|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
nie ukrywam pomysły to on ma za☠☠☠iaszcze czasem....np
w piątek po przedszkolu bawił się z siostrzenica n apodwórku i mama z nimi była i poszła grzać im zupke i szli za nią z tym z egabi poszła do swojego domku a adi zniknął ale coś czuje że on i tak znajdzie inną droge jesli bedzie chciał iść do dziewczynek.....a jak urośno to przed pójściem na impreze go nie zatrzymam wiec pewnie profilaktycznie bedę mu gumki do kieszonki wkładac ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- ps moja mama własnie wróciął od sis a jest 9;30 i gada z kims przez tel i m owi jaki to oli chory z emu chrypi w klatce...ciekawe czy tu zajrzy miec nadzieje czy się nei nastawiać :brzydal:
|
|
|
|
#3032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3033 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja ostatnio tez musiałam znalezc sobie kurtke na wiosne.zalezało mi by miała kaptur a teraz znalezc z kapturem to cięzko..no i znalezc cos w co bym sie zmiesciła to druga trudnosc..po długich poszukiwaniach kupiłam najzwyklejszą parke.. ja tez, ale zaskakuje mnie to, jaka czasem jest spora róznica czasowa w rozwoju. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-03-17 o 09:37 |
|||||
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że dziś mąż ma na drugą zmianę. Ja do Katowic mam niedaleko. W środę ma wolne.
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl weź napisz, teraz mnie ciekawi czemu się tak lękasz wyprowadzki
![]() Ewa masakra oczy w dupie to za mało ciekawe na co Mikusi wpadnie jak będzie w jego wieku ehhhhh te chłopaki
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 72 puzli 16x16. Nie wiem co lepiej. Jako mata lepiej większe. Ja patrzyłam przyszłościowo, by miał więcej układanek.
|
#3037 |
|
Wtajemniczenie
|
przyszła
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
![]() co myślicie o takiej macie piankowej? nie za mała? 90x90
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
muszę iść na zakupy do lidla a mi się taaaaaaak nie chce
|
#3040 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3041 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() mój syn nie był dziś łaskaw w nocy ![]() natomiast zlitował się nad ranem, chciał rozpocząć dzien o 5.20, ale wytrzymałam jego godzinne jęki i popaliśmy do 8 dawno juz tak nie było. u nas nadal wietrznie, szaro, buro i ponuro. ale jedziemy na pół dnia do rodziców Cytat:
![]() wiadomo że wydatki na Olę mają pierwszeństwo przed wydatkami na T. Cytat:
możemy liczyć na jakieś zdjęcia urodzinowe dziewczynek![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kreatywność Adiego jest niesamowita![]() Cytat:
nie rozumiem takiego nierównego traktowania swoich dzieci.Cytat:
ja mojemu jeszcze dodaję ze mamusia tez będzie miala lepszy humor i będzie dla Ciebie milsza dziś mnie posłuchał to musze spełnić swoje obietnice
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zje i chyba go ubiore i wsadze auto i pojedziemy na spacer po sklepach to pośpi bo dziś juz naprawde nieziemsko wieje i chyba sobie daruje 3 spacery
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
czyta wizaż
![]() ładne, ale nie wiem czy nie małe, ja mam większy dywan i Miki z niego ucieka
|
#3044 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3045 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jaglaną też podaję na wodzie i młody się zajadaale byłam w sobotę w Piotrze i Pawle i tam są ciut tańsze niż w gemini ![]() Cytat:
za wizytęja przy drugiej ciąży bardzo byłam zestresowana żeby nie były przypadkiem bliźniaki ale mój mąż ma brata bliźniaka, więc u nas raczej mało prawdopodobnedla mnie też nieprawdopodobne, tak bardzo że aż nie wierzę, że to dziecko ma 7 miesięcy ![]() Cytat:
jak wprowadzę owoce to będę dodawać do tego, ale chyba zmienię porę podawaniano i po wszystkim oczywiście pierś, póki chętnie z niej pije po posiłku, to będę robić na wodzie a nie na mm Cytat:
|
||||
|
|
|
#3046 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wysterylizuje domu... Sama daje jej ostatnio do polizania jabluszko, marchewke a ostatnio nawet melona pokazuje jej jak jem i potem jej podaje zeby pociumkala, poznawala nowe smaki zanim zaczniemy jeść na poważnie i chce iść bardziej w stronę blw póki mleko mam w cycach i wiem ze tym głownie ja odżywiać bede. Oczywiście sa granice i nie przymykam na wszystko oczu - wczoraj np tz wymyślił ze umoczy smoczka w mojej ince z mlekiem bo to słodkie i na pewno bedzie chciała wtedy ciągnąć oczywiście usłyszał ze chyba go posralo... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3048 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- To prawda z tym lepszym dniem.Moj jak robi impreze w nocz, to jest potem marudny, ryczy nie wiadomo czego i wogole jakis taki nie swoj |
|
|
|
|
#3049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jednak bardziej to przerażające niż śmieszne![]() Cytat:
Moim zdaniem za mała ja mam 120x150cm i jestem zadowolona U nas nocka do bani Zrobiłam bilans zeszłego tygodnia i tak czwartek zepsuty samochód, piątek pralka, niedziela tablet. Boję się co będzie dziś ![]() Dziękuję za wszystkie kciuki na dzisiejszą wizytę |
||
|
|
|
#3050 |
|
BAN stały
|
Ja robie identycznie, czasami nawet za kolano mu siegaja
|
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie ucina sobie drzemkę, a ja mam ogarniętą chatę, siebie, obiad zrobiłam wczoraj z TŻ. Także relaksik.
Nie pisałam wam, wczoraj TŻ podrzucał kornela do góry, a ten zacieszał, mówie, że dość. A TZ dalej w konsekwencji młody puścił pawia od czoła do pasa TŻ był w mleku
|
#3052 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Ladne, ale troche male, zreszta i tak i tak bedzie z nich zlazic |
|
|
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co,moja Lila odziedziczyła ucho po Tz(on ma jedno baaardzo odstające).te uszko Lilkowe rózni się od drugiego.zauwazyłam ze jest mieciutkie,nie ma tej chrząstki,myslicie ze powinnam pokazac je lekarzowi czy to po prostu taki urok?
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że to tik, młody najczesciej w płaczu czy złości to robi. Nic groźnego.
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tteż czasem mam wrażenie, że jestem inna, bo nie chucham i nie dmucham tak na wszystko. Nie maltretuję wszystkich o mycie rak, bo dla mnie to oczywiste, że po WC lub przyjściu z dworu sie je myje
Nie lecę na każdy płacz i jęknięcie dziecka. Jak miała 2 tyg. to już z nią wychodziłam na zewnątrz, jak miała 3 tyg. to chodziłam z nią do publicznych miejsc. Nie wyparzam butelek. Nie myję co chwilę zabawek. Ubranka piorę już w naszych proszkach i płynach. Nie prasuję ubranek, chyba, że jakieś wyjściowe. Bierze różne rzeczy do buzi (oczywiście w granicach rozsądku). Śpi od 5,5 miesiąca u siebie w łóżeczku przy przymkniętych drzwiach.![]() EDIT: A, i nie mam jakiegoś specjalnego płynu do mycia butelek.
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2014-03-17 o 10:07 |
|
|
|
#3056 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3057 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
do dziewczynek mu sie juz zachcialo Haha ![]() A co do białego to rozumiem jak ci przykro ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3058 |
|
BAN stały
|
My mamy dzisiaj bilans na 16.
Co myslicie o tych joguttach ![]() ![]() ![]() ![]() Sa po 6 miesiacu i sie zastanawiam czyby stworzeniu nie kupic Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-03-17 o 10:15 |
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze napaliłam się na te puzzle ale faktycznie małe są
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak mi gin odpowiada "o, widze tu WIELE (tu cisnienie mi skacze)... tygodni(ufff)" w 3 ciazy to rozumiecie...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

ale coś czuje że on i tak znajdzie inną droge jesli bedzie chciał iść do dziewczynek.....a jak urośno to przed pójściem na impreze go nie zatrzymam

taki sam telefon, choć teraz zmieniłam (ale też na biały 
ale nocka ciut lepsza...za to adiemu coś się sniło na ...cały był zikmny cos mówił ...usiadł dałam mu wody w kubeczku do picia a on sie zsiurał konkretnie na siedząco i nawet tego nie zauważył
dziaij jak go z przedszkola bede odbierać to musze z siostrą zakonną pogadać o tym z ecoś zbyt dosadnie dzieciom tłumaczyły

kreatywność Adiego jest niesamowita
nie rozumiem takiego nierównego traktowania swoich dzieci.

za wizytę