|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
U mnie dziecko nawet chce się przystawiać, ale robi to nieprawidłowo - nie wywija dolnej wargi na zewnątrz i nie wystawia języczka. W efekcie czego ssało mniej efektywnie, a ja cały czas chodziłam poraniona. Zaliczyłam już prawie wszystko - straszliwy ból, strupki, krwiaczki i mało mi brodawki nie popękały, a po karmieniu brodawki bolały tak jakby ktoś je rozgrzanymi szczypcami złapał, mocno ścisnął i wykręcał (po nocnym karmieniu nie mogłam z bólu zasypiać przez co najmniej godzinę). Jak mi dziecko zaczęło wymiotować moją krwią nieco odpuściłam w temacie i zaczęłam używać laktatora ręcznego na przemian z przystawianiem. Po 1,5 miesiąca ciągłych męczarni dałam sobie całkiem spokój z kp.
|
|
#4832 |
|
Gang Iren
|
Dzisiaj moje jedno dziecko ma dzień śpiocha,a drugie dla równowagi dzień marudy
|
#4833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio, bo brakowalo mi butelek (mam 4) nabyłam torebki foliowe medeli do odciagania pokarmu, moim zdaniem mniej komfortowe niz butelka, bo w butelce widze ile dokladnie sciagnelam, za to swietne do zamrazania. Smoczek medela calm to kwestia przyzwyczajenia..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4834 |
|
Gang Iren
|
Kacper z dzisiaj:
|
#4835 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Kacper jakie ma pultyny już!Dziewczyny, kupiliśmy siostrzenicy TŻ na chrzciny takie coś: http://www.apart.pl/pl/zloto,c,kolek...ion-zloto,3285 http://www.apart.pl/pl/zloto,c,kolek...ion-zloto,3284 Trochę niestandardowo, ale złote łańcuszki z krzyżykiem są takie nuuddnneee I do tego książkę rzecz jasna, bo ja zawsze wszystkim dzieciom z każdej okazji kupuję książki
|
||
|
|
|
#4836 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej, noc przeżyta, mogło być gorzej ale jeszcze bardziej doceniam kp
i zastanawiam się, czy to zapalenie nie jest głównie przez laktator, myślicie że to możliwe? Jak nad ranem opróżniałam cycki to myślałam, że się popłaczę-nie wyobrażam sobie ściągać i karmić z butelki cały czas...Cytat:
![]() Co do stumulacji to chyba zależy-jak mój jest spokojny przy karuzeli albo na macie to na ogół wykorzystuję ten czas dla siebie, jak nie jest, to cały czas i uwaga jest dla dziecka. Najwięcej mu śpiewam albo czytam przy karmieniu, żeby się nie kręcił albo przy usypianiu, albo jak już się znudzi sam bawić a trzeba go gdzieś przenieść ("a teraz idziemy na jednego...")lub coś zrobić. No i w chuście. A szablony mamy przy przewijaku, w łóżeczku i na kanapie tam gdzie mały leży. Natomiast pokazywanie świata lepiej wychodzi mężowi (bo też on małego nosi, ja bardziej przenoszę z miejsca na miejsce) Cytat:
to ona powinna się czuć winna za takie słowa! Totalnie bezmyślna osoba! Czy nie zdaje sobie sprawy, że Wam potrzebne jest wsparcie, a nie krytyka? A jak mąż na jej uwagi reaguje? Cytat:
(a tego posta pisałam od rana-mały wykorzystuje w 100% możliwości kp )
|
|
#4837 | |||
|
Wtajemniczenie
|
U nas kontynuacja pogody jak marzenie, znów byliśmy na półtorejgodzinnym rodzinnym spacerku
TŻ robi obiad, mały lula, a ja leżę ![]() Cytat:
![]() Dzięki za info o laktatorze. W sumie zdecydowałam się na ten właśnie, medela swing, teraz szukam gdzie by go tu w miarę niedrogo kupić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Staram się ściągając mieć dziecko tuż obok siebie, zerkać na niego, robić to w atmosferze świętego spokoju, piję litrami koper włoski itp. Narazie łudzę się, że do 6-tego miesiąca tak dociągnę
|
|||
|
|
|
#4838 | |
|
Zadomowienie
|
Sliczny, a jaki pyzulek z niego
![]() ![]() Krolowa nilu bardzo fajny prezent. Jak moj maz byl chrzestnym, to kupilismy takie buciki zlote z niebieskimi sznurowkami, bo to dla chlopca byly, z wygrawerowana dedykacja, uwazam, ze to bedzie fajna pamiatka A tak z innej beczki, to szkoda, ze nam sie na watku dziewczyny wykruszyly Wczesniej tyle nas tu pisalo, a teraz zostala tylko garstka z tego, co bylo...---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
Nie znam sie dokladnie jak to dziala i moge sie mylic, no ale to raczej logiczne jest. Oczywiscie pod warunkiem, ze sciagasz systematycznie, co np.3 godziny, a nie raz na ruski rok
|
|
#4839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4840 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
No Kacper pyza ![]() Swietna biżuteria! Cytat:
Właśnie szkoda... Więcej na fb sie udziela...
|
|
#4841 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedna z moich koleżanek karmiła metodą odciągania i doszła do 3 m-ca, więc te 6 tygodni to taka teoria. |
|
|
|
|
#4843 |
|
Gang Iren
|
Moja jedna koleżanka pół roku odciągała,więc chyba czasem się da dłużej.
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4846 | ||
|
Zadomowienie
|
Yyy, dziewczyny, nie straszcie, to są normy dla wcześniaków i dzieci chorych!
Dla dzieci zdrowych w lodówce można trzymać do 5 dni (ale nie na drzwiczkach, tylko w głębi) a 12 godzin to poza lodówką (aż sprawdzałam) Cytat:
Też jestem za pozostawieniem tytułu I jeśli można, chętnie na początku bym zobaczyła link do postu Iwantyou o napięciu mięśniowym, bo nie mogę go znaleźć... Cytat:
![]() My czekamy na gości, którzy mają nam pomóc w pewnej sprawie, ale chyba już nie przyjadą Dziewczyny, jak Wy to robicie, że kładziecie przytomne dziecko a ono zasypia? U nas nawet śpiący się od razu budzi...
|
|
#4847 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii utrzymania laktacji- mama męża konsultowała moje perypetie ze znajomą położną (to było w czasie kiedy tylko odciągałam a nie przystawiałam) i ta położna mówiła, że zna kobietę, która laktatorem utrzymała laktację przez rok.
|
|
|
|
#4849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
5 dni?? Nie dałabym dziecku 5 dniowego mleka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4850 |
|
Gang Iren
|
Mi też się to nie bardzo wydaje... coś o 48 godzinach mi się kojarzyło...
|
#4851 |
|
Rozeznanie
|
Oj, ja też nie podałabym dziecku 5-dniowego mleka...
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gdzie jest wiosna do cholery? moje dziecko tak pięknie spało w wózku na dworze, a teraz nie może usnąć i się drze
11.11.2007 razem 23.06.2012 ślub 10.01.2014 Marysia Edytowane przez forester Czas edycji: 2014-03-16 o 17:53 |
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To samo mam w ulotce banku mleka że szpitala i ulotkach ze szkoły rodzenia Ja dawałam trzydniowe dlatego się przestraszyłam o sprawdzałam Krolowo, niezłe biedronki
|
|
#4854 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawiałam sie nad Lovi elektrycznym bo ja mam ręczny. Ale teraz to chyba troche juz bez sensu jak sciagam tylko 2 razy i tak po 60 ml wiec nie dużo. U nas podczas jedzenia nie ma mowy by mu dokuczać od razu sie denerwuje i jest wiecej wrzasku niż to wszytko warte. Oczywiscie warunki szpitalnie nie sprzyjaja dobremu karmieniu bo wszytko go interesuje tylko nie jedzenie. A to tu piszczy a tu przyszła pieleniarka, a to ktos nowy jakas nowa twarz. Najbardziej mnie drażni jak karmie małego a przychodzi pielegniarka i chce go do zabiegówki. On ulewa o czym wiedza ale ona musi i juz i mozna je w nos pocalować. Moje dziecko ma zimne nóżki ale to wynika z jego wady serca i gdyby nie to że jest chory to bym sie tym bardzo nie przejmowala. Zreszta Mikołaj strasznie sie poci tez to wynika z wady serca i jak biore go na rece to musze okryć bo body sa czasem mokrusieńkie. To nie jest nikogo wina że mamy chore dzieci. Wymagaja większej uwagi wiecej czasu ale to normalne dzieci i ona maja prawo normalnie życ na ile ich stan pozwala. Na poczatku nie chcialam nikomu mówić ze mam chore dziecko ale z czasem stwoerdzilam ze nie ma sensu ukrywać i tak ludzie sie dowiedza a jak sie dowiedza od którejś tam osoby to bedzie iecej zamieszania niz to warte. Juz słyszłam że moje dziecko jest pod apartura, ma straszne problemy a to nie prawda. Poza tym zbieramy pieniadze na leczenie dziecka za granica wiec musielis,my napisac na stronie fundacji prawde a czytaja to wszyscy. A moje dziecko miało podejrzenie wady genetycznej która czesto wystepuje z wada serca. Przyszły wszytkie badani i Mikołaj nie ma wady genetycznej czyli jest normalnym dzieckiem z chorym serduszkiem a dla nas oznacza to to ze Mikolaj moze mieć rodzeństwo bez wady wrodzonej. |
||
|
|
|
#4855 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A o tych 48 godz to chyba ze słoiczkami mi się pomyliło...
|
|
#4856 |
|
Rozeznanie
|
Roane a jak tam kikutek pepkowy u Was? u nas jeszcze się trzyma,fakt że ledwo co i mam nadzieję że w tym tyg.odpadnie...
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie głupie pytanie... robiłyście kiedyś sernik na zimno z serkiem homogenizowanym? Czy galaretkę łączy się z serkiem jak jest ona taka całkiem płynna czy jak już zaczyna tężeć?
Ja jestem całkowita noga w kuchni ale bardzo chcę zrobić dziś ten sernik...
|
|
|
|
#4858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ma tak słodko w zyciu |
|
|
|
|
#4859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A pielęgnowaliśmy tak jak nam kazano w szpitalu, czyli w żaden szczególny sposób - dwa razy dziennie wacikiem namoczonym w ciepłej wodzie przemywaliśmy i tyle. W kąpieli normalnie pępek moczyliśmy, zresztą jak nam położna pokazywała w szpitalu jak kąpać małego to też normalnie wsadziła go do wody razem z kikutem. Żadną chemią go nie psikaliśmy. |
|
|
|
|
#4860 |
|
Gang Iren
|
Wiecie co? Idę z miską z wodą do umycia Kacprowi tyłka i z Kacprem,a kot za nami i miaucz i biega koło nas,normalnie jakby zwariował... a ja myłam kota miski i jedna jest podobna do tej w którą miałam wodę nalać. I stały obok siebie. A ja dziecko myłam wodą z kota miski
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Fajnie stymuluje.
ostatnio, bo brakowalo mi butelek (mam 4) nabyłam torebki foliowe medeli do odciagania pokarmu, moim zdaniem mniej komfortowe niz butelka, bo w butelce widze ile dokladnie sciagnelam, za to swietne do zamrazania. Smoczek medela calm to kwestia przyzwyczajenia..
A Kacper jakie ma pultyny już!
i zastanawiam się, czy to zapalenie nie jest głównie przez laktator, myślicie że to możliwe? Jak nad ranem opróżniałam cycki to myślałam, że się popłaczę-nie wyobrażam sobie ściągać i karmić z butelki cały czas...
dla Dominika za marchewę
to ona powinna się czuć winna za takie słowa! Totalnie bezmyślna osoba! 

16.06.2012