|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Ej no teraz to już nie chcę Na pierwszy rzut byłabym szczęśliwaU nas pełno bliźniąt w rodzinie, ale przeważnie 2 chłopców a im się tak cudnie złożyło
|
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
aczkolwiek caly dzien pije wode i jem oszczednie w kalorie ![]() co do filmiku, nie chce mi sie wierzyc ze to dziecko ma 7 miesiecy
|
|
|
|
|
#2913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie ciocia ma córki bliźniaczki to jakieś tam szanse są, ale marne pewnie wcale bym się nie obraziła na bliźniaki w następnej ciąży pod warunkiem, ze choć jedno z dzieci będzie dziewczyną ![]() Cytat:
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam napisać, że rozszerzanie diety idzie nam super Miłosz chętnie wszystko wcina Kaszka jaglana bardzo zasmakowała, szczególnie z owockami ale i tak po jedzonku wcina cycusia, nigdy nie odmawia mimo, że tej kaszki tak mało nie zjada
|
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba będę chora
i na dodatek mam doła. Chce już wracać do domu
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze zapomniałam
![]() Bajka, Blanka cudna |
|
|
|
#2917 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Alicja ma ten termometr co ja, z Microlife
![]() nie mogę na to patrzeć, ten mały ma wysoką temp. a każą czekać...nie znoszę jak dzieci płaczą ![]()
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-03-16 o 20:21 |
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
my dzis z Lilą brałysmy wspólny prysznic
ale radość była-cos niesamowitego
|
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile zjada? my po 1,5 miesiąca doszliśmy do porcji około 100 ml i tak 3 razy dziennie ![]() Motyl, a u Was jaką porcję Tusia zjada? no i brawo dla niej za siadanie Bajka, Blanka z kitką świetna też Myśce wiązałam jak miała 7 miesięcy
|
|
|
|
|
#2922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to fajnie,ja się nie znam na psach, ale ona ma syna 4 letniego więc dobrze jeśli są łagodne ![]() to chyba ta sama dziewczynka co na filmiku,który kiedyś wrzucałaś. I dziewcyzny pisały,że ona na bank nie ma 7 miesięcy ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() to można kaszkę więcej razy?Bo ostatnio Madziuchna pisała,że tylko raz dziennie. Bo ja chciałam Tusi dawać tak o 16-16.30 łyżeczką (potem do tego owocki jak już wprowadzę), a na noc chciałam jej dawać troszkę kleiku i w butelce, chociaż raz spróbowałam i nie była tym zachwycona, nie chciała jeść.
|
|
#2923 | ||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś Julo miał na spacerku apaszkę z tym motywem ![]() Ale cena... straszna. Cytat:
Faktem jest, że budzi mi się w nocy i jak wychodzą mu teraz zęby, to klękajcie narody przed tym płaczem. No ale nie prosiłabym o pomoc, gdyby akurat było lekko, łatwo i przyjemnie. T. pewnie wychodzi z założenia, że na jakąś godzinkę zajmie się małym kiedy akurat jej się zachce a nie wtedy kiedy faktycznie będzie taka potrzeba.Ma postawę pod tytułem "przywieźcie mi go"
|
|
#2924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania rano dostaje kaszkę glutenową z owocem (60 ml kaszki + 60 ml owoców), potem obiadek (80-100 ml) a na wieczór (koło 18) daję jej kaszkę na mm (100 ml). czyli kaszki na cały dzień dostaje 160 ml czasami zamiast kaszki wieczornej jest chrupal
|
|
|
|
|
#2926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-03-16 o 20:40 |
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to widzę,że już na serio u was jest jedzenie Już podajesz tak dużo obiadku?U nas dopiero 3-4 łyżeczki![]() No i kaszki glutenowej też dostaje malutko, no bo przez 2 miechy tak ma być, a my dopiero miesiąc...
|
|
#2928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki ci dobra kobieto tylko się wkurzylam bo mialam juz ładne zamowienie na gemini iwszytsko znikneło z koszyka, brrr ![]() nmusze wszytko wyszukać od nowa.Cytat:
Cytat:
![]() Miłoszek potrzebuje dużo jedzenia bo spala mnóstwo energi raczkując taki z niego "szybki" chłopczyk![]() zmaowiłam Jaśkowi krzesełko do karmienia. Miałam zamawiać to z mammy love, ale to mnie dziś jakoś urzekło: http://www.smyk.com/britton-yuki-krz...t-niemowlaka-p mam nadzieję ze się sprawdzi
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w sumie stopniowo dochodziliśmy do takich porcji, początkowo było 30-40 ml oczywiście nie licząc tych pierwszych pojedynczych łyżeczek
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
super postępy
jak jej fajnie skarpetki zjechały super ma już długie włoski
|
#2931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wg mnie sporo jest w miseczce ![]() Jutro sprawdzę ile. Cytat:
![]() Ja dopóki karmię to chcę kaszki dawać na wodzie plus owoce, pierś do popicia. MM na razie nie planuję wprowadzać. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Rusałko ładne krzesełko ![]() My póki co w leżaczku ![]() Motylku dla Tusi
|
||
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Cze!
Mało mnie ostatnio, bo nadrabiałam Was głównie wieczorami, a teraz staram się wcześniej (po 23, a nie po północy ) kłaść spać i czasu na Wizaż nie starcza ![]() Ha! Ten odcinek Lekarzy oglądałam już tydzień temu na Playerze Pisałyście o zalanych telefonach, to Was rozbawię Pojechaliśmy z TŻ na pierwszy wspólny wyjazd pod namiot tylko we dwoje. Siedzę w namiocie, a TŻ przed leży na materacu i prosi, bym rzuciła jego komórkę. I ja rzucam. Wszystko dzieje się w zwolnionym tempie. Komórka wypada z namiotu, odbija się od materaca TŻ i ląduje prosto w kubku z zupką chińską
|
#2933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam straszny problem ze skarpetkami Te,które ma dobre na długość na stopie to ma za szerokie na górze i jakie bym nie kupiła-wszystkie zjeżdżają już nie wspomnę,że ta wierciucha i tak by je ściągnęła![]() Cytat:
Ciekawe jest to,że jak dolewam moje mleczko, to kaszka automatycznie robi się o wiele rzadsza,nawet pomimo tego,że wcześniej na wodzie była ok
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko nabyło nową umiejętność
ale nie wiem czemu ona ma służyć stojąc na czworaka prostuje nogi i ma tak śmiesznie wypiętą pupę jest takie ćwiczenie w jodze nie mogę go złapać na foto ale zaraz poszukam w necie
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie ukrywam że wystraszyłam się trochę wagą Hani, dlatego doszła ta wieczorna kaszka
|
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, ze nie cytuje ale pisze z tel i tak mi latwiej
Dziekuje za wszystkie odp dotyczace puzzli ![]() logoasiu duzo duzo duzo zdrowka!!!!!!! ewaciu, czarna moje dziecko wstaje o 6 i koniec spania, trzeba sie bawic amelka ja gluten wprowadzalam dodajac kaszke manne do kaszki na noc (daje lyzeczka) obecnie je kaszke dla niemowlakow glutenowa rowniez lyzeczka. kaszke mozesz dodac tez do obiadkow angel zgadzam sie co do budzenia sie o 6 mimo pojscia spac wczesniej/pozniej bajka jeju wam tez bardzo duzo zdrowka!!!!! maharet jak dla mnie 11 kg w 2,5 mies to mega duzo :P pszczoua nie martw sie moje dziecko ma 6,5 mies i dalej w 68 sie buja ale mysle, ze niedlugo juz 74 laryska ja niczym nie smaruje na spacer ![]() kasiu cholerka nie znam sie w temacie tarczycy ale zycze duzo optymizmu i zdrowka. co do ciazy to moja znajoma zaszla w ciaze w grudniu po 1 razie bez zabezp i jak poszla robic krew to wyszly jej mega mega zle wyniki tarczycy az lekarka ja nastraszyla a przede wszystkim zapytala sie jakim cudem zaszla w ciaze na to ta jej odp ze bardzo szybko czyli widzisz mozna przy mega zlych wynikach zajsc od razu. glowa do gory kochana lulla twoja t bije rekordy ja zazdroszcze ci tak blisko cartersa Larysa nie moge z Twojego snu mariasia tez tak mialam ze w ciazy sie dluzylo a teraz zapiernicza ewacia czekam na swiadome mama!!!! az sie rozczulilam jak to napisalas natala mnie tez meczy temat fotelika poli pokazesz stroj na chrzest? matal tassia cie chce w krk a ja chce cie u siebie!!!! angel dokladnie cie rozumiem mam to samo nienawidze jak ktos robi cos co ja uznaje za zle lub po prostu nie chce zeby tak robil z moim dzieckiem. ja mowie jedno a ktos robi drugie brrrrrrrr wrrrrr. dla mnie jestes herosem ![]() czaszka ehhh nie mam slow, ja bym chyba powiedziala szczerze a jak nie jemu to tz ze w takim stanie nie moze brac dziecka angel co do terminow to cie nie pociesze bo z tym lipa okropna ale szukaj moze akurat. trzymam kciuki misia kij jej do tego jak ubierasz dziecko. ok niech gada ale olej to motyl obcinaj! dwie korzysci - nie beda leciec do oczek i beda mocniejsze czaszka kup euphorbium i masc majerankowa. zrob tak: najpierw psik woda morska, poczekaj, odciagnij katarek, psiknij euph. i posmaruj pod noskiem mascia - efekt gwarantowany. do tego cebion do jedzonka a tak ogolnie to ostatnie wolne mialam w pon, dzis wawa (wracam dopiero) i do tego wszystkiego jestem choraaaaa a dzis to sie doprawilam. obym julki nie zarazila jejuuu
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hania kleiku na wodzie też nie chciała zbytnio, zaczęłam jej podawać przy antybiotyku jak miała rozwolnienie a teraz kupiałm kaszkę mleczną z najmniejszą zawartością cukru i robię pół na pół z kleikiem i smakuje ![]() kaszki na mleku kobiecym zawsze robią się mega rzadkie, podawanie ich łyżeczką jest bardzo trudne
|
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O tak robi ![]()
|
||
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
hej Ladan
![]() i dzięki teraz wyniki o wiele gorsze, ale jeszcze mam dużo czasu żeby było jak należy ![]() Gorgulek mój tez tak robi i czasem na palcach staje jeszcze- chyba baletnicą będzie ![]() aaa! to już wiem czemu na moim mleku byłą woda nie kaszka
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-16 o 21:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Na pierwszy rzut byłabym szczęśliwa

i na dodatek mam doła. Chce już wracać do domu

) kłaść spać i czasu na Wizaż nie starcza