|
|
#121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mikrodermabrazja?
Cytat:
![]() Powiedz mi kochana, jakie dźwięki dochodziły od maszyny, to będzie można bliżej to określić. Bo jeśli faktycznie zrobiła Ci kawitację to lekko Cię oszukała - przede wszystkim powinna Cię poinformować o tym, że robi inny zabieg (który zapewnie również w cenniku inną ma kwotę). I oczywiście pytać się o Twój komfort... Nigdy bym tak żadnej mojej klientce nie zrobiła... |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Przyczajenie
|
Mnie również nasuwa się tutaj peeling kawitacyjny, on też nie powinien boleć, chyba że użyła fali pulsacyjnej, wtedy mógł wywołać dyskomfort. Skóra złuszczy się, ponieważ to jest peeling i na pewno złuści naskórek. Przeważnie w widoczny sposób. A jedno pytanie mam, czy przecierała Ci skórę zwilżonym płatkiem kosmetycznym? Bo jeśli nie robiła tego a zrobiła peeling kawitacyjny to po pierwsze był bolesny, a po drugie mógł troszkę zetrzeć naskórek. A mikra czasem jest bolesna, jeśli końcówka była np. o zbyt małej ziarnistości. Opisz proszę jak to dokładnie wyglądało
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest to dla mnie tak oczywiste, że o tym zapomniałam przy pisaniu
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Przyczajenie
|
Miałam robioną mikro 4 dni temu. Koleżanka poleciła mi salon i kosmetyczkę i jestem bardzo zadowolona
Kosmetyczka poleciła mi zrobienie mikro, aby skórę oczyścić, a po niej kwas pirogronowy (miałam ogromny trądzik swego czasu, po którym zostały niezłe blizny do tego ogrom zaskórników i świecenie się). Mikro (diamentowa) na twarzy nie bolała, dekolt też w miare, ale z szyją było bardzo nieprzyjemnie. Kwas po tym nałożony piekł tylko przez chwilę. Potem mnóstwo maseczek, kremów etc. po zabiegu skóra była zarumieniona i tyle. Na drugi dzień gdzie nie gdzie niewielkie przysuszenia, niewidoczne, nie powodujące dyskomfortu. Nadal troszke mi skóra się łuszczy, ale to chyba ok, w końcu o to chodzi by stary naskórek zastąpić nowym Cera jest wyraźnie ujednolicona jeśli o koloryt chodzi, miękka, gładziutka i taka czysta polecam w sumie oba zabiegi robione razem. Na następną wizytę kosmetyczka zaproponowała mi już sam kwas
|
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanei co do mikro , czy jesli mam duzo zaskornikow itp to czy mikro mi pomoze czy mzoe poecacie cos innego?
|
|
|
|
|
#126 |
|
Przyczajenie
|
Mikalifestyle- Po sobie widzę, że mikro jest ok. jeśli chodzi o zaskrórniki. Miałam ich 1500 albo i lepiej i naprawdę widzę znaczną poprawę. do tego mikro, jak mi mówiła ma kosmetyczka, powoduje, że wszelkie dziwne rzeczy wychodzą bardziej do powierzchni skóry i dużo łatwiej pozbyć się ich manualnie.
|
|
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o zaskórniki to po mikro się ich nie pozbyłam
ale zdecydowanie sa mniej widoczne jakby ... płytsze dziewczyny byłam na makijażu pernamentnym i rozmawiając z linergistką "pochwaliłam się " o mikro na co ona strasznie zaczęła mi odradzać argumentując to zgrubieniem skóry, które obserwuje u swoich klientek ????????? co Wy na to ? ja byłam w sumie tylko dwa razy i troche sie wystraszyłam w sumie nie mam większych problemów z cerą ( głównie zaskórniki ) więc co ile powinno sie robić mikro? raz w roku wystarczy ? |
|
|
|
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
bettina to mnie troche przestraszylas
mialam 3 mikrodermabrazje stan skory sie poprawil i buzia zdecydowanie sie wygladzila ![]() walcze z okropnymi przebarwieniami na twarzy od tabl anty + slonce sie ich nabawilam ![]() moze mi cos poradzicie ? pozdrawiam |
|
|
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
Lida no widzisz tez się przestraszyłam a mikro to teraz moda i niezły zarobek dla kosmetyczek bo machina ok 2 tysie kosztuje i szybko się zwraca
ja poczekam i może sobie za rok zrobię
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zdecydowanie się z tym nie zgadzam. skóra po mikro wypycha wszystkie nieczystości na zewnątrz, może powodować powstanie nowych wyprysków, owszem jest to możliwe i normalne, ale uspokaja się po około 3 zabiegach. Zgrubienia skóry u swoich klientek od lat nie zaobserwowałam. A co do zaskórników - owszem usuwa nie 100% ale od 50% w górę
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Jesli ktoras z was jest zainteresowana seria 6 zabiegow mikrodermobrazji diamentowej w prestizowym salonie, prosze o kontakt na pw, tam opisze szczegoly. Udalo mi sie wykupic taki pakiet w samym centrum Warszawy - w hotelu Marriott, ale niestety nie moge sie jemu poddac, choc bardzo bym chciala Oprocz mikrodermobrazji w tym pakiecie jest jeszcze maseczka na twarz, ktora nawilża, rewitalizuje i odżywia cere. Mysle, ze naprawde warto. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: co za kosmetykizakupić?
Czy któraś z Was miala do czynienia z urządzeniem do domowej mikrodermabrazji?
http://novabeauty.pl/pl/13-domowa-cy...rmabrazja.html |
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikrodermabrazja korundowa (proszkowa)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mikrodermabrazja
A mikrodermabrazję można stosować z kwasami ( Glyco)? Czy to za dużo dobrego dla skóry?
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#137 |
|
Przyczajenie
|
mikrodermabrazja w domu
Witam,
mam pytanie, czy któraś z Was stosowała domową mikrodermabrazję z firmy PMD? Bo na moją buźkę nic nie działa a niestety taka przyjemność sporo kosztuje więc stąd moje pytanie, czy warto? |
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mikrodermabrazja w domu
nic nie działa na Twoją buzię, tzn ? co nie działa ?
|
|
#139 | |
|
Przyczajenie
|
Maseczki, pilingi, nawet te ostre, glinki itp ![]() Mam dobrze dobrany podkład max factor lasting performance i puder BOURJOIS, strasznie staram się pozbyć zaskórników i tych ciemnych czarnych kropek. Są wszędzie, na nosie, brodzie, czole, dekolcie, plecach ... Byłam już u dermatologa, miliona kosmetyczek i robiłam już wszystko, najlepszy efekt był po mikrodermabrazji, jednak jeden zabieg jest dość drogi, ale efektywny, więc wole wydać na ten z PMD jakieś 700 zł i mieć już z głowy na długi czas ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Jestem z Podkarpacia i jak już pisałam wyżej, wolę wydać 700 zł na sprzęt i mieć spokój na dłuższy czas, bo przecież do kosmeetyczki muszę się zapisać przynajmniej raz w miesiącu i mikrodermabrazja u mnie kosztuje tak 150 zł do 200, więc kalkuluje się kupić swój sprzęt, tylko pytanie JAKI? ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- może to? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...rmabrazji.html ?? Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-03-15 o 20:44 Powód: link |
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Po manualnym oczyszczaniu powinnaś widać duuużą różnicę, potem zrobic sobie parę zabiegów z kwasami (w domu stosować kremy z kwasami), może być też mikro, ale bardziej polecałabym kwasy.A co do domowej mikro. Dla mnie to żadna mikro tylko ostry peeling na bazie tlenku glinu (korund). To tak jakbyś wsypała sobie korund do kremu i mocno pocierała. Wiem wiem, tam pocierasz głowica która się rusza a jaka to różnica że zrobić to palcami mocno wcierając. Dla mnie żądna. Mikro korundowa (jeśli taką miałaś) to wiesz żę wyrzuca konrund z duża siła (którą mozna regulować). Mikro diamentowe, zasysa ci fałd skóry (jak bańka) i przesuwając głowica która jest obsypana kawałkami diamentów ( o różnej gramaturze) w danym kierunku zciąga ci naskórek. I jak to się ma to twej twojej mikro której podałaś link? A profesjonalną mikro ciężko sobie samej zrobić na twarzy(na ciele inna bajka, bez problemu), bo skóra musi być na prawdę dobrze naciągnięta, żeby nie zrobić sobie problemów.
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2014-03-17 o 06:58 |
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, rozważam zakup urzadzenia do mikrodermabrazji do uzytku domowego, czy doradzicie mi czy ten sprzet się nadaje i czy warto go kupić : http://allegro.pl/dermabrazja-mikrod...926690051.html
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

jest to dla mnie tak oczywiste, że o tym zapomniałam przy pisaniu 

Oprocz mikrodermobrazji w tym pakiecie jest jeszcze maseczka na twarz, ktora nawilża, rewitalizuje i odżywia cere. Mysle, ze naprawde warto. Pozdrawiam 

. Po manualnym oczyszczaniu powinnaś widać duuużą różnicę, potem zrobic sobie parę zabiegów z kwasami (w domu stosować kremy z kwasami), może być też mikro, ale bardziej polecałabym kwasy.