Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-16, 22:25   #4081
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Pisalyscie o częstotliwości usg, nie wiem jak u 88Ekaterina88 i innych dziewczyn z De ale w moim rejonie niemiec mam wizyte mniej więcej co 4 tygodnie. I jestem z tego powodu bardzo zadowolona, jakis ciąża leci szybciej.

Co do terminu jaki mamy... według mnie jest wiecej plusów 3 trymestru w lecie niz minusów. Ktos napisal o butach to prawda, nue będzie nam potrzebna kurtka zimowa, nie ma niebezpieczeństwa ze się poslizgniesz, chociaż ja ciamajda hihi itd.
Najwiekszy minus to upaly, chociaż mowia ze lato ma byc slabe przez aktywność jakiegoś wulkanu :cojest :

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-16, 22:27   #4082
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Paulina,ja teraz zapisałam się na nfz,więc usg też często nie będę miała. Chyba,że pojadę już prywatnie zrobić sobie tylko usg,co by się uspokoić i nie nakręcać
Damy radę jakoś,musimy dać !

Aliszcze, a i ja o takim urządzonku marzę... Gdzieś kiedyś w nowinkach technicznych widziałam taki pas,który się zakładało na brzuch i widziało się płodzik
O to się zaczyna "piękne"Słownictwo Mój chrześniak w wieku 2 lat mało co mówi,uważam,że to wynika z lenistwa i spędzania czasu przez tv,ale już tam więcej zaczyna nawijać,ale jak usłyszałam ostatnio "kuwa" to się przeraziłam,na szczęście więcej tego nie powiedział,bo nikt się z tego nie śmiał ani nie krzyczał a jakby ktoś zareagował to na pewno by się powtórzyło Mówienie mama przychodzi z trudnością,rzadko tak mówi,ale jak ktoś mu przeszkadza albo za głośno gada,gdy ogląda bajki to mówienie"CICHO!" przychodzi z łatwością
Uważaj,bo Twoje małe wrześniowe jeszcze dużo się nauczy od starszej siostry
Mam nadzieję,że moje dziecko nie przejmie moich i mojego D. złych nawyków przeklinania,mimo,że będziemy starać się nie używać brzydkich słów,ale wiadomo...Dziecko głupoty usłyszy z końca domu nawet i będzie gadać

carolciuska,też mnie tak ciągną mięśnie a brzuch mimo,że to 12 tydzień urósł u mnie akurat.Juhuu I często jak wstaję to chodzę przez chwilę zgarbiona,bo tak ciągnie czasem

Niestabilna,ja mimo,że w Polsce to też mam co 4 tygodnie W razie W jakby się coś niepokojącego działo to na nfz mogę pojawić się nawet na następny dzień a prywatnie też miałam zalecone co 4 tygodnie
Mi może ciąża przez to leci szybciej,ale czekanie na wizytę niemiłosiernie mi się dłuży
Mam nadzieję,że to lato będzie słabsze,bo nie chcę znowu w samej bieliźnie chodzić po mieszkaniu,wychodzić na spacer o 18 i brać prysznic 4 razy dziennie

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-03-16 o 22:31
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 22:28   #4083
carolciuska
Zadomowienie

Damy rade! Zwiewna sukienka, sandalki i jazda zawsze mozna sie gdzies w kostiumie nad wode zapuscic oczywiscie w granicach rozsadku ze sloncem. Ja tak kocham sie opalac!!!
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 22:29   #4084
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Metamfetaminax mozliwe ze nie zrobi bo moj gin dzieli usg z innym lekarzem... i to usg jest dostepne jakos w późniejszych godzianach a ja mam wczesniej wizyte...ech
Jak bylam z ciąża to gin stwierdzil ze jest cos mala macica i trzeba zrobic usg ale ze bylo zajete przez innego lekarza wiec musialam czekac 1,5h masakra ale na szczescie wszystko bylo dobrze
Ja bym chciala usg chociaz raz na miecha ech no zobaczymy
O wiem co czujesz, mój gin powiedział mi to samo po badaniu na samolocie jak byłam u niego tydzień po wyjściu ze szpitala po krwawieniu. Mimo tego że od razu zaraz wykonał usg to przez te kilka minut myślałam że padnę na zawał. Może dlatego też, że lekarz wie przez co przeszłam, sam dla swojego świętego spokoju woli na każdej wizycie na te kilka minutek zajrzeć co dzidzia robi i czy wszystko u niej ok.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 22:31   #4085
Aliszcze
Zakorzenienie

my generalnie malo przeklinamy, a odkąd mamy dziecko, to się nawzajem pilnujemy. Ale dziecko zawsze z całego zdania wyłapię te najbardziej soczyste wyrazy pamiętam, jak raz (młoda miała jakieś 2 latka), wkurzyłam się strasznie na meża, żeby się rozładować, to poszłam do pokoju, powiedziałam "kur.." i walnęłam w taki duży liść, by się rozładować. Nie wiedziałam, że młoda pobiegła za mną, no i młoda poszła do tego liścia, walnęła go i mówi "kur.., kur.., kur.. ", 3 razy powtórzyła na szczęście już tego później nie powtórzyła

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 22:53   #4086
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Damy rade! Zwiewna sukienka, sandalki i jazda zawsze mozna sie gdzies w kostiumie nad wode zapuscic oczywiscie w granicach rozsadku ze sloncem. Ja tak kocham sie opalac!!!
w książce ktorą mam dla ciezarnych jest napisane ze przez te hormony i przez to ze sie wydziela wiecej śluzu w ciazy i kobieta sie wiecej poci to najlepiej chodzic w sukienakch bez majtek by sie cipka wietrzyla jak najwiecej

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 23:00   #4087
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
w książce ktorą mam dla ciezarnych jest napisane ze przez te hormony i przez to ze sie wydziela wiecej śluzu w ciazy i kobieta sie wiecej poci to najlepiej chodzic w sukienakch bez majtek by sie cipka wietrzyla jak najwiecej
Hahahaha juz czuje ten wiatr we "wlosach"
Stary 2014-03-16, 23:01   #4088
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
i j dzis spałam popołudniu 2 godziny! To chyba pogoda... A może choroba mi się zaczyna bo miałam temperaturę 38,9 st C. Słabo się czuję i martwię o maluska... Wizyta za 10 dni.

Zdrówka kochana!

Wiecie.... Jak.bedzie.y mieli druga córeczkę to właśnie znaleźliśmy dla niej imię.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 23:17   #4089
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Nie odpieprzaj lipy...
Chodzi o to jak się wypowiadasz i ton który wiele osob rani i to nie jest czepianie się ciebie ale moze użycie innych słów daloby lepszy efekt.
tak jak napisalas ze moja dzidzia ma za ciasno i glupia emotikona obok ton taki jakby moj skarb miałby się w tym momencie udusic i zrobilo mi sie przykro. Inna dziewcczyna napisala to w inny sposób i nie odebralam tego negatywnie..
Nikt nie będzie cie zatrzymywac według mnie zachowanie przedszkolaka który nue umie stawić czoła problemowi.

I jeszcze jedno, możesz spać spokojnie nikt nie będzie o tobie pisal w klubie szkoda tematu na dyskusje.

Sory, milczalam, ale to co odpierniczasz nie pozostawie bez komentarza. Ti jest forum o ciazy, potem i dzieciach, nie ma tu miejsca na wredne i złośliwe wypowiedzi. Wiec moze i lepiej ze sama chcesz odejść.

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
Chyba sie dziewczyno zagalopowałaś.
Nic nie odpierniczam. Twój post był wyjątkowo nieprzyjemny ale nie bede go komentowac bo nie jestem na tyle zlosliwa osoba.
Co do zdjecia usg to praktycznie kazda napisala tak... a ze zwracacie az taka uwage na minki to sory bardzo... nawet usmiech Was drazni przy mojej wypowiedzi-no to juz troche smieszne. Nie mialas sie juz chyba czego przyczepic tylko tego... no ale ok, kazda komentowała tak samo tylko ja oczywiscie inaczej... luzik. Mysl sobie o mnie co chcesz-mi tam wszystko jedno tak czy siak nie zamierzam tu zostac.

Nie licze na to, ze ktos bedzie mnie zatrzymywać-bez obaw dziewczyno panuj troche nad swoimi slowami i emocjami-to tak na przyszlosc.

Żadnych wrednych i zlosliwych wypowiedzi nie dawałam w przeciwienstwie do tego Twojego posta ktory owszem taki jest.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
nie lubię się licytować, kto miał gorzej w życiu itp. przejścia z zachodzeniem z ciażą rozumiem, 3 lata zakończone ciążą po drugim dopiero in vitro mówią same za siebie. Urodziłam córeczkę w grudniu i ma dziewczynka gorzej na starcie, do przedszkola, choć rocznikowo 3-latka, się nie dostala, bo za dużo dzieci, a w pierwszej kolejności te, co miały ukonczone 3 lata już się dostały, do szkoły pójdzie jeszcze mając 5 lat, a to spora różnica w tym wieku dla dziecka. Dlatego żałuję, że nie urodzilam jej w styczniu (tym bardziej, że termin miałam na 28.12), także ja sobie bardzo chwalę wrześniowy termin

kochana, Ty się ciesz, że nie masz dolegliwości mdłości i wymioty mi minęły ale pojawily się bóle żołądka, jak nie urok, to...wiadomo co

to mnie nie było, jak byla ta dyskusja, farbowanie włosów przerabialam w 1 ciąży. pierwszy trymestr leżałam jak kłoda w łóżku, bo plamilam, krwawilam i miałam boleści podbrzusza. w 2 trymestrze minęło, zapytałam się mojej gin (nie pierwszy lepszy gin, kobieta zajmujaca się niepłodnością, in vitro, "trudnymi" ciążami) o farbowanie i dała mi błogosławieństwo. Jedyne przeciwskazanie to zapach, bo w ciąży jest się wrażliwym na zapachy, wiec zapach farby może drażnić. A tak wszystko dla ludzi, nawet ciężarnych

ale super

eee, no laska, nie przesadzaj, ja tam lubię, jak ktoś czasem kij w mrowisko wsadzi, lubię podyskutować (socjolog jestem z wyksztalcenia-więc zboczenie mam do dyskusji ). A zdaję sobie sprawę, że czasem słowa, ktore w realu by nie miały takiej mocy, by były inaczej odebrane, niż jak są napisane na forum. Wracaj
Ja się nie licytuje kto miał gorzej a kto łatwiej, po prostu pewne wydarzenia w życiu zmieniają patrzenie na pewne rzeczy... kiedyś i może bym mówiła, że chce rodzić w maju bo to i tamto ale potem było mi wszystko jedno i jak słuchałam dziewczyn co marudzą, że zaszły w ciąże nie wtedy kiedy chciały albo urodza nie wtedy kiedy by chciały to takie dla mnie zawsze "smieszne" problemy czy tam rozwazania były...
Oczywiscie kazdy ma prawo do wlasnych przemyslen-ja wyrazilam swoje zdanie i odczucia po takich a nie innych przejściach

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

To by było na tyle, nie będę więcej się wdawać w dyskusję bo nie ma sensu.
Pozdro.

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2014-03-16 o 23:07
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 23:22   #4090
Misstic
Wtajemniczenie

Anesh kochana pochwal sie jakie imie wybraliscie

Ja wczoraj mialam totalna masakre od samego rana. Co zjadlam to odrazu ladowalo w misce, ledwo do niej zdazalam. Dzisiaj naszczescie lepiej. Bylismy z mezulkiem dzisiaj w restauracji sphinx na obiadku, calkiem smacznie tam maja a 27 kwietnia idziemy na nasz ulubiony kabaret limo bo bedzie w naszym miescie. A co czasami trzeba sie odchamic

Paulinka ja tez mam usg teraz we wtorek i nie moge sie juz doczekac. Nastepne bedzie dopiero gdzies ok 20tc wiec troche sie naczekam

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 23:30   #4091
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Anesh kochana pochwal sie jakie imie wybraliscie

Ja wczoraj mialam totalna masakre od samego rana. Co zjadlam to odrazu ladowalo w misce, ledwo do niej zdazalam. Dzisiaj naszczescie lepiej. Bylismy z mezulkiem dzisiaj w restauracji sphinx na obiadku, calkiem smacznie tam maja a 27 kwietnia idziemy na nasz ulubiony kabaret limo bo bedzie w naszym miescie. A co czasami trzeba sie odchamic

Paulinka ja tez mam usg teraz we wtorek i nie moge sie juz doczekac. Nastepne bedzie dopiero gdzies ok 20tc wiec troche sie naczekam
Boedna jesteś z tymi .

Kciuki za wizytę!

A imie- Kaja. Tylko dziwnie byłoby Maja i Kaja.
Stary 2014-03-16, 23:36   #4092
Misstic
Wtajemniczenie

Kaja ladne imie i wcale nic nie jest glupio. Moim zdaniem wlasnie fajnie beda do siebie pasowac
A twoja Majcia co by chciala? Siostre czy brata?

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-16, 23:47   #4093
anesh_
Zakorzenienie

Question Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Cytat:
Kaja ladne imie i wcale nic nie jest glupio. Moim zdaniem wlasnie fajnie beda do siebie pasowac
A twoja Majcia co by chciala? Siostre czy brata?

Ona jest za malutka jeszcze,zeby rozróżnić,bo ma dopiero 17 miesięcy.
Ale:
Pytam się Majci:
J: Majusia chciałabyś mieć siostrę?
M: Taaaa.... (i kiwa główka).
J: A brata chciałabyś mieć?
M: Taaa... (i znowu kiwa,ze tak).
J: A gdzie jest dzidzia ?
M: (pokazuje na brzuszek mój)
J: A kochasz dzidzie?
M: Ta.. (tuli i caluje, biegnie.po tz,zeby głaskał).
Poza tym mówi jeszcze:baba, mama, mamo, tata, tatiś, dzidziś, Ola, ampa (lampa), Maja, mniam mniam, idziesz, jedziesz, ceść, ☠☠☠ ☠☠☠ (spaść), lala, taaaa, nie kasę po swojemu.

Podbudowalas mnie mówiąc,ze pasują do siebie.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ale:
Pytam się Majci:
Poza tym mówi jeszcze:baba, mama, mamo, tata, tatiś, dzidziś, Ola, ampa (lampa), Maja, mniam mniam, idziesz, jedziesz, ceść, ☠☠☠ ☠☠☠ (spaść), lala, taaaa, nie kasę po swojemu.

Hahaha, Majkowe "spaść" zostało ocenzurowane;p
Stary 2014-03-16, 23:56   #4094
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Ale:
Pytam się Majci:

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Hahaha, Majkowe "spaść" zostało ocenzurowane;p
Moja znajoma ma na imie Maja i ma corke Kaje
Stary 2014-03-16, 23:58   #4095
Misstic
Wtajemniczenie

Hehe dzieciaczki sa slodkie i fajnie ze Majcia wie ze ktos w brzuszku u mamci siedzi a jak tate wola i brzuszek tuli.. no slodko poprostu

Wlasnie tak sobie pomyslalam ze przeciez corcia by nie powiedziala niecenzuralnych slow, ah ten wizaz
A jak bedzie synek to jak nazwiecie?

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-17, 00:20   #4096
Blondi Banana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
I ta leży super ładnie odcina się w pasie, więc talia jest ładnie podkreślona.
Masz talię? Zazdroszczę Moja zniknęła już prawie całkowicie 7 cm się powiększyła na starcie. Rzeczy, które są odcinane w talii wyglądają na mnie idiotycznie. Muszę mieć odcinane pod biustem albo całkiem luźne

Cytat:
A od wczoraj niestety rozsadza mi glowe. Apap ratuje zycie. Wczoraj na noc robilam oklady na skronie.
Mnie łeb boli trzeci dzień. Pierwszy umierałam, kolejne dwa tylko pobolewa i męczy... To chyba ta pogoda.

Cytat:
Co do terminu jaki mamy... według mnie jest wiecej plusów 3 trymestru w lecie niz minusów. Ktos napisal o butach to prawda, nue będzie nam potrzebna kurtka zimowa, nie ma niebezpieczeństwa ze się poslizgniesz, chociaż ja ciamajda hihi itd.
Najwiekszy minus to upaly, chociaż mowia ze lato ma byc slabe przez aktywność jakiegoś wulkanu :cojest :
Ja się cieszę, że brzucholek będzie latem, bo mam tyle sukienek letnich luźnych, czy bluzek Zimą byłaby tragedia.

Cytat:
Ja nie chcę wietrzyć cipki... Biedactwo się przeziębi.

Cytat:
Bylismy z mezulkiem dzisiaj w restauracji sphinx na obiadku, calkiem smacznie tam maja a 27 kwietnia idziemy na nasz ulubiony kabaret limo bo bedzie w naszym miescie. A co czasami trzeba sie odchamic
Jak jeszcze jadłam mięso mogłam codziennie jeść ich sałatkę z kurczakiem Na dzień kobiet mąż mi postawił jakąś drogą rybkę u nich i pierwszy raz od początku ciąży coś tak mi smakowało
Na limo też mieliśmy u nas iść, ale jechaliśmy akurat do moich rodziców. Więc zazdroszczę

Cytat:
A imie- Kaja. Tylko dziwnie byłoby Maja i Kaja.
Jakbym miała 2 córki nazwałabym je Wanda i Ida. Więc też trochę rymujące się. Myślę, że takie podobne imiona są super

Jutro idę na USG genetyczne Myślałam, że się nie doczekam, szczególnie, że wy ciągle pisałyście o swoich

Dziś byliśmy na targach mieszkań i popytaliśmy o mieszkania w naszej wymarzonej lokalizacji. Nawet mamy faworyta, ale to jeszcze długa droga zanim się zdecydujemy... Oby nam nie wykupili Tylko czemu to wszystko takie drogie?

Z innych ciekawostek: dziś pierwszy raz od paru tygodni (chyba miesiąc minął) zjadłam mięso na obiad I nie było mi po nim niedobrze. Jeszcze nie mam aż takiej ochoty na mięso (szczególnie kurczaka...), ale jest lepiej I mdłości ostatnio jakieś mniejsze. W zamian przyszedł ból głowy, bo mój dzidziuś lubi się nad mamusią poznęcać. Chyba mnie nie lubi

Aha. Jeszcze jedna rzecz. Cycki mi w końcu urosły o cały jeden rozmiar Dalej są małe (nastąpił wzrost z bardzo małe na małe), ale to zawsze coś Z tej radości najchętniej bym sobie kupiła jakiś nowy seksowny stanik, ale to trochę bez sensu

Edytowane przez Blondi Banana
Czas edycji: 2014-03-17 o 00:26
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 01:22   #4097
Latte88
Zakorzenienie

Nadrobilam wszystko. juz się tak przyzwyczaiłam, że chociaż przed pójściem spać musze do Was zajrzeć ;-). Dziś czułam się dziwnie bolał mnie brzuch trochę jak na okres, już mi przeszlo. Głowa ostatnio też jakoś częściej mnie boli I mam problem z zasypianiem :-/. Co do sutkow to moje są juz bardzo ciemne, większe same a i ogólnie cyc się powiększył. Pojawiła mi się tez cieniutka linia od pępka w dół.
Dziewczynki tez macie takie problemy na kabelku? Ja już czasem mam dość jem śliwki pije inke zazwyczaj działała pozytywnie a teraz nic. A przecież nawet nie jem czekolady bo średnio podchodzi.

Co do terminu na wrzesień to ja się i ciesze i martwię
Martwię się upałem, tym ze nawet jak będę chodziła w sukienkach to obawiam się obtarc na udach :-( ale może nie będzie tak źle
Zima taka sobie to może lato tez ;-). A cieszę, bo dzidzia dostanie na sam koniec wszystko co najlepsze, nasze owoce i warzywa. Trzymam kciuki za wizyty<3 ja na swoją czekam do 8.04. A w środę zaczynamy kolejny tydzień juz 16 <3 Kocham tą moją dzidzie nad życie
Metamfetaminax tak myślałam o Tobie jeszcze o Tżcie Twoim i wymyśliłam, że może jakby poszedł z Tobą na usg to by mu to dobrze zrobiło? Mój chyba właśnie na usg sobie wszystko uświadomił. Faceci to jednak faceci naocznie muszą doświadczyć. Może pomoże :-*
<3 <3

Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 07:20   #4098
anesh_
Zakorzenienie

Dobrze wiedzieć,ze ludzie nadają tak podobne imiona, mi też od razu pasuje.

Mistic Maja na spaść mówi j*e*b j*e*b nie jest to jednak przekleństwo,bo nikt z nas nie przeklina. Tzn. Tz jak się zdenerwuje (czyt. wysypie coś w kuchni, bo on mimo,ze gotuje cudnie to często mu coś spadnie, wysypie. Ostatnio nawet mleko Mai, juz zrobione w butli mu spadlo), no ale wrócmy do tematu, mowi wtedy kur*. Na szczęście Majcia nigdy nie podslyszala.
Dla chłopca ja chce Wojciech lub Piotr, tz Kamil - nie moze.y dojść do porozumienia.
Stary 2014-03-17, 07:47   #4099
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Paulina, gorzej jak kilka takich ciężarnych,które posłuchały rad z Twojej książki zbierze się w jednym małym pomieszczeniu Już sobie wyobrażam te unoszące się opary,szczególnie latem

anesh_,też myślałam,żeby mieć Kaję,ale mojemu Tż imiona typu Maja i Kaja się nie podobają,bo uważa,że to nie imiona Ale u was właśnie fajnie będą pasowały Szczególnie,że między dziewczynkami nie byłoby dużej różnicy wieku

Latte88,wiesz on chodzi ze mną na praktycznie każdą wizytę i chce iść na usg i za każdym razem tyłek mi o tym truje,ale dla mnie wizyta z nim w 8 tygodniu to za wcześnie,bo a co jeżeli coś jest nie tak. A potem w 11 tygodniu nie mogło go być ze mną. Teraz jak się dowiedział,że idę do faceta a nie kobiety to powiedział,że idzie ze mną i nie ma bata,że go nie zabiorę heeeeh spoko,tylko do jednego lekarza idę,który jest wyjątkowo przystojny i nie uśmiecha mi się go brać,bo zabroni mi tam jeszcze chodzić Już wolę go wziąć na tą drugą wizytę w kwietniu,którą mam zaplanowaną od dawna.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:27   #4100
anesh_
Zakorzenienie

Nawet nie wiecie jak się cieszę,ze i większości z Was się podoba
Stary 2014-03-17, 08:28   #4101
NATALUSIA14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dziewczynki tez macie takie problemy na kabelku? Ja już czasem mam dość jem śliwki pije inke zazwyczaj działała pozytywnie a teraz nic. A przecież nawet nie jem czekolady bo średnio podchodzi.
Niestety zawsze miałam problemy z trawieniem, a teraz w ciąży jest jeszcze gorzej. Wystarczy że zjem coś co odbiega od zdrowej diety lub zjem po prostu za dużo i już czuję się ciężko i źle. Śliwki, jabłka, kiwi, produkty z dużą zawartością błonnika bywa że nic nie pomaga. Słodyczy też jem mało, nie mam na nie ochoty.

Mnie tez się podoba takie połączenie imion.

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

Edytowane przez NATALUSIA14
Czas edycji: 2014-03-17 o 08:29
NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:39   #4102
Agulaa84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Niestety zawsze miałam problemy z trawieniem, a teraz w ciąży jest jeszcze gorzej. Wystarczy że zjem coś co odbiega od zdrowej diety lub zjem po prostu za dużo i już czuję się ciężko i źle. Śliwki, jabłka, kiwi, produkty z dużą zawartością błonnika bywa że nic nie pomaga. Słodyczy też jem mało, nie mam na nie ochoty.

Mnie tez się podoba takie połączenie imion.

Polecam Wam wypicie na czczo cieplej wody z cytryna. Ja dodaje jeszcze lyzeczke miodu, ale wtedy woda nie moze byc zbyt goraca. Czasem jak mam dodaje tez swiezy imbir. Ciepla woda pobudza jelita a cytryna dziala oczyszczajaco. Mnie pomaga. Na poczatku tez mialam z tym problemy.

Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:42   #4103
małaPaulina
Wtajemniczenie

Misstic aaaaaaaa uwielbiam spfinxa uwielbiam tam jesc shoarme i uwielbiam obsluge w spfinxie Nawet jak bylismy w zakopanym to poszlismy tam jesc hehe

I kocham kabaret Limo tez bym chetnie poszla,chociaz ostatnio tez mam chrapke na paranienormalnych ale ci zazdroszcze

Blondi Banana skad to znam? mi cycki z rozmiaru zero urosly do rozmiaru jeden woooooooooooow szalenstwo po porodzie sie boje ze bedzie znowu zero i to workowate chyba ze wezme kredyt na cycki

Metamfetaminax hihi szczerze przyznam ze ja juz od stycznia zaczelam sie bardziej pocic gdzie wczesniej nie mialam problemu z potliwoscia.Po 2 godzinach fitnessu czy po 10km biegu bylam sucha... a w pierwszym trymestrze pocilam sie siedzac w domu no i w dolnych partiach ciala tez jest gorzej...

Latte88 ja mam zaparcia od samego początku ciązy,ale przed ciąża nie mialam z tym problemu...ale wiadomo,jelita wolniej pracują,mysle ze juz do samego porodu nie pozbędę się tych zaparć no bo chyba zadnych lekow nam nie wolno brac? kiedys mi wystarczyl z rana kubek zielonej herbaty a teraz?to nic nie daje...a w I trymestrze mialam jeszcze gorzej...normalnie czulam w kiblu ze znosze kamienie

Witam was co za paskudna pogoda ech
Ale mi TŻ zostawil syf w zlewie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:51   #4104
Niestabilna
Wtajemniczenie

Bry...
Ja właśnie staram sie wstac z łóżka ale mi sie nie chce.

Stary 2014-03-17, 08:57   #4105
katiusza1985
Raczkowanie

Hej dziewczyny :0 pamiętacie mnie jeszcze ? P
nie było mnie 2 tygodnie, ale wracam
oczywiście już nie nadrobię tego co napisałyście podczas mojej nieobecności,

U mnie 13 tydzień leci, od 2 dni czuję jak mi się macica powiększa, mam taki ucisk w podbrzuszu jakby mnie ktoś pasem ścisnął. I zaczął mi się brzuch lekko zaokrąglać

W piątek mam USG i już nie mogę się doczekać.

Moja koleżanka która mi maluje włosy jak mnie ostatnio zobaczyła to powiedziała, że odkąd jestem w ciaży to moje włosy zrobiły się jak siano....
Stary 2014-03-17, 09:00   #4106
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Bry...
Ja właśnie staram sie wstac z łóżka ale mi sie nie chce.

Spokojnie, niedługo będziesz miala budzik bez funkcji drzemki. Mój mnie dziś wyrzucił z łóżka o 6.30 - to ostatnio i tak długo!
Stary 2014-03-17, 09:01   #4107
Misstic
Wtajemniczenie

Czesc kobitki

Witam sie z rana, pogoda brzydka u mnie, wiatr malo glowy nie urwie. Mezus kupil mi paczusia no to wszamalam a teraz jakos tak ciezko na zoladku.. pewnie pojde jeszcze w kime niedlugo hehe

Co do zaparc tez mam z nimi problem.. tak jak Paulinka mam wrazenie ze kamienie zniose. U mnie przed ciaza byly juz male problemy z wyproznianiem a teraz to w ogole. Ale jakos daje rade

Sukienki latem chetnie zaloze chociaz mam obawy wlasnie jak jedna z uzytkowniczek, ze sobie poopcieram uda co wczesniej zdazalo sie nie raz, czasami az do krwi i z tego wzgledu m.in zrezygnowalam z sukienek i spodnic. Taki urok szerokich ud. No nic zobaczymy

Anesh nigdy bym nie pomyslala ze Majcia przeklina, smialam sie tylko ze wizaz odrazu blokuje pewne slowa hehe

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-17, 09:04   #4108
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Pisalyscie o częstotliwości usg, nie wiem jak u 88Ekaterina88 i innych dziewczyn z De ale w moim rejonie niemiec mam wizyte mniej więcej co 4 tygodnie. I jestem z tego powodu bardzo zadowolona, jakis ciąża leci szybciej.

Tak, tez mam co 4 tygodnie, ale jak byłam ostatnio w pl to tez sobie zrobilam teraz za tydzień mam jeszcze to normalne, a w kwietniu pewnie po świętach będę miec to duże drugie usg miedzy 18 a 22 tc.

Cytat:
Wczoraj dzowniła babcia tż'ta z Hameryki że kupiła dla mnie sukienkę ciazową na lato znając babcie (70 lat jakoś) i czasami jej dziwny gust to już sie boję Zoaczymy co to za cudeńko w kwietniu

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
my generalnie malo przeklinamy, a odkąd mamy dziecko, to się nawzajem pilnujemy. Ale dziecko zawsze z całego zdania wyłapię te najbardziej soczyste wyrazy pamiętam, jak raz (młoda miała jakieś 2 latka), wkurzyłam się strasznie na meża, żeby się rozładować, to poszłam do pokoju, powiedziałam "kur.." i walnęłam w taki duży liść, by się rozładować. Nie wiedziałam, że młoda pobiegła za mną, no i młoda poszła do tego liścia, walnęła go i mówi "kur.., kur.., kur.. ", 3 razy powtórzyła na szczęście już tego później nie powtórzyła
My mamy tutaj kuzynka małego 5 lat, niemiec, polskiego uzywać nie chce.
Kiedyś tata przykrył go kocem bo było zimno i ktoś wychodził na balkon i jak juz wrocił mowi do niego ze może już ściagnąć ten koc na co mały po niemiecku mówi do taty (napisze po polsku) Jesteś popierdo.lony ?!?
Czego to w przedszkolu uczą W domu rozmawiaja po polsku, wiec skad u niego takie wyrażenie po niemiecku nie wie nikt.

Cytat:
Ale:
Pytam się Majci:

Podbudowalas mnie mówiąc,ze pasują do siebie.[COLOR="Silver"]
.
Ten sam chłopchyk w sobote nacisnąl mnie na brzuszek lekko i tłumacze mu, żeby uważał bo tutaj jest dziecko, a on a gdzie ? mowię w brzuszku, a ten zadziera mi bluzkę do góry i szuka dziecka Mowi że chce go zobaczyć To znowu mówię, że jeszcze ja go nie widziałam, że rośnie i musimy czekać Pocieszny

Witam

Mam wieczorne spadki formy
Do tego śpie do 5-6 rano i potem lipa

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 09:04   #4109
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
ale nawiasem mówiąc rzeczywiście dobrze jest nawet nie bądąc w ciaży spać np nago (czego na nie lubię, a już na pewno w luźnej piżamie, bez majtek, żeby dostęp powietrza był.

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
w 1 ciąży tak mialam, ratowało mnie jogurt naturalny plus musli, ale i tak miewałam problemy no i hemoroidów się nabawiłam także uważaj, bo niestety mogą się pojawić przy dłuższych zaparciach

a poza tym dzień dobry
młoda ogląda bajkę, więc mam chwilkę, by z Wami posiedzieć dziś na śniadanie kleik ryżowy plus kawa inka, szaleństwo normalnie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 09:05   #4110
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny :0 pamiętacie mnie jeszcze ? P
nie było mnie 2 tygodnie, ale wracam
oczywiście już nie nadrobię tego co napisałyście podczas mojej nieobecności,

U mnie 13 tydzień leci, od 2 dni czuję jak mi się macica powiększa, mam taki ucisk w podbrzuszu jakby mnie ktoś pasem ścisnął. I zaczął mi się brzuch lekko zaokrąglać

W piątek mam USG i już nie mogę się doczekać.

Moja koleżanka która mi maluje włosy jak mnie ostatnio zobaczyła to powiedziała, że odkąd jestem w ciaży to moje włosy zrobiły się jak siano....
Pamiętamy
Szczerość.... Najważniejsza.

Włączyłam Majci bajki.... Wiem zła matka jestem, ale pobonhalacjacj zamierzam szybko jakiś obiad zrobić,bo od kilku dni z niej taka maruda,ze jak tylko się oddalam to juz przy nodzestoi,chce na ręce i wola:mamo!, mamo! Nie mogę się ruszyć na krok! Poza tym syropki wypluwa, po Omega-med ma odruch wymiotny! Inhalacje rączkami odpycha.... No nie wiem co robić!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości