|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Hej, nie pisałam już wczoraj bo mnie wizaż wywalał, ale postanowiłam nie panikować i obserwować dalej i chyba po prostu tego szkraba wczoraj przegrzałam. Tylko
nie rozumiem tego żółtego gila, ale po poscie Pilotki (o ile dobrze pamiętam) na razie Fridę odłożyłam. I jakby teraz lepiej oddychał, możliwe to? Za to mi katar wrócił i muszę znów powalczyć z lekarzami, bo oprócz tych poporodowych mam podejrzenie co do tych sutków że to całkiem inna historia niż myślałam O, Emila zobaczyłam Muszę i mojego Wam pokazać-ani się obejrzałam a skończył już 2 miesiące ![]() Cytat:
Tyle że raczej bliżej wiosny, bo teraz wózka nie wezmę (niby zmieści się do samochodu, bo woziłam, zresztą mam ten adapter do foteliks, ale jest tak ciężki i nieporęczny że bez życiowej potrzeby bawić się z nim nie będę. Ale spacerówkę to już na głowie stanę a kupię nową Chyba że z chustami chodzicie? Cytat:
Macie może pomysł, jak z tego wybrnąć? Musi spać w dzień, bo wieczorem go nie spacyfikuję, a znów rączkami też musi machać (bo zamotać trzeba przed karmieniem) żeby się dobrze rozwijał. Już wystarczy że przez pół dnia słuchamy szumu... I też zastanawiam się, czy to nie przez za dużą ilość bodźców Cytat:
cieszę się, że już Wam tam choćby odrobinę lepiej A moja mama jak widzi że śpimy na żabkę to mi głowę suszy że nóżki ma pokurczone
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis pierwszy raz tesciom borysa zostawiam. Jakos to przezyje nie? Wczesniej byli tylko na spacerze, ale nie garna sie jakos mega specjalnie tylko po rodzinie opowiadaja ze ja go nie zostawiam... tyle ze sory ja bym musiala brac go do auta i zawozic komus zeby w godzine cos zalatwic. Bo ona sie do mnie nie przykula... eh.
Magnusia ja gadam i nic nie daje foch a dzieci dalej robia swoje. Kiedys ten chlopak skakal tz po plecach kilka lat temu. Tz ostrzegl go ze wstanie i on spadnie nie docieralo ani do niego ani matki. Tz wstal, ten zaczal ryczec i tz zebral ochrzan co on wyprawia. To jes wyjatkowa rodzina w glowie sie nie miesci czasem co oni robia... rodzice od nich w ogole im nie zwracaja uwagi... strzela focha a dzieci dalej to samo robia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4563 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się z dziećmi cudzymi nie patyczkuję, jeszcze w pracy tak się nauczyłam, choć fakt że takich scen nie mam jak Ty. Ale na oblizywanie po kolei ciastek i odkładanie z powrotem nie mogę patrzeć. Albo układanie paluszkami które przed chwilą robiły coś na podłodze. Magnusia ( ), a co Ci lekarz powiedział na tego gluta? Bo ja teraz się martwię, że wyjdę na matkę zaniedbującą, skoro swojego wyrzuciłam
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2014-03-14 o 09:40 |
||
|
|
|
#4564 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz już kiedy Was wypuszcza do domku ? Cytat:
Co za ludzie :/ a nie można przypadkiem sprawić żeby strzelili gocha i juz Was nie odwiedzali ? Cytat:
Witam sie i ja po spoko nocy. Pobudka o 3 byla a później jeszcze spanie do 6 i tak nasz dzień się zaczął Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4565 |
|
Gang Iren
|
Mogotka trzymam kciuki,żeby chrzciny dobrze wypadły i żeby rodzina nie dała popalić. Opisane historie masakra! Szczególnie to z dzieciakami otwierajacymi szafki itd. Ja bym chyba nie wytrzymała i uwagę zwróciła matce... No i są to duże dzieci,które same powinny wiedzieć jak się zachować,bo nawet jeśli nie w domu,to chyba jakieś wzrorce wynoszą z przedszkola,szkoły... Ja sobie tego nie wyobrażam. Erykowi zdarza się nieodpowiednio zachowywać,ale on ma 2 lata i ja konsekwentnie mówię czego nie można,nie popuszczam,bo dziecko musi mieć jasno wyznaczone granice.
|
#4566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A kiedy planujesz wypad do Warszawy? Wtedy spotkamy się po raz kolejny. ![]() A jak Wasze Dzieci znoszą szczepienia? Emi miała samo wzw b w środę i wczoraj spała mi prawie całą dobę, aktywności poza jedzeniem miała może ze 3 godzinki, zastanawiam się, czy to po niej, czy tak sobie po prostu miała. Aha i historyjka z przychodni. ![]() Po szczepieniu usiadłam i karmiłam cycem Małą i jakaś starsza pani się zaintereswała. :/ Kto to, ile ma, dlaczego płakała i takie tam. A potem zapytala: - czy pani nosi pieluchę tetrową pod bluzką? ja: - słucham???? A nie, teraz są wkładki laktacyjne.. pani: - nie, żeby mleko było ciepłe. Bo teraz jest zimno na dworze, więc żeby dziecko dostawało ciepłe mleko. ![]() Nie wytrzymałam i roześmiałam się w głos. Na jej twarzy pojawiła się konsternacja, przemyślała chwilę i odpowiedziała: no tak, ma pani rację, w sumie dziś nie jest tak zimno.
|
|
|
#4567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4568 |
|
Wtajemniczenie
|
Migotka: ja też mam takich znajomych, no niby rodzina dalsza. Maja bliźnięta 4 letnie. Dzieci są bardzo niegrzeczne. Skaczą po TŻ, biją go, drą się, psują Marcelowi zabawki, rzucają w niego zabawkami, chcą go uderzyć. Teraz mam to w d...pie i zwracam uwagę przy rodzicach, ba opierdzielam wręcz. I dopiero wtedy rodzice reagują. Rozumiem, że są dziećmi ale są pewne granice. Dlatego nie chodzę już w ogole do nich. Zgodziłam się w niedziele z TŻ ich popilnować, wtedy dostaną musztrę.
|
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Na początek maja mamy wizytę kontrolną u neurologa, ale zastanawiam się czy nie iść wcześniej.
Kacper położony w wózeczku lub łóżeczku wcześniej czy później układa się po ich lewej stronie (nigdy prawej), a on sam odgina się w swoją prawą stronę. Czasem leży niemal całkiem w poprzek łóżeczka, ale zawsze główką z lewej strony. Wygląda to mniej więcej jak na rysunkach ( ). Twarz ma zwroconą albo w tą lewą stronę łóżeczka/wózeczka (czyli jego prawą, czasem jest mocno wtulony w bok wózeczka, albo ochraniacz w łóżeczku) albo na wprost.Nie ma tu znaczenia, czy położę go prosto, na lewym boku czy na prawym, ani czy położę go bliżej prawej czy lewej strony. Gdy śpi w naszym łóżku, albo na wersalce w salonie nie przybiera takich póz. Czy fakt, że w łóżeczku i wózeczku jest klin może mieć jakieś znaczenie?. Czytałam kiedyś, że dużą rolę w układaniu się po urodzeniu odgrywa sposób, w jaki dziecko układało się w brzuchu - u Kacpra by się to zgadzało, ale z drugiej strony podchodzę do tego sceptycznie i obawiam się jednak jakiegoś problemu. Z obracaniem główki w drugą stronę nie ma problemu, jak śpi na brzuszku często zmienia sobie ułożenie główki (BTW wczoraj ostatecznie obudził się o 24.15, ale tylko dlatego, że chciałam już, żeby się w końcu obudził i przełożyłam go łóżeczka - spał wcześniej w salonie a oboje z TŻ chcieliśmy iść już spać).
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-14 o 10:12 |
|
|
|
#4570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym z niej zdoila![]() Cytat:
ja już po chrzcinach i dokladnie wiem o czym mówisz.. dzieci wręcz wchodzące do wózka, 3 latek który chce Zosie na ręce i nic do niego nie przemawia, i teściowa, która wręcz płacze nad wózkiem jak bardzo kocha wnusie...cud miód, jednym słowem cieszę sie ze już jest po. Trzymam kciuki za twoje stalowe nerwy:p Cytat:
ja dlatego jak jestem zaspana łapie sie za cycki i waże w powietrzu który jest cięższy
|
|
|
#4571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzien dobry U nas noc w miare, teraz jeszcze uśpiłam Alka, bo zaczał ziewać. Zawinęłam w kokon, włączyłam szum i zasnął. Ciekawe na jak długo Czekam na męża i wybieramy się znowu do lasu na spacer w nosidełku, zobaczymy, czy dzisiaj też Alek będzie zadowolony z tego faktu Trzeba korzystać póki piękna pogoda
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym proponowała kawałek futerka albo kożucha
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Olcia--- nie wiem kiedy nas wypuszczą może dzis sie dowiem
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj powinna przyjść paczka z Gemini, a w niej m.in. muszle laktacyjne, wkładki wielorazowe (zdecydowałam się jednak na Dr Brown) i nowe mleko dla Kacpra - Bebilon AR (7-9 zł taniej niż w sklepach stacjonarnych), mam nadzieję, że mu pomoże na ulewanie. To ulewanie ma zupełnie nierówne - wczoraj przez dzień ulewał bardzo mało (raz i koniec), a w nocy to ciagle chlustało. Wstawałam w nocy co 5-10 minut i ciągle był na świeżo mokry.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-14 o 10:28 |
|
|
|
|
#4575 |
|
Gang Iren
|
Mala babcia niezła
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Można też termofor nosić w cyckonoszu
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś z Was chyba szukała body z muchą?
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...dy-5t2533?c=18
|
#4578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taaa przy opałach też? Czy moze cos do schładzania żeby zaś za gorące nie bylo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4579 |
|
Raczkowanie
|
Smerf znowu zasnął, kolejna próba napisania posta
![]() Ja dostaję szału. Znaczy jest mi smutno i źle. Tż cały tydzień na nocki i pół dnia odsypia - najpierw śpi do jakiejś 12 a potem na kolejne 2h koło 17 się kładzie. Jestem sama z małym wyjcem. No i znowu pospane, k****
|
#4580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo to zelazo z mleka ciezko sie wchłania. A po nan zaparcia moga sie pojawiać bo to generalnie mocno treściwe mleko. Ile Kacper wazy? Przy anemii dawka powinna byc chyba ciut większa. Tzn 2-3 mg/kg na dobę to jest dawka profilaktyczna. Czyli 15 mg to dawka profilaktyczna dla dziecka bez anemii o wadze 5-6kg ( Dominik tyle dostaje ale wyniki ma w normach i wykazuje tendencje wzrostową). Jakie zelazo podajesz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4582 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4583 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No ale chociaż od tej 12 do 17 ci pomoże i coś jeszcze wieczorem... W sumie to ja jestem bardziej zorganizowana jak tż nie ma w domu...
|
|
#4584 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam!
Wczoraj przyszło woombie i póki co Dorotce się w nim dobrze śpi wygląda jak gąsienica![]() I w ogóle dziś pierwszy raz nie wybudziły ją bąki a głód po prostu!!! Mam nadzieję, że to nie jest jakiś jednorazowy przypadek tylko jelita Doris zaczynają lepiej pracować ![]() Ale fajny ![]() Cytat:
![]() Co do koncertów to u nas bywają od ok 17...też jestem zmęczona wtedy jej wrzaskami ![]() Cytat:
Cytat:
Za to już po kolejnym szczepieniu miałam przez 2 dni marudę nad marudami... Co do historyjki Cytat:
|
|
#4585 |
|
Raczkowanie
|
Do trzech razy sztuka, wyjec w chuście śpi.
gosia, mąż około 12 wstaaaje, potem zaczyna mnie męczyć co na obiad dzisiaaaj (bo to zawsze ja muszę wymyślać), potem koło 14 jedzie po zakuuupyyy, koło 15 robi nam jeść, koło 16 jemy i potem ja biegnę się wykąpać szybciorem bo Smerf u tatusia wyje jak obdzierany ze skóry. Koło 17 mąż znowu idzie spać a ja dalej walczę. koło 19-20 wstaje, kąpiemy Smerfa, on sobie robi kanapki do pracy a ja w tym czasie karmię. O 21 on wychodzi. Jakoś tak się składa, że w momentach kiedy tż mógłby się zająć małym on jest akurat głodny i wisi na cycu. I tż radośnie siedzi sobie przed kompem a ja dalej ze ssakiem na kolanach. shiloh, u mnie problem tkwi w tym, że mój Smerf jest ostatnio nieodkładalny. u mamusi na rękach najlepiej a już szał jest jak się siedzi z cycem w zębach. I ja nie mogę zrobić nic ze sobą bez asysty wrzasków. O ile normalnie jak tż pracuje na ranki/popołudnia i nie ma go w domu to trudno, najwyżej Smerf by trochę powył a ja bym np umyła twarz i zęby, zjadła śniadanie itp to jak tż śpi po nocce to staram się uspokajać wrzaskuna. Jak mały względnie cicho jest to istnieje szansa, że tż nie pójdzie na drugą drzemkę = korzyść dla mnie, może uda mi się coś zrobić w domu/ze soba/wyskoczyć do sklepu. Ale jak patrzę na siebie teraz w lustrze to szlag mnie trafia, rozczochrane włosy, byle jakie ciuchy, bez makijażu, z worami pod oczami, blada jak ściana. A jak jeszcze tż (podziębiony=umierający) wczoraj mi po obiedzie stwierdził, że idzie spać (spał od 15do18.30) to aż się popłakałam. On se k*** może chodzić na drzemki ile chce a ja to co?! Robot jestem? Co to tylko moje dziecko? A Smerf jeszcze dokłada swoje jak u tż na rękach wyje (aż się zanosi i zapowietrza) i dopiero jak ja go wezmę to się uspokaja. Nie dziwię mu się, skoro ja z nim siedzę cały dzień i noc a tż tylko może w sumie z godzinę. em ma, no właśnie, niby jest w domu a pożytek żaden. magnusia, kciuki za szybki powrót do domu lolita, ja też bym nie zmieniała mm ot tak sobie gosia, jak nastrój dzisiaj? lepszy?
|
#4586 |
|
Wtajemniczenie
|
sadlaczyca: mój też na poczatku tak robił, że chodził na drzemki po 2-3 godzinach jak wstał. Bardzo szybko to rozwiązałam, powiedziałam (a właściwie była wojna). Ze on po robocie odsypia ciurkiem 7 godzin a ja dwie w każda noc i ja jestem w pracy 24/7 i też ma sie zajmować i mnie to g....obchodzi. Koniec dyskutowania.
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
emma a Dorotka moze ruszać rekami w Woombie? Bo Emil moze i go to wybudza
Tylko nie wiem czy on jeszcze za mały czy Woombie po prostu tak ma?
|
#4588 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam,
u nas nocka boska Wieczór nie był najlepszy, bo małego cały czas bąki męczyły i zasnął dopiero po 22, ale za to na pierwsze karmienie wstał o 2:30 - karmił go mąż, a potem na drugie o 6 także ja się wyspałam Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze Siloh pisze ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy dziecku moze peknac zylka w oku? Borys ma lekka plamke kolo teczowki Kolejny spacer w chuscie ahh rewelka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie wróciłam ze spaceru - w sumie byliśmy 3 godziny (ale z wizytą w urzędzie, wiec na dworze pewnie trochę ponad dwie). Emil rozryczal się w urzędzie, ale potem znowu zasnął i śpi do teraz
Noc była w sumie całkiem niezła - zasnął o 20h30, pierwsza pobudka o 2h30, druga o 5h, wstał o 6h30. Czy wiecie moze ile zajmie powrót na właściwe tory laktacji? Na początku jak Emil zaczął przesypiac te 6 godzin w nocy ciurkiem wstawalam z piersiami jak kamienie. I jak głupia zamiast jak krolowa_nilu odciagac przed pójściem spać to nie robiłam nic. Po tygodniu mniej wiecej o 2h miałam już normalne piersi. A teraz uznałam, ze jednak potrzebuje ściągać, zeby zrobic zapasy Wiec zaczęłam, ale wyniki są żałosne delikatnie mowiac. Tak jak zwykle po 3 godzinach niekarmienia ściągam z jednej piersi koło 90 ml, tak wieczorem po takim samym czasie ściągam maksymalnie 50 ml z obydwu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

bo bede mowic co mi sie nie podoba. 

16.06.2012