|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.23
Cytat:
|
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;45587035]O to mi chodziło
[/QUOTE]to ja dobrze o tym wiem
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
czy jak zablokuje kogos na Instagramie to ta osoba otrzymuje o tym powiadomienie?
|
|
|
|
#4504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie pamiętam dokładnej nazwy, co to to jest, ale w wieku szkolnym chodziłam na zajęcia korekcyjne. Niestety, zrezygnowałam po tym, jak zorientowalam się, ze dzieciaki z garbem, z lustrzanym odbiciem mojej wady postawy itp wykonywały te same ćwiczenia. Wg mnie bez sensu, bo jeśli jedna osoba ma kręgosłup wykrzywiony w prawą stronę, to robi tak, żeby go wyprostować. A jeśli inna osoba, mająca kręgosłup wygięty w lewą stronę i wykonuje ćwiczenia takie same, jak ta pierwsza osoba, to tylko pogłębia swoj schorzenie. ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- a, i jeszcze zapytam: moja siostra jest w ciązy, chciałabym zacząć komletować zestaw ubranek dla dziecka (wiadomo, dwie sztuki w tym tygodniu, trzy w kolejnym i trochę się uzbiera ) - zastanawiam się, jaki rozmiar kupować? w sumie nie wiadomo, jakie duże urodzi się dziecko :/ jak myslicie?
|
|
#4505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4506 |
|
Copyraptor
|
Lapida, błędne myślenie, bo niektóre ćwiczenia wzmacniają mięśnie głębokie kręgosłupa które powinny utrzymywać kręgosłup w odpowiedniej pozycji ale tego nie robią, więc kręgosłup tak pozbawiony "stelażu" zaczyna się wykrzywiać, ale w którą stronę to już może zależeć od nawyków i osobistych tendencji. Więc nie do końca.
|
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wszystkie? Na wszystkich zajęciach? Żadnego podziału na grupy? Można powiedziec, że wszystkie ćwiczenia były na ten kręgosłup - ale sorry, w takim razie prowadzący powinien też korygować wady dzieląc uczniów na odpowiednie grupy ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
|
|
#4509 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Nawet jak ktoś miał płaskostopie, to też ćwiczył kręgosłup
|
|
|
|
|
#4510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym, że ja po kilku(nastu?) takich zajęć uciekłam i nie zdązyło mi narobić takich szkód, jak osobom, które chodziły przez kilka lat.Dlatego zawsze miałam obniżoną ocenę z wf-u, bo zajęcia korekcyjne prowadziła ta sama babka i była wielce obrażona, że zrezygnowałam z "korektywy"
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie można dostać ziemniaki na wagę? W biedronce sprzedają tylko w opakowaniu kilogramowym a potrzębuję raptem z 4 na obiad. Oczywiście takie które są w miarę zjadliwe i nie drogie
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4513 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Dopiero jak byłam w liceum zapisałam się na taką profesjonalną, indywidualną rehabilitację, fizjoterapeuta dokładnie mnie obejrzał i dobrał odpowiednie ćwiczenia (nie powiem, bardzo mi pomogły, mimo iż mam już swoje lata ). Chodziłam przez jakieś 2 tygodnie, później już sama sobie ćwiczyłam w domu. Warto, spróbuj |
|
|
|
|
#4514 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym wyszłam z założenia, że do 62 i tak dorośnie
|
|
|
|
|
#4516 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że są jakieś domowe ćwiczenia, które sobie mogę zrobić w wolnej chwili ![]() Cytat:
siostra jest średniego wzrostu, ale jej facet ma ponad dwa metry więc nie wiadomo, jakie będzie dziecko
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Komu dajecie napiwki? Ja daję napiwki w restauracjach, barach i kawiarniach z obsługą kelnerską, dostawcom jedzenia, taksówkarzom, sprzątaczom hotelowym. Ostatnio zdziwili mnie znajomi przy wspólnym zamawianiu pizzy. Wyszło jakoś 90 zł więc powiedziałam że stówka z napiwkiem a oni stwierdzili, że "przecież dostawcy nie daje się napiwków"? Z kolei moja babcia daje listonoszce 5 zł za każdą paczkę przyniesioną do domu. Zastanawiam się jak to jest u innych?
Edytowane przez summerisgone Czas edycji: 2014-03-15 o 17:58 |
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie daję dostawcy żarcia - oni sobie doliczają zazwyczaj za dojazd. Listonoszowi też jakoś nie, dałabym jakby mi specjalnie wtarabanił dużą paczkę ale że nic wielkiego nie zamawiam to trudno, żebym mu wciskała kasę. Ogólnie moim zdaniem - jak chcesz to dawaj ale jak nie to moim zdaniem też jakiejś tragedii nie ma.
|
|
#4519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mieszkam na wysokim piętrze bez windy i musi się człowiek nameczyc i jesli jestem w restauracji, o ile obsługa zasłuży na napiwek. Nie daję naburmuszonym pannom, które zachowują się, jakby mi łaskę robiły, że mnie obsługują..
Za wolność naszą i Waszą! 11.11.2013 Edytowane przez lapida Czas edycji: 2014-03-15 o 18:32 |
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stosuje ktoś sam puder, bez podkładu?
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez daję jak spotkam się z wyjatkowo miła osbługą, najczęsciej są to własnie kanjpki restauracje
|
|
|
|
#4522 |
|
Raczkowanie
|
Tak, ja stosuję ten: http://www.biochemiaurody.com/sklep/...amboosilk.html
|
|
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez wszyscy wkoło mówili jak to dziecko się rodzi duże, ni ma co kupowac najmnniejszego rozmiaru i ogólnie, najlepiej od razu większe. ;/ Ja nie miałam wcześniej dzieci, rodzeństwa i w ogóle mały kontakt z niemowlętami, więc uwierzyłam. Skończyło się to tak, że moja córka ze wzrostem po urodzeniu 56 cm topiła się w ciuszkach 62, jak ją zabieraliśmy ze szpitala to wyglądała jak w ciuszkach starszej siostry, a ja dzień po wyjściu ze szpitala latałam po sklepach kupując małe ciuszki by dziecko jakoś wyglądało i nie miało za dużo podwinietego/założonego materiału wszędzie. Naprawdę ze 3 pary bodziaków i ze 2 pary śpiochów, chociaż na ten pierwszy miesiąc życia to nie jest dużo, ważne żeby było z porządnego materiału, nie jakiś chiński plastik. Chyba chodzi jednak o wygodę takiego maluszka, a nie że "zawsze można podwinąć, zawinąć itp. ;/ Bo jednak taki malec ciągle lezy i ważne by nic go nie gniotło itp. To tylko tak wg mnie, ja bym tak zrobiła jakbym teraz była w ciąży drugi raz. Oczywiście ze są też takie dzieci, gdzie te najmniejsze ciuszki się rzeczywiście nie przydadzą, bo się rodzą takie duże. No ale naprawdę kilka sztuk wg mnie warto mieć. ja nie miałam i żałuję. np w c&a jest chyba3-pak bodziaków z eco bawełny w bardzo fajnej cenie, jakbym teraz kupowała dla kogoś lub siebie to własnie to bym wzięła.p.s. no i wiadomo, ze nie ma co kupowac w takim rozmiarze sukienek, koszul i jeansów, bo i takie rzeczy się widuje, bo dla lezącego brzdąca to zasze będzie niewygodne. ale takie coś jak wygodne bodziaki i śpiochy bawełniane wg mnie warto mieć. (zalezy też kiedy się dzieć ma urodzić). ![]() Moje pytanie: Możecie mi polecić jakiś fajny i niedrogi odtwarzacz mp3? Chcę kupić TŻ na prezent, po prostu coś do słuchania muzyki, bez bajerów typu filmy, zdjęcia itp bo od tego ma telefon i aparat. Zalezy mi na dobrym odtwarzaniu muzyki i akumulatorze do ładowania do prądu. Znajdzie się coś niedrogie godnego polecenia?
Edytowane przez No air Czas edycji: 2014-03-16 o 09:27 |
|
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Działa Wam strona player.pl ?
|
|
|
|
#4525 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
też polecam sansa clip, sama mam, spisuje się bez zarzutu
|
#4528 |
|
Konto usunięte
|
Też bym zaproponowała Sansę Clip. Mały, wygodny, tani i z bardzo dobrą jakością dźwięku.
|
|
|
|
#4529 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem czy nie powinnam tego pytania na perfumach zadać ale może ktoś tu będzie wiedział.
O ile dobrze rozumiem to wada perfumowana jest silniejsza niż woda toaletowa. Więc dlaczego 30ml tej wody perfumowanej- http://www.e-glamour.pl/product-pol-...rfumowana.html jest o wiele tańsze niż 30ml wody toaletowej- http://www.e-glamour.pl/product-pol-...toaletowa.html ? Czy nie byłoby logiczne żeby to pierwsze było droższe? Kurcze, chcę kupić ten zapach i nie wiem co robić , nie znam się na perfumach i szukam haczyków. Help
|
|
|
|
#4530 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;45608387]Nie wiem czy nie powinnam tego pytania na perfumach zadać ale może ktoś tu będzie wiedział.
O ile dobrze rozumiem to wada perfumowana jest silniejsza niż woda toaletowa. Więc dlaczego 30ml tej wody perfumowanej- http://www.e-glamour.pl/product-pol-...rfumowana.html jest o wiele tańsze niż 30ml wody toaletowej- http://www.e-glamour.pl/product-pol-...toaletowa.html ? Czy nie byłoby logiczne żeby to pierwsze było droższe? Kurcze, chcę kupić ten zapach i nie wiem co robić , nie znam się na perfumach i szukam haczyków. Help [/QUOTE]To zależy bodajże od rzutu, od tego za ile perfumeria kupi dane wody u dystrybutora. A to się może mocno zmieniać. Czasem udaje im się trafić na niskie ceny paczek i to znajduje odzwierciedlenie w cenie jaką nakładają u siebie. Masz rację, wody perfumowane zazwyczaj są droższe, ale w tym przypadku chyba nie ma żadnego haczyka. Poza tym że zapachy niektórych perfum różnią dość mocno (nie tylko siłą) w zależności czy to woda toaletowa czy perfumowana - ale to chyba nie dotyczy tego który chcesz kupić. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

[/QUOTE]
) - zastanawiam się, jaki rozmiar kupować? w sumie nie wiadomo, jakie duże urodzi się dziecko :/ 

Nawet jak ktoś miał płaskostopie, to też ćwiczył kręgosłup
z tym, że ja po kilku(nastu?) takich zajęć uciekłam i nie zdązyło mi narobić takich szkód, jak osobom, które chodziły przez kilka lat.

Dopiero jak byłam w liceum zapisałam się na taką profesjonalną, indywidualną rehabilitację, fizjoterapeuta dokładnie mnie obejrzał i dobrał odpowiednie ćwiczenia (nie powiem, bardzo mi pomogły, mimo iż mam już swoje lata

Mnie tez wszyscy wkoło mówili jak to dziecko się rodzi duże, ni ma co kupowac najmnniejszego rozmiaru i ogólnie, najlepiej od razu większe. ;/ Ja nie miałam wcześniej dzieci, rodzeństwa i w ogóle mały kontakt z niemowlętami, więc uwierzyłam.
Naprawdę ze 3 pary bodziaków i ze 2 pary śpiochów, chociaż na ten pierwszy miesiąc życia to nie jest dużo, ważne żeby było z porządnego materiału, nie jakiś chiński plastik. Chyba chodzi jednak o wygodę takiego maluszka, a nie że "zawsze można podwinąć, zawinąć itp. ;/ Bo jednak taki malec ciągle lezy i ważne by nic go nie gniotło itp. To tylko tak wg mnie, ja bym tak zrobiła jakbym teraz była w ciąży drugi raz.