|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Czym zajmują się wasze dzieci jak się bawią? Moja przeznacza na zabawkę max 5 minut, po 10 mam ją znowu jęczącą w nogach. Nie wiem co z tym robić, bo ze mną jak się bawi to też nie zabawkami (tzn mama się bawi zabawkami) a młoda się na mnie wspina ...
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cloche mam nadzieje,ze szybko Florkowi minie, wyobrazam sobie jak sie stresujesz
![]() Karota my mamy nianie elektroniczna i bez niej nie wyobrazam sobie zycia. Ale to z konkretnych, dla nas wlasciwych powodow. Czyli Sofia nie spi w lozeczku, tylko na lozku i musze byc przy niej jak tylko zacznie sie ruszac bo inaczej by zleciala wiec latam po domu z nianka w kieszeni i troche mniej sie stresuje. WWaszym przypadku na pewno sie przyda w lecie Konkretnej Ci nie polece bo my mamy z tym panelem wyczuwajacym oddech a to Ci chyba za bardzo nie potrzebne ( my nie uzywamy, bo Sofia spi z nami ), ach no i - walkie-talkie - od walk i talk ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moj zrobi wszystko co planowal, jak zostaje z mlodym na np. godzine. raz wrocilam z zakupow po niecalej godzinie, a Flo zjadal gazete w krzeselku do karmienia. malz skrecal szafke... i z tekstem: widzisz? da sie!
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na rocznice slubu ubrala spodnie satynowe i wszyscy sie smiali ze w pizamie jest
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
karota, znajomi wzieli walkie talkie motorola, z funkcja nadawania-odbioru jak w niani. nie dosc ze taniej, to na przyszlosc do zabawy na spacerach bedzie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2526 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2527 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak się zaczyna nudzić to marudzi albo pełznie do mnie, i wtedy albo idziemy do drugiego pokoju, poćwiczyć stanie przy łóżku i podciąganie się - wyrywa się do tego a tam jest dywan więc jak pacnie to mniejsze szkody, albo daje do krzesełka i trzy chrupki - spokój na jakieś 5 min albo leżaczek i idziemy posprzątać łazienkę albo garderobę, albo sypialnia i się wygłupiamy na łóżku. ale generalnie tak staram się dzień układać że zaczyna marudzić - czas na pierwszą drzemkę, po drzemce jedzenie, trochę się bawi i idziemy na spacer, potem jest koło 14 z reguły to zaś na matę i się bawi, ja jakiś obiad robię jak nie zdążyłam wcześniej, a potem zaś koło 16 idzie spać więc nie ma czasu na marudzenie ![]() Cytat:
![]() mąż często bierze P. na kanapę, włącza tv i daje mu smoka jak marudzi i zdziwiony że mogę być zmęczona po całym dniu z małym "bo przecież spokojny jest" ![]() no ale muszę przyznać że najczęściej ładnie się z nim bawi
|
||
|
|
|
#2528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas jeszcze trwa hmm dobre 2 tyg już ale już nie tak intensywnie, tzn potrafi sam się zająć czasami i na godzinę, teraz jego pasją jest układanie wieży z kółek oraz wkładanie klocków do pudełka i z powrotem, wcześniej było tak jak piszesz, 5 min i już byl przy moich nogach by go wziąć na ręce lub bawił się siedząc mi na kolanach ![]() byliśmy znowu na pobraniu krwi no i mój dzielny syn pierwszy raz popłakal się ale chyba z racji tego że go tak mocno piguła trzymała, wyniki w pon i zobaczymy co z tą jego anemią marchewa ja bym brała to co jest blisko domu po uprzednim sprawdzeniu opiekunek, rozkładu dnia itp - idź tam z małym kilka razy na parę godzin i sama ocenisz
|
|
|
|
|
#2529 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rotawirus, przeziębienei, teraz zapalenie spojówek, bo w żłobku była dziewczynka, co miała zapalenie spojówek, a rodzice przynieśli zaświadczenie ,ze dziecko jest zdrowe! no i w żłobku twierdzą,ze nic nie mogą zrobić ;/ Cytat:
![]() ja wąłśnie bardziej o o walkie talkie myślę, ze względuze przyda sie na przyszłośc ![]() Cytat:
dzień dobry ![]() upatrzyłam sobei wczoraj trencz w zarze, taki klasyk, beżowy i teraz myślę wziąść, nei wziąść czy ja bedę chodziłą w tym? ![]() http://allegro.pl/zara-wiosenny-tren...044699159.html
|
|
#2530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2531 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałaś wczoraj na załączonym obrazku że u nas jest dokładnie to samo... ![]() Cytat:
Bjutifulasty płaszcz <3 ja bym się nie zastanawiała ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2532 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze mam do sprzedania płaszcz z Trolla, nowy z metkami Xl, za 90 zł, taki trencz beżowy z czarnymi wstawkami, jak na tym blogu:
http://myownfashionobsession.blogspo...1_archive.html
|
#2533 | |||
|
Zakorzenienie
|
witamy o poranku
kurcze, ja to mam idealne dziecko. zasnela o 19, nie wypila mleka (dziwne!), wiec nastawiłam się na nocne pobudki. a tu niespodzianka - spala do 7! tzn. obudzila się chyba trochę wcześniej, ale lezala i bawila się w lozeczku - jakby jej nie było o 7 wstala z tatusiem, zjadla, trochę pobroila, strzelila kupe i od 8 pospalysmy jeszcze do 10 (Magiusa specjalnie dla Ciebie sprawdzałam ilości - wczoraj jajecznica z 2 zoltek (potrzebowałam bialka, wiec wyjątkowo zrobiłam z samych zoltek hehe) i do tego kromke kwadratowego chleba bez skorki, wiec to taki kawalek hmm 7x7cm :P dzisiaj chleb - tez kromka, czesc z upieczonym domowym schabem, druga z twarożkiem ze szczypiorkiem. na oko nie jest tego dużo, ale przed 12 Nelcia je kaszke, wiec nie zależy mi na tym żeby ja zapchać sniadaniem to raczej posiłek przy którym może mi dotrzymać towarzystwa i fajnie spędzamy poranek. jeszcze trochę i będziemy sobie razem pic "kawe" (której nie pije hehe)pogoda cudna, wiec zbieramy się na spacer. nasz tatuś konczy dzisiaj o 13, wiec zapowiada się fajny dzien. a wieczorem kino - kamienie na szaniec miłego dnia!---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- jeszcze mam pytanie czysto praktyczne: jak ubiera się dzieci na rehabilitacje? cwicza w samych pampersach? w bodziakach? czy trzeba jakiś dres? w poniedziałek idziemy cwiczyc siadanie, od rana przychodnia bombarduje mnie smsami, zebym nie zapomniala o aktualnym skierowaniu. zobaczymy co z tego wyniknie.---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
no i niane można kontrolować - ukryta kamerka, znajoma sasiadka może poobserwować zabawe na placu zabaw, babcia może wpaść z zaskoczenia w ciągu dnia ![]() myslalam, ze niania jest duzo drozsza opcja i stad decyzja o zlobku. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Nela jak się przebudzila na mleko o 4 i było ciemno to szla od razu spac, a jak wstala o 5-6 to już bylo dużo trudniej. u nas budzik dzwoni o 7 i ostatnio często budzila się przed nim. myśleliśmy, ze zaczniemy ja klasc trochę później, ale w sumie samo jej się "naprawilo" i dzisiaj dala zyc hehe---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
pani z 30letnim doświadczeniem tez może być wypalona zawodowo hehe. i tak zle i tak niedobrze w większości przypadkow możemy paniom tylko spojrzeć gleboko w oczy i zaufac, ze to dobry człowiek :P
|
|||
|
|
|
#2534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy Wasze dzieci nie rzucaja sie w noxy po calym lozku? Daro tak sie rzuca ze nigdy nie wiem w ktorym kacie go znajde ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak wiem to nasze dziecko i wiemy najlepiej co robic ale diabli dobrze napisala, zawsze moze wpasc babcia czy *glucha* sasiadka moze co nieco podpatrzec czy podluchac czy wszystko ok, no i babcia z wizyta a bo obiadek zrobila (ewentualnieprzyjdzie sprawdzic lodowke czy nikt nie gloduje tak jak moja babcia )
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
karota, kurcze juz nie pamietam, ale wygladalo to jak motorola TLKR T80 - zolte takie. tylko ze z tego co pamietam to byly podobne ale bez tej funkcji zeby sluzylo jako niania, wiec musisz po prostu to sprawdzic. motorole sa dobre podobno w tych "bajerach".
|
#2538 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ZAzdraszczam ilości spania ![]() Bart na reha ćwiczy albo w samym pampku jak jest już ciepło albo w body (w tym którym przyszliśmy) jak jesteśmy z rana i jeszcze sala nie nagrzana. Zabieram ze sobą 2 pieluchy tetrowe - jedną na kolana dla rehabilitantki a drugą do wycierania gilów Barta jak płacze. Możesz też wziąść jakiś malutki kocyk/pieluszkę flanelową żeby rozłożyć i Nelę ubrać/przebrać. Ja mam taką flanelkę ale rzadko korzystam bo Barta ubieram na kolanach. Ważne też żeby 1h przed ćwiczeniami dzieć nie jadł bo może pawika puścić. Chyba tyle ![]() Cytat:
Dzięki ![]() Kochane jesteście że mnie tak na duchu podnosicie ![]() Bart w nocy wędruje. Aczkolwiek odkąd śpi w spiworku to troszkę mniej. Ale i tak nie przeszkadza mu to mieć nóg na mnie i przybierać jakiś dziwnych pozycji. Cytat:
Mamy to samo... Oprócz kręcenia się to stęka bardzo. Też od kilku dni nie wiem jak się nazywam... Wypatruję zębów ale nie chce dać sobie do paszczki zajrzeć... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2539 |
|
Wtajemniczenie
|
diabli prosimy o opis ćwiczeń, mój leniuch siada tylko na nóżkach w literę W, pediatra stwierdził że jeśli dziecko jest zdrowe, nie ma żadnych problemów rozwojowych to niech sobie tak siada jak mu wygodnie
bylismy dzis pierwszy raz w piaskownicy, maly zadowolony - a co najważniejsze nie jadł piasku chyba trzeba będzie kupić wiaderko z akcesoriami
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do rehabilitacji - ja w sumie nigdy nie pytałam, P. ćwiczył w bodziaku brałam też wilgotne chusteczki jakby mu się ulało i bodziaka na przebranie jakby mu się mocno ulało ![]() przyjechała moja mama, ruszyłyśmy na poszukiwania płaszcza - płaszcza nie znalazłam, za to kupiłam ciemną sukienkę bo mama słusznie stwierdziła że jak babcia tfu tfu ten tego to ja nawet nie mam w co się na pogrzeb ubrać same dżinsy w szafie, całe 2 pary i jasna spódnica ....
|
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj dluzej zajmują ja książki, klocki, miara krawiecka, balonik. roznie to bywa
|
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na krotki rekawek oczywiscie i po 30 min placzu misio jest caly mokryy ehhWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zafascynowala ja stokrotka i...patyk
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2014-03-16 o 23:26 |
||
|
|
|
#2546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mój nawet minuty nie potrzebuje Cytat:
|
|||
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Paulinki nie puszczam na trawę, bo by coś na pewno zjadła
![]() Widzę, że Nela też bez czapki tylko chustka, a już myślałam, że tylko ja tak wożę dziecko tylko w opasce na uszka ![]() Dzisiaj spotkałam kuzynkę z 2m synem, ciepła czapa + kaptur no i się pytam delikatnie czy nie za ciepło (ona z gołą głową) to się dowiedziałam, że mały zmarzluch ...Jakieś 2 baby komentowały, że "czy aż tak ciepło, żeby maluszek bez czapeczki" to udawałam, że nie słyszę, a mąż powiedział, żebym następnym razem zapytała, gdzie one mają swoje moherowe beretki ![]()
|
#2548 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zabawek to Bartek ostatnio super bawi się kubusiową kulą
biega za nią po całym mieszkaniu no i lubi klocki ![]() a co do czapeczki to dziś Bart miał cienką ale jak słońce ładnie świeciło to zdejmowałam (w cieniu było chłodno jednak )
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

wiec latam po domu z nianka w kieszeni i troche mniej sie stresuje. W
), ach no i - walkie-talkie - od walk i talk 

rotawirus, przeziębienei, teraz zapalenie spojówek, bo w żłobku była dziewczynka, co miała zapalenie spojówek, a rodzice przynieśli zaświadczenie ,ze dziecko jest zdrowe! no i w żłobku twierdzą,ze nic nie mogą zrobić ;/
czy ja bedę chodziłą w tym?
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
miłego dnia!
biedny
)