![]() |
#151 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV.
Cytat:
![]() nooo, byłoby ciężko. Cytat:
![]() madzia nieciekawie to brzmi co piszesz... ale może Julcia będzie na tyle duża i silna, że ją Wam szybko przyniosą. Mam nadzieję szyjka wytrzyma dłuuuugo ![]()
![]() |
![]() |
#152 |
Podróżniczka
|
Cześć dziewczyny. Ale gorąco dzisiaj, a to ponoć ostatni dzień ładnej pogody
![]() Dzwoniła do mnie koleżanka z byłej pracy i okazało się, że udało jej sie zaciążyć a starali się straaaasznie długo. Tylko, że beta jej wyszła bardzo wysoka, bo jak ja miałam 67 w 27dc to ona miała już 509 ![]() Brilliant - Jula ma pępowinę na wysokości szyi (tak jest w opisie) czyli szyjka jest okręcona, ale mała fika cały czas, jednak boję się z każdym dniem, no i to byłoby dodatkowe wskazanie do cc. Dzięki Ci bardzo za słowa otuchy ![]() Natalka - no 4 tyg. to byłoby ok. W zasadzie żadna tragedia. ![]() Ula - ![]() Od wczoraj czuje taki ucisk w szyjce jakby mała się wkręcała w kanał rodny ciekawe ile jeszcze mi zostanie ![]() A Wam mamuśki wszystkim odszedł czop dużo wcześniej przed porodem czy nie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Linka Lili porobilam kotlety z królika i rozmrazam bo my w większości kurczaka jemy a tego syfu póki co jej nie daję. Ale soli generalnie prawie wcale nie używam, ja wszystko na talerzu keczupuje a mąż jaj chce to sobie soli
![]() Dominika Ewcik ![]() ![]() Ula Już by się coś działo po szczepieniu do tej pory, spokojnie. Nastepnym razem przenieś szczepienia jak nie będziesz pewna zdrowia małej ![]() Bylysmy z Lilą u dr we wtorek, wyniki krwi ok, żelazo ok, waży 9100g ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi czop nie odszedł ![]() kinga na badanie krwi tak profilaktycznie poszliście czy to standard, że zlecają w tym wieku? Jeeeju, moja Zosia się okazała jest córunia-mamuni. na rączki i baraszkować tylko mi na kolanach. Chwilę postoi na czworakach i w ryk. A bawi się świetnie, jak mnie nie ma w domu albo w pokoju albo jak dziadek zabawia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki że pytasz czuje się zupełnie normalnie ![]() ![]() Męcze się troche szybciej niż przed ciążą;P Tż't kupił mi dużą piłkę w necie znalazła tyle fajnych ćwiczeń dla ciężarnych mam zamiar ćwiczy troche żeby łatwiej dojść do siebie po porodzie ![]() Już nie mogę się doczekać Twoich fotek pokoiku ![]() ![]() Wiesz coś więcej co u tej Twojej koleżanki Karoliny?? Ja czekam już na usg 25go bardzo się boje… Kinga Jejciu jaka Lilianka już duża ![]() Ula Oj jak możesz to staraj się ją troche usamodzielnić niech zostaje częściej z teściami nawet na godzinke bo niestety bedzie tylko gorzej… a dla niej będzie lepiej i dla Ciebie tez że nie będzie problemu ją z kimś zostawić … Pamiętam jak moj bratanek u rodziców moich zostawał był jeden wielki płacz jak by ktos z skóry obdzierał!
![]() |
![]() |
#156 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Moim zdaniem niech troszkę popada, bo przynajmniej roślinki bardziej obudzą sie do życia i będzie zieloniutko ![]() magdzia - jak ula pisze, albo ciąża mnoga albo starsza niż im się wydaje ![]() Mi czop odszedł jak na porodówce przed cc pani dr postanowiła mnei zbadać (nie wiem w jakim celu) i zrobiła to jako jedyna strasznie boleśnie i wtedy mi coś wyleciało. Może to był ten czop?? ![]() kinga - a masz może jakąś ksiażkę, albo linka skąd czepriesz wiedzę o blw? Ja i tak wiem, ze z tym poczekamy do po operacji ale zawsze mieć już coś w głowie jest lepiej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- natalka - a ja Ci zazdroszczę tego usg ![]() ![]() Kupiliśmy parasolkę w kolorze malinowego różu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czop odszedł mi chyba z tydzień przed porodem i to taki na pół dłoni ![]() dzień dobry! piękna pogoda to całymi dniami jesteśmy na dworzu przychodzimy do domu tylko na karmienie ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Wtajemniczenie
|
Kupiłam dziś nowe "mamo to ja" i muszę przyznać, że bardzo fajny numer
![]() ![]() My dziś kończymy 4 miesiące i z tego powodu Marysia wypiła mleczko do końca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Ula koło 4 miesiąca miała zlecona krew i żelazo wyszło za małe więc powtarzalam teraz i jest ok nawet
![]() Natalka Lili nie chodzi jeszcze bo wydaje mi się że się boi trochę ![]() ![]() ![]() Kasia ja idę na żywioł ogólnie jeśli chodzi o blw, mam książkę bobas lubi wybór z przepisami - nawet spoko jest. A blw to generalnie jedzenie rączkami przy stole razem z rodzicami - nic więcej. Ale tak jak mówię lepiej poczekać aż samodzielnie usiądzie. Powoli się szykujemy do wyjazdu, ubezpieczenia kupione, zastanawiam się co ze sobą wziąć z pl, chodzi mi o apteczke dla Lilki. Trochę się stresuje tym lotem, 10h ja nie wiem jak damy radę :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurczak to rzeczywiście nie jest dobre rozwiązanie dla dziecka a i przy staraniach też lepiej go unikać. Pozostałe mięsa też nie są takie super zdrowe ale jeść coś trzeba. Jak używacie keczupu to wyjaśnia dlaczego sól nie jest wam potrzebna ![]() Posprzątał łazienkę i padam. Jutro praca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Ja to prawie do wszystkiego keczupu używam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas nie tylko samodzielne siedzenie, ale podejrzewam też że po operacji lepiej zacząć, żeby mogła wszystkiego próbować ![]() Nie denerwuj się lotem, bo może akurat Lili prześpi i się nie obejrzysz a będziecie na miejscu ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak pomyślałam jeszcze o apteczce i o czymś na chorobę lokomocyjną przed lotem dla Małej? Tak na wszelki wypadek żeby zmiana ciśnienia ją nie męczyła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wcale nie widziałam czopa, pewnie odszedł mi dopiero na sali porodowej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Podróżniczka
|
Czesc dziewczyny, ale paskudna pogoda. Od 7 jestem na nogach, ostatnio spac nie mogę,ale to ponoc norma pod koniec ciąży. A pogoda okropna,no i od wczoraj jestem przeziębiona
![]() Kinga- Lila pewnie prześpi lot,dobrze,ze to w nocy.A o apteczke zapytaj pediatry Brilliant - ![]() ![]() ![]() Natalka - na pewno z dzidzia będzie ok.Super,ze zobaczycie juz malego czlowieczka ![]() ![]() A co z Karolina to sprawa sie wyjasnila,musze sie tylko zebrac w sobie by wam skrobnąć w klubie ![]() Dzięki za odpowiedzi co do czopa (kurcze myslalam,ze każdej odchodzi i dzięki temu będę wiedziala ze,to niedlugo ![]() ![]() A z ta moja kolezanka to moze faktycznie bliźniaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
Hej ja na szybko
Kinga, polecam bloga http://www.tasteaway.pl/?s=apteczka może coś wyczytasz, to blog parki która sporo podróżuje z dzieckiem począwszy od jego narodzin
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Kasia dzięki za podpowiedzi. W ogóle to się zastanawiam czy nie dać piersi podczas startu żeby jej uszu nie pozatykalo :/
Ewcik taki najzwyklejszy mamy są teraz w biedronce w promocji. Yevele dzięki za bloga później poczytam sobie ![]() Madzia mi czop odszedł na ponad tydzień przed porodem a i tak trzeba było wywoływać :/ także spokojnie musisz dotrwac, zaciskaj nogi i będzie ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
Witam wieczorową porą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
![]() Jestem już 10 dzień w szpitalu, nie miałam jak pisać, nie ma tu wi-fi. Dopiero dzisiaj dostałam współlokatorkę z bezprzewofowym netem, więc piszę... U nas nie najlepiej, mały ma hipotrofię, nic nie przybiera, najprawdopodnoniej będzie cc i to już niebawem, chcą nas jeszcze trochę potrzymać i mieć 200% pewności, psychicznie jestem wykończona i mam wszystkiego dość, odezwę się jeszcze... Trzymajcie się
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Wtajemniczenie
|
Lila mam nadzieję, że z synkiem będzie wszystko w porządku.
Stworzon ma niedowagę. Powinna ważyć jakieś 1,5kg więcej. Mamy dawać jej mięso.
![]() |
#173 |
Podróżniczka
|
Lila - na pewno wszystko będzie dobrze. Cale szczęście ze trafilas szybko do szpitala. Trzymam mocno za Was
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Lila trzymaj sie kochana
Dziewczyny ale ja mam stresa. dzisiaj o 6.30 rano obudzilo mnie klucie w piersi. oczywiscie juz nie zmruzylam oka tylko poszlam na neta szukac objawow nowotworu. Gdzies tak w poludnie cos mnie podkusilo zeby te piersi poogladac i posciskac no i jak scisnelam sutka to wylecial bialy plyn.. oczywiscie w ryk ze bede umierac. no poszlam na kompa i czytam ze to moze byc podwyzszona prolaktyna ktora utrudnia przy okazji zajscie w ciaze. mam nadzieje ze to jest to. we wt pedze na bad krwii i po recepte na bromek. tylko podradzcie mi czy robic raz prolaktyne czy powtorzyc po obciazeniu czy jak to sie zwie cala sobote wyje i jestem zalamana ze jesli to nie prolaktyna to na pewno ....wiecie co
![]() |
![]() |
#175 |
Rozeznanie
|
Lila trzymaj się Kochana, myślimy tu cały czas o Tobie.
Ewcik spokojnie. Zrób prolaktynę po obciążeniu najlepiej i pamiętaj żeby przed badaniem nie badać już piersi i za bardzo się nie stresować bo to ma wpływ na wynik badania. I nie martw się na zapas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Wtajemniczenie
|
witam późno wieczorem
![]() natalya: umm to pycha ruskie linka: dostałam dzisiaj @ ... ale chyba już nie chcę aktualizacji , bo nie wiem jak to ze staraniami będzie magdzia: mam nadzieję, że wszystko będzie z Tobą i dzidzią w porządku lila: trzymaj się!! ewcik: ja się nie znam na tym, ale musisz do lekarza iśc na pewno
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
Witam się z rana przy kawusi.
Lila trzymaj się jakoś, grunt że jesteście już pod opieką lekarzy, pamiętaj musi być wszystko dobrze ![]() Ewcia postaraj się nie stresować za bardzo i zrób wyniki a przede wszystkim zgłoś się do lekarza. a tak apropos to o co chodzi z tą prolaktyną a tą po obciążeniu, czym się różnią te wyniki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W teście tym bada się poziom prolaktyny, potem podaje się doustnie 100 mg metoklopramidu i ponownie ocenia stężenie prolaktyny w krwi po 60 i 120 min W warunkach prawidłowych stężenie prolaktyny rośnie 2-5 razy po 60 min i wzrost w tych granicach utrzymuje się przez kolejną godzinę. W przypadku gruczolaka, uszkodzenia podwzgórza, braku endogennej dopaminy i nadczynności tarczycy brak jest zwykle odpowiedzi na metoklopramid lub jest ona niewielka. W przypadku hiperprolaktynemii czynnościowej następuje bardzo silny (nawet 10-krotny i większy) wzrost poziomu prolaktyny. Ja to tak rozumiem że dzięki badaniu prolaktyny dowiem się czy mam za dużą prolaktynę a te badanie z obciążeniem informuje co jest tego przyczyną, mam rację kobietki? ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Dziewczyny które brały bromegeron napiszcie mi proszę na jakiej podstawie i z jakiego powodu lekarz dał Wam ten lek? I od jakiego dnia cyklu zacząć go brać u mnie jutro będzie 6 dz cyklu w 7dc zrobię badanie krwi - czy to będzie dobry czas?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Rozeznanie
|
Ewcik ja miałam wynik prolaktyny 45 i po obciążeniu 150 czyli tylko ten pierwszy wynik (wg mnie) był znacząco powyżej normy. Lekarz stwierdził że mam hiperprolaktynemię i dostałam Bromergon 2x 1 tab. (2,5). Ja zaczęłam brać jak tylko go kupiłam, chyba dc nie ma znaczenia.
A co do twojego pierwszego pytania to nie wiem za bardzo bo u mnie gin stwierdził hiperprolaktynemię a przecież nie miałam tak wysokiego wzrostu prolaktyny po MTC ![]() Dziewczyneczka przykro mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
Linka i co długo już bierzesz?? Jak się po nim czujesz?
Pamiętam dziewczyny że brałyście bromek ale nie pamiętam co pisałyście o nim. Trochę poczytałam historii wątku poprzedniego ale ciężko coś znaleźć. Linka proszę zmień mi Ewccik Ewa lat 34 19cs po # II 09.04 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.