|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Krzywe nogi
Cytat:
|
|
|
|
|
#1622 |
|
Raczkowanie
|
A ja muszę powiedzieć, że pozytywne myślenie, próby złanczania nóg, pomagają.... Ja mam nogi krzywe w kolanach, jak już wcześniej pisałam, przerwa między nimi wynosiała ok. 6 cm, po próbach złanczania nóg ta przerwa wynosi zaledwie 1cm, gdy stoję na tzw. luzie....
|
|
|
|
#1623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak Ty to zrobilas? :pJa kupilam dzisiaj sliczna biala mini w ogole w tym sklepie (House) lubie sie ogladac w krotkich ciuszkach bo tam w ogole nie widac krzywizn! Dwa lustra sa na przeciwnych scianach i jakos sie nie widzi tego :p Moze to zludzenie a moze serio nie jest tak zle
|
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to robisz?to moje nigi, mam jakos wygiete lydki, niewiem z jakiego powodu ido tego sa strasznie chude, wstydze sie wyjsc w spodenkach i mini;/ zrezta nawet jak mam jeansy to widac tą szpare i krzywizne
|
|
|
#1625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
Aguś87, tak patrze na to foto pod katem ogolnie krzywizny i to wyglada jakby piszczel byl poprostu zagiety i by sie nic tym zrobic nie dalo... eh ja mam podobnie tylko mam nogi grubsze i bieledsze:P ja w krotkich dolach[spodniczka, spodenki] nie wychodze dalej niz osiedle ;/, no chyba ze w getrach. Wracajac do glownej mysli - krzywej kosci - to nam sie qtfa dziewczyny trafilo!:[ i to chyba jest rodzinne i dziedziczne bo moje siostry tez najprostrzych nog nie maja...
a patrzcie na to: rihanna dostala nagrode za boskie nogi a sama nie ma ich najprostrzych... na dalszych zdieciach w galerii to widac [ http://www.plotek.pl/plotek/1,78648,4213754.html ] , no i jescze o naszej gwazdce Dodzie, krtora tez zawsze krzywusy chowala za cholewkami kozakow i innych smieszynch butow a pudelek nie skrytykowal jej ze ma krzywusy ... http://www.pudelek.pl/artykul/3568/d...urku_szkolnym/
MADarynka [bez 'n'] Edytowane przez madarynka Czas edycji: 2007-06-13 o 21:07 Powód: dopisek |
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
No to jest dziedziczne ! moja mama ma dokladnie takie same nog i nawet jedna bardziej wygieta jak ja ;/ porazka., ze tego sie jakos nie da wyprostowac, czemu ta kosci nie moze byc prosta jak drut tylko jakos wygieta ;/
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Coś w tym jest bo moja mama tez ma takie krzywuski
Ale mniej niz ja Eh a dziewczyny moj siniak okazal sie krwiakiem Najsmieszniejsze jest to ze ja naprawde nie wiem kiedy go sobie zrobilam bo ani nic mnie nie bolalo ani nigdzie sie nie uderzylam
|
|
|
|
#1629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No a moja mama tez ma krzywe tak samo jak ja, tzn w ten sam sposob ale ona od wielu lat chodzi tylko na obcasach i jej sie wyprostowaly calkiem niezle
|
|
|
|
|
#1630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja po prosu ściągam do siebie z całej siły kolana i staram się jak najdłużej wytrzymać w tej pozycji. To naprawdę przynosi efekty... Powiem szczerze, że siad po turecku czy wykręcanie nóg, nie pomagaja, nawet trochę wykrzywiaja. Na krzywe nogi pomaga siedzenie z zawsze złonczonymi nogami, sciąganie kolan na baczność, chodzenie zeby kolana były blisko siebie. mi to pomaga... |
|
|
|
|
#1631 |
|
Raczkowanie
|
Ta a na kolana żeby nie szły do środka to jak siadać :/
|
|
|
|
#1632 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Raczkowanie
|
No bo na rozne rodzaje krzywizn rozne cwiczenia sa dobre :p na moje () czyli tzw szpotawe nie mozna siadac po turecku bo wykrzywia sie mocniej, a na X - jak najbardziej, bo to w druga strone :p W ogole ja nie wiem czy jakiekolwiek cwiczenia cos daja. Jesli bym wiedziala ze okreslone cwiczenie na 100% przynosi rezultaty to poswiecilabym maksymalna ilosc czasu zeby to osiagnac, ale niestety chyba takiego "pewniaka" nie ma
|
|
|
|
#1634 |
|
Raczkowanie
|
A w ogole to pani na tej aukcji (ostatnie zdjecie, to co na miniaturce), to chyba tez najprostszych nog nie ma :p
http://allegro.pl/item203575799_legg...a_kolanko.html |
|
|
|
#1635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No trzeba przyznac, że naprawdę te nogi za proste nie sa, a mimo to nie wyglądają obrzydliwie wrecz przeciwnie nawet nie sa brzydkie... |
|
|
|
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No a w ogole to proste nogi sa brzydkie :p jak kołki takie :p
|
|
|
|
|
#1638 |
|
Raczkowanie
|
hej :P moglby mi ktos napisac jak zalaczyc zdjecia
pliss
|
|
|
|
#1639 |
|
Zadomowienie
|
hej smutasku
![]() pod ramka w której piszesz odpowiedz masz dodatkowe opcje i tam zalacz pliki... zdjecie nie moze byc za duze tam jest chyba podany maxymalny rozmiar.zdjecie mozna zmniejszyc np w photo shopie...
|
#1640 |
|
Zadomowienie
|
hihi jakbym wkleila moje nogi to juz chyba zadna by nie miala kompleksów
![]() ja w sumie nie mam odkad pogodzilam sie z tym ze nog nie zmienie i ze sa gorsze rzeczy na swiecie. nie chodze w spódniczkach wiec problemu nie mam, bo w spodniach da sie to ukryc
|
#1641 |
|
Raczkowanie
|
Na początku wątku przeczytałam o ćwiczeniach na prostowanie nóg polegające na złączniu ich. Wiecie co ja wymyśliłam kilka lat temu, złączałam nogi paskiem na siłę i tak lezałam kilkanaście minut. Robiłam tak długo i co wieczur przed pójściem spać aż drętwiały. Ale teraz mogę je złączać bez problemu i jakby moje O zrobiło się mniejsze. Teraz od dawna tak nie robię ale może należy wrócić do mojej metody.
|
|
|
|
#1642 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez moge zlaczyc nogi bo sa bardzo gietkie pewnie dzieki temu... ale nadal sa krzywe i moje O wcale sie nie zmniejszylo i jak mam zlaczone kostki to mam 7cm odleglosci
|
|
#1644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:pMoja mama mowila, ze kiedys tak robila ale twierdzi ze nic jej nie dalo ;> No ale ma prostsze niz ja, na pewno od obcasow a moze i od tego :p |
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś tak na początku faktycznie poruszono temat ćwiczeń "prostujących" nogi, ja wykonywałam i chyba widzę już rezultaty
.
|
|
|
|
#1646 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś na początku tematu był podany zestaw ćwiczeń, ja mam jedną nogę taką jakąś krzywą, wygiętą jakby w prawą stroną, lewa jest o.k.Od prawie roku wykonuję takie ćwiczonko:
staję prosto, nogi złączone (na siłę, bo ta prawa odstaje od lewej). I staram się siłą nogi przybliżać do siebie, tą prawą jakby "wkręcam" tak do środka. Najlepiej to jest stanąc przed dużym lustrem, dłuugim, tak by widzieć dokładnie swoje nogi , następnie przybliżyć je do siebie w ten sposób, by wydawały nam się prościutkie, takie jakie chciałybyśmy mieć. Później stanąć normalnie, stopy złączone i starać się robić tak, żeby te nogi przybliżyć do ideału. Albo je zsuwać, albo je rozsuwać, zależy kto ma jaki problem. Stóp nie odrywać od podłoża, mają być przytwierdzone do ziemi. U mnie idealnie sprawdza się to "wkręcanie" prawej nogi, wtedy ona się przybliża do tej lewej. Robię to co drugi dzień, czasem rzadziej, od prawie roku i widzę efekty. Niestety nie umiem lepiej opisać tych ćwiczeń. Kiedyś jedna Wizażanka na początku tematu opisywała ćw. dokladnie, na nich się wzorowałam. |
|
|
|
#1648 |
|
Raczkowanie
|
Trafiłam na ten wątek, czytam jestem na 8 stronie. Z tego co widzę to połowa tak naprawdę nie ma krzywych nóg chodzi mi o O, widziałam kilka zdjęć. Proste nogi złączają się bez wysiłku w kolanach (łączysz stopy i kolana też są złączone). Powinny być 3 dzury: między udami (jak nie ma to są grube uda), pod kolanami, łydki złączone i nad kostkami (kostki złączone). Łydki mogą się ewentualnie nie stykać jak są bardzo chude i słabo umięśnione. Generalnie jak stykacie kolana bez wysiłku to macie proste nogi.
Ja niestety kiedyś nie stykałam kolan ale po metodzie z paskiem mogę je złączać prawie bez wysiłku. |
|
|
|
#1649 |
|
Raczkowanie
|
Moje nogi, zdjęcie zrobiłam komórką sama więc jest troche kiepskie.
|
|
|
|
#1650 |
|
Raczkowanie
|
monisia wiem wiem ze pisalas :P ale to bylo dawnoo
i nie chce mi sie szukac ;* :P:P:P hmmm.... a moglabys mi jeszcze raz tak szczegolowo napisac ?? ;| plisss busiaakiii for you ;*
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

tzn ja widze ze sa krzywe, ale ogolny "look" chyba taki nie jest i mysle ze to nie jest wazne. Wazne ze sa szczuple, a jak mam obcasy to miesnie ud sa ladnie zaznaczone 

w ogole w tym sklepie (House) lubie sie ogladac w krotkich ciuszkach bo tam w ogole nie widac krzywizn! Dwa lustra sa na przeciwnych scianach i jakos sie nie widzi tego :p Moze to zludzenie a moze serio nie jest tak zle
jak to robisz?

Najsmieszniejsze jest to ze ja naprawde nie wiem kiedy go sobie zrobilam bo ani nic mnie nie bolalo ani nigdzie sie nie uderzylam