Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-15, 09:06   #3991
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Latte88,uu to faktycznie nieciekawie :/ W sumie jak można na siłę przebywać w miejscu,gdzie panuje taka atmosfera. Nic wbrew sobie.
A zresztą czym my się martwimy,skoro jesteśmy z Tż a nie z teściami
Ja do swojej teściowej też mam uraz,bo raz mnie widziała na ulicy i powiedziałam dosyć głośno"dzień dobry" to udawała,że hmm... nie słyszy? Co nie sposób było nie słyszeć,bo mam donośny głos. A drugi raz jak mnie zobaczyła to przeszła na drugą stronę ulicy A czemu to nie wiem,bo po miesiącu jak już z Tż ją wieźliśmy to już była w sumie normalka.

88Ekaterina88, to chyba program Perfekcyjna Pani Domu byś wygrała z palcem w nosie,skoro takie porządki na błysk robisz

agnes 20,o to gratuluję jeżeli to synek

anesh_,na dziecku nie ma co oszczędzać Zasługuje na wszystko co najlepsze

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 09:09   #3992
Aliszcze
Zakorzenienie

morze bym i piła wodę kokosową, gdyby nie to, że malo co moge pic, bo mi potem niedobrze ale dobrze wiedzieć, że jest taka dobra

my mamy osobne konta ale pieniądze traktujemy jakow spólne, mąż bez problemu może zajrzeć na moje konto a ja na jego. Mąż oplaca wszystkie rachunki ja sporo na jedzenie wydaję, ale wszelkie dodatkowe wydatki to wspólnie, bardziej mąż, bo więcej ode mnie zarabia (gdzie to równouprawnienie).

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 09:11   #3993
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Latte88,uu to faktycznie nieciekawie :/ W sumie jak można na siłę przebywać w miejscu,gdzie panuje taka atmosfera. Nic wbrew sobie.
A zresztą czym my się martwimy,skoro jesteśmy z Tż a nie z teściami
Ja do swojej teściowej też mam uraz,bo raz mnie widziała na ulicy i powiedziałam dosyć głośno"dzień dobry" to udawała,że hmm... nie słyszy? Co nie sposób było nie słyszeć,bo mam donośny głos. A drugi raz jak mnie zobaczyła to przeszła na drugą stronę ulicy A czemu to nie wiem,bo po miesiącu jak już z Tż ją wieźliśmy to już była w sumie normalka.

88Ekaterina88, to chyba program Perfekcyjna Pani Domu byś wygrała z palcem w nosie,skoro takie porządki na błysk robisz

agnes 20,o to gratuluję jeżeli to synek

anesh_,na dziecku nie ma co oszczędzać Zasługuje na wszystko co najlepsze
aż tak perfektycjna nie jestem
Wiem co nalezy sprzatnac i jak

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 09:20   #3994
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
dla chłopaka tzn. synusia
Wszystko wporządku wyszło ? Jaki duży już ?
Tak z dzidzią wszystko ok. Kość nosowa jest, przezierność karkowa 1,8 mm. pozostałe pomiary też wszystko w normie. Maluszek ma 66,9 mm w 13 tc . Wymiar jest dokładnie taki jak powinien być wg om, a usg które robiłam 3 dni wcześniej pokazywało że dzieciaczek jest młodszy o 5 dni. To możliwe żeby tak szybko nadrobił?No i pierwszy raz usłyszeliśmy serduszkoZ tą płcią jeszcze się za bardzo nie nastawiam, bo wiadomo wcześnie jeszcze, ale fajnie by było jak by jednak był synuś. A i lekarz bardzo się zdziwił że mój ginekolog każe mi jeszcze brać luteinę bo wg niego wszystko jest w idealnym porządku i nie ma już żadnego zagrożenia dla dzidzi.Potem spróbuje wrzucić foto.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 09:40   #3995
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Tak z dzidzią wszystko ok. Kość nosowa jest, przezierność karkowa 1,8 mm. pozostałe pomiary też wszystko w normie. Maluszek ma 66,9 mm w 13 tc . Wymiar jest dokładnie taki jak powinien być wg om, a usg które robiłam 3 dni wcześniej pokazywało że dzieciaczek jest młodszy o 5 dni. To możliwe żeby tak szybko nadrobił?No i pierwszy raz usłyszeliśmy serduszkoZ tą płcią jeszcze się za bardzo nie nastawiam, bo wiadomo wcześnie jeszcze, ale fajnie by było jak by jednak był synuś. A i lekarz bardzo się zdziwił że mój ginekolog każe mi jeszcze brać luteinę bo wg niego wszystko jest w idealnym porządku i nie ma już żadnego zagrożenia dla dzidzi.Potem spróbuje wrzucić foto.
no to superowo

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-15, 09:48   #3996
Metamfetaminax
Zakorzenienie

agnes 20,może po prostu lekarz niedokładnie wtedy Ci zrobił usg i dlatego tak Ci wyszło Albo po prostu maluch nadrobił

Jak ja lubię takie wieści jak na usg jest wszystko w porząsiu

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-03-15, 10:24   #3997
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Meta kiedy masz teraz wizytę ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-15, 10:39   #3998
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
O to widzę że nasi Tż pracują w tym samym fachu U nas jest praktycznie tak samo, spłacamy kredyt na budowę domu i mąż pracuje często na 3 a czasami nawet na 4 etatach więc rzadko go widuję w domu. Ale przed porodem chcemy jeszcze wykończyć poddasze i wiadomo kasa potrzebna.Dużo pracuje ale nie mogę na niego narzekać, lubi porządek i to częściej on mi zwraca uwagę że czegoś tam po sobie nie sprzątnęłam, ale jak widzi że jestem chora i źle się czuje to też sam bierze odkurzacz i sprząta i myje podłogi. Wczoraj byliśmy na usg genetycznym i mąż po raz 1 zobaczył dzidzię i w końcu chyba do niego dotarło że tam w brzuszku siedzi mały człowieczekI do tego jeszcze w dodatku wygląda na to że syn. No i teraz na każdym kroku słyszę" Nie kichaj tak głośno, bo go stresujesz", "zjedz coś, a nie głodzisz mi syna" itd. No i wygania mnie cały czas do łóżka bo jestem przeziębiona.
super wieści więcej takich

a ja dziś oficjalnie zaczynam 16 tydzien, przeziębienie już mi przechodzi także jest coraz lepiej, natomiast pogoda u mnie straszna zimno, pada i wogole ble, także zaraz pod kołderkę wskakuję

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 10:46   #3999
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dziewczyny nie mogę was nadrobić
Jestem u rodzicow w domu i tu jest notebook i źle mi się czyta i w ogole wolno chodzi net
Monika nie powinnas tego po nim sprzatac on jest jakiś niepoważny.... co za wstretna fleja

A pro po ja nie mam zielonego pojęcia jak mam mowic do tesciow?bo mama i tata tez odpada a wy jak mówicie??
ide czytac was dalej

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 10:48   #4000
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie mogę was nadrobić
Jestem u rodzicow w domu i tu jest notebook i źle mi się czyta i w ogole wolno chodzi net
Monika nie powinnas tego po nim sprzatac on jest jakiś niepoważny.... co za wstretna fleja

A pro po ja nie mam zielonego pojęcia jak mam mowic do tesciow?bo mama i tata tez odpada a wy jak mówicie??
ide czytac was dalej
ja mówię Marek i Violetka, bo ja raczej na razie nie mogę sie przełamać żeby powiedzieć mamo i tato Za to moj tż zaraz po slubie mowi mamusiu i tatusiu do moich rodzicow Także zależy od człowieka

Kupiłam chleb tostowy i na kolacje bedą tosty a na obiad spagetii a przed chwila zjadłam bułeczke z zapiekanym serkiem na górze i zaraz jeszcze jedną zjem

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-15, 10:57   #4001
Mo_onika_ika
Rozeznanie

A ja siedzę w szkole i jakiś katar okropny mnie dopadł :/ ledwo oddycham a zajęcia do 18 :/ jeszcze kichac ciągle mi się chce...
U was też dzisiaj pogoda taka straszna? Wieje, pada, zimno

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 11:07   #4002
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
A ja siedzę w szkole i jakiś katar okropny mnie dopadł :/ ledwo oddycham a zajęcia do 18 :/ jeszcze kichac ciągle mi się chce...

jeszcze nie pada ale wieje i jest zimno ale taka pogode zapowiadali na week

Stary 2014-03-15, 11:14   #4003
Aliszcze
Zakorzenienie

ja mówię do teściow "mama,tata", ale ja ich lubię, więc jakoś problemu nie mialam z tym. Mój mąż do moich rodziców też mówi "mama,tata", choć teraz częściej mówimy do naszych rodziców "babcia,dziadek", z racji tego, że daliśmy im wnuczkę

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 12:16   #4004
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana*** nie mysl sobie ze tylko ty masz taki benc
ja wlasnie zalozylam spodniczke( dupa jak 3 drzwiowa szafa) i obcisla czarna bluzke i az sama nie wierze jaki mam brzuch
ostatnio chodzilam w luźnych bluzach i wlasnie teraz dopiero widze co sie dzieje hehe
to dobrze

Cytat:
ja mam taki brzuchol jak zjem obiad
Wogule wydaje mi sie, że wasze brzuszki będą jak pomidorki takie okrągłe a moj długi jak ogorek
będzie dobrze, nie martw się zresztą nie ważny kształt ważna zawartość

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Ja po odstawieniu luteiny czułam się dzisiaj jak nowo narodzona. Aż do teraz - teraz mogłabym iść już spać Dzisiaj wrócił mój teść z wyjazdu i w prezencie przywiózł mi perfum - Elie Saab Le Parfum kocham ten zapach. Bardzo długo utrzymuje się na skórze.
w którym jesteś tygodniu? od którego tyg brałaś? ja mam teraz odstawić ale trochę się boję

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
bezaczek7 bardzo proszę, zdjęcie mojej kuchni
super! ślicznie macie

Cytat:
ja już od dawna mam go dosyć. Nic nie robi, wszystkiego wymaga. Nawet śmieci nie wyniesie. Nasza sypialnia wygląda koszmarnie. On śpi od okna. Za łóżkiem pełno śmieci, butelek, na parapecie góra naczyń...Potrafi zdjąć skarpety i rzucić w nogi łóżka i iść spać. Rok temu skończyliśmy remont salonu... I do tej pory pół balkonu starych mebli czeka na wyniesienie, jakieś obrazy, półki czy nie wiem co popakowane i stoi w salonie..Jest po części informatykiem i cholera w salonie stoją 4 rozebrane komputery od 3 miesięcy!!! Wraca z pracy, otwiera lodówkę weźmie 3 ostatnie kabanosy i opakowanie zostawi w lodówce. Wszędzie jest syf...Ja już nie mam siły tego sprzątać...Albo osra kibel i co go to obchodzi...przecież kobieta jest od tego żeby posprzątać...goli się w łazience to zostawi kłaki na półce pod lustrem, w zlewie, na szafce pod zlewem i podłodze...i weź tu się kobieto nie wku** Aaaa i zza łóżka oprócz góry śmieci wystaje dokładnie 6 kartonów po pizzy...ciekawe tylko czy pustych Zrobiłabym zdjęcie jak wygląda nasze mieszkanie w które tyle serca włożyłam ale mi wstyd. Już świnie w chlewie mają ładniej
I jeszcze ma pretensje że się czepiam itp...no kur** a kto by się nie czepiał?? Mam iść po jego matke i pokazać jak syna wychowała cudownie? że teraz ja płacze i nie wiem od czego mam zacząć sprzątani a on się włóczy z kolegą? I jeszcze pretensje przed wyjściem czemu spodnie nie wyprasowane.. no cholera jasna przez 4 dni ciągle prałam, suszyłam, zmywałam górę naczyń, myłam lodówkę, kibelek, łazienkę, odkurzałam, zbierałam śmieci, wynosiłam je bo on nie raczył...on nie rozumie że jest mi ciężko.. jak pracowałam też nic nie robił tylko pretensje.. muszę się zastanowić jeszcze 5 razy czy chce z nim wychowywać dziecko...
ło matko... współczuję ale wierzę, że dojdziecie do porozumienia

Cytat:
Pijecie wodę kokosową ?
Podobno jest dlbra dla ciezarnych :
"Po wodę kokosową chętnie również sięgają kobiety w ciąży. Przede wszystkim napój poprawia krążenie, trawienie oraz prawidłowe nawodnienie organizmu w tym okresie. Pijąc wodę w ciąży łatwiej przyswajamy witaminy rozpuszczalne w wodzie, m.in. kwas askorbinowy i witaminy z grupy B, mające kluczowe znaczenie dla prawidłowego rozwoju płodu w łonie matki. Fanki wody kokosowej twierdzą również, że pozwala ona zmniejszyć przykre dolegliwości pojawiające się w czasie ciąży, takie jak mdłości czy zgaga...
Ale po napój pochodzący z wnętrza młodego kokosa mogą, według specjalistów, siegać też nawet małe dzieci. Wszystko dzięki temu, że woda kokosowa zawiera kwas laurynowy, który naturalnie występuje w mleku matki. Ponadto płyn nie wywołuje alergii, nie zawiera cholesterolu ani laktozy. I najważniejsze- jest produktem naturalnym!"
a gdzie to się kupuje?

Cytat:

heeej! ja dzisiaj pierwszy raz od dłuższego czasu z rana nie miałam napiętego, bolącego brzuszka
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 12:18   #4005
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam taki katar że na oczy ledwo widzę, leje się nie tylko z nosa, ale i łzy ciurkiem lecą. Pogoda okropna,wieje strasznie, zimno, teraz akurat nie pada ale całą noc lało.
Jeśli chodzi o teściów to ja do swoich zwracam się bezosobowo, do teścia może i bym się przełamała i powiedziała tato, ale do teściowej nie przeszłoby mi chyba mamo przez gardło.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 12:42   #4006
Blondi Banana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
To nieciekawie,szkoda,ze nieasz własnych pieniędzy,wtedy byłoby napewno łatwiej. Chociaż z drugiej strony jezeli macie zamair wziąć kredyt to moze maz oszczędza by dołożyć z własnej kieszeni?
Oszczędza właśnie na wpłatę własną i urządzenie mieszkania. Na szczęście meble będziemy mieć raczej za darmo, bo teść jest stolarzem i zawodowo robi meble. Więc mąż jedzie do niego i razem z nim i szwagrem wszystko zrobią Tylko, że jak kupimy mieszkanie to dalej będzie oszczędzać na wcześniejszą spłatę kredytu...

Cytat:
Pijecie wodę kokosową ?
Podobno jest dlbra dla ciezarnych
Ale woda kokosowa, a nie mleko kokosowe takie ze sklepu, tak?

Cytat:
Ja mówię mamo, tato. Ale używam trochę innej formy. Nie mówię np. "chcesz mamo cośtam", tylko mówię: "czy mama chce". Więc jakiś dystans jest zachowany

Cytat:
U nas tak samo. Ale ja jestem zachwycona, bo strasznie lubię taką "listopadową" pogodę Szczególnie jak na dwór nie trzeba wychodzić i można pić ciepłą herbatkę
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 12:43   #4007
etusiaaa
Wtajemniczenie

ja do moich tesciow mowie "mama, tata", ale staram sie omijac te slowa. Myślę ze jak dzidzius sie urodzi to bedzie babcia i dziadek.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 12:47   #4008
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
ja do moich tesciow mowie "mama, tata", ale staram sie omijac te slowa. Myślę ze jak dzidzius sie urodzi to bedzie babcia i dziadek.
babcia i dziadek szybciej przejdą

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Co do Wody kokosowej to tak, a nie mleko kokosowe. Ponoc bardzo dobra, piją ją nawet piłkarze - ale nie nasi Niestety moja siostra szuka jej w pl bo ona to na dietach ciągle itd. i nie może jej znaleźć, może w sklepach z bio zywnością będzie, albo w kauflandzie bo cos na necie wyszukałam. Może być napis woda kokosowa albo coco juice

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-15, 13:05   #4009
małaPaulina
Wtajemniczenie

musze się pochwalić
kupiłam sobie 10 par majtek i 10par skarpet bo już chodziłam w strasznych szmatach a majtki wszystkie i tak miałam za male wiec musiałam pokupować xl ech ale ciesze się ze mam w czym chodzic
wydalam 130zl ale trudno,potrzebowalam bielizny i skarpet także

Stary 2014-03-15, 13:48   #4010
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
Ach, wiem co miałam jeszcze napisac. Byłam wczoraj z moją córcią u dermatologa, bo wyszły jej na skórze takie dziwne plamki, które szczególnie nasilają się po kąpieli i wogóle są takie dziwne. Byłam przekonana, że to uczulenie na chlor, bo pierwszy raz wylazły jej po basenie, ale okazało się, że to alergia pokarmowa. Plamki są bardziej widoczne po kąpieli i basenie, bo skóra dziecka jest delikatniejsza i bardziej ukrwiona niż dorosłego i stąd takie wrażenie. Oczywiście musimy dojść na co ma uczulenie (dieta eliminacyjna), maści, ubranka bez barwników i właściwe kosmetyki do kąpania. Poszłam więc dziś do apteki. Kupiłam Oilatum emulsję do kąpania, mydełko w kostce Oilatum i krem emolientowy Mediderm i 120 zł nie moje. Wrrrrr.... ale czego się nie robi dla swojego szkraba

A tak na marginesie - Oilatum jest super, hiper, ekstra!!! Stosowałam jak się córcia urodziła do kąpania i byłam zachwycona. Nie potrzebowałam żadnych płynów, mydełek, czy innych kosmetyków do kąpania. Polecam szczególnie mamom pierwszych dzieciaczków.
My kąpiemy w emolium.
Szkoda,ze nie.mowilas,bo ja mam mediderm, przeslalabym Ci, stosowałam dla cory,a teraz mi alergolog kazała jakiś z ziaji, kuracja nawilżająca.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
ja już od dawna mam go dosyć. Nic nie robi, wszystkiego wymaga. Nawet śmieci nie wyniesie. Nasza sypialnia wygląda koszmarnie. On śpi od okna. Za łóżkiem pełno śmieci, butelek, na parapecie góra naczyń...Potrafi zdjąć skarpety i rzucić w nogi łóżka i iść spać. Rok temu skończyliśmy remont salonu... I do tej pory pół balkonu starych mebli czeka na wyniesienie, jakieś obrazy, półki czy nie wiem co popakowane i stoi w salonie..Jest po części informatykiem i cholera w salonie stoją 4 rozebrane komputery od 3 miesięcy!!! Wraca z pracy, otwiera lodówkę weźmie 3 ostatnie kabanosy i opakowanie zostawi w lodówce. Wszędzie jest syf...Ja już nie mam siły tego sprzątać...Albo osra kibel i co go to obchodzi...przecież kobieta jest od tego żeby posprzątać...goli się w łazience to zostawi kłaki na półce pod lustrem, w zlewie, na szafce pod zlewem i podłodze...i weź tu się kobieto nie wku** Aaaa i zza łóżka oprócz góry śmieci wystaje dokładnie 6 kartonów po pizzy...ciekawe tylko czy pustych Zrobiłabym zdjęcie jak wygląda nasze mieszkanie w które tyle serca włożyłam ale mi wstyd. Już świnie w chlewie mają ładniej
I jeszcze ma pretensje że się czepiam itp...no kur** a kto by się nie czepiał?? Mam iść po jego matke i pokazać jak syna wychowała cudownie? że teraz ja płacze i nie wiem od czego mam zacząć sprzątani a on się włóczy z kolegą? I jeszcze pretensje przed wyjściem czemu spodnie nie wyprasowane.. no cholera jasna przez 4 dni ciągle prałam, suszyłam, zmywałam górę naczyń, myłam lodówkę, kibelek, łazienkę, odkurzałam, zbierałam śmieci, wynosiłam je bo on nie raczył...on nie rozumie że jest mi ciężko.. jak pracowałam też nic nie robił tylko pretensje.. muszę się zastanowić jeszcze 5 razy czy chce z nim wychowywać dziecko...
Strasznie wspolzuje! Nie dziwie się,ze jesteś tak zdenerwowana, nie wiem co Ci kochana poradzić...
My na s,czescie robimy razem,albo tz mnie z domu wygania i sam sprząta,obiad gotuje.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość
Oszczędza właśnie na wpłatę własną i urządzenie mieszkania. Na szczęście meble będziemy mieć raczej za darmo, bo teść jest stolarzem i zawodowo robi meble. Więc mąż jedzie do niego i razem z nim i szwagrem wszystko zrobią Tylko, że jak kupimy mieszkanie to dalej będzie oszczędzać na wcześniejszą spłatę kredytu...

Szczególnie jak na dwór nie trzeba wychodzić i można pić ciepłą herbatkę
Z jednej strony podejście dobre, z drugiej - coś przecież trzeba mieć z życia.

Ciekawe podejście do "listopadowej pogody". Ale jednak z dzieckiem łatwiej na zewnątrz.

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2014-03-15 o 13:30
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 13:50   #4011
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:

ide czytac was dalej
Też miałam z tym problem. "Mamo, tato" nie przeszłoby mi przez gardło. Moja mama zmarła jak miałam 6 lat, więc już dawno nie używałam tego słowa... Macochę miałam od 15 r.ż. i do niej też nie mówiłam mamo... Aż P wprost zapytał się mojej teściowej jak. To chciała żeby po imieniu... Ale to też tak głupio... Nie mogłam się przemóc. Jak do niej po imieniu to i do teścia? On by raczej nie chciał. Mówiłam więc bezosobowo i przeszło przez te kilka lat. A teraz się zgrabnie wychodzi z opresji: babcia i dziadek

Wczoraj pisałyście o tych frytkach! Dziś zaproponowałam TŻowi na obiad i przeszło - nawet smażył i powiedział, że częściej musimy sobie je robić Mieliśmy do nich pstrąga pieczonego i surówkę z marchewki i jabłka.

Dziś mała być ładna pogoda i mieliśmy jechać do Magurskiego Parku Narodowego, ale jest paskudnie... Odwołaliśmy nocleg. Jeszcze tam pojedziemy! Dziś wieje mocno, pada, jeszcze zapowiadają śnieg popołudniu... Z pogodą nigdy nie wiadomo do końca...
Stary 2014-03-15, 13:53   #4012
Mona2014
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Dopiero się zarejestrowałam
Jestem w 12 tyg 5d c.
To moja druga ciąża
termin porodu 19/23 wrzesień

Napiszcie proszę czy są na tym forum wrześniowe ciężaróweczki z Warszawy...a tak wogóle to oczywiście serdecznie witam wszystkie wrześniowe brzuszki
Mona2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 15:18   #4013
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Paulina,ja na razie na pani,bo małżeństwem nie jesteśmy,ale jak przyjdzie co do czego to będę mówić bezosobowo albo dalej pani,bo nigdy przez gardło nie przejdzie mi "mamo" do innej osoby

Wczoraj wypiłam kawę i znowu bolą mnie łydki :/ więc już wiem chyba skąd ten ból... 5 dni temu też jakoś kawę piłam,to bolały mnie łydki bardzo i uda i przeszło jak przez 2 dni nie piłam a teraz znowu... Ehh...jednak to prawda z tym wypłukiwaniem magnezu.

Stary 2014-03-15, 16:54   #4014
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Chyba od czwartku do Was nie zaglądałam właśnie w czwartek miałam wizytę u gin i wyszlam z gabinetu tak poirytowana że nawet nie chcialo mi się tego opisywac. Moja gin tym razem wzięła 100zl za nic! Usg zrobila ba nawet nagrala mi na pendrivea ale nic nie opisywala :/ nie wiem nawet ile mierzy moja kruszyna potem doczepila się do wynikow glukozy które widziała wczesniej i niby bylo ok a teraz od razu źle. No to oczywiscie skierowanie pfff tylko ze za wszystko sama place no i jeszcze kilka dodatkowych badań łącznie z tsh. Wczoraj bylam zrobić wyniki i zostawiłam w lab 78zl :banghead: wyniki glukozy ok ale tsh masakra bo norma w ciazy to 2,5 a ja mam 23,5 po konsultacji z moją endo biorę podwójna dawkę hormonów i za dwa tyg znowu badania.

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:22   #4015
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Chyba od czwartku do Was nie zaglądałam właśnie w czwartek miałam wizytę u gin i wyszlam z gabinetu tak poirytowana że nawet nie chcialo mi się tego opisywac. Moja gin tym razem wzięła 100zl za nic! Usg zrobila ba nawet nagrala mi na pendrivea ale nic nie opisywala :/ nie wiem nawet ile mierzy moja kruszyna potem doczepila się do wynikow glukozy które widziała wczesniej i niby bylo ok a teraz od razu źle. No to oczywiscie skierowanie pfff tylko ze za wszystko sama place no i jeszcze kilka dodatkowych badań łącznie z tsh. Wczoraj bylam zrobić wyniki i zostawiłam w lab 78zl :banghead: wyniki glukozy ok ale tsh masakra bo norma w ciazy to 2,5 a ja mam 23,5 po konsultacji z moją endo biorę podwójna dawkę hormonów i za dwa tyg znowu badania.

nio to chyba dobrze , ze kazala Ci zrobić to tsh bo moglas od razu zareagować, mi tez moja kazala zrobić te badanialepiej dmuchac na zimne, a glukozy ile mialas ze lekarce się nie spodobalo? 100 zl z nagraniem to nie tak drogo , my z opisem i nagraniem to zapalcilismy 170 zl i tak u nas nie jest to tak drogo, 100 zl ksoztuje sama wizyta z wywiadem i ewentualnie z badaniem podwozia:P
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:02   #4016
nmartyna
Zadomowienie

Ale tu dzisiaj cisza...
Chyba wszystkie mamusie odpoczywają...
Mężulek pojechał rano do pracy, wróci jutro, a ja sobie ogarnęłam mieszkanko (w końcu ) spacerkiem do rodziców, a teraz siedzę sobie sama przed TV... Leniwy i samotny wieczór się szykuje... Jak ja tego nie lubię! No ale cóż... Jutro mężuś wraca i cały dzień spędzimy razem
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:26   #4017
DorissiriD
Rozeznanie

Rzeczywiście cisza tu!

Popołudniu pojechaliśmy całą rodzinką do galerii na upolowanie spodni/legginsów lub czegokolwiek dla mnie poniżej pasa. Córa spisała się rewelacyjnie, wytrzymała hałas, ruch i dzielnie szła na półtorarocznych nóżkach. Niemniej cierpliwy był tż który po prostu nienawidzi galerii! Wytrwał! Chwała mu za to. I jeszcze się zadeklarował, że raz na jakiś czas może ze mną iść do galerii. Lubię z nim iść bo mi powie prosto z mostu: to beznadziejne, to za drogie itp. Kupiłam wkońcu legginsy w NewYorkerze za niecałe 40zł. To był pierwszy sklep do którego weszliśmy. Obeszliśmy 2 piętra galerii i kupiliśmy w tym właśnie (na 3 piętro zabrakło nam sił).

A teraz kąpiel i spać
Stary 2014-03-15, 19:44   #4018
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
nio to chyba dobrze , ze kazala Ci zrobić to tsh bo moglas od razu zareagować, mi tez moja kazala zrobić te badanialepiej dmuchac na zimne, a glukozy ile mialas ze lekarce się nie spodobalo? 100 zl z nagraniem to nie tak drogo , my z opisem i nagraniem to zapalcilismy 170 zl i tak u nas nie jest to tak drogo, 100 zl ksoztuje sama wizyta z wywiadem i ewentualnie z badaniem podwozia:P
U mnie wizyta kosztuje 100zl i usg mam na zyczenie za nagranie tez się nie płaci. A glukoza jej się nie podobala bo przy pierwszym badaniu na czczo mialam 98 a norma to 115. Wczoraj na czczo mialam 88 a po wypiciu glukozy 97 gdzie norma po wypiciu jest 153 wiec cukier mam ok. A jak chodzi o tsh to ja mam całkowicie usunięta tarczyce i hormony muszę brac do końca życia.

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

Edytowane przez perelka_np
Czas edycji: 2014-03-15 o 19:45
perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:46   #4019
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
U mnie wizyta kosztuje 100zl i usg mam na zyczenie za nagranie tez się nie płaci. A glukoza jej się nie podobala bo przy pierwszym badaniu na czczo mialam 98 a norma to 115. Wczoraj na czczo mialam 88 a po wypiciu glukozy 97 gdzie norma po wypiciu jest 153 wiec cukier mam ok. A jak chodzi o tsh to ja mam całkowicie usunięta tarczyce i hormony muszę brac do końca życia.

o ja tez mialam taka glukoze i mi nie powiedziala ze cos nie tak tylko ze w normie:P
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:08   #4020
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mona2014 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Dopiero się zarejestrowałam
Jestem w 12 tyg 5d c.
To moja druga ciąża
termin porodu 19/23 wrzesień

Napiszcie proszę czy są na tym forum wrześniowe ciężaróweczki z Warszawy...a tak wogóle to oczywiście serdecznie witam wszystkie wrześniowe brzuszki
Ja
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości