Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-14, 11:17   #4291
marlenqa22
Zadomowienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
My chodziliśmy na nauki w kościele właśnie - było bardzo dużo par i nie wiem, czy zmieścilibyśmy się w jakiejś parafialnej salce.

Dowiedziałam się przed chwilą, że jednej z moich ulubionych cioć nie będzie wiedziałam, że nie będzie jej córki (mieszka w Irlandii i ma termin porodu na jakiś tydzień przed naszym ślubem) i przy rozdawaniu zaproszeń pytałam, czy się do niej nie wybiera - nie, na 100% będzie na ślubie i weselu, do wnuka chce lecieć później, jak już trochę podrośnie, mam ją koniecznie liczyć. Teraz dowiedziałam się (i to pocztą pantoflową...), że jednak kupiła sobie bilet do Irlandii i jej nie będzie, wylatuje tam na 2 miesiące, a jej mąż zostaje w Polsce i mówi, że bez niej to on na nasze wesele nie przyjdzie.

Niby są w mojej głowie absolutnie usprawiedliwieni - dla mnie też narodziny wnuka to wydarzenie większego kalibru niż ślub bratanicy - ale jest mi przykro. Mogła nie mówić, że stuprocentowo będzie, tylko że jeszcze nie wie i da nam znać później.

Szczególnie, że to ta ciotka, która mi strasznie mamę buntowała co do różnych moich weselnych pomysłów i nasłuchałam się przez nią więcej, niż bym chciała
No tak, my teraz też chodziliśmy na nauki i było dużo par. Ale myślałam że spotkania w poradni są indywidualne?

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 11:35   #4292
Opiumalfa
Zakorzenienie

Tez pierwszy raz z zamawianiem piosenek spotkalam sie na wizazu

Moj TZ ma urodzinki dzis!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 11:41   #4293
21klaudyna
Zadomowienie

Opiumalfa wszytsiego dobrego dla Tż ! Macie jakieś plany na świętowanie?

Cikulada w którym salonie były podobne buty ? bo muszę coś jeszcze delikatnie niższego kupić na drugą częśc wesela jak mi się stopy zmeczą
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 11:47   #4294
kulbensikowa
Wtajemniczenie

W moich stronach jest cos takiego jak zamawianie piosenek przez gosci z dedykacja...ale musze przyznac ze zdarza sie to juz b.rzadko.

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 11:49   #4295
rabbitka
Rozeznanie

Co do obraczek my Czerwcowi, a mamy juz od Wrzesnia zeszlego roku
Co do zakazanych piosenek to DJ ma w umowie, ze nie zagra nic od 1D i to z ich wymyslu noe mojego, ale ktory w pelni popieram i potwierdzilo mi ze akurat ten DJ to dobry wybor

TZ za moimi plecami zamowil instaxa na poprawe humoru
Jest juz z nami - rozowy

i zamowilismy tez M&M's na podziekowania dla gosci
Rozowe i Ivory

Maja byc w przyszlym tygodniu jakos to pochwale sie jak przyjda.

Opium najlepszego dla TZta!

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 11:49   #4296
misia880
Zakorzenienie

ja sobie nie wyobrażam żeby mi ciocia stasia zamówiła piosenka dla cioci ziuty bo ma dzis... 3 rocznice zgonu kota

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 11:53   #4297
exist_
Zakorzenienie

No muszę coś z tym zrobić...
Misia Twój przykład podziałał na moją wyobraźnię
Byłam w ostatnich kilku latach na weselach i faktycznie, zamawianie zdarza się coraz rzadziej.
Mama to nie pamięta kiedy była na weselu, więc może ma trochę spaczony pogląd, ale pół mojej rodziny daaaaaawno nie bawiło się na weselu, a już na pewno nie z DJ.
Trudno. Lista zakazanych jest zrobiona i tutaj będę nieugięta.
Z dedykacjami i zamawianiem może pójdziemy na jakiś kompromis...
Stary 2014-03-14, 11:57   #4298
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
odkurzacz bezprzewodowy (szczotka+szufelka)
zmywarka (zmywak+płyn do naczyń)
kolacja w chińskiej restauracji (ryż, świece i pałeczki)
7-dniowy karnet na solarium (7 saszetek samoopalacza-kupił chusteczki brązujące bo nie wiedział )
ekspres do kawy(mamy kawę a gazetę ekspres kupimy dzień przed ślubem )
zastawa stołowa (papierowe talerzyki, sztućce i kubeczki)
Świetne są

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
my mamy ślub we wrześniu a obrączki już mamy
My ślub w czerwcu, a obrączki mamy od czerwca zeszłego roku

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość

Mam pytanie do PM Cywilnych: czy bedziecie mialy jakas mala torebke? Ja sie zastanawiam. W sumie przydaloby mi sie cos do trzymania pudru, dowodu i szminki mam nawet na oku jedna, ale jeszcze nie jestem przekonana do tego pomyslu. Co myslicie?
Ja nie cywilna, ale torebkę będę na pewno miała. Przyjaciółka pożyczyła mi swoją, ponadto kupiłam jeszcze srebrną zwykłą kopertówkę na błyszczyk, chusteczkę i puder. Będę trzymała ją pod stołem, albo powieszę na krzesełku.

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Co do piosenek zakazanych my mamy jedną , która widnieje nawet w Umowie z orkiestrą ! Cudownych rodziców mam. Moja mama się szybko wzrusza a przy tej piosence to już w ogóle i nie chce jej słyszeć wiec będzie jak chce
Jak ja nie znoszę tej piosenki!

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj dla TŻ

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:09   #4299
enzunio
BAN stały

To ja się wylamie Zamówiliśmy obrączki w eee styczniu? Chyba. Od tego czasu tak schudłam ze stresu (problemy w pracy), ze obrączka mi spada:p Ale po ślubie pewnie nadrobię, więc nie będę zmniejszala teraz

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:10   #4300
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:

Najlepszego dla niego

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
W moich stronach jest cos takiego jak zamawianie piosenek przez gosci z dedykacja...ale musze przyznac ze zdarza sie to juz b.rzadko.
U mnie też się to zdarza bardzo rzadko. I są to zwykle dedykacje, np. od świadków dla PM, albo od zespołu dla PM
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:12   #4301
Ad rem
Zadomowienie

Co do piosenek zakazanych - nasz DJ też dostanie listę kilku utworów, których ma nie być. Na pewno będzie tam "Ona tańczy dla mnie" - jeden kolega nas poprosił o to, powiedział, ze jak to zagramy to on wychodzi z imprezy

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:12   #4302
annic
Wtajemniczenie

Ja się spotkałam nie tyle z zamawianiem konkretnych piosenek, co z dedykacjami dla poszczególnych gości, a dj wybierał co zagrać. Np. od wnuczek dla dziadka (i razem wszystkie z dziadkiem tańczyłyśmy ). Na swoim weselu też dj powiem, żeby dedykował kilka wybranych przeze mnie piosenek (min. dla moich rodziców i dla Tż).
Ale rozumiem, że zamawianie konkretnych utworów może być kłopotliwe, jeśli nie chce się danej piosenki słyszeć, lub jeśli już leciała.
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:13   #4303
activelifestyle
Rozeznanie

A co do Cudownych rodziców mam....

Czy u Was też są "tradycyjne" podziękowania dla rodziców? Tzn. daje się kwiaty i potem jest piosenka gdzie tańczy się z rodzicami?

Chcielibyśmy od tego odejść, ale nie wiem co wypada innego zrobić
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:13   #4304
Opiumalfa
Zakorzenienie

TZ dziekuje!!!!

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Opiumalfa wszytsiego dobrego dla Tż ! Macie jakieś plany na świętowanie?
prezenty juz byly, jutro idziemy na kolacje
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:15   #4305
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
czy Wy ostatnio tez tak macie, ze nic Wam sie nie chce? Ja nie wiem co sie z mna dzieje. Jestem jakas taka nie zorganizowana... Roboty masa, ale nie moge sie zmobilizowac...
W weekend usiade na spokojnie i rozplanuje sobie co mam jeszcze do zrobienia. Mimo, ze do tej pory tworzylam juz takie listy, to jednak musze to porzadnie zaktualizowac.

Ja wszystko zwalam na wiosne Dawno nie bylo u mnie takiego morza slonca, wiec sie rozpraszam
a bo to takie przesilenie i nie wiadomo czy chce się wyjść z domu czy zostac pod kocem, ugotowac 2-daniowy obiad czy kanapki :P ja na dodatek mam do pisania mgr a jestem w czarnej d...

Cytat:
My zamówilismy obrączki we wtorek - czas oczekiwania max 4 tyg - podobno mają być znacznie wcześniej . Ciekawa jestem starsznie jak bedą wyglądać bo u Jubilera są atrapy więc już sie nie mogę doczkeać .t

Co do piosenek zakazanych my mamy jedną , która widnieje nawet w Umowie z orkiestrą ! Cudownych rodziców mam. Moja mama się szybko wzrusza a przy tej piosence to już w ogóle i nie chce jej słyszeć wiec będzie jak chce
ja też nie chce tej piosenki, i my w ogóle chyba nie zrobimy tradycyjnego podziękowania dla rodziców, bo ja mam tylko mamę, TŻ wychowywała babcia, jego mamy nie będzie a z ojcem kontakt średni...
Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Czy Wasz dj dostanie listę piosenek "zakazanych"?
Moja kochana mama zrobiła dziś o to aferę, że nie mogę zabronić ludziom zamawiać piosenek (a ja naprawdę wolałabym to ograniczyć), że nie mogę dać listy zakazanych piosenek do dj (u nas byłyby to 4 piosenki, w tym "Biały miś" i "Windą do nieba"),
nie ma co szaleć z ta playlistą gości, bo na okrągło będzie DP, majteczki w kropeczki i bałkanica :P a białego misia osobiście lubię, szczególnie w wykonaniu T.Tymańskiego
Cytat:
U Was to tak tradycyyjnie że się nie zmawia? Bo u nas niestety się zamawia...
I nie wiem jak to ograniczyć, muszę pogadać o tym z DJ, żeby przez pierwszych kilka bloków piosenek nie mówił o możliwości zamawiania, później niech powie, wierzę że będzie "stopował" natrętnych zamawiaczy...

On nam powiedział, że wtedy mówi, że "nie ma tej piosenki", wydaje mi się to dobrym argumentem. Też mi się wydaje że nic się nikomu nie stanie, jak nie pójdzie "winda do nieba" poza moją mamą która uważa że ktoś się do niej będzie bawił najlepiej pod słońcem...
ooo muszę "Windę do nieba" wrzucić do zakazanych, u nas przede wszystkim jest ONA TAŃCZY DLA MNIE, to nawet menedżer zespołu powiedział, że ma nadzieję, iż nie należy to do naszych ulubionych piosenek
Cytat:
u nas będzie zakaz zamawiania piosenek z dedykacją. Piosenki mogą sobie zamawiać byle bez dedykacji
o to jest istotna informacja ale u nas pewnie nie przejdzie, bo TŻ koledzy uwielbiają śpiewy po pijaku (jednego ulubiona piosenka to Kury "Chryzantemy złociste"... a inny z kolei uwielbia Mieczysława Fogga :P ) no i pewnie bez dedykacji się nie obejdzie
Cytat:

Sto lat dla TŻ
Cytat:
ja sobie nie wyobrażam żeby mi ciocia stasia zamówiła piosenka dla cioci ziuty bo ma dzis... 3 rocznice zgonu kota
cudowne

a może któraś zdecyduje się na kwietną podkowę zamiast wiązanki czy torebki, na szczęście oczywiście

Edytowane przez KaMilka4891
Czas edycji: 2014-03-14 o 12:17
KaMilka4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:15   #4306
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość

Czy u Was też są "tradycyjne" podziękowania dla rodziców? Tzn. daje się kwiaty i potem jest piosenka gdzie tańczy się z rodzicami?

u nas jest taka tradycja. Ale my dajemy kosze ze słodyczami plus drewiane skrzynki na wino. Wstawiałąm tu kiedyś.
Piosenka poleci Preludium i rodzice beda tanczyc ze soba w parze a my ze soba i tyle
i nie bedzie zadnych łzawych podziękowan bo nie wyjeżdzamy na wojne tylko sie hajtamy

Stary 2014-03-14, 12:16   #4307
annic
Wtajemniczenie

Cytat:

Na weselach na których byłam było podziękowanie i taniec, ale nie do cudownych rodziców mam, o istnieniu tej piosenki dowiedziałam się dopiero z wizażu
Ja bym chciała jednak podziękować rodzicom w mniejszym gronie, jeszcze przed samym ślubem w domu
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:22   #4308
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:

ooo ja też szukam na to pomysłu
Cytat:
u nas jest taka tradycja. Ale my dajemy kosze ze słodyczami plus drewiane skrzynki na wino. Wstawiałąm tu kiedyś.
Piosenka poleci Preludium i rodzice beda tanczyc ze soba w parze a my ze soba i tyle
i nie bedzie zadnych łzawych podziękowan bo nie wyjeżdzamy na wojne tylko sie hajtamy

wino, słodycze ok, ale ja chce uniknąć tych rzewnych tańców w kółeczku, i masz 100% racji, że to tylko ślub
Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Na weselach na których byłam było podziękowanie i taniec, ale nie do cudownych rodziców mam, o istnieniu tej piosenki dowiedziałam się dopiero z wizażu
Ja bym chciała jednak podziękować rodzicom w mniejszym gronie, jeszcze przed samym ślubem w domu
ja tez rozważam taka opcję, ale jakoś nie widzi mi się ciągnąć teścia i babci TŻ na drugi koniec miasta, tylko po żeby dac im kwiaty i podziękować, bo błogosławieństwa mieć nie będziemy, bo moja mama niewierząca, no chyba, że od niej na nową drogę życia dostaniemy
Stary 2014-03-14, 12:22   #4309
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Pochwalę się, przeprowadziliśmy się wreszcie do nowego mieszkania !!! Niestety wynajmujemy :P ale to jest dużo lepsze od poprzedniego miłego dnia !
Super, niech Wam się dobrze mieszka!
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Lepiej na iperfumy.pl zamówić, bo za 108zł masz 75ml
Racja, ale może któraś woli kupić stacjonarnie Ja i tak nie kupuję, bo to nie mój zapach jednak...
Cytat:
Mam pytanie do PM Cywilnych: czy bedziecie mialy jakas mala torebke? Ja sie zastanawiam. W sumie przydaloby mi sie cos do trzymania pudru, dowodu i szminki mam nawet na oku jedna, ale jeszcze nie jestem przekonana do tego pomyslu. Co myslicie?
Nie będę miała torebki, nie ma bata Wszystkie kosmetyki będą czekać na mnie w hotelu, gdzie mamy wesele, albo w torebce mamy czy świadkowej. Mnie osobiście się nie podoba, gdy PMka ma torebkę
Cytat:
Czy Wasz dj dostanie listę piosenek "zakazanych"?
Ja zespołowi dam taką listę, ale mamy niewiele takich piosenek. I jeśli ktoś taką zamówi to ok, niech zespół gra, ale żeby sami z siebie nie intonowali :P W sumie na razie nasze jedyne zakazane typy to "Żono moja", ew. "Biały miś" i "Cudownych rodzicó mam".

Co do podziękowań dla rodziców, my się zastanawiamy czy od tego nie odejść. Nasi rodzice nie chcą być chyba w centrum zainteresowania i nie wiem, czy nie podziękujemy im w domu, na prywatnie, zamiast błogosławieństwa, którego u nas stricte nie będzie. Myślę, że na godzinkę przed ślubem TŻ po mnie przyjdzie, potem rodzice powiedzą nam parę ciepłych słów na drogę, a wtedy my im podziękujemy i damy prezenty, prywatnie, w domu. Boję się tylko, że się wtedy strasznie rozkleję na tuż przed wyjściem z domu

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-03-14 o 12:26
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:23   #4310
kulbensikowa
Wtajemniczenie

U mnie na pewno zakazane, cudownych rodzicow...-nienawidze!!! Tak samo bialy mis, winda do nieba, wsztstkie piosenki piaska! !! Jeszcze pewnie troche by sie znalazlo...strasznie denerwuja mnie pociągi! !! Ludzie ciagnal sobie te ramiona...jeden za wolno drugi za szybko!!! Jak mnie to zawsze wkurza..na jednym weselu na ktorym bylam w rozpuszczonych wlosach tak jakis pan mnie ciągnął ze mial w palcach moje wyrwane włosy! !!!masakra.

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:34   #4311
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Rybka dobry znak! tak jak ja

KaMilka4891 mam tak samo!!!! i jeszcze mgr

ale jak tu sie uczyc i co kolwiek robic jak ja za 43 dni bede zona
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:35   #4312
madziara889
Zakorzenienie

Chyba jesteśmy wyjątkiem, bo nie mamy żadnej listy zakazanych piosenek. Dedykacji w naszych rodzinach nie ma więc o to się nie martwię. Tzn, będą dwie od nas- dla mojej siostry/ świadkowej i jej męża, bo w tym dniu będzie ich 6 rocznica ślubu i dla kuzynki, bo w tym dniu są jej urodziny. Tylko nie wiem jakie piosenki im dedykować

Na podziękowanie dla rodziców mamy wybrana piosenkę ale zapomniałam tytułu na szczęście mam gdzieś zapisany. I nie jest to CRM.

Mój jutro ma urodziny.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2014-03-14 o 12:37
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:37   #4313
enzunio
BAN stały

Cytat:

U nas rodzice sami ze sobą zatańczą, a tak to tradycyjnie z kwiatami i prezentami.

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:39   #4314
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
U nas rodzice sami ze sobą zatańczą, a tak to tradycyjnie z kwiatami i prezentami.

Wysłane z telefonu
U nas też rodzice sami zatańczą jeśli zdecydujemy się na podziękowania na sali. Na pewno nie chcę ani kółeczka, ani tańczenia na zasadzie ja z tatą, TŻ ze swoją mamą a moja mama z jego ojcem.
Zwyczajnie, rodzice w parach i my w parze, a do tego najchętniej wszyscy inni goście też tańczący, żeby nie było jak w cyrku
Stary 2014-03-14, 12:45   #4315
madziara889
Zakorzenienie

U nas nie da rady, żeby tańczyć w parach, bo ja mam tylko mamę więc zatańczymy w kółeczku
Może i przypałowe ale wiem, że rodzice na to liczą.

Tylko nie wiem, co dać w prezencie. Tż zgadza się jedynie na kwiaty, żadnych koszy upominkowych. No i nie mam pomysłu zwłaszcza, ze nasi rodzice są prostymi ludźmi.
Stary 2014-03-14, 12:46   #4316
cornflower_girl
Zakorzenienie

Anesthesia Wydaje mi się, że u Was na pewno będzie więcej niż 15 min. ceremonii. Na pewno będzie pięknie, o to jestem spokojna Podoba mi się też pomysł z podziękowaniem w kameralnym gronie.

hoonda Witaj

Grace Przykra sprawa, ale mam nadzieję że do przerobienia. U nas działa mówienie, czego się od siebie oczekuje w trudnej sytuacji. I dużo cierpliwości dla siebie, bo to co dla Ciebie byłoby naturalnym okazaniem uczucia/ troski, może wcale do niego nie przemówić. Podobnie z jego gestami. Wierzę, że można u Was to rozwiązać - powodzenia

Lemon_drop Fajnie by było, jakbyś załatwiła na jednej spowiedzi przedchrzcielną i przedślubną. Kolega tak podszedł, był w podobnej sytuacji co Ty.

A ceny za oprawę muzyczną bardzo w porządku

cude Gratuluję sukienki

ijaa Sporo załatwiliście Bardzo ładne autko.

fascinata Nie stresuj się i nie dołuj na zapas - na pewno jest trochę dziewczyn z Twoich okolic, które podzielą się namiarami

say-hello Piękne torty, niesamowicie oryginalne

Kamilka Ciężko znaleźć kwiaty za 1000 zł z bukietem, ale się da. Może jakaś inna florystka by się podjęła? A buty świetne - obłędny kolor

weselna W kwestii obrączek - zależy od jubilera. Niektórzy mają obłożenie na pół roku naprzód w sezonie, inni na 2 miesiące.

Ilonus Bardzo dobra oferta, ale niedobrze, że podwyższyli cenę... Chociaż mogliby to zrekompensować dekoracjami, zostaną im dla innych par.

Robusta Gratuluję mieszkanka

cashmereUdanego kursu

exist Ja bym zaufała DJ-owi. Dacie mu listę Waszych ulubionych piosenek oraz tych zakazanych - jego głowa żeby tak zagrać, żeby goście tak świetnie się wytańczyli i żeby nie brakowało tych znienawidzonych utworów. Z tego co o nim piszesz, ma duże wyczucie i da radę zaproponować dobrą muzykę do tańca.
Nasz Dj ma tak, że zagra piosenkę na zamówienie, chyba że ktoś z mocno wstawionych gości będzie się upierał na kilkukrotne zagranie jakiegoś "szlagieru" - wtedy mówi, że zagra, ale za 400 zł. Normalnie dedykacje przyjmuje bez niczego.

klaudyna Bardzo ładny komplet obrączek

rabbitka Fajne te M&M'sy - z czym to się je ? Tzn. czy można tak z własnym nadrukiem?

Co do godzinnych ślubów - spokojnie dają radę W jednym z kościołów Krakowa śluby w sezonie są co 30 min, a mój prywatny mistrz - co 15 min. (wg proboszcza - "jaka ofiara, taka msza" )

Kilka z Was pisało o tym, że ciężko było Wam znaleźć poradnię tuż po naukach, a przed spisaniem protokołu. Dowiedzcie się, czy jest możliwość wyrobienia spotkań w poradni przed naukami - nam mówili o takiej możliwości. Może którejś z Was się to przyda

Mam pytanie o zamawianie piosenek - jak to jest u Was - czy jak gość zechce, żeby orkiestra zagrała coś na życzenie/z dedykacją, to się płaci, czy nie? Dawno nie byłam na weselu, a jak byłam, to nie były mi w głowie piosenki na życzenie. Przed nami wesele orkiestrowe, a chciałabym mojemu mężczyźnie zadedykować "Lubelskiego fulla"

I do podziękowania - jakie sa muzyczne alternatywy dla "Cudownych rodziców mam" ? Moi rodzice są bardzo wiekowi i bardzo by ich ucieszyła ładna piosenka. Ale pasuje jak pięść do nosa, bo chcielibyśmy też podziękować cioci TŻ-ta (bardzo się zaangażowała w przygotowanie wesela, dla niej TŻ jest jak własny syn).

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:51   #4317
misia880
Zakorzenienie

błagam o rade
czy któraś z wam musiałą robić kalendarzyk temperatur do poradni??
Potrzebuję gotowca... Nie umiem nic znaleść

Stary 2014-03-14, 12:53   #4318
201605100
Konto usunięte

Cytat:

ja najchętniej podziękowałabym na osobności po/przed weselem, ale wiem, że moi rodzice byliby zawiedzeni na pewno nie będzie "cudownych..."

Cytat:
dokładnie pamiętam jak byłam mała to na weselach rodzice i młodzi płakali w tym momencie jakby widzieli swoje dzieci ostatni raz w życiu
też chcę tańczyć z TZ, rodzice ze sobą, tylko rodzice TZta są rozwiedzeni, ale trudno, w tej chwili będą odgrywać rolę rodziców TZta, a nie małżeństwo
Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
chyba żartujesz, że nigdy tego hitu na weselu nie słyszałaś
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:54   #4319
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja najchętniej podziękowałabym rodzicom zaraz po błogosławieństwie w domu bez publiki, ale wiem, że rodzice liczą na podziękowania na sali. Zawsze podobały im się takie podziękowania na innych weselach i byłoby im najzwyczajniej przykro, gdybyśmy zrobili to gdzieś tam "w ukryciu". U nas więc tradycyjne podziękowania będą, jeśli dam radę wykrzesać coś z siebie to powiem przez mikrofon, jeśli zacznę ryczeć to nie powiem. Wręczymy kwiaty, kosze ze słodkościami i winem, a przy piosence "Tylko Wy Rodzice" https://www.youtube.com/watch?v=NnT7WOt81Yc zatańczymy w kółeczku. Może i wygląda to kiczowato dla niektórych, ale wiem, że naszym rodzicom będzie niezwykle miło.

misia880
Ja zrysowałam stąd http://psnnpr.com/images/stories/MET...przykl_typ.pdf

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-03-14 o 13:10
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:59   #4320
madziara889
Zakorzenienie

Znalazłam piosenkę, którą chcemy na podziękowanie dla rodziców http://www.youtube.com/watch?v=rH2iPTxPguA

U nas się nie płaci za dedykacje ale wiem, ze w niektórych regionach to standard.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości