|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
udanej zabawy Śliczna ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- oczywiście o swoim ale ze mnie gapa, miało byc: niespełna 5 miesięcy nie wiem skąd mi się ta 2 wzięła
|
|
#2523 |
|
Wtajemniczenie
|
LULA widzę że na nudę nie narzekasz
![]() LAMPONEK ja mam to samo ale bardziej martwi mnie że mała już się przyzwyczaiła do usypiania z cycem co prawda smoka ciagnie i przydatny on jest na spacerze czy jak samochodem jedziemy ale mialam nadzieje że pomoże jej w usypianiu ale gdzie tam. Dzisiaj wykapana szybciej dopłaja butle wypiła wszystko i do łożeczka odłożyłam smoczka dałam i pieluche ale nie. Trzeba płakać bo co bo cyca chce i właśnie usnela eh co prawda ma dopiero 4,5 miesiąca ale no kurcze już na pewno się przyzwyczaiła i inaczej ani rusz :/
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze zarzekałam się, że nie dam smoka dziecku, ale życie zweryfikowało plany. Twój chyba ma skok nie? Może to przejściowe Moja też ma skok ten kolejny |
|
|
|
|
#2525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Leosia też jest przewidziane miejsce na huśtawkę więc myślę że będzie nam miło...---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() Nie śledzę tych skoków bo na początku się nic nie zgadzało więc to olałam, ale może tak być... |
||
|
|
|
#2526 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I dla Amelki Bajki tez. Cytat:
Widzę, ze temat spacerów na tapecie. Wiki od kilku dni tez zaczęła płakać i marudzić. Czasami wyjęcie z wózka pomaga, a czasami wręcz przeciwnie... Najlepiej działa głośna grzechotka
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Najlepszości dla Kubusia i Leosia !!! Dużo dobrych fluidów dla Amelki !!! Macie/znacie jakiś dobry krem z filtrem dla maluszków?. Wczoraj po spacerze u Gosi zauważyłam, że poliki się opaliły. Nie wiem jakim cudem bo cały czas była zakryta budką i nie była na słońcu coby się nie obudzić... W ogóle mi piegi wyskoczyły a też nigdy nie miałam.
|
|
#2528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nie tylko Twój Ma jeszcze czas. Jeśli Cię to pocieszy to mój Filip jest 2 miesiące starszy od Twojego Jasia a dalej nie robi przewrotu z pleców na brzuch. Z brzucha na plecy obróci się.Cytat:
|
||
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
hej nadrobiłam Was,ale nie mam mocy pisać, byłam u lekarki wyniki niebardzo
ale to później napiszę, naszukałam się z TZ leków, ale nie było nigdzie więc zamówiłam i jutro będą do odbioru, jeszcze pani w aptece zdziwiona, że dawka taka duża i się jakoś przestraszyłam ![]() chciałam życzyć zdrowia dla Amelci i Marcinka Pszczoua piękne ubranka ![]() Ewa ale super, ale myślisz, że to serio świadome?
|
#2530 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepszości dla synka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dużo zdrówka dla Amelci Cytat:
Cytat:
Jadę daleej ..
|
|
|
#2531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
TASSIA zdrówka i dbaj o siebie kochana serio.Lulla tak czytam Twoje przeżycia z ostatnich dni i normalnie ręce mi opadają najbardziej utkwiła mi historia z "mieleniem jedzenia w ustach i podawaniu dziecku " ![]() logoasiu trzymajcie się Matal masakra z tym tż.. co dalej będzie ? długo tak nie pociągniesz Bajka Dużo zdrówka dla Amelki teacherko brawo dla Zuzinki za nowe umiejętności ![]() nadrobiłam uf. ide się rozpisać do K... ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
baw się dobrze
Edytowane przez papuga_69 Czas edycji: 2014-03-14 o 20:26 |
|||
|
|
|
#2532 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Baw się dobrze kciuki za pracę TŻ ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
dobra skopiowałam z poczty to co koleżanką pisałam
![]() lekarka powiedziała, że zły wynik mam bo zaczynałam z niedoczynnością(miałam prawie 5)a teraz po ciąży spadłam w nadczynność (0,005 przy normie 0,4-4 ), a to niby źle pytała o kołatanie serca, czy się męczę szybko, czy jestem słaba, nerwowa i mam tak, że nic mi się nie chce - no i tak, tętno też mam nie takie. Pytała czy jeszcze karmię młodego bo te leki, które miałam mieć (thyrozol) nie mogą być stosowane, a dała mi inne (thyrosan), które mogę stosować, ale karmić tylko rano później tabletka i wieczorem i znowu tabletka ![]() ale ja chyba nie będę go karmić już bo się boję bo te leki jego tarczycę mogą blokować cholesterol powiedziała, że ok to tyle dobrego no i jeszcze bardziej się zlękłam bo P. poszedł do apteki mi te leki zamówić, bo nigdzie nie ma od ręki i pani farmaceutka zdziwiona, że taka dawka duża ![]() w życiu bym nie wpadła na to, że tarczyca może takie rzeczy powodować
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-14 o 20:31 |
|
|
|
#2535 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za przewrotyA mój mały tak ostatnio po mnie skakał że porządnie rąbnął głową o moją głowę, był wielki ryk a po chwili znowu skakał ![]() Cytat:
A co do imienia Leon- cudne. Mi się na początku ciąży śniło że będę miała bliźniaki i będą nosiły imiona Lenka i Leon Cytat:
Cytat:
Nadrobiłam dzisiejszy dzień, mam jeszcze sporo zaległości ale nie mam siły. Rzadko zdarza mi się narzekać, ale zmęczenie chyba mi się kumuluje. Wcześniej Bartek budził się trzy, cztery razy ale między karmieniami spał spokojnie dzięki czemu byłam wyspana a od tygodnia jakby go ktoś zaczarował. a tu jeszcze pozostała dwójka do ogarniania. Stare konie ale też wymagają choćby chwili uwagi. No cóż trzeba zacisnąć zęby i przeczekać.
|
|
|
#2536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bajka, trzymam mocne kciuki, żeby Amelce się poprawiło i obeszło bez szpitala!
Karolson, i dobrze robisz że się wysypiasz Sama muszę wreszcie się zmobilizować i kłaść się wcześniej. Tyle, że mój TZ wraca dopiero o 19.30 z pracy, więc chce z nim chociaż chwile pobyć.. Ale z 22 w łóżki już byłabym zadowolona ![]() anutka - sto lat dla Kubusia na pół roczku! ![]() Cytat:
![]() Poziomkowa - sto lat dla Leosia z okazji 5 miesiecy! ![]() danielka gartulajce za ząbki! ![]() Cytat:
Motyl, Ty to masz śpiocha niezłego w takim razie To ile ona Ci śpi w dzien? Ile na dobę? Szczęściaro Ty ![]() Ja też uwielbiam i robie wlasnie kolekcje z zapasem na powrot do PL
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2014-03-14 o 20:55 |
||
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce CIę martwić ale tarczyca może różne dziwne rzeczy powodować to w końcu hormony... mojej mamie po urodzeniu brata zaczęły się problemy z tarczycą no i do dziś ma nieciekawie
|
|
|
#2538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do tej swiadomosci to nie było to powiedziane w ataku histerii czy płaczu bo został sam / a tak to już czesto wołał mama/ tylko dopiero po kilku próbach kłapania buzią ....jestem pewna ż edobrze wiedział co próbuje nasladować ...a jakie miny strzelał to mało nie padłam aczkolwiek jeszzce pewnie nie kuma tak do końca z etym magicznym słowem bedzie mnie miał na zawołanie adi pierwszy raz powiedział mama jak miał 6 meisiecy czyli też mniej wiecej jak sebuś
|
||
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
no to, że do końca życia będę brała leki to wiem, już przed ciążą brałam, ale to, że może siać taki zamęt w CAŁYM organizmie to nie miałam pojęcia
tylko zapomniałam jej zapytać co z ewentualną ciążą.... ale zapytam na następnej wizycie
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-14 o 21:12 |
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla zdolnej Zuzinki ![]() Moja z brzucha na plecy tez juz opanowala, ale za to z pleców na brzuch ciągle tylko przez lewe ramie, a prawym boczkiem gardzi Idzie na boczek, popatrzy na mnie i ani mysli sie obracać na brzuch tylko siup na lewy boczek i dopiero. Gagatek mały
|
|
|
|
|
#2541 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
karmienie na zadanie zupa-przecier jarzynowy z dodatkiem kaszy manny 1* dziennie 7-9 miesiac jest juz tak jak napisalas Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do ciazy to wyrownaj sobie najpierw wyniki, zeby nic zlego sie nie stalo Bajka, Logoasia zdrowka dla dzieciaczkow Tassia Tobie tez zdrowka, oszczedzaj sie Co do ubierania jeszcze to ja jak patrze na inne wozki to mam wrazenie ze ubieram za cienko, przy czym zawsze karczek cieply wiec Amelce chyba pasuje Dzisiaj mielismy jakies 15st i miala body z dlugim, spodnie sztruksowe z podszewka, skarpetki, paputki, kurteczke wiosenna na polarku, czapka bawelniana i chusteczka pod szyje. Przykryta lekkim kocykiem - a w zasadzie nogi tylko. I na te cieplejsze dni przesadzilam ja do spacerowki. Rozlozona na plasko i super jej w niej bo nawet jak nie spi to nie jeczy. W gondoli jak nie spala to mimo podniesienia oparcia zaczynala sie wic jak jakis maly piskorz i jeczec.
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rota w kupce |
|
|
|
|
#2543 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,mogę prosić jeszcze raz link do strony z tymi czeskimi puzzlami,które kupujecie?Dzięki
|
#2544 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i odkad zaczela sie przekrecac na brzuszek mam masakre z ubieraniem - bo ona odrazu myk na brzuszek No i juz tylek zaczyna do gory podnosic ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
http://puzzle-piankowe.pl/
|
|
#2545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2546 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do usypiania starszych dzieci-Maja zasypiała w swoim łózeczku(czasem trwało to godzinę,ale w koncu padała )Cytat:
![]() Niech maleńka szybko zdrowieje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba muszę odstawić tabletki anty. Mam po nich nieziemskie jazdy,a już naajbardziej ryczę po Mai ![]() Jestem zła na siebie
|
|
|
#2547 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeśłi chodzi o te czeski puzzle,to które najlepiej wybrać?
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś byliśmy u babci TŻta
bez komentarza haha, byliśmy tam może z pół godziny i przez ten czas ciągle gadała o jego bracie (tym co siedzi) że on taki biedny, że to i tamto, kilka razy pytała czy dali mu te 200zł od niej (jego matka dała 80 resztę sobie wzięła) i ogólnie wiadomo - rodzina TŻta A jutro idziemy na te urodziny jego matki (pierwszy raz odkąd z nim jestem wogóle wyprawia urodziny) no i wybieramy się z pustą ręką, TŻ nic nie gada o prezencie a ja napewno proponować nic nie będę, ale jakoś się tym nie przejmuje
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

i nie pomaga bujanie, chodzenie (kiedyś nawet do 1 h probowałam go uspokoić, bo byłam daleko od domu). Działa jedynie wyjęcie z wózka i wzięcie na rączki. I tez właśnie myślę czy nie spróbować spacerówki
tyle że Jas ma dopiero niespełna 2 miesiące

ale ze mnie gapa, miało byc: niespełna 5 miesięcy
Dla Leosia też jest przewidziane miejsce na huśtawkę więc myślę że będzie nam miło...
ale tyle goście się raczej nie spodziewała

ale Leon to piękne imię!
ale ten czas leci!
serio.

), a to niby źle