Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-16, 09:44   #2791
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

to będzie oryginalne? jakoś się lękam żebym nie wtopiła w podróbkę
http://allegro.pl/nosidelko-ergonomi...028621246.html

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:48   #2792
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj schabowy plus buraczki i ogórek kiszony. Może być dla maluszka?
Chili jeszcze dopraw.

Argument t., zeby dawac malemu sol.Ze wtedy mozna by mu dac kawalek naszego, normalnego obiadu, a nie gotowac mu osobno.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:51   #2793
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Chili jeszcze dopraw.

Argument t., zeby dawac malemu sol.Ze wtedy mozna by mu dac kawalek naszego, normalnego obiadu, a nie gotowac mu osobno.

Stary 2014-03-16, 09:51   #2794
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Jejku,współczuję.Co jest z tymi dziećmi,że tak kiepsko śpią?Nasza to samo,obudzi się i koniec spania.Leży w łóżeczku i pierdzi ustami,ale ja zakładam korki do uszu.Skoro ona nie ma chęci spać,to nie znaczy,że ja też.Dopóki nie wyje,to ja nie reaguję.Wiem,wyrodna matka,ale ja padam ze zmęczenia

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
bałabym się spać z korkami,że nie usłysze jak cos sie będzie działo np zakrztusi sie itp
ale ja z tych lękających

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:53   #2795
your Angel
czyli Endżi

U mnie nocki tragedia Mały płakał ostatnio okropnie, aż głos zdarł Zęby idą. Na przodzie dwa ząbki dzwonią pod łyżeczką, choć gołym okiem nie widać. Odmawia większości stałych pokarmów, bo chyba tak go boli, że jedzenie dodatkowo to drażni

Tż jak zwykle ciągle w pracy. Wczoraj już tak potrzebowałam pomocy, że zadzwoniłam po teściową - więc możecie sobie wyobrazić poziom desperacji No ale kobieta wkurzała mnie tylko. Na okrągło gada żeby jej przywozić dziecko (jak jakąś zabawkę) a jak teraz przyszło co do czego, to 2 godzin nie ogarnęła i spieprzyła
Deklarowała się niedawno, że 2 razy w tygodniu zajmie się małym wieczorem po 2 godziny żebym poszła sobie na fitness a teraz jak sama zobaczyła jak to łatwo, to już się wycofała

I jak ona sobie wyobraża to, że ja jej będę zawozić dziecko na żądanie? Julo będzie miał płaczliwy dzień, będzie wołać o noszenie na rękach, to ta go pizgnie w łóżko i niech leży i sobie ryczy? Niepoważna baba. Jeszcze mi się mądrzyła, że ona czwórkę wychowała. No ekstra, niech sobie wychowała. To nie zmienia faktu, że Julka na dłuższą metę nie ogarnie.

Moja mama wysiada po dwóch dniach a t. po dwóch godzinach Aż mi wczoraj dziwnie było, normalnie jakbym była herosem

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-03-16 o 09:54
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:54   #2796
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Kiepska noc za nami, większość czasu spaliśmy we czwórkę Jestem połamana i niewyspana. Miłosz już przed 5 chciał wstawać, więc w końcu mąż go wziął do drugiego pokoju, włączył sobie film i tak go trzymał śpiącego na rękach przez 2,5h, żebyśmy z Dawidem jeszcze pospali.
O tej godzinie normalnie jest już dawno po pierwszej drzemce, a dziś Miłek wcale nie chce zasnąć, ziewa, marudzi, ale spać nie pójdzie
A na dworze od rana leje, nie mamy żadnego planu jak tu spędzić fajnie dzień.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
z tym walczy w grze moj Tz..bojku czego to oni juz nie wymslą..
o fuj obrzydliwe

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Czuje sie, jakby mnie przejechal traktor
od szczepienia Kubus jest ciagle marudny, nie chce usypiac w dzien. mecze sie znim nawet po godzine-poltora. ale z tego co czytalam to wasze dzieciaczki tez cos nieswoje sa...
az wczoraj sie zdenerwowalam na niego i potem zle sie z tym czulam
w nocy jak zwykle wierci sie i krecie. budzi mnie co chwile
oby to jakos przeszlo

dzis nam sie wyrznal drugi zabek na dole

no nic ide spac bo ledwo zywa jestem.
jeszcze jutro muszimy isc na obiad do t.
wiecie, ze oni nie widzieli Kubusia od chrztu tj. 9 lutego...
mieszkaja od nas 3 minuty samochodem

dobranoc
za kolejnego ząbka
oby dziś był już lepszy dzień

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Nie dość, że w ciągu dnia nie chciał spać, to w nocy też nie od ponad godziny się bawimy....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
współczuję

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dupa jaś, jaka wyrodna matka? Moim zdaniem bardzo dobrze robisz - jak się sama ładnie bawi to niech się bawi a Ty odpoczywaj. Ja rano ani nie drgne z łóżka dopóki nie zacznie się maruderstwo z nudy. Pola jak wstanie to hasa w łóżeczku nawet i 30 min i ja do niej nie wstaje

TZ z teściową wybyli na zakupy, Pola śpi, więc mam chwile na wizaż Zaraz się biorę za nadrabianie.
Dziś było u nas 30 stopni! Nawet tutaj to nienormalna pogoda o tej porze roku Pola już hasała w samym rampersie ze mną na balkonie i dobrze, że jest tak ciepło bo te letnie ubranka co kupiłam na 6 miesięcy to już są przyciasne
zazdroszczę Miłosz jak się obudzi to od razu odpala syrenę, w dzień jak wstanie z drzemki to jeszcze zdarzy mu się chwilę poleżeć spokojnie, ale w nocy i rano dosłownie parę sekund postęka a potem jest od razu płacz jakby go ze skóry obdzierali
i drugi raz zazdroszczę, uwielbiam takie temperatury, choć pewnie u Was inaczej się je znosi

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

hello moje dziecko mimo choroby laskawe, na spokojnie przesypia cale nocki, dzis spala do 8 a teraz lezy i sie bawi w kolysce. zaraz trzeba odpalac inhalator i dzialac, na sama mysl glowa mi juz peka no ale mus
wow Amelka bardzo dzielnie znosi chorobę

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Pisz pisz

Witam sie niedzielnie. Julek nie byl dzis laskawy i wstal o 6 a w nocy vo chwile pobudki do tego. Prezentujemy sie z rana na puzzlach
przystojniaczek
kupiłam wczoraj te spodenki i jeszcze bluzeczkę, o którą Cię kiedyś pytałam tych pozostałych nie widziałam u nas

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Haha
Noo więc: uznała że ona nam kasy nie odda, bo NIE MA. Zaczęłam się śmiać i powiedziałam "rodzinka..." to już nic nie mówiła. Wymyśliła sobie zabawę, wzięła małego pod pachy i skakała nim po swoich nogach, myślałam że jej j*bne. Wcześniej co mówiłam wam że wzięła go za ramiona, to wczoraj co go brała to mówiła "babcia musi uważać bo MAMA BĘDZIE KRZYCZEĆ" i tak za każdym razem. Chciała mu dac tort na spróbowanie "bo on tak ręce wyciąga". Trochę jej mina zrzędła jak się zorientowała że z prezentu nici (więc chyba sama sobie zrobiła nie oddając nam kasy). Ale ja tego tak nie zostawię pewnie będzie się do mnie dobijać więc jej powiem że zapraszam ale niech nam tą kasę przy okazji odda więc to będzie skuteczny sposób żeby nie przyjeżdżała. Oczywiście marudziła żebyśmy byli dłużej ale jak jej powiedziałam że Bartek głodny to mówiła że mu mogę dac kurczaka którego upiekła z chlebem a no i jak mi zaproponowała TŻta ciocia żebym go już w chodzik dawała "dla chwili spokoju" i powiedziałam że ja chodzików nie uznaje i jak będzie gotowy to sam pójdzie to t. na to że ja mu każdą możliwą rozrywkę zabraniam i co on będzie miał z życia i była oburzona faktem że wielu rodziców nie chce szczepić swoich dzieci, miała na ten temat wiele do powiedzenia mimo że nie miała o tym zielonego pojęcia ale to już pozostawiłam bez komentarza
jak to czytam to się zastanawiam, dlaczego ja nie lubię mojej teściowej do Twojej się nie umywa

Cytat:
A i jeszcze zauważyłam że ona przy każdej możliwej okazji wspomina, jak to Bartek miał kolki gdy była u nas w UK ale wczoraj już trochę mi obrzydł ten temat więc jej powiedziałam że miał je tylko jak ona była i jak tylko pojechała to mu wszystko minęło i że mi lekarz powiedział że on to miał na tle nerwowym
jesteś bezbłędna
jaką miała minę jak to usłyszała?

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:56   #2797
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Endżi bo jestes herosem

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-16, 09:57   #2798
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Pisz pisz

Witam sie niedzielnie. Julek nie byl dzis laskawy i wstal o 6 a w nocy vo chwile pobudki do tego. Prezentujemy sie z rana na puzzlach
super Julek, ale uśmiech ))))

Cytat:

jak tam

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
co nokia to nokia zatopiona w pomidorówce, ale wysuszyłam i działa dobrze, bo mi się nic nie podobało innego a jak mi się podobało to za 2k a mnie na takie nie stać

Pszczoua super stylówa!

heheh, no też uważam że nokie są niezniszczalne, od zawsze je miałam, teraz tylko je zdradziłam na rzecz samsunga ale zadowolona jestem

Cytat:
A i jeszcze zauważyłam że ona przy każdej możliwej okazji wspomina, jak to Bartek miał kolki gdy była u nas w UK ale wczoraj już trochę mi obrzydł ten temat więc jej powiedziałam że miał je tylko jak ona była i jak tylko pojechała to mu wszystko minęło i że mi lekarz powiedział że on to miał na tle nerwowym
to mnie rozbawiło bardzo
Stary 2014-03-16, 10:03   #2799
your Angel
czyli Endżi

A, no i wczoraj poczęstowałam t. sałatką i kobieta gada do Jula, że zaraz da mu trochę fety Ja na to spokojnie, że nie ma takiej opcji, bo mały nie je jeszcze nabiału (tym bardziej solonego). Za chwilę ona na widelcu podsuwa mu pod buzię tą fetę Ja już krzyczę, że ma mu nie dawać a ona niewinnie, że "przecież mu nie daje"

No i cały czas mu pakowała smoka do buzi. Ja jej mówię, że smoka dajemy już tylko do zasypiania. A ona mi na to, że jakby mały nie chciał, to by wypluł i zero reakcji. Bez pękania podeszłam i wyjęłam tego smoka, mówiąc słodkim głosikiem, że malutki woli z nami pogadać

Rany, ale nie lubię takiego rządzenia moim dzieckiem i nie słuchania co mówię

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-03-16 o 10:04
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:04   #2800
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Pisz pisz

dzień dobry Julek!

Cytat:
hej! co słychać??

Cytat:
Haha
Noo więc: uznała że ona nam kasy nie odda, bo NIE MA. Zaczęłam się śmiać i powiedziałam "rodzinka..." to już nic nie mówiła. Wymyśliła sobie zabawę, wzięła małego pod pachy i skakała nim po swoich nogach, myślałam że jej j*bne. Wcześniej co mówiłam wam że wzięła go za ramiona, to wczoraj co go brała to mówiła "babcia musi uważać bo MAMA BĘDZIE KRZYCZEĆ" i tak za każdym razem. Chciała mu dac tort na spróbowanie "bo on tak ręce wyciąga". Trochę jej mina zrzędła jak się zorientowała że z prezentu nici (więc chyba sama sobie zrobiła nie oddając nam kasy). Ale ja tego tak nie zostawię pewnie będzie się do mnie dobijać więc jej powiem że zapraszam ale niech nam tą kasę przy okazji odda więc to będzie skuteczny sposób żeby nie przyjeżdżała. Oczywiście marudziła żebyśmy byli dłużej ale jak jej powiedziałam że Bartek głodny to mówiła że mu mogę dac kurczaka którego upiekła z chlebem a no i jak mi zaproponowała TŻta ciocia żebym go już w chodzik dawała "dla chwili spokoju" i powiedziałam że ja chodzików nie uznaje i jak będzie gotowy to sam pójdzie to t. na to że ja mu każdą możliwą rozrywkę zabraniam i co on będzie miał z życia i była oburzona faktem że wielu rodziców nie chce szczepić swoich dzieci, miała na ten temat wiele do powiedzenia mimo że nie miała o tym zielonego pojęcia ale to już pozostawiłam bez komentarza
o matko! ona jest "cudowna"

Cytat:
Lula opowiadaj jakies kolejne madrosci T.

"Cudowna" noc... Spalam aż 3.5 godziny, a Szymek az 5godz od 20 z kilkoma pobudkami... Pogoda nadal do .upy

współczuję

Cytat:

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:04   #2801
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Endżi bo jestes herosem
Hihi, ja heros a moje dziecko terrorysta
Stary 2014-03-16, 10:05   #2802
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
U mnie nocki tragedia Mały płakał ostatnio okropnie, aż głos zdarł Zęby idą. Na przodzie dwa ząbki dzwonią pod łyżeczką, choć gołym okiem nie widać. Odmawia większości stałych pokarmów, bo chyba tak go boli, że jedzenie dodatkowo to drażni

Tż jak zwykle ciągle w pracy. Wczoraj już tak potrzebowałam pomocy, że zadzwoniłam po teściową - więc możecie sobie wyobrazić poziom desperacji No ale kobieta wkurzała mnie tylko. Na okrągło gada żeby jej przywozić dziecko (jak jakąś zabawkę) a jak teraz przyszło co do czego, to 2 godzin nie ogarnęła i spieprzyła
Deklarowała się niedawno, że 2 razy w tygodniu zajmie się małym wieczorem po 2 godziny żebym poszła sobie na fitness a teraz jak sama zobaczyła jak to łatwo, to już się wycofała

I jak ona sobie wyobraża to, że ja jej będę zawozić dziecko na żądanie? Julo będzie miał płaczliwy dzień, będzie wołać o noszenie na rękach, to ta go pizgnie w łóżko i niech leży i sobie ryczy? Niepoważna baba. Jeszcze mi się mądrzyła, że ona czwórkę wychowała. No ekstra, niech sobie wychowała. To nie zmienia faktu, że Julka na dłuższą metę nie ogarnie.

Moja mama wysiada po dwóch dniach a t. po dwóch godzinach Aż mi wczoraj dziwnie było, normalnie jakbym była herosem
współczuję i podziwiam, że to ogarniasz i nie narzekasz

To jest jedna z sukienek, które wczoraj mierzyłam http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...c/v-back-dress
Tylko w tej wyglądałam jako tako Ale nie jestem przekonana, sama nie wiem czy mi sie podoba I jeszcze te poziome paski...

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:06   #2803
MsLullaby
Zakorzenienie

I już trzy razy dzwoniła dziś mówię to TŻtowi a on na to "śpię!"

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Endżi dla mnie jesteś superbohaterka chciałabym mieć tyle cierpliwości co ty

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:16   #2804
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja też ja to bym już chyba w psychiatryku z taką ilością snu wylądowała jesteś hiroł

ja wczoraj u teściowej wpadłam w panikę bo młody się obudził w nowym miejscu (w małym pokoju) i nie dało się go uspokoić tak płakał chwilę a ja już czułam, że się cała pocę i mi gorąco

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-16 o 10:17
Stary 2014-03-16, 10:23   #2805
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Misia, co u Was?
Cytat:
Haha
haha tekst o kurczaku z chlebem mnie rozwalił
Cytat:
dobra jesteś
Cytat:
A ma taką swoją przygłupawą minę jak nie wie co powiedzieć i ją wtedy sprzedała czasem też mówi "no wiesz.."

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Szkoda gadać, a to dopiero przed sześćdziesiątką więc jeszcze trochę pewnie pożyje może jak TŻta siora we wrześniu urodzi to się odwali
a jego siostra ma kasę? Bo jeśli nie, to ciężko będzie, żeby się od "koryta" odczepiła
Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Jaki kwiatuszek słodki Podobało jej sie na imprezce ?
było bardzo przyjemnie, moja chrześnica-solenizantka cudowna
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
nie uwierzycie,moj Syn wczoraj zasnął o 21 ,2h wczesniej niz zwykle ale ale nadrobił od 2 do 4:30
super, odpoczęłaś w końcu, czy nie wiedziałaś co robić?
Stary 2014-03-16, 10:24   #2806
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
współczuję i podziwiam, że to ogarniasz i nie narzekasz

To jest jedna z sukienek, które wczoraj mierzyłam http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...c/v-back-dress
Tylko w tej wyglądałam jako tako Ale nie jestem przekonana, sama nie wiem czy mi sie podoba I jeszcze te poziome paski...

Sukienka super - z tym, że moim zdaniem dla typowego szczuplaka, faktycznie te paseczki mogą być pułapką Ale fason super.
Nie wiem czy widziałaś, ale w nowym "Glamurze" jest karta, z którą można zrobić zakupy w Reserved z 20% rabatem na wszystko

A na jaką okazję ta sukienka? Umknęło mi.

Cytat:

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Stęskniła się

Wiesz co, ta cierpliwość to do mojego dziecka - tylko i wyłącznie Nie dalej niż 4 dni temu tż oberwał zakrętką od słoiczka z Gerberkiem za pyskowanie

Cytat:
ja też ja to bym już chyba w psychiatryku z taką ilością snu wylądowała jesteś hiroł

ja wczoraj u teściowej wpadłam w panikę bo młody się obudził w nowym miejscu (w małym pokoju) i nie dało się go uspokoić tak płakał chwilę a ja już czułam, że się cała pocę i mi gorąco
Jak rano coś zjem i wypiję, to trochę przytomnieję Ale w nocy mam czasem wrażenie, że jak w końcu nie zasnę, to zdechnę

Gdyby płakał Ci więcej, to już nabrałabyś opanowania Po prostu kwestia tego żeby dobrze zidentyfikować o co ten płacz i panikować jeśli nie trzeba Mały też szybciej się uspokoi, jak wyczuje Twoje opanowanie.
Sama wiem "po sobie", że wolę jak moja mama jest oazą spokoju i zapewnia mnie, że nic takiego się nie stało, wszystko będzie ok itd.
Stary 2014-03-16, 10:26   #2807
policzanka
Wtajemniczenie

Kaśka ja też od nich zamawiłam Tule-to jest ich sklep firmowytak więc bez obaw

ja mam nokie n97mini i zdjęcia koszmarne moj Tz ma samsung galaxy s 4 i zdjęcia wychodzą różne-w zaleznosci od swiatła

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-03-16 o 10:28
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:26   #2808
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Czaszka zimno jej pewnie. Nasza tez płakała aż zaczęliśmy włączać suszarke ciepły podmuch i uspokajający dźwięk i pokapielna toaleta jest milutka spróbuj a nuz u Ciebie tez zadziała
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
nie teraz nie teraz to i kąpiel i pielęgnacja to bardziej zabawa, ale pamiętam początki, darła sie tak jakby ją ze skóry obdzierali, dopiero przestawała po przystawieniu do piersi z głodu się darła zazwyczaj
Cytat:
Może jej zimno jest? U nas krzyki są tylko jak jest głodny albo naprawdę mocno zmeczony. Od razu po wyjęciu z wody, jeszcze nad wanienka okrywam go pieluszka flanelowa (która wcześniej bywa czasem na grzejniku) a później ląduje na reczniku i jest ok.
Cytat:
Czaszka może jej zimno

od dziś nie lubię zupy pomidorowej... telefon u teściowej mi do talerza wpadł i głośnik nie działa
kurcze wydawalo mi sie ze jest w lazience cieplo...sama nie wiem
sprobuje nagrzac wiecej i zobaczymy.

ona jest wieczorem juz strasznie spiaca to moze dlatego tak wrzeszczy, ale kiedys probowalam ją wczesniej wykapac i potem byl problem z zasypianiem a tak to teraz codzienny rytual: kąpiel mleko i spanie

a co do telefonu to juz 2 utopilam, 1 w kiblu kiedys a drugi w misce z woda
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A, no i wczoraj poczęstowałam t. sałatką i kobieta gada do Jula, że zaraz da mu trochę fety Ja na to spokojnie, że nie ma takiej opcji, bo mały nie je jeszcze nabiału (tym bardziej solonego). Za chwilę ona na widelcu podsuwa mu pod buzię tą fetę Ja już krzyczę, że ma mu nie dawać a ona niewinnie, że "przecież mu nie daje"

No i cały czas mu pakowała smoka do buzi. Ja jej mówię, że smoka dajemy już tylko do zasypiania. A ona mi na to, że jakby mały nie chciał, to by wypluł i zero reakcji. Bez pękania podeszłam i wyjęłam tego smoka, mówiąc słodkim głosikiem, że malutki woli z nami pogadać

Rany, ale nie lubię takiego rządzenia moim dzieckiem i nie słuchania co mówię
jakbym swojego t. widziala.Wyobrazam sobie jak ona Cie musi irytowac bo jak cos mowisz to powinna to uszanowac i posluchac

ale podobno wieszosc tesciowek takich jest.Moja mama mowila ze jak babcia miala przyjsc to miala ohote nie otwierac jej drzwi
Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Najgorzej było jak Adaś miał kolki. Wtedy to nawet nie miałam jak zjeść, tak się niekiedy darł.
u nas bylo to samo
pamietam jak Julka miala kolki to sie darla calymi dniami a ja nie mialam nawet jak sie umyc, w domu byl wiecznie syf a ja prawie nie jadlam.Moze dlatego taka chuda bylam

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:30   #2809
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Hej Misia, co u Was?

haha tekst o kurczaku z chlebem mnie rozwalił

dobra jesteś

a jego siostra ma kasę? Bo jeśli nie, to ciężko będzie, żeby się od "koryta" odczepiła

było bardzo przyjemnie, moja chrześnica-solenizantka cudowna

super, odpoczęłaś w końcu, czy nie wiedziałaś co robić?
dobrze wiedzieliśmy z Mężem co robić
TŻ miał wczoraj nocny dyżur przy Małym i pechowo mu się trafiło

wczoraj była u mnie znajoma i piłam moje ukochane białe wino mhhhh

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-16, 10:40   #2810
tassia
Zakorzenienie

MACIEJ o 10 20 skonczyl pol roku

dla Macka za pol roczku
dla Tassi za porod pol roku temu

hip hip hurra

... i wyszedl ze mnie narcyzm

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:44   #2811
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

dla Macka za pol roczku

hip hip hurra

klask i: dla Maciusia i Jego narcystycznej mamusi
Stary 2014-03-16, 10:46   #2812
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

dla Macka za pol roczku

hip hip hurra

dla Maciusia i jego dzielnej mamusi

Endżi bo ty jesteś herosem

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:54   #2813
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Motyl, ja też dziś super wyspana przy wczoraj wczoraj 1h + 25min, dziś 6,5h

aaa nieee,to ja wczoraj całe 5 godzin!

Cytat:
A ma taką swoją przygłupawą minę jak nie wie co powiedzieć i ją wtedy sprzedała czasem też mówi "no wiesz.."

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Szkoda gadać, a to dopiero przed sześćdziesiątką więc jeszcze trochę pewnie pożyje może jak TŻta siora we wrześniu urodzi to się odwali
ciekawa jestem tej przygłupiej miny

Cytat:
jest taka i taka
milchgreiss i greiss

MATAL jasne ze cie chce w krk generalnie PODZIWIAM Cie za wytrzymalosc bo ja nie mam tyle cierpliwosci. Dzieci masz urocze i watpie zeby byly takie zawsze. po prpstu spotkanie o 19 przeroslo ich zdolnosci percepcyjne
i uwaga pisze DAWNO NIE WIDZIALAM MATKI KTORA TAK CUDOWNIE ZWRACA SIE DO SWOICH DZIECI sterta psychologow chcialaby nauczyc choc w 10% takiego komunikowania dzieciom oczekiwan i egzekwowania swojego zdania
Matal szacun
i wybacz bo bylam zmulona. normalnie mam gigantyczny poziom energii

samsung galaxy s4zoom
telefon w aparacie
doslownie

ja chce kupic bo przy maluszku dobrze miec zawsze dobry aparat przy sobie
ale jak jak jak?Daj przykład poprawnego zwracania się?
Moja koleżanka z Wawy chodzi na jakieś fajne warsztaty wychowawcze i coś tam pisała,ale powiem Wam,że ciężka sprawa z tym, bo trzeba każde zdanie najpierw przemyśleć...potem oczywiście to wchodzi w krew,ale póki co nie wiem czy dałabym radę...

Matal klaski:

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
to będzie oryginalne? jakoś się lękam żebym nie wtopiła w podróbkę
http://allegro.pl/nosidelko-ergonomi...028621246.html

oprawa graficzna taka jak na stronie producenta, mniemam,że to ich konto na All

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:56   #2814
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

dla Macka za pol roczku

hip hip hurra

heheh gratki!!

Stary 2014-03-16, 11:01   #2815
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

dopisuję się do tego klubu

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:01   #2816
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
aaa nieee,to ja wczoraj całe 5 godzin!

ciekawa jestem tej przygłupiej miny

ale jak jak jak?Daj przykład poprawnego zwracania się?
Moja koleżanka z Wawy chodzi na jakieś fajne warsztaty wychowawcze i coś tam pisała,ale powiem Wam,że ciężka sprawa z tym, bo trzeba każde zdanie najpierw przemyśleć...potem oczywiście to wchodzi w krew,ale póki co nie wiem czy dałabym radę...

Matal klaski:

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

oprawa graficzna taka jak na stronie producenta, mniemam,że to ich konto na All
przeczytaj ksiazke jak mowic zeby dzieci nas sluchaly, jak sluchac zeby dzieci do nas mowily wskazowki na przyszlosc.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:05   #2817
czaszka_
Zakorzenienie

a tak wogole byl tu przed chwila moj tesc i on mnie poprostu obrzydza kąpie sie raz na tydzien i chodzi tygodniami w tych samych ciuchach(wszystko wprost czarne a skarpetki ktore powinny byc biale tez są czarne) i w tych ciuchach spi, sprząta,remontuje na dole, pali w piecu, np rąbie drewno i idzie na miasto i pierze je raz chyba na miesiac we frani bo mu szkoda prądu zeby we zwyklej wyprac

nic bym nie miala przeciwko bo co mnie to interesuje ALE on małą bierze na rece taki brudny i tymi zajechanymi brudnymi lapami ją lapie za raczki i jej policzki kizia az mi niedobrze.....

Stary 2014-03-16, 11:23   #2818
papuga_69
Zakorzenienie

mam za sobą ciężką nockę, młody budził się z 5 razy na dodatek o 6 był już wyspany..

mało tego jak już wspomniałam w K tż wrócił nawalony i uwaga uwaga - że nie pozwoliłam mu spać w łóżku to zrobił sobie legowisko w drugim pokoju z puzzli Antosia ... masakra

ide nadrobić co nieco

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu jest bokiem

cudowna

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
no własnie wy chrzcicie na wakacje a to dosyc ciepła sukienka..i na długi rękaw.

ale jak cosik to polecam sukieneczki z tej firmy.są naprawde piękne i porządne.firma się Krasnal nazywa.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

o matko..w co mój Tz gra...nie uwierzycie jak nie zobaczycie..

z tym walczy w grze moj Tz..bojku czego to oni juz nie wymslą..

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:25   #2819
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

dla Macka za pol roczku

hip hip hurra

Wszystkiego dobrego dla Maćka

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-16, 11:25   #2820
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
a tak wogole byl tu przed chwila moj tesc i on mnie poprostu obrzydza kąpie sie raz na tydzien i chodzi tygodniami w tych samych ciuchach(wszystko wprost czarne a skarpetki ktore powinny byc biale tez są czarne) i w tych ciuchach spi, sprząta,remontuje na dole, pali w piecu, np rąbie drewno i idzie na miasto i pierze je raz chyba na miesiac we frani bo mu szkoda prądu zeby we zwyklej wyprac

nic bym nie miala przeciwko bo co mnie to interesuje ALE on małą bierze na rece taki brudny i tymi zajechanymi brudnymi lapami ją lapie za raczki i jej policzki kizia az mi niedobrze.....
o kurde :/ szczerze to nie pozwoliłabym chyba na to żeby brał dziecko na ręce w takim "stanie"

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości