|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
jeszcze go nie obrzygala bede czekać z niecierpliwością sesesese ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
|
|
|
|
#3063 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale śliczna ![]() Cytat:
najważniejsze, że mąż ma takie samo zdanieprzykra sytuacja, ale teraz chyba trzeba czekać na ich ruch super ![]() brawo dla Tusi ![]() Cytat:
rozwijał się prawidłowo, wszystkie wyniki miał ok i pediatra też się nie czepiałCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale od miesiąca pełza po podłodze, na panelach ![]() Nie prasuję nic
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
a pytalyscie o natke: skora lepiej. jeszcze nie jest zdrowa w 100% ale zaczyna byc miekka. lekko luszczy sie na jednym ramieniu, czole i kolanie. troche mniej ulewa jednorazowo - choc czestotliwosc ta sama. dzis dzwonilam do alergolog. w wynikach wyszlo ze absolutnie na jedzenie nie ma alergii ale kurz i roztocza "w II klasie"
niby nie ma paniki bo nie jest zle. jutro pediatra. zobaczymy czy przybrala. powinna bo daje kaszki i ni robi tyle kup co wczesniej.
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ulubiona zabawa z mamą, kładę się na plecach uginam nogi w kolanach, kładę młodego na piszczelach, trzymam za ręce i kołyszę w przód tył, chichra się jak opętany.
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie moja nie pełza a na panelach u nas bardzo bardzo zimno i jej nie położę i nie wiem co robić i co jej podłożyć. Koc nie ma sensu, bo od razu go zwija.
|
#3068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja też się lękałam bliźniaków i też po raz pierwsyz u mojej gin wstrzymywałam oddech i czekam co powie,ona nic, to w końcuu pytam "ale jedno jest?"
![]() Cytat:
W ogóle onaa uwielbi wszzystko co niebieskie, jak zobaczy coś niebieskiego to lezie do tego migiem. Krem Nivea, Oillan, gruszka do gili-wszystko co niebieskie. A teraz chce mi wejść na ławę... Cytat:
![]() róziowe ![]() moja ma te pierwsze taki wymiar i bardzo szybko z nich ucieka lub się turla...więc dlatego kupiłam większe. Cytat:
Mam zamiar podawać jogurt grecki z owockami,ale jeszcze nie wiem od którego miesiąca. Pewnie bardziej 8/9
|
|
#3069 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam taką tylko autka i Bartosz ucieka z niej w tempie błyskawicy. Zresztą przestałam się już przejmować niech sobie chłopak zwiedza
|
|
#3070 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mam nianie do sebcia babcia pzyprowadziła mi siostrzenice bo strasznie płakała i nie dała sobie wytłumaczyć że adriana nie ma no a tak przy okazji sis zmeczona bo juz któras nocka z kolei tragioczna bo olek nie spi tak z e ten... u mnie za to cudownie jak zwykle![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- edit zaprowadziąłm ją dod odmu bi się steskniła |
||
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiuni_a pocieszylas mnie z ta waga
Aha wg mnie puzzle sprawdzają się jeszcze jak dziecko już siedzi i bawi się na podłodze tym bardziej jak ktoś tak jak ja nie ma ani jednego centymetra kwadratowego dywanu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Puzzle mamy, ale to raczej Edi się nimi teraz bawi
|
|
|
#3073 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
boszzzzzzz jaka ja jestem zeschizowana... ![]() Cytat:
|
|
#3074 |
|
Wtajemniczenie
|
ja pie.r.dole. mój DYWAN
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w nowym tygodniu!
Podczytywałam trochę wieczorami, ale że nie cytowałam to poćwiczę pamięć.... Anutka, szkoda, że teściowa głucha na prośby. No ale to chyba często tak jest, że bardzo cięzko przyznać sie przed sobą i innymi do problemu. Mam nadzieję, że w końcu pójdzie po rozum do głowy... Dobrze, że Tż się z Tobą zgadza. Zdrówka dla Małego ![]() Czaszka, współczuję teścia... NAjgorsze, że mieszkacie pod jednym dachem Poziomkowa, kciuki za wizytę Leosia Ewacia, pilnuj Adiego, bo przecież te jego pomysły są przerażające... Zabawa w ukrzyżowanie Jezusa... no ale logiczne, skoro Sebuś już raz robił za Jezuska przy okazji Bożego Narodzenia, to teraz ciąg dalszy zabawy... Współczuję podejścia mamy. A to podrzucanie Ci Gabrysi to jakiś ponury żart yyyy... kiepsko z moją pamięcią, miałam odpisać coś więcej...
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
róziowy? ![]() Co Twój mąż na niego?Bo mój to pewnie nie mógłby się na niego patrzeć. Tzn.on uznaje róż, ale z umiarem. Aczkolwiek co do krzesełka to sam mówił,że jest za różowym bo nasza córa nie ma nic różowego.Ale taki dywan byłby ponad jego siły
|
#3077 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Gonię Was i gonię i nie mogę nadrobić
![]() Cytat:
![]() lepsze większe Cytat:
Cytat:
po buzi nie pozwalam całować, ale jeszcze też nikomu nie przyszło do głowy żeby to robićCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3079 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej, witam po weekendzie. Byli u nas teściowie. No i dziwna sprawa, bo podczas ich obecności laktacja mi sie poprawiła, cały czas czułam mega pełne piersi, jakies dziwne moce maja
Tak piszecie o tych teściowych i jestem w szoku, bo moja to chyba z innej planety, zawsze mowi do mojego męża - słuchaj Asi, bo ma racje, w kwestii jedzenia dla Wiki, to najpierw sie spytała co je, czy coś dodaję i jak powiedziałam, ze zero przypraw, to po prostu przyjęła do wiadomości ,pomogła mi robic słoiczki i zachwyciła sie ich smakiem no i ciagle powtarza jak super sie Małą zajmuję i jaka jest wypielęgnowana a jak zobaczyła zabawki, ktore uszyłam, to szał i artystka zaczęła mnie nazywać Także chciałabym, zeby mieszkała bliżej, a nie ponad 300km...endzi anutka czaszka i lula naprawdę współczuje Cytat:
)Cytat:
ladan co do puzzli, to mam taki wymiar i teraz wybrałabym większe. A wiesz, ze jak wpisuje twój nick, to słownik zmienia mi na ładna
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
83Monia, Natalka zalapala picie z butelki?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
witam się poweekendowo
przede wszystkim dziękuję za słowa pocieszenia mama zawsze się martwi o swoje dziecię ![]() wczoraj świętowaliśmy u dziadków pół roczku Kubusia ![]() o tyle o mnie a teraz ponadrabiam na ile mi dziecko pozwoli
|
|
#3082 | ||
|
Wtajemniczenie
|
leży w pokoju Ninki?
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Nena, kup sobie do kompletu
Ja się ciągle zastanawiam czy dokupić Zuzce puzzli, bo ma 1,20x1,20 i jak ja chcę usiąść przy niej to już się nie mieszczę. :P I wydaje mi sie, że to zakup na lata, wolę puzzle niż dywan, bo dywanu nie sprzątnę tak dobrze, a przecież najfajniejsze zabawy to te podłogowe, jeszcze parę ładnych lat... Pamiętam jak uwielbiałam się bawić lego i denerwowało mnie, że na dywanie się przesuwały. W sumie to bardziej się ciągle zastanawiam ILE ich dokupić, nie CZY. ![]() A w ogóle to wczoraj podaliśmy Zuzi pierwszy raz kleik ryżowy. Ale wcinała! Aż się popłakałam ze wzruszenia, kiedy ona tak urosła No i pięknie sobie radziła z łyżeczką, nie wypluwała nic, trochę się narozlewało, ale to głównie dlatego, że próbowała być samodzielna i pomagała mi operować łyżeczką ![]() A obroty przez lewe ramię udawały się tylko przez jeden dzień, tak że póki co tylko przez prawe fika za to bardzo namiętnie, ciężko poleżeć na pleckach jak jakaś siła każe się przewrócić. Teściowa zadzwoniła i wyskakuje z tekstem, że już nie pamięta jak Zuzia wygląda. W domyśle, że chce ją zobaczyć czyli żebyśmy przyjechali. Tż jej przypomniał, że ostatnio Mała wracała od nich płacząc bo nam nie dali wyjść jak mówiliśmy, że na nas już pora. A potem wywiązała się dyskusja na temat chrztu. "Po co w restauracji? Po co wydawać pieniadze?" Na pytanie gdzie w takim razie mamy zrobić ten obiad padała genialna odpowiedź, że u nas - przypominam, kawalerka 30m2. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Tak, że ja też zazdroszczę fajnych nie wtrącających się teściowych Kurn*** znowu maraton kupkowy się zaczął chyba, w dwie godziny poszło 5, a już było tak dobrze i tylko 4-5 na dobę ![]()
|
#3084 |
|
BAN stały
|
Wiecie, ze te sloiczli od 8 miesiaca z hipp maja sol w skladzie?Chyba jednak sama bede gotowac musiala...
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh, już nie wiem co z tymi puzzlami.
|
|
#3086 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio czytałam, ze robiąc słoiczki dziecku mozna dodawać odrobine soli ze względu na jod, wiec moze dlatego jest w składzie...
|
#3087 |
|
BAN stały
|
Inne firmy tez maja
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w podłym nastroju.
Mam pocytowane ale lece sprzatac wiec pozniej odpisze ![]() Julka dalej ma straszny ten katar kropelki narazie nie pomagaja ![]() noc byla w miare w porzadku ![]() Mala obudzila sie z wielkim krzykiem o 3 i do 4 serenadowala ale w sumie sie nie dziwie bo miala zatkany nos problemy z oddychaniem cala twarz zasmarkana plus byla jeszcze cala przesikana i glodna ciezko mi bylo ją uspokoic ale usnela o 4 i pobudka przed 6
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan, jeśli zdecydujesz sie na puzzle, to raczej duże elementy, ja bym brała gładkie, żeby niczego nie zjadła. No i sporą powierzchnie, to będą na długo do zabawy. Zawsze to cieplej pod pupą.
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- xViolet, co tam jeszcze uszyłaś? Ja się zbieram do obfocenia moich wyrobów.
|
#3090 |
|
Zadomowienie
|
Ty już pewnie w domu po zakupach a ja muszę się ruszyć dopiero a taaaaaak mi się nie chce... w dodatku cały czas strasznie wieje..
czy Wasze dzieci też sie tak drą przy ubieraniu??? Już myślałam że jak zmienię kombinezon na kurtkę to będzie lepiej ale nic z tego. Zanim wyjdę z domu to za każdym razem jest mega awantura
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

jeszcze go nie obrzygala
i jak mi gin odpowiada "o, widze tu WIELE (tu cisnienie mi skacze)... tygodni(ufff)" w 3 ciazy to rozumiecie...
ja Blance jak miala pol roku wizalam kitki
powiedziala, ze ona nie ma potrzeby isc do psychiatry, ale my jak najbardziej powinnysmy
najważniejsze, że mąż ma takie samo zdanie
choć pediatra się nie czepia 

niby nie ma paniki bo nie jest zle. jutro pediatra. zobaczymy czy przybrala. powinna bo daje kaszki i ni robi tyle kup co wczesniej.

bo strasznie płakała i nie dała sobie wytłumaczyć że adriana nie ma

dziaij jak go z przedszkola bede odbierać to musze z siostrą zakonną pogadać o tym z ecoś zbyt dosadnie dzieciom tłumaczyły
A potem wywiązała się dyskusja na temat chrztu. "Po co w restauracji? Po co wydawać pieniadze?" Na pytanie gdzie w takim razie mamy zrobić ten obiad padała genialna odpowiedź, że u nas - przypominam, kawalerka 30m2.