|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
Ostatnio kupowałam 0,75 za 19,99 zł a 1,5 było za 34,99 Tylko czy wypiją 1,5l? Z drugiej strony gorzej się z większego nalewa
|
|
|
|
|
#4652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4653 |
|
Zadomowienie
|
Wcale nie jest tak drogo u nas jest 230 zł za próbny i ślubny.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tez bym chciala zeby u mnie w okolicy byly wolne terminy.. my musimy tyle jeszcze czekac, a chcialabym zeby bylo juz po. My w tym roku ledwo dostalismy termin na 2015r.. zapisy od stycznia sa juz na 2016
|
|
|
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Manager podpowiedział nam, że jedna porcja szampana to +/- 100ml, więc jedna butelka na 7-8 osób. Planujemy kupić 8 butelek. Nas też babeczki nie przekonują, więc szukaliśmy cukierni która nam zrobi właśnie taki mini torciki. Smak.. szczerze nie do końca znany, to znaczy mamy od nich spróbowane kilka smaków - smakowały nam wszystkie, ale wiadomo wybraliśmy jeden.Na dole będzie kakaowy spód, później warstwa pokruszonych wafelków - fajnie strzelają przy jedzeniu, później warstwa czegoś delikatnie karmelowego i warstwa lekkiego kremu śmietanowego. Po bokach płatki z gorzkiej czekolady. Brzmi słodko, ale jak my za mega słodkim smakiem nie przepadamy tak nam smakowało (rodzice potwierdzili, że jest ok. - nie za słodko), więc zakładam, że gościom też będzie smakować. Dowiem się co tam dokładnie będzie. Płacimy 46zł na kilogram. Każdy mini torcik będzie ważył ok. 130g + górny tort na 1kg. Bierzemy delikatny zapas bo dzieciaki, bo obsługa, więc liczymy 55 mini torcików i górę na ok. 8 osób co daje nam kwotę niecałych 400zł. Tak zamawiamy w mniejszej cukierni. W sieciówkach (sowa, skórka) nie chcieli czegoś takiego zrobić.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-03-16 o 21:53 |
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Makijażystka potwierdziła że ma wolny termin
tylko teraz pytanie na jaką godzinę się umówić ślub mam o 16
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Makijażystka będzie malować mnie (powiedziała, że 1h20minut) i Mamę (40 minut). Zaczynamy o 13.
|
|
|
#4658 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny melduje ze zyje ale na wszystko brakuje mi czasu, z trudem znajduje wieczorem pol godziny zeby pobiegac. z nowosci slubnych- jedziemy w sob odebrac obraczki i to w zasadzie tyle.. nie mam zupelnie czasu myslec o slubie,a chcialabym
![]() spokojnego nowego tygodnia! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
cornflower dziękuję
jednak na nasze krzesła zamówiłam pokrowce z matowego materiału - wyglada bardzo ładnie, nie świeci się jak satyna ale nie jest sztywnejak płotno dobrze wybrałam ![]() lg_ago myśle, że Carlo Rossi to dobry wybór osobiscie bardzo lubię, zwłąszcza różowe ![]() Witam nową PMkę ![]() ijaa super , że mamom się podobało gratulacje za pozytywny obrót spraw ślubnych![]() mysza93 kupowałam tutaj
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie doszłam do ostatecznego porozumienia z naszą florystką. Na koniec jeszcze nam odrobinę zjechała z ceny. Myślę, że mamy z nią dobry deal.
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po intensywnym weekendzie!
Za nami kurs przedmałżeński ![]() Do tego wręczyliśmy 3 zaproszenia. Od razu mi lepiej że posuwamy się do przodu z przygotowaniami. W tym tygodniu planujemy iść po dokumenty do USC. Przepraszam że nie nadrabiam ale padam na twarz. W dodatku siedzę z okładem z rumianku na twarzy, bo dopadła mnie jakaś alergia ![]() Ahaa! Kliknęłam buty na allegro!
♥ jesteśmy małżeństwem ♥ jestem mamą Edytowane przez cashmere Czas edycji: 2014-03-16 o 22:11 |
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
ja też upatrzyłam buty ślubne, białe lakierowane i skórzane, za 250zł, są cudne
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
DDŚ 5 MIESIĘCY !!!!!
![]() ![]() : jupi:
|
#4664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i butów !
|
|
|
#4665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do win, to Carlo Rossi jest moim zdaniem opcją bezpieczną TŻ jednak uważa, ze sa ''zbyt popularne i oklepane" i "że w tej cenie można dostać lepsze wino" osobiście nie piłam wszystkich CR, a te co piłam były dosyć dobre z TŻ lubimy testować wina takie "do trzech dych" i mamy kilka typów nadających się na wesele faktycznie bardziej mi podchodzących i tańszych niż CR ![]() Mogen David są godne polecenia osobom lubiącym słodkie wina
|
|
|
#4666 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
+ wyglądoddałabym wiele za takie cudeńka w podobnej cenie. nam też mówiła jakieś 8 osób na osobę Pani z sali czyli jak 80 osób (+my chyba) to jakieś 11 szampanów, a chciałam się w 100zł zmieścic to słabo to widzę nie mogę znaleźc kiedy ślubujesz?? chyba jakaś niebawem?? przypomnisz mi ? ![]() Cytat:
teraz poradnictwo jeszcze
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No faktycznie, 11 butelek do 100zł to musiałabyś kupić chyba najtańsze. Aaaa ślubujemy już za niecałe 6 tygodni - 26 kwietnia.
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim nadrobię-zdjęcie z plecami mojej sukni :sliczna:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4669 |
|
Zadomowienie
|
rossifumi witaj!
|
|
|
|
#4670 |
|
Raczkowanie
|
bosssska!
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
![]() Wracam po weekendzie i zdaję meldunek ![]() rzeczy załatwione +pierwsze spotkanie w poradni planowania rodziny (masakra! zaraz Wam opowiem!) +przymiarka sukni! (dlaczego muszę być aż tak zakompleksiona? ale i tak jest piękna!) +na poczcie czeka na mnie paczka albo z chusteczką dla mamy albo z próbkami z białychbutów ![]() +przyszedł papier ekologiczny na zaproszenia i został przeze mnie zaakceptowany +już ośmioro moich zagranicznych gości kupiło bilety lotnicze +prawie podjęłam decyzję co do butów - chyba skopiuję od Aguanieczki, a drugie wezmę w pudrowym różu ![]() Co myślicie o takiej "koszulce" http://bolerka.pl/photos/bolerko-slu...3270955151.jpg - jak ubrałam suknie ślubną to prawie się poryczałam. Totalnie nie akceptuję swojego ciała A teraz o NMPR Spóźniłam się z 20 min bo musiałam zostać dłużej w pracy. Tż był już na miejscu i jak się dowiedziałam to był zmuszony słuchać o audycjach w Radio Maryja i tym podobnym. Babka (emerytowana nauczycielka matematyki) trzymała nas 2 godziny! Na temat cyklu to nie powiedziała mi niczego odkrywczego. Byłam wykończona po pracy i ledwo mogłam prosto siedzieć. Dowiedziałam się, że to mąż powinien pilnować finansów i ogółem ma o wszystkim decydować bo kobiety nie są od tego. Padłam jak stwierdziła, że pomimo tego, że będziemy równo pracować, albo ja nawet więcej to nie mogę wymagać by po pracy "pan mąż" również opiekował się dziećmi itp bo on musi odpocząć i ja to muszę zrozumieć! Miałam ochotę parsknąć jej w twarz, ale się powstrzymałam bo pewnie by trzymała nas 3h. Tż nie pomyślał i palnął, że mieszkamy razem. Tutaj się zaczęło - było gorzej niż na naukach z księdzem! Podała nam niezliczone przypadki jak to narzeczeni mieszkali razem ale w końcu dzięki niej się nawrócili i po przeprowadzali do osobnych mieszkań. Gadała, gadała i nie mogła przestać przy czym była wielce zdziwiona, że my nic nie chcemy mówić aaa i wielce ubolewała nad tym, że wybraliśmy kurs weekendowy u Dominikanów, a nie u nich w parafii (tj z nią) bo wg niej ten ich jest porządniejszy. Jest jeden wielki plus - chce wszystko załatwić jak najszybciej i do Wielkanocy powinniśmy mieć wszystkie pieczątki.
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2014-03-17 o 00:19 |
|
|
|
#4672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4673 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tylko o antykoncepcji horm. się rozwodziła I po ślubie namawiała na eksperymenty w łóżku "bo już wszystko można co akceptują oboje"
|
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Linaewen przecudowna suknia
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
WItam sie w deszczowy i wietrzyny poniedziałek
![]() Jezusie z tą poradnia skad sie tacy ludzie biora u nas też jaja z poradnia... bo mój TŻ zgubił kartke z poradni ![]() co to makijażystki to ja za próbny płace 100 a za ślubny 150 zł ale warto, kobita jest magiczna w tym co robi |
|
|
|
#4676 |
|
Zadomowienie
|
Lina - piękna suknia!
Kate - a co z nim jest nie tak że chcesz zakładać koszulkę do sukni? Znacie takie wino jak Liebfrauenmilch? Przywoziłam ostatnio do domu, bo nie znali i wszystkim smakowało. Chciałabym je podać. Trzeba tylko trafić w konkretny gatunek, bo są droższe (lepsze) i tańsze (bleah) ![]() ![]() Tę wersję lubię najbardziej, ale wygląda strasznie kościelnie ![]() W sumie nie wiem jeszcze do końca co z alko... W lokalu musimy wykupić 1 porcję alkoholu na każdą dorosłą osobę (np. jedno piwo, lampka wina, szampana itp) a resztę możemy wnieść sami. Szampan na wejściu się nie liczy - jest w cenie ![]() Wódkę bierzemy swoją, mama bierze z domu likiery, wino chcemy jak wyżej a jedno piwo na głowę? Gdzie by miało stać i jak wytłumaczyć wujowi jednemu z drugim, że kolejnej szklanki nie będzie? ![]() Nie wiem co wybrać... Zastanawiam się czy po maju, jak będę po przeróbkach długości sukni, nie ubrać jednak dołu i nie potańczyć z TŻtem w domu. Widziałam tyle spalonych pierwszych tańców, bo PM nie dawali sobie rady z długą suknią, że się boję. Zwłaszcza, że idziemy w tango ![]() Chyba że macie pomysł skąd wziąć długą do ziemi spódnicę na wieeeeelu warstwach tiulu tańszą, niż 200zł (bo tylko takie widziałam) ? Edytowane przez weselna01 Czas edycji: 2014-03-17 o 07:16 |
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie będziemy tańczyć w halce.
|
|
|
#4678 | |
|
Rozeznanie
|
Linaewen masz przepiękną suknię, jest taka dostojna
Cytat:
|
|
#4679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do kosztów to jeszcze ich nie znamy, jakoś zapomnieliśmy zapytać Zbieranie na wózek, zabieranie butów i porwanie PM to u nas standard. |
||
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
andzia no władnie podobno nie da sie bo TŻ tam dzwonił
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

Ostatnio kupowałam 0,75 za 19,99 zł a 1,5 było za 34,99

15:00
zapisy od stycznia sa juz na 2016
to znaczy mamy od nich spróbowane kilka smaków - smakowały nam wszystkie, ale wiadomo wybraliśmy jeden.
ślub mam o 16

no i butów !
osobiście nie piłam wszystkich CR, a te co piłam były dosyć dobre