|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
zaskakuje mnie to, co piszecie dziewczyny
ja brzucha wcale nie czuję czasem mnie coś zaboli w podbrzuszu jak dzieć się źle ułoży, ale pomasuję chwilę i jest w porządku. gdyby nie to, że ten brzuch widzę i czuję ruchy to bym nie wiedziała, że w ciąży jestem Celebrinfea, co do pragnienia to w ciąży jest zwiększone jak pijesz wodę to dobrze dodać odrobinę soku z cytryny, lepiej gasi pragnienie
|
|
#3542 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
więc witam się z zachmurzonego, zimnego (aż 7 stopni) Szczecina korzystajcie z pogody w innych częściach kraju, bo pewnie jutro to samo do Was dojdzie ![]() malwiska trzymam kciuki za wizytę sen pierwsza klasa tylko skąd ten blond ja tam śpię jak mi wygodnie, a mały kręci się tak samo jak leżę na plecach, jak i na lewym boku, a na usg gdzie leżałam na plecach przez godzinę - spał tylko od czasu do czasu machając sobie rączką, więc ta teoria ma się nijak ale mam skostniałe palce myślałam, że się rozgrzeją jak popiszę, ale bez herbaty się nie obejdzie, pies dzisiaj chciał szybciej wrócić ze spaceru niż ja z koleżanką
Edytowane przez sunfire Czas edycji: 2014-03-14 o 09:44 |
|
|
|
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wypijam ok 1,5 l wody dziennie i reszte jakieś herbaty lub soki.. ale myslę, ze koło 2-2,5 l jest łącznie. Cytat:
|
||
|
|
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
Vegetko...olej pogapić się może i tyle jej i tak wejdziesz pierwsza..
Z tymi moherami tak jest że tylko sobie wszystkie prawa uzurpuja ale zeby jedna z drugą ustąpiła to nie.. Ja ostatnio na faceta nakrzyczałam w kolejce w markecie..zajechalsmy na szybkie zakupy i takie tez byly bo strasznie głodna byłam aż mi się ręce trzęsły.. No więc ide do kasy pierszeństwa dla kobiet w ciąży, a tam dwuch panów stoi z pełnymi wózkami piwa.. Wiec mówię grzecznie przepraszam, chciałabym przejsć.. A oni rechot nie trzymamy pani.. To się we mnie zagotowało..i na całą parę Że bardzo zabawni są i pytam się czy ten ich wielki brzuch to oznacza że są w ciąży, czy to od żłopania tego piwa? Bo jak nie są aktualnie w ciąży to grzecznie proszę żeby łaskawie zabrali siebe i swoje brzuchy i zmienili kolejkę! No i wzieli te swoje tłuste dupy i mamroczac po nosem że przecież mozna było poprosić, poszli.. Ehh miałam ochotę im przyłożyć ![]()
|
|
|
|
#3545 |
|
Przyczajenie
|
wlasnie bylam nakarmic psiura..i.zawsze sie bawimy..a ze to dog niemicki(nie mylic z o wczarkiem)wiec jesli ktoras zna ta rase to zna jego rozmiary
jest ooogromny..wiec trzeba uwazac bo niechcaco moze ziaziu zrobic bo dalej zachowuje sie jak szczeniak..i dzis sie.bawilismy..i.zle sie obrocilam i cos mwalnelo w szyi..pewniemiesien naciagniety oby mnie nie unieruchomilo.zawsze cos musi sie wrabac... ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- wlasnie bylam nakarmic psiura..i.zawsze sie bawimy..a ze to dog niemicki(nie mylic z o wczarkiem)wiec jesli ktoras zna ta rase to zna jego rozmiary jest ooogromny..wiec trzeba uwazac bo niechcaco moze ziaziu zrobic bo dalej zachowuje sie jak szczeniak..i dzis sie.bawilismy..i.zle sie obrocilam i cos mwalnelo w szyi..pewniemiesien naciagniety oby mnie nie unieruchomilo.zawsze cos musi sie wrabac... ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- wlasnie bylam nakarmic psiura..i.zawsze sie bawimy..a ze to dog niemicki(nie mylic z o wczarkiem)wiec jesli ktoras zna ta rase to zna jego rozmiary jest ooogromny..wiec trzeba uwazac bo niechcaco moze ziaziu zrobic bo dalej zachowuje sie jak szczeniak..i dzis sie.bawilismy..i.zle sie obrocilam i cos mwalnelo w szyi..pewniemiesien naciagniety oby mnie nie unieruchomilo.zawsze cos musi sie wrabac... ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- wlasnie bylam nakarmic psiura..i.zawsze sie bawimy..a ze to dog niemicki(nie mylic z o wczarkiem)wiec jesli ktoras zna ta rase to zna jego rozmiary jest ooogromny..wiec trzeba uwazac bo niechcaco moze ziaziu zrobic bo dalej zachowuje sie jak szczeniak..i dzis sie.bawilismy..i.zle sie obrocilam i cos mwalnelo w szyi..pewniemiesien naciagniety oby mnie nie unieruchomilo.zawsze cos musi sie wrabac... |
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Moim zdaniem nie ma co szalec z tym spaniem w nocy sie i tak tego nie kontroluje. Ja spie troche na bokach rano leze na plecach jak ogladam tv to tez na plecach. Jakbym cala ciaze miala spac tylko na lewym boku to bym oszalala chyba. |
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
sunfire, to ściskam Cię gorąco i wszystkie dziewczyny z północno - zachodniej Polski
w Warszawie piękna pogoda - słońce i całkiem ciepło, chociaż dziś prognozują tylko +12 stopni od jutra w całej Polsce będzie brzydko, ale już od poniedziałku będzie wracać wiosna co do spania to nie wyobrażam sobie obsesyjnie kontrolować w jaki sposób śpię. znajoma nie mogła spać na lewym boku w ciąży, bo jej córka od razu miała czkawkę, przekręcała się na plecy albo na prawy bok i było w porządku. dziecko nie jest niedotlenione, jest zdrowa, rozwija się prawidłowo ja śpię różnie, zasypiam zazwyczaj na lewym boku, bo tak mi najwygodniej, ale w nocy zmieniam pozycje. zwariowałabym gdybym miała spać tylko w jednej pozycji, z "zastania" rozbolałoby mnie wszystko nie leżę/nie śpię specjalnie na plecach, ale nie popadam w paranoje. "nadgorliwość gorsza od faszyzmu" ![]() z resztą, gdyby leżenie na plecach przez - powiedzmy - godzinę było aż tak szkodliwe i zagrażające dziecku to już dawno ktoś mądry wymyśliłby badanie usg na lewym boku a mnie się zdarza regularnie leżeć po około godzinę podczas usg
|
|
#3549 |
|
Przyczajenie
|
sorki cos mi sie tel zwiesil i wyslal ile razy chcial
|
|
|
|
#3550 |
|
Rozeznanie
|
mamaya oby, oby bo już mi się nie chce chodzić w kozakach (szczególnie, że zakupiłam sobie nowiuśkie jak ja to określiłam butki ciążowe
) i grubych kurtkach i płaszczach. Wczoraj tak właśnie było - niby słoneczko, ale jak zawiało to konkretnie nie wiem czy widziałyście, w biedrze teraz są body z disneya z myszką miki, albo królem lwem oczywiście wzięłam z królem lwem, ale już takie trochę większe będą fajne do dżinsów bo mają granatowe obszycie
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
chyba muszę przejść się do Biedronki
bo mam dwie koło siebie, ale jakoś mi nie po drodze zawsze. no ale Król Lew mnie przekonał
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie kupiłam, bo ubranek mam jak narazie pod dostatkiem dla dzidziola wczoraj moja sis wypakowala całą szafę co u rodziców zostały ubranka po siostrzenicy i wyszło 2 worki takich od 9msc do 3 lat i to tylko to co u rodziców, a jeszcze ma mi przeslac z Anglii ![]() muszę skupic się narazie na takich ubrankach typu NEW BORN i 0-3 Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-03-14 o 10:07 |
|
|
|
|
#3553 |
|
Rozeznanie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1394788284.470888.jpg
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. nie wiem czy widzicie, bo pierwszy raz z telefonu wrzucam kosztowały całe 19zł
Edytowane przez sunfire Czas edycji: 2014-03-14 o 10:11 |
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
http://parenting.pl/portal/jak-spac-w-ciazy Proszę ciekawy artykuł
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
ah! zapomnialam napisac, że we wtorek byłam na wizycie u gina z wynikami..
wyszło, że mam lekką anemię. ale ogólnie wszystko ze mną i z dzidzią ok ![]() musze brac witaminę b12 2x1, Tardyferon 2x1 i magnez 2x1 poza tym kupilam też glukozę 75g i mam zgłosic się do polożnej gdzieś w nast tygodniu ![]() a i moja dziewczynka nie zamieniła się w chłopaka i dalej jest dziewczynką na 95%
|
|
|
|
#3556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze ![]() jest różnica, wirusy są dużo fajniejsze niż bakterie ![]() Cytat:
gratuluję wizyty i udanych łowów też wczoraj polazłam do lumpa, naprawdę kwalifikuję sie już do leczenia i jutro też pójdę, bo jedziemy do tesciów, a koło nich taki fajny, wielki lump ![]() witam porannie
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny na onecie jest artykul o tym ze wycofuja niektorevpartie rutinoscorbinu z aptek i hurtowni niby pisza ze jest bezpieczny i pacjenci ktorzy go juz maja moga uzywac ale ja tam swoj zapas sprawdzilam w razie w. W sumie skoro wycofuja to cos jest pewnie zwalone. Zreszta wiekszosc tych lekow wycofanych ma date 2014 wiec i tak juz pewnie wyprzedana i zuzyta, to teraz wycofuja ech te firmy farmaceutyczne niezle nas roluja
|
|
|
|
#3558 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam sobie dzbanek naparu truskawkowego
Będę pić... A w ogóle to fajnie dzien się zaczął podpisaliśmy umowę ślubną z hotelem, robotnicy zobaczyli mieszkanie i od 8:00 w poniedziałek zaczynają kucie A teraz jakieś ciepłe śniadanie idę robić
|
|
|
|
#3559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj gin kazała kupić w aptece syrop Lactuloza i espumisan..po chwili ruszyło.. Ale od tamtego czasu cały czas ran nadczo piję szklankę ciepłej przegotowanej wody z miodem i cytryną.. Do tego wieczorem jem 2 kiwi I odpukać od tego czasu mam spokój, jabłuszko czasem co 3 dzień.. Wypróbuj może ci pomoże... Fame.. ja piję pokrzywę raz dzienne i problem z głowy ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
agnes, dlatego właśnie ja nie kupuję żadnych Rutinoscorbinów, Cerutinów i innych. czytałam o tym już na TVN24, teraz pojawiła się również informacja o tym, że można spokojnie przyjmować tę serię, bo jest bezpieczna
http://tvn24bis.pl/informacje,187/ki...ny,407670.html wolę zjeść pomarańcze, grapefruity - zdrowiej i bezpieczniej ![]() malwiska, miałam tak ostatnio jak mnie przeczyściło, przez 2 dni nie odwiedzałam toalety, ale nie towarzyszyły mi przy tym jakieś nieprzyjemne dolegliwości, po prostu organizm oczyścił się na tyle, że nie zebrała się taka ilość złogów, których mój organizm potrzebowałby się pozbyć. każdy ma inną perystaltykę, ja potrafię odwiedzać toaletę standardowo 2 - 3 razy dziennie, bo akurat tak mój organizm się oczyszcza, ale są też osoby, które załatwiają się raz na kilka dni i czują się z tym dobrze. myślę, że możesz poruszyć dzisiaj ten temat u ginekologa przy okazji usg
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-14 o 10:35 |
|
|
|
#3562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwykła pokrzywa w saszetkach można w aptece i w sklepie kupić..napar raz dziennie szklanka wiele może zdziałać,,, Ja piję i morfo mam jak na początku ciaży.. To sposób od znajomej pelegniarki.. |
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za info |
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Fame, na anemię też dużo, dużo buraków trzeba jeść
to sposób siostry mojej babci, która również jest pielęgniarką moja babcia wyleczyła się dzięki temu z bardzo ciężkiej anemii
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Fame buraki polecam
Coś mnie podbrzusze pobolewa i już się martwię na zapas
|
#3566 |
|
Rozeznanie
|
a do tego z buraków jak pomieszasz z sokiem jabłkowym działa przeczyszczająco....
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super sprawa
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
z sokiem jabłkowym nie będę może jednak próbowac ja zmykam. ide cieszyc się piękna pogodą, bo wszyscy tak straszą zmianą pogody, więc idę korzystac ze słonka
|
|
|
|
#3569 |
|
Rozeznanie
|
ja tu gadu gadu, a czas leci
uciekam na warsztaty, do popołudnia
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Fame, to ważna rada na przyszłość, w razie problemów z zaparciami
normalnie w kolejnej części na pierwszej stronie powinny pojawić się "porady lipcówek" idę do sklepu, bo w końcu o suchym pysku zostanę ![]() ...ale wrócę mam głupawkę zawsze tak jest jak w życiu mi się komplikuje taka reakcja obronna organizmu
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-14 o 11:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

ja brzucha wcale nie czuję

więc witam się z zachmurzonego, zimnego (aż 7 stopni) Szczecina
korzystajcie z pogody w innych częściach kraju, bo pewnie jutro to samo do Was dojdzie
sen pierwsza klasa
ja wypijam ok 1,5 l wody dziennie i reszte jakieś herbaty lub soki.. ale myslę, ze koło 2-2,5 l jest łącznie.

) no i mamy syrop, inhalacje 3 razy dziennie i flegamine. W ogóle po powrocie do domu mała prawie zwymiotowala flegma... pierwszy raz coś takiego widziałam. . No ale na szczęście rwie się ten kaszel, to dobrze. Dziś wyrzuciłam tzta na kanapę i śpię z małą bo boję takiego ataku flegmy w nocy..
taka reakcja obronna organizmu