|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
u mnie makijaż ślubny 130 zł strasznie drogo
|
|
|
|
#4622 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!!!
Zgłasza się nowa PM-ka na 2014! ![]() Ślub planujemy na jesieni, nic jeszcze nie zorganizowane, ech..... Plan na marzec - zarezerwować salę. Kwicień - kościół, foto i dj i zaproszenia. No i suknia, najpóźniej kwiecień/maj. Duuuużo tego! Zazdroszczę trochę tym, którzy zaczęli planować na 2 lata do przodu. Ale co tam, damy radę! |
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejciu dacie rade cos zarezerwowac jeszcze na ten rok? u mnie by już nie było sali
|
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
No powiem Ci Rossi - może być ciężko z salą, muzyką i foto... Jeszcze jakby to na październik/listopad było, kiedy sezonu już nie ma, ale wrzesień to jeszcze.
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Wybrałam dwie makijażystki z którymi pisałam już wcześniej, mam nadzieję że jedna z nich będzie miała wolny termin. Także kolejna rzecz będzie załatwiona
|
#4626 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja strasznie żałuję, że tyle czasu to musi trwać (niestety nie z mojej woli ).Na 120 osób muszę mieć tort 12 kg?? Czy więcej? |
|
|
|
|
#4627 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sala już prawie wybrana, zostały 2 na krótkiej liście. I zostały 2 tygodnie na ostateczny wybór: w jednej wstępnie przyklepany 4.10., mamy czas do końca marca na wpłatę zaliczki. Jest też druga miejscówka: to restauracja w Dworku, nowi właściciele działają od lutego tego roku, więc mają duuuuużo wolnych terminów. Najgorsze, że na forach nikt o tych salach nie pisze, więc trochę strach, bo tak jakby decydujemy w ciemno (Willa Decjusza i Dworek Białoprądnicki w Krakowie). Suknie ślubne już poprzymierzane, na pewno się pochwalę . I w ogóle chciałam powiedzieć, że takie forum to skarbnica wiedzy i dobrych rad. Wszystkim PM-kom za nie dziękuję z gór i z dołu ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Ale nie musi być wszystko idealne i jak spod igły. Raczej chcemy zrobić pakiet "minimum". Musi się udać. Będę zdawać relację na bieżąco z postępów w organizacji. |
||
|
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi, czy podanie na weselu wina Carlo Rossi to tak wielkie faux pas?
![]() Nie jesteśmy jakimiś znawcami wina, kilkanaście skosztowaliśmy, ale nic nam nie smakuje, tak jak Rossi. Zwłaszcza teraz te nowe (niestety droższe) smaki - Moscato, Chardonnay z białych, lekkie różowe (nie pamiętam nazwy). Ich plusem jest to, że są odkręcane ! 'Koleżanka' oburzyła się- ja to, takie wino? Bo co, wszyscy je znają? W takim razie mam podać jakieś nikomu nie znane wino, którego butelka wygląda na drogą, smak ma okropny, ale nikt się nie kapnie, że to tanie?
gdzie chcesz nocą iść? ![]() Edytowane przez Lg_ago Czas edycji: 2014-03-16 o 20:14 |
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4630 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4631 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4634 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Lexie tego wina nie piliśmy. Zapiszę i w przyszły weekend skosztujemy ![]() Cytat:
która chce być oh i ah, wielka pani, wielkie miasto, wielkie potrzeby.Te nowe wina są po portsu pyszne ! Słodkie, lekkie. Wchodzą nieźle. Może i to źle, bo będę musiała go dużo kupić ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Emdzik dokładnie które smaki i ile sztuk/na ile osób? I główne pytanie - gdzie, żeby było najtaniej?
|
|
|
#4635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale próbujemy znaleźć coś na sobotę. Jak się nie da, to wrócimy do pierwotnego pomysłu. |
|
|
|
|
#4636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
luuuubię to!Cytat:
![]() i od razu życzę powodzenia ![]() ja mam ślub końcem września i rezerwując salę w maju 2013 mieliśmy do wyboru dwa ostatnie wolne terminy. ale my mieliśmy salę jedyną i wypatrzoną a skoro Wam wszystko jedno to powinno być łatwiej.I na pewno trudniej będzie z muzyką i foto chyba, że też Wam jakoś bardzo nie zależy to coś na pewno się znajdzie ![]() Cytat:
dla mnie carlo rossi to najsmaczniejsze wino i zawsze mi się wydawało, że na weselu wyglądają elegancko! bardzo mnie zdziwiła opinia Twojej koleżanki .....
|
|
#4637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bardziej mi się podobają 3 piętrowej niż 2 ![]() To zależy czy masz łasuchów w rodzinie czy nie Przyjmuje się, że na osobę powinno być 125-150 gram(tak mi mówili w 2 cukierniach), więc wyjdzie więcej niż 12 kg Cytat:
Ja w sklepie zawsze szukam wina nie po nazwie tylko po plakietkach czy słodkie, czy półsłodkie Mi bardzo smakuje Carlo Rossi Sweet Red I kupię go na wesele. Zastanawiam się czy kupić 0,75l z korkiem czy lepiej 1,5l zakręcane ![]() A z innych słodkich i odkręcanych! Mogen David Pomegranate. Pyszne jest Możecie polecić jakieś wino wytrawne lub półwytrawne? Na tych kompletnie się nie znam, bo nie ciepię ich
Edytowane przez paula600324 Czas edycji: 2014-03-16 o 20:59 |
||
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smaki hmm.. 12 butelek na pewno kupiliśmy sweet red... a tak to jakoś po 3 butelki z białego, różowego i czerwonego
|
|
#4639 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że koło środy po ślubie ![]() Cytat:
Życzę powodzenia w organizacji U nas z salą było ciężko mimo prawie 2-letniego wyprzedzenia.... Fotograf, który nas interesował, też miał ostatni termin, bo 2 tygodnie później sam się żeni Ale u Ciebie będzie dobrze Trzymam kciuki!Cytat:
To najlepsze wino jakie piłam
|
|||
|
|
|
#4640 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale też właśnie myślę, czy nie kupić większych - chyba wyjdzie ciut taniej. mojakaren tak jak pisałam, pani oh i ah Własnie przez nią zwątpiłam. Choć raczej nie powinnam, skoro taka jest ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
A gdzie kupowaliście? Ja chcę właśnie te sweet red, białe i różowe. Chyba bez czerwonego, bo z tego co wiem, to nikt go nie pije. Ale może wypadałoby choć jedną butelkę postawić.
|
|
|
#4641 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Makijażysta powinna zapoznać się z Twoją twarzą przed ślubem by w dniu ślubu nie musisz juz kombinować i szukać produktów tylko będzie wiedziała co się u Ciebie sprawdzi. Cytat:
![]() Panieńskim zarządza moja świadkowa, póki co wiem tyle, że jest za ta tygodnie. Jakieś tam szczegóły godzinowe czy też w co mam się ubrać (w sensie czy mocno na luzie czy bardziej elegancko) mam podobno poznać w tym tygodniu. Nie powiem.. zżera mnie ciekawość, ale.. no już niedługo i dowiem się co mi dziewczyny zorganizowały. Cytat:
Cytat:
Powodzenia w organizacji. ![]() Teoretycznie porcja to 100g na osobę, więc wychodzi idealnie, ale.. no to już zależy od kelnerów jak im krojenie pójdzie. Ja bym chyba wzięła delikatny zapas. Cytat:
Morgen David też uwielbiam. Co prawda na wesele kupiliśmy inne, ale planujemy dokupić kilka butelek Morgana, bo np. Mama TŻ je uwielbia. My po wizycie na sali. ![]() Kilka dodatkowych szczegółów ustaliliśmy - np. trochę inne menu dla dzieci, zamówiliśmy pokoje, mamy praktycznie caaaały scenariusz przyjęcia. Chyba jedyne co nam zostało to podanie ilości gości. ![]() Rodzice zachwyceni miejscem Pozytywny weekend to był, a nadchodzący tydzień zapowiada się jeszcze pozytywniejszy - przymiarka sukni i fryzura próbna. Czas przyspiesza!
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sweet red uwielbiam, dlatego go najwięcej :P Kupowaliśmy w makro. Właśnie spojrzałam na rozpiskę .. za 24 butelki zapłaciliśmy 401,79zł
|
|
#4643 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a propo alkoholi jakie kupujecie szampany? najtańsze i 1 butelkę lepszą (tę otwieraną na sali)? co myślicie o pomyśle owoców np. malinek w szampanie, bo mam taki pomysł żeby było bardziej elegancko ![]() dziękuję za odpowiedzi co do tortu. a jak reszta z Was? śmietanowe na paterach czy angielskie? bo śmietanowe smaczniejsze, a angielskie ładniejsze... wrzucam wymarzony, ale nie wiem czy nas na niego stac w sowie niestety.. zależy od smaków, wagi i ceny za dowóz, ale bardzo by pasował do reszty (jak pamiętac kolor zaproszeń etc.)
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
cude To trzymam kciuki za wikarego
I dziękuję za radę Anesthesia Bardzo dziękuję za linka - nie wiedziałam, że olejowanie może tutaj być fajnym rozwiązaniem ![]() kasia Najciekawszy wieczór panieński tematyczny miała siotra koleżanki - boginie greckie. Dziewczyny ubrały się w biale prześcieradła, miały jakieś gustowne wieńce na głowie i piły dużo wina. Fajna propozycja dla tych, które nie chcą limuzyn i tancerzy. Też tak myślałam, dopóki nie zobaczyłam tego tortu A 12 kg na tort wystarczy (chyba, ze będzie bardzo zdobiony, to dekoracja doda 1-2 kg :mysli: rossifumi Witaj Dacie radę, spokojnie Moja koleżanka zorganizowała ślub i wesele w 3 miesiące (nie z powodu ciąży) - dało się :tak: Na wątku PM z Krakowa pisałaś o salach - a kojarzysz Betmanowska Hall? Ceny tam były całkiem przystępne, wnętrze elagnckie. Swoją drogą, w Dworku nowa oferta weselna jest całkiem fajna. lexie Daj znać, którą wybierzesz ![]() Lg_ago Faux pas by było, jakbyś podała Amarenę Carlo Rossi to bezpieczny wybór - z tej marki uwielbiam różowe i rosso frescato (idealne na lato) patricia_pati Wydaje mi się, ze nie tylko Sowa jest Wam w stanie zrobić taki tort. Więc możecie spokojnie wybrać tańszą cukiernię.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-03-16 o 21:17 |
|
|
|
#4645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
rossifumi, witaj! Miło poznać koleją krakowiankę Podziwiam za takie tempo, ja bym nie mogła tak szybko zorganizować Z salą nie miałam takiego problemu z terminami, ale zależy też od "wymagań". Choć też szukałam czegoś na ok. 50 osób i muszę przyznać, że było trudno, ale skoro już masz na oku 2 sale to dobrze O wiele trudniej możesz mieć z foto, kamerzystą i dobrym zespołem/dj, więc zabrałabym się za to czym prędzej. Ja u swoich terminy musiałam rezerwować półtora roku wcześniej... Ja szczerze powiedziawszy najpierw załatwiłam muzykę, foto i kamerę, a salę 3 miesiące później. Powodzenia i trzymam kciuki, żeby wszystko się udało! Październikowy/listopadowy piątek może się udać, bo to nie tak typowe terminy dla usługodawców ![]() Jakoś tak, niekoniecznie więcej. Moja pani z cukierni pytała też o to, czy tort będzie na deser czy o północy, bo jak na deser to goście jedzą więcej i trzeba więcej liczyć. |
||
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam maila, że moje buty zostały wysłane
A już się bałam, że coś się stało i że będę musiała tam jutro dzwonić :P
|
#4647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas jednak będzie tort z małych torcików. Na górze będzie jeden większy by móc go tradycyjnie pokroić, a później będą małe torciki. Wszystko ułożone na piętrowej paterze. Małe torciki będą robione na zamysł tych w załączniku chociaż w trochę innej kolorystyce.
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal się koniecznie jak przyjadą.
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4650 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() witaj Cytat:
najlepsze jakie pilismy zwykłe półsłodkie, wszystkie takie same. Nie będziemy dawać żadnych owoców
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

. 

15.09.2014 
Przyjmuje się, że na osobę powinno być 125-150 gram(tak mi mówili w 2 cukierniach), więc wyjdzie więcej niż 12 kg 
zwykłe półsłodkie, wszystkie takie same. Nie będziemy dawać żadnych owoców