|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
pozniej sprobuje nadrobic.
nie liczac dwoch histerii malej dzien nawet udany ![]() podczas pierwszego spacedu obkupilam mala w pepco,a potem bylismy jeszcze z M. i kupilam kilka rzeczy w 5-10-15. no i w biedrze znalazlam,bodziaki- oczywiscie kupilam:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() ![]() U Ciebie też będzie wszystko dobrze ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() melduję się po usg bioderek, bo mały miał małą dysplazję w lewym, ale wszystko się wykształciło i już nie ma ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mao- pytam o gastrologa bo idziemy z Kacprem, narazie mam przynieść mocz i krew [wyniki] a potem jak bedzie trzeba to inne badania i zastanawiałam sie jakie badania robi gastrolog np. zeby potwierdzic/wykluczyć refluks? chyba gastroskopie, bo przecież nie USG brzucha?? no i jak oni taką gastroskopie moze przeprowadzają małym dzieciom? taka ciekawość bo jeszcze nie wiem co nam powie, wizyta za 2 miechy.;/ nie mam sił, to nie mój dzień, choć rano tak esktra sie zapowiadal .
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
Nie wiedzialam ze moje dziecko ulewa dlatego ze lapczywie je:/ spoko wypowiadaja sie tam ludzie ktorzy nie maja kompletnie nic wspolnego z dziecmi a maja najwiecej do powiedzenia..
Poczulam sie urazona czytajac to.. :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
na Plotkowym na link do tego się natknęłam ale nie smęcę już, mam pytanie czy kawa może zwiększyć ilość kupek u dziecka kp? Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamy fridę, ale nie dajemy rady, za mało werwy w płucach ![]() Chyba się dzisiaj nie witałam ![]() Cały dzień zabiegany, byliśmy u lekarza. Mała ma zmiany na płucach i duszności, dostaliśmy antybiotyk i wypożyczyli nam nebulizator do inhalacji i lekarka przepisała jakiś środek do tego nebulizatora. Synek póki co osłuchowo czysty, ale nie dużo mu brakuje. W poniedziałek do kontroli i zobaczymy co dalej. Mała zważona, nie przybiera na wadze, a raczej spadła nawet. Lekarka w temacie tym jest jakaś nie bardzo, powiedziała że mam dokarmiać mm. Mówię, że po co, skoro mam mleczko swoje, a ona widocznie że nie przybiera na moim mleku, to odpowiedziałam, że jak nie je to jak ma przybierać i taka gadka. Rozszerzenie diety powiedziała ze mamy zacząć od zupki jarzynowej ![]() I teraz nie wiem, pomóżcie, zacząć od kaszki takiej na łyżeczkę, kaszki do butelki czy warzyw? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zadomowienie
|
Hej,
nie ma mnie ostatnio za często, bo przeprowadzka zajmuje mi duuużo czasu, a to co zostaje wykorzystywałam w tym tygodniu na spacery. Obiecuje poprawę jak już osiądę w nowym miejscu.Podczytuje Was za to na ile mogę. Z nowości u nas to właśnie dziś wypatrzyłam u Zuzi pierwszy ząb!! dolna lewa jedynka, wcześnie chyba trochę i nic na to nie wskazywało, nie marudziła bardziej niż zwykle. Co do ludzi obgadujących takie wątki jak nasz to zastanawiam się tylko czy mają aż tak nudne życie, że tylko to im zostało. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że insulina tylko awaryjnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zamówiłam małej karuzelkę o taką allegro.pl/tiny-love-karuzela-podrozna-3w1-wozek-lozeczko-fot-i4028700329.html ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Basiaaa - zdróweczka dla Aurelci ![]() ![]() Patrysia - wow!!! Pierwszy wątkowy ząbulek ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny a powiedzcie proszę dzieci karmione kp a mm maja inny rytm wprowadzania jedzonka, a czy ja mogę np wybrać jeden rytm dla moich bobasów? bo przecież mi się pomerda wszystko, że synkowi to, córci to... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
Wiecie tak a propos tego fb gowna to normalnie odechciewa mi sie tu pisac bo jakies oszolomy potem komentuja tu i tam :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nadrobie bo padam,wybaczcie:p a z tymi komentarzami to faktycznie,musza sie nudzic. masakra ![]() dobranocki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Wtajemniczenie
|
Hej witam się
![]() Spędziłam bardzo przyjemnie cały dzień niepotrzebnie stresowałam się wyjazdem mała spała praktycznie całą drogę ![]() Cytat:
![]() Nie mam siły padam na pyszczek. Przeczytałam o tym jak nas obgaduja...a niech obgadują jak nie mają co robić.Mam na to wylane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2416 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ryba91 oby jutro było lepiej ![]() Basiaaaaaaaaa oj, ![]() Dobrej nocki ![]()
![]() |
#2417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Słodkich snów ![]() Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-03-14 o 23:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
Helou
podczytuje na bieżąco na telefonie ale jak przyjdzie do odpisywania to NIC nie pamiętam ![]() Moje dziecko jadlo dziś miliard osiemset razy a jak poszlo spac to obudzilo się po 1,5 godziny i zjadło po raz miliard osiemset pierwszy ![]() Komentarze w FB- umarlam ze smiechu, uff dobrze ze mi się nie dostalo ani Helence ![]() ![]() ![]() ![]() I mam pytanie- o rozszerzanie diety of course- mam na rozpisce takie zielone liscie warzyw typu rzezucha, salata itp. ![]() ![]() ![]() ![]() Rybka- cos mi się kojarzy, czy ty nie podawalas czegos takiego?
#2419 |
Rozeznanie
|
Hejka! Codziennie w nocy czytam na tel ale to co dziś przeczytałam wprowadziło mnie w osłupienie aż nie mogłam zasnąć
![]() Lineczka podzielam twoje zdanie. Jestem tylko ciekawa czy aby te osoby mając dziecko byłyby takie obeznane i nie szukały kontaktu z innymi mamami. A doczep do dzidzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
mam takie same odczucia jak lineczka. Od razu odechciewa sie tu pisać, wrzucać zdjęcia to ja bede chyba na 3 minuty bo ja potem zapominam usuwać. ;/
Taszanta nie podawałam sałaty , miałam podać szpinak;p ugotowany zbledowany. CHYBA idę spać. ![]() ![]()
#2422 |
Zakorzenienie
|
wiecie ja postanowiłam, że nie będę tutaj wrzucać zdjęć ani moich ani Neli
![]() mieliśmy dzisiaj grodzić podwórko, znaczy dać ogrodzenie bo z sąsiadami nie jesteśmy odgrodzeni i właśnie słyszę że deszcz zaczął padać ![]() w ogóle faktycznie pogoda się zkiepściła mimo że jest 7 stopni to wiatr hula jak głupi i ten deszcz... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Zadomowienie
|
Nie chciałam Was Dziewczyny wystraszyć, ale sama się ostro wkurzyłam jak to zobaczyłam. Tak się zastanawiam czy nie bezpieczniej byłoby pisać w zamkniętym klubie? Co myślicie o tym ?
Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka[COLOR="Silver"] Edytowane przez dizi Czas edycji: 2014-03-15 o 06:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
WITAM ![]()
![]() |
#2425 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry u nas dzisiaj noc super, Zuzia dała pospać do 7:40 ale nie może być tak pięknie. Dopadła nas pierwsza chorobą
![]() A pogoda u nas też brzydka niby 10 stopni ale wiatr taki że łeb urywa Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
#2426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamkniety klub to fajna sprawa,ale nie mozna podczutywac z aplikacji ![]() u nas tez deszczowo i zimno,wiec nici ze spaceru ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Mój dzieć zaczął dzisiaj buszować o 6.30 i za nic nie dała się ponownie uśpić. Na szczęście po ponad godzinie zabawy usnęła, a ja zamiast się jeszcze przespać usiadłam przed komputerem. Czy u Was też jest taka okropna pogoda dzisiaj? U mnie wieje na całego, pada, jest szaro i ponuro. Dzisiaj ze spaceru nici. ![]()
![]() |
#2428 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry !
U nas dziś dzień zaczął się o 5.30 ![]() ![]()
#2429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Zakorzenienie
|
mao zdrówka, a co małej dolega??
my od 5.30 nie spimy, bo maz do pracy szedl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.