Mamusie sierpień 2014 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 11:17   #4561
Optymistka26
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Mysia polecam sok z buraków na zelazo. Natke pietruszki oraz cytrusy na wit C dla lepszego wchłaniania żelaza. Herbatke z pokrzywy mozna pic w ciazy Ma b. duzo witamin i podobno w pozniejszej ciazy pomaga na opuchlizne

Kasia_ruda - pytalam mamy o tetre. Powiedziala ze miala 50 pieluch. Zabrudzona kupa pieluszke sie splukiwalo i fru do pralki. Pralo sie codziennie bo kto by tego wąchał w łazience Teraz wielorazowe pieluchy sa inne bo maja takie majtki jak te z fotek plus wkłady na kupe/siku ktore sie pierze osobno.
Ja raz na jakis czas chcialabym miec tyle samozaparcia by dziecku zalozyc taka oddychajaca pieluche a nie foliowego pampersa ale zobaczymy jak to bedzie

Mamuska dobrze ze pospacerowalas. Mysle ze Tż nie pokazywal swojego zmartwienia by nie martwic ciebie i dziewczynek. A ze czuje sie bezradny w tej sytuacji to zaczal by grać. Mezczyzni nie radza sobie z bezradnoscia i bezsilnoscia. Pewnie w srodku az sie w nim gotuje ale na zewnątrz ostoja spokoju.
Trzymam kciuki i czekam na wiesci od ciebie

Niki super ze mieliscie taki romantyczny anty-pradowy wieczor przy swiecach

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:18   #4562
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Mi to brzuch tydzien temu wyskoczyl ze w zadne spodnie sie nie dopinam

za dwa dni zobacze mojego groszka

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:19   #4563
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja cały weekend spędziłam na dworze w parkach na rożnych placach zabaw z dziewczynami bo w domu bym chyba nie wytrzymała no i w kościele wieczorem byłam, Tż zaczyna mnie drażnić chyba dlatego ze on nie ma pojęcia co ja czuje niby tez przeżywa to jutrzejsze badanie ale dla mnie sie czas zatrzymał czuje sie jak w jakimś koszmarze a on siedzi i w grę gra i pyta co jest dzis na obiad... to mu odpowiedziałam ze to co sobie sam ugotuje i wyszłam z domu na cały dzien i w restauracji chińskiej zjadłysmy z dziewczynkami....

Muszę wstać o 4.30 rano zeby odwieść Zuzie i Weronikę do mamy a pózniej pół dnia w podróży badanie mam na 12 i coraz bardziej sie boje Najchętniej to bym wogole tam nie poszła i miała ich wszystkich gdzies i czekała z niecierpliwością aż moja dzidzia sie urodzi....boje sie co mogą mi powiedzieć dociera do mnie powoli powaga sytuacji, to jest mozg najgorsze co mogło byc , serce sie naprawi milion innych rzeczy mozna leczyć ale jak nie ma czesci mozgu to nic juz nie pomoże nie chce nawet o tym myślec leżę w łóżku i czuje jak mała kopie i sie przewraca ...... Sory ze was tym zamęczam na forum ale nie mam z kim pogadać mam wrażenie ze Tż mnie nie rozumie bo jak płacze to mowi ze
po co o tym myśle to nic mi nie da musimy poczekać na wyniki badania.....łatwo powiedzieć

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jestem z Tobą myślami Kochana
To w Nas kobietach jest największa siła...siła miłości do dziecka i do tego aby radzić sobie z przeciwnościami losu. Mężczyzna nigdy nie zrozumie tej więzi i tego co czujemy. Trzeba nabrać powietrza w pierś i do przodu.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

U nas też beznadziejna podoga, leje i wieje, więc cały dzień w domu będę sama siedzieć... tż wraca dopiero o 17... dziś przynajmniej się wyspałam, ale znów miałam wczoraj problem z zaśnięciem, dostałam jakiejś histerii, że ... będzie wojna... to tak apropos moich emocji w ciąży. Mieliśmy mimo nędznej pogody super weekend, spotkania z przyjaciółmi, dużo śmiechu, tyle się działo, ale niestety znów poniedziałek i sama zostałam. Jak ja bym chciała móc pracować

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Ja też siedzę sama. . . i to nie wiem do której godziny.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Mamuśka trzymam mocno kciuki

jadę zaraz z małą do lekarza, od wczoraj boli ją gardło i nie bardzo się czuje ;/

U nas też brzydka pogoda, wieje i pada strasznie. Nie chce się z domu wychodzić.

Tak myślę o tym pokoiku dla małego, miałam na razie nic nie robić , ale tak się napaliłam i chyba u nas w sypialni zrobię kącik.
A wy robicie czy na razie nie?
Oby szybciutko leki pomogły Malutkiej... biedulka.

Ja właśnie też będę urządzać kącik w sypialni. Szukam inspiracji...ale nie zrobie nic póki nie poznam płci mojego wstydliwego Bobaska.

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Witam się i od razu żegnam bo zmykam do miasta a tak mi się nie chce wychodzić z domu no ale jak mus to mus

Odbieram dziś wyniki a jutro mam wizytę

Pogoda straszna wczoraj przez ten wiatr nie mieliśmy cały wieczór prądu , ale w sumie było miło siedzieliśmy razem z mężem przy świeczkach i rozmawialiśmy a na koniec stwierdziliśmy ,że w sumie to może częściej tego prądu nie być

Mamuśka kciuki mocno zaciśnięte
U nas właśnie też nie było....i też stwierdziłam, że mogą być częściej WIECZORAMI te awarie. Rozmowa wygląda zupełnie inaczej....

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

Znalazłam drewniane literki na ścianę na allegro, bardzo spodobał mi się taki pomysł i kupię Dorian z misiami
http://allegro.pl/sliczne-drewniane-...027328402.html
Super! Ja chyba też się na takie zdecyduję. Tylko czekam na ujawnienie maluszka

Dziewczyny co to może być? 2./3 cm w dół od mostka czuje takie nieregularne pulsowanie jakby skurcze i zasysanie lekkie do środka.... co to? ? ? ? ? ?

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"

Edytowane przez angelika__2014
Czas edycji: 2014-03-17 o 11:27
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:25   #4564
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Co do pogody to u mnie 13 stopni i slonce swiecie a pokazuje ze dzis ma byc 20
Tz nie ma wiec i tak nic nie zrobie z ta pogoda

za niedlugo urlop juz nie moge sie doczekac
mam tylko nadzieje ze z moim malenstwem jest wszystko dobrze

Nasze szczescie
Stary 2014-03-17, 11:29   #4565
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Mysia wczoraj czytałam w gazetce zdrowie czy jakoś tak, że przy anemii zaleca się picie pokrzywy. Nie wiem tylko czy pokrzywa jest bezpieczna w ciąży.
Ja właśnie wczoraj kupiłam pokrzywę na pęcherz
http://parenting.pl/portal/pokrzywa-w-ciazy

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:31   #4566
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Mi to brzuch tydzien temu wyskoczyl ze w zadne spodnie sie nie dopinam

za dwa dni zobacze mojego groszka

Łooooo dopiero teraz się nie dopinasz? Ja już daaaaawno nie daje rady w moje ciuchy się zmieścić ;p TAKA ZE MNIE GRUBASSSSSSKA

Ty za dwa dni Groszka a ja za cztery dni WSTYDZIOSZKA

"...pukasz
Stary 2014-03-17, 11:32   #4567
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja piję codziennie sok z żurawiny. Kupuję w sklepie z produktami ekologicznymi taki wyciskany z jej owoców bez dodatku cukru i konserwantów, rozcieńczam wodą ok 10 ml soku i piję na czczo. Bardzo mi to pomaga, polecam.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:36   #4568
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Łooooo dopiero teraz się nie dopinasz? Ja już daaaaawno nie daje rady w moje ciuchy się zmieścić ;p TAKA ZE MNIE GRUBASSSSSSKA

tylko u mnie sa wymioty od poczatku ciazy dzisiaj tez moje sniadanie wyladowalo w toalecie
jestem ciekawa ile jestem na plusie
mozliwe ze troche mi przybylo przez moje podjadanie slodyczy
a brzuch to mi wyskoczyl z dnia na dzien az zdziwiona bylam

mam nadzieje ze moje malenstwo bedzie chetne do pokazania co tam ma

Nasze szczescie
Stary 2014-03-17, 11:50   #4569
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Mysia wczoraj czytałam w gazetce zdrowie czy jakoś tak, że przy anemii zaleca się picie pokrzywy. Nie wiem tylko czy pokrzywa jest bezpieczna w ciąży.
Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Mysia polecam sok z buraków na zelazo. Natke pietruszki oraz cytrusy na wit C dla lepszego wchłaniania żelaza. Herbatke z pokrzywy mozna pic w ciazy Ma b. duzo witamin i podobno w pozniejszej ciazy pomaga na opuchlizne
Dziękuję za rady. Zrobię wszystko - nawet ten sok z buraków przeżyję- byleby poprawić wyniki.
Najlepsze jest to że ten mój wynik 10,7 zgodnie z tabelą którą tu któraś z Was umieściła parę dni mieści się w normie. Ale mój gin twierdzi że dolna granica to 11 dla kobiet w ciąży ...
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:52   #4570
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Dziękuję za rady. Zrobię wszystko - nawet ten sok z buraków przeżyję- byleby poprawić wyniki.
Najlepsze jest to że ten mój wynik 10,7 zgodnie z tabelą którą tu któraś z Was umieściła parę dni mieści się w normie. Ale mój gin twierdzi że dolna granica to 11 dla kobiet w ciąży ...
Mój gin też mówi, że od 11 to już anemia.

Stary 2014-03-17, 12:14   #4571
mysia111
Zadomowienie

Czy któraś z Was zamawiała juz może legginsy ciążowe. Bo tak przeglądam allegro i 90 % legginsów kosztuje mniej niż 20 zł i boje się że jak za taka cenę to będą jakieś prześwitujące i po 2 praniach do wyrzucenia.. Bo tyle to rajstopy kosztuja
Stary 2014-03-17, 12:16   #4572
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś z Was zamawiała juz może legginsy ciążowe. Bo tak przeglądam allegro i 90 % legginsów kosztuje mniej niż 20 zł i boje się że jak za taka cenę to będą jakieś prześwitujące i po 2 praniach do wyrzucenia.. Bo tyle to rajstopy kosztuja
Ja kupiłam wczoraj, czekam na dostawę. Wg komentarzy wydają się fajne. Jak dostanę i będę zadowolona to napiszę i wrzucę linka

Stary 2014-03-17, 12:29   #4573
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam te: http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-b...910811269.html i są super, prałam je już kilka razy i ani nie straciły koloru ani fasonu.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:54   #4574
angelika__2014
Raczkowanie

Ja kupiłam w markecie chińskim za 14 zł nie ciążowe ale super naciągają się na brzuszek i nic a nic nie uciskają. Prałam już kilka razy i też się z nimi nie stało...trafiłam na dobry gatunek

"...pukasz
Stary 2014-03-17, 13:07   #4575
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja mam te: http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-b...910811269.html i są super, prałam je już kilka razy i ani nie straciły koloru ani fasonu.
A powiedz, czy one mają na górze taką gumkę jak zwykłe legginsy czy są raczej takie nieuciskające?

Dziewczyny, któraś się zna na hormonach tarczycy?
Zrobiłam FT4, wyszło mi 0,95, a normy są 0,93-1,70. Mam za mało, czy nawet jak w dolnej granicy normy, to ok?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:44   #4576
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Własnie przeczytałam, że herbatka z pokrzywy dobrze robi kobietom w ciąży, bo ma dużo witamin i żelaza, do działa moczopędnie.

Myślalam, że jest zabroniona, wiec nie piłam, ale zacznę bo ja mam problem z gromadzeniem wody.

Na wagę nie staję od kilku dni. Waga mi spadła +4 na +2,5:kg, ale po rozpustnym weekendzie pewnie nadrobiłam.

Cytat:
tylko u mnie sa wymioty od poczatku ciazy dzisiaj tez moje sniadanie wyladowalo w toalecie

Nie wiem jak Ty to znosisz, te wymioty. Okropne. Trzymam kciuki za badanie ;-)

Cytat:
Miesiąc temu milam ok. 11,5 lekarz powiedział, ze następnym razem da mi żelazo, a teraz nie wiem jak jest bo w tym tygodniu dopiero mam zrobić morfologię. Ogólnie czzuje sie słobo. Staram się jeść szpinak, więcej mięsa itp.

Cytat:
Ja kupiłam granatowe mama licious i są super jakościowo.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:54   #4577
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

Nie wiem jak Ty to znosisz, te wymioty. Okropne. Trzymam kciuki za badanie ;-)
gdyby nie czopki to bym nie dala rady
jutro zaczynam 20 tydzien mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie lepiej i mi to minie

Nasze szczescie
Stary 2014-03-17, 15:09   #4578
UmiZumi
Rozeznanie

mamuśka pewnie teraz już wracacie z badania, ale cały dzień jestem z Wami!

będę się dzisiaj umawiała na II badanie prenatalne.

Zaczniemy dzisiaj zwozić materiały na remont łazienki. Musimy wyciąć drewnianą podłogę i zacząć od wylewki. Będziemy potrzebować z 25-30 worków na tą podłogę. Zobaczymy czy zamówimy transport, czy sami będziemy wozić- wtedy planujemy rozłożyć to na kilka dni, bo TŻ będzie musiał sam wszystko załadować i rozładować. Auto też ma określoną ładowność. Jak zrobimy wylewkę, to wybierzemy kafelki i wyposażenie łazienki, Przeraża mnie tylko wizja braku dostępu do toalety na piętrze i bieganie w nocy do łazienki piętro niżej do rodziców...
Stary 2014-03-17, 15:13   #4579
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
mamuśka pewnie teraz już wracacie z badania, ale cały dzień jestem z Wami!

będę się dzisiaj umawiała na II badanie prenatalne.

Zaczniemy dzisiaj zwozić materiały na remont łazienki. Musimy wyciąć drewnianą podłogę i zacząć od wylewki. Będziemy potrzebować z 25-30 worków na tą podłogę. Zobaczymy czy zamówimy transport, czy sami będziemy wozić- wtedy planujemy rozłożyć to na kilka dni, bo TŻ będzie musiał sam wszystko załadować i rozładować. Auto też ma określoną ładowność. Jak zrobimy wylewkę, to wybierzemy kafelki i wyposażenie łazienki, Przeraża mnie tylko wizja braku dostępu do toalety na piętrze i bieganie w nocy do łazienki piętro niżej do rodziców...
No tak, takie coś trzeba rozplanować odpowiednio. Jak ja z moim mężem (wtedy narzeczonym jeszcze) pojechaliśmy po płytki do łazienki do castoramy, to jakoś nie wpadliśmy na pomysł, że moja corsa to dość mały samochód udało nam się wszystko spakować, ale corsa prawie się złamała na pół tacy byliśmy nieogarnięci i pierdołowaci

Stary 2014-03-17, 16:51   #4580
AgnesD
Rozeznanie

cos tu dzis cisza straszna

ale pewnie kazda z nas czeka na dobra wiadomość od mamuśki
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 17:31   #4581
UmiZumi
Rozeznanie

nadrobiłam trochę wątek. Tak czytam o złotych radach. Mi na razie nikt obcy nic nie mówił - jak mam kurtkę lub płaszcz, to nie widać brzuszka, wtedy raczej wyglądam jakbym przytyła. Rodzina i znajomi wiedzą, jakie to denerwujące i nie radzą Czasem moja mama coś powie, ale mówi o przydatnych rzeczach, więc mi nie przeszkadza. Tata się nie wtrąca, ale nie pozwala mi nic robić Pierwszy wnuk/wnuczka w drodze Teściowie - interesują się, jak się czuję, czy wszystko jest w porządku. Sierpnia nie mogą się doczekać. Nie doradzają. Chyba zdają sobie sprawę z tego, że nie jest nam to potrzebne - w końcu jesteśmy dorośli. Jedną wnuczkę już mają i wiem, że nie wtrącali się wcześniej w ciąże, a teraz w wychowanie też nie. Zgodnie z: "od wychowania są rodzice, a dziadkowie od rozpieszczania". Z rozpieszczaniem też nie przesadzają - wszystko z głową. Mam nadzieję, że jak nasze Maleństwo przyjdzie na świat, to też tak będzie.

Denerwuje mnie za to, jak moja ciocia i babcia przy każdej nadarzającej się okazji łapią mnie za brzuch i głaszczą. W ogóle nie zbaczając na to, czy tego chcę i jak bardzo mnie to denerwuje. Wczoraj zwróciłam im na to uwagę, to się wielce obraziły. Ale się nie przejmuję. Mój brzuch Bez pytania tylko TŻ może dotykać Jak ktoś inny z rodziny chce, to niech zapyta. Zastanowię się i nastawię psychicznie. Obcej osobie nie pozwolę na dotykanie, a jak ktoś spróbuje to zrobić, to walnę mu w łeb!

Wczoraj też brat TŻ z żona próbowali wytłumaczyć swojej półtorarocznej córeczce, że u mnie w brzuszku jest taki malutki dzidziuś.Dużo mniejszy niż ona, i że ona też była w brzuszku. Mała do mnie podchodziła i pokazywała na brzuch i mówiła: "dzidzia". Później pokazywała na swój brzuszek i na brzuchy wszystkich innych i mówiła: "dzidzia". Z wytłumaczeniem, że dzidziuś jest tylko u mnie w brzuszku było już ciężej. Chyba myślała też, że zobaczy dzidziusia jak podniesie mi bluzkę - podchodziła kilka razy i lekko unosiła mi bluzkę (miałam leginsy i poza nimi skóry nie widziała), mówiąc: "dzidzia". Doszliśmy do wniosku, że chyba myśli, że jak podniesie moją bluzkę, to będzie widziała dzidziusia. Była rozczarowana, jak pozwoliłam jej odsłonić mój brzuszek tak, że zobaczyła go i nie zobaczyła dziecka. Dzieci są kochane!

Edytowane przez UmiZumi
Czas edycji: 2014-03-17 o 17:34
UmiZumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 18:16   #4582
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dobry wieczór

Mamuska mam nadzieję, że wizyta przebiegła pomyślnie! Myślę o Tobie, o Was cały czas

Uwielbiam czytać jak opisujecie reakcje dzieci na Wasze ciąże Dzieci są takie słodkie Ja mam chrześnicę, która ma półtora roku, może jak teraz będę u niej to też jej coś powiemy, żeby zobaczyć jak zareaguje

Dzisiaj znowu byłam w lumpku i kupiłam parę ciuszków W tym jeansową kurtkę taką słodką tyci Wszystko przesłodkie!!

U mnie też raczej się nikt nie wtrąca, mama podchodzi do wszystkiego racjonalnie i czasem nie rozumie mojej paniki czy różnych wywodów ciążowych bo jednak jak ona była w ciąży to było inaczej i ciężarne nie były tak uprzywilejowane jak teraz
Najbardziej cenię sobie porady koleżanek, które mają już dzieci bo są naprawdę przydatne Jedna kumpela ma prawie półroczną córeczkę a druga dopiero co urodziła kilka dni temu także jestem na bieżąco co i jak i dużo rzeczy wiem od niej Na przykład podała mi linka do taniej apteki w internecie, dużo rzeczy dla kobiet w ciąży i dla maluszków są tańsze niż w aptekach stacjonarnych, tutaj macie linka:

http://www.aptekagemini.pl/

Poza tym poleciła kupić mi sterylizator i na pewno skorzystam z tej rady Zamiast wszystko wyparzać nad czajnikiem czy miską z gorącą wodą wkłada się butelki, smoczki i co tylko się chce do pojemnika i do mikrofali na 5 minut i wszystko ładnie wyparzone, bardzo fajna rzecz!! O na przykład taki na szybko znalazłam na allegro:

http://allegro.pl/sterylizator-mikro...032217955.html

Jak któraś z Was planuje kupić laktator to właśnie warto poszukać takiego, który w zestawie ma też ten sterylizator bo są takie na allegro na przykład i zawsze to wychodzi trochę taniej
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 18:22   #4583
kasia_ruda
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o reakcję dzieci, to mój chrześniak lat 10 też był świetny. Nie mówiliśmy mu na początku, chciałam doczekać do "bezpiecznego" momentu ale wyczaił zdjęcie usg na lodówce u nas i takim oskarżycielskim tonem pyta "czyje to zdjęcie?", jak mu powiedziałam, że moje, to powiedział, że on się zna na tym i wie co, to jest. Po czy zadzwonil do swojej mamy ze słowami "mama ale mam newsa, będziemy mieć małego rozdzioba w rodzinie". W ogóle mam szansę urodzić w jego urodziny

Stary 2014-03-17, 18:29   #4584
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość

Wczoraj też brat TŻ z żona próbowali wytłumaczyć swojej półtorarocznej córeczce, że u mnie w brzuszku jest taki malutki dzidziuś.Dużo mniejszy niż ona, i że ona też była w brzuszku. Mała do mnie podchodziła i pokazywała na brzuch i mówiła: "dzidzia". Później pokazywała na swój brzuszek i na brzuchy wszystkich innych i mówiła: "dzidzia". Z wytłumaczeniem, że dzidziuś jest tylko u mnie w brzuszku było już ciężej. Chyba myślała też, że zobaczy dzidziusia jak podniesie mi bluzkę - podchodziła kilka razy i lekko unosiła mi bluzkę (miałam leginsy i poza nimi skóry nie widziała), mówiąc: "dzidzia". Doszliśmy do wniosku, że chyba myśli, że jak podniesie moją bluzkę, to będzie widziała dzidziusia. Była rozczarowana, jak pozwoliłam jej odsłonić mój brzuszek tak, że zobaczyła go i nie zobaczyła dziecka. Dzieci są kochane!
Hahaha fajnie Słodziak mały!
Moja kuzynka ma 6 latek i nasza babcia po rozmowie telefonicznej ze mną tłumaczy jej, że Angelika idzie do Pana doktora i wieczorem do nas zadzwoni i może dowiemy się czy dzidziuś, który się urodzi będzie chłopczykiem czy dziewczynką.... na co kuzynka odpowiedziała " Babcia a może ona już do wieczora zdąży urodzić .... i pojedziemy sami zobaczyć?"

"...pukasz
Stary 2014-03-17, 18:40   #4585
anius_7
Wtajemniczenie

Daaaawno mnie nie było, wybaczcie! Teraz nie mam czasu usiąść do komputera i spokojnie Was poczytać. Ale jeszcze troszkę i pójdę na zwolnienie, a wtedy to już będę na bieżąco.
Nadrobiłam wszystko!

mamuska
- trzymam mocne kciuki! Wszystko musi być dobrze! Dużo siły życzę dla Was i trzymajcie się ciepło

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny niektóre z was maja już wózki pokupione a ja jestem z wyprawką w lesie bo nie mam kompletnie nic i cały czas wydaje mi się ,że mam jeszcze mnóstwo czasu
Ale po USG połówkowym muszę zacząć coś działać w tym temacie
No i mama mi zapowiedziała ,że kupno wózka bierze na siebie ja mam tylko wybrać więc przynajmniej ten jeden całkiem spory wydatek nam odpadnie
Nie martw się, ja też jeszcze nic nie mam Wydaje mi się, że jeszcze dużo czasu! Poza tym póki co jeszcze pracuję, po pracy wracam zmęczona i nie mam siły się zająć wyprawką. Poczekam aż pójdę na zwolnienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
sok z buraków jest bardzo dobry na anemię, ale niestety mój organizm go nie toleruje. Po wypiciu kilku łyków od razu mi się zbiera na wymioty. Ja się ratuję natką pietruszki, zielonymi warzywami,rybami, łykam 2 razy dziennie żelazo i mam nadzieję,że wyniki mi się poprawią, bo jak nie to czeka mnie szpital...

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

Mnie wczoraj mama podsumowała: ale dostałaś duuupę! Już od jakiegoś czasu nie mieszczę się w spodnie, ale myślałam, że to bardziej rosnący brzuszek czy zatrzymanie wody w organizmie. A tu mamuśka mi uświadomiła przyczynę

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 19:02   #4586
h4linka
Zadomowienie

Cytat:

Mi też z dnia na dzień się zrobił brzuch, tak znienacka.

Cytat:
A powiedz, czy one mają na górze taką gumkę jak zwykłe legginsy czy są raczej takie nieuciskające?

Dziewczyny, któraś się zna na hormonach tarczycy?
Zrobiłam FT4, wyszło mi 0,95, a normy są 0,93-1,70. Mam za mało, czy nawet jak w dolnej granicy normy, to ok?
Mają gumkę, ale bardziej porównałabym ją do takiej z bawełnianych majtek, czyli trzyma ale nie ciśnie. Te leginsy są spoko bo dobrze kryją a nie są bardzo grube.

Dziewczyny! Poczułam dzisiaj PIERWSZEGO KOPNIAKA!

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-03-17 o 19:08
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 19:10   #4587
Optymistka26
Zadomowienie

H4linka za kopniaka

Ciekawe co u Mamuśki...

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 19:49   #4588
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi też z dnia na dzień się zrobił brzuch, tak znienacka.

Mają gumkę, ale bardziej porównałabym ją do takiej z bawełnianych majtek, czyli trzyma ale nie ciśnie. Te leginsy są spoko bo dobrze kryją a nie są bardzo grube.

Dziewczyny! Poczułam dzisiaj PIERWSZEGO KOPNIAKA!
wow, brawo za kopniaka ja jeszcze trochę poczekam na pierwsze ruchy, dziś dopiero 15t1d już mi się wydaje, że długo jestem w tej ciąży
A leginsy też chyba kliknę. Te zwykłe zaczynają mnie cisnąć.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 20:01   #4589
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
wow, brawo za kopniaka ja jeszcze trochę poczekam na pierwsze ruchy, dziś dopiero 15t1d już mi się wydaje, że długo jestem w tej ciąży
A leginsy też chyba kliknę. Te zwykłe zaczynają mnie cisnąć.
A już myślałam, że my tu najmłodsi (16t.3d) i termin na 29.08

Mi się wczoraj wydawało, że coś poczułam, kiedy prowadziłam samochód, ale nie jestem pewna jeszcze.

Miałam dziś strasznie stresującą sytuację, jechałam na zakupy, stałam na światłach i w samochód za mną z dużą siłą wjechał kierowca, który nie zauważył zmiany świateł. Brakowało im centymetrów, żeby mnie stuknąć, a nawet nie chcę myśleć, że mogłam być ten jeden samochód dalej. Jeżdżę w pasach, akurat mi podjechały na brzuch... gdyby się zablokowały, to by mogło być źle

Stary 2014-03-17, 20:02   #4590
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja kupiłam wczoraj, czekam na dostawę. Wg komentarzy wydają się fajne. Jak dostanę i będę zadowolona to napiszę i wrzucę linka

To w takim razie czekam na relację.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

Ja kupiłam granatowe mama licious i są super jakościowo.
Dzięki dziewczyny. Jutro jak będe miała chwilke czasu to zamówię. A jakie rozmiary zamawiałyscie tzn taki rozmiar jak przed ciążą ogólnie miałyście czy większe?

Najadłam się ananasa i teraz szczypie mnie język okropnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości