|
|
#1351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Maggie trzymam kciuki!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W necie ma same dobre opinie, tak więc nie wiem. Gabryś jakoś tak łapczywie zaczyna jeść, że po chwili mu dużo wycieka z buzi albo się zachłystuje A w ostatniej fazie jedzenia, to przysypia i zapomina o połykaniu
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie powodzenia o szybkiej akcji
![]() 12mu05 swoje przeszłas. Byłaś bardzo dzielna tym bardziej ze.nie masz traumy. Dziwie sie tylko ze te położne Cie tak zostawialy sama. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja karmie swoim, ale po mm jak podalam ostatnio to sie nie ulalo.
|
|
#1356 | ||
|
Zakorzenienie
|
12mu05 podziwiam Cię
Cytat:
![]() Cytat:
![]() MAGGIE ja nie znalazłam, zrezygnowałam i mam tylko stoper ![]() a u Ciebie się coś rozkręca ja też już chcę swojego pieszczoszka
|
||
|
|
|
#1357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie wiem po kim to dziecię takie uparte ![]() coś mi się wydaje, że Piotruś szybciej wyskoczy przynajmniej się nie namęczysz ![]() ojjj już tylko parę dni i będziesz miała pieszczoszka
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
wewill ja mam coś takiego http://contractionmaster.com/
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój jest uparty po nas obojgu
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Wewill, Monka prosze sie nie licytowac tylko dzisiaj rodzic
|
#1362 |
|
Moderator
|
Powoli bede sie starala wlaczac z powrotem, wiec zaczne od opisu porodu:
W sobote 08.03 mialam zglosic sie na IP na kontrolny zapis ktg, na ktorym narysowaly sie skurcze (czulam je ale nie byly zbyt silne). Po badaniu ginekologicznym, na ktorym potwierdzilo sie rozwarcie - lekarz stwierdzil ze ze wzgledu na to ze maly wciaz glowke mial na gorze i musze miec CC, nie mozemy ryzykowac ze zacznie sie naturalnie i musze juz zostac w szpitalu. Jak wiadomo w weekend zadnych decyzji sie nie podejmuje, wiec lezalam bez sensu, a skurcze robily sie coraz silniejsze. W rezultacie, gdy w poniedzialek zostala podjeta decyzja, ze we wtorek mam miec CC - noc przed, myslalam ze oszaleje z bolu i chyba nie chce wiedziec jak sie rodzi SN skoro glupie przepowiadacze mnie tak wymeczyly. We wtorek 11.03 mialam miec ciecie o 9:15 wiec juz o 7 wbili mi wenflon i cewnik (okropne uczucie) i lezalam pod kroplowka. TZ byl juz od godziny i tak sobie czekamy. Okazalo sie ze ktos byl pilniejszy i musze czekac - bylam zalamana bo czas sie dluzyl a mnie wciaz te skurcze meczyly i jeszcze ten cewnik ![]() Ale wreszcie wpadly polozne i jedziemy. Kazali mi sie poloznyc na lozku i mnie wiezli korytarzami az do sali operacyjnej pod ktora juz jakims cudem czekal TZ. Na sali bylo mnostwo ludzi w tych kombinezonach, maseczkach, czepkach - ktos mi kazal usiasc, ktos mnie trzymal i kazal sie skulic i zaczelo sie znieczulanie. Nie mogli wbic sie w kregoslup wiec chyba z 5 podejsc robili, a ja beczalam bo juz mialam dosyc, ale w koncu sie udalo - polozylam sie i zrobilo sie fajnie cieplo w nogi. W tym czasie zakryli mi widok i poczulam szarpanie - myslalam ze dopiero tna, ale jeden z lekarzy powiedzial "no daj ta pupke" i wiedzialam ze juz go wyciagaja. Drugi lekarz pchal od strony zeber. Nagle szarpanie ustalo i uslyszalam krzyk. Krzyczal strasznie i za chwilke ktos mi go pokazal i polozyl takiego krzyczacego na klatce piersiowej - w tym momencie przestal krzyczec, otworzyl oczy i spojrzal sie na mnie ![]() Zaszyli mnie i jak odwozili na pooperacyjna to TZ dal buziaka, powiedzial ze mnie kocha i tu moglby byc happy end, ale jak to na porod przystalo musi byc elemet koszmaru ![]() Na pooperacyjnej lezalam sobie sztywno, a maly byl chwilke w inkubatorze zeby mu cieplo bylo. Polozna zapytala czy chce malego wiec powiedzialam ze tak i polozyla mi go na piersi - w tym czasie znieczulenie zaczynalo schodzic wiec poprosilam o cos przeciwbolowego i przez pewien czas bylo ok. W miedzyczasie przystawili mi go tez do piersi. Po godzinie cos sie stalo - mozliwe ze karmienie pobudzilo szybsze obkurczanie sie macicy - i zaczelo mnie tak bolec ze myslalam ze umre. Poprosilam o zabranie malego, bo balam sie ze zrobie mu krzywde i o cos przeciwbolowego, ale polozna juz nie chciala dac bo stwierdzila ze dopiero co dostalam. Najgorsze bylo to ze brzuch bolal a nogi wciaz byly sztywne, wiec nie oglam sie nawet ruszyc. Z minuty na minute bolalo coraz gorzej i juz wylam z bolu, wiec polozna chcac mi "pomoc" najpierw zaczela mi grzebac od dolu, co nic nie dalo, a potem na brzuch mnie nacisnela i az ja odepchnelam tak to bolalo i dopiero wtedy podala mi przeciwbolowy i pomalu, pomalu przeszlo... Ale w tamtym momencie myslalam ze umre z bolu. Nie wiem czemu akurat ja tak mialam bo nikt o tym nie wspominal po cesarce W kazdym badz razie ja o tym bolu na pewno nie zapomne, chociaz bylo warto
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
TeQiba szybki opis
ja tez umieralam z bolu, a podobno mam wysoki prob bolu z bolu gryzlam sobie czasami pięści, bo czlowiek odczuwa tylko jedno źródło bólu ale karmienie piersia wzmaga chyba obkurczanie sie macicy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super opis. Mnie bolało, ale w porównaniu do tego co się dzialo przed cc to nie był mocny ból wiec nie chciałam żadnych przeciwbólowych oprócz tych co już mi dali Dziewczyny, a położyli wam worek z piaskiem i kompres z lodu na brzuchu??? |
|
|
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
Teqiba- współczuję tego co było po cc. Obyś szybko o tym zapomniała. Dzieciątko na pewno Twoje cierpienie Ci wynagrodzi
|
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Monkaa, wewill to może w trójkę urodzimy na raz co?
![]() Teqiba współczuję Ci tego bólu ale najwazniejsze że już po wszystkim ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1367 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja mam niski prog bolu moze dlatego taki koszmar to byl dla mnie ![]() Cytat:
![]() To ja bym im tam zeszla skoro mowisz ze az tak bolalo przy sn - brrr Cytat:
Jak sie popatrzy w te malutkie oczka to mieknie serce ![]() Gratuluje tez porodow, o ktorych wiadomosci mnie ominely ![]() I przesylam brokuly dla potrzebujacych |
|||
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Hippa moj nie mogl jesc bo ulewal strasznie, już w szpitalu i przeszlismy na Bebilon. ale każde dziecko inne Maggie trzymam kciuki ![]() ja juz mam dosc ciązy z powodu bolu żeber:////// no zdycham |
|
|
|
|
#1369 | |
|
Zadomowienie
|
Tequiba - ale się wymęczyłaś też... Ten ból "po" to pewnie właśnie z obkurczającej macicy.
Cytat:
Wtedy też zaczęłam odczuwać ból mimo że znieczulenie jeszcze nie zeszło z nóg. Ale dostawałam kroplówkę z Ketanolem i dwa zastrzyki z morfiny w odstępie może godzinnym, bo po pierwszym jeszcze bolało. Co do Hippa, to muszę już zaczekać do wtorku aż będziemy u lekarza. Ela - może faktycznie ze smoczka zbyt szybko leci. Tylko czy teraz do butelek DrBrowns będzie mi pasował inny smoczek?
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Teqiba to ja zupełnie inaczej wspominam cc... może mam wysoki próg bólu...Współczuję tego bólu. Jednak trzeba wycierpiec swoje czy to cc czy sn. I nie kojarzę żeby mi kladli cos na brzuch.
wysłane z fona
|
|
|
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-03-16 o 23:46 |
||
|
|
|
#1372 |
|
Raczkowanie
|
Spicie mamuski??
nie wiem co się dzieje, obudził mnie jakieś 20 min temu ból brzucha ale nie skurcz, raczej jelita. Jeździły mi w brzuchu a potem do żołądka szedł ból i tak jak bym miała zwymiotować, ale nie zwymiotowałam. Poszłam na wc no i tak jak bym biegunke miała. Teraz leże na łóżku ale mnie w żołądku pali i mi niedobrze... Może to od jedzenia jakie zjadłam dzisiaj ... nie wiem ... nie chce budzić teściów niepotrzebnie .... dodam że nie mam skurczybyków może czekać aż przejdzie
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Mozefaktycznie cos Ci zaszkodzilo, albo dzidzia na jelita jakos nacisnela
ja bym polezala i poczekala.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1374 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odp
|
#1375 |
|
Zadomowienie
|
Edzia400, virginia, mmhym, 12mu05 GRATULACJE!!!!!!!!!!
Jutro mam wizytę i trochę się boję. Ciekawe co gin wymyśli. Mówił, że GBSy będziemy robić. Mam nadzieję, że rozwarcie się nie zwiększyło. Na szczęście mam już prawie wszystko dla małego. Brakuje mi tylko kosmetyków. Kupiłam tylko linomag do pupy. Do kąpieli rozważam coś rosmanowego albo hippa. Później dokupię krem do twarzy z filtrem. A wy czego używacie? Nie chciałabym chyba smarować małego oliwkami i kąpać go w emolientach. Tyle się naczytałam o kosmetykach że mam zupełny mętlik w głowie.
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tak na szybko. Dziś o 21.05 w sumie po szybkim porodzie sn przyszła na świat nasza córeczka- 3350gram i 50cm
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Jest olbrzymim smokiem i właśnie od ponad 2godzin wisi mi na piersiach a bez nich jest martdzenie Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serdecznie gratuluje!!!!
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
12mu05 - współczuję porodu, najważniejsze, że mały wynagradza wszystko
---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- maggie123 Gratulacje |
|
|
|
#1379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emolienty tylko na prawdziwe problemy. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

W necie ma same dobre opinie, tak więc nie wiem. Gabryś jakoś tak łapczywie zaczyna jeść, że po chwili mu dużo wycieka z buzi albo się zachłystuje
A w ostatniej fazie jedzenia, to przysypia i zapomina o połykaniu

aż sobie poszukam 
przynajmniej się nie namęczysz 

ale najwazniejsze że już po wszystkim