|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
| Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
|
2 | 8,00% |
| Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
|
3 | 12,00% |
| Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
|
2 | 8,00% |
| Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
|
0 | 0% |
| Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
|
0 | 0% |
| Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
|
4 | 16,00% |
| Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
|
2 | 8,00% |
| Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
|
7 | 28,00% |
| Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
|
3 | 12,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
|
2 | 8,00% |
| Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Dzień dobry.
U nas pogoda do bani, cała noc padało i nadal pada. Aż się wszystkiego odechciewa. Wczoraj odwiedziło nas kilka osób, miło spędziliśmy popołudnie, a mąż jeszcze dogorywa w łóżku. Poczytam co u Was.
|
|
#2492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
hej ![]() tez mam Marysie-Klopsika ![]() i moja,tez ma bunt te spaniem ![]() Cytat:
Hej! dzis znow godzinne pobudki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Witam witam ;p maly wlasnie szamie po 12h przerwie ;p
ale pASKUDNA pogoda ;/ Ania_Frania a gdie zdjecie córci? Lusesita- współczuje!!
|
#2494 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za "pięknie" przespaną nockę Jaśka.Cytat:
za wagę! Największa dziewczynka na wątku! Współczuję Ci tylko tego noszenia, bo taki klocuszek. ![]() Mam nadzieję, że gorączka szybko minie a Anulka szybko wyzdrowieje. Fajnie sobie wymyśliłaś z tą zupką, chyba też tak będę robić. ![]() Cytat:
Też ostatnio doszłam do wniosku, że jakoś tak dziwnie teraz się chodzi do gina. Wcześniej szłam pełna nadziei, że zobaczę Małą i rozmawiałyśmy o dziecku itd, a teraz jest tak "normalnie", że aż dla mnie dziwnie. Cytat:
![]() Fajnie sobie Tż podśpiewuje, nie ma co.
|
|
|
#2495 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=ryba91;45605783]Witam witam ;p maly wlasnie szamie po 12h przerwie ;p
ale pASKUDNA pogoda ;/ Ania_Frania a gdie zdjecie córci? Hej, Proszę bardzo. Usune wieczorem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ania_Frania1 Czas edycji: 2014-03-16 o 21:55 |
|
|
|
#2496 | ||||
|
Zadomowienie
|
za pierwsze obroty!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajny taki wieczorek gdy Maluszki śpią, a mama może się zrelaksować. Słyszałam o tym filmie, a nawet mam go gdzieś, ale niestety nie mam kiedy go obejrzeć, zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia, ale muszę się kiedyś zmobilizować.Cytat:
Pokaż nam swoją córeczkę. Edit: Piękna Marysia! Super ma pulchniutkie rączki, bardzo mi się to podoba u dzieciaczków. Ma taką ciemną cerę czy tylko tak na zdjęciu wyszło?Współczuję Ci strasznie tych nocek! Teraz Mała daje Ci popalić to niedługo ona będzie aniołkiem, a my będziemy ganiać za swoimi urwisami. ![]() 12godzin!? Łał, moja nigdy tyle nie wytrzymała bez szamanka. ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Uciekam zjeść śniadanie, a potem jedziemy do teściowej. Szkoda, że pada, bo nie pójdziemy na spacer do lasu. ![]() Do wieczorka!
Edytowane przez Miss Triss Czas edycji: 2014-03-16 o 09:05 |
||||
|
|
|
#2497 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak to jest z tym kleikiem? Jak daję Ulce po jednej łyżeczce do jedzenia to teraz na ile zwiększyć? czy przejsć do posiłku?
I jeszcze mam pytanko o kaszki bezglutenowe...Można jej dawać już? ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Ale ze mnie wieśniak, nie przywitałam się ![]() Dzień dobry
|
|
#2498 | |||
|
Zadomowienie
|
Heloł
u nas też dziś jest po prostu paskudnie Ehh, podobno do środy tak ma być.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ślicznotka
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2014-03-16 o 09:24 |
|||
|
|
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
Hej! U mnie też pogoda obrzydliwa
mam do was pytania. Czyli podczas kp można się napić karmi? I czy jak raz zadzczepilo się 5w1 to trzeba to do końca kontynuować?:dWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- No i właśnie odkryłam wizaż w tel więc może wreszcie będę na bieżąco!:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i szczepionki musisz już kontynuować te 5w1
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam taka nadzieje,a,moze to skok ![]() Cytat:
![]() my tez dzis do tesciow jedziemy. mala cos kicha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karmi można luesesita, a może ona glodna jest, że się tak budzi? Pamiętam jak moja bratowa kp i Julka ciagle się budziła, w nocy również. Krzyczała non stop, nic się jej nie podobało. Do tego straszna chudzinka z niej była. Gdy przyjechali do nas mała coś złapała i poszli do naszego pediatry ( do mojej ) to ta się za głowę złapała, kazała dokarmiać i akurat Julka była starsza to kaszkę miała jej podać też
|
|
|
#2503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- ja wogóle dalej chora jestem, i najgorsze jest że nie czuję poprawy a w poniedziałek bioderka mamy więc trzeba się jakoś zebrać w sobie.
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mala nie chce pic z butli ![]() tak jak wczesniej pila,tak teraz nie.nawet jak glodna! juz dawno bym dokarmiala... ale Marys przybiera ladnie,kilogram w miesiac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2505 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny sorry, ale tyle się dzieje, że nie mam jak nadrobić.
Mam problem z Polą - za nic nie chce wypić sztucznego mleka. Ani pepti ani HA. Po prostu pluje i ani łyka nie weźmie. A ja nie mogę ściągnąć mleka laktatorem (przy K też tak miałam - moje piersi nie tolerują ściągania mleka przez 30 min odciągam 10 ml). Nie wiem jak ją przekonam i skończę karmić. Chciałam już powili 1 karmienie na tydzień wycofywać, żeby z końcem kwietnia skończyć karmienie. A skubana moje mleko czy wodę z butelki wypije tylko tym sztucznym pluje. Znacie jakieś sposoby jak przekonać dziecko do sztucznego mleka? O widzę, że ten temat powyżej. Pola przybiera mało (400g w miesiąc), ale lekarz twierdzi, że w normie. W nocy najdłuższa przerwa jedzeniowa to 5-6h. W dzień je co 3h. Ale jest mega grzeczna- wiecznie się śmieje, bawi i prawie w ogóle nie płacze. Ale ja myślę, że mm by się jej przydało. Edytowane przez iga9 Czas edycji: 2014-03-16 o 10:29 |
|
|
|
#2506 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedz
a ja słyszałam też, że czerwone wino można się sporadycznie napić ;DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam, witam
U nas nocka ładnie przespana a teraz jest drzemka Za oknem póki co szaro, ale nie pada..mogłoby słoneczko wyjśc, bo jedziemy później na zakupki ![]() Mao - i jak nocka?? Jak Zuzia sie czuje? Ania Frania - Witaj ![]() Śliczna Marysia Cytat:
A kaszki są od 4 miesięcy, ja mam kupioną ale cos czaje się podać... Cytat:
Kuruj się Miłego dnia Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-03-16 o 11:12 |
||
|
|
|
#2508 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=lusesita23;45605742]hej
![]() tez mam Marysie-Klopsika ![]() i moja,tez ma bunt te spaniem:cool Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Lusesita - to jedziemy na tym samym wózku. U nas nocka ok - jedna pobudka o 4.30 czyli tak jak zwykle. Pospala do 7.30. Ale ze spaniem w dzień jest cyrk. Dziś wzielam ją do cyca - zasnela po chwili. Po 10 min sie zerwała i zaczęła ssac piastki. Dalam jej smoka to pospala kolejne 15min i spać niet. Cyca też nie... Teraz gada do zabawek na macie. Wcześniej nie było takich cyrkow. Cóż, z dziecmi nic nie jest stale :banghead:Ty jakie masz techniki? wczoraj próbowałam w wózku z miernym skutkiem...---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2509 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też się troszkę boję...
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz dostaje warzywka i kleik, muszę spróbować tą kaszkę, bo niedługo gluten trzeba zacząć. |
|
|
|
|
#2511 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kaszki możesz bo są od 4 miesiąca. Cytat:
Mieliśmy alarm o 23:30,o 1 i o 6:40 miała zatkany nosek, raz nam wymiotowala flegma. Ogólnie dzisiaj jest dzień przytulaska i senna jest. Ale nawet je ładnie, szkoda mi mojej bidulki, ten kaszel jej nie przeszkadza ale katarek niestety tak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2512 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=CorkaCzarownic;4560 7789]Kurcze, a może inne butelki?
Jak ją byłam ponownie w szpitalu to moja mama karmiła mała odciagnietym mlekiem za pomocą butelek Avent natural. Mała miała wtedy 8 tyg. Na początku też nie mogła załapać i przesuwala smoka z jednego kacika ust w drugi. W końcu zassala. Mm jej nie smakowalo i plula dalej niż widziała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2513 |
|
Zadomowienie
|
Rybka wysłałam Ci PW , doszło ?
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ania_Frania1;456060 40]
Cytat:
Jasne ze mozna od 4 podawac miesiaca kaszkę. są z bobovity ;P
|
|
#2515 |
|
Raczkowanie
|
Co do butelek to mam avent i polecam!! Moja mapa była tylko na piersi ale jak zaczęłam jeździć na studia musiałam odciągać i mój mąż albo mama karmili
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Moja mała hehe sorki za pomyłkę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2516 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Miss Triss;45606088]
za pierwsze obroty!Dobrze, że to tylko przeziębienie i , że nie jest potrzebny antybiotyk. Mam nadzieję, że szybko Zuzi przejdzie po tych inhalacjach. Zdrówka życzę Maluszku! Jakie to błędy popełniłaś? Aż mnie tym zaciekawiłaś. ![]() Fajnie, że mąż troszkę pomógł, a Ty mogłaś sobie chwilkę odpocząć. Męż pojedzie na kawalerskie a Ty panieńskie będziesz świętować w domu z Karmi i czekoladą. Fajny taki wieczorek gdy Maluszki śpią, a mama może się zrelaksować. Słyszałam o tym filmie, a nawet mam go gdzieś, ale niestety nie mam kiedy go obejrzeć, zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia, ale muszę się kiedyś zmobilizować.Hej Aniu! Fajnie, że piszesz, ale czemu tak późno? Pokaż nam swoją córeczkę. Edit: Piękna Marysia! Super ma pulchniutkie rączki, bardzo mi się to podoba u dzieciaczków. Ma taką ciemną cerę czy tylko tak na zdjęciu wyszło? Karnacja po tatusiu faldki na rękach i udach to nie wiem po kim kp ma taką moc rzeczywiście późno się zmobilizowalam do założenia konta na wizazu bo od porodu ciągle miałam jakieś problemy ze zdrowiem. Teraz na szczęście spokój. Mam nadzieję że tak zostanie Dziewczyny kp - ile razy karmicie na dobę i jak często? Macie stale pory karmien czy jak wypadnie? U nas jest różnie. Parę dni pod rząd jest stały schemat dnia a potem sie zmienia. I tak w kółko średnio jest 6-7 karmien. 8 to już bardzo rzadko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ania witaj ! Podejrzałam na lapku - śliczną masz córeczkę jej karnacja -boska. My też na kp, ale nie liczę dokładnie ile karmień, przeważnie tak 6/7. Mao zdrówka dla Zuzi! Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez dizi Czas edycji: 2014-03-16 o 12:39 |
|
|
|
#2518 |
|
Raczkowanie
|
Ania - u nas teraz 6 kamień wychodzi i od jakiegoś 1,5 tyg. mamy już stałe pory karmień. Tylko nocne jest jak wypadnie między 4-6.
Pola wypiła 100 ml mm HA Wiecie - ona powinna pić Pepti lub Niuramigen, więc ja za bardzo nie mam opcji zmieniania mleka. Przy następnej próbie Pepti jej spróbuję dać. Ile piją mm wasze dzieci 5 miesięczne? Pola na 4,5 miesiąca więc powinna niby 180 ml na jedno karmienie wg rozpiski na mleku, ale to mi się dużo wydaje. |
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam sie w przerwie miedzy jednym a drugim daniem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Hej ANIA FRANIA ![]() Poczytam pozniej z kompa. Mialam Wam pisac wczsniej ale od piatku mamy gosci i brak czasu i sily ns cokolwiek. W piatek bylismy na kontroli bioderek.Na usg jsk przy dwoch poprzednich wszystko ww porzadku.Pojawily sie w koncu jadra kostnienia.Ale przykurcz nie odpuszcza i dalej lekki jest i mamy dalej pieluchowac.Ja juz nie wiem mielismy do konca lutego tylko pieluchowac a teraz okazalo sie ze dalej musimy:/ i nie wiadomo jak dlugo.Lekarka mowi ze dopoki przykurcz nie ustapi.Mowila zeby juz do niej nie przychodzic bo na usg jest ok.No ok ale skad ja mam wiedziec kiedy to minie lekarzem przeciez nie jestem:/ .Zobaczymy co nam lekarz w przychodni powie,moze bedziemy chodzic tam na kontrole. Maly zaczal sie przekrecac a ja mam go krepowac://// Ale spiaca pogoda... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- BASIA zdrowka dla Aurelki.Ja dostalam nebulizator w prezencie.Taka dziwna skrzyneczka .Kosztowal okolo 250 zl.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- PPAULINA I RYBKA brawa brawa za obrociki!Zdolniachy. Fotki ogladne pozniej KOMOROWSKA ja pidaje Biogaie lub Dicoflor U nas ostatnio byla zielona kupa:/pierwszy raz sie taka zdarzyla ale to chyba dlatego ze po 12 dniach. A lekarka na pobudzenie jelitek zapisala DEBRIDAT zawiesine.Podaje od piatku ale na razie kupy brak.Podobmo na efekty trzeba poczekac okolo tygodnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- I zdrowka dla Zuzki ANIA U nas okolo 6 karmien.Raczej w stalych porach chociaz sa wyjatki ![]() Sory za takie skakanie ale pisze z doskoku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Poczytam co u Was.

podaj wiecej inf
Jakiś bunt 3 miesięczniaka czy co 

za "pięknie" przespaną nockę Jaśka.
) kazała mi się ogarnąć, są takie klocki i wszystko ciągle niby w normie
gorączujemy już drugą dobę, do 39 nawet, a że u Ani zapalenie oskrzeli
stresuje mnie bardzo

Ehh, podobno do środy tak ma być.
mam do was pytania. Czyli podczas kp można się napić karmi? I czy jak raz zadzczepilo się 5w1 to trzeba to do końca kontynuować?:d