|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Mysia polecam sok z buraków na zelazo. Natke pietruszki oraz cytrusy na wit C dla lepszego wchłaniania żelaza. Herbatke z pokrzywy mozna pic w ciazy
Kasia_ruda - pytalam mamy o tetre. Powiedziala ze miala 50 pieluch. Zabrudzona kupa pieluszke sie splukiwalo i fru do pralki. Pralo sie codziennie bo kto by tego wąchał w łazience Teraz wielorazowe pieluchy sa inne bo maja takie majtki jak te z fotek plus wkłady na kupe/siku ktore sie pierze osobno.Ja raz na jakis czas chcialabym miec tyle samozaparcia by dziecku zalozyc taka oddychajaca pieluche a nie foliowego pampersa ale zobaczymy jak to bedzie Mamuska dobrze ze pospacerowalas. Mysle ze Tż nie pokazywal swojego zmartwienia by nie martwic ciebie i dziewczynek. A ze czuje sie bezradny w tej sytuacji to zaczal by grać. Mezczyzni nie radza sobie z bezradnoscia i bezsilnoscia. Pewnie w srodku az sie w nim gotuje ale na zewnątrz ostoja spokoju. Trzymam kciuki i czekam na wiesci od ciebie Niki super ze mieliscie taki romantyczny anty-pradowy wieczor przy swiecach
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Mi to brzuch tydzien temu wyskoczyl ze w zadne spodnie sie nie dopinam
![]() za dwa dni zobacze mojego groszka |
|
|
|
#4563 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To w Nas kobietach jest największa siła...siła miłości do dziecka i do tego aby radzić sobie z przeciwnościami losu. Mężczyzna nigdy nie zrozumie tej więzi i tego co czujemy. Trzeba nabrać powietrza w pierś i do przodu. Cytat:
i to nie wiem do której godziny. Cytat:
Ja właśnie też będę urządzać kącik w sypialni. Szukam inspiracji...ale nie zrobie nic póki nie poznam płci mojego wstydliwego Bobaska. Cytat:
Cytat:
Dziewczyny co to może być? 2./3 cm w dół od mostka czuje takie nieregularne pulsowanie jakby skurcze i zasysanie lekkie do środka.... co to? ? ? ? ? ?
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-03-17 o 11:27 |
|||||
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pogody to u mnie 13 stopni i slonce swiecie a pokazuje ze dzis ma byc 20
Tz nie ma wiec i tak nic nie zrobie z ta pogoda ![]() za niedlugo urlop juz nie moge sie doczekac mam tylko nadzieje ze z moim malenstwem jest wszystko dobrze
|
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://parenting.pl/portal/pokrzywa-w-ciazy |
|
|
|
|
#4566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Łooooo dopiero teraz się nie dopinasz? Ja już daaaaawno nie daje rady w moje ciuchy się zmieścić ;p TAKA ZE MNIE GRUBASSSSSSKA Ty za dwa dni Groszka a ja za cztery dni WSTYDZIOSZKA
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem ciekawa ile jestem na plusie mozliwe ze troche mi przybylo przez moje podjadanie slodyczy ![]() a brzuch to mi wyskoczyl z dnia na dzien az zdziwiona bylam ![]() mam nadzieje ze moje malenstwo bedzie chetne do pokazania co tam ma
|
|
|
|
|
#4569 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze jest to że ten mój wynik 10,7 zgodnie z tabelą którą tu któraś z Was umieściła parę dni mieści się w normie. Ale mój gin twierdzi że dolna granica to 11 dla kobiet w ciąży ... |
||
|
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4571 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was zamawiała juz może legginsy ciążowe. Bo tak przeglądam allegro i 90 % legginsów kosztuje mniej niż 20 zł i boje się że jak za taka cenę to będą jakieś prześwitujące i po 2 praniach do wyrzucenia.. Bo tyle to rajstopy kosztuja
|
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4574 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam w markecie chińskim za 14 zł nie ciążowe ale super naciągają się na brzuszek i nic a nic nie uciskają. Prałam już kilka razy i też się z nimi nie stało...trafiłam na dobry gatunek
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, któraś się zna na hormonach tarczycy? Zrobiłam FT4, wyszło mi 0,95, a normy są 0,93-1,70. Mam za mało, czy nawet jak w dolnej granicy normy, to ok? |
|
|
|
|
#4576 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślalam, że jest zabroniona, wiec nie piłam, ale zacznę bo ja mam problem z gromadzeniem wody. Na wagę nie staję od kilku dni. Waga mi spadła +4 na +2,5:kg, ale po rozpustnym weekendzie pewnie nadrobiłam. Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam granatowe mama licious i są super jakościowo. |
|||
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro zaczynam 20 tydzien mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie lepiej i mi to minie
|
|
|
|
|
#4578 |
|
Rozeznanie
|
mamuśka pewnie teraz już wracacie z badania, ale cały dzień jestem z Wami!
![]() będę się dzisiaj umawiała na II badanie prenatalne. Zaczniemy dzisiaj zwozić materiały na remont łazienki. Musimy wyciąć drewnianą podłogę i zacząć od wylewki. Będziemy potrzebować z 25-30 worków na tą podłogę. Zobaczymy czy zamówimy transport, czy sami będziemy wozić- wtedy planujemy rozłożyć to na kilka dni, bo TŻ będzie musiał sam wszystko załadować i rozładować. Auto też ma określoną ładowność. Jak zrobimy wylewkę, to wybierzemy kafelki i wyposażenie łazienki, Przeraża mnie tylko wizja braku dostępu do toalety na piętrze i bieganie w nocy do łazienki piętro niżej do rodziców...
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udało nam się wszystko spakować, ale corsa prawie się złamała na pół tacy byliśmy nieogarnięci i pierdołowaci ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4580 |
|
Rozeznanie
|
cos tu dzis cisza straszna
![]() ale pewnie kazda z nas czeka na dobra wiadomość od mamuśki
|
#4581 |
|
Rozeznanie
|
nadrobiłam trochę wątek. Tak czytam o złotych radach. Mi na razie nikt obcy nic nie mówił - jak mam kurtkę lub płaszcz, to nie widać brzuszka, wtedy raczej wyglądam jakbym przytyła. Rodzina i znajomi wiedzą, jakie to denerwujące i nie radzą
Czasem moja mama coś powie, ale mówi o przydatnych rzeczach, więc mi nie przeszkadza. Tata się nie wtrąca, ale nie pozwala mi nic robić Teściowie - interesują się, jak się czuję, czy wszystko jest w porządku. Sierpnia nie mogą się doczekać. Nie doradzają. Chyba zdają sobie sprawę z tego, że nie jest nam to potrzebne - w końcu jesteśmy dorośli. Jedną wnuczkę już mają i wiem, że nie wtrącali się wcześniej w ciąże, a teraz w wychowanie też nie. Zgodnie z: "od wychowania są rodzice, a dziadkowie od rozpieszczania". Z rozpieszczaniem też nie przesadzają - wszystko z głową. Mam nadzieję, że jak nasze Maleństwo przyjdzie na świat, to też tak będzie.Denerwuje mnie za to, jak moja ciocia i babcia przy każdej nadarzającej się okazji łapią mnie za brzuch i głaszczą. W ogóle nie zbaczając na to, czy tego chcę i jak bardzo mnie to denerwuje. Wczoraj zwróciłam im na to uwagę, to się wielce obraziły. Ale się nie przejmuję. Mój brzuch Jak ktoś inny z rodziny chce, to niech zapyta. Zastanowię się i nastawię psychicznie. Obcej osobie nie pozwolę na dotykanie, a jak ktoś spróbuje to zrobić, to walnę mu w łeb! Wczoraj też brat TŻ z żona próbowali wytłumaczyć swojej półtorarocznej córeczce, że u mnie w brzuszku jest taki malutki dzidziuś.Dużo mniejszy niż ona, i że ona też była w brzuszku. Mała do mnie podchodziła i pokazywała na brzuch i mówiła: "dzidzia". Później pokazywała na swój brzuszek i na brzuchy wszystkich innych i mówiła: "dzidzia". Z wytłumaczeniem, że dzidziuś jest tylko u mnie w brzuszku było już ciężej. Chyba myślała też, że zobaczy dzidziusia jak podniesie mi bluzkę - podchodziła kilka razy i lekko unosiła mi bluzkę (miałam leginsy i poza nimi skóry nie widziała), mówiąc: "dzidzia". Doszliśmy do wniosku, że chyba myśli, że jak podniesie moją bluzkę, to będzie widziała dzidziusia. Była rozczarowana, jak pozwoliłam jej odsłonić mój brzuszek tak, że zobaczyła go i nie zobaczyła dziecka. Dzieci są kochane!
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-03-17 o 17:34 |
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Mamuska mam nadzieję, że wizyta przebiegła pomyślnie! Myślę o Tobie, o Was cały czas ![]() Uwielbiam czytać jak opisujecie reakcje dzieci na Wasze ciąże Dzieci są takie słodkie![]() Dzisiaj znowu byłam w lumpku i kupiłam parę ciuszków W tym jeansową kurtkę taką słodką tyciU mnie też raczej się nikt nie wtrąca, mama podchodzi do wszystkiego racjonalnie i czasem nie rozumie mojej paniki czy różnych wywodów ciążowych bo jednak jak ona była w ciąży to było inaczej i ciężarne nie były tak uprzywilejowane jak teraz ![]() Najbardziej cenię sobie porady koleżanek, które mają już dzieci bo są naprawdę przydatne Jedna kumpela ma prawie półroczną córeczkę a druga dopiero co urodziła kilka dni temu także jestem na bieżąco co i jak i dużo rzeczy wiem od niej Na przykład podała mi linka do taniej apteki w internecie, dużo rzeczy dla kobiet w ciąży i dla maluszków są tańsze niż w aptekach stacjonarnych, tutaj macie linka:http://www.aptekagemini.pl/ Poza tym poleciła kupić mi sterylizator i na pewno skorzystam z tej rady http://allegro.pl/sterylizator-mikro...032217955.html Jak któraś z Was planuje kupić laktator to właśnie warto poszukać takiego, który w zestawie ma też ten sterylizator bo są takie na allegro na przykład i zawsze to wychodzi trochę taniej
|
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o reakcję dzieci, to mój chrześniak lat 10 też był świetny. Nie mówiliśmy mu na początku, chciałam doczekać do "bezpiecznego" momentu ale wyczaił zdjęcie usg na lodówce u nas i takim oskarżycielskim tonem pyta "czyje to zdjęcie?", jak mu powiedziałam, że moje, to powiedział, że on się zna na tym i wie co, to jest. Po czy zadzwonil do swojej mamy ze słowami "mama ale mam newsa, będziemy mieć małego rozdzioba w rodzinie". W ogóle mam szansę urodzić w jego urodziny
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słodziak mały! Moja kuzynka ma 6 latek i nasza babcia po rozmowie telefonicznej ze mną tłumaczy jej, że Angelika idzie do Pana doktora i wieczorem do nas zadzwoni i może dowiemy się czy dzidziuś, który się urodzi będzie chłopczykiem czy dziewczynką.... na co kuzynka odpowiedziała " Babcia a może ona już do wieczora zdąży urodzić .... i pojedziemy sami zobaczyć?"
|
|
#4585 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Daaaawno mnie nie było, wybaczcie! Teraz nie mam czasu usiąść do komputera i spokojnie Was poczytać. Ale jeszcze troszkę i pójdę na zwolnienie, a wtedy to już będę na bieżąco.
Nadrobiłam wszystko! mamuska - trzymam mocne kciuki! Wszystko musi być dobrze! Dużo siły życzę dla Was i trzymajcie się ciepło Cytat:
Wydaje mi się, że jeszcze dużo czasu! Poza tym póki co jeszcze pracuję, po pracy wracam zmęczona i nie mam siły się zająć wyprawką. Poczekam aż pójdę na zwolnienie ![]() Cytat:
Cytat:
Już od jakiegoś czasu nie mieszczę się w spodnie, ale myślałam, że to bardziej rosnący brzuszek czy zatrzymanie wody w organizmie. A tu mamuśka mi uświadomiła przyczynę
|
|
#4586 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Te leginsy są spoko bo dobrze kryją a nie są bardzo grube.Dziewczyny! Poczułam dzisiaj PIERWSZEGO KOPNIAKA! Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-03-17 o 19:08 |
||
|
|
|
#4587 |
|
Zadomowienie
|
H4linka
za kopniakaCiekawe co u Mamuśki... |
|
|
|
#4588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już mi się wydaje, że długo jestem w tej ciąży ![]() A leginsy też chyba kliknę. Te zwykłe zaczynają mnie cisnąć.
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się wczoraj wydawało, że coś poczułam, kiedy prowadziłam samochód, ale nie jestem pewna jeszcze. Miałam dziś strasznie stresującą sytuację, jechałam na zakupy, stałam na światłach i w samochód za mną z dużą siłą wjechał kierowca, który nie zauważył zmiany świateł. Brakowało im centymetrów, żeby mnie stuknąć, a nawet nie chcę myśleć, że mogłam być ten jeden samochód dalej. Jeżdżę w pasach, akurat mi podjechały na brzuch... gdyby się zablokowały, to by mogło być źle Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4590 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny. Jutro jak będe miała chwilke czasu to zamówię. A jakie rozmiary zamawiałyscie tzn taki rozmiar jak przed ciążą ogólnie miałyście czy większe? Najadłam się ananasa i teraz szczypie mnie język okropnie. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Teraz wielorazowe pieluchy sa inne bo maja takie majtki jak te z fotek plus wkłady na kupe/siku ktore sie pierze osobno.

to mu odpowiedziałam ze to co sobie sam ugotuje i wyszłam z domu na cały dzien i w restauracji chińskiej zjadłysmy z dziewczynkami....
dociera do mnie powoli powaga sytuacji, to jest mozg najgorsze co mogło byc , serce sie naprawi milion innych rzeczy mozna leczyć ale jak nie ma czesci mozgu to nic juz nie pomoże 
a tak mi się nie chce wychodzić z domu no ale jak mus to mus 

za kopniaka