|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Pisalyscie o częstotliwości usg, nie wiem jak u 88Ekaterina88 i innych dziewczyn z De ale w moim rejonie niemiec mam wizyte mniej więcej co 4 tygodnie. I jestem z tego powodu bardzo zadowolona, jakis ciąża leci szybciej.
Co do terminu jaki mamy... według mnie jest wiecej plusów 3 trymestru w lecie niz minusów. Ktos napisal o butach to prawda, nue będzie nam potrzebna kurtka zimowa, nie ma niebezpieczeństwa ze się poslizgniesz, chociaż ja ciamajda hihi itd. Najwiekszy minus to upaly, chociaż mowia ze lato ma byc slabe przez aktywność jakiegoś wulkanu :cojest : Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina,ja teraz zapisałam się na nfz,więc usg też często nie będę miała. Chyba,że pojadę już prywatnie zrobić sobie tylko usg,co by się uspokoić i nie nakręcać
Damy radę jakoś,musimy dać ! Aliszcze, a i ja o takim urządzonku marzę... Gdzieś kiedyś w nowinkach technicznych widziałam taki pas,który się zakładało na brzuch i widziało się płodzik O to się zaczyna "piękne"Słownictwo Mój chrześniak w wieku 2 lat mało co mówi,uważam,że to wynika z lenistwa i spędzania czasu przez tv,ale już tam więcej zaczyna nawijać,ale jak usłyszałam ostatnio "kuwa" to się przeraziłam,na szczęście więcej tego nie powiedział,bo nikt się z tego nie śmiał ani nie krzyczał a jakby ktoś zareagował to na pewno by się powtórzyło Mówienie mama przychodzi z trudnością,rzadko tak mówi,ale jak ktoś mu przeszkadza albo za głośno gada,gdy ogląda bajki to mówienie"CICHO!" przychodzi z łatwością Uważaj,bo Twoje małe wrześniowe jeszcze dużo się nauczy od starszej siostry Mam nadzieję,że moje dziecko nie przejmie moich i mojego D. złych nawyków przeklinania,mimo,że będziemy starać się nie używać brzydkich słów,ale wiadomo...Dziecko głupoty usłyszy z końca domu nawet i będzie gadać ![]() carolciuska,też mnie tak ciągną mięśnie a brzuch mimo,że to 12 tydzień urósł u mnie akurat.Juhuu I często jak wstaję to chodzę przez chwilę zgarbiona,bo tak ciągnie czasem Niestabilna,ja mimo,że w Polsce to też mam co 4 tygodnie W razie W jakby się coś niepokojącego działo to na nfz mogę pojawić się nawet na następny dzień a prywatnie też miałam zalecone co 4 tygodnie ![]() Mi może ciąża przez to leci szybciej,ale czekanie na wizytę niemiłosiernie mi się dłuży ![]() Mam nadzieję,że to lato będzie słabsze,bo nie chcę znowu w samej bieliźnie chodzić po mieszkaniu,wychodzić na spacer o 18 i brać prysznic 4 razy dziennie
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-03-16 o 22:31 |
|
|
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
Damy rade! Zwiewna sukienka, sandalki i jazda
zawsze mozna sie gdzies w kostiumie nad wode zapuscic oczywiscie w granicach rozsadku ze sloncem. Ja tak kocham sie opalac!!!
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
my generalnie malo przeklinamy, a odkąd mamy dziecko, to się nawzajem pilnujemy. Ale dziecko zawsze z całego zdania wyłapię te najbardziej soczyste wyrazy
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka kochana! Wiecie.... Jak.bedzie.y mieli druga córeczkę to właśnie znaleźliśmy dla niej imię .
|
|
|
|
|
#4089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie odpierniczam. Twój post był wyjątkowo nieprzyjemny ale nie bede go komentowac bo nie jestem na tyle zlosliwa osoba. Co do zdjecia usg to praktycznie kazda napisala tak... a ze zwracacie az taka uwage na minki to sory bardzo... nawet usmiech Was drazni przy mojej wypowiedzi-no to juz troche smieszne. Nie mialas sie juz chyba czego przyczepic tylko tego... no ale ok, kazda komentowała tak samo tylko ja oczywiscie inaczej... luzik. Mysl sobie o mnie co chcesz-mi tam wszystko jedno tak czy siak nie zamierzam tu zostac. Nie licze na to, ze ktos bedzie mnie zatrzymywać-bez obaw dziewczyno panuj troche nad swoimi slowami i emocjami-to tak na przyszlosc.Żadnych wrednych i zlosliwych wypowiedzi nie dawałam w przeciwienstwie do tego Twojego posta ktory owszem taki jest. ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Oczywiscie kazdy ma prawo do wlasnych przemyslen-ja wyrazilam swoje zdanie i odczucia po takich a nie innych przejściach ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- To by było na tyle, nie będę więcej się wdawać w dyskusję bo nie ma sensu. Pozdro.
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-03-16 o 23:07 |
||
|
|
|
#4090 |
|
Wtajemniczenie
|
Anesh kochana pochwal sie jakie imie wybraliscie
![]() Ja wczoraj mialam totalna masakre od samego rana. Co zjadlam to odrazu ladowalo w misce, ledwo do niej zdazalam. Dzisiaj naszczescie lepiej. Bylismy z mezulkiem dzisiaj w restauracji sphinx na obiadku, calkiem smacznie tam maja a 27 kwietnia idziemy na nasz ulubiony kabaret limo Paulinka ja tez mam usg teraz we wtorek i nie moge sie juz doczekac. Nastepne bedzie dopiero gdzies ok 20tc wiec troche sie naczekam
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Kciuki za wizytę! A imie- Kaja. Tylko dziwnie byłoby Maja i Kaja. |
|
|
|
|
#4092 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaja ladne imie i wcale nic nie jest glupio. Moim zdaniem wlasnie fajnie beda do siebie pasowac
![]() A twoja Majcia co by chciala? Siostre czy brata?
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona jest za malutka jeszcze,zeby rozróżnić,bo ma dopiero 17 miesięcy. Ale: Pytam się Majci: J: Majusia chciałabyś mieć siostrę? M: Taaaa.... (i kiwa główka). J: A brata chciałabyś mieć? M: Taaa... (i znowu kiwa,ze tak). J: A gdzie jest dzidzia ? M: (pokazuje na brzuszek mój) J: A kochasz dzidzie? M: Ta.. (tuli i caluje, biegnie.po tz,zeby głaskał). Poza tym mówi jeszcze:baba, mama, mamo, tata, tatiś, dzidziś, Ola, ampa (lampa), Maja, mniam mniam, idziesz, jedziesz, ceść, ☠☠☠ ☠☠☠ (spaść), lala, taaaa, nie kasę po swojemu. Podbudowalas mnie mówiąc,ze pasują do siebie .---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4095 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe dzieciaczki sa slodkie i fajnie ze Majcia wie ze ktos w brzuszku u mamci siedzi
a jak tate wola i brzuszek tuli.. no slodko poprostu Wlasnie tak sobie pomyslalam ze przeciez corcia by nie powiedziala niecenzuralnych slow, ah ten wizaz A jak bedzie synek to jak nazwiecie?
|
#4096 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja zniknęła już prawie całkowicie 7 cm się powiększyła na starcie. Rzeczy, które są odcinane w talii wyglądają na mnie idiotycznie. Muszę mieć odcinane pod biustem albo całkiem luźne ![]() Cytat:
Cytat:
Zimą byłaby tragedia.Cytat:
Cytat:
Na dzień kobiet mąż mi postawił jakąś drogą rybkę u nich i pierwszy raz od początku ciąży coś tak mi smakowało Na limo też mieliśmy u nas iść, ale jechaliśmy akurat do moich rodziców. Więc zazdroszczę ![]() Jakbym miała 2 córki nazwałabym je Wanda i Ida. Więc też trochę rymujące się. Myślę, że takie podobne imiona są super ![]() Jutro idę na USG genetyczne Myślałam, że się nie doczekam, szczególnie, że wy ciągle pisałyście o swoich Dziś byliśmy na targach mieszkań i popytaliśmy o mieszkania w naszej wymarzonej lokalizacji. Nawet mamy faworyta, ale to jeszcze długa droga zanim się zdecydujemy... Oby nam nie wykupili Tylko czemu to wszystko takie drogie? Z innych ciekawostek: dziś pierwszy raz od paru tygodni (chyba miesiąc minął) zjadłam mięso na obiad I mdłości ostatnio jakieś mniejsze. W zamian przyszedł ból głowy, bo mój dzidziuś lubi się nad mamusią poznęcać. Chyba mnie nie lubi ![]() Aha. Jeszcze jedna rzecz. Cycki mi w końcu urosły o cały jeden rozmiar Dalej są małe (nastąpił wzrost z bardzo małe na małe), ale to zawsze coś Z tej radości najchętniej bym sobie kupiła jakiś nowy seksowny stanik, ale to trochę bez sensu
Edytowane przez Blondi Banana Czas edycji: 2014-03-17 o 00:26 |
|||||
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam wszystko. juz się tak przyzwyczaiłam, że chociaż przed pójściem spać musze do Was zajrzeć ;-). Dziś czułam się dziwnie bolał mnie brzuch trochę jak na okres, już mi przeszlo. Głowa ostatnio też jakoś częściej mnie boli I mam problem z zasypianiem :-/. Co do sutkow to moje są juz bardzo ciemne, większe same a i ogólnie cyc się powiększył. Pojawiła mi się tez cieniutka linia od pępka w dół.
Dziewczynki tez macie takie problemy na kabelku? Ja już czasem mam dość jem śliwki pije inke zazwyczaj działała pozytywnie a teraz nic. A przecież nawet nie jem czekolady bo średnio podchodzi. Co do terminu na wrzesień to ja się i ciesze i martwię Martwię się upałem, tym ze nawet jak będę chodziła w sukienkach to obawiam się obtarc na udach :-( ale może nie będzie tak źle Zima taka sobie to może lato tez ;-). A cieszę, bo dzidzia dostanie na sam koniec wszystko co najlepsze, nasze owoce i warzywa. Trzymam kciuki za wizyty<3 ja na swoją czekam do 8.04. A w środę zaczynamy kolejny tydzień juz 16 <3 Kocham tą moją dzidzie nad życie Metamfetaminax tak myślałam o Tobie jeszcze o Tżcie Twoim i wymyśliłam, że może jakby poszedł z Tobą na usg to by mu to dobrze zrobiło? Mój chyba właśnie na usg sobie wszystko uświadomił. Faceci to jednak faceci naocznie muszą doświadczyć. Może pomoże :-* <3 <3 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć,ze ludzie nadają tak podobne imiona, mi też od razu pasuje.
Mistic Maja na spaść mówi j*e*b j*e*b nie jest to jednak przekleństwo,bo nikt z nas nie przeklina. Tzn. Tz jak się zdenerwuje (czyt. wysypie coś w kuchni, bo on mimo,ze gotuje cudnie to często mu coś spadnie, wysypie. Ostatnio nawet mleko Mai, juz zrobione w butli mu spadlo), no ale wrócmy do tematu, mowi wtedy kur*. Na szczęście Majcia nigdy nie podslyszala. Dla chłopca ja chce Wojciech lub Piotr, tz Kamil - nie moze.y dojść do porozumienia. |
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina, gorzej jak kilka takich ciężarnych,które posłuchały rad z Twojej książki zbierze się w jednym małym pomieszczeniu
Już sobie wyobrażam te unoszące się opary,szczególnie latem anesh_,też myślałam,żeby mieć Kaję,ale mojemu Tż imiona typu Maja i Kaja się nie podobają,bo uważa,że to nie imiona Ale u was właśnie fajnie będą pasowały Szczególnie,że między dziewczynkami nie byłoby dużej różnicy wieku ![]() Latte88,wiesz on chodzi ze mną na praktycznie każdą wizytę i chce iść na usg i za każdym razem tyłek mi o tym truje,ale dla mnie wizyta z nim w 8 tygodniu to za wcześnie,bo a co jeżeli coś jest nie tak. A potem w 11 tygodniu nie mogło go być ze mną. Teraz jak się dowiedział,że idę do faceta a nie kobiety to powiedział,że idzie ze mną i nie ma bata,że go nie zabiorę heeeeh spoko,tylko do jednego lekarza idę,który jest wyjątkowo przystojny i nie uśmiecha mi się go brać,bo zabroni mi tam jeszcze chodzić Już wolę go wziąć na tą drugą wizytę w kwietniu,którą mam zaplanowaną od dawna.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiecie jak się cieszę,ze i większości z Was się podoba
|
|
|
|
#4101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie tez się podoba takie połączenie imion.
Emma jest z nami 15.09.2014 Edytowane przez NATALUSIA14 Czas edycji: 2014-03-17 o 08:29 |
|
|
|
|
#4102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam Wam wypicie na czczo cieplej wody z cytryna. Ja dodaje jeszcze lyzeczke miodu, ale wtedy woda nie moze byc zbyt goraca. Czasem jak mam dodaje tez swiezy imbir. Ciepla woda pobudza jelita a cytryna dziala oczyszczajaco. Mnie pomaga. Na poczatku tez mialam z tym problemy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
Misstic aaaaaaaa uwielbiam spfinxa
uwielbiam tam jesc shoarme i uwielbiam obsluge w spfinxie Nawet jak bylismy w zakopanym to poszlismy tam jesc heheI kocham kabaret Limo ale ci zazdroszcze![]() Blondi Banana skad to znam? mi cycki z rozmiaru zero urosly do rozmiaru jeden woooooooooooow szalenstwo po porodzie sie boje ze bedzie znowu zero i to workowate chyba ze wezme kredyt na cycki![]() Metamfetaminax hihi szczerze przyznam ze ja juz od stycznia zaczelam sie bardziej pocic gdzie wczesniej nie mialam problemu z potliwoscia.Po 2 godzinach fitnessu czy po 10km biegu bylam sucha... a w pierwszym trymestrze pocilam sie siedzac w domuLatte88 ja mam zaparcia od samego początku ciązy,ale przed ciąża nie mialam z tym problemu...ale wiadomo,jelita wolniej pracują,mysle ze juz do samego porodu nie pozbędę się tych zaparć no bo chyba zadnych lekow nam nie wolno brac? kiedys mi wystarczyl z rana kubek zielonej herbaty a teraz?to nic nie daje...a w I trymestrze mialam jeszcze gorzej...normalnie czulam w kiblu ze znosze kamienieWitam was co za paskudna pogoda echAle mi TŻ zostawil syf w zlewie
|
#4104 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry...
Ja właśnie staram sie wstac z łóżka ale mi sie nie chce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4105 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny :0 pamiętacie mnie jeszcze ? P
nie było mnie 2 tygodnie, ale wracam ![]() oczywiście już nie nadrobię tego co napisałyście podczas mojej nieobecności, U mnie 13 tydzień leci, od 2 dni czuję jak mi się macica powiększa, mam taki ucisk w podbrzuszu jakby mnie ktoś pasem ścisnął. I zaczął mi się brzuch lekko zaokrąglać ![]() W piątek mam USG i już nie mogę się doczekać. Moja koleżanka która mi maluje włosy jak mnie ostatnio zobaczyła to powiedziała, że odkąd jestem w ciaży to moje włosy zrobiły się jak siano....
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc kobitki
Witam sie z rana, pogoda brzydka u mnie, wiatr malo glowy nie urwie. Mezus kupil mi paczusia no to wszamalam a teraz jakos tak ciezko na zoladku.. pewnie pojde jeszcze w kime niedlugo hehe ![]() Co do zaparc tez mam z nimi problem.. tak jak Paulinka mam wrazenie ze kamienie zniose. U mnie przed ciaza byly juz male problemy z wyproznianiem a teraz to w ogole. Ale jakos daje rade ![]() Sukienki latem chetnie zaloze chociaz mam obawy wlasnie jak jedna z uzytkowniczek, ze sobie poopcieram uda co wczesniej zdazalo sie nie raz, czasami az do krwi i z tego wzgledu m.in zrezygnowalam z sukienek i spodnic. Taki urok szerokich ud. No nic zobaczymy ![]() Anesh nigdy bym nie pomyslala ze Majcia przeklina, smialam sie tylko ze wizaz odrazu blokuje pewne slowa hehe
|
#4108 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
znając babcie (70 lat jakoś) i czasami jej dziwny gust to już sie boję Zoaczymy co to za cudeńko w kwietniu ![]() Cytat:
Kiedyś tata przykrył go kocem bo było zimno i ktoś wychodził na balkon i jak juz wrocił mowi do niego ze może już ściagnąć ten koc na co mały po niemiecku mówi do taty (napisze po polsku) Jesteś popierdo.lony ?!? Czego to w przedszkolu uczą W domu rozmawiaja po polsku, wiec skad u niego takie wyrażenie po niemiecku nie wie nikt.Cytat:
Mowi że chce go zobaczyć To znowu mówię, że jeszcze ja go nie widziałam, że rośnie i musimy czekać Pocieszny ![]() Witam ![]() Mam wieczorne spadki formy ![]() Do tego śpie do 5-6 rano i potem lipa
|
|
#4109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a poza tym dzień dobry ![]() młoda ogląda bajkę, więc mam chwilkę, by z Wami posiedzieć dziś na śniadanie kleik ryżowy plus kawa inka, szaleństwo normalnie
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerość.... Najważniejsza. Włączyłam Majci bajki.... Wiem zła matka jestem, ale pobonhalacjacj zamierzam szybko jakiś obiad zrobić,bo od kilku dni z niej taka maruda,ze jak tylko się oddalam to juz przy nodzestoi,chce na ręce i wola:mamo!, mamo! Nie mogę się ruszyć na krok! Poza tym syropki wypluwa, po Omega-med ma odruch wymiotny! Inhalacje rączkami odpycha.... No nie wiem co robić! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

ale na szczescie wszystko bylo dobrze

.
uwielbiam tam jesc shoarme i uwielbiam obsluge w spfinxie
po porodzie sie boje ze bedzie znowu zero i to workowate
no bo chyba zadnych lekow nam nie wolno brac? kiedys mi wystarczyl z rana kubek zielonej herbaty a teraz?to nic nie daje...a w I trymestrze mialam jeszcze gorzej...normalnie czulam w kiblu ze znosze kamienie