Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 19:01   #2911
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Joanku
Jesteś moją włosową siostrą chyba bo u mnie z olejami ta sama bajeczka ;D i oliwa była dla moich okej. A ten olejek miałam kiedyś też, obecnie we funciaku widzę podobny ale bez parafiny.
Klaudenc już kiedyś gadałyśmy ze coś chyba za dużo podobieństw między naszymy zmaganiami
Cóż to za olejek? Rzucaj nazwę.
Funciaaak
Tak wiem, że parafina jest w tym olejku ale ja uzywam slsu, mówiłam ,ze jednak bez detergetu to przylap i wymęczone te włosy jakieś

Imperfecta ja co do Twoich zapałów na rudość zdania nie zmienię, jestem na nie. Bo ja jak dziewczyny uważam że że dobrze Ci w tej palecie brązów.
[Dodatkowo pożegnaj się z tą różową bluzką w serduszka ;P]
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:05   #2912
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Imperfecta ja co do Twoich zapałów na rudość zdania nie zmienię, jestem na nie. Bo ja jak dziewczyny uważam że że dobrze Ci w tej palecie brązów.
A ja chcę być ruda od ponad roku i albo będę ruda albo łysa chcę spróbować rudości i tyle! :P
A bluzka w serduszka jest słodka i urocza i tylko po domu więc się jej prędko nie pozbędę

Edytowane przez Imperfecta
Czas edycji: 2014-03-13 o 19:07
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:06   #2913
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Ja mam jeszcze myśli samobójcze czasem po glutenie i zawsze doła, poważnie.
Wierzę, bo też ostatnio czułam się podobnie źle non stop, a po odstawce jakoś szczęśliwsza się zrobiłam. Mogłabym zwalać to nie tylko na gluten, ale gluten odstawiłam, inne problemy zostały a mimo to radość jakaś z życia się zrobiła

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
A to moja dzisiejsza stylówa włosowa nie lubię siebie w związanych no i ta tęcza na włosach. Myślicie, że henna po kąpieli rozjaśniającej jakoś to złapie?
Piękny koczek

W rosmanie jest za 4.99 zł isana do kręconych o ta:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...kreconych.html
Zakupiłam 2

No to macie moje z dziś potraktowane sls i odżywką z nivea do kręconych, bez b/s bo oddałam siostrze joannę, troszkę pianki i schnięcie samodzielne sorki za śmieszną spineczkę, schnę w niej zawsze, to grzywka się nie puszy tylko podkręca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG2122.jpg (66,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG2133.jpg (113,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG2144.jpg (131,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG2166.jpg (103,9 KB, 28 załadowań)
Stary 2014-03-13, 19:11   #2914
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
No to macie moje z dziś potraktowane sls i odżywką z nivea do kręconych, bez b/s bo oddałam siostrze joannę, troszkę pianki i schnięcie samodzielne sorki za śmieszną spineczkę, schnę w niej zawsze, to grzywka się nie puszy tylko podkręca
Chyba trochę straciły objętości?
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:13   #2915
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Klaudenc już kiedyś gadałyśmy ze coś chyba za dużo podobieństw między naszymy zmaganiami
Cóż to za olejek? Rzucaj nazwę.
Funciaaak
Tak wiem, że parafina jest w tym olejku ale ja uzywam slsu, mówiłam ,ze jednak bez detergetu to przylap i wymęczone te włosy jakieś

Nie pamiętam w sumie, ale możliwe że ta sama firma i nazywa się rescue ten olejek, nie mam go bo posiadam kokosa, palmowy oraz vatikę kokosową oraz rycynowy Tyle że jak u mnie jest to nie znaczy że u Ciebie będzie, u Ciebie może być wersja którą masz Ty bo tam tak zmieniają W razie co obczaję w weekend to Ci powiem. A tak ogólnie to w jakim mieście tu w UK siedzisz jak mozna wiedzieć?

Imperfecto, według mnie ładnie by Ci było w ciemnych włosiętach ;D a rude henną możesz spróbować, jak się znudzą albo coś to możesz nawet indygo przyciemnić i tyle.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:15   #2916
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Imperfecto, według mnie ładnie by Ci było w ciemnych włosiętach ;D a rude henną możesz spróbować, jak się znudzą albo coś to możesz nawet indygo przyciemnić i tyle.
W całkiem ciemnych wyglądam jak śmierć
Stary 2014-03-13, 19:15   #2917
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Chyba trochę straciły objętości?
Czy ja wiem, nie wydaje mi się może kwestia zdjęcia, że nie robiłam dziś na prosto od tyłu jak zwykle tylko jakoś bokiem i te co z przodu się kładą
Stary 2014-03-13, 19:24   #2918
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Czy ja wiem, nie wydaje mi się może kwestia zdjęcia, że nie robiłam dziś na prosto od tyłu jak zwykle tylko jakoś bokiem i te co z przodu się kładą
Nie, żeby jakaś drastyczna różnica była, zresztą Ty masz czucie w rękach, to wiesz jak jest.

Ale po samym myciu slsem myślałam, że Ci puszystość/objętość fryzury znacznie wzrośnie.
Skoro tak się nie stało, to:
1. szampon GP jest mocnym rypaczem (no bo jest),
2. albo odżywka Nivea do kręconych troszkę oblepia/strąkuje.
No i właśnie chciałam się spytać, jak sądzisz, ale skoro nie widzisz różnicy, to pytania nie ma
Stary 2014-03-13, 19:26   #2919
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Nie, żeby jakaś drastyczna różnica była, zresztą Ty masz czucie w rękach, to wiesz jak jest.

Ale po samym myciu slsem myślałam, że Ci puszystość/objętość fryzury znacznie wzrośnie.
Skoro tak się nie stało, to:
1. szampon GP jest mocnym rypaczem (no bo jest),
2. albo odżywka Nivea do kręconych troszkę oblepia/strąkuje.
No i właśnie chciałam się spytać, jak sądzisz, ale skoro nie widzisz różnicy, to pytania nie ma
Myłam szamponem z ziai tym kakaowym czy jakoś tak. Mi się zdaje że różnica jest przez samodzielne schnięcie, zwykle foty tu dawałam po dyfuzorze on mi nadaje właśnie tę większą objętość i puszystość, rozwiewa pewnie troszkę włosy
Stary 2014-03-13, 19:27   #2920
Klaudenc
Moderator

Cytat:
W całkiem ciemnych wyglądam jak śmierć
Przesadzasz ;D Mam jasną karnację i niebieskie dołki pod oczami i w czarnych wyglądam żywiej niż w rudych. W sumie fajnie wyglądają ciemne hery, jasna karnacja i jasne oczy,
Stary 2014-03-13, 19:31   #2921
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Przesadzasz ;D Mam jasną karnację i niebieskie dołki pod oczami i w czarnych wyglądam żywiej niż w rudych. W sumie fajnie wyglądają ciemne hery, jasna karnacja i jasne oczy,
Spróbuję najpierw tego rudego jak sama się będę źle czuć to się zafarbuję na ciemniejszy i już po sprawie
Stary 2014-03-13, 19:32   #2922
Milena_ 798
Raczkowanie

Imperfecta miałam dziś taka sama fryzure

ja tez mam tak samo jak Klaudenc jestem dosc blada a w ciemniejszych mi lepiej
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:36   #2923
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
Imperfecta miałam dziś taka sama fryzure
O widzisz
Ja 3 gumki urwałam zanim związałam
Stary 2014-03-13, 19:39   #2924
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
O widzisz
Ja 3 gumki urwałam zanim związałam
ja wsuwką podpinam bo gumką nie potrafie
Moje stare konto
Stary 2014-03-13, 19:44   #2925
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
ja wsuwką podpinam bo gumką nie potrafie
Ja w ogóle mam problem, bo wszelkie gumki takie typowe gumki bez metalowych elementów mi pękają przy próbie związania moich włosów, nawet największe jakie miałam mam za dużo włosów
Zacznę sobie gumę z majtek wyciągać, ta na pewno mi kłaki obejmie
Stary 2014-03-13, 19:47   #2926
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Ja w ogóle mam problem, bo wszelkie gumki takie typowe gumki bez metalowych elementów mi pękają przy próbie związania moich włosów, nawet największe jakie miałam mam za dużo włosów
te z majtek nie beda zbyt ładnie się na głowie prezentować
Moje stare konto
Stary 2014-03-13, 20:47   #2927
macka
Zadomowienie

Cytat:
te z majtek nie beda zbyt ładnie się na głowie prezentować
Czy aby na pewno????
http://itssooeasy.blogspot.com/2013/...-gumki-do.html

macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:54   #2928
Imperfecta
Zakorzenienie

Ja to nawet nie jestem świadoma na jakie rozwiązania wspaniałe wpadam
Stary 2014-03-13, 21:14   #2929
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Poszukałam składu...
FAJNY!
Paraffinum Liduidum, Octyldodecanol, Squalane, Isopropyl Myristate, Prunus Dulcis (Sweet Almond Oil), Rosmarinus Officinalis (Rosemary Leaf Oil), Lavandula Angustifolia (Lavender Oil), Glycine Soja (Soybean Oil), Citrus Medica Limonum (Lemon Peel Oil), Bisabolol, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Retinol (Vitamin A) Parfum, CI26100.
Nie lubię się z parafiną Ale mam nadzieję, że będzie u Ciebie ładnie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45569625]Dziewczyny.... Może mi pomożecie?
Chyba przeproteinowałam sobie włosy, ale nie wiem jakim cudem... Najpierw nałożyłam olej babydream na sucho na 40 min, potem zmyłam szamponem babydream i nałożyłam maskę - 2 łyżeczki Alterry z granatem, 2 łyżeczki soku z aloesu, żółtko, kilka kropel gliceryny i łyżeczka skrobii. To pod czepek i na 40 min. A teraz mam takie suche i sztywne włosy.... MASAKRA! A tak bardzo zadbałam, żeby było dużo nawilżania, przecież tylko żółtko w tym zestawieniu miało proteiny... Wcześniej laminowałam włosy bez nawilżania i nawet wtedy coś takiego mi się nie stało....

Co mogę z tym zrobić? I czy zacząć już dzisiaj czy od następnego mycia?[/QUOTE]

Dużo składników i wszystko mogło tak zadziałać, to też niekoniecznie może być przeproteinowanie Ja mam suche i sztywne i puch taki sztywny, jak dam za dużo gliceryny Albo to żółtko, albo aloes :P

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość

To super a ja za to składam pokłony Masce drożdżowej Babuszki Agafii cudo nad cudami pod względem łągodzenia swędzęnia, już tak mnie strasznie głowa swędziała że stwierdziłąm że nie ma co czekać zapisałam się do dermaologa. Termin dopiero 31 marca więc do tego czasu trzeba jakoś wytrzymać bez drapania, no i wyszperałam w pudełeczku z kosmetykami jeszcze pół drożdżowej maski nałożyłam na 30 min i od wczoraj jestem szczęśliwa bo 100 razy mniej mnie swędzi
Mi Kochana maska drożdżowa babuszki cudownie ograniczyła wypadanie też swojeg czasu, no i faktycznie pięknie nawilża i łagodzi. Miałam już 2 opakowania, niedawno skończyłam, mam jajeczną, ale wolę chyba bardziej drożdżową

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45571309]Kupię jakiś spożywczy tym razem. Ale myślisz, że w takiej niedalekiej odległości od przeproteinowania mogę znów jakieś proteiny używać?
I jakiego oleju Ty uzywasz?

Włosy spłukane, nadal czuję, że są suchawe, ale nie ma takiej tragedii jak wcześniej. Zobaczymy co będzie po wyschnięciu...[/QUOTE]

Też się lekko przeproteinowałam :P Najpierw laminowanie, potem przez 3 mycia proteiny hihi. Jednak nie lubię już tyle protein, co kiedyś, teraz raz na tydzień jest ok.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mam tego żółtego i był tutaj polecany, a próbka z biedrony mi się sprawdziła.
Ewidentnie mam przesuszone włosy, bo jak psikam wodą do reanimacji to się kręcą i falują jak szalone.
No nic, będę próbować jeszcze innego oleju, albo na inną odżywkę. Sama nie wiem jak je dowilżyć

Co do pryszczy to dodam, że był kiedyś wątek (jakoś 2007) na wizażu o mleku i coś jeszcze do mycia. Mi mleko pomogło
Zmienili coś w składzie chyba biovaxa trochę, bo w mojej masce kiedyś niżej w składzie był miód, teraz w saszetce był dużo wyżej i coś mi spuszył lekko. Albo dodaj do niego jeszcze oleju jakiegoś, który lubisz

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45572090]Używasz tylko takich nierafinowanych i tloczonych na zimno, prawda?

PS. Włosy odratowane - jest gorzej niż ostatnio po masce z kallosa, ale są dosyć miękkie i nie aż takie suche. Zrobiły się mniej błyszczące, ale też jest to niewielka zmiana. Generalnie - reanimacja się udała, pacjent będzie żył

A dzisiaj lub jutro kupię sobie fajny olej - lniany, albo winogronowy lub oliwę, naolejuje na odżywkę z aloesem i nałożę kallosa z jeszcze jakimś dodatkiem typu aloes czy gliceryna. Co o tym sądzisz? Czy samego kallosa bez dodatków nawilżających?[/QUOTE]

Polecam dodatek oleju do kallosa

Cytat:
A to moja dzisiejsza stylówa włosowa nie lubię siebie w związanych no i ta tęcza na włosach. Myślicie, że henna po kąpieli rozjaśniającej jakoś to złapie?
Ładnie Ci w związanych, wiesz

Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość

A teraz moja drobnica. Nie lubię jak mi się tak układają. Ale przynajmniej powoli opanowuje ta suszę. Czas zainwestować w jakąś dobra odżywkę d/s
Polecam odżywkę planeta organica afryka z olejem arganowym, jeśli robiłabyś zakupy z rosyjskimi kosmetykami Cudownie dociąża, nawilża i eliminuje puch.

Cytat:
Wierzę, bo też ostatnio czułam się podobnie źle non stop, a po odstawce jakoś szczęśliwsza się zrobiłam. Mogłabym zwalać to nie tylko na gluten, ale gluten odstawiłam, inne problemy zostały a mimo to radość jakaś z życia się zrobiła
Masakra, mi nikt ze znajomych nie chce wierzyć, że gluten może wpływać na psychikę. A u mnie okropnie wpływa.

Cytat:
Zazdraszczam, mi jeszcze żadna gumka nie pękła Oczywiście przy próbie związania włosów
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 21:21   #2930
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdraszczam, mi jeszcze żadna gumka nie pękła Oczywiście przy próbie związania włosów
mi niestety pękają
Acha i dziękuję za to wyżej, znaczy, że ładnie mi w związanych
Stary 2014-03-13, 21:22   #2931
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Ja to nawet nie jestem świadoma na jakie rozwiązania wspaniałe wpadam
Kurczę, spróbować chyba bede musiała takiego patentu z gaciami jak mi włosy urosną bo też mi gumki pękać lubią, zazwyczaj gumka to u mnie jednorazowy użytek, więc wiązałam takimi luźnymi przepaskami do włosów albo najlepiej gacie na głowę założyć jak ma się bad hair day
Stary 2014-03-13, 21:23   #2932
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, spróbować chyba bede musiała takiego patentu z gaciami jak mi włosy urosną bo też mi gumki pękać lubią, zazwyczaj gumka to u mnie jednorazowy użytek, więc wiązałam takimi luźnymi przepaskami do włosów albo najlepiej gacie na głowę założyć jak ma się bad hair day
I loki wystające przez "nogawki"
Oczywiście mając te gacie na głowie, bo jak są na swoim miejscu i loki wystają to już mniej ciekawy widok
Stary 2014-03-13, 21:35   #2933
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra, mi nikt ze znajomych nie chce wierzyć, że gluten może wpływać na psychikę. A u mnie okropnie wpływa.
No to nie jesteś jedyna, ja się przestałam przejmować już wzrokiem ludzi którzy się dowiadują, lub wzrokiem tych co się jeszcze nie przyzwyczaili do tego lub nie rozumieją prostej rzeczy że na coś takiego można mieć alergię i już ja takie dobre humory miewam ostatnio, że mi nikt wierzyć nie musi niech patrzą na efekt jak mi z tą dietą świetnie, Azidee może Ci to samo pewnie napisać
Stary 2014-03-13, 21:39   #2934
Klaudenc
Moderator

Cytat:
I loki wystające przez "nogawki"
Oczywiście mając te gacie na głowie, bo jak są na swoim miejscu i loki wystają to już mniej ciekawy widok
Prawie z łóżka spadłam jak to przeczytałam
albo kobieta mówi do faceta, by zapuścił włosy bo długie są fajne i jej się podobają, a facet powiada na to, że przecież ma takie długie i fajne pod pachami, a kobieta mu każe żeby wydepilował to skąd taka nagła zmiana zdania
Stary 2014-03-13, 21:52   #2935
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Zmienili coś w składzie chyba biovaxa trochę, bo w mojej masce kiedyś niżej w składzie był miód, teraz w saszetce był dużo wyżej i coś mi spuszył lekko. Albo dodaj do niego jeszcze oleju jakiegoś, który lubisz
Olej do maski, tak bez mycia szamponem po? Hmm może zaryzykuję.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 22:40   #2936
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Aloes mam a w Fikusa i jakieś palmy to trza by się zaopatrzyć Niezły pomysł dzięki
Tylko ten fikus ma być figowcem sprężystym (ficus elastica), o powszechnej odmianie Benjamina nie czytałam

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45570022]Nałożyłam maskę alterra + sporo gliceryny + sok z aloesu pod czepek. Mam mieszane uczucia po oleju, dzisiaj po zmyciu oleju włosy były dosyć suche i sztywne i tamta maska jeszcze to pogłębiła. Powinno mnie zaalarmować to,że nawet po nałożeniu maski z żółtkiem na włosy one wciąż były jakieś dziwne. Teraz są miękkie jak dałam dużo nawilżającej maski, okaże się jak ją zmyję... Myślisz, że 1h trzymania będzie OK?[/QUOTE]

A tak btw, gliceryna do tej pory Cię nie puszyła? Bo ona też mogła się przyczynić.

Cytat:
No to nie jesteś jedyna, ja się przestałam przejmować już wzrokiem ludzi którzy się dowiadują, lub wzrokiem tych co się jeszcze nie przyzwyczaili do tego lub nie rozumieją prostej rzeczy że na coś takiego można mieć alergię i już ja takie dobre humory miewam ostatnio, że mi nikt wierzyć nie musi niech patrzą na efekt jak mi z tą dietą świetnie, Azidee może Ci to samo pewnie napisać
O tak, jest mi o wiele lepiej, ale wciąż słyszę komentarze, że mogłabym zacząć "jeść normalnie" od znajomych, zwłaszcza jak wychodzimy grupą. Na szczęście moje najbliższe kumpele rozumieją i popierają. Część sama przeszła na bezglutenową Chociaż ja mam za silny charakter, żeby ktoś był w stanie mi coś powiedzieć w tym temacie

Przypomniałam sobie, że mam mikroskop, może powinnam zacząć siedzieć i jeszcze swoje włosy analizować w powiększeniu Żarcik. Moja rodzicielka i tak ma teraz ciężko ze mną i moim "czasem uczenia organizmu odporności"
Stary 2014-03-13, 22:48   #2937
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Powinna zmyć olej. Ja sobie właśnie dzisiaj zrobiłam szybkie przemycie włosów wieczorem, takie odświeżenie, bo normalnie powinnam myć jutro rano, ale grzywka mi wchodziła do oczu i włoski trochę zestrączkowane były.
No więc umyłam maską samoróbną - bingo + banan + olej. Nałożyłam toto na pół godziny na zmoczone włosy , i zmyłam samą wodą, nie nakładałam już niczego więcej, i włosy mam jak po zwykłym myciu, nie widać niedomycia. Zobaczymy jak będą wyglądać jutro
Stary 2014-03-13, 23:02   #2938
bijum
Raczkowanie

Ale dzisiaj wystrzeliłyście z ilością postów

Cytat:
mi niestety pękają
Acha i dziękuję za to wyżej, znaczy, że ładnie mi w związanych
ładnie, ładnie. Tak Ci do kształtu twarzy pasuje.

Cytat:
Też często dodaję parę kropelek olejku do maski albo odżywki i nie obciąża, a potem już nie używam szamponu, także spokojnie, próbuj.

Ja moim maruderom daję dzisiaj święty spokój i ich nie myję (normalnie robię to codziennie), bo nie idę do szkoły, także nie ma sensu. Za to tak dla odmiany obcięłam koleżance z pokoju końcówki Zostałam pierwszą w historii fryzjerką, która zamiast obciąć za dużo, obcięła za mało otworzę salon w internacie, jakoś trzeba zarobić na kawę

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 00:21   #2939
Joanku
Zadomowienie

KlaudencMieszkam 40 minut od Londynu ;] W Hrabstwie Buckinghanshire ;]

Zmyłam olejek. Włosy fajne.Bardzo miękkie, bardziej dociążone i zdefiniowane i wydają się odżywione.
No własnie co do parafinym to dziś chyba nie domyłam superdokładnie , ale będe blondzić odrost w niedzielę to niech 'se' będą troszke tłustawe

Potrzebuję wsparcia...
Czeka mnie fryzjer i pewnie z 5/6 cm pojdzie bo nie ma co sie wygłupiać i albo dbamy albo udajemy że dbamy...
Ale stracha i tak mam ;< że zaraz sie reszta porozdawja i nigdy tego nie zapuszczę do stanu sprzed wyrzutu testosteronu ;<
Umyłam włosy Gliss kurem z silikonem, ja nie wiem o co tym moim włosom chodzi. skręt od razu lepszy, mocniejszy włosy nie wyglądają na tak zmęczone. Matko czy one potrzebują aż tak maksymalnego zabezpieczenia?
Chociaż... ten gliss kur to z keratyną... Mmm, czy powinnam w takim układzie pomyslec o zainewstowaniu w keratynę hydralizowaną?

Mmmm mysle jeszcze co do tego mojego wtorkowego cięcia...
Chyba nie chcę ich ciachać na mokro bo wtedy nie widac w czym jest problem i jak zwykle u fryzjera będziec cacy a potem ich nie ułożę ;/
Pomyślałam by iśc w świeżo umytych włosiorach na suche cięcie, żeby fryzjerka widziała co sie z nimi dzieje dokładnie przy cięciu.
Co myślicie?
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 00:37   #2940
Klaudenc
Moderator

Cytat:
KlaudencMieszkam 40 minut od Londynu ;] W Hrabstwie Buckinghanshire ;]

Zmyłam olejek. Włosy fajne.Bardzo miękkie, bardziej dociążone i zdefiniowane i wydają się odżywione.
No własnie co do parafinym to dziś chyba nie domyłam superdokładnie , ale będe blondzić odrost w niedzielę to niech 'se' będą troszke tłustawe

Potrzebuję wsparcia...
Czeka mnie fryzjer i pewnie z 5/6 cm pojdzie bo nie ma co sie wygłupiać i albo dbamy albo udajemy że dbamy...
Ale stracha i tak mam ;< że zaraz sie reszta porozdawja i nigdy tego nie zapuszczę do stanu sprzed wyrzutu testosteronu ;<
Umyłam włosy Gliss kurem z silikonem, ja nie wiem o co tym moim włosom chodzi. skręt od razu lepszy, mocniejszy włosy nie wyglądają na tak zmęczone. Matko czy one potrzebują aż tak maksymalnego zabezpieczenia?
Chociaż... ten gliss kur to z keratyną... Mmm, czy powinnam w takim układzie pomyslec o zainewstowaniu w keratynę hydralizowaną?

Mmmm mysle jeszcze co do tego mojego wtorkowego cięcia...
Chyba nie chcę ich ciachać na mokro bo wtedy nie widac w czym jest problem i jak zwykle u fryzjera będziec cacy a potem ich nie ułożę ;/
Pomyślałam by iśc w świeżo umytych włosiorach na suche cięcie, żeby fryzjerka widziała co sie z nimi dzieje dokładnie przy cięciu.
Co myślicie?
Ja do Londynu mam daleko a i w sumie dobrze bo.. nigdy tam nie byłam i nie mam ochoty być mieszkam w Bristolu i całkiem fajne miasteczko Moje hery lubią parafinę, kiedyś na nie waliłam wazelinę z dodatkiem kokosa, fajne to było ale nierozumnie stosowane i jak już było mega super (szybki wzrost, cebulki mocne itd.) to cóż, było co z włosia zdzierać... Dziś na noc walę proteiny, jestem ciekawa co wyjdzie bo są takie biedaki przeprane z protein.
Co do fryzjera mogę tylko trzymać kciuki bo sama nie chodzę i tnę kłaki tak po swojemu to i bladego pojęcian ie mam... a rozdwoić przecież się nie muszą zaraz po cięciu, chyba że są bardzo zniszczone, ale chyba nie są, prawda? raz na jakiś czas trzeba ciachnąć i zabezpieczać, ewentualnie chodzić w upięciach częściej i spokojnie obejdzie się bez rozdwojeń.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości