Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 19:46   #3751
Aaniol_apokalipsy
Wtajemniczenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

[QUOTE=alex1383;45558446]
Cytat:
Napisane przez Aaniol_apokalipsy Pokaż wiadomość
Twoje obliczenia, w takim razie nie muszą być wiarygodne. A co do miesiączki, jesli będziesz się stresować, może się spóźnić. Ja bym zrobiła test wcześniej gdy tylko wynik będzie wiarygodny i nie stresowała się na zapas.[COLOR="Silver"]

wiec jeśli zrobi go jutro bądź pojutrze to otrzyma wiarygodny wynik ? jestem w podobnej sytuacji
Jeśli minęło co najmniej 14 dni, możesz na spokojnie zrobić test, wynik powinien być już wiarygodny.
Stary 2014-03-12, 20:21   #3752
zuzia71
Przyczajenie

Jeśli minęło co najmniej 14 dni, możesz na spokojnie zrobić test, wynik powinien być już wiarygodny.[/QUOTE]

dzięki wielkie

Edytowane przez zuzia71
Czas edycji: 2014-03-12 o 20:23
zuzia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:06   #3753
opaopa
Przyczajenie

Cześć,
dziś o 19.50 wzięłam tabletkę z trzeciego tygodnia w blistrze. Jakieś 40 min do godziny później musiałam skorzystać z toalety. Stolec był normalny, ale zmartwiłam się tym, że miał czerwone zabarwienie. Tłumaczę sobie że może to efekt zjedzenia buraczków na wczorajszy obiad, ale teraz to już sama nie wiem, tych buraczków nie zjadłam jakoś mega dużo, po prostu, tak do obiadu, nie wiem czy mogły one spowodować zabarwienie... No i teraz pytanie: brać dodatkową tabletkę czy co robić?
opaopa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:17   #3754
kikunga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez opaopa Pokaż wiadomość
Cześć,
dziś o 19.50 wzięłam tabletkę z trzeciego tygodnia w blistrze. Jakieś 40 min do godziny później musiałam skorzystać z toalety. Stolec był normalny, ale zmartwiłam się tym, że miał czerwone zabarwienie. Tłumaczę sobie że może to efekt zjedzenia buraczków na wczorajszy obiad, ale teraz to już sama nie wiem, tych buraczków nie zjadłam jakoś mega dużo, po prostu, tak do obiadu, nie wiem czy mogły one spowodować zabarwienie... No i teraz pytanie: brać dodatkową tabletkę czy co robić?
Moim zdaniem jeśli to nie od buraków a krew to powinnaś wybrać się do lekarza.Skoro to nie była biegunka to nie ma podowu by się nie przyjęła ta tabletka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-12, 21:28   #3755
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez opaopa Pokaż wiadomość
Cześć,
To raczej na pewno efekt buraczków.
Nie musisz brac dod.tabletki jeśli nie miałaś biegunki ani wymiotów

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:30   #3756
e.v.a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asdfgg Pokaż wiadomość
Nie nie, w 10 dniu wzięłam escapelle, po 5 dniach pojawiło się krwawienie, a po nim - więc 17 dnia cyklu - ten niby-płodny śluz. Wynikałoby z tego, że te plemniki musiałyby przeżyć 6-7 dni.
Wiem, że teoretycznie nie mają szansy przetrwać w takich warunkach, ale stres trochę uniemożliwia mi racjonalne myślenie Co, jeśli znalazł się jeden waleczny i akurat A dodając do tego wypowiedzi, w których dziewczyny pisały że brały tabletkę po 3, 4 godzinach a to i tak nie zadziałało...

W przyszłości będę mądrzejsza i tabletki, tabletki, tabletki
co ja bym dała żeby plemniki mojego Tż były termonatorami

Cytat:
Napisane przez zuzia71 Pokaż wiadomość
fajnie ze jest forum dla ludzi z taki problemami . bo ciężko o życzliwe forum niby jest forum odnośnie takich spraw a tu kpia .hej mam problem kochałam się z chłopakiem w dni płodne bez zabezpieczenia ale to był stosunek przerywany ponieważ nie skończył we mnie.wiecie jak to jest tak nam to wyszło .wiem nie koniecznie trzeba skończyć w środku i jestem cała w strachu . ponieważ czuje ból podbrzusza i straciłam apetyt ,okres spóźnił mi się 3 dni a zamiast zwykłego okresu 5 dniowego miałam jeden dzień i koniec po okresie . teraz pojawił mi sluz ciągnący przezroczysty ,raz z domieszką krwi. teraz mam taki biały który zostawia żółty kolor na bieliźnie . a brzuch taki gorący chwilami . następny okres powinnam mieć koło 23 ale doradźcie coś.proszę o życzliwą odpowiedz

jak myślicie czy to oznaki ciązy?pomóżcie
skoro już ci się spóźnił to możesz zrobić test a nie czekać na kolejny okres.
Stary 2014-03-13, 11:34   #3757
nati16
Raczkowanie

Czy ktoś może miał taki przypadek? W połowie cyklu zaczęłam przyjmować 3 x dziennie siofor 500, @ miała przyjść 28.02 ( średnie cykle między 29-32) do dnia dzisiejszego brak @, staramy się z mężem o dziecko już 2 lata i teraz nie wiem co myśleć. Podobno ten lek miał regulować @ a tu takie spóźnienie. Test był robiony 8 marca - wynik negatywny, ale przy pierwszej ciąży test wyszedł mi dopiero po 3 tygodniach od spóźniającej się @. Bardzo proszę o odpowiedź czy któraś z Pań miała podobny przypadek, a może siofor tak działa i dlatego spóźnia mi się @.
nati16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 16:41   #3758
zuzia71
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez e.v.a Pokaż wiadomość
co ja bym dała żeby plemniki mojego Tż były termonatorami

skoro już ci się spóźnił to możesz zrobić test a nie czekać na kolejny okres.

hej kupiłam test kardioline czy jakiś tam ale czy muszę czekać do jutra rana czy mogę go już teraz popołudniu zrobić ?prosze o odpowiedz
Stary 2014-03-13, 16:44   #3759
zolw
Przyczajenie

C

Edytowane przez zolw
Czas edycji: 2014-04-26 o 21:36
zolw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 16:53   #3760
zuzia71
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zolw Pokaż wiadomość
Zrobić możesz w każdej chwili, lecz rano lepiej, bo jest wtedy bardziej wiarygodny
własnie mam na rano do pracy także w biegu bym musiała to robić a to czekanie do rana no sama niewiem a robił ktos popołudniu i był wynik wiarygodny ?
Stary 2014-03-13, 17:01   #3761
zolw
Przyczajenie

Jeju.. chodzi o to ze rano jest najwięcej czegoś i przez to większe prawdopodobieństwo wykrycia. Poczytaj ulotkę, tan masz wyjaśnione.
zolw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:18   #3762
zuzia71
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zolw Pokaż wiadomość
Jeju.. chodzi o to ze rano jest najwięcej czegoś i przez to większe prawdopodobieństwo wykrycia. Poczytaj ulotkę, tan masz wyjaśnione.
nie wytrzymałam i zrobiłam stwierdziłam ze teraz albo nigdy wyszła jedna kreska . do okresu ok 2 tygodnie wiec powtórzę go wtedy jak nie dostane a jak dostanę to będzie superowo już nigdy nie będę fundować sobie takiego stresu. dobre wyjście z sytuacji wybrałam wy kobietki jesteście bardziej doświadczone
Stary 2014-03-13, 17:33   #3763
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
własnie mam na rano do pracy także w biegu bym musiała to robić a to czekanie do rana no sama niewiem a robił ktos popołudniu i był wynik wiarygodny ?
jesli jesteś już po terminie ewentualnej @ to nie musisz robić rano

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
nie wytrzymałam i zrobiłam stwierdziłam ze teraz albo nigdy wyszła jedna kreska . do okresu ok 2 tygodnie wiec powtórzę go wtedy jak nie dostane a jak dostanę to będzie superowo już nigdy nie będę fundować sobie takiego stresu. dobre wyjście z sytuacji wybrałam wy kobietki jesteście bardziej doświadczone
ja już nic z tego nie rozumiem
to dostałaś "podejrzany" okres, zrobiłaś test ( negatywny) i chcesz po kolejnym okresie robić znowu test

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:39   #3764
zuzia71
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
jesli jesteś już po terminie ewentualnej @ to nie musisz robić rano

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

ja już nic z tego nie rozumiem
to dostałaś "podejrzany" okres, zrobiłaś test ( negatywny) i chcesz po kolejnym okresie robić znowu test
bo to było tak ;spóźnił mi się 3 dni a zamiast zwykłego okresu 5 dniowego miałam jeden dzień 01.03 i koniec po okresie . i tyle wiec dzis kupiłam test zrobiłam i wyszedł negatywny .ale jeżeli ok 27.03 najdalej nie dostane okresu to chyba trzeba zrobić drugi co nie? powiedzcie mi
Stary 2014-03-13, 18:37   #3765
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Co za problem nasikać na test, skoro każdy zdrowy człowiek oddaje mocz po nocy.
Test powinien być wykonany z pierwszego moczu, bo w ciągu dnia gonadotropina się w moczu rozcieńcza. Po południu testy też wychodzą, ale w późniejszych terminach niż dzień spodziewanej miesiączki. I wszystko zależy od stężenia hormonu w danym organizmie.
Stary 2014-03-13, 18:55   #3766
zuzia71
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Co za problem nasikać na test, skoro każdy zdrowy człowiek oddaje mocz po nocy.
Test powinien być wykonany z pierwszego moczu, bo w ciągu dnia gonadotropina się w moczu rozcieńcza. Po południu testy też wychodzą, ale w późniejszych terminach niż dzień spodziewanej miesiączki. I wszystko zależy od stężenia hormonu w danym organizmie.
spodziewany okres miał być 27.02 nie było go tylko 01.03 coś jakby okres 1 dzień i tyle .wiec może wynik jest prawidłowy jak zrobiłam dziś popołudniu
Stary 2014-03-13, 18:57   #3767
Aaniol_apokalipsy
Wtajemniczenie

Cytat:
spodziewany okres miał być 27.02 nie było go tylko 01.03 coś jakby okres 1 dzień i tyle .wiec może wynik jest prawidłowy jak zrobiłam dziś popołudniu
Moim zdaniem po takim czasie test jest już wiarygodny. Minęło 14 dni od dnia przewidywanej miesiączki i sporo więcej od ewentualnego zapłodnienia.
Stary 2014-03-13, 19:01   #3768
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
To dlaczego nadal podejrzewasz ciążę?
Stary 2014-03-13, 19:05   #3769
zuzia71
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aaniol_apokalipsy Pokaż wiadomość
Moim zdaniem po takim czasie test jest już wiarygodny. Minęło 14 dni od dnia przewidywanej miesiączki i sporo więcej od ewentualnego zapłodnienia.

wiec kobietki negatywny . to już mniej stresu
i tylko czekać nastepnego okresu dzięki za wsparcie i dobre rady

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
To dlaczego nadal podejrzewasz ciążę?

teraz już nie teraz czekam na okres bo skoro to nie ciąża to pewnie jakieś zmiany w organizmie może teraz już dostanę normalnie
Stary 2014-03-13, 22:20   #3770
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

dziewczyny . . . pisze i ja . . .
otóż chodzi o to, że podczas stosunku (już pod koniec ) zsunęła nam się prezerwatywa i kochaliśmy się prawdopodobnie bez. Prawdopodobnie, ponieważ po stosunku zobaczyliśmy nagle że prezerwatywa leży na podłodze cała-niepęknięta. Chłopak przed "finałem" skończył poza mną, ale jest możliwość że przez te parę końcowych minut i to jeszcze przed samym finałem coś się przedostało. Nie wiem, czy kupić tabletke po? Bolę się interakcji w mój organizm, ponieważ mam problemy z żyłami i biorę antydepresanty. Doradźcie . . .
na wizażu od 2009r...

Edytowane przez Krystaliczne szczescie
Czas edycji: 2014-03-13 o 22:52
Krystaliczne szczescie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 22:30   #3771
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Krystaliczne szczescie Pokaż wiadomość
otóż chodzi o to, że podczas stosunku (już pod koniec ) zsunęła nam się prezerwatywa i kochaliśmy się prawdopodobnie bez. Prawdopodobnie, ponieważ po stosunku zobaczyliśmy nagle że prezerwatywa leży na podłodze cała-niepęknięta. Chłopak przed "finałem" skończył poza mną, ale jest możliwość że przez te parę końcowych minut i to jeszcze przed samym finałem coś się przedostało. Nie wiem, czy kupić tabletke po? Bolę się integracji w mój organizm, ponieważ mam problemy z żyłami i biorę antydepresanty. Doradźcie . . .
Ja na Twoim miejscu bym wzięła.
A który to dzień cyklu?
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 22:50   #3772
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Ja na Twoim miejscu bym wzięła.
A który to dzień cyklu?
to 23 dzień cyklu
na wizażu od 2009r...
Stary 2014-03-13, 22:54   #3773
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
otóż chodzi o to, że podczas stosunku (już pod koniec ) zsunęła nam się prezerwatywa i kochaliśmy się prawdopodobnie bez. Prawdopodobnie, ponieważ po stosunku zobaczyliśmy nagle że prezerwatywa leży na podłodze cała-niepęknięta. Chłopak przed "finałem" skończył poza mną, ale jest możliwość że przez te parę końcowych minut i to jeszcze przed samym finałem coś się przedostało. Nie wiem, czy kupić tabletke po? Bolę się interakcji w mój organizm, ponieważ mam problemy z żyłami i biorę antydepresanty. Doradźcie . . .
A jak długie masz cykle? Bo piszesz, że to 23 dzień był.
Ja bym nie wzięła, ale nie ze względu na to, że ciąża jest nieprawdopodobna ( bo nie wiem jak długie masz cykle i czy regularne), ale ze względu na to co napisałaś o swoim stanie zdrowia

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 23:02   #3774
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

cykle mam różne, ponieważ w lipcu zrezygnowałam z tabletek anty i dopiero się te cykle rozkręcają. Jak na razie mam cykle 30-31 dniowe
na wizażu od 2009r...
Stary 2014-03-13, 23:14   #3775
my_darliing
Przyczajenie

Czy mogam zajsc w ciaze?

Witam, wczoraj z chlopakiem troche nas ponioslo, i bez zadnego zabezpieczenia, w wyniku pieszczot, doszlo do penetracji. Nie nazwalabym tego jednak stosunkiem, 5-6 pchniec wewnatrz i chlopak wyjal czlonka. Nie doszlo do wytrysku, ale czytalam wiele na temat plynu ejakulacyjnego. Mowi sie, ze zawiera plemniki zdolne do zaplodnienia, ale zdania sa podzielone. Nie powiem, lekko mnie to zestresowalo, czy jest mozliwosc zaplodnienia przy takiej sytuacji? Prosze o odpowiedz

my_darliing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 23:41   #3776
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Czy mogam zajsc w ciaze?

Cytat:
Napisane przez my_darliing Pokaż wiadomość
Witam, wczoraj z chlopakiem troche nas ponioslo, i bez zadnego zabezpieczenia, w wyniku pieszczot, doszlo do penetracji. Nie nazwalabym tego jednak stosunkiem, 5-6 pchniec wewnatrz i chlopak wyjal czlonka. Nie doszlo do wytrysku, ale czytalam wiele na temat plynu ejakulacyjnego. Mowi sie, ze zawiera plemniki zdolne do zaplodnienia, ale zdania sa podzielone. Nie powiem, lekko mnie to zestresowalo, czy jest mozliwosc zaplodnienia przy takiej sytuacji? Prosze o odpowiedz
Tak, istnieje niewielka szansa na ciążę, bo jednak był stosunek bez zabezpieczenia.

Jak okres nie przyjdzie na czas, to zrób test.
Stary 2014-03-14, 11:15   #3777
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dot.: Czy mogam zajsc w ciaze?

Szansa niewielka ale JEST.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 11:26   #3778
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
cykle mam różne, ponieważ w lipcu zrezygnowałam z tabletek anty i dopiero się te cykle rozkręcają. Jak na razie mam cykle 30-31 dniowe
Jaki jest śluz?
Ciężko coś doradzić, bo teoretycznie to powinny być już dni niepłodne, ale zawsze może się owulacja przesunąć. Dodatkowo cykle dopiero się regulują. Ja w 23 dniu nie wzięłabym. Mam cykle 28 - dniowe. Ale ja znam swój organizm i cykle, owulacje itd. mam jak w zegarku.
Stary 2014-03-14, 13:55   #3779
gabisun
Zakorzenienie

Jakby była w sytuacji, że absolutnie dziecka nie chcę to bym wzięła

a jak nieplanowana ciąża nie byłaby jakimś końcem świata to bym jednak nie ingerowała chemicznymi środkami czy Twoich chorobach

tabletki anty odstawiłaś ze względu na leczenie?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 14:45   #3780
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Jakby była w sytuacji, że absolutnie dziecka nie chcę to bym wzięła

a jak nieplanowana ciąża nie byłaby jakimś końcem świata to bym jednak nie ingerowała chemicznymi środkami czy Twoich chorobach

tabletki anty odstawiłaś ze względu na leczenie?
odstawiłam, ponieważ zaczęły mi pękać naczynka na nogach i coś z krążeniem było nie tak. Już wzięłam tabletkę, nie chce na razie ryzykować i czekać do okresu. Ustaliliśmy z chłopakiem, że będziemy dokładnie obserwować mój organizm. A jak to jest z tym okresem po wzięciu tej tabletki? może się opóźnić?
na wizażu od 2009r...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości