Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.23 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-15, 14:46   #4501
blanche_
Rozeznanie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.23

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
A przy pierwszej umowie nie chcą mieć wglądu do jakiegoś rachunku np. za gaz, prąd?
Ewentualnie popytajcie jak jest z upoważnieniem czy takie zwykłe wystarczyłoby czy trzeba mieć tylko notarialne.

Idziesz do playa i mówisz że chcesz przenieść numer na play kartę.
Byłam na w tygodniu podpisywać umowe i własnie mówiła że chcą to tylko dla osób które nie są klientami play W każdym razie tak mi powiedziano.
Stary 2014-03-15, 15:34   #4502
Krzaki_w_stodole
Zadomowienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;45587035]O to mi chodziło [/QUOTE]

to ja dobrze o tym wiem
Stary 2014-03-15, 16:08   #4503
ld2GdYYL1cb
Zakorzenienie

czy jak zablokuje kogos na Instagramie to ta osoba otrzymuje o tym powiadomienie?
ld2GdYYL1cb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 16:15   #4504
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Ale jaką masz diagnozę: lordoza?, kifoza?, skolioza?, i czy lędźwiowe czy szyjne czy zupełnie coś innego?
Od tego zależy rodzaj ćwiczeń korekcyjnych. Warto zasięgnąć porady specjalisty jeśli tego nie zrobiłaś do tej pory.
nie mam aparatu, żeby zrobić zdjęcia, ale tż twierdzi, że mój kręgosłup wygląda jak ten na śrdkowym rysunku (szczególnie część piesiowa, lędźwiowa jest jeszcze bardziej wygięta niż na ilustracji, więc jest sliczna literka S).

Nie pamiętam dokładnej nazwy, co to to jest, ale w wieku szkolnym chodziłam na zajęcia korekcyjne. Niestety, zrezygnowałam po tym, jak zorientowalam się, ze dzieciaki z garbem, z lustrzanym odbiciem mojej wady postawy itp wykonywały te same ćwiczenia.
Wg mnie bez sensu, bo jeśli jedna osoba ma kręgosłup wykrzywiony w prawą stronę, to robi tak, żeby go wyprostować. A jeśli inna osoba, mająca kręgosłup wygięty w lewą stronę i wykonuje ćwiczenia takie same, jak ta pierwsza osoba, to tylko pogłębia swoj schorzenie.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

a, i jeszcze zapytam:

moja siostra jest w ciązy, chciałabym zacząć komletować zestaw ubranek dla dziecka (wiadomo, dwie sztuki w tym tygodniu, trzy w kolejnym i trochę się uzbiera ) - zastanawiam się, jaki rozmiar kupować? w sumie nie wiadomo, jakie duże urodzi się dziecko :/

jak myslicie?
Stary 2014-03-15, 16:27   #4505
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
Nie pamiętam dokładnej nazwy, co to to jest, ale w wieku szkolnym chodziłam na zajęcia korekcyjne. Niestety, zrezygnowałam po tym, jak zorientowalam się, ze dzieciaki z garbem, z lustrzanym odbiciem mojej wady postawy itp wykonywały te same ćwiczenia.
Wg mnie bez sensu, bo jeśli jedna osoba ma kręgosłup wykrzywiony w prawą stronę, to robi tak, żeby go wyprostować. A jeśli inna osoba, mająca kręgosłup wygięty w lewą stronę i wykonuje ćwiczenia takie same, jak ta pierwsza osoba, to tylko pogłębia swoj schorzenie.
A weź nic nie mów nawet, ja w zerówce raz czy dwa poszłam na korekcyjne, idiotyczne ćwiczenia - wszyscy robili to samo, niezależnie czy mają skrzywienie kręgosłupa, płaskostopie, wystające żebra, nierówne ramiona czy co tam jeszcze dzieciakom dolega.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 16:31   #4506
cholernarejestracja
Copyraptor

Lapida, błędne myślenie, bo niektóre ćwiczenia wzmacniają mięśnie głębokie kręgosłupa które powinny utrzymywać kręgosłup w odpowiedniej pozycji ale tego nie robią, więc kręgosłup tak pozbawiony "stelażu" zaczyna się wykrzywiać, ale w którą stronę to już może zależeć od nawyków i osobistych tendencji. Więc nie do końca.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 16:33   #4507
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:

a, i jeszcze zapytam:

moja siostra jest w ciązy, chciałabym zacząć komletować zestaw ubranek dla dziecka (wiadomo, dwie sztuki w tym tygodniu, trzy w kolejnym i trochę się uzbiera ) - zastanawiam się, jaki rozmiar kupować? w sumie nie wiadomo, jakie duże urodzi się dziecko :/

jak myslicie?
Ja bym nie brała tych najmniejszych tylko takie o rozmiar czy dwa większe. W ogóle pokupowałabym kilka rozmiarów, siostra pewnie i tak sama coś kupi, nie opiera się tylko na Tobie? A takie malutkie dziecko szybko wyrasta więc kup kilka w tym rozmiarze, kilka w większym i kilka w jeszcze większym.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 16:37   #4508
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Lapida, błędne myślenie, bo niektóre ćwiczenia wzmacniają mięśnie głębokie kręgosłupa które powinny utrzymywać kręgosłup w odpowiedniej pozycji ale tego nie robią, więc kręgosłup tak pozbawiony "stelażu" zaczyna się wykrzywiać, ale w którą stronę to już może zależeć od nawyków i osobistych tendencji. Więc nie do końca.
no ok, część ćwiczeń może być taka sama, bo działa na te mięsnie, o których piszesz.
Ale wszystkie? Na wszystkich zajęciach? Żadnego podziału na grupy?

Można powiedziec, że wszystkie ćwiczenia były na ten kręgosłup - ale sorry, w takim razie prowadzący powinien też korygować wady dzieląc uczniów na odpowiednie grupy

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Ja bym nie brała tych najmniejszych tylko takie o rozmiar czy dwa większe. W ogóle pokupowałabym kilka rozmiarów, siostra pewnie i tak sama coś kupi, nie opiera się tylko na Tobie? A takie malutkie dziecko szybko wyrasta więc kup kilka w tym rozmiarze, kilka w większym i kilka w jeszcze większym.
nie, no jasne, że ona będzie robić swoją własną 'wyprawkę', ale ja chcę jej coś dać, zeby na początku miała lżej
Stary 2014-03-15, 16:47   #4509
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
no ok, część ćwiczeń może być taka sama, bo działa na te mięsnie, o których piszesz.

Można powiedziec, że wszystkie ćwiczenia były na ten kręgosłup - ale sorry, w takim razie prowadzący powinien też korygować wady dzieląc uczniów na odpowiednie grupy

Tym bardziej, że niektóre ćwiczenia pomogą w przypadku np skoliozy, a już kifozę te same mogą pogłębić (wiem po sobie, jestem ofiarą takiej 'rehabilitacji'). Wyglądało to mniej więcej tak, że wszyscy mieliśmy powtarzać w koło ten sam zestaw ćwiczeń, a nauczyciel siedział za biurkiem i krzyczał 'ty tam, druga od lewej, wyżej głowa!', 'zobacz jak ona robi, rób tak samo!', a w między czasie czytał gazetę Nawet jak ktoś miał płaskostopie, to też ćwiczył kręgosłup
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 16:56   #4510
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Tym bardziej, że niektóre ćwiczenia pomogą w przypadku np skoliozy, a już kifozę te same mogą pogłębić (wiem po sobie, jestem ofiarą takiej 'rehabilitacji'). Wyglądało to mniej więcej tak, że wszyscy mieliśmy powtarzać w koło ten sam zestaw ćwiczeń, a nauczyciel siedział za biurkiem i krzyczał 'ty tam, druga od lewej, wyżej głowa!', 'zobacz jak ona robi, rób tak samo!', a w między czasie czytał gazetę Nawet jak ktoś miał płaskostopie, to też ćwiczył kręgosłup
ja też z tym, że ja po kilku(nastu?) takich zajęć uciekłam i nie zdązyło mi narobić takich szkód, jak osobom, które chodziły przez kilka lat.

Dlatego zawsze miałam obniżoną ocenę z wf-u, bo zajęcia korekcyjne prowadziła ta sama babka i była wielce obrażona, że zrezygnowałam z "korektywy"
Stary 2014-03-15, 16:58   #4511
maacieek
Zakorzenienie

Gdzie można dostać ziemniaki na wagę? W biedronce sprzedają tylko w opakowaniu kilogramowym a potrzębuję raptem z 4 na obiad. Oczywiście takie które są w miarę zjadliwe i nie drogie
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 17:01   #4512
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Gdzie można dostać ziemniaki na wagę? W biedronce sprzedają tylko w opakowaniu kilogramowym a potrzębuję raptem z 4 na obiad. Oczywiście takie które są w miarę zjadliwe i nie drogie
Na rynku, w warzywniaku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 17:01   #4513
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
ja też z tym, że ja po kilku(nastu?) takich zajęć uciekłam i nie zdązyło mi narobić takich szkód, jak osobom, które chodziły przez kilka lat.

Dlatego zawsze miałam obniżoną ocenę z wf-u, bo zajęcia korekcyjne prowadziła ta sama babka i była wielce obrażona, że zrezygnowałam z "korektywy"
Ja chodziłam i w szkole przez całą podstawówkę, plus dodatkowo do szpitala Dopiero jak byłam w liceum zapisałam się na taką profesjonalną, indywidualną rehabilitację, fizjoterapeuta dokładnie mnie obejrzał i dobrał odpowiednie ćwiczenia (nie powiem, bardzo mi pomogły, mimo iż mam już swoje lata ). Chodziłam przez jakieś 2 tygodnie, później już sama sobie ćwiczyłam w domu. Warto, spróbuj
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 17:01   #4514
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

nie, no jasne, że ona będzie robić swoją własną 'wyprawkę', ale ja chcę jej coś dać, zeby na początku miała lżej
No tak, masz rację. Jak ja chodziłam za dzieciaka na korekcyjne to najpierw były takie ćwiczenia ogólnie wzmacniające a podział dopiero później.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 17:08   #4515
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:

jak myslicie?
ja kupowałam od razu na 62, bo ja jestem wysoka, mąż też, więc było duże prawdopodobieństwo, że dziecko malutkie nie będzie Poza tym wyszłam z założenia, że do 62 i tak dorośnie
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 17:51   #4516
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Ja chodziłam i w szkole przez całą podstawówkę, plus dodatkowo do szpitala Dopiero jak byłam w liceum zapisałam się na taką profesjonalną, indywidualną rehabilitację, fizjoterapeuta dokładnie mnie obejrzał i dobrał odpowiednie ćwiczenia (nie powiem, bardzo mi pomogły, mimo iż mam już swoje lata ). Chodziłam przez jakieś 2 tygodnie, później już sama sobie ćwiczyłam w domu. Warto, spróbuj
myślałam, że obejdzie się bez wizyt że są jakieś domowe ćwiczenia, które sobie mogę zrobić w wolnej chwili

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_jedna Pokaż wiadomość
ja kupowałam od razu na 62, bo ja jestem wysoka, mąż też, więc było duże prawdopodobieństwo, że dziecko malutkie nie będzie Poza tym wyszłam z założenia, że do 62 i tak dorośnie
no jasne, ze lepiej kupować większe siostra jest średniego wzrostu, ale jej facet ma ponad dwa metry więc nie wiadomo, jakie będzie dziecko
Stary 2014-03-15, 17:57   #4517
summerisgone
Zakorzenienie

Komu dajecie napiwki? Ja daję napiwki w restauracjach, barach i kawiarniach z obsługą kelnerską, dostawcom jedzenia, taksówkarzom, sprzątaczom hotelowym. Ostatnio zdziwili mnie znajomi przy wspólnym zamawianiu pizzy. Wyszło jakoś 90 zł więc powiedziałam że stówka z napiwkiem a oni stwierdzili, że "przecież dostawcy nie daje się napiwków"? Z kolei moja babcia daje listonoszce 5 zł za każdą paczkę przyniesioną do domu. Zastanawiam się jak to jest u innych?

Edytowane przez summerisgone
Czas edycji: 2014-03-15 o 17:58
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:01   #4518
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Komu dajecie napiwki? Ja daję napiwki w restauracjach z obsługą kelnerską oraz dostawcom jedzenia, taksówkarzom. Ostatnio zdziwili mnie znajomi przy wspólnym zamawianiu pizzy. Wyszło jakoś 90 zł więc powiedziałam że stówka z napiwkiem a oni stwierdzili, że "przecież dostawcy nie daje się napiwków"? Z kolei moja babcia daje listonoszce 5 zł za każdą paczkę przyniesioną do domu. Zastanawiam się jak to jest u innych?
Daję, jak jestem szczególnie zadowolona. Zazwyczaj w knajpie no ale to też nie jak wypijam jedną kawę, czasami fryzjerce.

Nie daję dostawcy żarcia - oni sobie doliczają zazwyczaj za dojazd. Listonoszowi też jakoś nie, dałabym jakby mi specjalnie wtarabanił dużą paczkę ale że nic wielkiego nie zamawiam to trudno, żebym mu wciskała kasę. Ogólnie moim zdaniem - jak chcesz to dawaj ale jak nie to moim zdaniem też jakiejś tragedii nie ma.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:31   #4519
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Komu dajecie napiwki? Ja daję napiwki w restauracjach, barach i kawiarniach z obsługą kelnerską, dostawcom jedzenia, taksówkarzom, sprzątaczom hotelowym. Ostatnio zdziwili mnie znajomi przy wspólnym zamawianiu pizzy. Wyszło jakoś 90 zł więc powiedziałam że stówka z napiwkiem a oni stwierdzili, że "przecież dostawcy nie daje się napiwków"? Z kolei moja babcia daje listonoszce 5 zł za każdą paczkę przyniesioną do domu. Zastanawiam się jak to jest u innych?
dostawcy pizzy

bo mieszkam na wysokim piętrze bez windy i musi się człowiek nameczyc

i jesli jestem w restauracji, o ile obsługa zasłuży na napiwek. Nie daję naburmuszonym pannom, które zachowują się, jakby mi łaskę robiły, że mnie obsługują..

Edytowane przez lapida
Czas edycji: 2014-03-15 o 18:32
lapida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:19   #4520
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:

i jesli jestem w restauracji, o ile obsługa zasłuży na napiwek. Nie daję naburmuszonym pannom, które zachowują się, jakby mi łaskę robiły, że mnie obsługują..
też nie daję takim osobom. Na szczęscie coraz rzadziej się zdarza, że takie panny pracują jako kelnerki.

stosuje ktoś sam puder, bez podkładu?
Stary 2014-03-15, 20:23   #4521
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Ja tez daję jak spotkam się z wyjatkowo miła osbługą, najczęsciej są to własnie kanjpki restauracje
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:01   #4522
sarajoanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
stosuje ktoś sam puder, bez podkładu?
Tak, ja stosuję ten: http://www.biochemiaurody.com/sklep/...amboosilk.html
sarajoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:19   #4523
No air
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_jedna Pokaż wiadomość
A ja właśnie napiszę, że naprawdę warto kupić choć kilka rzeczy w rozmiarze 56. Mnie tez wszyscy wkoło mówili jak to dziecko się rodzi duże, ni ma co kupowac najmnniejszego rozmiaru i ogólnie, najlepiej od razu większe. ;/ Ja nie miałam wcześniej dzieci, rodzeństwa i w ogóle mały kontakt z niemowlętami, więc uwierzyłam. Skończyło się to tak, że moja córka ze wzrostem po urodzeniu 56 cm topiła się w ciuszkach 62, jak ją zabieraliśmy ze szpitala to wyglądała jak w ciuszkach starszej siostry, a ja dzień po wyjściu ze szpitala latałam po sklepach kupując małe ciuszki by dziecko jakoś wyglądało i nie miało za dużo podwinietego/założonego materiału wszędzie. Naprawdę ze 3 pary bodziaków i ze 2 pary śpiochów, chociaż na ten pierwszy miesiąc życia to nie jest dużo, ważne żeby było z porządnego materiału, nie jakiś chiński plastik. Chyba chodzi jednak o wygodę takiego maluszka, a nie że "zawsze można podwinąć, zawinąć itp. ;/ Bo jednak taki malec ciągle lezy i ważne by nic go nie gniotło itp. To tylko tak wg mnie, ja bym tak zrobiła jakbym teraz była w ciąży drugi raz. Oczywiście ze są też takie dzieci, gdzie te najmniejsze ciuszki się rzeczywiście nie przydadzą, bo się rodzą takie duże. No ale naprawdę kilka sztuk wg mnie warto mieć. ja nie miałam i żałuję. np w c&a jest chyba3-pak bodziaków z eco bawełny w bardzo fajnej cenie, jakbym teraz kupowała dla kogoś lub siebie to własnie to bym wzięła.
p.s. no i wiadomo, ze nie ma co kupowac w takim rozmiarze sukienek, koszul i jeansów, bo i takie rzeczy się widuje, bo dla lezącego brzdąca to zasze będzie niewygodne. ale takie coś jak wygodne bodziaki i śpiochy bawełniane wg mnie warto mieć. (zalezy też kiedy się dzieć ma urodzić).
Moje pytanie:
Możecie mi polecić jakiś fajny i niedrogi odtwarzacz mp3? Chcę kupić TŻ na prezent, po prostu coś do słuchania muzyki, bez bajerów typu filmy, zdjęcia itp bo od tego ma telefon i aparat. Zalezy mi na dobrym odtwarzaniu muzyki i akumulatorze do ładowania do prądu. Znajdzie się coś niedrogie godnego polecenia?

MOJA WYMIANKA!

Edytowane przez No air
Czas edycji: 2014-03-16 o 09:27
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:49   #4524
Kasiek1987
Zakorzenienie

Działa Wam strona player.pl ?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:19   #4525
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Działa Wam strona player.pl ?
Nie działa. Chrome nie może załadować strony.
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:30   #4526
pitu pitu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
A ja właśnie napiszę, że naprawdę warto kupić choć kilka rzeczy w rozmiarze 56. Mnie tez wszyscy wkoło mówili jak to dziecko się rodzi duże, ni ma co kupowac najmnniejszego rozmiaru i ogólnie, najlepiej od razu większe. ;/ Ja nie miałam wcześniej dzieci, rodzeństwa i w ogóle mały kontakt z niemowlętami, więc uwierzyłam. Skończyło się to tak, że moja córka ze wzrostem po urodzeniu 56 cm topiła się w ciuszkach 62, jak ją zabieraliśmy ze szpitala to wyglądała jak w ciuszkach starszej siostry, a ja dzień po wyjściu ze szpitala latałam po sklepach kupując małe ciuszki by dziecko jakoś wyglądało i nie miało za dużo podwinietego/założonego materiału wszędzie. Naprawdę ze 3 pary bodziaków i ze 2 pary śpiochów, chociaż na ten pierwszy miesiąc życia to nie jest dużo, ważne żeby było z porządnego materiału, nie jakiś chiński plastik. Chyba chodzi jednak o wygodę takiego maluszka, a nie że "zawsze można podwinąć, zawinąć itp. ;/ Bo jednak taki malec ciągle lezy i ważne by nic go nie gniotło itp. To tylko tak wg mnie, ja bym tak zrobiła jakbym teraz była w ciąży drugi raz. Oczywiście ze są też takie dzieci, gdzie te najmniejsze ciuszki się rzeczywiście nie przydadzą, bo się rodzą takie duże. No ale naprawdę kilka sztuk wg mnie warto mieć. ja nie miałam i żałuję. np w c&a jest chyba3-pak bodziaków z eco bawełny w bardzo fajnej cenie, jakbym teraz kupowała dla kogoś lub siebie to własnie to bym wzięła.
p.s. no i wiadomo, ze nie ma co kupowac w takim rozmiarze sukienek, koszul i jeansów, bo i takie rzeczy się widuje, bo dla lezącego brzdąca to zasze będzie niewygodne. ale takie coś jak wygodne bodziaki i śpiochy bawełniane wg mnie warto mieć. (zalezy też kiedy się dzieć ma urodzić).
Moje pytanie:
Możecie mi polecić jakiś fajny i niedrogi odtwarzacz mp3? Chcę kupić TŻ na prezent, po prostu coś do słuchania muzyki, bez bajerów typu filmy, zdjęcia itp bo od tego ma telefon i aparat. Zalezy mi na dobrym odtwarzaniu muzyki i akumulatorze do ładowania do prądu. Znajdzie się coś niedrogie godnego polecenia?
Sansa clip

Stary 2014-03-16, 11:49   #4527
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pitu pitu Pokaż wiadomość
Sansa clip

też polecam sansa clip, sama mam, spisuje się bez zarzutu
Stary 2014-03-16, 11:56   #4528
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Też bym zaproponowała Sansę Clip. Mały, wygodny, tani i z bardzo dobrą jakością dźwięku.
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:09   #4529
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Nie wiem czy nie powinnam tego pytania na perfumach zadać ale może ktoś tu będzie wiedział.
O ile dobrze rozumiem to wada perfumowana jest silniejsza niż woda toaletowa. Więc dlaczego 30ml tej wody perfumowanej- http://www.e-glamour.pl/product-pol-...rfumowana.html jest o wiele tańsze niż 30ml wody toaletowej- http://www.e-glamour.pl/product-pol-...toaletowa.html ? Czy nie byłoby logiczne żeby to pierwsze było droższe? Kurcze, chcę kupić ten zapach i nie wiem co robić, nie znam się na perfumach i szukam haczyków. Help
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:30   #4530
Cattivo
Wtajemniczenie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;45608387]Nie wiem czy nie powinnam tego pytania na perfumach zadać ale może ktoś tu będzie wiedział.
O ile dobrze rozumiem to wada perfumowana jest silniejsza niż woda toaletowa. Więc dlaczego 30ml tej wody perfumowanej- http://www.e-glamour.pl/product-pol-...rfumowana.html jest o wiele tańsze niż 30ml wody toaletowej- http://www.e-glamour.pl/product-pol-...toaletowa.html ? Czy nie byłoby logiczne żeby to pierwsze było droższe? Kurcze, chcę kupić ten zapach i nie wiem co robić, nie znam się na perfumach i szukam haczyków. Help[/QUOTE]

To zależy bodajże od rzutu, od tego za ile perfumeria kupi dane wody u dystrybutora. A to się może mocno zmieniać. Czasem udaje im się trafić na niskie ceny paczek i to znajduje odzwierciedlenie w cenie jaką nakładają u siebie. Masz rację, wody perfumowane zazwyczaj są droższe, ale w tym przypadku chyba nie ma żadnego haczyka. Poza tym że zapachy niektórych perfum różnią dość mocno (nie tylko siłą) w zależności czy to woda toaletowa czy perfumowana - ale to chyba nie dotyczy tego który chcesz kupić.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości