Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 10:13   #3061
lamponek
Raczkowanie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Moje dziecie ucina sobie drzemkę, a ja mam ogarniętą chatę, siebie, obiad zrobiłam wczoraj z TŻ. Także relaksik.

Nie pisałam wam, wczoraj TŻ podrzucał kornela do góry, a ten zacieszał, mówie, że dość. A TZ dalej w konsekwencji młody puścił pawia od czoła do pasa TŻ był w mleku
U nas to tez ulubiona zabawa z tata jeszcze go nie obrzygala bede czekać z niecierpliwością sesesese

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:14   #3062
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
pierwsze pytanie na usg "ile?" i jak mi gin odpowiada "o, widze tu WIELE (tu cisnienie mi skacze)... tygodni(ufff)" w 3 ciazy to rozumiecie...

ja do połowy ciąży się łudziłam, że powie że mam dwa bobasy ale jeden się zawsze chował
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:14   #3063
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
dziewczyny Tuśce włosy już powoli lecą do oczu,tzn.grzywka jej już wchodzi na oczy. Nie wiem czy obcinać,czy dać opaskę lub spinki?Bo opaski trochę ją denerwują. Z kolei mamie ostatnio o tym mówiłam to jej dzisiaj przyniosła dwie małe spineczki,ale mam wizję,że Tusi zlecą i da do buzi...
ja bym podcięła grzywkę spinki bałabym się zakładać, a poza tym na pewno najwygodniej bez spineczek czy gumek na włosach

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
gumke zawiaz ja Blance jak miala pol roku wizalam kitki
ale śliczna

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

A w kwestii wizyty u t. to zapewne dlugo mnie tam nie zobacza, ani tez mojego Jakuszka. nie wiem czy pamietacie, jak jakis czas temu pisalam o zachowaniu mojej t. no wiec od tamtej pory sie nie widzielismy z tesciami. zatem jak dzis tam pojechalam to wzielam sie na odwage i z nimi wszystkimi (rodzice i brat tz i my) poruszylam ten temat. powiedziallabam, ze chciaym, zeby czesciej przyjezdzali do malego, zeby nam przy nim pomogli, przypilnowali, czy tez zostali z nim, ale najpierw ze t. musi skorzystac z pomocy specjalisty, bo na ta chwile nie jestem w stanie jej zaufac. niestety jest nieodpowiedzialna, roztargniona i agresywna momentami i musi isc do lekarza. moje slowa padaly jak grochem o sciane, pomimo, ze wsparl mnie tz i jego brat, to tesciowie stwierdzili, ze nie ma problemu im wystarczy tyle kontaktow z malym i t. stwierdzila, ze nie bedzie zostawac z malym, zebym ja mogla odpoczac czy cos zrobic powiedziala, ze ona nie ma potrzeby isc do psychiatry, ale my jak najbardziej powinnysmy po czym dodala, ze ona nie widzi problemu. a jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze nosz ku*wa coajmniej jakbysmy cokolwiek od nich dostali, albo bym po kase pojechala zagotowalo sie we mnie
na odchodne powiedziala z zalem, ze chetnie by do nas przyszla, ale ja nie pozwole na to. powiedzialam, ze owszem zapraszam, ale pod warunkiem, ze pojdzie do lekarza. co sie nigdy nie stanie zapewne.
no i dobrze mam ich gleboko w powazaniu. przynajmniej tz jest po mojej stronie i nie bedzie robil problemow, jak nie bede chciala tam isc.
szkoda mi tylko jego bo to w koncu jego rodzice
maly cala wizyte przeplakal, gdzie on taki spokojny jest. a najbardziej u nich na rekach
to sie wyzalilam...
rece mi opadly.
anutka zrobiłaś już bardzo dużo, więcej chyba nie zdziałasz jeśli sami nie zmienią podejścia najważniejsze, że mąż ma takie samo zdanie
przykra sytuacja, ale teraz chyba trzeba czekać na ich ruch

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kupilismy Subaru
super

Cytat:
Hmmm postępy z siadem coraz większe
brawo dla Tusi

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Gorgulku, Hania ważyła 7900 a tydzień później 7700 :/ co prawda lekarka uspakajała że to może być kwestia innej wagi i podawanego w tym czasie antybiotyku (miała rozwolnienie i wymiotowała), ale jednak trochę się przestraszyłam
generalnie Hania nie podwoiła jeszcze urodzeniowej... wiem że urodziła się duża i potrzebuje więcej czasu, ale chyba już powinna choć pediatra się nie czepia
Dawid też urodził się spory, 4170g i podwoił wagę urodzeniową jak miał 10 miesięcy rozwijał się prawidłowo, wszystkie wyniki miał ok i pediatra też się nie czepiał

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Boże jak ja Cie rozumiem

Wybaczcie nadrabiam ale nie mam siły odpisywać łapie chyba dola jakiegoś mała kiepsko mi sypia nie dosyć że w dzień to noce to koszmar w dzień to pospi na spacerach a jak taka brzydka pogoda to ani wczoraj ani dzisiaj nie byłyśmy na spacerze wiec w domu masakra drzemki po pół godziny ciekawa jestem jaką będzie noc bo z soboty na niedzielę masakra w ogole około 23 tz poszedł zrobił mleko bo sił nie miałam mała marudzila przy cycu wiec 150 zjadła to się cieszyłam i jak chciałam trochę spędzić czasu z tz to mała non stóp się budziła o 1 znowu pobudka i tak co chwilę w ogole w nocy jest leniwa na cyca nie chce ciągnąć i się wscieka wiec w końcu po 4 poszłam po butle zjadła ale dalej się budziła już nie wiem o co chodzi chyba zacznę pampersa przebierać bo smoczek be a jak zje butle powinna spać chociaż 3 godziny ;( czemu ostatnio od 23 do 24 wisiała na cycu i potrafiła do 5 spać?????kto rozgryzie moje dziecko????bo ja nie potrafie ;(
współczuję

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Maly ma podwyzszona temperature, katarek i kaszel. do tego chrypi
boje sie bardzo, bo w czwartek bylo szczepienie
a jak sie pojawia jakies powiklania ?
moze to miec jakis wplyw, albo negatywne skutki

juz wiem skad to jego marudzenie
wlasnie wrocilam z apteki

niech ten dzien sie juz skonczy
zdrówka dla Kubusia

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Cześć kobity
Wczoraj nie dałam rady wejść,bo miałam spory zapierdziel przed urodzinami Mai. Wieczorem dmuchałam balony,stroiłam salon,itp. Dzisiaj od rana wszystko na spidzie, ale suma sumarum- urodziny się udały, goście zadowoleni,a Majunia ma już kolejny roczek więcej... mój kochany, uparty 3-latek
najlepsze życzenia dla Mai

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
U nas dzien od 5:45, jak codzien.
Dzien dobry.
Rozlozylo mnie totalnie.
wracaj do zdrowia ladan

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:16   #3064
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny tteż czasem mam wrażenie, że jestem inna, bo nie chucham i nie dmucham tak na wszystko. Nie maltretuję wszystkich o mycie rak, bo dla mnie to oczywiste, że po WC lub przyjściu z dworu sie je myje Nie lecę na każdy płacz i jęknięcie dziecka. Jak miała 2 tyg. to już z nią wychodziłam na zewnątrz, jak miała 3 tyg. to chodziłam z nią do publicznych miejsc. Nie wyparzam butelek. Nie myję co chwilę zabawek. Ubranka piorę już w naszych proszkach i płynach. Nie prasuję ubranek, chyba, że jakieś wyjściowe. Bierze różne rzeczy do buzi (oczywiście w granicach rozsądku). Śpi od 5,5 miesiąca u siebie w łóżeczku przy przymkniętych drzwiach.

EDIT: A, i nie mam jakiegoś specjalnego płynu do mycia butelek.
U nas tylko śpi koło mnie w łóżeczku
Ale od miesiąca pełza po podłodze, na panelach
Nie prasuję nic

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:17   #3065
83monia
Zakorzenienie

a pytalyscie o natke: skora lepiej. jeszcze nie jest zdrowa w 100% ale zaczyna byc miekka. lekko luszczy sie na jednym ramieniu, czole i kolanie. troche mniej ulewa jednorazowo - choc czestotliwosc ta sama. dzis dzwonilam do alergolog. w wynikach wyszlo ze absolutnie na jedzenie nie ma alergii ale kurz i roztocza "w II klasie" niby nie ma paniki bo nie jest zle. jutro pediatra. zobaczymy czy przybrala. powinna bo daje kaszki i ni robi tyle kup co wczesniej.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:17   #3066
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
U nas to tez ulubiona zabawa z tata jeszcze go nie obrzygala bede czekać z niecierpliwością sesesese

ulubiona zabawa z mamą, kładę się na plecach uginam nogi w kolanach, kładę młodego na piszczelach, trzymam za ręce i kołyszę w przód tył, chichra się jak opętany.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:20   #3067
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U nas tylko śpi koło mnie w łóżeczku
Ale od miesiąca pełza po podłodze, na panelach
Nie prasuję nic
No właśnie moja nie pełza a na panelach u nas bardzo bardzo zimno i jej nie położę i nie wiem co robić i co jej podłożyć. Koc nie ma sensu, bo od razu go zwija.
Stary 2014-03-17, 10:22   #3068
butterfly20
Zakorzenienie

Ja też się lękałam bliźniaków i też po raz pierwsyz u mojej gin wstrzymywałam oddech i czekam co powie,ona nic, to w końcuu pytam "ale jedno jest?"

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Potwierdzam. Moj ma 30x30 i tez gryzie i wyjmuje srodek :sly:

Moja dzisiaj się uwzięła na niebieskiego pomidora w tych puzzlach i ciągle go "dziobała",ale biedna nie mogłaa ugryźć.
W ogóle onaa uwielbi wszzystko co niebieskie, jak zobaczy coś niebieskiego to lezie do tego migiem. Krem Nivea, Oillan, gruszka do gili-wszystko co niebieskie. A teraz chce mi wejść na ławę...

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
to pokazuje że się nie zna kompletnie niech nawet na Fifa będzie na 3-4 lata a nie na 6 jak na metce to i tak kupa czasu.. moze wymienie na coś bardziej potrzebnego np na lato

Super ale TŻ by mnie wystrzelał że worek

Motyl pisałaś o skarpetkach to powiem Ci że jak kupuje Filipowi większe i podciągam do kolan jedyna opcja zeby nie spadały bo łydka trzyma, no kupiłam taki 5 opak w super wzory w Lidlu i one faktycznie nie spadaja jako jedyne
ja kupuje wszystkie dłuższe

Cytat:

co myślicie o takiej macie piankowej? nie za mała? 90x90
róziowe
moja ma te pierwsze taki wymiar i bardzo szybko z nich ucieka lub się turla...więc dlatego kupiłam większe.

Cytat:
My mamy dzisiaj bilans na 16.

Co myslicie o tych joguttach

Sa po 6 miesiacu i sie zastanawiam czyby stworzeniu nie kupic
ja nie będę podawać tych dzieciowych, bo to podobno też syfek.
Mam zamiar podawać jogurt grecki z owockami,ale jeszcze nie wiem od którego miesiąca. Pewnie bardziej 8/9

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:24   #3069
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam taką tylko autka i Bartosz ucieka z niej w tempie błyskawicy. Zresztą przestałam się już przejmować niech sobie chłopak zwiedza

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:30   #3070
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje dziecie ucina sobie drzemkę, a ja mam ogarniętą chatę, siebie, obiad zrobiłam wczoraj z TŻ. Także relaksik.

Nie pisałam wam, wczoraj TŻ podrzucał kornela do góry, a ten zacieszał, mówie, że dość. A TZ dalej w konsekwencji młody puścił pawia od czoła do pasa TŻ był w mleku

Cytat:
Dziewczyny tteż czasem mam wrażenie, że jestem inna, bo nie chucham i nie dmucham tak na wszystko. Nie maltretuję wszystkich o mycie rak, bo dla mnie to oczywiste, że po WC lub przyjściu z dworu sie je myje Nie lecę na każdy płacz i jęknięcie dziecka. Jak miała 2 tyg. to już z nią wychodziłam na zewnątrz, jak miała 3 tyg. to chodziłam z nią do publicznych miejsc. Nie wyparzam butelek. Nie myję co chwilę zabawek. Ubranka piorę już w naszych proszkach i płynach. Nie prasuję ubranek, chyba, że jakieś wyjściowe. Bierze różne rzeczy do buzi (oczywiście w granicach rozsądku). Śpi od 5,5 miesiąca u siebie w łóżeczku przy przymkniętych drzwiach.

EDIT: A, i nie mam jakiegoś specjalnego płynu do mycia butelek.
ja tez

mam nianie do sebcia babcia pzyprowadziła mi siostrzenice bo strasznie płakała i nie dała sobie wytłumaczyć że adriana nie ma no a tak przy okazji sis zmeczona bo juz któras nocka z kolei tragioczna bo olek nie spi tak z e ten... u mnie za to cudownie jak zwykle

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

edit zaprowadziąłm ją dod odmu bi się steskniła
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:33   #3071
Natala84
Zakorzenienie

Kasiuni_a pocieszylas mnie z ta waga

Aha wg mnie puzzle sprawdzają się jeszcze jak dziecko już siedzi i bawi się na podłodze tym bardziej jak ktoś tak jak ja nie ma ani jednego centymetra kwadratowego dywanu

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:40   #3072
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie moja nie pełza a na panelach u nas bardzo bardzo zimno i jej nie położę i nie wiem co robić i co jej podłożyć. Koc nie ma sensu, bo od razu go zwija.
U nas też chłodno na panelach, ale to najwyżej bym cieplej ubrała. U nas nic nie ma sensu, bo ona po całym pokoju pełza. Śmieję się, że mi sprząta, bo odkurzacz popsuty i ze szczotką tylko latam

Cytat:
Kasiuni_a pocieszylas mnie z ta waga

Aha wg mnie puzzle sprawdzają się jeszcze jak dziecko już siedzi i bawi się na podłodze tym bardziej jak ktoś tak jak ja nie ma ani jednego centymetra kwadratowego dywanu

To ja jestem jakaś zimna matka, bo moje dzieci i na kafelkach siedzą bez żadnych dodatków Puzzle mamy, ale to raczej Edi się nimi teraz bawi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:44   #3073
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
a pytalyscie o natke: skora lepiej. jeszcze nie jest zdrowa w 100% ale zaczyna byc miekka. lekko luszczy sie na jednym ramieniu, czole i kolanie. troche mniej ulewa jednorazowo - choc czestotliwosc ta sama. dzis dzwonilam do alergolog. w wynikach wyszlo ze absolutnie na jedzenie nie ma alergii ale kurz i roztocza "w II klasie" niby nie ma paniki bo nie jest zle. jutro pediatra. zobaczymy czy przybrala. powinna bo daje kaszki i ni robi tyle kup co wczesniej.
Monia a czym smarujesz? i co powiedział alergolog jak zobaczył małą?

boszzzzzzz jaka ja jestem zeschizowana...

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

ja tez

mam nianie do sebcia babcia pzyprowadziła mi siostrzenice bo strasznie płakała i nie dała sobie wytłumaczyć że adriana nie ma no a tak przy okazji sis zmeczona bo juz któras nocka z kolei tragioczna bo olek nie spi tak z e ten... u mnie za to cudownie jak zwykle

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

edit zaprowadziąłm ją dod odmu bi się steskniła
heh chyba ta sis twoja to taką ofiarę zgrywa
Stary 2014-03-17, 10:45   #3074
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:

ja pie.r.dole. mój DYWAN
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:50   #3075
teacherka
Zakorzenienie

Dzień dobry w nowym tygodniu!

Podczytywałam trochę wieczorami, ale że nie cytowałam to poćwiczę pamięć....

Anutka, szkoda, że teściowa głucha na prośby. No ale to chyba często tak jest, że bardzo cięzko przyznać sie przed sobą i innymi do problemu. Mam nadzieję, że w końcu pójdzie po rozum do głowy... Dobrze, że Tż się z Tobą zgadza. Zdrówka dla Małego

Czaszka, współczuję teścia... NAjgorsze, że mieszkacie pod jednym dachem nie wiem co doradzić, brak słów...

Poziomkowa, kciuki za wizytę Leosia

Ewacia, pilnuj Adiego, bo przecież te jego pomysły są przerażające... Zabawa w ukrzyżowanie Jezusa... no ale logiczne, skoro Sebuś już raz robił za Jezuska przy okazji Bożego Narodzenia, to teraz ciąg dalszy zabawy... Współczuję podejścia mamy. A to podrzucanie Ci Gabrysi to jakiś ponury żart strasznie Cię wykorzystują

yyyy... kiepsko z moją pamięcią, miałam odpisać coś więcej...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:52   #3076
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
ja pie.r.dole. mój DYWAN

róziowy?
Co Twój mąż na niego?Bo mój to pewnie nie mógłby się na niego patrzeć. Tzn.on uznaje róż, ale z umiarem. Aczkolwiek co do krzesełka to sam mówił,że jest za różowym bo nasza córa nie ma nic różowego.Ale taki dywan byłby ponad jego siły

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:59   #3077
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Gonię Was i gonię i nie mogę nadrobić

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Czy tylko ja w taka pogode chodze na 3 spacery? Fakt staram sie jak niepada wychodzic ale TZ a wczoraj ponioslo daleko i zmokl ale Fili opatulony , zafoliowany, cieplutki, suchutki.
ja nie chodzę jak pada, ale nie ze względu na Miłosza, bo oaptulony i zafoliowany na pewno by nie zmarzł ani nie zmókł, ale ja nie lubię chodzić po deszczu, nie mam kaloszy i w ogóle bleee

Cytat:
Takie pytanko: lepiej 36 puzzli 30x30 czy 72 puzzle 16x16?
lepsze większe

Cytat:
zdrowiej Kochana i weź może ten urlop.

http://www.vertbaudet.co.uk/organic-...uleur=6429&t=1

http://www.vertbaudet.co.uk/organic-...=313852087&t=2

zamówiłam dla Kornela na wesele bądź komunię, aczkolwiek pewnie pogoda zweryfikuje moje plany.
świetny ten sweterek, przytuliłabym dla Miłka

Cytat:
czasem czuje sie przy was jak ignorantka - ja nie gonie nikogo by myl rece (oczywiscie nie mam tescia czaszki ), zwykle po jakiejs pracy/zakupach czy wizycie w wc wszyscy myja, wiec nie widze powodu by przypominac o tym. jak ktos do mnie przyjezdza czy przychodzi to nie idzie najpierw do łazienki umyc rak a ja za to nie ganie... pozwalam calowac raczki i policzki... pozwalam dac polizac cos dziecku (sama dala polizac banana) - tyle ze kazdy pyta bo wiedza ze ma alergie na cos. i w sumie mialam tak od 1go dziecka...
ale ja mam podobnie, choć muszę przyznać, że nie mam w rodzinie takich brudasów po buzi nie pozwalam całować, ale jeszcze też nikomu nie przyszło do głowy żeby to robić

Cytat:

a i zeby było wesoło...w co adi sie bvawił z sebastiankiem w sobote....w ukrzyżowanie jezusa sebek oczywiście był jezuskiem nie wiem na czym ta zabawa miała polegać bo im pzerwaąłm i już ze strachu siedziałam z nim ale mojej mamie powiedział później ż emu się zabawa nie udała bo ...NIE MIAŁ GWOŹDZIA..... ręce mi opadły jak to usłyszałam od mamy dziaij jak go z przedszkola bede odbierać to musze z siostrą zakonną pogadać o tym z ecoś zbyt dosadnie dzieciom tłumaczyły
to jest i śmieszne i straszne

Cytat:
ps sebek chory a moja mama nawet do nieg0o wczoraj nie zaglądneła przykro mi ..wiedziała jak tam nocka bobyłam u niej i jej mówiła ale sama nie przyszła do niego zobaczyć ani na 5 min. potem poszła na noc do pracy i tak sie zastanawiaąłm czy rano jak przyjdzie to zaglądnie ....zapyta jak tam...i co ....nic jak zwykle....ale do siostry dzieci już poleciała....a sis przyszła sobie zapalic i mówiła mi że mame prosioła zeby do niej zaglądneła....nawet jakby nei prosiła to o i tak pewnie by poszal do niej zobaczyć ....jest mi przykro i tyle w temacie

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

ok mykam bo mi się jezusek budzi
przykra sytuacja, tym bardziej że już zwracałaś mamie uwagę

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Jesli cie to pocieszy z Blanka mam to samo. Wstaje o 6-6:30 i nie ma znaczenia czy pojdzie spac wcześniej czy pizniej wiec dalej spi od 19 a ja mam przynajmniej wieczor dla siebie. A jak wstanie rano to truje o bajki, masakra. Dlatego uwielbiam jak tz jest, wtedy to on z nia wstaje a ja sie wyspac moge
Dawid też się budzi teraz o 6.30 w dni wolne, a jak idzie do żłobka to go trzeba budzić o 7, wcześniej w weekend spał do 8-8.30 a ostatnio mu się tak odmieniło

Cytat:
chodzi o to, że dziecku łatwiej ćwiczyć podnoszenie się na raczkach, czworakowanie itd na tawrdej powierzchni. dlatego ja puzzle sobie bardzo chwalę. mimo że Hania z nich zwiewa
i jakoś kompletnie mi nie przeszkadza że Hania je gryzie mam je jeszcze od czasów MArysi, która też je namiętnie żuła nawet mając już ząbki. do teraz nie wyszczerbił się ani jeden kawałeczek
Miłek jeszcze puzzli nie rozbraja, ale Dawid je żuł i pozwalałam na to, nigdy nie odgryzł ani kawałka no aż do soboty, bo nagle w wieku 3 lat postanowił pogryźć jedną literkę na kawałki

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:00   #3078
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas też chłodno na panelach, ale to najwyżej bym cieplej ubrała. U nas nic nie ma sensu, bo ona po całym pokoju pełza. Śmieję się, że mi sprząta, bo odkurzacz popsuty i ze szczotką tylko latam

To ja jestem jakaś zimna matka, bo moje dzieci i na kafelkach siedzą bez żadnych dodatków Puzzle mamy, ale to raczej Edi się nimi teraz bawi
Elenka froterkę robi
Stary 2014-03-17, 11:01   #3079
xViolet
Raczkowanie

Hej, witam po weekendzie. Byli u nas teściowie. No i dziwna sprawa, bo podczas ich obecności laktacja mi sie poprawiła, cały czas czułam mega pełne piersi, jakies dziwne moce maja
Tak piszecie o tych teściowych i jestem w szoku, bo moja to chyba z innej planety, zawsze mowi do mojego męża - słuchaj Asi, bo ma racje, w kwestii jedzenia dla Wiki, to najpierw sie spytała co je, czy coś dodaję i jak powiedziałam, ze zero przypraw, to po prostu przyjęła do wiadomości ,pomogła mi robic słoiczki i zachwyciła sie ich smakiem no i ciagle powtarza jak super sie Małą zajmuję i jaka jest wypielęgnowana a jak zobaczyła zabawki, ktore uszyłam, to szał i artystka zaczęła mnie nazywać Także chciałabym, zeby mieszkała bliżej, a nie ponad 300km...
endzi anutka czaszka i lula naprawdę współczuje

Cytat:

dziewczyny Tuśce włosy już powoli lecą do oczu,tzn.grzywka jej już wchodzi na oczy. Nie wiem czy obcinać,czy dać opaskę lub spinki?Bo opaski trochę ją denerwują. Z kolei mamie ostatnio o tym mówiłam to jej dzisiaj przyniosła dwie małe spineczki,ale mam wizję,że Tusi zlecą i da do buzi...
Moja to lysolek, ale jakby miała włoski to bałabym sie jej spinki przypisać, po pierwsze, ze do buzi weźmie, a po drugie one twarde sa,a główka taka delikatna i wiercąc sie mogłaby sie uderzyć (moze przesadzam )

Cytat:

To masz pomoc domowa, wcześnie ją wyszkolilas

ladan co do puzzli, to mam taki wymiar i teraz wybrałabym większe. A wiesz, ze jak wpisuje twój nick, to słownik zmienia mi na ładna
Stary 2014-03-17, 11:01   #3080
Natala84
Zakorzenienie

83Monia, Natalka zalapala picie z butelki?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:07   #3081
Figulina987
Zadomowienie

witam się poweekendowo

przede wszystkim dziękuję za słowa pocieszenia niby wiem, że wszystkie dzieci rozwijają się w swoim tempie (co najlepiej pokazuje wątek ), ale same wiecie jak to jest mama zawsze się martwi o swoje dziecię

wczoraj świętowaliśmy u dziadków pół roczku Kubusia było przesympatycznie mimo, że Młody nie chciał wcale spać. A taszczyliśmy specjalnie łóżeczko turystyczne i nianię licząc na 1,5 h spokoju

o tyle o mnie a teraz ponadrabiam na ile mi dziecko pozwoli
Stary 2014-03-17, 11:08   #3082
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
ja pie.r.dole. mój DYWAN
leży w pokoju Ninki?

Cytat:
róziowy?
Co Twój mąż na niego?Bo mój to pewnie nie mógłby się na niego patrzeć. Tzn.on uznaje róż, ale z umiarem. Aczkolwiek co do krzesełka to sam mówił,że jest za różowym bo nasza córa nie ma nic różowego.Ale taki dywan byłby ponad jego siły
dla mnie ten dywan jest mega cukierkowy, taki przesłodzony

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Hej, witam po weekendzie. Byli u nas teściowie. No i dziwna sprawa, bo podczas ich obecności laktacja mi sie poprawiła, cały czas czułam mega pełne piersi, jakies dziwne moce maja
Tak piszecie o tych teściowych i jestem w szoku, bo moja to chyba z innej planety, zawsze mowi do mojego męża - słuchaj Asi, bo ma racje, w kwestii jedzenia dla Wiki, to najpierw sie spytała co je, czy coś dodaję i jak powiedziałam, ze zero przypraw, to po prostu przyjęła do wiadomości ,pomogła mi robic słoiczki i zachwyciła sie ich smakiem no i ciagle powtarza jak super sie Małą zajmuję i jaka jest wypielęgnowana a jak zobaczyła zabawki, ktore uszyłam, to szał i artystka zaczęła mnie nazywać Także chciałabym, zeby mieszkała bliżej, a nie ponad 300km...
zazdroszczę takiej T
Stary 2014-03-17, 11:12   #3083
teacherka
Zakorzenienie

Nena, kup sobie do kompletu

Ja się ciągle zastanawiam czy dokupić Zuzce puzzli, bo ma 1,20x1,20 i jak ja chcę usiąść przy niej to już się nie mieszczę. :P I wydaje mi sie, że to zakup na lata, wolę puzzle niż dywan, bo dywanu nie sprzątnę tak dobrze, a przecież najfajniejsze zabawy to te podłogowe, jeszcze parę ładnych lat... Pamiętam jak uwielbiałam się bawić lego i denerwowało mnie, że na dywanie się przesuwały.

W sumie to bardziej się ciągle zastanawiam ILE ich dokupić, nie CZY.

A w ogóle to wczoraj podaliśmy Zuzi pierwszy raz kleik ryżowy. Ale wcinała! Aż się popłakałam ze wzruszenia, kiedy ona tak urosła No i pięknie sobie radziła z łyżeczką, nie wypluwała nic, trochę się narozlewało, ale to głównie dlatego, że próbowała być samodzielna i pomagała mi operować łyżeczką Mam parę fotek, muszę zmniejszyć i wrzucę potem. W sobotę kończy 5 miesięcy i chyba z tej okazji podamy jej pierwszą marcheweczkę... Chciałam wyłącznie kp dłużej, ale widzę jak ją nosi już do nowości. No i tak słabiutko przybiera na wadze, a głodna jest bardzo często i zazwyczaj je co 2 godziny, nieraz częściej, również w nocy... Więc postanowione

A obroty przez lewe ramię udawały się tylko przez jeden dzień, tak że póki co tylko przez prawe fika za to bardzo namiętnie, ciężko poleżeć na pleckach jak jakaś siła każe się przewrócić.

Teściowa zadzwoniła i wyskakuje z tekstem, że już nie pamięta jak Zuzia wygląda. W domyśle, że chce ją zobaczyć czyli żebyśmy przyjechali. Tż jej przypomniał, że ostatnio Mała wracała od nich płacząc bo nam nie dali wyjść jak mówiliśmy, że na nas już pora. A potem wywiązała się dyskusja na temat chrztu. "Po co w restauracji? Po co wydawać pieniadze?" Na pytanie gdzie w takim razie mamy zrobić ten obiad padała genialna odpowiedź, że u nas - przypominam, kawalerka 30m2. A jak nie u nas, to może u nich (25km) albo u moich rodziców (50km). dodam, że u nikogo nie ma warunków na tylu gości (maksymalnie 18, tak rzadko się z rodziną spotykamy, że oprócz rodziców i chrzestnych chcieliśmy zaprosić jeszcze szalenie dużo bo 7 osób, które są nam bliskie, z rodziny). I usłyszeliśmy jeszcze, że "po co będziemy ich ciągnąć, na pewno nie będą chceli jechać".... Wszystkich ocenia wg siebie i swoich upodobań, ona mogłaby na d***siedzieć i tylko gości przyjmować to inni na pewno też nie lubią dokądkolwiek jechać, nawet przy takiej okazji....

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Tak, że ja też zazdroszczę fajnych nie wtrącających się teściowych

Kurn*** znowu maraton kupkowy się zaczął chyba, w dwie godziny poszło 5, a już było tak dobrze i tylko 4-5 na dobę
Stary 2014-03-17, 11:16   #3084
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Wiecie, ze te sloiczli od 8 miesiaca z hipp maja sol w skladzie?Chyba jednak sama bede gotowac musiala...
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:21   #3085
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
ladan co do puzzli, to mam taki wymiar i teraz wybrałabym większe. A wiesz, ze jak wpisuje twój nick, to słownik zmienia mi na ładna

Eh, już nie wiem co z tymi puzzlami.
Stary 2014-03-17, 11:21   #3086
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Wiecie, ze te sloiczli od 8 miesiaca z hipp maja sol w skladzie?Chyba jednak sama bede gotowac musiala...
Ostatnio czytałam, ze robiąc słoiczki dziecku mozna dodawać odrobine soli ze względu na jod, wiec moze dlatego jest w składzie...
Stary 2014-03-17, 11:22   #3087
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Inne firmy tez maja
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:24   #3088
czaszka_
Zakorzenienie

witam się w podłym nastroju.
Mam pocytowane ale lece sprzatac wiec pozniej odpisze

Julka dalej ma straszny ten katar kropelki narazie nie pomagaja
noc byla w miare w porzadku
Mala obudzila sie z wielkim krzykiem o 3 i do 4 serenadowala ale w sumie sie nie dziwie bo miala zatkany nos problemy z oddychaniem cala twarz zasmarkana plus byla jeszcze cala przesikana i glodna
ciezko mi bylo ją uspokoic ale usnela o 4 i pobudka przed 6

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:30   #3089
teacherka
Zakorzenienie

Ladan, jeśli zdecydujesz sie na puzzle, to raczej duże elementy, ja bym brała gładkie, żeby niczego nie zjadła. No i sporą powierzchnie, to będą na długo do zabawy. Zawsze to cieplej pod pupą.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

xViolet, co tam jeszcze uszyłaś? Ja się zbieram do obfocenia moich wyrobów.
Stary 2014-03-17, 11:31   #3090
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
muszę iść na zakupy do lidla a mi się taaaaaaak nie chce
Ty już pewnie w domu po zakupach a ja muszę się ruszyć dopiero a taaaaaak mi się nie chce... w dodatku cały czas strasznie wieje..

czy Wasze dzieci też sie tak drą przy ubieraniu??? Już myślałam że jak zmienię kombinezon na kurtkę to będzie lepiej ale nic z tego. Zanim wyjdę z domu to za każdym razem jest mega awantura

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości