Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-16, 21:34   #4651
paula600324
Zakorzenienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Niektóre 0,75 są też odkręcane Właśnie te Moscato, Chardonnay.
Ale też właśnie myślę, czy nie kupić większych - chyba wyjdzie ciut taniej

Dzięki !
A gdzie kupowaliście?
Ja chcę właśnie te sweet red, białe i różowe. Chyba bez czerwonego, bo z tego co wiem, to nikt go nie pije. Ale może wypadałoby choć jedną butelkę postawić.
Jest taniej Ostatnio kupowałam 0,75 za 19,99 zł a 1,5 było za 34,99

Tylko czy wypiją 1,5l? Z drugiej strony gorzej się z większego nalewa
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:36   #4652
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
U nas to chyba będzie cin-cin. Widzieliśmy nawet za 17zł więc przy naszej ilości wyjdzie to znośnie cenowo, a bardzo nam smakuje.

Ja to szczerze nie ogarniam tych angielskich i nie angielskich.
U nas jednak będzie tort z małych torcików. Na górze będzie jeden większy by móc go tradycyjnie pokroić, a później będą małe torciki. Wszystko ułożone na piętrowej paterze.
Małe torciki będą robione na zamysł tych w załączniku chociaż w trochę innej kolorystyce.
a na ile osób masz wesele i na ile osób 1 szampan? fajnie to wygląda (te torciki), podoba mi się ten pomysł, bo jakoś babeczki mnie nie przekonują... i jaka cena takich torcików? a jaki smak tortu? a zamawiany w jakiejś małej cukierni? bo nie wiem gdzie takie dostanę...

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:40   #4653
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
u mnie makijaż ślubny 130 zł strasznie drogo będę jeszcze coś szukać...
Wcale nie jest tak drogo u nas jest 230 zł za próbny i ślubny.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:45   #4654
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rossifumi Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!!
Zgłasza się nowa PM-ka na 2014!

Ślub planujemy na jesieni, nic jeszcze nie zorganizowane, ech.....

Plan na marzec - zarezerwować salę. Kwicień - kościół, foto i dj i zaproszenia. No i suknia, najpóźniej kwiecień/maj.
Duuuużo tego! Zazdroszczę trochę tym, którzy zaczęli planować na 2 lata do przodu. Ale co tam, damy radę!
Witam nowa PM
tez bym chciala zeby u mnie w okolicy byly wolne terminy.. my musimy tyle jeszcze czekac, a chcialabym zeby bylo juz po.
My w tym roku ledwo dostalismy termin na 2015r.. zapisy od stycznia sa juz na 2016

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:51   #4655
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
a na ile osób masz wesele i na ile osób 1 szampan? fajnie to wygląda (te torciki), podoba mi się ten pomysł, bo jakoś babeczki mnie nie przekonują... i jaka cena takich torcików? a jaki smak tortu? a zamawiany w jakiejś małej cukierni? bo nie wiem gdzie takie dostanę...
Zaproszenii goście (jeszcze nie wszyscy potwierdzili) + my to 56 osób.
Manager podpowiedział nam, że jedna porcja szampana to +/- 100ml, więc jedna butelka na 7-8 osób. Planujemy kupić 8 butelek.

Nas też babeczki nie przekonują, więc szukaliśmy cukierni która nam zrobi właśnie taki mini torciki.
Smak.. szczerze nie do końca znany, to znaczy mamy od nich spróbowane kilka smaków - smakowały nam wszystkie, ale wiadomo wybraliśmy jeden.
Na dole będzie kakaowy spód, później warstwa pokruszonych wafelków - fajnie strzelają przy jedzeniu, później warstwa czegoś delikatnie karmelowego i warstwa lekkiego kremu śmietanowego. Po bokach płatki z gorzkiej czekolady. Brzmi słodko, ale jak my za mega słodkim smakiem nie przepadamy tak nam smakowało (rodzice potwierdzili, że jest ok. - nie za słodko), więc zakładam, że gościom też będzie smakować. Dowiem się co tam dokładnie będzie.
Płacimy 46zł na kilogram. Każdy mini torcik będzie ważył ok. 130g + górny tort na 1kg. Bierzemy delikatny zapas bo dzieciaki, bo obsługa, więc liczymy 55 mini torcików i górę na ok. 8 osób co daje nam kwotę niecałych 400zł.

Tak zamawiamy w mniejszej cukierni. W sieciówkach (sowa, skórka) nie chcieli czegoś takiego zrobić.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-03-16 o 21:53
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:52   #4656
lexie42
Zakorzenienie

Makijażystka potwierdziła że ma wolny termin 110zł ślubny, próbny 60zł tylko teraz pytanie na jaką godzinę się umówić ślub mam o 16
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:57   #4657
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Makijażystka potwierdziła że ma wolny termin 110zł ślubny, próbny 60zł tylko teraz pytanie na jaką godzinę się umówić ślub mam o 16
My mamy ślub o 17, TŻ będzie o 16.
Makijażystka będzie malować mnie (powiedziała, że 1h20minut) i Mamę (40 minut).
Zaczynamy o 13.

Stary 2014-03-16, 21:58   #4658
missmalezji
Wtajemniczenie

Dziewczyny melduje ze zyje ale na wszystko brakuje mi czasu, z trudem znajduje wieczorem pol godziny zeby pobiegac. z nowosci slubnych- jedziemy w sob odebrac obraczki i to w zasadzie tyle.. nie mam zupelnie czasu myslec o slubie,a chcialabym
spokojnego nowego tygodnia!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:59   #4659
mimi_77
Zakorzenienie

cornflower dziękuję jednak na nasze krzesła zamówiłam pokrowce z matowego materiału - wyglada bardzo ładnie, nie świeci się jak satyna ale nie jest sztywnejak płotno dobrze wybrałam

lg_ago myśle, że Carlo Rossi to dobry wybór każdy zna i wie czego się spodziewać osobiscie bardzo lubię, zwłąszcza różowe ale musze posmakować tych nowych o ktorych mówisz. U nas bedzie wino Del Sol półsłodkie i wytrawne. Osobiscie wole białe bo jest delikatniejsze, ale np. mama i wujek uwielbiają wytrawne. Było już na jednej naszej rodzinnej imprezie i poszły prawie wszystkie butelki także wiemy już , że rodzinie z mojej strony smakuje

Witam nową PMkę zazdroszcze tak szybkiej organizacji.. My troche żalujemy, że tyle czasu nas dzieli od zaręczyn do ślubu - 1 rok i 10 miesiecy. Teraz już niecałe 5 ale jestesmy niedoczekani . Trzymam kciuki żeby wszystko udało Wam się załątwić

ijaa super , że mamom się podobało gratulacje za pozytywny obrót spraw ślubnych

mysza93 kupowałam tutaj

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 22:08   #4660
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Dziewczyny melduje ze zyje ale na wszystko brakuje mi czasu, z trudem znajduje wieczorem pol godziny zeby pobiegac. z nowosci slubnych- jedziemy w sob odebrac obraczki i to w zasadzie tyle.. nie mam zupelnie czasu myslec o slubie,a chcialabym
spokojnego nowego tygodnia!

Właśnie doszłam do ostatecznego porozumienia z naszą florystką.
Na koniec jeszcze nam odrobinę zjechała z ceny. Myślę, że mamy z nią dobry deal.

Stary 2014-03-16, 22:09   #4661
cashmere
Zakorzenienie

Witam się po intensywnym weekendzie!
Za nami kurs przedmałżeński Trochę było ciężko wysiedzieć ze względu na tak intensywny program (sobota 10h, niedziela 6h) ale to niesamowita ulga mieć już to załatwione
Do tego wręczyliśmy 3 zaproszenia. Od razu mi lepiej że posuwamy się do przodu z przygotowaniami. W tym tygodniu planujemy iść po dokumenty do USC.

Przepraszam że nie nadrabiam ale padam na twarz. W dodatku siedzę z okładem z rumianku na twarzy, bo dopadła mnie jakaś alergia

Ahaa! Kliknęłam buty na allegro! Czekam niecierpliwie aż przyjdą, mam nadzieję że będzie ok z rozmiarem!

jestem mamą

Edytowane przez cashmere
Czas edycji: 2014-03-16 o 22:11
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 22:12   #4662
karolinuuusia
Zakorzenienie

ja też upatrzyłam buty ślubne, białe lakierowane i skórzane, za 250zł, są cudne

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 22:20   #4663
ane3kaa
Zakorzenienie

DDŚ

5 MIESIĘCY !!!!!

: jupi:
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 22:36   #4664
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość

Moje jeśli nie robie z nimi za dużo- nie maluje ich kilka razy w tygodniu kolorowymi lakierami to są twarde i nie łamliwe i dosyć ładnie rosną
.
ja mam odwrotnie - jak je maluję lakierami to rosną i są w miare twarde. jak nie maluje, zaraz sie łamią.

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Kochane, tak sobie właśnie myślę.. kiedy daje się zapłatę księdzu za ślub? przed, zaraz po, czy innego dnia?
po ślubie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Za nami kurs przedmałżeński Trochę było ciężko wysiedzieć ze względu na tak intensywny program (sobota 10h, niedziela 6h) ale to niesamowita ulga mieć już to załatwione

Ahaa! Kliknęłam buty na allegro! Czekam niecierpliwie aż przyjdą, mam nadzieję że będzie ok z rozmiarem!
gratulacje nauk no i butów !

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-16, 22:46   #4665
sweetsunday
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rossifumi Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!!
Zgłasza się nowa PM-ka na 2014!

Ślub planujemy na jesieni, nic jeszcze nie zorganizowane, ech.....

Plan na marzec - zarezerwować salę. Kwicień - kościół, foto i dj i zaproszenia. No i suknia, najpóźniej kwiecień/maj.
Duuuużo tego! Zazdroszczę trochę tym, którzy zaczęli planować na 2 lata do przodu. Ale co tam, damy radę!
mało czasu ale jak się uprzeć i spreżyć to da radę będę trzymać kciuki

Co do win, to Carlo Rossi jest moim zdaniem opcją bezpieczną TŻ jednak uważa, ze sa ''zbyt popularne i oklepane" i "że w tej cenie można dostać lepsze wino" osobiście nie piłam wszystkich CR, a te co piłam były dosyć dobre z TŻ lubimy testować wina takie "do trzech dych" i mamy kilka typów nadających się na wesele faktycznie bardziej mi podchodzących i tańszych niż CR

Mogen David są godne polecenia osobom lubiącym słodkie wina a Mogen David Pomegranate to pyszności
Stary 2014-03-16, 22:53   #4666
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Zaproszenii goście (jeszcze nie wszyscy potwierdzili) + my to 56 osób.
Manager podpowiedział nam, że jedna porcja szampana to +/- 100ml, więc jedna butelka na 7-8 osób. Planujemy kupić 8 butelek.

Nas też babeczki nie przekonują, więc szukaliśmy cukierni która nam zrobi właśnie taki mini torciki.
Smak.. szczerze nie do końca znany, to znaczy mamy od nich spróbowane kilka smaków - smakowały nam wszystkie, ale wiadomo wybraliśmy jeden.
Na dole będzie kakaowy spód, później warstwa pokruszonych wafelków - fajnie strzelają przy jedzeniu, później warstwa czegoś delikatnie karmelowego i warstwa lekkiego kremu śmietanowego. Po bokach płatki z gorzkiej czekolady. Brzmi słodko, ale jak my za mega słodkim smakiem nie przepadamy tak nam smakowało (rodzice potwierdzili, że jest ok. - nie za słodko), więc zakładam, że gościom też będzie smakować. Dowiem się co tam dokładnie będzie.
Płacimy 46zł na kilogram. Każdy mini torcik będzie ważył ok. 130g + górny tort na 1kg. Bierzemy delikatny zapas bo dzieciaki, bo obsługa, więc liczymy 55 mini torcików i górę na ok. 8 osób co daje nam kwotę niecałych 400zł.

Tak zamawiamy w mniejszej cukierni. W sieciówkach (sowa, skórka) nie chcieli czegoś takiego zrobić.
z jakich okolic jesteś kochana?? bo smak + wygląd+cena=
oddałabym wiele za takie cudeńka w podobnej cenie.

nam też mówiła jakieś 8 osób na osobę Pani z sali czyli jak 80 osób (+my chyba) to jakieś 11 szampanów, a chciałam się w 100zł zmieścic to słabo to widzę
nie mogę znaleźc kiedy ślubujesz?? chyba jakaś niebawem?? przypomnisz mi ?
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Do tego wręczyliśmy 3 zaproszenia. Od razu mi lepiej że posuwamy się do przodu z przygotowaniami. W tym tygodniu planujemy iść po dokumenty do USC.

Przepraszam że nie nadrabiam ale padam na twarz. W dodatku siedzę z okładem z rumianku na twarzy, bo dopadła mnie jakaś alergia

kuruj się, pokazuj buty, znam ból nauk (dokładnie tyle samo godzin w 2 dni taki sam rozkład), robiliśmy w grudniu..
teraz poradnictwo jeszcze

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
Stary 2014-03-16, 22:57   #4667
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
z jakich okolic jesteś kochana?? bo smak + wygląd+cena=
oddałabym wiele za takie cudeńka w podobnej cenie.

nam też mówiła jakieś 8 osób na osobę Pani z sali czyli jak 80 osób (+my chyba) to jakieś 11 szampanów, a chciałam się w 100zł zmieścic to słabo to widzę
nie mogę znaleźc kiedy ślubujesz?? chyba jakaś niebawem?? przypomnisz mi ?
Jesteśmy z Łodzi.
No faktycznie, 11 butelek do 100zł to musiałabyś kupić chyba najtańsze.

Aaaa ślubujemy już za niecałe 6 tygodni - 26 kwietnia.

Stary 2014-03-16, 23:11   #4668
Linaewen
Zakorzenienie

Zanim nadrobię-zdjęcie z plecami mojej sukni :sliczna:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 23:15   #4669
cude
Zadomowienie

rossifumi witaj!
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 23:32   #4670
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Zanim nadrobię-zdjęcie z plecami mojej sukni :sliczna:
bosssska! jeszcze bardziej uwielbiam swoje koronkowe plecy po tej fotce jednak wygląda to piękniej niż oklepany gorset

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
Stary 2014-03-17, 00:09   #4671
Kate Noir
Zakorzenienie

Cześć Kochane

Wracam po weekendzie i zdaję meldunek

rzeczy załatwione
+pierwsze spotkanie w poradni planowania rodziny (masakra! zaraz Wam opowiem!)
+przymiarka sukni! (dlaczego muszę być aż tak zakompleksiona? ale i tak jest piękna!)
+na poczcie czeka na mnie paczka albo z chusteczką dla mamy albo z próbkami z białychbutów
+przyszedł papier ekologiczny na zaproszenia i został przeze mnie zaakceptowany
+już ośmioro moich zagranicznych gości kupiło bilety lotnicze
+prawie podjęłam decyzję co do butów - chyba skopiuję od Aguanieczki, a drugie wezmę w pudrowym różu

Co myślicie o takiej "koszulce" http://bolerka.pl/photos/bolerko-slu...3270955151.jpg - jak ubrałam suknie ślubną to prawie się poryczałam. Totalnie nie akceptuję swojego ciała prawie wybuchłam rykiem i doszłam do wniosku, że ubrałabym takie coś na pierwszy taniec i na ślub. Zrezygnowałabym wtedy z marynarki czy innego okrycia. Tylko co w takim przypadku z biżuterią?

A teraz o NMPR Spóźniłam się z 20 min bo musiałam zostać dłużej w pracy. Tż był już na miejscu i jak się dowiedziałam to był zmuszony słuchać o audycjach w Radio Maryja i tym podobnym. Babka (emerytowana nauczycielka matematyki) trzymała nas 2 godziny! Na temat cyklu to nie powiedziała mi niczego odkrywczego. Byłam wykończona po pracy i ledwo mogłam prosto siedzieć. Dowiedziałam się, że to mąż powinien pilnować finansów i ogółem ma o wszystkim decydować bo kobiety nie są od tego. Padłam jak stwierdziła, że pomimo tego, że będziemy równo pracować, albo ja nawet więcej to nie mogę wymagać by po pracy "pan mąż" również opiekował się dziećmi itp bo on musi odpocząć i ja to muszę zrozumieć! Miałam ochotę parsknąć jej w twarz, ale się powstrzymałam bo pewnie by trzymała nas 3h. Tż nie pomyślał i palnął, że mieszkamy razem. Tutaj się zaczęło - było gorzej niż na naukach z księdzem! Podała nam niezliczone przypadki jak to narzeczeni mieszkali razem ale w końcu dzięki niej się nawrócili i po przeprowadzali do osobnych mieszkań. Gadała, gadała i nie mogła przestać przy czym była wielce zdziwiona, że my nic nie chcemy mówić aaa i wielce ubolewała nad tym, że wybraliśmy kurs weekendowy u Dominikanów, a nie u nich w parafii (tj z nią) bo wg niej ten ich jest porządniejszy. Jest jeden wielki plus - chce wszystko załatwić jak najszybciej i do Wielkanocy powinniśmy mieć wszystkie pieczątki.

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2014-03-17 o 00:19
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 05:50   #4672
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
ja się dopytywałam już o mini torciki u mnie w cukierniach i cena średnio ok 16-20 zł !!! a za babeczki ok 5 zł ! drogo ....
Stary 2014-03-17, 06:22   #4673
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

A teraz o NMPR Spóźniłam się z 20 min bo musiałam zostać dłużej w pracy. Tż był już na miejscu i jak się dowiedziałam to był zmuszony słuchać o audycjach w Radio Maryja i tym podobnym. Babka (emerytowana nauczycielka matematyki) trzymała nas 2 godziny! Na temat cyklu to nie powiedziała mi niczego odkrywczego. Byłam wykończona po pracy i ledwo mogłam prosto siedzieć. Dowiedziałam się, że to mąż powinien pilnować finansów i ogółem ma o wszystkim decydować bo kobiety nie są od tego. Padłam jak stwierdziła, że pomimo tego, że będziemy równo pracować, albo ja nawet więcej to nie mogę wymagać by po pracy "pan mąż" również opiekował się dziećmi itp bo on musi odpocząć i ja to muszę zrozumieć! Miałam ochotę parsknąć jej w twarz, ale się powstrzymałam bo pewnie by trzymała nas 3h. Tż nie pomyślał i palnął, że mieszkamy razem. Tutaj się zaczęło - było gorzej niż na naukach z księdzem! Podała nam niezliczone przypadki jak to narzeczeni mieszkali razem ale w końcu dzięki niej się nawrócili i po przeprowadzali do osobnych mieszkań. Gadała, gadała i nie mogła przestać przy czym była wielce zdziwiona, że my nic nie chcemy mówić aaa i wielce ubolewała nad tym, że wybraliśmy kurs weekendowy u Dominikanów, a nie u nich w parafii (tj z nią) bo wg niej ten ich jest porządniejszy. Jest jeden wielki plus - chce wszystko załatwić jak najszybciej i do Wielkanocy powinniśmy mieć wszystkie pieczątki.
No nieźle... my siedzieliśmy 2,5 h ale wszystko podbite i żadnego nawracania jeśli chodzi o mieszkanie bo jej syn z synową też razem przed ślubem mieszkali i to u niej
Tylko o antykoncepcji horm. się rozwodziła
I po ślubie namawiała na eksperymenty w łóżku "bo już wszystko można co akceptują oboje"
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 06:51   #4674
lexie42
Zakorzenienie

Linaewen przecudowna suknia: love:
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 06:55   #4675
misia880
Zakorzenienie

WItam sie w deszczowy i wietrzyny poniedziałek

Jezusie z tą poradnia skad sie tacy ludzie biora
u nas też jaja z poradnia... bo mój TŻ zgubił kartke z poradni i nie mozna nic zrobić bo tylko na tej kartce było potwierdzenie.. myślałam, że go uśmierce. NO cóz trzeba zrobić na nowo

co to makijażystki to ja za próbny płace 100 a za ślubny 150 zł ale warto, kobita jest magiczna w tym co robi

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 07:14   #4676
weselna01
Zadomowienie

Lina - piękna suknia!

Kate - a co z nim jest nie tak że chcesz zakładać koszulkę do sukni?

Znacie takie wino jak Liebfrauenmilch? Przywoziłam ostatnio do domu, bo nie znali i wszystkim smakowało. Chciałabym je podać. Trzeba tylko trafić w konkretny gatunek, bo są droższe (lepsze) i tańsze (bleah)

Tę wersję lubię najbardziej, ale wygląda strasznie kościelnie

W sumie nie wiem jeszcze do końca co z alko... W lokalu musimy wykupić 1 porcję alkoholu na każdą dorosłą osobę (np. jedno piwo, lampka wina, szampana itp) a resztę możemy wnieść sami. Szampan na wejściu się nie liczy - jest w cenie
Wódkę bierzemy swoją, mama bierze z domu likiery, wino chcemy jak wyżej a jedno piwo na głowę? Gdzie by miało stać i jak wytłumaczyć wujowi jednemu z drugim, że kolejnej szklanki nie będzie?
Nie wiem co wybrać...

Zastanawiam się czy po maju, jak będę po przeróbkach długości sukni, nie ubrać jednak dołu i nie potańczyć z TŻtem w domu. Widziałam tyle spalonych pierwszych tańców, bo PM nie dawali sobie rady z długą suknią, że się boję.
Zwłaszcza, że idziemy w tango

Chyba że macie pomysł skąd wziąć długą do ziemi spódnicę na wieeeeelu warstwach tiulu tańszą, niż 200zł (bo tylko takie widziałam) ?

Edytowane przez weselna01
Czas edycji: 2014-03-17 o 07:16
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 07:50   #4677
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy po maju, jak będę po przeróbkach długości sukni, nie ubrać jednak dołu i nie potańczyć z TŻtem w domu. Widziałam tyle spalonych pierwszych tańców, bo PM nie dawali sobie rady z długą suknią, że się boję.
Zwłaszcza, że idziemy w tango

Chyba że macie pomysł skąd wziąć długą do ziemi spódnicę na wieeeeelu warstwach tiulu tańszą, niż 200zł (bo tylko takie widziałam) ?
Też jestem zainteresowana takim info. Póki co zamierzam tańczyć w długiej do ziemi, takiej letniej, żeby wyrobić nawyk uchwycenia sukni w odpowiednich momentach.
Ewentualnie będziemy tańczyć w halce.
Stary 2014-03-17, 08:26   #4678
adziia13
Rozeznanie

Linaewen masz przepiękną suknię, jest taka dostojna w ogole suknie papilio są cudowne (sama też mam, ale z kolekcji 2009)

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
WItam sie w deszczowy i wietrzyny poniedziałek

Jezusie z tą poradnia skad sie tacy ludzie biora
u nas też jaja z poradnia... bo mój TŻ zgubił kartke z poradni i nie mozna nic zrobić bo tylko na tej kartce było potwierdzenie.. myślałam, że go uśmierce. NO cóz trzeba zrobić na nowo

co to makijażystki to ja za próbny płace 100 a za ślubny 150 zł ale warto, kobita jest magiczna w tym co robi
Kochana, a nie mogą Wam w poradni wystawić duplikatu - oni muszą mieć Was w dokumentacji, bo się rozliczają gdzieś odgórnie, że taka i taka para u nich była. Wiem, bo my robiliśmy po znajomości i właśnie wszytskie dane od nas babka braa i mówiła, że musi się z tegorozliczyć.
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:28   #4679
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ludziska ja mam dziś urodziny!! Proszę mi tu życzyć tego co najlepsze

18-ste oczywiście A tak serio to 27 ehhh
Spóźnione życzenia urodzinowe, wspaniałego ślubu i cudownego życia u boku Tż

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Mam pytanie
Kiedy szłyście do księdza zaklepać datę slubu i godzinę? ile miesięcy przed ślubem? bo już nie pamiętam.

Aaaa ! i jeszcze jedno pytanie mam: Chciałabym dowiedzieć się najpierw u proboszcza w mojej parafii ile chce za ślub, plotki głoszą , że ma swój cennik i chce dużo:/ ja niestety nie jestem w ogóle przywiązana do swojej parafii, mam na oku jeszcze inny kościół w którym wiem , że proboszcz jest bardzo w porządku i faktycznie bierze "co łaska". No ale chcę spróbować podejść z tym do swojej parafii.
Jak się zapytać takiego proboszcza jakoś dyplomatycznie ile chce za ślub???? żeby się nie uraził ani nie oburzył, no i czy wypada najpierw zapytać ile bierze , a póżniej dopiero zapisać się w kalendarz z datą ślubu? A jak faktycznie dużo to tak po prostu wyjsc?:P

Jak to było u Was?
Byliśmy 9 m-cy przed datą ślubu i ksiądz stwierdził, że za wcześnie ale nas wpisał. Z tego co wiem to na razie tylko my tego dnia ślubujemy, a tydzień wcześniej są trzy śluby i ksiądz jest przerażony

Co do kosztów to jeszcze ich nie znamy, jakoś zapomnieliśmy zapytać

Zbieranie na wózek, zabieranie butów i porwanie PM to u nas standard.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:28   #4680
misia880
Zakorzenienie

andzia no władnie podobno nie da sie bo TŻ tam dzwonił

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości