|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza cała gromadka kończy właśnie 4 latka * III-IV.2010r.
U Was poważnie śnieg zapowiadają? Jak patrze na prognozę to u nas ochłodzenie co najwyżej do 7st i niestety deszcz przez cały tydzień (jak wczoraj patrzyłam na tę samą prognozę to padać miało tylko w weekend
)
|
|
#152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie wiem kto wam z tymi zębami tak nagadał . Jak trzeba wyrwać to trzeba , tylko trzeba pilnować żeby miejsce na stałe było Przy jedynkach raczej nie trzeba tu chodzi o tylnie zęby . Trzymanie takiego chorego zęba może być gorsze niż jego wyrwanie
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
ANIA ale co ty gadasz? Jak masz dziurę w zębie to ząb wygrywasz? Bo nie kumam . Nie nie wyrywasz. Idziesz do dentysty , robi co ma tam zrobic zalepia i tyle. Wiec nie ma mowy o jakimś chorym zębie
Ząb mojego młodego był leczony. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-03-14 o 11:49 |
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślałam o takim co go wyrwać trzeba z różnych przyczyn Wszystkiego naj naj dla KUbusia
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co innego jak mus to mus Tylko nie rozumiem dlaczego przy małym powiedziała ze jak zacznie bolec to wyrwać bez leczenia ???? i to mi nie pasi. Ty byłaś teraz z mała u dentysty ? Robas dziurę czy cos ?. |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
3latni syn moich znajomych miał kilka zębów zepsutych plus jeszcze ropień.W narkozie mu wszystko zrobili bo by sobie nie dał..Zapłacili za tą przyjemność 2tys.Ceny warszawskie
.Ala na szczęście jeszcze nie miała ubytków.Od 1 całego ząbka myjemy fluorem.Co dentysta mówił inaczej ale ja jednak myłam z fluorem dla dzieci 0-2lat.Oczywiscie malutką ilość i tylko raz dziennie myslismy.Od września poszła do przedszkola i myje jeszcze w przedszkolu pastą bez fluoru.Jako jedyna z grupy nie ma ubytków,wiec zastanawiam się czy to nie zasługa tego,że mysjemy z fluorem albo tego,że je mało słodyczy .Tz mowi,że ma moje mocne żeby.On ma plombę w każdym zębie i odcień też szarawy,ja mam białe i nie psują mi się.Mam po ojcu zęby.On ma 76lat i na dole wszystkie swoje zęby!A na górze tylko 3 sztuczne wstawione w koronie..Niezle co jak na dziadka 76letniego .---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Mam pytanie do dziewczyn pijących izotoniki...Możecie polecić jakieś smaczne i niedrogie?Zapisałam się na siłkę.Na siłce są drogie,na necie chce cos zamówić. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-14 o 12:02 |
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na pewno problem jest z tym, ze on nie chce zębów myc , nie daje sobie ich umyć i koniec.
Myjemy codziennie rano i wieczorem, ale jest to na sile, z wrzaskiem , z wyrywaniem sie , myje nie dokładnie i było to tylko kwestia czasu ,ze cos sie moze stać. Sprawdzone zeby miał we wrześniu, w listopadzie było okey . Zeby ma bialutkie. Liczę na to, ze jeszcze podrośnie to zmieni mu sie myślenie, bedzie wiecej rozumiał, moje argumenty bardziej do niego trafia. Trafiliśmy na pol maraton w mieście . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-03-14 o 12:25 |
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia gratulacje wielkie zdrówka dla Was obu
Z zębami chodzi o to że wiadomo jak trzeba to trzeba wyrwać i nie ma siły ale powinno się leczyć jak tylko to możliwe, nawet mleczaki (zwłaszcza mleczaki) Szczęka i żuchwa cały czas rosną u dziecka i każdy ubytek w zębach to problem później z prawidłowym wzrostem i kształtem szczęki. Do tego zęby nie tylko dla ozdoby są albo dla udręki (leczenie) ale są potrzebne do prawidłowego przeżuwania pokarmów a później ich trawienia a bez zębów to trudne.
|
|
#159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I dla Kubusia wszystkiego najlepszego |
|
|
|
|
|
#160 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cholera jak takie coś może być trefne nie pojmuję tego ,przecież niby każda partia jest sprawdzana
![]() ja akurat nie kupuję w ogóle Cytat:
a spróbuj takie żelki tranowe mój mały mówi że dobre http://www.ceneo.pl/18177159#tab=click_scroll Cytat:
jezu nie strasz z tym zapaleniem płuc Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Curly my się nie szczepimy na grypę Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2014-03-14 o 13:03 |
|||||
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA niezaleczonego zęba nie zostawię w życiu.
Młody miał mleczak leczony wiec dziwni mnie podejście tej dentystki , zeby jak cos wyrwać bez leczenia. Dlatego was pytałam bo cos dziwne mi sie to wydało. Jedziemy miejskim autobusem z tz- tem - nasz pierwszy raz , zgadzali sie tak i babka podjarana bo za pare tyg do Turcji jedzie akurat tam gdzie on sie urodził i juz wspólny jezyk znaleźli |
|
|
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też tak słyszałam.Podobno wiele chorób ogólnoustrojowych bierze się z chorego uzębienia...
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
bosz kiedy ja ostatni raz autobusem jechałam ,chyba jeszcze do szkoły
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mojemu pastą zaczęłam myć zęby jak zaczął płukać porządnie, wiec jakoś od 2 roku życia. I mimo że wcześniej samą wodą to zęby ma zdrowe, żadnej plamki. Myślę że dużą w tym zasługę ma to że jedyne co do tej pory to wodę pije, nic innego nie lubi, a jak poszliśmy do restauracji Pani się go pyta co do picia, a on że "ja z mamą pijemy wodę jak zwierzęta" mina kelnerki bezcenna. Co do izotoników to ze składu bardzo fajny jest Oshee. Autobusem z dziećmi jadę raz na pół roku, tym darmowym do Tesco Mój młodszy przeżywa jak wieśniaczek taki w lesie chowany ![]() Ale dużo śmieszniej wyglądają w pociągu jak co 30 sek miejsca zmieniają żeby więcej zobaczyć. Taka rozrywka czasami lepsza od wesołego miasteczka
|
|
|
|
#165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Potem tylko woda.Dzieci od 6tego mca piły soczki,wodę a ona nic,wogole nie chciała butelki,smoczka.Wymęczyła mnie równo .
|
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Moje tez na wodzie chowane od urodzenia. Sok do szkoły dostają na lunch.
W szkole każde dziecko ma miec butelkę z woda , wszystkie jednakowe podpisane. Kiedys nie mielismy problemu z myciem , ale od jakiegoś czasu mu cos odbiło i nie ma mocy . Denerwuje mnie to ale musze przetrwać. Najwazniejsze zeby stałe były zdrowe bez dziur, a wtedy bedzie juz większy wiec przegadam. Moj tz u mechanika, dzieci w szkole - potem brat tz- ta ich odbierze , da cos jesc z kebaba ,a ja w kinie po zakupach - lubiec takie dni ![]() LIBRA ja tez wieki nie jechałam , wiec my podjarke jak MADZI dzieci Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-03-14 o 15:25 |
|
|
|
|
#167 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super mi się gadka wyrobiła ![]() WSZYSTKIEGO NACUDOWNIEJSZEGO DLA KUBUSIA!!! Cytat:
Pytałam w jakich hotelach byliście i jakie polecacie reszta nigdzie nie była? żadnego fajnego hotelu/ miejsca nie macie do polecenia? Cytat:
A ja, wygodna dupa, samolotem chciałam się powieźć ![]() Cytat:
do jakiego wieku czy jakiego miesiąca w roku? Cytat:
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Evi chodziło mi o miesiąc
a tak w ogóle to mogłabyś wstawić jakieś zdjęcie Lenki My po usg połówkowym, na razie wszystko dobrze kolejne za 10 tygodni zgadujcie co będzie chłopak czy dziewczynka
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
Tylko jak miałam gorszy dzień to wypijam dwie butelki sama... I już trochę mniej lubię;-) To było jakieś 9 lat temu;-) ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Edzia ale wiadomość! Gratulacje! Bao sto lat dla naszego Kubusia! |
|||
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
SARA ja strzelam , na 50% bedzie chłopczyk albo 50% bedzie dziwczynka
EVI to fajnie , a bedzecie chcieli w to samo miejsce czy nowe , w sensie nowe w Chorwacji ? Dupsko mnie boli od tego kina , film 130 min .
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego fajowego dla Kubusia!!!
|
|
|
#173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może polecicie coś? dziurak będzie? Cytat:
![]() A co do wina, to generalnie, po dwóch takich pełniejszych lampach jestem ululana. Ekonomicznie jak już to bardziej na północ, bo autem byśmy ewentualnie jechali (a poprzednio na południu byliśmy)
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Jedno dziecko w domu , co tu robic
![]() Czekam ,az sie całkiem ciemno zrobi i do sklepu obok na rowerze pojedziemy, bo mu obiecałam ze po ciemku pojeździmy
|
|
|
|
|
#175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- A u was o tej godzinie jest widać.? |
||
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Sara... dziewczynka druga! u nas prawie same dziwuchy
|
|
|
#177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
martini o fuj Przez pół dnia siedzieliśmy w ogrodzie ,wertykulowałam trawnik(grabiłam) ,zrobiłam prawie połowę ,łapska mnie bolą ,plecy,nogi i dupa ![]() Wypadłam z rytmu ,jakby jutro nie padało to bym skończyła |
|||
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Chłopak będzie
mój tż od początku stawiał na dziewczynkę, a tu psikus ![]() Zosia jak się dowiedziała, to prawie się rozpłakała, bo chciała mieć siostrę, ale wytłumaczyłam jej i teraz mówi, że się cieszy, bo chłopaki bawią się samochodami na pilota, a ona też lubi
|
|
|
#179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- O widzę,że już napisałaś a ja miałam otwartą stronę z postem sprzed Twojej wypowiedzi. To fajnie,że parka będzie .
|
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

)

.
.
i odcień też szarawy,ja mam białe i nie psują mi się.Mam po ojcu zęby.On ma 76lat i na dole wszystkie swoje zęby!A na górze tylko 3 sztuczne wstawione w koronie..Niezle co jak na dziadka 76letniego

.
właśnie chodzi o to ,zeby nie wyrywac dlatego dentysta w pl niechcial młodemu tej czwórki wyrwać , ale inni chyba sadza, ze jak wyrwia ząb to nie przejdzie pruchnica na stałe .
, zgadzali sie tak i babka podjarana bo za pare tyg do Turcji jedzie akurat tam gdzie on sie urodził 

super mi się gadka wyrobiła