|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
JolanT jak sie sprawdzil ten potworek do wanny? (nie pamietam, co to bylo, zolwik?)
A ja polecam mate krokodylka z Ikea do wanny ![]() ![]()
#4262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nadal nie mam pomysłu na roczek, a muszę komuś coś zasugerować... rozważam: pchacz, lego duplo, kostkę multifunkcyjną(?) i nie wiem co... pomóżcie... na pewno dostanie też książeczki (od nas przynajmniej kilka), ciuchy, coś z zabawek by się przydało. praktycznie nie mamy zabawek grających/wielofunkcyjnych, bo J. wcześniej się takich bał, jedynie laptop z fp, ale średnio go interesuje szczerze mówiąc, żeby nie powiedzieć, że wcale. ulubionymi zabawkami są: plastikowy pociąg, helikopter (oba bez jakichś melodyjek, funkcji), jakieś byle co na kółkach zbudowane przeze mnie z klocków (ni to lego ni lego duplo), wszystko co jeździ. widziałam dziś pociąg z cyferkami z lego duplo i wiem, że spodobałby się J., ale to kolejny pociąg.... Pani, może podpowiesz coś z duplo, bo wiem, że wy macie.. aktualnie jesteśmy na etapie kółek, coś musi się kręcić, jeździć.. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- ja szukam czegoś, szkoda, że u nas nie ma ikei. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zadomowienie
|
Nie no nienadrobie . .
Głowa mi pęka. Już po imprezie. Ogólnie słabo. Podobna sytuacja jak u Nestelle. Mały płakał płakał i tylko u mnie. Ewentualnie u kota Stefana. No i trochę z dziećmi. A tak to tylko ręce ręce ręce. I bardzo mało spał. Już myślałam że będzie chory bo u nas wokoło szpital w rodzinie wszyscy chorzy a tu patrze po kapaniu kolejny zab ![]() No i mój wielki fan książek wybrał kieliszek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co szukasz do wanny? Takiej maty antyposlizgowej? No ja jestem z tej maty zadowolona, dziecko siedzi stabilnie, nie slizga sie, wstaje, raczkuje - fajna jest ![]()
![]() |
#4265 |
Zadomowienie
|
Nie mam pojęcia
![]() ![]()
#4266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, maty antypoślizgowej, ale jakiejś fajnej, bo widziałam gdzieś takie zwykłe, nic nie przedstawiające. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zadomowienie
|
Bzinka- ojejku
może jednak sprawdzić u lekarza ![]() u nas podobnie było.. po niespełna dwóch dniach od pobytu w szpitalu znowu gorączka i te same objawy.. Moderna- mamy tego wielorybka ale nie wkładam Ewci do wanny bo na razie za duży (raz włożyłam to chyba jej bardziej przeszkadzał) teraz się bawi takimi malutkimi zwierzakami gumowymi i jest zadowolona chlapie się razem z nimi i po kąpieli zabiera do ręczniczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Zakorzenienie
|
w Krakowskiej. mam wrażenie że same dla lachonków
![]() jak zrobiłam T. jajecznicę z jednego jajka to musiałam dorabiać tak się darł (o jeszcze) ![]() ![]() ![]() ![]() wow. jest różnica. a śpi rano krócej? ma to wpływ na wstawanie??? o raju ![]() ![]() ![]() ![]() Fajnie Cię widzieć w dzień na forum ![]() dlaczego? ![]() ![]() ![]() książeczki, lego (czyli to co i bez urodzin ![]() zaraziłaś mnie/zawstydzilaś. ogarnęłam największą szafę ![]() ![]() ![]() ![]() chodzimy tak czy owak często na różniaste kontrole. ale przy szczepieniu będzie bilansik ![]() wierzę ![]() Cytat:
w safarii jest samolot (śmigło + kółka) i autko. w farmie - traktor, żłób obrotowy ![]() na kolejną okazję kupię mu "Pierwszy pociąg" (zegarek, jeżdżące lego, ciuchcia - nie mamy ![]() jakbyś chciała coś z Ikei - to mogę Ci kupić i wysłać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alternatywa bylby np. ten z Ikea - ale nie widzialam na zywo.
![]() |
#4270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i chcialabym jeszcze cos, co robi krach ![]() Cytat:
![]() ze tez takie systuacje zdarzaja sie najczesciej na weekend ![]()
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4272 | |
Zadomowienie
|
Scarlett fajnie,że kupilas okularki, jak trochę się z nimi oswoi to cyknij fotę do klubu
![]() Zazdraszczam ogarnięcia w domu, ja dzisiaj tylko plan minimum przeleciałam odkurzanie, mycie kibla, starcie kurzy i chowanie ciuchów po szafach. Pani, nie Hania nie była marudna, dopiero koło 16 zaczela, to myslslam ze śpica jest. My mamy pchacza moovera, Hania chodzi sobie z nim a najbardziej lubi na nim jezdzic, natomiast zlosci sie jak chce przewiezc na nim jej maskotki ![]() Cytat:
![]() |
#4273 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wow, wielkie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Hyhyhy bo coś nowego ![]() Cytat:
Moderna słyszałam, że na kółka nakładają te gumowe opaski i one rewelacyjne zdają egzamin. Takie o http://allegro.pl/real-madryt-opaska...975289742.html Dobranoc ![]()
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
Pani - dzieki za info. Ja sie musze doksztalcic w lego bo dzis tak na szybko przelecialam w sklepie. Ikea to wyprawa z glebszym dnem.. pochodzic, pomacac, kupic rzeczy ktorych nie bylo na liscie, do tego juz sie przekonalam ze w katalogu cos wyglada fajnie a na zywo niestety nie. Namawiam tz ale nie chce jechac, a pod wawa mamy kumpla wiec tym bardziej dobry pretekst taka ikea.
Moderna - dzieki za opinie. Zdjecia niestety nie widze. Mi sie drewniane pchacze podobaja ale wlasnie do mnie dotarlo ze i tak juz nie zdazy sie pewnie zamowic... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podpowiedzcie, bo tak myślę teraz z tymi bucikami czy nie powinnam jednak rozm 20 wziąć
![]() Jak zrobiłam patyczek żeby zmierzyć wkładkę i postawiłam stopę na tym patyczku to F. miał tylko jakieś 5mm zapasu. To jest wystarczająco? Czy lepiej było wziąć większy rozmiar? Czy ten większy to już był by za duży? |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |||
Zakorzenienie
|
hej
u nas dzis śnieg z deszczem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do spania rano to on zawsze rano wstawał bo razem z nami o 6 bo my do pracy on do babci i chyba juz sie tak przyzwyczaił bo i w weekendy tez tak wstaje. A teraz też tak tak wstaje czasami 5.30 jakoś bardzo wielkiej róznicy nie ma. Ale dziś np była super noc cycek o 19.50 potem pobudka dopiero o 3.20 ![]() a pokazesz ten pierwszy pociag ?jakiegos linka ![]()
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() raj!!! http://klockowo.pl/opis/4122123/1050...ego-duplo.html tyle, że będę mocno obserwować ceneo itp. teraz Safari kupiłam (od dziadków) za 100 zł mniej niż cena katalogowa. Jak oni na tym zarabiają?!
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
PANIka - po czemu ... Bo mi sie sam sex nie marzy
![]() Noc jak noc - 3 podubki ale scieka mu do gardla Gil po temu sie budzi - butla w reke glasiu po glowie - i wychodzd z pokoju ![]() ![]() Ja nie mam komoletnie pojecia CO kupic Milusiowi na roczek / oprocz Nocnika i wozka (ale to prezent od dziadzka ) mama mi doniosla ze jakies auto mu kupila - w sumie duzo ma zabawek albo mi sie zdaje ze ma dyzo - miski autka pilki klocki - grajace piszcace, niczym nie pobawi sie dluzej niz 10minut. Ksiazek nie chce czytac od razu spina i placz - eh. W dniu urodzin dostanie buziaka hahaha. A prezenta wymysle jak bede przy kasie - haha czyli jakos w maju ![]() Zastanawialam sie tez czy nie isc z nim do Leolekolandu / takie miejsce z pilkami basenami zjezdzalniami dla dzieci, jest kilka sal w podziale na 6mies do 2lat, od 2 do 4 i potem jakos od 4 do 6 czy jakos tam - no ale to znowu 150nok za wtsep trza zabulic Masakabra. Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() musiało mnie nie być w domu..... hahaha co do psów- w maju pewno bedzie Marsz Azylanta zabierz Toressa, niech sobie pooglada Cytat:
![]() Małpka wieża z lejków zawodowa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
bzinka jak malutka?
![]() |
#4282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do spanie to dlugo na to czekałam hehe ale u nas juz widzialam uzaleznienie od cyca ze to o ciumkanie chodziło teraz śpi i długo i spokojnie nawet w dzień duzo lepiej śpi ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
Bzinko, mam nadzieję, że z Hania lepiej :-*
Kinia od dwóch dni ma stan podgoraczkowy, nie wiem co jej jest. Obstawiam zęby bo nie kaszle, kataru nie ma... w nocy dzis miala najwiecej bo 38.5 dałam paracetamol. Tak to okolo 37.5 caly czas... mam nadzieje że szybko jej przyjdzie i to nic takiego. Mieliśmy isc dzis do kina na 14 ale jak bedzie marudzic to nici. No trudno. Ważne żeby z Kinga było ok. Milej niedzieli. U nas tak paskudnie na zewnątrz że szok. |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Ale zimnica na dworze ![]() tż wyjechał właśnie do pracy i wróci dopiero o 18.00 ![]() Na szczęście siostra zadzwoniła że o 14.00 kończy zajęcia i nas zgarnie do niej ![]() U nas na szczęście już z katarem lepiej. -------------------------------------- O. do tej pory spała w śpiworku, wczoraj wieczorem poszłam sprawdzić czemu się tak wierci, dotykam a Ona cała mokra tzn. śpiwór przy karku , normalnie mokry! ![]() ![]() Nadgorliwa matka przegrzała dziecko ![]() W nocy jak się obudziłam to spała w poprzek łóżeczka z nogami między szczebelkami ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Bzinko jak Hania?? ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- ![]() Masakra jest u tych dzieci ostatnio. U nas szpital dziecięcy przepełniony! tyle chorych dzieci ![]()
#4285 |
Zadomowienie
|
Hej!
Przełom! Karolowi zaczęło schodzić z dziąseł! powoli ale w końcu coś się ruszyło ![]() ![]() ![]() u mnie z gardłem trochę lepiej, są momenty że mogę normalnie ślinę przełykać ale dziąsła... ![]() JolanT zdrówka, obyśmy szybko obie uporały się z tą anginą Bzinka jak Hania? Pani no mi też dziwnie, że jestem w dzień ![]() tż dziś też zabrał małego do teściowej. nie pojechałam,bo gadać nie mogę a poza tym będą dzieci więc lepiej żeby nie miały ze mną kontaktu. jak dobrze pójdzie to może po południu pojadę z nimi do moich rodziców lecę do sklepu po jakieś kiśle, budynie, bo coś żreć trzeba ![]() mam nadzieję, ze już niedługo wrócę w normalnym trybie i będę jak normalny ludź cytować i się wyrabiać ![]() ![]() ![]()
#4286 |
Zadomowienie
|
A to nasz pupil. Tomuś go uwielbia. Rudy dachowiec. Śpi w domu lecz w ciągu dnia jest na podwórku. I zawsze siedzi u Tomka na oknie lub przy drzwiach na taras. Dlatego mowie ze Tomek najlepiej się cieszy jak jest "u kota Stefana"
![]() My podjęliśmy próbę wprowadzania mm i tez powoli będziemy się oduczać kp. Teraz nocka jest fajna. Bo czy dostaje kaszke czy mleko na noc to zasypia o 20, czasem obudzi się ok 3,4 przytula się do mnie i zasypia dalej. Wstaje ok 5 je z cyca i śpi do 6.30. Teraz mamy więcej pobudek i przytulanek bo ząbki piłują :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zadomowienie
|
Hmm ciezko powiedzieć. Noc byla koszmarna, Budziła się co chwilę z krzykami bólu, dawałam jej wode, smarowalam dziasla dentinoxem, koło 2 obudzila się taka gorąca, że nawet nie zmierzyłam temp tylko od razu dalam jej ibum, ale nie mogła zasnąc i dopiero koło 4 padła, tak że noc na półśnie, kilka godz przespanych tylko. Pewnie zaraz pójde z nią na drzemkę. Rano ok, dobry humor ma, bawi się, jest dośc wesoła, temp w pupie 37,5.
No ale robi "miny" wciąga wargi, palcami przy budzi manipuluje, tylko już się nie nabiorę,że to zęby na pewno, bo ostatnio też tak było, a okazalo się,że gardło i angina ![]() Aaa i ma apetyt, zjadla duza porcje kaszki rano.
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-03-16 o 09:53 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zastanawiam sie jeszcze, co bym musiala przedstawic jako samotna matka i czy tak sie by dalo... ![]()
![]() |
#4289 |
Zadomowienie
|
A z prezentów dostał . . . Konika Bujaka - w 100% trafiony, namiot -domek do domu lub na ogród - 200% trafiony bawi się w środku, dużo miejsca a na lato w ogrodzie będzie extra. Książki grające szału nie robią, najlepsze zwykle że stronami jednak, kostkę edukacyjna bardzo polubił. No i uwaga uwaga. . . Złotą rybkę. W kuli.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.