Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie?
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! 2 8,00%
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! 3 12,00%
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! 2 8,00%
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! 0 0%
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! 0 0%
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! 4 16,00%
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. 2 8,00%
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! 7 28,00%
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci 3 12,00%
listopadowo-grudniowe mamusie2013 2 8,00%
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-16, 07:48   #2491
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Dzień dobry.

U nas pogoda do bani, cała noc padało i nadal pada. Aż się wszystkiego odechciewa. Wczoraj odwiedziło nas kilka osób, miło spędziliśmy popołudnie, a mąż jeszcze dogorywa w łóżku. Poczytam co u Was.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 07:53   #2492
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Cytat:
Napisane przez Ania_Frania1 Pokaż wiadomość

Pewnie ze tak podaj wiecej inf

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Dzięki za przyjęcie. Mam na imię Ania, 14 grudnia 2013 urodziłam córeczkę Marysię 56 cm, 3440g. Poród sn krótki i fajny ale potem same komplikacje co skończyło się ponową hospitalizacją w 8 tyg po porodzie. Na szczęście z Marysią od początku było wszystko dobrze. Karmię piersią a mój Klopsik waży obecnie 6630g przy 61 cm wzrostu. Od paru dni daje czadu i nie chce spać w dzień Jakiś bunt 3 miesięczniaka czy co

hej
tez mam Marysie-Klopsika
i moja,tez ma bunt te spaniem

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Nam też się udało, tzn Tż się udało hehe
A powiedzcie mi wy też te 3 macie active baby dry? Bo ja już nie wiem czy tż wziął źle czy tylko takie były bo wcześniejszą paczkę mamy 96 szt activ baby zielone i one są takie troszkę inne niż te z lidla moim zdaniem lepsze jakościowo, myslalam że jak zielone to to samo ale patrze że różnią się nie tylko nazwa ale wyglądem też
a,nie wiem...bo jeszcze w samochodzie sa.

Hej!
dzis znow godzinne pobudki

Stary 2014-03-16, 08:01   #2493
ryba91
Zakorzenienie

Witam witam ;p maly wlasnie szamie po 12h przerwie ;p
ale pASKUDNA pogoda ;/

Ania_Frania a gdie zdjecie córci?

Lusesita- współczuje!!
Stary 2014-03-16, 08:36   #2494
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ja nadal czuję się fatalnie, teraz już od zatok boli mnie cała głowa
Jaś dziś spał od 22:30 do 1:50, później pobudka o 5:30 i 7, uwierzcie że u nas to okazja do świętowania bo codziennie budzi się co godzinę, maksymalnie 2
Poza tym mamy dziś marudny dzień, już mi ręce odpadają bo tylko u mnie Jaśko choć trochę się uspokaja
Idź w końcu w poniedziałek do lekarza niech Ci przepisze antybiotyk, bo tak to Ty się zamęczysz kobieto, a choroba nigdy nie odpuści.
za "pięknie" przespaną nockę Jaśka.
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Wątkowa pudzianowska ma 8450 g Ja dostaję trochę na głowę, ale lekarka ( i nie tylko ) kazała mi się ogarnąć, są takie klocki i wszystko ciągle niby w normie

Nemosej jabłuszko sama gotowałam, wszystko w sumie sama gotuję, szpinak póki co tylko ze słoika podałam, bo takich cudów to ja nie gotuję w ogóle to gotuję raz na czas gar pyszniutkiej zupki (marchew, ziemniak, dynia- w przewadze, troszkę oliwy), blenduję, studzę, daje do studzenia, napełniam pojemniki do kostek na lód, mroże i potem sobie wyjmuję ile tam mi trzeba kosteczek, podgrzewam i rosnie Hanula w siłę a ja nie stoję każdego dnia nad garczuszkiem

A my po pneumo znów nie za fajnie gorączujemy już drugą dobę, do 39 nawet, a że u Ani zapalenie oskrzeli to byłam nawet na osłuchaniu, ale czysta jest i niby od szczepienia, tak widac ma, nie cierpię gorączki stresuje mnie bardzo
za wagę! Największa dziewczynka na wątku! Współczuję Ci tylko tego noszenia, bo taki klocuszek.
Mam nadzieję, że gorączka szybko minie a Anulka szybko wyzdrowieje.
Fajnie sobie wymyśliłaś z tą zupką, chyba też tak będę robić.
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ja nie wiem jak oni to liczą, ja robiłam zakupy często, a mi nie naliczali wizyt, wiec wkońcu pomyślałam że musi być jakaś kwota minimalna, bo jak szłam i kupiłam coś za 2 zł, to ta wizyta mi się nie liczyła

Wczoraj byłam na kontroli u ginekologa, i wszytko jest ok. Za jakiś czas muszę iść po wyniki cytologii. I stwierdzam że takie wiztty są bezpciowe, tzn jak byłam w ciąży szłam po coś teraz już nie to samo. Ale z drugiej strony jak chce zobaczyć dzidziusia to robię to kiedy chce
Z tymi zakupami w Rossmanie to jest tak, że musisz kupić jakiś produkt dla dziecka, który oni maja jako objęty tą promocją Rossnę. Wykaz wszystkich produktów jest u nich na stronce. I jak kupujesz te produkty to zalicza Ci jako odbytą wizytę, nie o wydane pieniądze tu chodzi.
Też ostatnio doszłam do wniosku, że jakoś tak dziwnie teraz się chodzi do gina. Wcześniej szłam pełna nadziei, że zobaczę Małą i rozmawiałyśmy o dziecku itd, a teraz jest tak "normalnie", że aż dla mnie dziwnie.
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Hej
Ale brzydko za oknem Wyszłam na zakupy i mi buty przemokły Pada, wieje że łeb chce urwać, masakra jakaś. Na poprawę nastroju wieczorem pieczemy szarlotkę
Właśnie tż zmienia wrzeszczącemu w niebogłosy maluchowi pieluszkę i śpiewa na melodię Budki Suflera :"Po co my tak drzemy się??? To coś da? Oj chyba nie "
Zostało Ci tej szarlotki chociaż ociupinkę?
Fajnie sobie Tż podśpiewuje, nie ma co.

Stary 2014-03-16, 08:56   #2495
Ania_Frania1
Rozeznanie

[QUOTE=ryba91;45605783]Witam witam ;p maly wlasnie szamie po 12h przerwie ;p
ale pASKUDNA pogoda ;/

Hej,
Proszę bardzo. Usune wieczorem

Edytowane przez Ania_Frania1
Czas edycji: 2014-03-16 o 21:55
Ania_Frania1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:08   #2496
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Moj syn zaczal sie wlasnie obracac na boki
za pierwsze obroty!
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Była pani doktor, póki co to tylko przeziębienie, Zuzia jest osluchowo czysta, mamy odciągać katarkiem, psikac nasivinem. Mamy na kaszlek flegamine, no i kupiłam nebulizator i robimy inhalacje. A na całe szczęście humor Zuzi dopisuje
Dobrze, że to tylko przeziębienie i , że nie jest potrzebny antybiotyk. Mam nadzieję, że szybko Zuzi przejdzie po tych inhalacjach. Zdrówka życzę Maluszku!
Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuski! Dawno mnie nie było i widzę, że pedzicie jak szalone. Ja niestety nie mogę bo mój dziec zajmuje mi każda chwilę. Już zaczyna mrudzic. Chcę tylko napisać, że popełniła wszystkie błędy, których chciałam uniknąć
Jakie to błędy popełniłaś? Aż mnie tym zaciekawiłaś.
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Aleee pospałam, pogoda do pupy, to stwierdziłam że odsapnę, zostawiłam maluchów z mężem i poszłam spać od 16 do 19 spałam ciągiem. Wstałam maluchy już wykąpane, tylko córcię dostałam do karmienia. Jak na złość były grzeczne, nie marudziły mimo że chore, pies nie chciał na dwór, ehhh nie poznał jednak jak to ja mam w tygodniu teraz już spią, mąż poszedł z psem. Dzisiaj jedzie na kawalerskie, to zostaje sama piwko w lodówce się mrozi-karmi, czekolada czeka, mam babski wieczór sama ze sobą
Dziewczyny jak któraś ma chwilę na oglądanie filmów, to polecam Dziewczyna z tatuażem, naprawde super mimo że książka lepsza wczoraj leciał w tv, od 22 do 01:30 obejrzałam cały i akurat maluchy sie na jedzenie obudzily
Fajnie, że mąż troszkę pomógł, a Ty mogłaś sobie chwilkę odpocząć. Męż pojedzie na kawalerskie a Ty panieńskie będziesz świętować w domu z Karmi i czekoladą. Fajny taki wieczorek gdy Maluszki śpią, a mama może się zrelaksować. Słyszałam o tym filmie, a nawet mam go gdzieś, ale niestety nie mam kiedy go obejrzeć, zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia, ale muszę się kiedyś zmobilizować.
Cytat:
Cześć,
Można jeszcze do Was dołączyć?
Podczytuję Wasz wątek od jakiegoś czasu, głowie w czasie karmienia i fajnie tu dyskutujecie.
Mam na imię Ania
Hej Aniu! Fajnie, że piszesz, ale czemu tak późno? Pokaż nam swoją córeczkę.
Edit: Piękna Marysia! Super ma pulchniutkie rączki, bardzo mi się to podoba u dzieciaczków. Ma taką ciemną cerę czy tylko tak na zdjęciu wyszło?
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Hej!
Współczuję Ci strasznie tych nocek! Teraz Mała daje Ci popalić to niedługo ona będzie aniołkiem, a my będziemy ganiać za swoimi urwisami.
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
12godzin!? Łał, moja nigdy tyle nie wytrzymała bez szamanka.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Uciekam zjeść śniadanie, a potem jedziemy do teściowej. Szkoda, że pada, bo nie pójdziemy na spacer do lasu.
Do wieczorka!

Edytowane przez Miss Triss
Czas edycji: 2014-03-16 o 09:05
Stary 2014-03-16, 09:23   #2497
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Dziewczyny jak to jest z tym kleikiem? Jak daję Ulce po jednej łyżeczce do jedzenia to teraz na ile zwiększyć? czy przejsć do posiłku?

I jeszcze mam pytanko o kaszki bezglutenowe...Można jej dawać już?

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Ale ze mnie wieśniak, nie przywitałam się

Dzień dobry
Stary 2014-03-16, 09:23   #2498
Olenka_24
Zadomowienie

Heloł u nas też dziś jest po prostu paskudnie Ehh, podobno do środy tak ma być.

Cytat:
hej
tez mam Marysie-Klopsika
i moja,tez ma bunt te spaniem

a,nie wiem...bo jeszcze w samochodzie sa.

Hej!

Lusesita współczuję Wam tych pobudek w nocy. Może jak zaczniecie rozszerzać dietę to poprawi się to nocne spanie.

Cytat:
ale pASKUDNA pogoda ;/

Lusesita- współczuje!!
U nas też dziś było 12 h przerwy

Cytat:
Hej,

Witaj

Ślicznotka

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2014-03-16 o 09:24
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:46   #2499
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Hej! U mnie też pogoda obrzydliwa mam do was pytania. Czyli podczas kp można się napić karmi? I czy jak raz zadzczepilo się 5w1 to trzeba to do końca kontynuować?:d

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

No i właśnie odkryłam wizaż w tel więc może wreszcie będę na bieżąco!:p

gabrysiaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:49   #2500
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość
Hej! U mnie też pogoda obrzydliwa mam do was pytania. Czyli podczas kp można się napić karmi? I czy jak raz zadzczepilo się 5w1 to trzeba to do końca kontynuować?:d

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

możesz pić Karmi

i szczepionki musisz już kontynuować te 5w1
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:54   #2501
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

Lusesita współczuję Wam tych pobudek w nocy. Może jak zaczniecie rozszerzać dietę to poprawi się to nocne spanie.

Witaj

Ślicznotka

Tez mam taka nadzieje,a,moze to skok

Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość

pewnie,ze mozna pic

my tez dzis do tesciow jedziemy.
mala cos kicha

Stary 2014-03-16, 09:58   #2502
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:

Witaj

Ślicznotka
ale zobacz jakie to pocieszenie, że w środę już ma się poprawić

Karmi można niektórzy twierdzą nawet, że to poprawia laktację

luesesita, a może ona glodna jest, że się tak budzi? Pamiętam jak moja bratowa kp i Julka ciagle się budziła, w nocy również. Krzyczała non stop, nic się jej nie podobało. Do tego straszna chudzinka z niej była. Gdy przyjechali do nas mała coś złapała i poszli do naszego pediatry ( do mojej) to ta się za głowę złapała, kazała dokarmiać i akurat Julka była starsza to kaszkę miała jej podać też no i nagle okazało się, że mała przesypia noce, grzeczna się zrobiła. Inne dziecko Po prostu Julka była głodna. Ja wiem, że karmienie piersią jest lepsze i zdrowsze dla maluszka, ale czasami naprawdę warto spróbować mm.
Stary 2014-03-16, 10:07   #2503
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość

luesesita, a może ona glodna jest, że się tak budzi? Pamiętam jak moja bratowa kp i Julka ciagle się budziła, w nocy również. Krzyczała non stop, nic się jej nie podobało. Do tego straszna chudzinka z niej była. Gdy przyjechali do nas mała coś złapała i poszli do naszego pediatry ( do mojej) to ta się za głowę złapała, kazała dokarmiać i akurat Julka była starsza to kaszkę miała jej podać też no i nagle okazało się, że mała przesypia noce, grzeczna się zrobiła. Inne dziecko Po prostu Julka była głodna. Ja wiem, że karmienie piersią jest lepsze i zdrowsze dla maluszka, ale czasami naprawdę warto spróbować mm.
Też znam takie przypadki

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

ja wogóle dalej chora jestem, i najgorsze jest że nie czuję poprawy a w poniedziałek bioderka mamy więc trzeba się jakoś zebrać w sobie.

Stary 2014-03-16, 10:21   #2504
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

kochana,ja przeciw mm nic nie mam!
mala nie chce pic z butli
tak jak wczesniej pila,tak teraz nie.nawet jak glodna!
juz dawno bym dokarmiala...
ale Marys przybiera ladnie,kilogram w miesiac

Stary 2014-03-16, 10:26   #2505
iga9
Raczkowanie

Dziewczyny sorry, ale tyle się dzieje, że nie mam jak nadrobić.

Mam problem z Polą - za nic nie chce wypić sztucznego mleka. Ani pepti ani HA. Po prostu pluje i ani łyka nie weźmie. A ja nie mogę ściągnąć mleka laktatorem (przy K też tak miałam - moje piersi nie tolerują ściągania mleka przez 30 min odciągam 10 ml). Nie wiem jak ją przekonam i skończę karmić. Chciałam już powili 1 karmienie na tydzień wycofywać, żeby z końcem kwietnia skończyć karmienie. A skubana moje mleko czy wodę z butelki wypije tylko tym sztucznym pluje.
Znacie jakieś sposoby jak przekonać dziecko do sztucznego mleka?

O widzę, że ten temat powyżej.
Pola przybiera mało (400g w miesiąc), ale lekarz twierdzi, że w normie. W nocy najdłuższa przerwa jedzeniowa to 5-6h. W dzień je co 3h. Ale jest mega grzeczna- wiecznie się śmieje, bawi i prawie w ogóle nie płacze. Ale ja myślę, że mm by się jej przydało.

Edytowane przez iga9
Czas edycji: 2014-03-16 o 10:29
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:01   #2506
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedz a ja słyszałam też, że czerwone wino można się sporadycznie napić ;D

Stary 2014-03-16, 11:10   #2507
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam, witam
U nas nocka ładnie przespana a teraz jest drzemka

Za oknem póki co szaro, ale nie pada..mogłoby słoneczko wyjśc, bo jedziemy później na zakupki

Mao - i jak nocka?? Jak Zuzia sie czuje?

Ania Frania - Witaj
Śliczna Marysia

Cytat:
Dziewczyny jak to jest z tym kleikiem? Jak daję Ulce po jednej łyżeczce do jedzenia to teraz na ile zwiększyć? czy przejsć do posiłku?

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Dzień dobry
Ja daję Majce raz dziennie jako posiłek z miseczki wcześniej dodawalam jej 2 miarki raz lub 2 razy dziennie.

A kaszki są od 4 miesięcy, ja mam kupioną ale cos czaje się podać...

Cytat:
Też znam takie przypadki

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

ja wogóle dalej chora jestem, i najgorsze jest że nie czuję poprawy a w poniedziałek bioderka mamy więc trzeba się jakoś zebrać w sobie.
Ale Cie dopadło
Kuruj się

Miłego dnia

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2014-03-16 o 11:12
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:25   #2508
Ania_Frania1
Rozeznanie

[QUOTE=lusesita23;45605742]hej
tez mam Marysie-Klopsika
i moja,tez ma bunt te spaniem:cool

Lusesita - to jedziemy na tym samym wózku. U nas nocka ok - jedna pobudka o 4.30 czyli tak jak zwykle. Pospala do 7.30. Ale ze spaniem w dzień jest cyrk. Dziś wzielam ją do cyca - zasnela po chwili. Po 10 min sie zerwała i zaczęła ssac piastki. Dalam jej smoka to pospala kolejne 15min i spać niet. Cyca też nie... Teraz gada do zabawek na macie. Wcześniej nie było takich cyrkow. Cóż, z dziecmi nic nie jest stale :banghead:Ty jakie masz techniki? wczoraj próbowałam w wózku z miernym skutkiem...

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:

A może ona sie budzi tak z przyzwyczajenia? Jak sie zbudzi i nie dasz jej cyca to co? Czytałam o takiej technice wydluzania przerw między karmieniami w nocy - jak sie zbudzi to nie dawać od razu do piersi tylko polulac, uspokoić bo może to nie głód ją budzi. Nawet jesli ostatecznie trzeba będzie ją nakarmić to trzeba maksymalnie przedłużac czas bez cyca. Nie jest to łatwe bo wiadomo w nocy to człowiek marzy aby pospać ale podobno w większości przypadków działa tylko trzeba sie przemeczyc kilka nocy.... U mnie tez było kilka takich pobudek i obywalo sie bez cyca.

Stary 2014-03-16, 11:27   #2509
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:

Kurcze, a może inne butelki?
Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny sorry, ale tyle się dzieje, że nie mam jak nadrobić.

Mam problem z Polą - za nic nie chce wypić sztucznego mleka. Ani pepti ani HA. Po prostu pluje i ani łyka nie weźmie. A ja nie mogę ściągnąć mleka laktatorem (przy K też tak miałam - moje piersi nie tolerują ściągania mleka przez 30 min odciągam 10 ml). Nie wiem jak ją przekonam i skończę karmić. Chciałam już powili 1 karmienie na tydzień wycofywać, żeby z końcem kwietnia skończyć karmienie. A skubana moje mleko czy wodę z butelki wypije tylko tym sztucznym pluje.
Znacie jakieś sposoby jak przekonać dziecko do sztucznego mleka?

O widzę, że ten temat powyżej.
Pola przybiera mało (400g w miesiąc), ale lekarz twierdzi, że w normie. W nocy najdłuższa przerwa jedzeniowa to 5-6h. W dzień je co 3h. Ale jest mega grzeczna- wiecznie się śmieje, bawi i prawie w ogóle nie płacze. Ale ja myślę, że mm by się jej przydało.
a może z innej firmy? może te jej nie smakują? Pamiętam, że chyba acelinka mówiła, że poszukiwała mleka, aż małej zasmakowało Ha bebiko bodajze
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam, witam

Za oknem póki co szaro, ale nie pada..mogłoby słoneczko wyjśc, bo jedziemy później na zakupki

Ania Frania - Witaj
Śliczna Marysia

Ja daję Majce raz dziennie jako posiłek z miseczki wcześniej dodawalam jej 2 miarki raz lub 2 razy dziennie.

Ale Cie dopadło
Kuruj się

Miłego dnia
No widziałam właśnie, muszę jej kupić, ale chyba tylko smakowe są:/ U nas z bobovity. Rozejrze się też się troszkę boję...
Stary 2014-03-16, 11:36   #2510
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

No widziałam właśnie, muszę jej kupić, ale chyba tylko smakowe są:/ U nas z bobovity. Rozejrze się też się troszkę boję...
Ja kupiłam waniliową z bobovity smakowe podam później.
Teraz dostaje warzywka i kleik, muszę spróbować tą kaszkę, bo niedługo gluten trzeba zacząć.
Stary 2014-03-16, 11:46   #2511
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzień dobry
Ja podaje Zuzi dwa razy dziennie po dwie miarki do kleiku.
A kaszki możesz bo są od 4 miesiąca.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam, witam

Ania Frania - Witaj
Śliczna Marysia

Ale Cie dopadło
Kuruj się

Miłego dnia
Dziękuję że pytasz.
Mieliśmy alarm o 23:30,o 1 i o 6:40 miała zatkany nosek, raz nam wymiotowala flegma. Ogólnie dzisiaj jest dzień przytulaska i senna jest.
Ale nawet je ładnie, szkoda mi mojej bidulki, ten kaszel jej nie przeszkadza ale katarek niestety tak

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Kurcze, a może inne butelki?

a może z innej firmy? może te jej nie smakują? Pamiętam, że chyba acelinka mówiła, że poszukiwała mleka, aż małej zasmakowało Ha bebiko bodajze

Z bobovity jest albo waniliowa albo zwykla kaszka mleczno ryżowa bez żadnego smaku od 4 msc

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:03   #2512
Ania_Frania1
Rozeznanie

[QUOTE=CorkaCzarownic;4560 7789]Kurcze, a może inne butelki?

Jak ją byłam ponownie w szpitalu to moja mama karmiła mała odciagnietym mlekiem za pomocą butelek Avent natural. Mała miała wtedy 8 tyg. Na początku też nie mogła załapać i przesuwala smoka z jednego kacika ust w drugi. W końcu zassala. Mm jej nie smakowalo i plula dalej niż widziała
Stary 2014-03-16, 12:06   #2513
Olenka_24
Zadomowienie

Rybka wysłałam Ci PW , doszło ?

Stary 2014-03-16, 12:11   #2514
ryba91
Zakorzenienie

[QUOTE=Ania_Frania1;456060 40]
Cytat:
ale pASKUDNA pogoda ;/

Hej,

Jasne ze mozna od 4 podawac miesiaca kaszkę. są z bobovity ;P
Stary 2014-03-16, 12:21   #2515
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Co do butelek to mam avent i polecam!! Moja mapa była tylko na piersi ale jak zaczęłam jeździć na studia musiałam odciągać i mój mąż albo mama karmili

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Moja mała hehe sorki za pomyłkę

Stary 2014-03-16, 12:22   #2516
Ania_Frania1
Rozeznanie

[QUOTE=Miss Triss;45606088] za pierwsze obroty!

Dobrze, że to tylko przeziębienie i , że nie jest potrzebny antybiotyk. Mam nadzieję, że szybko Zuzi przejdzie po tych inhalacjach. Zdrówka życzę Maluszku!

Jakie to błędy popełniłaś? Aż mnie tym zaciekawiłaś.

Fajnie, że mąż troszkę pomógł, a Ty mogłaś sobie chwilkę odpocząć. Męż pojedzie na kawalerskie a Ty panieńskie będziesz świętować w domu z Karmi i czekoladą. Fajny taki wieczorek gdy Maluszki śpią, a mama może się zrelaksować. Słyszałam o tym filmie, a nawet mam go gdzieś, ale niestety nie mam kiedy go obejrzeć, zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia, ale muszę się kiedyś zmobilizować.

Hej Aniu! Fajnie, że piszesz, ale czemu tak późno? Pokaż nam swoją córeczkę.
Edit: Piękna Marysia! Super ma pulchniutkie rączki, bardzo mi się to podoba u dzieciaczków. Ma taką ciemną cerę czy tylko tak na zdjęciu wyszło?

Karnacja po tatusiu faldki na rękach i udach to nie wiem po kim kp ma taką moc rzeczywiście późno się zmobilizowalam do założenia konta na wizazu bo od porodu ciągle miałam jakieś problemy ze zdrowiem. Teraz na szczęście spokój. Mam nadzieję że tak zostanie

Dziewczyny kp - ile razy karmicie na dobę i jak często? Macie stale pory karmien czy jak wypadnie? U nas jest różnie. Parę dni pod rząd jest stały schemat dnia a potem sie zmienia. I tak w kółko średnio jest 6-7 karmien. 8 to już bardzo rzadko.

Stary 2014-03-16, 12:37   #2517
dizi
Zadomowienie

Hej!

Ania witaj ! Podejrzałam na lapku - śliczną masz córeczkę jej karnacja -boska. My też na kp, ale nie liczę dokładnie ile karmień, przeważnie tak 6/7.

Mao zdrówka dla Zuzi!

Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2014-03-16 o 12:39
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 13:17   #2518
iga9
Raczkowanie

Ania - u nas teraz 6 kamień wychodzi i od jakiegoś 1,5 tyg. mamy już stałe pory karmień. Tylko nocne jest jak wypadnie między 4-6.

Pola wypiła 100 ml mm HA Ale tylko ze smoczka nr 1, więc mega mło jej leci. Później dopiła z piersi. Ale jest światełko w tunelu.
Wiecie - ona powinna pić Pepti lub Niuramigen, więc ja za bardzo nie mam opcji zmieniania mleka. Przy następnej próbie Pepti jej spróbuję dać.

Ile piją mm wasze dzieci 5 miesięczne? Pola na 4,5 miesiąca więc powinna niby 180 ml na jedno karmienie wg rozpiski na mleku, ale to mi się dużo wydaje.
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 14:17   #2519
nemosek
Zakorzenienie

Hej witam sie w przerwie miedzy jednym a drugim daniem

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Hej ANIA FRANIA

Poczytam pozniej z kompa.

Mialam Wam pisac wczsniej ale od piatku mamy gosci i brak czasu i sily ns cokolwiek.

W piatek bylismy na kontroli bioderek.Na usg jsk przy dwoch poprzednich wszystko ww porzadku.Pojawily sie w koncu jadra kostnienia.Ale przykurcz nie odpuszcza i dalej lekki jest i mamy dalej pieluchowac.Ja juz nie wiem mielismy do konca lutego tylko pieluchowac a teraz okazalo sie ze dalej musimy:/ i nie wiadomo jak dlugo.Lekarka mowi ze dopoki przykurcz nie ustapi.Mowila zeby juz do niej nie przychodzic bo na usg jest ok.No ok ale skad ja mam wiedziec kiedy to minie lekarzem przeciez nie jestem:/ .Zobaczymy co nam lekarz w przychodni powie,moze bedziemy chodzic tam na kontrole.
Maly zaczal sie przekrecac a ja mam go krepowac:////

Ale spiaca pogoda...

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

BASIA zdrowka dla Aurelki.Ja dostalam nebulizator w prezencie.Taka dziwna skrzyneczka.Kosztowal okolo 250 zl.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

PPAULINA I RYBKA brawa brawa za obrociki!Zdolniachy.
Fotki ogladne pozniej
KOMOROWSKA ja pidaje Biogaie lub Dicoflor

U nas ostatnio byla zielona kupa:/pierwszy raz sie taka zdarzyla ale to chyba dlatego ze po 12 dniach.

A lekarka na pobudzenie jelitek zapisala DEBRIDAT zawiesine.Podaje od piatku ale na razie kupy brak.Podobmo na efekty trzeba poczekac okolo tygodnia.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

I zdrowka dla Zuzki

ANIA U nas okolo 6 karmien.Raczej w stalych porach chociaz sa wyjatki

Sory za takie skakanie ale pisze z doskoku.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 14:33   #2520
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
Ania - u nas teraz 6 kamień wychodzi i od jakiegoś 1,5 tyg. mamy już stałe pory karmień. Tylko nocne jest jak wypadnie między 4-6.

Pola wypiła 100 ml mm HA Ale tylko ze smoczka nr 1, więc mega mło jej leci. Później dopiła z piersi. Ale jest światełko w tunelu.
Wiecie - ona powinna pić Pepti lub Niuramigen, więc ja za bardzo nie mam opcji zmieniania mleka. Przy następnej próbie Pepti jej spróbuję dać.

Ile piją mm wasze dzieci 5 miesięczne? Pola na 4,5 miesiąca więc powinna niby 180 ml na jedno karmienie wg rozpiski na mleku, ale to mi się dużo wydaje.
Iga mój Leon ma 4,5 miesiąca i pije 180 ml , bardzo sporadycznie coś zostawi w butelce.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości