DOBRY DERMATOLOG - kogo polecamy? - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 20:08   #1111
Claire91
Wtajemniczenie

Dot.: dermatolog - kraków

Cytat:
Napisane przez parisienka90 Pokaż wiadomość
Sorki, że się wcinam w dyskusje, ale wlasnie też się rozglądam za dermatologiem w Krakowie i czytając posty natknęłam się ną tą przychodnię na Galla... Czy jest ona całkowicie prywatna czy jest tam może mozliwosc zapisania sie na wizytę na NFZ? a jesli nie, to ile płaciłas za wizytę?

Jeszcze w kwestii TETRALYSALu to ja jakieś 4 lata po I sesji na studiach dostałam msakrycznego tradziku (głównie ze stresu) i udałam się na prywatną wizytę do "najlepszego" wg wyników w gooogle lekarza - dr Drexlera na Chopina. Niestety lekarz nie uprzedził mnie jak wiele skutków ubocznych ma ten lek - wrzuc w wyszukiwarke nazwe-pamietam, ze mi kiedys forum z opiniami na ponad 100 stron wyskoczyło...w wiekszosci byly negatywne. Ja jednak głupia w tamtym czasie nie wpadłam na to, żeby sprawdzic ten lek przed wykupieniem i rozpoczeciem kuracji i niestety po 4 tygodniach brania leku schudłam 8kg (oczywiscie cieszyłam się strasznie i myslalam, że to dlatego, że wiecej chodze pieszo, a nie wiazalam tego z lekiem), czułam się fatalnie - ale zwaliłam to na przesilenie wiosenne, włosy wypadały mi garściami - tu znów zwaliłam na brak witamin i na koniec wylądowałam w szpitalu z silnym odwodnieniem słaniając się na nogach - bo nabawiłam się biegunki i wymiotów - to z kolei tłumaczyłam sobie grypą żołądkową. Dopiero jak trafiłam do szpitala to okazało się, że to z tego leku. Nie chcę Cię straszyć, może się akurat okazać, że u Ciebie nic takiego nie będzie, będziesz się dobrze czuła i że Ci pomoże, ale lepiej jeszcze poczytaj różne opinie zanim się zastanowisz ostatecznie

Pozdrawiam!
Ta przychodnia na Galla jest na NFZ(jeszcze przynajmniej kilka miesięcy temu była).
Stary 2014-03-05, 08:53   #1112
parisienka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Claire91 Pokaż wiadomość
Ta przychodnia na Galla jest na NFZ(jeszcze przynajmniej kilka miesięcy temu była).

Bardzo Ci dziękuję za info Wlasnie się zapisałam do dr Stawarz na początek maja
parisienka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-06, 09:06   #1113
april06
Przyczajenie

Apropo TETRALYSALU, ja brałam 2 razy ( raz około roku, drugi raz ok 5 miesięcy) i nie miałam żadnych skutków ubocznych, trądzik zniknął całkowicie na jakiś czas ( ok roku) ale później niestety powrócił. Jednak ja mam nawrót i po 3 kuracji AKNENORMINEM więc na mnie chyba nie ma skutecznego leku. Ale jak mówie ja nie odczułam żadnych skutków ubocznych w przypadku TETRALYSALU.
april06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-06, 14:04   #1114
eeverybodylies
Raczkowanie

A ile miesiecy ten Aknenormin bralas???

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

eeverybodylies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-06, 17:08   #1115
april06
Przyczajenie

za pierwszym razem rok, za drugim jakieś 6-8 miesięcy(nie pamiętam dokładnie) i ostatnią serie przez 8 miesięcy. Za każdym razem po ok roku wracał, może w troche mniej 'ropnym' stanie ale teraz to już masakra, na dekolcie i na plecach mam (wcześniej miałam tylko na twarzy). Więc w moim przypadku nie warto było pakowac w to tyle kasy i zdrowia... Teraz szukam dobrego dermatologa w krakowie (wcześniej leczyłam się w rzeszowie) chociaż już powoli zaczynam w to wątpić. Dodam, że mam 22 lata a leczę się od 13 roku życia.
april06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-06, 21:52   #1116
weruuuuuuuuuuu
Raczkowanie

/delete

Edytowane przez weruuuuuuuuuuu
Czas edycji: 2014-03-24 o 22:36
weruuuuuuuuuuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 18:27   #1117
poise
Wtajemniczenie

Dot.: DOBRY DERMATOLOG - kogo polecamy?

Hej! Jeżeli ktoś z Krakowa i okolic szuka dobrego dermatologa, polecam dr Grażynę Trątnowiecką! Jedyny dermatolog (a było ich kilku), który pomógł mi uporać się z problemami skórnymi

Edytowane przez poise
Czas edycji: 2014-03-25 o 13:08
poise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-14, 20:19   #1118
Aishowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poise Pokaż wiadomość
Hej! Jeżeli ktoś z Krakowa i okolic szuka dobrego dermatologa, polecam dr Grażynę Trątnowiecką! Jedyny dermatolog (a było ich kilku), który pomógł mi uporać się z problemami skórnymi
Ile kosztuje obecnie prywatna wizyta u pani dr ?

Edytowane przez Aishowa
Czas edycji: 2014-03-14 o 20:23
Aishowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-14, 20:31   #1119
poise
Wtajemniczenie

Leczyłam się u pani dr w zeszłym roku prywatnie w Wadowicach i wtedy płaciłam 60zł za wizytę

Edytowane przez poise
Czas edycji: 2014-03-25 o 13:08
poise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-14, 21:23   #1120
Aishowa
Zadomowienie

A ktoś nie orientuje się jak wygląda sytuacja w Krakowie - chodzi mi o cenę i to czy długo trzeba czekać na prywatną wizytę?
Aishowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-14, 21:34   #1121
alkaxy
biegam dla Zabawy

W zeszłym roku było 83 zł, końcówki nie jestem pewna. Terminy są, prywatnie, krótkie, ale doktor przyjmuje w kolejności jak się przyjdzie - można się naczekać kilka godzin, podobno.
Tu przyjmuje -> http://www.lsp.zaprasza.net/
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-15, 08:25   #1122
Nastolatek
Przyczajenie

Jeśli chodzi o dermatologa Kraków (leczenie trądziku) ja z czystym sumieniem mogę polecić http://leaclinic.pl W moim przypadku żadne ogólnodostępne środki nie działały. Dopiero dermatolog wygrał walkę z moim trądzikiem.

Pozdrawiam
Nastolatek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-15, 10:44   #1123
adresik84
Przyczajenie

Witam wszystkich moze mi ktos z was polecic dobrego dermatologa w Krakowie (srodmiescie, NH). Mam problem z luszczaca sie skora w okolicach nosa Zalezy mi na kims sprawdzonym kto pomoze a nie tylko wyciagnie kase.
adresik84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 11:35   #1124
Promyczek87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adresik84 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich moze mi ktos z was polecic dobrego dermatologa w Krakowie (srodmiescie, NH). Mam problem z luszczaca sie skora w okolicach nosa Zalezy mi na kims sprawdzonym kto pomoze a nie tylko wyciagnie kase.
A próbowałaś posmarować to tribioticem?
Promyczek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 20:26   #1125
adresik84
Przyczajenie

Cytat:
A próbowałaś posmarować to tribioticem?
Nie probowalem Narazie uzywalem kremow nawilzajacych jednak efekt jest tylko na chwile. A problem jak byl tak jest. Mowisz zeby jeszcze tej masci sprobowac ? Niby ona jest na rany i zadrapania ale sprobowac nie zaszkodzi

A na wszelki wypadek ponawiam prosbe o namiary na dermatologa.
adresik84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-17, 18:29   #1126
Promyczek87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adresik84 Pokaż wiadomość
Nie probowalem Narazie uzywalem kremow nawilzajacych jednak efekt jest tylko na chwile. A problem jak byl tak jest. Mowisz zeby jeszcze tej masci sprobowac ? Niby ona jest na rany i zadrapania ale sprobowac nie zaszkodzi

A na wszelki wypadek ponawiam prosbe o namiary na dermatologa.
Mojej Ciotce pomogło, dlatego proponuję spróbować
Promyczek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 10:33   #1127
jasiu123
Przyczajenie

Dot.: mgr.Lilianna Jeżowa mikrobiolog z Poznania - kto zna? jakie opinie

Witam
byłam ostatnio u p. Jezowej z dzieckiem ( 6 lat ). Oczywiście z polecenia. Zrobiłam wymaz z gardła i z nosa. Oczywiście wyszedł najgorszy gronkowiec złocisty chorobotwórczy, możnaby zrobić szczepionkę itp itd ale coś mnie tknęło i ( polecam innym ) zrobiłam taki sam komplet wymazów w innym ale renomowanym laboratorium. Wynik szokująco inny, nie az taki "chorobotwórczy". Zalecenia lekarza laryngologa - na pewno zbędna autoszczepionka. Komentować tego nie będę bo każdy chyba wie co robi.
jasiu123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 19:05   #1128
Sylvia0404
Przyczajenie

GG do Sylvia0404

LUBLIN:
od 13 roku życia (obecnie mam 23) leczę się na trądzik. Co prawda nie był on taki straszny, że nie wychodziłam z domu ale jednak uprzykrzał życie. Napisałam uprzykrzał, bo dzisiaj nie ma po nim śladu

W Lublinie przerobiłam wielu dermatologów...
Poczynając od przyjmujących na NFZ w przychodni skórnej na 3maja (obecnie na kraśnickich) po "wielkich" sław lubelskich prywatnie.

Odradzam:
- dr Szlendak - Leszczuk - stwierdziła, że jeżeli nie będę chodziła do kosmetyczki (polecanej przez nią) na mechaniczne oczyszczanie co 28 dni to ona sama nic mi nie pomoże... owszem przez pół roku stosowałam się do wytycznych Pani dr z tym, że super efektów nie było a po pewnym czasie zamiast krost ubywać po kosmetyczce tylko ich przybywało, oczywiście brałam też wszystkie leki zapisane przez Panią dr
- dr Roguś - Skorupska - dzięki tej Pani nabawiłam się reakcji alergicznej w postaci wielkiego obrzęku i świądu powiek... Pani dr nie wiedząc co mi zapisać stwierdziła, że da wszystkie leki, które do tej pory brałam, a że znalazły się tam leki których łączyć NIE MOŻNA sami możecie spodziewać się reakcji organizmu po takiej kuracji...

- cała reszta lekarzy do których chodziłam ani nie pomogła ani nie zaszkodziła, za to mój portfel a raczej moich rodziców przez kolejne lata "zaleczania" problemu był coraz chudszy

nie wiem czemu tak późno trafiłam do dr Borzęckiego, który powiedział mi, że albo idziemy na maxa albo wcale. Zdecydowałam się na leczenie Axotretem i nie żałuję. W tym momencie na twarzy nie ani jednej minimalnej krosty a cała twarz jest gładziutka. Mam nadzieję i wierzę, że efekt się utrzyma

Co do czasu trwania kuracji - 7 miesięcy (6 miesięcy 2 x dziennie po 20 mg i ost miesiąc 1 x dziennie 20mg), skutków ubocznych zbytnio wielkich nie zauważyłam, jedynie suche usta na które wystarczał Carmex, lekko wysuszona błona śluzowa nosa - wystarczały zwykłe krople i nie mogłam nosić soczewek więc zmieniłam je na okulary. Oczywiście badania kontrolne co miesiąc, wszystkie wyniki zawsze były super.

Ze swojej strony naprawdę mogę polecić kuracje tym, co według wielu jest najgorszym ścierwem. Ja nie żałuję, nawet jak będzie nawrót to mogłam się cieszyć nieskazitelną cerą przez kilka miesięcy i z pewnością jak będzie trzeba powtórzę kurację
Sylvia0404 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-21, 14:07   #1129
anja0804
Raczkowanie

Hej, polecicie dobrego dermatologa z LuxMedu w Warszawie??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

it's funny how day by day nothing changes..but when you look back, everything is different.
anja0804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-24, 20:10   #1130
cornflower_girl
Zakorzenienie

Czy któraś z Was kojarzy dobrego dermatologa w Krakowie z Luxmedu?

Miałam (nie)przyjemność być na wizycie u dr. Kaczanowskiej - nie polecam. Niestety nie słucha tego, co się do niej mówi (przy trądziku i bardzo mocno wysuszonej skórze zapisuje leki jeszcze mocniej wysuszające skórę). Byłabym mocno sfrustrowana, gdybym miała iść do niej leczyć się prywatnie...

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-24, 22:35   #1131
weruuuuuuuuuuu
Raczkowanie

Czy ktoś poleci mi dobrego dermatologa z Puław, Radomia lub okolic? Do tej pory chodziłam do Pani Zborowskiej w Puławach, ale uświadomiłam sobie, że wizyty polegają na wypisywaniu recept. Zastanawiałam się nad Panią Budzyńską. Ktoś kojarzy, poleca? Moim problemem jest trądzik młodzieńczy.
weruuuuuuuuuuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-26, 21:04   #1132
helvetet
Zakorzenienie

RZESZÓW:
dr Renata Rusin. Bardzo przyjemna, miła, cierpliwa. Długie kolejki, ale warto.

25.04.2015
24.08.2018
21.08.2021

Bloggerka
helvetet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-02, 20:38   #1133
MartiiV
Przyczajenie

Dot.: Dobry dermatolog w Warszawie? TCA?

Czy któraś z Was używała TCA na rozstępy?
MartiiV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 15:16   #1134
stif
Przyczajenie

cześć, czy mógłby mi ktoś polecić dobrego dermatologa z okolic:
Katowic, Chorzowa, Sosnowca, Jaworzna
na nfz?
dobrego - mam na myśli takiego, który na ślepo nie przepisze 100 różnych maści w stylu "nie pomogła maść A, to pomoże maść B"
stif jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-06, 18:05   #1135
dorot_qa
Zakorzenienie

KRAKÓW
Szukam dobrego dermatologa prywatnie (chodzi o trądzik). Zależy mi, aby lekarz profesjonalnie podszedł do sprawy, zbadał co trzeba, a nie przepisywał nic na ślepo. Chcę po prostu wyleczyć trądzik, bo mam już dość i jestem bliska załamaniu. Bardzo proszę o polecenie dobrego dermatologa!
(Mieszkam 10 min od centrum)

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 12:49   #1136
Me_ow
Przyczajenie

Hej, szukam dobrego dermatologa z Limanowej. Widzę, że jest tu dużo dziewczyn z okolic Krakowa (to niedaleko ). Wspominałyście o dr. Stawarz. Czy to jest Rita Kaczorowska - Stawarz? Tak się składa, że przyjmuje u mnie raz w tygodniu ta dermatolog i zastanawiam się czy warto się zapisać ( trądzik ).
Me_ow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 13:28   #1137
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was kojarzy dobrego dermatologa w Krakowie z Luxmedu?(...).
Dr Marzec jest dobra, o ile jeszcze przyjmuje. Chodziłam do niej z 3 lata temu, przestałam, bo już nie mam abonamentu do L.

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
KRAKÓW
Szukam dobrego dermatologa prywatnie (chodzi o trądzik). Zależy mi, aby lekarz profesjonalnie podszedł do sprawy, zbadał co trzeba, a nie przepisywał nic na ślepo. Chcę po prostu wyleczyć trądzik, bo mam już dość i jestem bliska załamaniu. Bardzo proszę o polecenie dobrego dermatologa!
(Mieszkam 10 min od centrum)
Z prywatnych chodziłam do dr Barbary Molik i dobrze ją wspominam. Zresztą ktoś z wizażu mi ją polecił. Przyjmuje na Madalińskiego (niedaleko mostu Dębnickiego).
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 21:33   #1138
zoska24
Przyczajenie

Question Dot.: DOBRY DERMATOLOG - kogo polecamy?

a macie kogos dobrego w Warszawie?? mozecie kogos polecic?
będę meega wdzięczna
zoska24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-22, 12:04   #1139
Rebelia
Raczkowanie

Mógłby ktoś polecić mi dobrego specjalistę z ŁODZI? Niekoniecznie na NFZ, wizyty prywatne również mi odpowiadają. Może któraś z Was leczyła się u doktora Dariusza Czubińskiego? Zależy mi na odpowiedzi, bo AZS daję w kość

"If you want to make God laugh, tell him about your plans."
Rebelia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-28, 09:50   #1140
TakaMalutka
Przyczajenie

Kochane, szukam dermatologa, który ma bardzo dobre rozeznanie w trądziku różowatym i jego powikłaniach. Chodzi mi gł. o Katowice i okolice. Czytalam dużo pozytywnych opinii o Dr Besali, ktoś u niej był?
TakaMalutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości