|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
Uwielbiam fazowane. ![]() Jakie szerokości?
|
|
|
#4412 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O BOŻE BOŻE BOŻENKO!!! a co do Twojej teściowej to uważam, że każdy się powinien ubierać tak jak mu wygodnie i w to w czym dobrze wygląda, nikomu nic do tego!! no chyba, że to kuzyneczka/cioteczka/ukochana siostrzyczka/czasami mama wyskakująca w bieli!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Szczęście można znaleźć nawet w najciemniejszych czasach, trzeba tylko pamiętać, aby zapalić światło." Edytowane przez KaMilka4891 Czas edycji: 2014-03-14 o 23:08 |
||||
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje
dziękuje dziękuje dziękuje ![]() moja 3,5 mm a TŻ 4 mm
|
#4414 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja koleżanka miała storczyka, w połowie wesela już się do niczego nie nadawał, zastaanwiam się też nad kwiatkiem do butonierki dla TŻ, bo mąż tej koleżanki miał tez storczyka, który gdzieś potrafił płatki w międzyczasie i tylko dekoracja została ![]() w ogóle to sie zakochałam CUDO!!!
"Szczęście można znaleźć nawet w najciemniejszych czasach, trzeba tylko pamiętać, aby zapalić światło." Edytowane przez KaMilka4891 Czas edycji: 2014-03-14 o 22:08 |
||
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo po prostu będę miała tylko do kościoła
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak robiłam mojej przyjaciółce PMce na jej weselu.Kamilka,
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
No i czas wstawić zdjęcia Naszych obrączek ...
|
|
#4418 | |
|
Raczkowanie
|
ładne, chociaż na mnie by tak ładnie nie wyglądały i nie chcieliśmy wzorku na obrączkach, fajnie, że są równe, ile mm szerokości??
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
albo Mamo Tobie chyba niewiele sakramentów zostało do przyjęcia. Ale w sumie aż tak bardzo nic nie narzucała ani jakichś swoich wielce pomysłów nie miała, raczej przejmuje się jedzeniem itd. i od jakiegoś czasu obydwie "mamusie" jedynie sugerują lub radzą i mówią zawsze, że zrobimy jak chcemy albo że nie chcą się wtrącac i to nasze wesele sama często proszę o radę. ale zobaczymy jak to będzie bliżej wesela
|
|
#4419 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam ostatnio na weselu, gdzie młodzi nagrali podziękowanie (opowiadali też o zaręczynach, reakcji rodziców na to i na ślub itd). Muszę pomyśleć nad tym, bo te tańce w kółku za bardzo mnie wzruszają ![]() Cytat:
Ale głównie daje jakieś rady, ale dopowiada: "Zrobisz jak będziesz uważała" ![]() Cytat:
![]() Mam prawie identyczny pierścionek
|
|||
|
|
|
#4420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mogę ukraśc pomysły na prezenty oczepinowe? nam Pan z zespołu mówił o podróży z harnasiem w tatry (zestaw harnaś + tatra) i deskorolce (dwie rolki papieru sklejone kartonikiem) PMki też myślałam o tym aparaciku żeby miec gotowe fotki do księgi gości (ale papier jest bardzo drogi - ok. 300zł by nas wyniósł aktualnie myślę w ogóle o czymś takim zamiast księgi gości co myślicie?? spotkałyście się z takim pomysłem?? z podpisami czy bez??
specyficzna, najszczęśliwsza... ![]() razem od 14.07.2009 zaręczeni od 13.01.2012 ślub 2.08.2014r. Edytowane przez patricia_pati Czas edycji: 2014-03-14 o 22:36 |
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
weselna
my obrączek nie mamy narazie a slubw sierpniu - boje sie kupowac teraz, bo mam nadzieje ze do wesela coś uda mi się zrzucić, a nie chce potem zmniejszac obrączek ![]() exist a moze poprostu powiedziec Dj zeby nie puszczal tych piosenek które już były grane raz? nie będą się powtarzać ![]() misia880 to u Was na weselu zamawiają sobie ciocie dla wujków itp ? u nas TYLKO dedykacje są dedykowane Młodym, np od chrzestnej dla pary młodej. nie spotkałam się żeby goście na weselu dedykowali piosenki między sobą enzunio wlasnie dlatego my jeszcze nie kupujemy obrączek, żeby w razie czego ich potem nie zmniejszać ![]() activelifestyle może zadedykować sto lat rodzicom ?my tak robimy, zamiast tanczenia w koleczku madziara889 nie jesteście wyjątkiem - dołączamy do grona niemających zakazanych piosenek mój ma w niedziele urodziny cornflower_girl u nas stoi pudełeczko koło orkiestry " koncert życzeń", jak ktoś zamawia piosenke dla Młodych ( bo u nas tylko dla Młodych się zamawia) to jeśli chce wrzuca do pudełka kase, lub nie. kasa z pudełka idzie dla PM ![]() emdzik swietna fryzura i obrączki ![]() byłam porozglądać się za butami ślubnymi. masakra, na mnie pasuje jedynie nr 35 , i same takie typowo ślubne których potem już nie założę nie chcę takich, nie wiem gdzie ja buty znajde
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i parka na rowerze
|
|
|
#4423 |
|
Zadomowienie
|
piekne obrączki . Czy one są matowe?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko, że na weselu na którym byłam i właśnie taka sięga była to w poprawiny dorwały się do niej dzieciaki i poodbijały tusze dookoła "drzewka" (bo tam akurat drzewko był) i jednym słowem mówiąc "spaprały" pamiątkę ![]() czekooczekolada - dzięki za pomysł
|
|
|
|
|
#4425 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi! Będę w kościele u proboszcza w niedzielę więc z nim porozmawiam
![]() kasia1201 O to powiem Ci, że nie wiedziałam o tym dobrze wiedzieć. No właśnie o to chodzi, że ślub ma być u TŻ w parafii więc wszystko ok według prawa kanonicznego ale.... Moja koleżanka miała bliżej do parafii TŻ to ten ksiądz powiedział, że mają brać ślub w jej parafii bo taki jest zwyczaj;/. A przecież jaka to różnica? Żadna. Prócz kasy... Nie lubię go ogólnie... i miałam kilka niemiły sytuacji... długo by opowiadać. Największe jaja były gdy prosiłam o zaświadczenie, że mam bierzmowanie (potrzebne mi było do świadkowania w sierpniu) to dostałam inne zaświadczenie...hoonda Moi rodzice się nie wtrącają. Teściowa niestety tak. madzixx88, emdzik ![]() patricia_pati fajna sprawa! Nie spotkałam się, ale jaka pamiątka! Powiesić na ścianie w sypialni i jakie wspomnienia od razu idę spać dziewczęta @ mnie dopadło dobrej nocki
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
KaMilka4891już obejrzałam
dziewczyny zagłębiłam się dziś na allegro w zaproszeniach ale nic aż tak mi się nie podoba żeby zamówić i takie mieć
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
projekt własny, do drukarni, koszt 2 zł szt
|
|
#4428 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
PMki! a macie taniec oczepinowy z goścmi za $$??? kochana też mam 35 więc znam ten ból, zastanawiam się nad akces2 czy nie zamówic albo z butyslubne czy też białebuty, ale mam wąską i nie wiem czy będę pasowały... da się je zwrócic w razie czego jeśli są robione na zamówienie??? pewnie nie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() robią wszystko ręcznie i co zechcesz... najpierw projekt, wysyłają zdjęcia projektu itd. akurat są z Torunia, ale pewnie wysyłają też.. my jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy Pani dopasowuje wszystko do przeznaczonych finansów, koperta w gratisie, personalizacje wszelkie też, jedynie chyba nadruk na kopercie dodatkowe 0,20zł za sztukę
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
say-hello Bardzo stylowy kapelusz
mojakaren Z polskich marek, to bardzo ładne sukienki ma Aggi i Motive&More. Friese Gratulacje Co do obrączek - albo gotowe w Waszym rozmiarze, albo na ślub kupcie tymczasowe, po ślubie na spokojnie zamówicie w takim kolorze, wzorze i rozmiarze, jaki Wam najbardziej pasuje.zakrecona_kropka Ładne zaproszenia - który kolor wybraliście? hoonda Mamusie o dziwo są spokojne, wspierające i akceptujące. Za to moja siostra bardzo się wtrąca (jest sporo starsza, matkuje nam). Ale tutaj robimy swoje w tajemnicy - np. miała jakąś znajomą znajomego, która zajmuje się florystyką i bardzo nas na nią zamawiała. Ja nie chciałam jej brać w ciemno, bo ani strony internetowej nie miała, ani zdjęć realizacji. Wybraliśmy florystkę po swojemu, nie mogę się doczekać zobaczenia jej bukietów ![]() gornek Wow, sporo już macie Trzymam kciuki, żeby deficyt szybko się zapełnił ![]() madzix Świetne obrączki - wyglądają bardzo zgrabnie. Kamilka Może jestem dziwna, ale o to, że ktoś z gości założyłby biel, to bym się nie wkurzyła. Chyba, ze to byłaby bardzo strojna sukienka a la ślubna. Lub stara ślubna ![]() "Bożenka" jeśli pójdzie, to chyba w specjalnym bloku tanecznym w godzinach mocno późnych ![]() emdzik Gratuluję obrączek ![]() czekooczekolada A sklepy zagraniczne? U nas niestety ciężko o ładne buty ślubne, zwłaszcza w nietypowym rozmiarze. patricia_pati Spotkałam się z tańcem za pieniądze zbieranymi na wózek. Pomijając zbieranie kasy, to idea tańczenia z dużą ilością osób odbijanego bardzo mi się podoba. Ale jeszcze w moich stronach nikt nie wymyślił czegoś takiego bez wymuszania na gościach dodatkowej kasy.
|
#4431 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() piękne są, gratulacje ![]() też fantastyczne, gratulacje ![]() Cytat:
to tylko zaproszenia
|
||
|
|
|
#4432 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie ma się czego wstydzić, tylko cieszyć swoim świetnym wyglądem, niech się odwracają za Tobą, gadają i zazdroszczą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super! gratulacje ![]() Cytat:
|
|
|
#4433 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam podobny- uwielbiam go!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas ślub cywilny też był zorganizowany w ciągu kilku dni Cytat:
![]() Cytat:
http://www.funindesign.pl/ Nie zamawiałam tam, aczkolwiek się zastanawiam. Może coś Ci się spodoba. Jest to jakaś opcja dla butów tanecznych lub typowo ślubnych Lg_ago, wrzucałaś kiedyś link do przedłużek włosów http://www.luxyhair.com/ Kupiłam je- są śliczne i super miękkie! A kolor jest identyczny jak moich jeszcze ich nie wpinałam, ale póki co jestem super zadowolona![]() Załatwiliśmy (do końca) podróż poślubną Edytowane przez ewaden Czas edycji: 2014-03-15 o 02:28 |
||||||
|
|
|
#4434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mój TŻ to najchętniej by pogo i podobne rytmy tańczył na weselu to taki typ a jego koledzy tym bardziej ..... zastanawiam się nad niespodzianką dla niego ze względu, że mamy zespół, to nagrać pena albo płytkę z takimi rytmami ok 30-50 min i puścić ok 2 w nocy, tak aby dać mu trochę radochy co myślicie ??
|
|
|
|
|
#4435 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym nie wyobrażam sobie tego pogo w garniturze, sukienkach. A co ze starszymi ludźmi? Usiedliby i zaczęli pić z nudów Co innego jedna czy dwie piosenki Wysłane z telefonu |
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudyna-tak, sa zmatowione
blyszczace sa tylko krawedzie Zrobilam fotke w swietle dziennym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rany, jak je nienawidzę zbierania na wózek Poszliśmy na wesele jak byliśmy jeszcze młodzi i piękni, ja chyba nawet niepełnoletnie - sami, bo jego rodzice nas wystawili do wiatru, a to była ich rodzina. I nagle oczepiny, spoko, a później to zbieranie na wózek. Na początku kompletnie nie wiedzieliśmy co to A później okazało się, że zostaliśmy nieliczną parą która jeszcze nie tańczyła. Poświęciliśmy te 50 zł (bo to była najdrobniejsza waluta), zatańczyliśmy. Ale od tego wesela wiem, że absolutnie nie chcę zbierania na wózek/pieluchy/podróż poślubną.U nas będzie drzewko z gotowymi listkami, da się kupić np. na pakamerze, w wybranych przez nas kolorach, Goście będą mieli za zadanie tylko złożyć podpis. I podobno najlepiej sprawdzają się cienkopisy.
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
madzixx88
Bardzo ładne obrączki gratuluję ![]() My nadal czekamy na nasze, mają być do 20 marca. Strasznie mi się dłuży ![]() U nas zapraszanie w pełni, więc cierpię na brak czasu na wizaż. A dzisiaj idziemy do znajomych, będę koleżankę prosiła o świadkowanie ![]() A w niedzielę maraton z zaproszeniami. Znowu
|
|
|
|
#4439 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze, że mi przypomniałyście z tym wózkiem - już dawno nie widziałam tego na oczepinach ale dopiszę do listy dla wodzireja pt.: "Jak-to-zrobisz-to-zginiesz"
![]() Grunt, to nie zmuszać nikogo do dawania a kapela/dj/wodzirej potrafią być różni. Widzę, że tu są PMki z różnych stron Polski a obecnie mam duży problem z kosmetyczką i fryzjerką Może ktoś coś poleci...Mamy cywilny wyjazdowy (rodzina z całej Polski) i w ogrodzie. Potrzebuję poleconej kosmetyczki i fryzjerki dla siebie i sztabu gości, także zamówienie może być duże. Wesele będzie w okolicach Jedliny-Zdroju/Wałbrzycha/Świdnicy . Nie mogę namierzyć żadnej dobrej kosmetyczki. Chciałam panią Katarzynę Surmę z Kreatoru Wizerunku, ale kontakt z nią jest znacznie utrudniony, jeśli chodzi o e-maile i sama nie wiem.... Z fryzjerem to samo. Mieszkam daleko od tych miejscowości - makijaż próbny i fryzura mogą być co najwyżej dzień przed ślubem I nie wiem czy pomysł brania osoby która robi wszystko (rzęsy/makijaż/paznokcie/włosy) to dobry pomysł, czy można być takim specjalistą od kilku rzeczy na raz?
Edytowane przez weselna01 Czas edycji: 2014-03-15 o 08:52 |
|
|
|
#4440 | |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam po łebkach
Cytat:
Mi się pomysł podoba i to bardzo, więc aby wybrnąć z wielkiej klapy na weselu i rozczarowania, że pamiątka nie wyszła. Powycinałam kolorewe baloniki (odcienie niebieskiego i zielonego, bo takie będą później pasowały do naszego salonu) i będę w czasie wesele podchodziła do gości, aby się każdy na baloniku podpisał, potem po weselu sama sobie poprzyklejam baloniki do "plakatu" (my akurat mamy domek unoszony przez baloniki, chciałam tak sybolicznie to ująć, bo każdy z gości będzie miał udział w wyposażaniu i wkańczaniu naszego domu przez koperty, które właśnie przeznacyzmy na ten cel), tak żeby to łądnie się prezentowało i miało ręce i nogi. Przeczytałam, już jedną książkę na nauki, na początku wydawała mi się całkiem znośna, ale na koniec jak doszłam do etapu "zaproście Boga do swojej sypialni", zaplanucie codziennie wieczorem wspólną modlitwę (codziennie taką samą), przed zbliżeniem czytajcie Biblię itp. to już miałam dość. Jeszcze jedna książka przedemną ![]() A jutro jedziemy nagrywać kolejną cześć filmiku na podziękowania dla rodziców, jutro jeszcze idę do mojego lekarza z kolanem znowu, bo coś się po raz kolejny zaczęło dziać.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

Chyba wrzucimy na indeks, bo jedna z moich kuzynek ma na imię Bożenka i mogłaby to bardzo źle odebrać.

! 

moja koleżanka miała storczyka, w połowie wesela już się do niczego nie nadawał, zastaanwiam się też nad kwiatkiem do butonierki dla TŻ, bo mąż tej koleżanki miał tez storczyka, który gdzieś potrafił płatki w międzyczasie i tylko dekoracja została 

15:00