Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-14, 19:15   #2521
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
rozumiem cie doskonale i współczuję!
jeszcze się nie zaliłam na forum, ale i u mojego Jasia coś się popsuło na spacerach. teraz jeśli nie śpi (a śpi krótko) to polezy grzecznie max. 10 min i zaczyna się płącz. Ale taki okropny jakby go ze skóry żywcem obdzierano i nie pomaga bujanie, chodzenie (kiedyś nawet do 1 h probowałam go uspokoić, bo byłam daleko od domu). Działa jedynie wyjęcie z wózka i wzięcie na rączki. I tez właśnie myślę czy nie spróbować spacerówki tyle że Jas ma dopiero niespełna 2 miesiące

ok:
Piszesz o swoim?Bo Twoj ma chyba troche wiecej miesiec?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 19:18   #2522
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A ja się zbieram na miasto, na babski wieczór...średnio mi się chce zważywszy,że mam czerwony kinol, schodzi z niego skóra feeee i ogólnie wyglądam we wszystkim jak dojna krowa...no ale... chyba muszę się zmusić...

udanej zabawy Śliczna!!

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Piszesz o swoim?Bo Twoj ma chyba troche wiecej miesiec?
oczywiście o swoim ale ze mnie gapa, miało byc: niespełna 5 miesięcy nie wiem skąd mi się ta 2 wzięła

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 19:19   #2523
angelikada
Wtajemniczenie

LULA widzę że na nudę nie narzekasz

LAMPONEK ja mam to samo ale bardziej martwi mnie że mała już się przyzwyczaiła do usypiania z cycem co prawda smoka ciagnie i przydatny on jest na spacerze czy jak samochodem jedziemy ale mialam nadzieje że pomoże jej w usypianiu ale gdzie tam. Dzisiaj wykapana szybciej dopłaja butle wypiła wszystko i do łożeczka odłożyłam smoczka dałam i pieluche ale nie. Trzeba płakać bo co bo cyca chce i właśnie usnela eh co prawda ma dopiero 4,5 miesiąca ale no kurcze już na pewno się przyzwyczaiła i inaczej ani rusz :/
Stary 2014-03-14, 19:28   #2524
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Mój też wyjątkowo marudny dzisiaj...
Gdyby chciał smoczek to myślę że by było lepiej a tak nie idzie go pocieszyć. Większość spacerów jest ok, bo śpi i mogę łazić i 2godziny a potem jeszcze w korytarzu dosypia, ale bez spania to szybko się nudzi i zaczyna jęki.
Moja i ze smoczkiem płacze i jęczy, ale coś tam pomaga, szczególnie zasnąć. Długo była bezsmoczkowa i wiem jak ciężko z takim dzieckiem. Jak skonczyla 4,5 m-ca to wciskaliśmy jej na okrągło aż polubiła Zawsze zarzekałam się, że nie dam smoka dziecku, ale życie zweryfikowało plany.
Twój chyba ma skok nie? Może to przejściowe Moja też ma skok ten kolejny
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 19:33   #2525
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem cie doskonale i współczuję!
jeszcze się nie zaliłam na forum, ale i u mojego Jasia coś się popsuło na spacerach. teraz jeśli nie śpi (a śpi krótko) to polezy grzecznie max. 10 min i zaczyna się płącz. Ale taki okropny jakby go ze skóry żywcem obdzierano i nie pomaga bujanie, chodzenie (kiedyś nawet do 1 h probowałam go uspokoić, bo byłam daleko od domu). Działa jedynie wyjęcie z wózka i wzięcie na rączki. I tez właśnie myślę czy nie spróbować spacerówki tyle że Jas ma dopiero niespełna 2 miesiące
Leoś dziś kończy 5 a do gondoli już jakiś czas się nie mieścil, tak samo zresztą jak do nosidełka. Tak sobie myślę, że jak sytuacja się nie poprawi to kupię kojec do ogrodu jak już będzie siedział i tam będzie się wietrzył A ja na leżaczku, albo na huśtawce którą stary już dwa lata buduje Dla Leosia też jest przewidziane miejsce na huśtawkę więc myślę że będzie nam miło...

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Moja i ze smoczkiem płacze i jęczy, ale coś tam pomaga, szczególnie zasnąć. Długo była bezsmoczkowa i wiem jak ciężko z takim dzieckiem. Jak skonczyla 4,5 m-ca to wciskaliśmy jej na okrągło aż polubiła Zawsze zarzekałam się, że nie dam smoka dziecku, ale życie zweryfikowało plany.
Twój chyba ma skok nie? Może to przejściowe Moja też ma skok ten kolejny
Nie wiem czy wciskać mu smoczka? nie jest lekko bez, no ale w sumie już coraz starszy to teraz mam go uczyć? ale jak odstawię od piersi to dopiero bedzie. Może spróbuję go z nim zaprzyjaźnić
Nie śledzę tych skoków bo na początku się nic nie zgadzało więc to olałam, ale może tak być...
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 19:42   #2526
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A Julek to niziutki w porownaniu do Elenki i Tuski a podobnie wiekiem wychodzi... Tydzien temu mial 66cm i 7330. Wagowo i wzrostowo podobnie - ok. 20-25 centyla. My z TZ tez bylismy drobni jako dzieci a teraz TZ 187 a ja 170 cm wzrostu. No i teraz tak sobie mysle czy z tym jego wzrostem kupowac.ta kurtke 74... Boje sie ze mi sie w niej utopi. Chociaz teraz nosi ciuchy w rozm. 68 wiec chyba kurtka 68 za dlugo by mu nie posluzyla...
Moja tez cały czas w okolicach 25 centyla, ale akurat nie ma po kim byc wysoka

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dziekujemy za wszystkie ochy i achy
niespodzianka się prawie udała bo adi w drodz edo kościoła sie wypeplał ż ebabcia z mama tort robią ale tyle goście się raczej nie spodziewała

:
Adi jak zwykle jest genialny. Powtórzę sie, uwielbiam go

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej mamusie. Jestesmy w szpitalu wdalo sie podglosniowe zapalenie krtani.trzymajcie za nas kciuki,nie wiem jak dlugo zostaniemy. Bidulek spi wiec i ja sprobuje przysnąć
Duzo zdrowka
I dla Amelki Bajki tez.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

A moj kochany synek konczy dzisiaj pol roczku

kiedy to zlecialo?
Cytat:
Leoś dziś kończy 5 a do gondoli już jakiś czas się nie mieścil, tak samo zresztą jak do nosidełka. Tak sobie myślę, że jak sytuacja się nie poprawi to kupię kojec do ogrodu jak już będzie siedział i tam będzie się wietrzył A ja na leżaczku, albo na huśtawce którą stary już dwa lata buduje Dla Leosia też jest przewidziane miejsce na huśtawkę więc myślę że będzie nam miło...
wszystkiego najlepszego od Wiki

Widzę, ze temat spacerów na tapecie. Wiki od kilku dni tez zaczęła płakać i marudzić. Czasami wyjęcie z wózka pomaga, a czasami wręcz przeciwnie... Najlepiej działa głośna grzechotka zagłusza jej marudzenie i sie wycisza, a dzwiek suszarki nie pomógł, chociaz w domu działa.
Stary 2014-03-14, 19:58   #2527
badzia987
Wtajemniczenie

Hej

Najlepszości dla Kubusia i Leosia !!!
Dużo dobrych fluidów dla Amelki !!!

Macie/znacie jakiś dobry krem z filtrem dla maluszków?. Wczoraj po spacerze u Gosi zauważyłam, że poliki się opaliły. Nie wiem jakim cudem bo cały czas była zakryta budką i nie była na słońcu coby się nie obudzić...

W ogóle mi piegi wyskoczyły a też nigdy nie miałam.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 20:11   #2528
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Z nowości to Szymcio dziś pierwszy i póki co jedyny raz obrócił się z pleców na brzuch tak go zabawka skusila. PÓźniej próbował drugi raz ale się nie udało i biedaczek upadl na plecki uderzając glowka w mate. Poza tym z nóżka juz prawie dobrze.
Brawo dla Szymona
Cytat:

czy tylko mój Jasiek się jeszcze nie przewraca?
Na pewno nie tylko Twój Ma jeszcze czas. Jeśli Cię to pocieszy to mój Filip jest 2 miesiące starszy od Twojego Jasia a dalej nie robi przewrotu z pleców na brzuch. Z brzucha na plecy obróci się.
Cytat:
ale ale nie to najważniejzsze w tej chwili ...właśnie mam świeczki w oczach bo raz za razem mały woła MAMA MAMA MAMA naśladował ruchy twarzy tż i z pełny, skupieniem ćwiczył ruchy po czym próba samego mmmmmmm a potem pieknie kilka razy mama z pełną świadomością tego co mówi
siedze i rycze
Fajowo
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 20:12   #2529
kaska87
Zakorzenienie

hej nadrobiłam Was,ale nie mam mocy pisać, byłam u lekarki wyniki niebardzo ale to później napiszę, naszukałam się z TZ leków, ale nie było nigdzie więc zamówiłam i jutro będą do odbioru, jeszcze pani w aptece zdziwiona, że dawka taka duża i się jakoś przestraszyłam

chciałam życzyć zdrowia dla Amelci i Marcinka

Pszczoua piękne ubranka te spodenki z misiakiem boskie i mówisz 13zł? to jutro zobaczę czy u mnie są

Ewa ale super, ale myślisz, że to serio świadome?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 20:22   #2530
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Jakub kiedys sie rzucal, a teraz sie wierci, przekreca na boki i sie denerwuje.
dzieki czemu mam pobudke co godzine dwie
takze witaj w klubie...
to juz trwa od jakis 3 tygodni i nie wiem czy da sie cos z tym zrobic

A moj kochany synek konczy dzisiaj pol roczku

kiedy to zlecialo?
No to witam w klubie. Bartuś zasnął ledwo pół godziny temu i mam nadzieję że dzisiaj pierwsza pobudka najwcześniej o 23 a nie jak wczoraj przed 22.

Najlepszości dla synka

Cytat:

A może ząbki albo miał sporo wrażeń w dzień? Mój też tak czasem ma i do tej pory nie rozgryzłam o co mu chodzi.
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Nasz tez tak robi. Slyszalam rozne teorie: skok, odreagowanie wrazen z dnia, ze niektore dzieci tak zmieniaja fazy snu oraz ze dziecko nawet w nocy cwiczy nowe umiejętności

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No właśnie obstawiam jaki ś skok bo u nas ząbków ni widu ni słychu. W ogóle to dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Jak zwykle jestescie niezawodne i pomocne

Cytat:
Hej mamusie! Mój leoś kończy dziś 5miesięcy

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

Hubi zrobił kolejną samodzielną przewrotkę, ja wstałam po 7, tż z Kuba ywbyli z domu, jem śniadanie i nagle słyszę w niani marudzenie i krzyk, biegiem do sypialni, a mój książę ma taką pozę
No nieźle

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co do przestawiania dzieci tak żeby kładły się spać i wstawały później, to ja uważam, że słabe szanse.
Zauważcie, że większość wątkowych maluszków budzi się około 6 - i Julka Ladan kładąca się o 18 i np. mój Julo kładący się o 20. Coś jest w tym zegarze biologicznym, że 6 rano to magiczna pora pobudki
Ja też już próbowałam różnie to rozegrać, ale i tak kończyło się na wstaniu o 6 - no, ewentualnie 5.45 albo 6.15

A, wczoraj biedak mi padł o 18. Leżeliśmy razem u mnie w łóżku, bo myślałam, że standardowo pokima pół godzinki a maluch spał wczepiony we mnie do 23 i obudził się na jedzenie. Szczepienie dzień wcześniej, klujące się ząbki i skok to było trochę za wiele. Zmęczony był okropnie.
No i spał do 6.
O tak tak, u nas też 6 rano to magiczna pora. i obojętnie o której idzie spać

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mloda ma zapalenie oskrzeli, dostala skierowanie do szpitala
ale dzis jeszcze mamy powalczyc z inhalacjami z mucosolvanu, pulmicortu i czegos tam jeszcze na b. jutro moja mama przyjezdza po Blanke a teraz stara sie zalatwic jej miejsce na tydzien w przedszkolu ktoro jest w pracy mojej mamy... a jak sie nie uda to bedzie z nia jezdzila do pracy
tz bedzie dopiero w czwartek... bosko

wlasnie sie inhalujemy czego Amelka nie trawi juz nawet nie daje rady plakac taka jest zachrypnieta wiec jutro szpital

Dużo zdrówka dla Amelci

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
mój był wczoraj bez czapki, tylko cienki kaptur od bluzy miał zarzucony na główkę, ale ja jestem zakamuflowany zwolennik zimnego chowu
No to możemy sobie przybić pionę. Ja też zimny chów.

Cytat:
Bajka zdrowka dla Amelki...

Spodenki 12,99. Maja na pupie takiego miska. Bluzka 14,99
Mam te spodenki. Super są

Jadę daleej ..

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 20:27   #2531
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a w ogóle to jeszcze nie miałam okazji Ci tego napisać ale Leon to piękne imię! mój chrześniak ma tak na imię i jak na początku mój brat nam powiedział to nie bardzo byłam przekonana ale jak tylko się urodził to był to cały mały Leon
a teraz w maju idzie do komuni ale ten czas leci!

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

i jeszcze mam pytanie czym smarujecie teraz buzie na spacery? bo ja do tej pory smarowałam babydream na wiatr i zimno ale już chyba nie na czasie ten krem ? może coś z filtrem już czy jeszcze nie?
słońce już opala bo ja po 2 dniach czuję na twarzy, A Ola ma czerwony nosek i nie wiem czy to od słońca czy od czego a kataru nie ma
Teraz smaruje kremem "barierowym" albo "specjalnym" Emolium bo mały nadal ma niewielkie uczulenie

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Pytanie. Czy Waszyn dzieciaczkom slychac jak pykaja, chrobocza kosci?

Zdrowka dla Marcinka.
tak!

TASSIA zdrówka i dbaj o siebie kochana jak chcesz to mogę wpaść i Ci pomóc serio.

Lulla tak czytam Twoje przeżycia z ostatnich dni i normalnie ręce mi opadają najbardziej utkwiła mi historia z "mieleniem jedzenia w ustach i podawaniu dziecku "

logoasiu trzymajcie się dużo ale to dużooo zdrowia dla Marcinka i obyście jak najprędzej wrócili do domu

Matal masakra z tym tż.. co dalej będzie ? długo tak nie pociągniesz

Bajka Dużo zdrówka dla Amelki masakra z tymi chorubskami

teacherko brawo dla Zuzinki za nowe umiejętności

nadrobiłam uf. ide się rozpisać do K...

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
A ja się zbieram na miasto, na babski wieczór...średnio mi się chce zważywszy,że mam czerwony kinol, schodzi z niego skóra feeee i ogólnie wyglądam we wszystkim jak dojna krowa...no ale... chyba muszę się zmusić...
idź idź jak jest okazja baw się dobrze

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2014-03-14 o 20:26
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 20:27   #2532
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Idź idź, dobrze Ci to zrobi. Udanej zabawy

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No to naprawdę modelka

Mam nadzieję, że nowa praca zmieni jego podejście, bo mam wrażenie, że to sprawia, że on ma takie nastroje

Wtedy był 4 razy w szpitalu, w tym miał poważną operację i pierwsze pół roku prawie nie mógł się Edą zajmować z kasą była masakra, ja nie miałam zasiłku ani nic, on pracował na godziny, a prawie nie pracował, żyliśmy z tego, co dali nam rodzice i jakoś to było

Ja dodaję kaszkę do obiadku.

Tak, jak się będziesz głodzić i chcesz mieć jojo
Rozsądnie to 0,5 kg, max 1 kg tygodniowo.

Niczym

Chciałam Wam powiedzieć, że Filip karolson jest naprawdę wielkim mężczyzną Encia przy nim ginie karolson wrzucisz zdjęcie potem do K?

Ja się idę szykować na urodziny koleżanki, tylko się spóźnię, bo o 19 tż zaczął rozmowę o pracę z anglikami, może wyjedzie, a my potem do niego Kasa sporo lepsza niż tutaj...

Baw się dobrze kciuki za pracę TŻ

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej nadrobiłam Was,ale nie mam mocy pisać, byłam u lekarki wyniki niebardzo ale to później napiszę, naszukałam się z TZ leków, ale nie było nigdzie więc zamówiłam i jutro będą do odbioru, jeszcze pani w aptece zdziwiona, że dawka taka duża i się jakoś przestraszyłam

Pszczoua piękne ubranka te spodenki z misiakiem boskie i mówisz 13zł? to jutro zobaczę czy u mnie są

spodenki sa super też takie nabyłam dla Szymka. Szkoda tylko, że u mnie nie było takich ładnych bluzeczek jakie pszczoua kupila.

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 20:28   #2533
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
mój tez leniuch ma gdzieś przewracanie i raczkoawnie ale wcześniej sie przewracał ...jak chce to pottrafi

ale ale nie to najważniejzsze w tej chwili ...właśnie mam świeczki w oczach bo raz za razem mały woła MAMA MAMA MAMA naśladował ruchy twarzy tż i z pełny, skupieniem ćwiczył ruchy po czym próba samego mmmmmmm a potem pieknie kilka razy mama z pełną świadomością tego co mówi
siedze i rycze
wow aż się łezka w oku kręci , nie mogę się doczekać aż Antoś powie świadomie MAMA

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 20:29   #2534
kaska87
Zakorzenienie

dobra skopiowałam z poczty to co koleżanką pisałam

lekarka powiedziała, że zły wynik mam bo zaczynałam z niedoczynnością(miałam prawie 5)a teraz po ciąży spadłam w nadczynność (0,005 przy normie 0,4-4), a to niby źle pytała o kołatanie serca, czy się męczę szybko, czy jestem słaba, nerwowa i mam tak, że nic mi się nie chce - no i tak, tętno też mam nie takie. Pytała czy jeszcze karmię młodego bo te leki, które miałam mieć (thyrozol) nie mogą być stosowane, a dała mi inne (thyrosan), które mogę stosować, ale karmić tylko rano później tabletka i wieczorem i znowu tabletka
ale ja chyba nie będę go karmić już bo się boję bo te leki jego tarczycę mogą blokować cholesterol powiedziała, że ok to tyle dobrego
no i jeszcze bardziej się zlękłam bo P. poszedł do apteki mi te leki zamówić, bo nigdzie nie ma od ręki i pani farmaceutka zdziwiona, że taka dawka duża
w życiu bym nie wpadła na to, że tarczyca może takie rzeczy powodować

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-14 o 20:31
Stary 2014-03-14, 20:48   #2535
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Zuzia wczoraj opanowała obroty przez lewe ramię na brzuszek A z brzucha na plecy dalej nie umie a szkoda, bo czasem ma dość leżenia na brzuchu, a robi to już automatycnznie i nie umie przestać. :Cojest:
W dodatku leżąc na brzuchu potrafi wyprostować ręce i wtedy patrzy z wysoka na wszystko. moja siłaczka...

Cytat:

Ja się boję oddalać od wózka, bo myślę, że kot sąsiadki tylko na to czeka żeby się wpakować do niego.

Jak wracaliśmy to tak zaczął plakać, ze aż się zanosił stałam pół h i go tuliłam bo próby odłożenia się nie udawały, że w końcu się poddałam i niosłam go + pchałam wózek żeby tylko być już z nim w domu. Jakieś babcie komentowały jego bek. Nie za bardzo da się nieść takiego klocka jedną ręką żeby drugą pchać wózek. Najlepiej jeszcze założyłam nowe buty i mam odciski do krwi

Cytat:
Napisane przez pomocna123 Pokaż wiadomość
Co do netii to kiedyś w niej pracowałam dokładnie w BOK i proponuje nawiązać kontakt z obsługą klienta. Oni na prawdę tam siedzą żeby rozwiązywać tego typu problemy, i myślę, że robią to sprawnie :-D A jak ktoś ma awersję do rozmów z konsultantami to proponuje wejść na netiaonline.
Spoko, telefony to były na porządku dziennym, tylko co w BOK mieli zrobić jak im części zabrakło żeby naprawić...

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Brak słów na zachowanie TŻ przykre to

Myślę, że nic jej nie będzie. Dzisiaj Szymek przeturlał się na prawy boczek i chyba chciał zrobić obrót na brzuszek, bo podniósł głowę i ją ciągnął mocno, ale tyłek przeważył i z całą siłą upadł z powrotem na plecy uderzając główką o matę. Trochę popłakał, ale zaraz zaczęłam go zabawiać i przeszło. Myślę, że i jemy i Tusi nic nie będzie Jeszcze nie raz zaliczą upadki nie tylko na główkę

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

[/COLOR]Po godzinie i dwudziestu minutach płaczu, bujania na rekach przy dźwiękach suszarki włączonej na maxa, Szymek w końcu zasnął. A mnie coraz mocniej bolą plecy z dnia na dzień jest coraz gorzej.

Z nowości to Szymcio dziś pierwszy i póki co jedyny raz obrócił się z pleców na brzuch tak go zabawka skusila. PÓźniej próbował drugi raz ale się nie udało i biedaczek upadl na plecki uderzając glowka w mate. Poza tym z nóżka juz prawie dobrze.

No to pospal... Całe 15 minut i znów płacze

za przewroty

A mój mały tak ostatnio po mnie skakał że porządnie rąbnął głową o moją głowę, był wielki ryk a po chwili znowu skakał

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a w ogóle to jeszcze nie miałam okazji Ci tego napisać ale Leon to piękne imię! mój chrześniak ma tak na imię i jak na początku mój brat nam powiedział to nie bardzo byłam przekonana ale jak tylko się urodził to był to cały mały Leon
a teraz w maju idzie do komuni ale ten czas leci!

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

i jeszcze mam pytanie czym smarujecie teraz buzie na spacery? bo ja do tej pory smarowałam babydream na wiatr i zimno ale już chyba nie na czasie ten krem ? może coś z filtrem już czy jeszcze nie?
słońce już opala bo ja po 2 dniach czuję na twarzy, A Ola ma czerwony nosek i nie wiem czy to od słońca czy od czego a kataru nie ma
Nie smaruję niczym, ale dlatego że jeszcze nic nie mam. Muszę się w coś zaopatrzyć
A co do imienia Leon- cudne. Mi się na początku ciąży śniło że będę miała bliźniaki i będą nosiły imiona Lenka i Leon

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
hej.
mam ponad 10 stron zaległości.. pierwszy raz od dawna
postaram się dzisiaj nadrobić jak już położę małego spać.

TĘSKNIE ZA WAMI ale na prawdę nie miałam ostatnio mocy na nic jest kiepsko..

pytałyście mnie ostatnio co u mnie , napiszę później w K, ale to dopiero jak Was nadrobię..

Cytat:
mój tez leniuch ma gdzieś przewracanie i raczkoawnie ale wcześniej sie przewracał ...jak chce to pottrafi

siedze i rycze

Nadrobiłam dzisiejszy dzień, mam jeszcze sporo zaległości ale nie mam siły. Rzadko zdarza mi się narzekać, ale zmęczenie chyba mi się kumuluje. Wcześniej Bartek budził się trzy, cztery razy ale między karmieniami spał spokojnie dzięki czemu byłam wyspana a od tygodnia jakby go ktoś zaczarował. a tu jeszcze pozostała dwójka do ogarniania. Stare konie ale też wymagają choćby chwili uwagi. No cóż trzeba zacisnąć zęby i przeczekać.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 20:53   #2536
ja :)
Zakorzenienie

Bajka, trzymam mocne kciuki, żeby Amelce się poprawiło i obeszło bez szpitala!

Karolson, i dobrze robisz że się wysypiasz Sama muszę wreszcie się zmobilizować i kłaść się wcześniej. Tyle, że mój TZ wraca dopiero o 19.30 z pracy, więc chce z nim chociaż chwile pobyć.. Ale z 22 w łóżki już byłabym zadowolona

anutka - sto lat dla Kubusia na pół roczku!

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Nasz tez tak robi. Slyszalam rozne teorie: skok, odreagowanie wrazen z dnia, ze niektore dzieci tak zmieniaja fazy snu oraz ze dziecko nawet w nocy cwiczy nowe umiejętności

Czyli to normalne. Dzieci grzecznie śpią a my doglądamy co się dzieje i się nie wysypiamy

Poziomkowa - sto lat dla Leosia z okazji 5 miesiecy!

danielka gartulajce za ząbki!

Cytat:
Dziewczyny, co do przestawiania dzieci tak żeby kładły się spać i wstawały później, to ja uważam, że słabe szanse.
Zauważcie, że większość wątkowych maluszków budzi się około 6 - i Julka Ladan kładąca się o 18 i np. mój Julo kładący się o 20. Coś jest w tym zegarze biologicznym, że 6 rano to magiczna pora pobudki
Ja też już próbowałam różnie to rozegrać, ale i tak kończyło się na wstaniu o 6 - no, ewentualnie 5.45 albo 6.15

A, wczoraj biedak mi padł o 18. Leżeliśmy razem u mnie w łóżku, bo myślałam, że standardowo pokima pół godzinki a maluch spał wczepiony we mnie do 23 i obudził się na jedzenie. Szczepienie dzień wcześniej, klujące się ząbki i skok to było trochę za wiele. Zmęczony był okropnie.
No i spał do 6.
Podpisuje się pod tym nogami i rękami. Nie ważne czy położę Polę o 19 czy o 20 czy nawet jak się zdarzy o 21 to i tak zawsze wstaje o tej samej godzinie - między 6 a 7 rano

Motyl, Ty to masz śpiocha niezłego w takim razie To ile ona Ci śpi w dzien? Ile na dobę? Szczęściaro Ty

Cytat:
oj tak,z Cartersa też mam i uwielbiam,ale z dostępnością gorzej:P
Ja też uwielbiam i robie wlasnie kolekcje z zapasem na powrot do PL

Edytowane przez ja :)
Czas edycji: 2014-03-14 o 20:55
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 21:01   #2537
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:

lekarka powiedziała, że zły wynik mam bo zaczynałam z niedoczynnością(miałam prawie 5)a teraz po ciąży spadłam w nadczynność (0,005 przy normie 0,4-4), a to niby źle pytała o kołatanie serca, czy się męczę szybko, czy jestem słaba, nerwowa i mam tak, że nic mi się nie chce - no i tak, tętno też mam nie takie. Pytała czy jeszcze karmię młodego bo te leki, które miałam mieć (thyrozol) nie mogą być stosowane, a dała mi inne (thyrosan), które mogę stosować, ale karmić tylko rano później tabletka i wieczorem i znowu tabletka
ale ja chyba nie będę go karmić już bo się boję bo te leki jego tarczycę mogą blokować cholesterol powiedziała, że ok to tyle dobrego
no i jeszcze bardziej się zlękłam bo P. poszedł do apteki mi te leki zamówić, bo nigdzie nie ma od ręki i pani farmaceutka zdziwiona, że taka dawka duża

nie chce CIę martwić ale tarczyca może różne dziwne rzeczy powodować to w końcu hormony... mojej mamie po urodzeniu brata zaczęły się problemy z tarczycą no i do dziś ma nieciekawie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 21:08   #2538
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Lamponek dziekuje i za Wam powodzenia życzę bo wiem jakie irytujące są takie spacery
Dzisiaj spacer byl w foteliku bo tż nie zniósł mi jeszcze spacerówki. Myśle że w niej będzie jeszcze lepiej bo dużo miejsca

Ewacia ale czad. Myślisz że to świadomie? Już? Ja swojej też ciągle powtarzam mama. Może zacznie powtarzać
Maja też leniuch. Umie się obracać, ale jej się nie chce. Woli rykiem wymusić pomoc. Częściej śmiga z brzucha na plecy. A i zaczęła pełzać do tyłu
ja na minutke bo tż zceka w łózku
co do tej swiadomosci to nie było to powiedziane w ataku histerii czy płaczu bo został sam / a tak to już czesto wołał mama/ tylko dopiero po kilku próbach kłapania buzią ....jestem pewna ż edobrze wiedział co próbuje nasladować ...a jakie miny strzelał to mało nie padłam aczkolwiek jeszzce pewnie nie kuma tak do końca z etym magicznym słowem bedzie mnie miał na zawołanie
adi pierwszy raz powiedział mama jak miał 6 meisiecy czyli też mniej wiecej jak sebuś
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 21:11   #2539
kaska87
Zakorzenienie

no to, że do końca życia będę brała leki to wiem, już przed ciążą brałam, ale to, że może siać taki zamęt w CAŁYM organizmie to nie miałam pojęcia

tylko zapomniałam jej zapytać co z ewentualną ciążą.... ale zapytam na następnej wizycie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-14 o 21:12
Stary 2014-03-14, 21:12   #2540
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ojejjkuuuu, dużo zdrówka dla Marcinka i Amelki!!!!

Wszystkiego naj dla kolejnych półroczniaków!

Brawa dla Hubercika!

Zuzka już w dużo lepszej formie, wczoraj 5, dziś na razie 4... Pani doktor stwierdziła, że zdrowa jak rydz jest. Pooglądała ją, pochwaliła, że taka zdolna, uspokoiła, że przybierać więcej nie będzie jak jest taaaaka ruchliwa. No i doradza zacząć podawanie warzyw. A ja się jeszcze zastanawiam... Tzn. na początek chyba podam małej kleik żeby zobaczyć jak w ogóle radzi sobie z łyżeczką...

Zuzia wczoraj opanowała obroty przez lewe ramię na brzuszek A z brzucha na plecy dalej nie umie a szkoda, bo czasem ma dość leżenia na brzuchu, a robi to już automatycnznie i nie umie przestać. :Cojest:
W dodatku leżąc na brzuchu potrafi wyprostować ręce i wtedy patrzy z wysoka na wszystko. moja siłaczka...
Dla zdolnej Zuzinki
Moja z brzucha na plecy tez juz opanowala, ale za to z pleców na brzuch ciągle tylko przez lewe ramie, a prawym boczkiem gardzi Idzie na boczek, popatrzy na mnie i ani mysli sie obracać na brzuch tylko siup na lewy boczek i dopiero. Gagatek mały
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 21:45   #2541
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

hmmm bo w sumie stwierdzam że ten plan rozszerzania diety dla kp jest do d...
6 miesicy ciagiem karmisz piersią,a później nagle wyskakują Ci z wszystkim na raz
wiadomo ze trzeba powoli wprowadzać, tak jak piszesz ,warzywka,gluten,owoce,pó źniej żółtko,mięsko itd
dla mm wg mnie jest to lepiej rozpisane
nie postarali sie dla kp,albo nie moga się postarać !

7-9 m-cy
- Karmienie piersią na żądanie
- 1 x danie warzywno-mięsne (lub warzywno-rybne 1-2 x w tygodniu)
- Sok lub przecier owocowy do 150 g
- 1 x porcja kaszki zbożowej bezglutenowej lub glutenowej
- Do posiłku dodajemy pół ugotowanego i posiekanego żółtka co drugi dzień

o właśnie wymyśliłam ! jest promowane kp przez 6 pierwszych miesiecy, nie mozna mleka 1 robić w promo, nie można dawać próbek 1 itd wiec pewnie i w rozpisce nie mozna napisac ze np marchewka w 5 miesiącu ,stad nagle w 7 miesiącu (skończony 6) wyjeżdżają z tym wszytskim na raz ,mając pewnie nadzieję że mądre kobietki wiedzą że trzeba powoli
Mam rozpiske z bebilonu i tam 5-6 miesiac jest przy KP:
karmienie na zadanie
zupa-przecier jarzynowy z dodatkiem kaszy manny 1* dziennie
7-9 miesiac jest juz tak jak napisalas

Cytat:
Tez mi sie tak wydaje Sa oczywiscie wyjatki potwierdzajace regule

Cytat:

Cytat:
no to, że do końca życia będę brała leki to wiem, już przed ciążą brałam, ale to, że może siać taki zamęt w CAŁYM organizmie to nie miałam pojęcia

tylko zapomniałam jej zapytać co z ewentualną ciążą.... ale zapytam na następnej wizycie
Kaska nic sie nie martw, tylko kontroluj i stosuj sie do zalecen. No tarczyca moze rozwalic prace calego organizmu. Ale czesto jest tak ze jedna tabletka wszystko wyreguluje czego Ci zycze.

A co do ciazy to wyrownaj sobie najpierw wyniki, zeby nic zlego sie nie stalo Jestem swietnym przykladem bezproblemowej ciazy i zdrowego dziecka przy chorej tarczycy takze glowa do gory :0

Bajka, Logoasia zdrowka dla dzieciaczkow

Tassia
Tobie tez zdrowka, oszczedzaj sie

Co do ubierania jeszcze to ja jak patrze na inne wozki to mam wrazenie ze ubieram za cienko, przy czym zawsze karczek cieply wiec Amelce chyba pasuje Dzisiaj mielismy jakies 15st i miala body z dlugim, spodnie sztruksowe z podszewka, skarpetki, paputki, kurteczke wiosenna na polarku, czapka bawelniana i chusteczka pod szyje. Przykryta lekkim kocykiem - a w zasadzie nogi tylko.

I na te cieplejsze dni przesadzilam ja do spacerowki. Rozlozona na plasko i super jej w niej bo nawet jak nie spi to nie jeczy. W gondoli jak nie spala to mimo podniesienia oparcia zaczynala sie wic jak jakis maly piskorz i jeczec.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 21:47   #2542
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
ale dzis jeszcze mamy powalczyc z inhalacjami z mucosolvanu, pulmicortu i czegos tam jeszcze na b. jutro moja mama przyjezdza po Blanke a teraz stara sie zalatwic jej miejsce na tydzien w przedszkolu ktoro jest w pracy mojej mamy... a jak sie nie uda to bedzie z nia jezdzila do pracy

wlasnie sie inhalujemy czego Amelka nie trawi juz nawet nie daje rady plakac taka jest zachrypnieta wiec jutro szpital
trzymajcie sie dzielnie.u nas oficjalnie wykryto rowniez
Rota w kupce
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 21:48   #2543
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny,mogę prosić jeszcze raz link do strony z tymi czeskimi puzzlami,które kupujecie?Dzięki
Stary 2014-03-14, 21:49   #2544
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dla zdolnej Zuzinki
Moja z brzucha na plecy tez juz opanowala, ale za to z pleców na brzuch ciągle tylko przez lewe ramie, a prawym boczkiem gardzi Idzie na boczek, popatrzy na mnie i ani mysli sie obracać na brzuch tylko siup na lewy boczek i dopiero. Gagatek mały
Podobno w jedna strone dzieciom latwiej, moja tez przez lewe chetniej, ale ja klade tak zeby zabawki miala po prawej i cwiczy No i odkad zaczela sie przekrecac na brzuszek mam masakre z ubieraniem - bo ona odrazu myk na brzuszek No i juz tylek zaczyna do gory podnosic

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny,mogę prosić jeszcze raz link do strony z tymi czeskimi puzzlami,które kupujecie?Dzięki

http://puzzle-piankowe.pl/

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 21:56   #2545
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Dziękuję,napiszę do nich i zapytam,czy wysyłają do UK.Kupiłam dziś inne,ale oddam je,bo mi faktura nie pasuje
Stary 2014-03-14, 21:59   #2546
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
ja też czasem usypiam Julka w dzień w wózku jak jest brzydka pogoda i nie idziemy na spacer (jeżdżąc w tył i przód po korytarzu) ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy to będzie wykonalne w spacerówce, bo w gondoli super się sprawdzało
a większe dzieci - takie 1,5 roczne, 2-letnie jak się usypia w dzień?

Kochana,tylko ja w domu z nią nie jeżdzę. Pisałam o podwórku
Co do usypiania starszych dzieci-Maja zasypiała w swoim łózeczku(czasem trwało to godzinę,ale w koncu padała )

Cytat:

A jednak
Niech maleńka szybko zdrowieje

Cytat:

Jak wracaliśmy to tak zaczął plakać, ze aż się zanosił stałam pół h i go tuliłam bo próby odłożenia się nie udawały, że w końcu się poddałam i niosłam go + pchałam wózek żeby tylko być już z nim w domu. Jakieś babcie komentowały jego bek. Nie za bardzo da się nieść takiego klocka jedną ręką żeby drugą pchać wózek. Najlepiej jeszcze założyłam nowe buty i mam odciski do krwi

A może z niej kruszynka
Współczuję
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
hej.
mam ponad 10 stron zaległości.. pierwszy raz od dawna
postaram się dzisiaj nadrobić jak już położę małego spać.

TĘSKNIE ZA WAMI ale na prawdę nie miałam ostatnio mocy na nic jest kiepsko..

pytałyście mnie ostatnio co u mnie , napiszę później w K, ale to dopiero jak Was nadrobię..

Cytat:

siedze i rycze

Cytat:
Miłej zabawy,foczko
Cytat:

lekarka powiedziała, że zły wynik mam bo zaczynałam z niedoczynnością(miałam prawie 5)a teraz po ciąży spadłam w nadczynność (0,005 przy normie 0,4-4), a to niby źle pytała o kołatanie serca, czy się męczę szybko, czy jestem słaba, nerwowa i mam tak, że nic mi się nie chce - no i tak, tętno też mam nie takie.
O kurcze. Zdrówka,Kaśko

Chyba muszę odstawić tabletki anty.
Mam po nich nieziemskie jazdy,a już naajbardziej ryczę po Mai
Jestem zła na siebie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 22:00   #2547
dodinha
Wtajemniczenie

A jeśłi chodzi o te czeski puzzle,to które najlepiej wybrać?
Stary 2014-03-14, 22:00   #2548
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziś byliśmy u babci TŻta bez komentarza haha, byliśmy tam może z pół godziny i przez ten czas ciągle gadała o jego bracie (tym co siedzi) że on taki biedny, że to i tamto, kilka razy pytała czy dali mu te 200zł od niej (jego matka dała 80 resztę sobie wzięła) i ogólnie wiadomo - rodzina TŻta
A jutro idziemy na te urodziny jego matki (pierwszy raz odkąd z nim jestem wogóle wyprawia urodziny) no i wybieramy się z pustą ręką, TŻ nic nie gada o prezencie a ja napewno proponować nic nie będę, ale jakoś się tym nie przejmuje

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 22:00   #2549
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Rota w kupce
Żartujesz? Jeszcze to się przyplątało?!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 22:03   #2550
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Rota w kupce
Współczuję

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości