Biedronka - produkty godne polecenia cz XXVI - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-14, 16:09   #181
GrumpyCat
Wredny kotecek

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz XXVI

Jadłyście może ten makaron jajeczny ze szpinakiem co leży w lodówkach?
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 16:12   #182
patisia123
Zakorzenienie

o tej chałwie mówiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140314_161010.jpg (50,6 KB, 235 załadowań)
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 16:25   #183
Farisss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
a ja sama zrobilam

pudełka oklejone (w kolorach łazienki) i przyklejone od wewnętrznej str drzwiczek
[pomysł ściągniety z jakiejś ang.stronki DIY]

https://lh4.googleusercontent.com/-s...0/IMG_3445.JPG
Świetny pomysł!
Mam teraz dużo wolnego to sama bym takie porobiła

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Też polecam. Mleczka zrobiły się bardzo niemodne, teraz królują płyny miceralne. Biedronkowe mleczko stosowane na mokro bardziej mi służy niz przeciętny micel z drogerii, nie mówiąc już o tym biedronkowym (dla mnie koszmarek). Szkoda tylko, że w Biedronce nie ma toników w cenie mleczka
Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
u mnie tak samo. i micel z biedronki tez jakis gorszy. ostatnio 8 wacikow zuzylam i sie domyc nie moglam. a na micelu z biodermy 3 waciki i po krzyku

Wysłane z mojego samsunga s4
A próbowałyście czegoś innego ? Ja też miałam okropny problem z mleczkami, te micele mi w ogóle nie podchodzą. Teraz "jadę" na oliwce dla dzieci i hydrolatach. Sprawdza się idealnie i zero podrażnień

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Wpadłam do Biedronki specjalnie po herbatki Twinings
Capnęłam Earl Grey i Lady Grey Tea.
Dorzuciłam trójpak płatków kosmetycznych, rajstopki 40 DEN przecenione na 3.29 i parę pierdułek ze spożywki.

Zwróciłam uwagę na mydło kuchenne Linda, jest po 3.99 w różnych wersjach. Takie że niby jest antybakteryjne i usuwa z rak zapachy czosnku, ryby itd. Ktoś miał, testował?
A masz jakieś foto jak to wygląda? Bo coś mi się kojarzy ale nie wiem czy o to chodzi.

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
A próbowałyście chałwy sezamkowej?
Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
o tej chałwie mówiłam
Jeżeli o tej, to nie próbowałam nigdy, to chyba jakaś nowość? Albo coś. Ale chętnie spróbuję, wieczorkiem podskoczę do biedry i zobaczę co tam u mnie mają
Stary 2014-03-14, 16:27   #184
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ten poprzednio co był biały, jakoś w grudniu, też jest taki płytki tylko ja brałam te trójkąty, nie kwadraty.
kanapka z tostowego ładnie sie mieści, ale jak robię ze zwykłego chleba, na dodatek świeżego, gdzie skórka jest twarda, to musze użyc siły, bo się zamknął... ale zamknięcie wytrzymałe póki co
ja bym brała, za tą cenę, fajny design, ten poprzednio kosztował 30 zł, więc niewielka różnica cenowa
Zamkniecie jest wytrzymałe, ale np. mój opiekacz załamał się w środku - tzn ta dolna płyta straciła jakieś wewnętrzne podparcie i ... koniec z wkładaniem chleba ze skórką.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 16:49   #185
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
U mnie już dawno stoi,wydaje mi się że to zwykłe mydło w plynie
Wiem, że to zwykłe mydło Chodziło mi bardziej o to czy działa, czy faktycznie neutralizuje te zapachy.
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 16:55   #186
sweetboy1989
Raczkowanie

A ja dzisiaj widziałem pakowane Mumsy - tyle, że wychodzą drożej niż te luzem, bo po 29,90zł/kg
sweetboy1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 16:56   #187
Natuś-77
Zakorzenienie

Wróciłam z B i wpadły: banany 3,49 zł, filet z kurczaka 11,95 (nie jestem zadowolona do końca bo chyba był mrożony a ja chciałam na zapas do zamrażalnika), ciastka HIT-y XXL (285g) za 2,99, szczypiorek 1,99 (nędza!!!! chudzienki, ale potrzebowałam) i wzięłam z nowej gazetki odplamiacz OXY, ale taki w tubie ze szczoteczką za 6,99 do tłustych plam. Były jeszcze 2 inne rodzaje.

Widziałam tez fajną wg. mnie promocje na chusteczki dla niemowląt 3-pak Fiffi za 9,99zł.

Obwąchałam limitowane zapachy Eden i pewnie wpadnie albo Afryka albo Australia. Ten Mexico to jakiś ohydnie pachnący chemią zapach, niczego nie przypominający
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 16:58   #188
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Wpadłam do Biedronki specjalnie po herbatki Twinings
Capnęłam Earl Grey i Lady Grey Tea.
Dorzuciłam trójpak płatków kosmetycznych, rajstopki 40 DEN przecenione na 3.29 i parę pierdułek ze spożywki.
Tak trochę poza tematem: dostałam kiedyś od siostry Lady Grey przywiezioną z Anglii. Zakochałam się w tej herbacie po uszy. Potem kupiłam puszeczkę na polski rynek i okazało się, że jest dużo gorsza od tej angielskiej. Gdzieś czytałam, że nie tylko ja to zauważyłam, straszna szkoda

Za to biedronkowa cola waniliowa o wiele bardziej mi smakuje niż oryginalna Coca-cola waniliowa z USA, mogliby ją wprowadzić na stałe
Jeszcze bardziej mi się marzy wprowadzenie Kofoli (czeska kola, mniej słodka, o ciekawym smaku), ale to chyba nierealne (mimo, że Hoop został wchłonięty przez Kofolę)

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Jadłyście może ten makaron jajeczny ze szpinakiem co leży w lodówkach?
Mi smakuje. Swieże makarony są dla mnie duuuużo smaczniejsze niż te suche, ale muszę przyznać, że te pierwsze paczki świeżego, które pojawiły się z 2 lata temu były lepsze, delikatniejsze, jakby miały więcej prawdziwych jajek.

Cytat:
Napisane przez Farisss Pokaż wiadomość

A próbowałyście czegoś innego ? Ja też miałam okropny problem z mleczkami, te micele mi w ogóle nie podchodzą. Teraz "jadę" na oliwce dla dzieci i hydrolatach. Sprawdza się idealnie i zero podrażnień
Moim zdaniem pojęcie wrażliwej cery i oczu jest nie do końca jednoznaczne Chyba nie ma czegoś zupełnie obiektywnej wrażliwości, czasem oczy przecieram ze zdumienia, gdy ktoś pisze, że jest ekstremalnym wrażliwcem i używa kosmetyków, które robią mi masakrę. Mnie wiele kosmetyków podrażnia, ale wiele odrzucanych przez innych słuzy. Testowałam oliwki, zapychają mnie niemiłosiernie, a hydrolaty jak jeden mąż robią mi masakrę, czerwoną twarz wysuszoną na wiór. Drogeryjne micele typu ten nowy lorealowski wysuszają mnie i podrażniają, tylko Bioderma jest ideałem Na studiach przekonałam się do mleczek, wiele osób używa ich na suchy wacik albo nie zmywa w ogóle, z tego może wynikać wiele podrażnień. Nie wątpię, że jest masa osób, które na biedronkowe mleczko reagują masakrą (dosyć mocno jest perfumowane)albo mleczek w ogóle nie tolerują. Mi o dziwo służy Jest mniej wygodne od miceli, ale taniutkie. Jak pilnuję, żeby się nie dostało do oka, to jest zupełnie neutralne dla mnie.

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2014-03-14 o 17:01
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 17:06   #189
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Tak trochę poza tematem: dostałam kiedyś od siostry Lady Grey przywiezioną z Anglii. Zakochałam się w tej herbacie po uszy. Potem kupiłam puszeczkę na polski rynek i okazało się, że jest dużo gorsza od tej angielskiej. Gdzieś czytałam, że nie tylko ja to zauważyłam, straszna szkoda

Zgadzam się niestety.
Mam jeszcze 100 torebek tej angielskiej. I jest o niebo lepsza niż sprzedawana w pl.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 17:10   #190
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4558811 3]Zgadzam się niestety.
Mam jeszcze 100 torebek tej angielskiej. I jest o niebo lepsza niż sprzedawana w pl.[/QUOTE]
Czyli jednak... Odpady idą do Polski Nie chcę nikogo zniechęcać, jeżeli ktoś nie próbował wcześniej tej z UK, to na pewno go urzeknie. Niestety mając porównanie, wolę już kupować herbaty Ahmad, nie znam wersji na rynek angielski, ale te dostępne w Polsce biją na głowę Liptony, Tetleye czy Dilmahy. Oczywiście to moja subiektywna opinia
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 17:21   #191
Konto usunięte

Cytat:
Czyli jednak... Odpady idą do Polski Nie chcę nikogo zniechęcać, jeżeli ktoś nie próbował wcześniej tej z UK, to na pewno go urzeknie. Niestety mając porównanie, wolę już kupować herbaty Ahmad, nie znam wersji na rynek angielski, ale te dostępne w Polsce biją na głowę Liptony, Tetleye czy Dilmahy. Oczywiście to moja subiektywna opinia
Ze 3 lata temu słyszałam, że Anglicy mają gdzieś zrobić fabrykę Twiningsa w Polsce. być może u nas paczkują herbate.

bo np czekolada Galaxy przynajmniej niektóre partie są robione w Pl (takie info było na opakowaniu). Chyba też widziałam w UK milkiwaye z Pl.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-14, 17:26   #192
ladylukier
Wtajemniczenie

Jest w Biedronce jakaś czekolada nadająca się do przetopienia na czekoladki? Bo kupiłam sobie foremki i próbuje zrobić jakieś ciekawe kombinacje, tylko że mleczna milka jest chyba za miękka, bo raz dwa się rozstapiają

05.05. Golden Oreo
26.03. Moja przygoda z bieganiem
22.02. Neoguri - zupka chińska na wypasie
ladylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 17:43   #193
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:

Za to biedronkowa cola waniliowa o wiele bardziej mi smakuje niż oryginalna Coca-cola waniliowa z USA, mogliby ją wprowadzić na stałe
Jeszcze bardziej mi się marzy wprowadzenie Kofoli (czeska kola, mniej słodka, o ciekawym smaku), ale to chyba nierealne (mimo, że Hoop został wchłonięty przez Kofolę)

Mi smakuje. Swieże makarony są dla mnie duuuużo smaczniejsze niż te suche, ale muszę przyznać, że te pierwsze paczki świeżego, które pojawiły się z 2 lata temu były lepsze, delikatniejsze, jakby miały więcej prawdziwych jajek.

Moim zdaniem pojęcie wrażliwej cery i oczu jest nie do końca jednoznaczne Chyba nie ma czegoś zupełnie obiektywnej wrażliwości, czasem oczy przecieram ze zdumienia, gdy ktoś pisze, że jest ekstremalnym wrażliwcem i używa kosmetyków, które robią mi masakrę. Mnie wiele kosmetyków podrażnia, ale wiele odrzucanych przez innych słuzy. Testowałam oliwki, zapychają mnie niemiłosiernie, a hydrolaty jak jeden mąż robią mi masakrę, czerwoną twarz wysuszoną na wiór. Drogeryjne micele typu ten nowy lorealowski wysuszają mnie i podrażniają, tylko Bioderma jest ideałem Na studiach przekonałam się do mleczek, wiele osób używa ich na suchy wacik albo nie zmywa w ogóle, z tego może wynikać wiele podrażnień. Nie wątpię, że jest masa osób, które na biedronkowe mleczko reagują masakrą (dosyć mocno jest perfumowane)albo mleczek w ogóle nie tolerują. Mi o dziwo służy Jest mniej wygodne od miceli, ale taniutkie. Jak pilnuję, żeby się nie dostało do oka, to jest zupełnie neutralne dla mnie.
Moja mama tez uzywala tych mleczek z powodzeniem teraz przerzucila sie na micele. U mnie niestety reakcja byla natychmiastowa, nie zdazylam zmyc makijazu a pod okiem skora piekla jakbym kwasem polała.. obszar prawie do polowy policzkow

ślę z szajsunga

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4558830 8]Ze 3 lata temu słyszałam, że Anglicy mają gdzieś zrobić fabrykę Twiningsa w Polsce. być może u nas paczkują herbate.

bo np czekolada Galaxy przynajmniej niektóre partie są robione w Pl (takie info było na opakowaniu). Chyba też widziałam w UK milkiwaye z Pl.[/QUOTE]

Takie czekoladki w ksztalcie pomaranczy tez są z polski a w polsce niedostepne

ślę z szajsunga
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:02   #194
KiLaNeCzKa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Zamkniecie jest wytrzymałe, ale np. mój opiekacz załamał się w środku - tzn ta dolna płyta straciła jakieś wewnętrzne podparcie i ... koniec z wkładaniem chleba ze skórką.
Witajcie
Ja tez kupilam opiekacz w biedronce podczas poprzedniego 'rzutu' i niestety zepsul sie przypierwszym uzyciu. W trakcie zamykania plastik w gornej pokrywie pekl na pol.
KiLaNeCzKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:03   #195
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

LadySith super diy!!! Mega

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-14, 18:05   #196
joanna_mariaa
Raczkowanie

Witam w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, jak się przejechałam na mięsie mielonym z indyka, które było w promocji od poniedziałku. Kotlety wyszły strasznie gumowe i niesmaczne, musiałam wyrzucić

a ja kupiłam i zjadłam sobie z makaronem i było pyszniutkie

Cytat:
Napisane przez ladylukier Pokaż wiadomość
Jest w Biedronce jakaś czekolada nadająca się do przetopienia na czekoladki? Bo kupiłam sobie foremki i próbuje zrobić jakieś ciekawe kombinacje, tylko że mleczna milka jest chyba za miękka, bo raz dwa się rozstapiają
jest specjalna czekolada dwa rodzaje do przetworów że tak to nazwę heh
znajdziesz ją nad mlekiem

Edytowane przez joanna_mariaa
Czas edycji: 2014-03-14 o 18:08
joanna_mariaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:09   #197
Wenress
Zakorzenienie

Paczkują Twinings w Polsce

A sękacz to ten co ostatnio kawałki na tackach zafoliowane? Bo dawniej był w kartoniku w całości i był pyszny, w czekoladzie a te ostatnie miały niedobrą polewę

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:12   #198
iwa_m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladylukier Pokaż wiadomość
Najlepsze domowe pralinki wychodziły mi z czekolad Alpen Gold w połączeniu z alkoholem, żurawiną, ciasteczkami i orzechami. Delicje Bardzo żałuję, że póki co, nie mogę jeść takich pyszności

... Tag: Książki
... Bell Long Lasting Mat - trwały fluid matująco - kryjący
... Ladycode by Bell - DD Cream - matujący fluid ochronny
iwa_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:13   #199
Dorotxy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetboy1989 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj widziałem pakowane Mumsy - tyle, że wychodzą drożej niż te luzem, bo po 29,90zł/kg
wiesz co a spójrz na wagę, bo wydaje mi się, że ich jest 150g i wychodzą taniej, na szybko zerkałam na nie i tak wywnioskowałam, ale dla pewności następnym razem spojrzę, bo dziś kupiłam na wagę

Hity za 2,99 pycha świeżutkie kruche

ja i blog
Dorotxy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-14, 18:15   #200
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotxy Pokaż wiadomość
wiesz co a spójrz na wagę, bo wydaje mi się, że ich jest 150g i wychodzą taniej, na szybko zerkałam na nie i tak wywnioskowałam, ale dla pewności następnym razem spojrzę, bo dziś kupiłam na wagę

Hity za 2,99 pycha świeżutkie kruche
Paczkowane droższe.

________
Wysłane z acera. Przepraszam za błędy!
Stary 2014-03-14, 18:16   #201
bumcykbajera21
Zadomowienie

widujecie gdzieś colę waniliową, czy to była limitowana edycja?

bumcykbajera21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:25   #202
aganela8
Raczkowanie

Kupiłam 4 przegródkowy organizer na kosmetyki jeszcze zastanawiam się nad tym na wiele przegródek..
Stary 2014-03-14, 18:36   #203
konsternacja
Zakorzenienie

Witam

Sub
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 18:37   #204
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bumcykbajera21 Pokaż wiadomość
widujecie gdzieś colę waniliową, czy to była limitowana edycja?

Limitowana

________
Wysłane z acera. Przepraszam za błędy!
Stary 2014-03-14, 18:44   #205
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Witam

Sub
Cytat:
Napisane przez Smaki lata Pokaż wiadomość
.
Stary 2014-03-14, 18:44   #206
anna_belle
Zadomowienie

W końcu udało mi się dostać trójpak płatków kosmetycznych, bo zawsze jak ktoś pisał,że są to u mnie nie było
patrzyłam na te organizery, a konkretnie to na to serce,które chciałam na biżuterie ale nie wiem czy bym je kupiła, gdybym w międzyczasie nie dostała innego.

KWC

Edytowane przez anna_belle
Czas edycji: 2014-03-14 o 18:48
anna_belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 19:08   #207
panterarozyczka
Zadomowienie

Dziewczyny a od kiedy są te organizery? Bo pytałam Pani z mojej biedry i nie umiała się określić ale mówiła, że będą chyba w poniedziałek. Czy to nie za późno na nie?
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 19:26   #208
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a od kiedy są te organizery? Bo pytałam Pani z mojej biedry i nie umiała się określić ale mówiła, że będą chyba w poniedziałek. Czy to nie za późno na nie?
Od wczoraj

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 19:30   #209
panterarozyczka
Zadomowienie

Dziękuję :P U mnie chyba mają opóźnienie
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 19:43   #210
alamirka
Moderator

Cytat:
zupełnie neutralne dla mnie.
No czytałam kiedyś. I całe szczęście, że nie miałam okazji kosztować angielskiej, to i porównywać nie mam jak
Opijam się dziś nowymi nabytkami biedronkowymi
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości