|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
i teraz muszę czekać kolejne 90 dni i mieć 6 wizyt, żeby "uzbierać" 8%
|
|
|
|
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co zamówiłaś i u kogo? Napisz jutro który materac wyda Ci się najlepszy Co robisz na kolację? Cytat:
|
||
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Hi!
Zabieram się za pisanie drugi raz; mam nadzieję, że tym razem tego posta nie skasuję ![]() Przepraszam, że nie odezwałam się po środowej wizycie u gina, ale wtedy wróciłam późno do domu i byłam po prostu padnięta. Nie chciało mi się włączać komputera. W pracy mogę Wizaż czytać tylko na telefonie, a popołudniami to same wiecie, ja życie może "wciągnąć" W piątek to w ogóle zasnęłam razem z synkiem.Co u gina? Więc szyjka się nie skraca, ciśnienie w porządku (zresztą i tak zaczęłam je sprawdzać w domu, bo kupiliśmy własny ciśnieniomierz), wagowo jestem od początku ciąży 6 kg na plusie, czy wszystko w normie. Jutro dzwonię do lekarza, by umówić się na USG w szpitalu. We wtorek glukoza Taka ze mnie wariatka, że sama powiedziałam ginkowi, że muszę zrobić JUŻ to badanie, bo w końcu w pierwszej ciąży miałam cukrzycę. Wszystko to przez to, że mi w karcie wpisują numer tygodnia, który się skończył 6 dni wcześniej, więc lekarz widzi 24, a ja na drugi dzień zaczynam przecież 25 tc, czyli badanie wypadnie mi w 26 tygodniu.Następną wizytę w przychodni mam 2 kwietnia i od 3 idę już na L4. Pozamykam wszystkie swoje sprawy w robocie do tego czasu. Ginek mało co się nie wygadał co do płci, bo na szybko zrobił mi USG i tak pyta, czy ustalaliśmy już płeć, na co ja, że nie, bo nie chcemy znać. A ten na to, że akurat dzieć się tak ustawił, że widać dobrze, kim jest. Eh... najwyżej wszystkie dziewczęce ciuchy oddam koleżance. A! Nie pochwaliłam się, że w środę w moim ulubionym lumpeksie koło domu (nowa dostawa) za prawie 50 zł kupiłam 9 ciuszków, w tym jedno tylko unisex, a reszta dziewczyńskie. Właściwie nówki, jedna bluzeczka miała jeszcze metkę sklepową ![]() Weszłam w piątek na stronę apteki Gemini i zaczęłam wrzucać do koszyka rzeczy potrzebne mi po porodzie i dla dzidziusia + Vitaminer, no i już mi się uzbierało na 160 zł (czyli mogę już odbierać osobiście aptece). Zamówienie składać będę jednak dopiero w maju, bo nawet nie miałabym teraz gdzie tych pudełek z wkładkami laktacyjnymi, pieluch i podkładów poporodowych trzymać. Patrzyłam wczoraj w Realu na ceny niektórych rzeczy z tej "listy" i nawet w hipermarkecie było drożej niż w Gemini. Niedawno byłam w toalecie i uzmysłowiłam sobie, że jeszcze jedną rzecz muszę dodać do zamówienia - maść na hemoroidy, bo mur beton będę je odczuwać po porodzie. Pytałyście o Pampersy białe i zielone. Zdecydowanie lepsze są te białe, ale to najdroższe jednorazówki. Ja kupuję (w Gemini) Happy 1, z wycięciem na pępek. To są polskie pieluchy, dobrej jakości, z zieloną herbatą, no i niebielone chlorem, bez lateksu. Teściowa jedzie jutro do Belgii i prosiłam ją o kupno, jeśli nie będą mocno drogie, ekologicznych jednorazówek Moltex i otulaczy (to do wielorazówek). Pater, w Koszalinie na pewno nie ma już Mydlarni u Franciszka w CH. Moja mama zakupy zrobiła za to w Starej Mydlarni w pasażu handlowym pod blokami między katedrą a ulicą 1 Maja. Polecam masło kokosowe o zapachu trawy cytrynowej Gdzieś mi tu mignął tekst o masażu krocza przy problemach z szyjką. Wszędzie piszą, że ten masaż wykonuje się od 34 tc, poza tym masuje się okolice pochwy i odbytu, a nie tam głęboko. To nie ma wpływu na szyjkę. Ginek polecał mi magnez z witaminą B6, ale ja wzięłam po prostu Aspargin. Bo ma oprócz magnezu także potas, a to dobre jest na nerwy. Witamin K i D nie podaje się dziecku, gdy jest karmione wyłącznie mlekiem modyfikowanym. Polecam te witaminy, które podaje się kroplomierzem. Są łatwiejsze w "obsłudze" niż te wyciskane z kapsułek. Znam to z autopsji. Krem z cynkiem stosuje się tylko na ewidentnie podrażnioną skórę na pupie. Myśmy używali Ziajkę (najtańsza). Ale to tylko przy jednorazówkach. Przy wielo niepotrzebne są kremy (tylko w skrajnych przypadkach, sporadycznych)O mące ziemniaczanej czytałam ostatnio, że sypie się jej trochę na wacik i dopiero tym wacikiem "pudruje" zaczerwienione miejsce na pupie i pachwiny. I to też nie za każdym razem, gdy przewija się dziecko. Co do soli fizjologicznej, to kupujcie najzwyklejszą, bo jest po prostu najtańsza. Taka "dedykowana" dzieciom ma od razu wyższą cenę (jak w przypadku ubrań z metką "mama") ![]() Dobra, to na razie tyle.
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
malin30 dzieki za cenne rady. Piszecie o tych białych pampersach, ja je biorę pod uwagę ale jak macie jakieś inne godne polecenia newborny to podpowiedzcie bo jestem zielona w tym temacie. Ja nie będe ich dużo kupować bo nastawiam się na wielorazowe ale mieć trzeba jednorazowe.
Ja relaksuje siebie i dzieciątko https://www.youtube.com/watch?v=MQ9haK-aBaU tym. Mam wrażenie że trochę się uspokoił. Jak wyglądają u Was ruchy maleństwa. Bo mi się wydaje że moje to strasznie aktywne jest. Czy chodzę czy leże ciągle daje o sobie znać. Nie raz tak mi brzuchem wywraca że aż troszkę to boli. Raz kopie po pęcherzu, a za chwilę to z prawej, to z lewej. Też tak macie?
|
#2555 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
i znowu leje ![]() I jeszcze mam koszmarną noc za sobą, nie mogłam sobie znaleźć miejsca, cały czas mnie coś bolało i jeszcze pies mi się czymś przytruł bo zwracał do 2 w nocy ![]() Zakupiłam w końcu koszulkę nocną o taką http://allegro.pl/show_item.php?item=4043949060 jedną mam w domu a do porodu wezmę jakiś długi podkoszulek i myślę, że starczy na co dzień nie śpię w koszulach i po co ma mi to leżeć.W biedronce są szlafroki po 40zł, dzisiaj obadam jakie jakościowo bo też wypadałoby nowy kupić ![]() No i zrobiłam w końcu listę wyprawkową, niby trochę pierdół a wyszło mi ponad 200ł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wszystkie koleżanki polecały mi te biedronkowe bo też mają te najmniejsze i jakościowo są naprawdę w porządku. Sama już nie wiem...
|
||
|
|
|
#2556 |
|
Zadomowienie
|
Trzymajcie kciuki ide na glukozę :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2557 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do masazu to ja pisalam ze mi gin mowil zebym nie robila ze wzgledu na slaba szyjke i infekcje... Niestety masaz ok ale przy sklonnosciach do infekcji ktore czesto maja negatywny wplyw na szyjke wkladanie paluchow gdziekolwiek wiaze sie z ryzykiem ponownego zakazenia. Dzien dobry U nas bialo... Paskudnie wiec lezakuje w lozku... Maz pojechal do pracy a ja nie mam jakis szczegolnych planow co do dzis... Milego i kciuki za wizyty i badania ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
||
|
|
|
#2558 |
|
Konto usunięte
|
Hej, ją tak na szybko, bo muszę się szykować do położnej, ale potrzebna mi wasza opinia. Jak uważacie, o czym mogę znaleźć najwięcej materiałów i będzie w miarę proste- Inspekcja Kontroli Skarbowej, Inspekcja Farmaceutyczna, Panstwowa Straż Rybacka, czy Straż Parków?
|
|
|
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45619198]Hej, ją tak na szybko, bo muszę się szykować do położnej, ale potrzebna mi wasza opinia. Jak uważacie, o czym mogę znaleźć najwięcej materiałów i będzie w miarę proste- Inspekcja Kontroli Skarbowej, Inspekcja Farmaceutyczna, Panstwowa Straż Rybacka, czy Straż Parków?[/QUOTE]
Myślę, że ten pierwszy ewentualnie drugi będzie najprostszy
|
|
|
|
#2560 | |||
|
Zakorzenienie
|
ech tu niestety nikt nikogo nie uprzedza, co chwila nie ma prądu, dlatego kupilismy do nowej kuchni płytę gazową, bo gazu u nas pod dostatkiem, to chociaż obiad się zrobi czy coś ciepłego do picia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i jest w miarę tani, dawniej kupowałam Filomag, ale cena poszła w górę dwukrotnie ![]() Cytat:
![]() co do tygodni ja mam podobnie, tzn. ginka wpisuje tygodnie skończone, np. 23, a ja za 2 dni zaczynam 25 ![]() trochę to irytujące, bo przyszła położna, dwa dni po wizycie u lekarza, a ja musiałam tłumaczyć dlaczego twierdzę, że jestem dwa tc do przodu ![]() Dzień dobry ![]() jak na złość wczoraj dla dziecka w tesco nic nie kupiłam, te promo 50% to tylko na body, do tego śliniaczki bawełniane po 25 zł/5 szt. na ździerstwo ![]() smoczki TT 5 zł drożej niż ja kupowałam, zakrętek do butelek nie było potem pojechał do pracy, a ja zostałam sama w obcym mieście no to siup do Kauflandu, tam dopiero kupiłam kosz na pranie dla małej i skrzynkę taka małą do postawienia na pralkę z jej kosmetykami ![]() mąż ma dziś imieninki, kupił mi zaje.... pączka takiego dobrego chyba jeszcze nie jadłam
|
|||
|
|
|
#2561 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam, udało się nadrobić
Cytat:
![]() Cytat:
) ja jestem na 2 wiec mam jeszcze sporo czasu ale... ale jak już zacznie się skracać to szybko leci i w każdej chwili może być te 8-10 i wtedy już koniecznie trzeba leżeć. Oczywiście zapewnia że zrobimy wszystko aby donosić tą ciąże do terminu no ale wiadomo jak bywa i mam powoli się nastawiać i kupować wyprawkę podobno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodyczami i fast foodami nie no poważnie to nie wiem za miesiąc czasu mi dokładnie podwoił się ten maluszek, mam nadzieję, ze przystopuje i nie będzie się znęcał nad mamą przy porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wkładki laktacyjnych nie znam i nie wiem ile te Twoje kosztują ale słyszałam, że te z rosmana BD też są fajne nad tym bym się zastanowiła, no chyba, że jesteś pewna, że od początku chcesz używać ![]() Emulsja do kąpieli Oilatum baby 500ml Emulsja do ciała Emolium 250ml Cytat:
![]() koleżance po porodzie zostały nie używane majki siateczkowe wiec też mam zwariuje z tą zgagą co ja mam jeść |
|||||||||
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj tak w ogóle to nocowałam u siostry, chrzesniak poczęstować chciał mnie wafelkiem, a jak mu odp. ze nie mogę, że musze zdrowo się teraz odżywiac, to poszedł do kuchni cichaczem, podstawił sobie taboret przy szafce, wziął nóż, obrał banana, jabłko, pokroił i mi przyniosł, jeju jaki kochany, a ma dopiero 6 lat
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, pewnie nie pocieszę was mówiąc że u mnie piękna pogoda
Słoneczko świeci cieplutko, ale wczoraj wiał straszny wiatr![]() Co do pampersów się nie wypowiem wiem tylko że jeżeli chodzi o chusteczki pampersa to raczej polecają właśnie te zielone, ale tak tylko słyszałam ![]() I chyba już wiem że na stówę będę robiła zakupy kosmetyczne w Austrii jednak tutaj są większe promocje, chociaż nie wszystko jest co bym chciała kupić i niestety to dokupię w Polsce
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie wichura i leje, ale przynajmniej prąd jest to w domu cieplutko ![]() co do pampków - ja postawiłam na 1 z Dada, akurat była w Biedzie i wzięłam, do szpitala to trochę szkoda mi tych drogich oryginalnych, a nie wiem jeszcze, jak to u nas wygląda z przewijaniem, bo nie musze mieć małej przy sobie 24h/d, a na dobę szpital daje tylko 3-4 pampersy, resztę trzeba mieć swoją, jak dziecko częściej narobi ![]() chusteczki z doświadczenia moge powiedzieć, ze oryginalne Pampersa u mojej siostry się rewelacyjnie sprawdzały, zarówno te zielone, jak i pomarańczowe, dlatego na promo w Netto wzięłam za 16 zł 4-pak tych natural clean czy jakoś tak sa mocno nawilżone i ładnie myły pupcię do czysta a siostra testowałą chyba juz wszystkie możliwe, bo co chwilę inne kupowała
|
|
|
|
|
#2565 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczymy co przyjdzie ![]() O materacyku dam znać, ale dziś już widzę, że moje nogi daleko nie pójdą w taką obrzydliwą pogodę wrrrr... a na kolację (a właściwie miało być na obiad) były łazanki z kapustką - miałam straszną ochotę, ale z racji późnej pory nałożyłam tylko troszkę i zjem dopiero dzisiaj ![]() Cytat:
mnie taka muzyka więcej drażni niż uspokaja ale Mozarta czy muzykę poważną chętnie słucham Chociaż przy brzuszku włączam raczej to co ja lubię, a w domu często gra po prostu radio. Wiem, że jak urodzi się dzidzior nie będę mu takiej spokojnej muzyki puszczać, bo wtedy ja wariactwa dostanę ![]() A co do kopniaków to mój dzieć jest tak powiedziałabym średnio aktywny - czuję go rano, w dzień, a najbardziej daje popalić wieczorami, (ale może to przez łożysko z przodu ). Jak się dobrze ustawi to skacze mi pół brzucha. Dziś ok. 3 na ranem wyjątkowo dobrze się ułożył żeby mamusia nie mogła spać i czułam go w całym brzuchu - co najmniej przez godzinę tak walczył. Cytat:
![]() Co do metody lekarza to mnie się podoba, bo akurat ja jeszcze nie zaczęłam skupiać się i liczyć ruchów, ale zawsze rano i wieczorem kładę się po jedzeniu żebym mogła dobrze poczuć małego, wtedy do niego ględzę i bawię się w pukanie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45619198]Hej, ją tak na szybko, bo muszę się szykować do położnej, ale potrzebna mi wasza opinia. Jak uważacie, o czym mogę znaleźć najwięcej materiałów i będzie w miarę proste- Inspekcja Kontroli Skarbowej, Inspekcja Farmaceutyczna, Panstwowa Straż Rybacka, czy Straż Parków?[/QUOTE]
pojęcia nie mam, ta inspekcja farmaceutyczna brzmi ciekawie, ale temat to dla mnie magia, więc nie pomogę ![]() Cytat:
dobry materiał na męża
|
|
|
|
|
#2567 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A np ostatnio był caaały dzień tak aktywna, że aż się wystraszyłam, jeszcze aż tak nie wariowała. Ale potem dwa dni była cichutko, to się dopiero martwiłam... Jak nie urok to... Cytat:
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja prześcieradła i też ochraniacz na materac, nie jest to ceratka od spodu, ale z tą przewiewnością to nie wiem, bo próbowałam testować dmuchając z jednej i z drugiej strony i ni chuchu na przeleciało powietrze ![]() jak będe widziała, ze u maluszka coś się dzieje po tym, to to ściągnę z materaca
|
|
|
|
|
#2569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze Wam
mi się jakaś ochota teraz włączyła,a tu nic z tego ![]() Cytat:
super chłopaczek ja mojego chrześniaka uświadamiam z jedzeniem zdrowym ![]() Witam się ponownie bo drzemałam ![]() Dziś 29tc 1 d Dalej siedzę w łóżku bo ja spojrzę za okno to chce się nakryć kołdrą cała... wieje szalenie i pada co jakiś czas... |
|
|
|
|
#2570 |
|
Raczkowanie
|
Ramona no właśnie prześcieradło też i tą ceratkę. Mam już jedną raczej nie przewiewną, bo jest typowa cerata od dołu - nie wiem jak to się będzie sprawdzać, ale trudno. Będziemy się martwić później
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja mam taki podły nastrój od wczoraj, że nie mam ochoty na nic.. jeszcze ta pogoda No i witam się w 29 tc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2572 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
koszula fajna a listę też byś wrzuciła (wiem że większość się powtarza ale zawsze coś nowego można wypatrzeć albo upewnić się w przekonaniu ze jak tyle osób to bierze to i u nas będzie dobrze )Już prawie po wszystkim ale i tak zaciskam ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45619198]Hej, ją tak na szybko, bo muszę się szykować do położnej, ale potrzebna mi wasza opinia. Jak uważacie, o czym mogę znaleźć najwięcej materiałów i będzie w miarę proste- Inspekcja Kontroli Skarbowej, Inspekcja Farmaceutyczna, Panstwowa Straż Rybacka, czy Straż Parków?[/QUOTE] O skarbówce temat moze być ciekawy ale niebezpieczny wiec ja bym wybrała o farmacji bo tu o kontrolach i aferach dużo piszą Cytat:
![]() Ale masz złotego męża co na własne imieniny takie prezenty Ci robi no i chrześniak jaki kochany Cytat:
Powiedz mężowi że lekarz Ci kazał wpaść w szał zakupów ![]() Zaraz maluch zwolni w końcu już ustaliliśmy że nasze chłopaki będą grzeczne Cytat:
No pogoda nie zachęca do dalekich spacerów ![]() Znów zwracam się do Was z prośbą O takich fajnych funkcjach pisałyście w temacie pralek ze zdążyłam już swoją znienawidzić bo nic z tego o czym pisałyście nie ma no i regulacja mocy by się przydała gdybym się odważyła użyć tego słynnego katarka... Co polecacie?
|
|||||
|
|
|
#2573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za tc i życzę poprawy humoru
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z odkurzaczy polecam Zelmer Jupiter
regulacja siły jest, wejście na turbo szczotke. Ja jestem bardzo zadowolona, rodzice i brat też taki mają i bardzo sobie chwalą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hahaha tak mu powiem dzisiaj ![]() ![]() Ja co prawda nie załapałam się na SR ale rozmawiałam z dziewczyną u lekarza co chodzi i mówili że jest tyle rodzących na maj- czerwiec że nie wiedzą gdzie je mają położyć, jak zaczną rodzić w jednym terminie to nie będą przyjmować do szpitala a u nas kurna 2 szpitale na krzyż
|
|||
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Aldi, nawet nie mam ochoty na słodycze. Jeszcze mam taką zgage, że na myśl o jedzeniu od razu mi się odechciewa...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu jak ja mam zgagę to przechodzi jak jem? aha ale postanowienie mam od dzisiaj w miarę zdrowo się odżywiam i słodycze jem tylko w weekendy ale też nie za dużo, więc trzymajcie kciuki za moją silną wolę
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Aldi, podczas jedzenia mi tez przechodzi, ale później jest jeszcze gorzej, więc wole odpuścić
![]() Trzymam kciuki za postanowienie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
wróciłam z weekendowych wojaży, zmęczona ale zadowolona Noc miałam jedną z gorszych, strasznie źle mi się spało (a raczej niespało) ale to może przez pogodę...Cały czas podczytywałam Was z telefonu, więc mniej więcej wiem co się u Was działo I tak grupowo gratuluję nowych tygodni, udanych wizyt i kolejnych zakupów ![]() Ja na razie nie liczę tych ruchów, bo wydaje mi się to niewykonalne, raz mały rusza się, że super go czuć, raz mizia, że nie wiem czy to on, najbardziej przemawia do mnie ta metoda, o której pisała malin30 ![]() Na szkole rodzenia dostałam listę rzeczy, które mam wziąć do szpitala. Na przykład po porodzie: dwie koszule, 5x majtki jednorazowe, 3x podkłady jednorazowe (i tu nie wiem, to jest to na łóżko ), ręcznik papierowy (żeby był po podmywaniu się, żeby ranę dokładnie wysuszyć i nie plamić sobie ręcznika), podpaski typu "noc" (położna mówiła, że po porodzie krwawienie jest tylko o trochę większe niż w przypadku miesiączki, nie licząc czasu karmienia, kiedy faktycznie może zalewać), krem na brodawki np. Bepanthen, który będzie też do pupy maluszka.A dla dzidziusia po 3 body, pajace (lub półśpiochy), kaftaniki, skarpetki, czapeczki i 10 Pampersów. Wszystko popakować do 3 reklamówek, więc pójdę na porodówkę jak rumun
|
|
|
|
#2580 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() zabiłaś mnie Cytat:
Cytat:
za nowy tydzień![]() Cytat:
za nowy tydzień![]() Cytat:
Co do zgagi to ja mam praktycznie po wszytskim i mi pomoga tylko gorąca herbatka owocowa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

Wybieram się też pooglądać materacyki w sklepach stacjonarnych - o ile pogoda pozwoli....

Taka ze mnie wariatka, że sama powiedziałam ginkowi, że muszę zrobić JUŻ to badanie, bo w końcu w pierwszej ciąży miałam cukrzycę. Wszystko to przez to, że mi w karcie wpisują numer tygodnia, który się skończył 6 dni wcześniej, więc lekarz widzi 24, a ja na drugi dzień zaczynam przecież 25 tc, czyli badanie wypadnie mi w 26 tygodniu.
13.07.2013 

na pampersy można złapac jaką promocje zawsze

zaczynam byc przerażona
pojęcia nie mam, ta inspekcja farmaceutyczna brzmi ciekawie, ale temat to dla mnie magia, więc nie pomogę