|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Tez pierwszy raz z zamawianiem piosenek spotkalam sie na wizazu
Moj TZ ma urodzinki dzis!!! |
|
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
Opiumalfa wszytsiego dobrego dla Tż ! Macie jakieś plany na świętowanie?
Cikulada w którym salonie były podobne buty ? bo muszę coś jeszcze delikatnie niższego kupić na drugą częśc wesela jak mi się stopy zmeczą
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4294 |
|
Wtajemniczenie
|
W moich stronach jest cos takiego jak zamawianie piosenek przez gosci z dedykacja...ale musze przyznac ze zdarza sie to juz b.rzadko.
|
|
|
|
#4295 |
|
Rozeznanie
|
Co do obraczek my Czerwcowi, a mamy juz od Wrzesnia zeszlego roku
![]() Co do zakazanych piosenek to DJ ma w umowie, ze nie zagra nic od 1D i to z ich wymyslu noe mojego, ale ktory w pelni popieram i potwierdzilo mi ze akurat ten DJ to dobry wybor ![]() TZ za moimi plecami zamowil instaxa na poprawe humoru Jest juz z nami - rozowy ![]() i zamowilismy tez M&M's na podziekowania dla gosci Rozowe i Ivory ![]() Maja byc w przyszlym tygodniu jakos to pochwale sie jak przyjda. Opium najlepszego dla TZta! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie nie wyobrażam żeby mi ciocia stasia zamówiła piosenka dla cioci ziuty bo ma dzis... 3 rocznice zgonu kota
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
No muszę coś z tym zrobić...
Misia Twój przykład podziałał na moją wyobraźnię ![]() Byłam w ostatnich kilku latach na weselach i faktycznie, zamawianie zdarza się coraz rzadziej. Mama to nie pamięta kiedy była na weselu, więc może ma trochę spaczony pogląd, ale pół mojej rodziny daaaaaawno nie bawiło się na weselu, a już na pewno nie z DJ. Trudno. Lista zakazanych jest zrobiona i tutaj będę nieugięta. Z dedykacjami i zamawianiem może pójdziemy na jakiś kompromis...
|
|
#4298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My ślub w czerwcu, a obrączki mamy od czerwca zeszłego roku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkiego naj dla TŻ
|
|||
|
|
|
#4299 |
|
BAN stały
|
To ja się wylamie
Zamówiliśmy obrączki w eee styczniu? Chyba. Od tego czasu tak schudłam ze stresu (problemy w pracy), ze obrączka mi spada:p Ale po ślubie pewnie nadrobię, więc nie będę zmniejszala teraz![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
#4300 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4301 |
|
Zadomowienie
|
Co do piosenek zakazanych - nasz DJ też dostanie listę kilku utworów, których ma nie być. Na pewno będzie tam "Ona tańczy dla mnie" - jeden kolega nas poprosił o to, powiedział, ze jak to zagramy to on wychodzi z imprezy
|
#4302 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się spotkałam nie tyle z zamawianiem konkretnych piosenek, co z dedykacjami dla poszczególnych gości, a dj wybierał co zagrać. Np. od wnuczek dla dziadka (i razem wszystkie z dziadkiem tańczyłyśmy
). Na swoim weselu też dj powiem, żeby dedykował kilka wybranych przeze mnie piosenek (min. dla moich rodziców i dla Tż).Ale rozumiem, że zamawianie konkretnych utworów może być kłopotliwe, jeśli nie chce się danej piosenki słyszeć, lub jeśli już leciała. |
|
|
|
#4303 |
|
Rozeznanie
|
A co do Cudownych rodziców mam....
Czy u Was też są "tradycyjne" podziękowania dla rodziców? Tzn. daje się kwiaty i potem jest piosenka gdzie tańczy się z rodzicami? Chcielibyśmy od tego odejść, ale nie wiem co wypada innego zrobić
|
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
TZ dziekuje!!!!
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4305 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jestem w czarnej d... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale u nas pewnie nie przejdzie, bo TŻ koledzy uwielbiają śpiewy po pijaku (jednego ulubiona piosenka to Kury "Chryzantemy złociste"... a inny z kolei uwielbia Mieczysława Fogga :P ) no i pewnie bez dedykacji się nie obejdzie ![]() Cytat:
Cytat:
a może któraś zdecyduje się na kwietną podkowę zamiast wiązanki czy torebki, na szczęście oczywiście
"Szczęście można znaleźć nawet w najciemniejszych czasach, trzeba tylko pamiętać, aby zapalić światło." Edytowane przez KaMilka4891 Czas edycji: 2014-03-14 o 12:17 |
|||||||
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piosenka poleci Preludium i rodzice beda tanczyc ze soba w parze a my ze soba i tyle i nie bedzie zadnych łzawych podziękowan bo nie wyjeżdzamy na wojne tylko sie hajtamy
|
|
|
|
|
#4307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała jednak podziękować rodzicom w mniejszym gronie, jeszcze przed samym ślubem w domu |
|
|
|
|
#4308 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wino, słodycze ok, ale ja chce uniknąć tych rzewnych tańców w kółeczku, i masz 100% racji, że to tylko ślub ![]() Cytat:
|
|
#4309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Racja, ale może któraś woli kupić stacjonarnie Ja i tak nie kupuję, bo to nie mój zapach jednak... Cytat:
Wszystkie kosmetyki będą czekać na mnie w hotelu, gdzie mamy wesele, albo w torebce mamy czy świadkowej. Mnie osobiście się nie podoba, gdy PMka ma torebkę Ja zespołowi dam taką listę, ale mamy niewiele takich piosenek. I jeśli ktoś taką zamówi to ok, niech zespół gra, ale żeby sami z siebie nie intonowali :P W sumie na razie nasze jedyne zakazane typy to "Żono moja", ew. "Biały miś" i "Cudownych rodzicó mam". Co do podziękowań dla rodziców, my się zastanawiamy czy od tego nie odejść. Nasi rodzice nie chcą być chyba w centrum zainteresowania i nie wiem, czy nie podziękujemy im w domu, na prywatnie, zamiast błogosławieństwa, którego u nas stricte nie będzie. Myślę, że na godzinkę przed ślubem TŻ po mnie przyjdzie, potem rodzice powiedzą nam parę ciepłych słów na drogę, a wtedy my im podziękujemy i damy prezenty, prywatnie, w domu. Boję się tylko, że się wtedy strasznie rozkleję na tuż przed wyjściem z domu
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-03-14 o 12:26 |
||
|
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie na pewno zakazane, cudownych rodzicow...-nienawidze!!! Tak samo bialy mis, winda do nieba, wsztstkie piosenki piaska! !! Jeszcze pewnie troche by sie znalazlo...strasznie denerwuja mnie pociągi! !! Ludzie ciagnal sobie te ramiona...jeden za wolno drugi za szybko!!! Jak mnie to zawsze wkurza..na jednym weselu na ktorym bylam w rozpuszczonych wlosach tak jakis pan mnie ciągnął ze mial w palcach moje wyrwane włosy! !!!masakra.
|
|
|
|
#4311 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba jesteśmy wyjątkiem, bo nie mamy żadnej listy zakazanych piosenek. Dedykacji w naszych rodzinach nie ma więc o to się nie martwię. Tzn, będą dwie od nas- dla mojej siostry/ świadkowej i jej męża, bo w tym dniu będzie ich 6 rocznica ślubu i dla kuzynki, bo w tym dniu są jej urodziny. Tylko nie wiem jakie piosenki im dedykować
![]() Na podziękowanie dla rodziców mamy wybrana piosenkę ale zapomniałam tytułu Mój jutro ma urodziny. Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2014-03-14 o 12:37 |
|
|
|
#4313 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z telefonu |
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwyczajnie, rodzice w parach i my w parze, a do tego najchętniej wszyscy inni goście też tańczący, żeby nie było jak w cyrku
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie da rady, żeby tańczyć w parach, bo ja mam tylko mamę więc zatańczymy w kółeczku
![]() Może i przypałowe ale wiem, że rodzice na to liczą. Tylko nie wiem, co dać w prezencie. Tż zgadza się jedynie na kwiaty, żadnych koszy upominkowych. No i nie mam pomysłu zwłaszcza, ze nasi rodzice są prostymi ludźmi. |
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Anesthesia Wydaje mi się, że u Was na pewno będzie więcej niż 15 min. ceremonii. Na pewno będzie pięknie, o to jestem spokojna
Podoba mi się też pomysł z podziękowaniem w kameralnym gronie.hoonda Witaj ![]() Grace Przykra sprawa, ale mam nadzieję że do przerobienia. U nas działa mówienie, czego się od siebie oczekuje w trudnej sytuacji. I dużo cierpliwości dla siebie, bo to co dla Ciebie byłoby naturalnym okazaniem uczucia/ troski, może wcale do niego nie przemówić. Podobnie z jego gestami. Wierzę, że można u Was to rozwiązać - powodzenia ![]() Lemon_drop Fajnie by było, jakbyś załatwiła na jednej spowiedzi przedchrzcielną i przedślubną. Kolega tak podszedł, był w podobnej sytuacji co Ty. A ceny za oprawę muzyczną bardzo w porządku ![]() cude Gratuluję sukienki ![]() ijaa Sporo załatwiliście Bardzo ładne autko.fascinata Nie stresuj się i nie dołuj na zapas - na pewno jest trochę dziewczyn z Twoich okolic, które podzielą się namiarami ![]() say-hello Piękne torty, niesamowicie oryginalne ![]() Kamilka Ciężko znaleźć kwiaty za 1000 zł z bukietem, ale się da. Może jakaś inna florystka by się podjęła? A buty świetne - obłędny kolor ![]() weselna W kwestii obrączek - zależy od jubilera. Niektórzy mają obłożenie na pół roku naprzód w sezonie, inni na 2 miesiące. Ilonus Bardzo dobra oferta, ale niedobrze, że podwyższyli cenę... Chociaż mogliby to zrekompensować dekoracjami, zostaną im dla innych par. Robusta Gratuluję mieszkanka ![]() cashmereUdanego kursu ![]() exist Ja bym zaufała DJ-owi. Dacie mu listę Waszych ulubionych piosenek oraz tych zakazanych - jego głowa żeby tak zagrać, żeby goście tak świetnie się wytańczyli i żeby nie brakowało tych znienawidzonych utworów. Z tego co o nim piszesz, ma duże wyczucie i da radę zaproponować dobrą muzykę do tańca. Nasz Dj ma tak, że zagra piosenkę na zamówienie, chyba że ktoś z mocno wstawionych gości będzie się upierał na kilkukrotne zagranie jakiegoś "szlagieru" - wtedy mówi, że zagra, ale za 400 zł. Normalnie dedykacje przyjmuje bez niczego. klaudyna Bardzo ładny komplet obrączek ![]() rabbitka Fajne te M&M'sy - z czym to się je ? Tzn. czy można tak z własnym nadrukiem?Co do godzinnych ślubów - spokojnie dają radę W jednym z kościołów Krakowa śluby w sezonie są co 30 min, a mój prywatny mistrz - co 15 min. (wg proboszcza - "jaka ofiara, taka msza" )Kilka z Was pisało o tym, że ciężko było Wam znaleźć poradnię tuż po naukach, a przed spisaniem protokołu. Dowiedzcie się, czy jest możliwość wyrobienia spotkań w poradni przed naukami - nam mówili o takiej możliwości. Może którejś z Was się to przyda ![]() Mam pytanie o zamawianie piosenek - jak to jest u Was - czy jak gość zechce, żeby orkiestra zagrała coś na życzenie/z dedykacją, to się płaci, czy nie? I do podziękowania - jakie sa muzyczne alternatywy dla "Cudownych rodziców mam" ? Moi rodzice są bardzo wiekowi i bardzo by ich ucieszyła ładna piosenka. Ale pasuje jak pięść do nosa, bo chcielibyśmy też podziękować cioci TŻ-ta (bardzo się zaangażowała w przygotowanie wesela, dla niej TŻ jest jak własny syn).
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
błagam o rade
czy któraś z wam musiałą robić kalendarzyk temperatur do poradni?? Potrzebuję gotowca... Nie umiem nic znaleść |
|
|
|
#4318 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na pewno nie będzie "cudownych..."Cytat:
też chcę tańczyć z TZ, rodzice ze sobą, tylko rodzice TZta są rozwiedzeni, ale trudno, w tej chwili będą odgrywać rolę rodziców TZta, a nie małżeństwo Cytat:
|
|||
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
misia880 Ja zrysowałam stąd http://psnnpr.com/images/stories/MET...przykl_typ.pdf Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-03-14 o 13:10 |
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam piosenkę, którą chcemy na podziękowanie dla rodziców http://www.youtube.com/watch?v=rH2iPTxPguA
U nas się nie płaci za dedykacje ale wiem, ze w niektórych regionach to standard. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

wiedziałam, że nie będzie jej córki (mieszka w Irlandii i ma termin porodu na jakiś tydzień przed naszym ślubem) i przy rozdawaniu zaproszeń pytałam, czy się do niej nie wybiera - nie, na 100% będzie na ślubie i weselu, do wnuka chce lecieć później, jak już trochę podrośnie, mam ją koniecznie liczyć. Teraz dowiedziałam się (i to pocztą pantoflową...), że jednak kupiła sobie bilet do Irlandii i jej nie będzie, wylatuje tam na 2 miesiące, a jej mąż zostaje w Polsce i mówi, że bez niej to on na nasze wesele nie przyjdzie.

bo muszę coś jeszcze delikatnie niższego kupić na drugą częśc wesela jak mi się stopy zmeczą
15:00

a jestem w czarnej d...
Wszystkie kosmetyki będą czekać na mnie w hotelu, gdzie mamy wesele, albo w torebce mamy czy świadkowej. Mnie osobiście się nie podoba, gdy PMka ma torebkę