|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Hej hej hej
Dzisiaj jakoś tak śpiąco, zimno... Ja chciałabym już co najmniej 30 tc. A tutaj jeszcze kawał czasu. Czasem jak mam za dużo czasu siadam i myślę czy u dzidzi wszystko okej. Monika - Tak jak wczoraj napisałam - nie denerwuj się chociaż wiem, że to trudne. Mój na przykład potrafi iść się wysikać (najczęściej wieczorem, przed prysznicem albo rano po przebudzeniu) wysikać się i nie spłukać! Czasem coś go tknie i zaczyna sprzątać. Fakt, że jak poodkurza to muszę poprawić, ale liczą się chęci... Nie denerwuj się Agnes - dla dzidziola!Ana - ja Duphaston biorę od 7 tc bo miałam dużego krwiaka (teraz jestem w 15tc). Najpierw 3x1 tabletkę, teraz 2x1. No i ginowi zachciało się zmienić duphaston na luteinę dopochwową bo tańsza itd. Dzisiaj byłam po receptę, od razu wykupiłam i zjadłam (w sumie miałam 2 dni przerwy). Co do brzucha - mnie coś tam czasem ciągnie, tylko nie wiem czy to od flaków czy od macicy. Trudno mi określić. Dorrissiri - dobrze, że chwila ciszy bo chociaż mogę wszystko spokojnie przeczytać ![]() My jutro od rana wybieramy się na zakupy do Poznania Planuję kupić trochę bluzek, marzy mi się parka taka jak ta: http://www.hm.com/pl/product/21551?article=21551-C Do tego może jeszcze jakieś spodnie. No i jeszcze może jakieś spodnie. I coś dla bąbelka ![]() No i mniej przyjemna część - musimy kupić odkurzacz. Nienawidzę takich zakupów bo też nie mam jakiś specjalnych wymagań co do takich sprzętów. Tzn. chcieliśmy kupić iRobot Roomba ale mamy za małe mieszkanie i dla nas nie będzie to dobre rozwiązanie. |
|
|
|
#4022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Czytam czytam tylko czasu na pisanie brak gaduly jesteście wielkie, ale to dobrze.Hmmm jak dla mnie woda kokosowa to fanaberia. Tym bardziej, że kokosy nie występują naturalnie w Pl i produkt typu woda kokosowa jest produkowany gdzieś tam za granicą i zapewne musi być w,odpowiedni sposób zakonserwowany. Chyba że się mylę ![]() Czytałam że sok z buraka jest wskazany dla kobiet w ciąży. A buraki jak najbardziej swojskie. Miminek fajna kurtka. Ja nie kupuje ciuchow typowo ciążowych. Szkoda mi kasy, tym bardziej że potem te ciuchy nie będę używane ![]() Chyba że po ciąży będzie się je sprzedawać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie nie spróbuje to nie będzie wiadomo czy dzała, tak samo z burakiem czy innymi rzeczami Ja osobiście poszukam, a jak znajdę to przetestuję, a co mi pozostało ![]() Witam z rana ![]() Tościki były
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() byliśmy wczoraj na usg genetycznym, to już ostatni moment był na to usg. I wszystko dobrze najlepsze, jak maluch pięknie na plecach sobie pływał, a potem w trakcie badania myk na brzuszek, super to było. Mamy nagrane na płytce to płci nie znamy, ale najważniejsze, że wszystkie parametry ok no i przynajmniej wiem, ile dokładnie tygodni plus dni jestem w ciaży, dziś 13 tc + 4 dni ![]() ale dziś pada. Miminek, masz idealną pogodę w Poznaniu na zakupy a do którego centrum handlowego jedziecie?BieniekI, ano wiem, że picie ważne, głownie wodę mineralną piję no i wczoraj odkrylam, że "wchodzi" mi herbata malinowo-truskawkowa Loyda
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla maluszka Jesteście dokładnie tydzień starsi od nas
|
|
#4027 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez madzja Czas edycji: 2014-03-25 o 08:22 |
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz dopiero zauważyłam Twój wpis do mnie Zależy,którą wizytę masz na myśli Bo jedną planowo w przychodni do której miałam chodzić mam 16 kwietnia,ale chyba zostanę w przychodni w której byłam ostatnio,bo lekarz na którego nie chciałam się natknąć zmarł,więc muszę się umówić na wizytę,więc może to będzie szybciej. W gruncie rzeczy w kwietniu szykują mi się 2 wizyty. Taka kombinatorka ze mnie
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuję dzis od rana rozciaganie brzuszka i promieniowanie na kręgosłup- jego dolny odcinek. a i nie polecam jdzenia jabłek wieczorem myslalam, że w nocy brzuch mi rozerwie
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero 7 marca miałam wizytę i już bym chciała mieć znowu
A genetycznego nie robię,w ogóle nie miałam w planach robić Ja od jakiś 2 tygodni jak zjem jabłko to czuję rozrywający żołądek i obojętnie czy rano czy po południu... A szkoda,bo jabłka bardzo lubię.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze tydzień do wizyty
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam kisiel i lepiej mi na żołądku
![]() dopisałam się w końcu na listę ![]() ja teraz wizytę mam 15 kwietnia. zaczynam myśleć o zmianach w mieszkaniu, muszę porobić miejsca w szafach, myślimy też o przemeblowaniu, by zrobić miejsce na dodatkową szafę. Ale przede wszystkim pewnie sporo rzeczy będziemy musieli wyrzucić/oddać, by nie magazynować zbędnych rzeczy.
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
a znalazłam w zakamarkach kuchennej szafki gorący kubek: zupa kurkowa
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
88Ekaterina88,zazdroszczę
też już bym chciała mieć tylko tydzień do wizyty ![]() Mam do was pytanie: Czy wam wszystkim sutki ciemnieją? Bo moje są powiększone,oczywiście wtedy,gdy nie jest mi zimno,ale nie są jakoś specjalnie ciemniejsze tylko jasnoróżowe. Czy to jest reguła,że w ciąży sutki muszą być ciemniejsze? Dodam,że mam bardzo jasną karnację,wiec może dlatego.
|
|
|
#4035 |
|
Wtajemniczenie
|
Aliszcze
![]() Metamfetaminax mi nie,ale swędzą he Witam ale pogoda Dzis udalo mi sie w koncu kupic koturny w deichmannie za 60zl na przecenie i dwie pary spodni-dresow w sumie za 63zl bo byla promocja ![]() A spodnie super bo maja taki pas ktory albo moze byc na biodrach albo jak urosnie brzuch to na brzuszek takze super i tez nie planuje kupowac ciazowych ciuchow tylko takie ktore bede mogla i po porodzie zalozyc Jeszcze przydalyby mi sie bluzki ale to moze innym razem. Kupie jakies luźniejsze i tyle.A i spodnie i buty wynalazł mi TŻ
|
#4036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
wyszorowałam kuchnię, potrzebowała tego
ja w poprzedniej ciąży kupiłam 1 dżinsy ciążowe i kilka luźniejszych bluzek i jakoś przetrwałam. Rodziłam w grudniu, najgorzej było, że zimą moje stopy mieściły mi się tylko w adidasy, wiec w adidasach śmigałam (a raczej się kulałam). Najgorsze dla nas będzie lato, bo 3 trymestr, ciężko nam będzie a jak dojdą upaly to masakra
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
O tak,chyba najgorsze lato będzie... A ja tak zawsze marzyłam,żeby urodzić jakoś kwiecień-maj i spacerować z wózeczkiem w takim ciepełku
Ale tym razem jednak muszę się przemęczyć i mam nadzieję,że to lato nie będzie takie upalne jak np. w tamtym roku
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaaaaaa
|
|
#4040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Super, że wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Mo_onika_ika współczuje faceta i sytuacji... dziwi mnie, że zdecydowałaś się na dziecko skoro tak Cię mąż denerwuje zachowaniem co zapewne jest już od dawna bo takie wady to szybko wychodzą... Nie mogę sobie tego wyobrazić... chyba bym nie wytrzymała nerwowo.
|
|
|
#4041 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4042 |
|
Wtajemniczenie
|
Bbry....
Cytowalam, skrobalam i ch..... wsio zniklo Więc napisze tylko tyle ze dzisiaj mam dzień pacmana wyciągam co popadnie... ![]() Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe dziewczyny ja to samo,tez marzylam zeby rodzic kwiecien,maj zeby cale lato z wozeczkiem pospacerowac
no ale trudno...Ogolnie mi znowu jedni mowia ze dobrze bo latem jak bede wielka i spuchna mi stopy to jak bedzie cieplo to klapki a zimą?juz by byl problem.Takze nie ma chyba dobrego momentu...ciaza trwa za dlugo po prostu ![]() ja dziewczyny dzis po poludniu spalam ze 2h ech masakra...i w ogole to chetnie bym poszla na usg zobaczyc maluszka
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś zaszedł w ciąże od ręki to ma inne podejście i myślenie a jeśli ktoś długo się starał i męczył to też inne podejście i takie rozważania kiedy i jak nie są istotne w ogóle
|
|
|
#4045 |
|
Rozeznanie
|
Tż przeczytał co naskrobałam na niego
całą noc sprzątał, i pół dnia dzisiaj kuchnia lśni śmieci zniknęły zza łóżka No i wyjął kartony na wyniesienie i robił gruntowne porządki Normalnie jestem w raju a ja byłam w szkole i miałyśmy zabiegi na twarz 1,5 godziny leżałam i się rozkoszowałam masażami peelingami i maseczkami No oczywiście najpierw ja musiałam koleżance zrobić ale potem przyszła pora relaksu Mam pięknie nawilżoną buźkę :P
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide zrobic sobie budyń
|
|
#4047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mialam do tej pory tylko dwa usg i kolejne chyba dopiero tez w 20tygodniu bo moj gin tez robi 3 duze usg na kazdy trymestr plus pierwsze usg zeby zobaczyc czy serduszko bije... ale na wizycie musze z nim pogadac ze ja nie wytrzymam a pomyslec ze kiedys nie bylo w ogole usg... Mo_onika_ika i bardzo dobrze heheGod Of War 20 a dla mnie to nie jest smieszne ja mam swoje obawy ze latem bede w tak zaawansowanej ciazy w miescie gdzie jestem praktycznie sama nie liczac TŻta ktory jest ciagle w pracy,jeszcze jak beda upaly to w ogole...tak samo mam obawy na wychodzenie zima z takim maluszkiem Ciesze sie ze jestem w ciazy,co nie zmienia faktu ze wolalabym by bylo to wczesniej i tyle,tak samo jak ktos woli dziewczynke czy chlopca,a wplywu sie na to nie ma
|
|
#4049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo 3 wykonane podczas pobytu w szpitalu z powodu krwawienia, i jedno tydzień po wyjściu ze szpitala bo ja straszna panikara jestem i musiałam wcześniej sprawdzić czy na pewno wszystko ok. No i na każdej wizycie, czyli raz w m-cu podglądamy bąbla, na chwilkę co prawda ale zawsze to coś
|
|
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina,zimą zawsze można w domku posiedzieć i nie byłoby problemu z butami
Ewentualnie do lekarza czy już do szpitala Nie no żarcik ![]() A kiedy masz następną wizytę? Bo ja jeszcze muszę miesiąc czekać,żeby moją Natalkę tudzież Łukaszka zobaczyć ![]() God Of War 20,ale nikt nie narzeka na to,że rodzi we wrześniu ani na to,że tyle to trwa. Takie sobie głupie gadanie,więc nie wiem co w tym śmiesznego Akurat ja bym bardzo chciała mieć w porze letniej dziecko,ale,że nie mam na to wpływu to cieszę się,że chociaż będzie we wrześniu.Monika,haha mój Tż nie raz czytał jak narzekam na niego na wizażu to tylko się śmiał i nic z tego sobie nie robił,bo uważa,że przesadzam jak ze wszystkim innym. Dobrze,że Twój chociaż wziął to do siebie i chociaż raz wykazał troszkę inicjatywy Oby tak lśniło u was już zawsze agnes 20,Ja się teraz zapisałam na nfz,więc też rzadziej będę widywać maluszka,chyba,że będę lekarza ściemniać jak to bardzo mam wątpliwości i się bardzo źle czuję to częściej Ale znam osoby co miały tylko 3 usg w czasie ciąży i jakoś dały radę,kwestia podejścia Choć to bardzo fajne widzieć malucha co wizytę a jeszcze lepiej jakby ta wizyta była co 2 tygodnie... Ja już miałam usg 5 razy(1 w szpitalu z powodu plamienia,2 żeby zobaczyć pęcherzyk,3 żeby zobaczyć czy pęcherzyk się rozwija a potem żeby stwierdzić czy serce bije i ostatnie to rutynowo przy zmianie lekarza na nfz) a że teraz znowu zmieniam lekarza to pewnie znowu będzie i idę też na nfz na dodatkową wizytę do lekarza do którego miałam chodzić ale chyba jednak zostanę tu gdzie mam bliżej o te 15 km W sumie nie po to czekam 2 miesiące żeby nie skorzystać z jeszcze jednej wizyty dodatkowej Wszyscy mówią,że ciąża szybko leci a mi jakoś szybko leciało do 10 tygodnia a teraz się dłuży
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

Dzisiaj jakoś tak śpiąco, zimno... Ja chciałabym już co najmniej 30 tc. A tutaj jeszcze kawał czasu. Czasem jak mam za dużo czasu siadam i myślę czy u dzidzi wszystko okej.
dla dzidziola!

gaduly jesteście wielkie, ale to dobrze.
Ja osobiście poszukam, a jak znajdę to przetestuję, a co mi pozostało 

A szkoda,bo jabłka bardzo lubię.

ale pogoda