lubie najbardziej!! Warzywa i salatki moglabym jesc caly czas. Pomidory ze smietaną i cebulką.. A mieso? Jesli nie smazone to co, z pary? I gotowane :/
Zostaną mi ryby. Malo mleka i nabiału- bo uczula.
Na chwile obecną nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić.
Jeśli nasze Dziecko bedzie miało kolki (odpukać), to umre z głodu po prostu i rozpaczy.

(Jeej jak przypomne sobie kolki córek mojego brata, to az mam gęsią skórkę! Płacz, płacz płacz przez 6 miesiecy. NIC nie pomagało, po prostu NIC).

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
My dziś 27 tydzień zaczynamy i wyglądamy tak
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
a oto domek Zoś w 29 tc
obwód 94 cm, czyli do przodu
Prześliczne brzuchy dziewczyny! Mój tata zawsze mówi, ze on uwielbia ciążowe brzuszki i powiem Wam, ze chyba odziedziczylam to, bo się zachwycam. Takie domki dla nowych ludzików, cudeńka
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:42   #2351
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość

super, że wyniki ok
Ja chodzę do dr Swatowskiego, jest moim prowadzącym

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-03-13, 18:11   #2352
__Sylwia__88
Zadomowienie

Izteka, Kucyk i Prowansja oklaski za wizytę, szyjki, wagi i zwolnienia.

Ja mam jutro i już przeżywam. Już sobie wyobrażam najgorsze Wiem głupia jestem. Ale od wtorku mnie boli więc wszystko mi już do głowy przychodzi. Brzuch dalej mnie dziś bolał. Jak siedze to jest w ok, ale jak zacznę chodzić a nie daj po schodach to boli. Szkoda tylko że moja babcia się bardziej martwi jak mój mąż.

Poprasowałam trochę na siedząco i ledwo dałam radę naczynia umyć. Bo mężulkowi już wczoraj nie pasowało że nie pozmywane.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 18:14   #2353
NecroKitty
Wtajemniczenie

Kurcze, od wczoraj cały czas ćmi mnie głowa już powoli się wykańczam. Zła chodzę, wyżywam się na wszystkich bez sensu
Miałam iść jutro na tę glukozę ale w sumie pod koniec tygodnia się największe kolejki, więc chyba znowu sobie odpuszczę. Może w sobotę Tż-ta wyciągnę rano to sama nie będę się tam nudzić

Cytat:
Jak lezalam na patologii to dziewczyny mialy liczyc jakos godzine po posilkach ale nie pamietam dokladnie jak...
U mnie za to od godziny 9 trzeba było liczyć 10 ruchów i potem już nie. Trochę dziwna metoda w sumie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45569227]Dziewczyny ile powinno ważyć dziecko w 34 tc? Bo koleżanka byla u giną i jej powiedział, że za mało waży bo 1708 g i od ost wizyty przytyl 250 g...[/QUOTE]
Mi lekarka tłumaczyła, że jeśli waga przyrasta w dobrych proporcjach tygodniowo to nie ma się czym martwić bo są różne dzieci. Jedne rodzą się po 4kg innego po 2,5

Cytat:
To świetnie ja się głupia nie zapytałam ile moja waży usg miałam na szybko bo w szpitalu wcześniej dokładne robione, no ale już 3tyg minęły. W skończonym 22tyg było 450, więc teraz pewnie też coś kolo 700
Stary 2014-03-13, 18:16   #2354
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
Nie martw się Moja Droga Ja jak stanę bokiem to wyglądam jakbym miała dwa brzuchy, jeden z tyłu jeden z przodu tyłek rośnie mi proporcjonalnie do brzucha
hihi też mam takie wrażenie u siebie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Macie jakiś pomysł jak wypędzić ptaki (gołębie/ kawki) z balkonu????? Bo ja już nie mam siły
Najlepszym sposobem jest kot - u mnie działa bez zarzutów a tak poważnie to mój tata ostatnio zainstalował u siebie taką drobniutką siateczkę na całym balkonie (musiał zajść na górę do sąsiadów żeby tam od góry ją jakoś przypiąć, bo mieszka na 9) a i słyszałam opinie u innych, że to faktycznie działa
A przy okazji jak ktoś mieszka nisko i np. ma drzewa itp. koło balkonu to ma tym sposobem mniej śmieci

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie skłóconych. Mojemu to się wydaje że mu wszystko wolno a mi nic. To co on mi sam wytyka dokładnie sam robi. I jak ja mam być spokojna. Wczoraj wyskoczył na mnie że te bóle to przez dźwiganie mam. A ja nic ostatnio nie dźwigałam a sam mnie goni w poschodach tam i spowrotem.
dla brata za łóżeczko. Może jak będziemy tu pisać o cenach ile za co to będziemy mieć jakieś rozeznanie żeby nie przepłacać. My za materac kokos-pianka-kokos 13 cm grubości zapłaciliśmy 122 zł. A łóżeczko Klupś Radek II z szufladą orzech ciemny 244 zł.
Ech mój tż to dawna już doprowadza mnie do obłędu.... ja ciągle siedzę w domu albo wszędzie chodzę sama, a on sobie lata to tu to tam... jak go ciągnę chociaż na spacer to zawsze jest - jutro. Jak go proszę o coś to muszę powtórzyć milion razy zanim zrobi. Mogłabym wymieniać milion rzeczy... szkoda mi już nerwów.

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
współczuję zgrzytów z Tżem jakie łóżeczko wybrałaś?
Wybrałam Drewex Laura biały transparentny

Z materacem coś czuję będzie problem, ale chyba kupię w stacjonarnym sklepie - którymś oczywiście nie wiem jaki wybrać lateksowe bardzo drogie... a z tą gryką-kokosem to nie wiem na co zwrócić uwagę...

Cytat:
super!

Cytat:
Rośnie pięknie! Fajnie, że wszystko gra a skoro każą leżeć to wyjścia nie ma...

Cytat:

Brawo

A Beat@ i Ramona - macie piękne brzuszki

A co do obwodu to nie wiem czy jest się czym sugerować, bo to też chyba dużo od kształtu zależy? Ja mam 94 w 26 t i 4 d...
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 18:18   #2355
Ramona_85
Zakorzenienie

Prowansja88

gratuluję wizyty
i również super wieści

no dziewczyny wchodzimy w ten III trymestr z samymi dobrymi informacjami
Stary 2014-03-13, 18:46   #2356
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć

Dziewczynki, cieszę się, że wizyty udane!
Kucyk, oszczędzaj się Kochana
Prowansja, wiedziałam, że wszystko będzie dobrze!

Ja siedzę sama, bo Mężul ma drugą zmianę i myślę, co zrobić dobrego na kolację I dziś sobie zmierzyłam brzuchol i w 28 tyg mam 96 cm
Stary 2014-03-13, 18:54   #2357
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
czyli teraz jeśli będziesz kupować to dopiero po porodzie?
nie przewiduję takiego zakupu
Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie bralam opcji kupna detektora oddechu.Jakos nie mialam i nie zamierzam nadal go kupowac.
Jak juz, to fajna jest sprawa z elektryczna niania z kamerka.
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:25   #2358
Pradip
Zakorzenienie

Izteka, Kucyk i Prowansja super że wszystko ok u mnie pomimo marnych wyników to też nic złego z szyjką się nie dzieje

Sylwia
u Ciebie jutro też będzie dobrze i powiem Ci co mi lekarz dziś powiedział "proszę pamiętać że Pani celem jest teraz jak najdłużej zatrzymać maluszka w brzuchu a nie dogadzać wszystkim na około"

TroppoSensibile podoba mi się łóżeczko choć ja bym chyba wybrała bez kółek

karolkya
za wyniki
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:28   #2359
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Mamuśki, nareszcie! Już nam płeć dzidziusia! tam, ta da dam! będzie DZIEWCZYNKA
Ale nam się gęby śmiały całe popołudnie (mąż był przy usg i chyba przyniósł szczęście, bo już w pierwszych sekundach ginka mówi, że płeć to pewnie znamy, a my że nie. A ona na to: nie? Na 100% dziewczyna, a tu są wargi sromowe i pokazuje! Co za przeżycie! Waży już 800g, czyli w ciągu 4 tyg podwoiła masę. Teraz siedzimy na telefonach i się chwalimy, zaraz otworzę Karmi i będziemy świętować

Z radości kupiłam jej sukienkę na wesele które mamy miesiąc po porodzie, co za piękny dzień

Piszecie o monitorach oddechu. Ja uważam że to bardzo zbędny wydatek, jedynie położna mówiła że ma sens przy wcześniakach.

Co do wagi to mam już 3 kg na plusie, ale hemoglobina mi poleciała i mam brać żelazo. No i doczekałam się skierowanka na krzywą cukrową, bleee

W ogóle jakie wielkie te Wasze brzuchy, łał! śliczne! Mój to 2/3 z tego, urodzę krasnala :d

A na gołębie też polecam kota, od razu ptactwo się wyniesie :d
Stary 2014-03-13, 19:52   #2360
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Ale nam się gęby śmiały całe popołudnie (mąż był przy usg i chyba przyniósł szczęście, bo już w pierwszych sekundach ginka mówi, że płeć to pewnie znamy, a my że nie. A ona na to: nie? Na 100% dziewczyna, a tu są wargi sromowe i pokazuje! Co za przeżycie! Waży już 800g, czyli w ciągu 4 tyg podwoiła masę. Teraz siedzimy na telefonach i się chwalimy, zaraz otworzę Karmi i będziemy świętować

Z radości kupiłam jej sukienkę na wesele które mamy miesiąc po porodzie, co za piękny dzień
ale radość bije z Twojego posta gratulacje a tymi "już 3 kg na plusie" mnie rozwaliłaś
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:56   #2361
Izetka_
Zadomowienie

Prowansja- za wizytę

Mala_Czarno_Biala
- Gratulacje Pradip ma rację, My tu sie borykamy z już ok.10 kg, a Ty Nam tu z 3 wyskakujesz ciesz się, że to TYLKO tyle

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-03-13, 20:03   #2362
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:

Piszecie o monitorach oddechu. Ja uważam że to bardzo zbędny wydatek, jedynie położna mówiła że ma sens przy wcześniakach.

Co do wagi to mam już 3 kg na plusie, ale hemoglobina mi poleciała i mam brać żelazo. No i doczekałam się skierowanka na krzywą cukrową, bleee

W ogóle jakie wielkie te Wasze brzuchy, łał! śliczne! Mój to 2/3 z tego, urodzę krasnala :d

Ale super wiadomość! Świetnie, ze mała w końcu się ujawniła! GRATULACJE!!
Po emocjach widać, jak bardzo marzyła Ci się córeczka
No i moja będzie miała koleżaneczke we Wrocławiu od Cioci z wątku - bosko
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:10   #2363
alingles
Zadomowienie

Witam Was po dłużej przerwie.
Dziękuję jeszcze raz za gratulację egzaminacyjne

Gratuluję 100 dniówek, początków III trym, nowych tygodni, łupów, zakupów i darowizn.

Sama dziś wkraczam w 26t. Jeszcze trochę i studniówka

I u mnie ten szczęsny remont dobiega końca. Elektryk dopiero jutro przyjdzie, bo dziś dojechała nasza lampa.
Meble przeniesione, ustawione. I jutro chrzcimy nową sypialnię
Jak podłączymy wszystko i ustawimy dokładnie jak trzeba to wrzucę Wam fotki.
Tż troche na mnie narzeka, bo sobie wymyśliłam, że nasze drewniane 50-letnie schody malowane raz za razem opalimy do czystego drewna. I oczywiście on to będzie robił, bo jak się 'opala' olejną to śmierdzi i ja mam zakaz. Ogólnie jakbym mogła, to już by to było zrobione, ale zakaz to zakaz. Niech robi, a co.

Któraś z Was pisała, że starsza pociecha będzie musiała nosić okulary. To nic strasznego.
Jeżeli u dziecka stwierdzono astygmatyzm (na recepcie opisane jest to jako moc 'cyl') i niewielką wadę, to faktycznie może się to cofnąć jak dziecko urośnie. Po prostu oko rośnie wolniej niż reszta ciała. Ale niestety może być tak, że wada zmaleje, ale całkowicie nie zniknie.
Ważne, żeby pilnować dziecko od małego czy siedzi zbyt blisko telewizora, czy ogląda książeczkę nosem, można też podpytywać, czy widzi coś np. z 20 metrów. To takie symptomy które mogą świadczyć czy coś się dzieje.
Ale nie panikujmy. Da się to wyleczyć i przede wszystkim z tym żyć.

No dobrze, a teraz uciekam pod prysznic i do wyrka.
Miłego wieczoru.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:14   #2364
Izetka_
Zadomowienie

Dziewczęta a kiedy dokładnie ta studniówka jest???w którym tygodniu i dniu??? 25t3d???

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-03-13, 20:22   #2365
poziomkka
Zadomowienie

Izetka za wizytę !!
Hmm z przepisem będzie ciężko, bo robiłam "na oko"
-ok.1,5 szkl. płatków owsianych górskich
- ok. 1 szkl. otrębów owsianych
- suszona żurawina
-suszone śliwki pokrojone w kosteczkę
- pestki dyni
- pestki słonecznika
(możesz dodać co masz właściwie jeśli chodzi o dodatki)
Powyższe składniki mieszasz sobie w miseczce.
A poniższe w blenderze: (albo rozdrabniasz widelcem)
-2 banany
-trochę jogurtu naturalnego
- 1 łyżka miodu (może być więcej, jak chcesz bardziej słodkie)
Chodzi o to, żeby powstała papka
Mieszasz suche składniki z mokrymi, czekasz kilka minut, aż otręby lekko spęcznieją. Tworzysz kulki, potem je spłaszczasz, żeby wyglądały jak ciastka i układasz na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia
Pieczesz 18 min. przy temp. 180 st.
Smacznego (mi już zostały 4 ciastka, a jem je sama... )

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Wiem, że na pewno w polo markecie mielą i jeszcze w niektórych mięsnych.
U mnie nie ma Polo Marketu, a babki w mięsnym nie chcą mielić drobiu ;/ Może je przekonam brzuchem ciążowym

Cytat:
Super, że z dzidzią wszystko ok, a Ty leż i wypoczywaj, ja trzymam za szyjkę!!
Prowansja fajnie, że dostałaś zwolnienie Mnie też przeraża dieta matki karmiącej, tym bardziej, że wcześniej się w nią tak nie zagłębiałam i myślałam, że to tylko trzeba ograniczać produkty wzdymające...Tylko, że dla mnie produkty wzdymające to fasola i kapusta A zostałam ostatnio uświadomiona, że to wszystko co lubię...
Cytat:
Gratulacje !!! Hehe przypomniałam sobie jak nam się gęby cieszyły, jak poznaliśmy płeć

A ja chciałam się pochwalić, że przeżyłam pierwszy dzień bez słodyczy Taka ciekawostka - to pierwszy taki dzień od kiedy zaszłam w ciążę albo drugi, bo z tego co pamiętam już raz miałam takie postanowienie i wytrzymałam tylko jeden dzień A jak reszta dziewczyn, które postanowiły tkwić ze mną w postanowieniu? Wytrzymałyście??

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Izetka, chyba 25t5d z tego co widzę po swoim suwaczku jestem w 25t0d i mam 105 dni do końca
Stary 2014-03-13, 20:28   #2366
Izetka_
Zadomowienie

Poziomka-dzięki za przepis jesteś dzielna oby tak dalej szło, ja od kiedy nie jem słodyczy to nawet ograniczyłam cukier w herbacie i kawie bo mi za słodko było a i czekam na blender bo zamówiliśmy wczoraj i będę robiła sobie koktajle już chodzą za mna takie owocowe tyle czasu...zacieram ręce kiedy go dostanę i będę mielic i mielic

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-03-13, 20:33   #2367
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

-
niunio już strasznie duży rośnie nam maluszek

Cytat:

super wiadomości

Cytat:

brawa za wyniki

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Hej, ja już po wizycie..
Dzien zaczał się od tego, ze automat biletowy w tramwaju zjadł mi 4 bilety czasowe- 60min, więc 18zł w plecy :[ Dostałam szału prawie, bo jakieś młodziki, zrobiły sobie żarty i zagieły klapkę od drukarki biletomatu tak, ze on drukuje, ale nie wypadają!! Oczywiscie tego nie było widac, wiec straciłam kase i 4 bilety... jak na 13stego przystało. Mysle sobie- swietnie! To na pewno nie dostane tego L4 jak takie rzeczy od rana.

No, ale widać mocno trzymałyscie kciuki (DZIĘKUJĘ ), bo pani dr wypisała na 4 tyg, bez większych problemów. Powiedziałam to co Wam napisałam. Do tego mam słabe wyniki krwi, lekka anemia, zapisała mi żelazo 2x1. Powiedzialam, ze brałam profilaktycznie preparat z zurawiną a mimo to, wyszły w moczu bakterie, wiec musze zrobić posiew. I fajnie, bedzie wiadomo czy to na pewno nic groznego.. Ciesze się, bo martwiło mi to, (te bakterie powtarzaja sie w sumie od poczatku ciazy prawie). Moje kłopoty ze snem oraz skurcze w łydkach są spodowodowane niedoborem magnezu. Więc mam brać dodatkowo, poza kompleksem witaminowym, 4 tabletki MagneB6- dziennie.
W ciągu 4 tygodni przybrałam 3,5- bardzo dużo. Waga ruszyła mi dopiero 2 miesiace temu, ale za to konkretnie. Łącznie 6 kg na plusie od poczatku. Troche jestem w szoku, bo to dość sporo a poza brzuchem nic mi nie rośnie. Dołączam się do postanowien zwiazanych ze zdrową dietą. Nigdy nie lubiłam słodkiego. Słodycze mogły nie istniec a od połowy ciązy naprawdę mi sie ich chce. Nie przesadzałam, bo wiem, ze to chemia (mam bzika na punkcie jedzenia, czytania składów itd.), ale organizm powinien wiedzieć czego potrzebuje i podpowiadać, zachęcać! A jakbym jadla to, co podpowiada mi organizm to byłyby to fast foody, cola i lody- takie mam zachcianki- masakra
Wiec wyobrazcie sobie jak trenuje swoją silną wolę...
Dziś na obiadek zrobiłam pyszną zupę kalafiorową z koperkiem

...W ogole, to my narzekamy, ze nie mozemy jesc slodkiego.. a tak naprawde ciąża to super stan, bo naprawde można jeść przecież prawie wszystko- rozsądnie, ale nie ma dużo jakiś nakazów-zakazów. Zdrowa, zbilansowana dieta.
Mnie przeraża wizja karmienia piersią. Zero słodyczy (bo chemia), swieżych owoców- bo wzdymają, swieżych warzyw, cebuli czosnku... Smazonego miesa. Boosz...
Nie wiem jak ja przezyje. Przeciez będzie lato, ogrom przepysznych owoców! Ze słodkosci to własnie owoce lubie najbardziej!! Warzywa i salatki moglabym jesc caly czas. Pomidory ze smietaną i cebulką.. A mieso? Jesli nie smazone to co, z pary? I gotowane :/
Zostaną mi ryby. Malo mleka i nabiału- bo uczula.
Na chwile obecną nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić.
Jeśli nasze Dziecko bedzie miało kolki (odpukać), to umre z głodu po prostu i rozpaczy.

(Jeej jak przypomne sobie kolki córek mojego brata, to az mam gęsią skórkę! Płacz, płacz płacz przez 6 miesiecy. NIC nie pomagało, po prostu NIC).

Prześliczne brzuchy dziewczyny! Mój tata zawsze mówi, ze on uwielbia ciążowe brzuszki i powiem Wam, ze chyba odziedziczylam to, bo się zachwycam. Takie domki dla nowych ludzików, cudeńka

kciuki działają cuda super, że dostałaś L4 i że wizyta uda ale dzień jakoś nie za fajny ci się szykował

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Izteka, Kucyk i Prowansja oklaski za wizytę, szyjki, wagi i zwolnienia.

Ja mam jutro i już przeżywam. Już sobie wyobrażam najgorsze Wiem głupia jestem. Ale od wtorku mnie boli więc wszystko mi już do głowy przychodzi. Brzuch dalej mnie dziś bolał. Jak siedze to jest w ok, ale jak zacznę chodzić a nie daj po schodach to boli. Szkoda tylko że moja babcia się bardziej martwi jak mój mąż.

Poprasowałam trochę na siedząco i ledwo dałam radę naczynia umyć. Bo mężulkowi już wczoraj nie pasowało że nie pozmywane.
Dobrze będzie

Cytat:

uwielbiam takie radosne posty gratuluje córeczki

Cytat:
Dziewczęta a kiedy dokładnie ta studniówka jest???w którym tygodniu i dniu??? 25t3d???

Zabij nie wiem dokładnie jak to wypada na różnych stronach ci to policzą za Ciebie
Stary 2014-03-13, 20:58   #2368
poziomkka
Zadomowienie

A ja się rozmarzyłam na sr położna opowiadała nam o szpitalu w Warszawie na Żelaznej ze świetnymi warunkami dla rodzących i to wszystko bezpłatnie. Weszłam sobie na tą stronkę gdzierodzić, znalazłam te szpital, czytam opinie i nie dowierzam, że może być tak cudownie w Polskim szpitalu
zastanawiam się tylko, dlaczego takie szpitale to wyjątki
Stary 2014-03-13, 21:07   #2369
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
same dobre wiesci

Cytat:
Ale nam się gęby śmiały całe popołudnie (mąż był przy usg i chyba
i kolejne dobre wiesci.Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Hej, ja już po wizycie..
No, ale widać mocno trzymałyscie kciuki (DZIĘKUJĘ ), bo pani dr wypisała na 4 tyg, bez większych problemów.
W ciągu 4 tygodni przybrałam 3,5- bardzo dużo. Waga ruszyła mi dopiero 2 miesiace temu, ale za to konkretnie. Łącznie 6 kg na plusie od poczatku.
widzisz,a jednak czasem nie warto tracic nerwow na zapas.Super wiesci.
W ciagu 4 tyg??? Wow,to my tu w ciagu tygodnia tyle przybieramy Masz super wage,az pozazdroscic!
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Bazile fajne osiedle

Kusicie tym pasztetem ja lubię wszelkiej maści pasztety ojjj lubię A nie ma problemu z wyjęciem tego pasztetu z keksówki?
to osiedle pasuje nam pod kilkoma wzgledami.Mam nadzieje,ze w praniu rownie dobre wrazenie nam zostanie co z opisow,zdjeci itp.
A psztet,bez problemu wyciaga sie.I musze Was jeszcze pokusic,bo po wyciagnieciu go do kolacji z lodowki,poprostu szalenstwo,nawet moj Synek sie zajadal az uszy sie trzesly.Dobrze,ze wczoraj go nie upieklam,bo Maz jutro nie mialby co probowac

Co za szczesliwy dzien i tyle wizyt sie uzbieralo na dzisiaj.Suepr,ciesze sie,ze z kazda Dzidzia jest ok.

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 21:16   #2370
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
TroppoSensibile podoba mi się łóżeczko choć ja bym chyba wybrała bez kółek
mam właśnie bez kółek, ale to z innych też względów

Mała_Biało_Czarna gratuluję fajnie, że w końcu doczekaliście się

dobrej nocy Mamuśki
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości