|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Wiadomość od Virginii
Natalka przyszla dzis na swiat o 8.50, wazy 3kg,52cm. Jest całym swiatem mamusi Wysłane z telefonu... Edytowane przez BeautifulLie Czas edycji: 2014-03-14 o 12:08 |
|
|
|
#1112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zamierzam właśnie tak robić, czyli kąpać nie częściej niż dwa razy w tygodniu. Zobaczę latem jak to będzie, może wtedy zmienię system. Cytat:
Witamy Natalke i gratulacje dla Virginii Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1115 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczynki poprobuje wszystkiego ![]() Trisdom tez dzis zapisywalam mala do żłobka ciekawa jedtem czy za rok się dostanie bo w wawie to graniczy z cudem Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
kolejna babeczka na świecie ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
||||
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia - GRATULACJE!!!
[i od teraz koniec pecha i kłopotów, teraz macie siebie dziewczyny, a to baaaaardzo dużo ]
|
|
|
|
#1117 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to, że ma takie poglądy to jej sprawa, ale nie ma prawa Ciebie ochrzaniać Na złość wyszłabym z małym w momencie kiedy ta wychodziła by z wizyty Cytat:
żebyś szybko się czegoś dowiedziała i może samo się rozkręci jeszcze Cytat:
Jeszcze żadnej niespodzianki płciowej nie mamy na wątku ![]() A smoczka próbowałaś jej dawać? Może chciałaby coś possać, dlatego taka marudna ![]() Chociaż u mnie to samo. Ola już od poniedziałku ma jeden plan. o 5 karmienie, o 8 karmienie i nie spanie do 13 w wózku owszem, ale poza nim w ogóle no i później co 2-3 godzinki jedzenie i spanie
|
|
#1119 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic nie gotowe ![]() 2. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
same dobre wiadomosci Cytat:
![]() Cytat:
skad ta baba sie urwala
|
|
|
#1120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze zaczęła ulewac Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1121 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to czekamy na jakies wiesci od Ciebie Cytat:
![]() Jak tam czytam kiedy wam te polozen kaza wychodzic z dzecmi na dwor i na ile to sie za kazdym razem nadziwic nie moge ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1122 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje :0
|
#1123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się zastanawiam czy nie spróbować ze smoczkiem , bo czasami naprawdę chciałabym zjeść śniadanie, a mała mi nie da ![]() Broniłam się przed smoczkiem i w sumie dalej bronię, bo awantur nie robi,ale okropnie głośno marudzi. Nawet smoczka żadnego sobie nie kupiłam, ale mam dwa, bo dostałam i się zastanawiam ![]() Brakuje mi tych 30 minut na siku, śniadanie i zrobienie sobie herbaty...
|
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
VIRGINIA gratulacje
Lista marcówek się skraca ... jeszcze kilka i ![]() a jak tam frogutka i mmhym? urodziły już? Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-03-14 o 12:57 |
|
|
|
#1126 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=olakola;4558278)a ja myślałam, że ten masaż szyjki to jest przyjemny (nigdy nie miałam robionego) i że może głupio wyjść, jak się babeczce za bardzo podoba ...
[/QUOTE]No zareczam Ci, ze nie da sie z tego satysfakcji czerpac Cytat:
Ja po usg, wszystko w normie - jaki plan dowiem sie "moze" wieczorem ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1129 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
No i jak wspomniała trisdom jak mnie ogarnia szał oddaje go tacie a sama ide ochłonąć. Poza tym wczoraj wieczorem masowalam mu brzuszek. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Side brawo za krocze Widze, ze nie tylko mój syn nie spi od rana. Jak wstal o 7 tak ledwo zjadłam. Teraz siedzimy na dworze to spi, ale zaraz pora do domu. Sprzedam go znowu tacie a ja mu zrobie obiad, Ogarne dom i jak co dzien prasowanie pieluch Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Mmhym powodzenia! Cisnij Ule Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
lewek rozumiem cie, tez mnie przeraza jak dam rade z 16-miesieczniakiem i noworodkiem.............. .
gratulacje edzia i virginia ![]()
|
|
|
|
#1131 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1133 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja kąpałam codziennie począwszy od którejś doby, już nie pamiętam której. Nie tyle chodziło o czystość a o rytuał, żeby była kąpiel, cyc i spanko. Cytat:
To ja się piszę na niespodziankę! Fajnie byłoby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja liczę na swoją mamę, choć ma jeszcze kilkoro innych wnucząt, przy których też pomaga, więc nie będę mogła jej nadużywać. No niby jest jeszcze teściowa, ale wiadomo, wolałabym sobie radzić sama. Choć nic do kobiety nie mam, ale nie mamy za bardzo bliskich kontaktów. |
||||||||
|
|
|
#1134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po Ktg, zapisał się jakiś mały skurcz więc cokolwiek się dzieje:P
Dostałam w tyłek zastrzyk na moją wysypkę bo postępuje i mam jej coraz więcej...maści nie działają...Lekarz zastanawiał się czy mnie zostawić i indukować poród ale niestety się rozmyślił (niby za wcześnie 38t1d)- ja już jestem gotowa W poniedziałek kolejne ktg i kontrolne usg bo dzieć ma za dużo wód płodowych i to też muszą kontrolować.
|
#1136 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Fajnie że już piątek. W weekend chcemy się wybrać jeszcze na jakąś wycieczkę, kupiliśmy niedawno świetny przewodnik i chcemy skorzystać z pięknej pogody. I za tydzień przybywa mój Tata, więc będę mogła rodzić ![]() Aha, i odnośnie płaczącego wózka. Ja dziś wracałam z niezłą syreną do domu Antka dopadł Wielki Głód i automatycznie włączył mu się bunt dwulatka szedł wcześniej za rękę a tu nagle rzucił się na ziemię, zaczął wyć, wszystko było na "Niiiieeeee" Cytat:
mi też wyszły nowe piegi. Ja tam swoje lubię ![]() Cytat:
I super, że się udało bez nacięcia/pęknięcia. A rodziłaś na leżąco, czy w jakiejś pozycji wertykalnej? Cytat:
![]() Nasz Antek pod koniec kwietnia kończy 2 lata, więc jest starszy (przyznam, że mnie to cieszy, bo większość zębów już wyszła, a te sa u nas mocno upierdliwe) Planuję dużo czasu spędzać w parku, chcemy też kupić Antkowi rowerek biegowy i damy radę, poza tym generalnie gościo potrafi się sobą pięknie zajmować. Najbardziej się boję chwil kiedy ja będę karmić Małą (a to przecież trochę trwa, zwłaszcza na początku), a Anton będzie potrzebował czegoś NATYCHMIAST, albo coś będzie robił zakazanego... Cytat:
![]() ![]() My musimy napisać teściowi upoważnienie żeby zarejestrował Niunię w Polsce, a potem będziemy wyrabiać paszport w konsulacie pewnie, bo francuskiego nie dostanie Cytat:
Nie wiem, jak usypiasz, ale może potrzebuje większego ograniczenia bodźców?(przyciemnione światło, zero zabawek/karuzelek w pobliżu) No i smoczek może pomóc jeśli to potrzeba ssania. I u nas świetnie się sprawdzała chusta Cytat:
Nie wiem, jak koperek działa szczerze mówiąc, ja czasami piłam, ale jakiś specjalnych różnic nie zauważyłam. Na bąki możesz tez próbować (chyba że już próbowałaś ) ćwiczeń nóżkami - wiesz, takie uginanie i prostowanie, no i masaż (brzuszka i całego ciała - Antek uwielbiał przed kąpaniem, bardzo go to relaksowało)Super! GRatulacje ogromne! |
||||||
|
|
|
#1137 |
|
Rozeznanie
|
ja smoczka będę używać
, Syn użytkował prawie 3 lata i żadnych wad zgryzu, czy wymowy nie ma. A ile nerwów ukojonych to tylko my wiemy. Dlatego teraz zakupiłam już 3 i wcale nie uważam, że smoczek to zło.
|
#1138 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam jedną ręką odpisując, bo Ala na klacie wisi.
Edzia wiedziałam, że urodzisz Cytat:
![]() Za 9 miesiąc Cytat:
Jak płacze to uspokaja ją zawsze cyc, jest lekiem na całe zło świata A tak to na klacie, lubi też na kolanach być bujana na boki. Włączam jej na you tubie odgłosy natury, szumy etc., nakręcam pozytywkę, przytulam ją do policzka, mówię do niej ciągle, kładę dłonie na jej klatce i masaż stóp uwielbia. Cytat:
Cytat:
Ja kąpię codziennie, taki mamy rytuał wieczorny, by małą uśpić. Ala przy bączkach też płacze , dlatego 3 razy dziennie , o stałych porach 5,12 i 19 podaję Delicol przy karmieniu. Trochę pomaga. Cytat:
Gratulacje , Witamy na świecie Natalko Ela, ale Ty masz fajnie,że Ci dziecko regularnie je. Moja mała wisi na cycku co godzinę.
|
|
#1139 | ||
|
Zadomowienie
|
VIRGINIA GRATULACJE
magduś no to ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- ![]() ![]() klask i: ale leci ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
i takie wieści to ja lubię ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- jak mus to mus ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
|
|
#1140 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Edzia400 podwójne gratulacje zatem!!
Cytat:
i też cisza i na dodatek wszystko pozamykane Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- nadzwyczajna mmhym obyś się dowiedziała jakie mają plany dla Ciebie i jeszcze dzisiaj Ule przytuliła! Cytat:
jak będziesz mogła, to daj nam później znać jak rodzina reaguje na Natalkę, oby się w niej zakochali i Ci pomagali Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

Natalka przyszla dzis na swiat o 8.50, wazy 3kg,52cm. Jest całym swiatem mamusi

dla Virginii za cesarkę, pewnie już jest po.

to, że ma takie poglądy to jej sprawa, ale nie ma prawa Ciebie ochrzaniać
Na złość wyszłabym z małym w momencie kiedy ta wychodziła by z wizyty 

żonka swojego męża
, bo czasami naprawdę chciałabym zjeść śniadanie, a mała mi nie da 

pierwszy dokument tożsamości mój synuś dziś dostanie