Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 13:20   #3151
agusiowata
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Pytanie z kategorii dziwnych.31 maja mamy to wesele i Janek tez idzie, jest oficjalnie zaproszony.W co proponujecie go ubrac?Czy niemowle obowiazuje jakis specjalny stroj czy moge normalne spodnie i body?Dodam, ze musze wziac 2-3 zmiany bo na pewno sie upacka..
Mnie się wydaje, że niemowlaka nie trzeba ubierać specjalnie.
My mamy zaproszenie na wesele 24 maja (nieoficjalnie jeszcze), ale z dzieckiem nie chcielibyśmy iść. Może chrzestny z nim zostanie.
Stary 2014-03-17, 13:20   #3152
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ślimaki...powaznie
niestety tak...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:23   #3153
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko, na wypisie ze szpitala mam adnotacje aby małej po 6 miesiącu podawać DHA. W jakiej formie polecacie?
az pójdę poczytac nasz wpis
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wit D jest z dha w formie kapsulek, albo normalnie tran podawac.
dobrze wiedzieć

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:24   #3154
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że niemowlaka nie trzeba ubierać specjalnie.
My mamy zaproszenie na wesele 24 maja (nieoficjalnie jeszcze), ale z dzieckiem nie chcielibyśmy iść. Może chrzestny z nim zostanie.
Tesciowa nie zostanie z malym tzlko po to bysmy mogli sie uchlac
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:24   #3155
ladanseuse14
Zakorzenienie

Woda z nosa, gorączka i kaszel - żyć nie umierać
Stary 2014-03-17, 13:26   #3156
anutka171
Rozeznanie

Czesc mamusie

witam sie w ten brzydki szaro-bury dzien.
jak patrze za okno to mi sie wszystkiego odechciewa

przede wszystkim dziekuje za wszystkie rady i cieple slowa
jestescie niezastapione

na szczescie nocka minela spokojnie. temperatura spadla.
ale zostal katar, kaszel i gardlo, wiec zamowilam wizyte domowa i czekam na pediatre, bo jezdzi od 13.
mam nadzieje, ze obejdzie sie bez antybiotyku i nie zeszla infekcja gdzies nizej

a teraz, zanim przyjedzie, troszke was ponadrabiam.

jeszcze, nim zapomne, chcialam wam powiedziec, ze na szczescie odpukac (nie chwale absolutnie ) w nocy i do tej pory nie bylo problemow ze spaniem. obylo sie bez wiercenia, krecenia, marudzenia i placzu. fakt, musialam dwa razy wstac i podac smoka w nocy, ale szybciutko usnal
i moze jestem glupol, ale mysle, ze to po wczorajszym przelaniu nad niusiem wosku
bo to juz nie pierwszy raz...
Stary 2014-03-17, 13:27   #3157
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
O rany, a musisz dziś na to przedstawienie jechać?
Stary 2014-03-17, 13:29   #3158
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

zdrówka

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-17, 13:29   #3159
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
niestety tak...
slimaki muszelkowe chyba zdrowsze jak stonka ziemniaczana bo ,mojej babci sasiadki syn własnie stonki zjadał a jak się pytała co taki czerwony to mówil że jadł mlamlanki /malinki/ a tu prawie jak we francji
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:29   #3160
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
moze wywietrzyć mieszkanie porządnie? ja w sumei wietrze jak wychodzimy a może lepiej by bylo wywietrzyć rano i łatwiej by się spało później?

szczerze? myślę że niestety nie miałaś na to wpływu.. jeżeli to alergiczne czy skazowe to niewiele możemy na to poradzić,..
No moze to by coś dało.Albo stanąć z nią w otwartych drzwiach.

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-17, 13:30   #3161
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:34   #3162
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Helenka tez tak robila i robi.Ja nie reaguje,mysle,ze to normalny etap rozwoju.Mnie natomiast martwi to,ze ona w ogole nie bierze sie za przekrecanie z pleckow na brzuch.Klade ja na puzlach,to tak lezy i nic.A i jeszcze jdno,jakies pomysly na usypianie w dzien,bo mnie szlag jasny trafia,nie wiem juz jak ja usypiac.Jak spi to tylko na spacerze,a przeciez nie zawsze mozna wyjsc
moja od miesiąca zasypia w łóżeczku jak jej dam smoka, przykryję kocykiem i pieluszką koło twarzy. Włączam z youtube lullaby (są różne wersje) i odpływa

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
ajtam, zaoszczedzisz na kosiarce kinia zjadala slimaki tylko skorupki chrzesciły a artur kopał jakies kratery (do dzis kopie) i nawet niedawno stwierdzil ze wykopal diament ale brakuje kamienia w fundamencie stodoły bo musiał go wyciagnąć
wesoło masz Monia z dziećmi ciekawe co Ci Natalka wymyśli
Stary 2014-03-17, 13:37   #3163
xViolet
Raczkowanie

Dziewczyny mam do Was prośbę o wizazową poradę Kupiłam wczoraj sukienkę i marynarkę na chrzciny i zastanawiam sie nad butami, jaki kolor- czarne czy cieliste ? Na zdjęciu dziewczyna ma cieliste i fajnie wyglądają, tylko czy jak włożę czarna marynarkę, to bedzie ok ?
Sukienka http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...s-with-pockets
Marynarka http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...terials-jacket
Stary 2014-03-17, 13:43   #3164
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was prośbę o wizazową poradę Kupiłam wczoraj sukienkę i marynarkę na chrzciny i zastanawiam sie nad butami, jaki kolor- czarne czy cieliste ? Na zdjęciu dziewczyna ma cieliste i fajnie wyglądają, tylko czy jak włożę czarna marynarkę, to bedzie ok ?
ja obstawiam czarne

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:46   #3165
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

to ja nawet nie napisze jak bardzo jestem olewcza w niektorych kwestiach bo niektore mogly by zawalu dostac

jestem wyrodna i juz to=en syf Amelce dawalam

napisz, jestem ciekawa
Stary 2014-03-17, 13:51   #3166
jo_asiek
Zadomowienie

ladan zdrówka! co do puzzli, to dla mnie większe lepsze, tzn. 30 cm. My mamy matę po złożeniu 120x180 i jest ok. Pewnie i tak z czasem Szymek zacznie z niej uciekać, ale póki co jak się bawimy razem, to się z nim kładę i chociaż mi nie jest zimno w tyłek i plecy od podłogi.

czarna - te pierwsze spodenki cudne są

ewacia - ale agent z tego Twojego starszaka Pomysły to on ma niezłe, ale tego ukrzyżowania to bym się wystraszyła

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
czy Wasze dzieci też sie tak drą przy ubieraniu??? Już myślałam że jak zmienię kombinezon na kurtkę to będzie lepiej ale nic z tego. Zanim wyjdę z domu to za każdym razem jest mega awantura
u nas ubieranie czapki jest najgorsze, Szymek się rzuca we wszystkie strony i krzyczy, ale po chwili już jest spoko

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Pytanie z kategorii dziwnych.31 maja mamy to wesele i Janek tez idzie, jest oficjalnie zaproszony.W co proponujecie go ubrac?Czy niemowle obowiazuje jakis specjalny stroj czy moge normalne spodnie i body?Dodam, ze musze wziac 2-3 zmiany bo na pewno sie upacka..
hmm... ja pewnie bym starała się ubrać dziecko tak, żeby przede wszystkim było mu wygodnie, ale też jednocześnie żeby było trochę bardziej elegancko chociaż "na wejście". Później to tak jak sama napisałaś i tak kilka razy będzie przebierany, więc tu już bym stawiała na wygodę

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Helenka tez tak robila i robi.Ja nie reaguje,mysle,ze to normalny etap rozwoju.Mnie natomiast martwi to,ze ona w ogole nie bierze sie za przekrecanie z pleckow na brzuch.Klade ja na puzlach,to tak lezy i nic.A i jeszcze jdno,jakies pomysly na usypianie w dzien,bo mnie szlag jasny trafia,nie wiem juz jak ja usypiac.Jak spi to tylko na spacerze,a przeciez nie zawsze mozna wyjsc
dobrze, że nie tylko Szymek tak robi, ale przyznam, że mnie to wkurza, a ten się chichra po zassaniu tej wargi Co do usypiania, to ja też mam ten problem. Teraz wtachałam wózek do mieszkania, położyłam w nim Szymka, kołysałam - nie pomagało, więc suszarka (niestety znowu) i po chwili odpłynął. Może chociaż z 30minut pośpi Próbowałam też już kilka razy kołysanek z youtuba, muzyki relaksacyjnej itp. na wyciszenie i faktycznie przez kilka minut jest spokój, Szymek się wycisza, ale po chwili jest jeszcze większy płacz, bo zasnąć nie może. Póki co ratuje nas tylko suszarka, ale chciałabym go oduczyć. Ostatnio nawet się zastanawiałam co lepsze, suszarka czy bujanie na rękach

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
moim zdaniem nie ma co być przewrażliwionym i wydziwiać więc w pełni popieram
przyczepie się jedynie do mycia rąk dziecku myje z 2 razy dziennie najpierw wkłada do buzi potem tarza się po podłodze, paprochy przyklejają się do rąk a na koniec to zjada. więc uważam, że ręce trzeba myć częściej ;p

co do płynu to też wszystkie łyżeczki, miseczki, kubeczki myje zwykłym płynem do naczyń
zgadzam się, nie ma co popadać w skrajności. Ja też nie używam żadnych specjalnych płynów do mycia smoczków czy butelek, zabawki wyczyszczę raz na jakiś czas, smoczka nie wyparzam, czasami go tylko pod kranem umyję, w domu nie mam sterylnych warunków. ALE jestem przewrażliwiona po grudniowej akcji z ciotką, która wpadła na pomysł całowania Szymka mimo, że miała wielką opryszczkę na ustach :/ stąd właśnie nie jestem za tym, aby "obcy" ludzie obcałowywali mi dziecko. Mycie rąk po toalecie, czy powrocie do domu np. po pracy jest u nas standardem, ale wiem, że nie wszyscy (np. tamta ciotka) tak robią:/ O swoich rodziców, rodzeństwo jestem spokojna, a w przypadku innych osób budzących wątpliwości otwarcie mówię jakie mam zasady

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
jeśli z marynarką to według mnie czarne
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:52   #3167
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
to pytanie było już z milion trzysta sto czterysta razy, ale skąd bierzesz warzywa? i co zrobisz z ta resztą dyni ze słoika?
trochę mam pomorożone od rodziców z działki, a to co nie mam to kupuję mrożonki

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
od paru dni daje Antkowi chrupki kukurydziane do dziamdziania o takie

bardzo mu smakują
czy ktoś jeszcze próbował dawać maluchom ?
ja daję takie- lepiej mu trzymać takie długie, ale strasznie się później wszystko klei

Cytat:

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:55   #3168
Natala84
Zakorzenienie

Ja tez daje te długie pałki chrupki tylko sprawdzam żeby soli w składzie nie było

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 14:02   #3169
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
moja od miesiąca zasypia w łóżeczku jak jej dam smoka, przykryję kocykiem i pieluszką koło twarzy. Włączam z youtube lullaby (są różne wersje) i odpływa

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

wesoło masz Monia z dziećmi ciekawe co Ci Natalka wymyśli
Super,że tak zasypia.Ja mam coraz większe wątpliwości,że Helenka kiedykolwiek nauczy się sama zasypiać, na razue tylko przy cycku.Ciekawe co zrobię jak przestanę karmić

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
ladan zdrówka! co do puzzli, to dla mnie większe lepsze, tzn. 30 cm. My mamy matę po złożeniu 120x180 i jest ok. Pewnie i tak z czasem Szymek zacznie z niej uciekać, ale póki co jak się bawimy razem, to się z nim kładę i chociaż mi nie jest zimno w tyłek i plecy od podłogi.

czarna - te pierwsze spodenki cudne są

ewacia - ale agent z tego Twojego starszaka Pomysły to on ma niezłe, ale tego ukrzyżowania to bym się wystraszyła

u nas ubieranie czapki jest najgorsze, Szymek się rzuca we wszystkie strony i krzyczy, ale po chwili już jest spoko

hmm... ja pewnie bym starała się ubrać dziecko tak, żeby przede wszystkim było mu wygodnie, ale też jednocześnie żeby było trochę bardziej elegancko chociaż "na wejście". Później to tak jak sama napisałaś i tak kilka razy będzie przebierany, więc tu już bym stawiała na wygodę

dobrze, że nie tylko Szymek tak robi, ale przyznam, że mnie to wkurza, a ten się chichra po zassaniu tej wargi Co do usypiania, to ja też mam ten problem. Teraz wtachałam wózek do mieszkania, położyłam w nim Szymka, kołysałam - nie pomagało, więc suszarka (niestety znowu) i po chwili odpłynął. Może chociaż z 30minut pośpi Próbowałam też już kilka razy kołysanek z youtuba, muzyki relaksacyjnej itp. na wyciszenie i faktycznie przez kilka minut jest spokój, Szymek się wycisza, ale po chwili jest jeszcze większy płacz, bo zasnąć nie może. Póki co ratuje nas tylko suszarka, ale chciałabym go oduczyć. Ostatnio nawet się zastanawiałam co lepsze, suszarka czy bujanie na rękach

zgadzam się, nie ma co popadać w skrajności. Ja też nie używam żadnych specjalnych płynów do mycia smoczków czy butelek, zabawki wyczyszczę raz na jakiś czas, smoczka nie wyparzam, czasami go tylko pod kranem umyję, w domu nie mam sterylnych warunków. ALE jestem przewrażliwiona po grudniowej akcji z ciotką, która wpadła na pomysł całowania Szymka mimo, że miała wielką opryszczkę na ustach :/ stąd właśnie nie jestem za tym, aby "obcy" ludzie obcałowywali mi dziecko. Mycie rąk po toalecie, czy powrocie do domu np. po pracy jest u nas standardem, ale wiem, że nie wszyscy (np. tamta ciotka) tak robią:/ O swoich rodziców, rodzeństwo jestem spokojna, a w przypadku innych osób budzących wątpliwości otwarcie mówię jakie mam zasady

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

jeśli z marynarką to według mnie czarne
U nas nic nie działa,więc właśnie jesteśmy na spacerze.I co? Pięć minut od wyjścia zasnęła

Stary 2014-03-17, 14:05   #3170
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Ja tez daje te długie pałki chrupki tylko sprawdzam żeby soli w składzie nie było
ja też raz się nacięłam i były z solą na szczęście w domu zanim mu dałam to przeczytałam- szczerze to soli się nie spodziewałam te tygryski nie mają

Stary 2014-03-17, 14:08   #3171
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Wiecie, ze jasnie pan dopiero teraz raczyl zjesc sniadanie.Poprzednie dwie proby podania pokarmu wywolaly jeki i ryki oraz "nieeeeeeeeeeeeeeeee"
Stary 2014-03-17, 14:08   #3172
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
szczerze? myślę że niestety nie miałaś na to wpływu.. jeżeli to alergiczne czy skazowe to niewiele możemy na to poradzić,..
tylko mnie zastanawia dlaczego jak szłam z nim do pediatry tydzień temu w piątek to miał jedną małą suchą plamkę na twarzy (która już zginęła), ewidentnie go po pepti wysypało... i teraz żałuję że nie katowałam cycków laktatorem tylko pepti podałam żeby dojadł

Cytat:
ajtam, zaoszczedzisz na kosiarce kinia zjadala slimaki tylko skorupki chrzesciły a artur kopał jakies kratery (do dzis kopie) i nawet niedawno stwierdzil ze wykopal diament ale brakuje kamienia w fundamencie stodoły bo musiał go wyciagnąć
nie nudzisz się Kinia ze slimakami jest boska ciekawe jaka Natalka będzie

Cytat:
1. u nas laticort i locoid juz byl i nie przyniosl za wielkiej poprawy
2. ja nic nowego nie jem i mam problem, nie obwiniaj siebie
btw. w lodowce dzis mam takie pustki ze jem teraz platki kukurydziane na sucho...
u nas poprawa jest... ale i tak nawilżam buzię maścią cholesterolową... jem niewiele praktycznie tak samo jak na początku...
a diagnozę jakąś alergolog postawiła?

po 15 będę się do alergolog dobijała czy by nas wcześniej nie przyjęła, bo w przychodni wolny termin na 21 maja (prywatnie), ana nfz na za 2 lata

Cytat:
o jejku, kuruj się, zdrówka

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
slimaki muszelkowe chyba zdrowsze jak stonka ziemniaczana bo ,mojej babci sasiadki syn własnie stonki zjadał a jak się pytała co taki czerwony to mówil że jadł mlamlanki /malinki/ a tu prawie jak we francji
malinki

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-03-17 o 14:10
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 14:09   #3173
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
jestem wyrodna i juz to=en syf Amelce dawalam
Ja chyba tez to zrobie w akcie desperacji, moze chociaz to zje....
Stary 2014-03-17, 14:10   #3174
tassia
Zakorzenienie

wrocilam od pediatry z mlodym. leze z nim na podlodze w duzym pokoju i chyba tak spedzimy czas do 17, bo dwie moje proby wstania zakonczyly sie niepowodzeniem. chwala Bogu za kp bo nakarmie Macka na podlodze
pomimo bolu i beznadziejnej sytuacji w jakiej sie znalazlam mam mega dobry humor i w sumie mnie to smieszy. wazne ze maciek z glodu nie umrze. mam kocyk, mate, puzzle, zabawki, cycek lepiej niz na bezludnej wyspie

ahhh moj syn z okazhi wczorajszych 6 miesiecy usiadl sobie. wiec sprawa ma sie nastepujaco
oboje nie mozemy chodzic, ale on przynajmniej umie usiasc czego o mnie powiedziec nie mozna pociesza mnie to ze mam wieksza prezyzje w rekach bo takto zalamalbym sie ze niemowlak sie mna zajmuje

jutro tz wzial wolne, w srode przyjaciolka, w czwartek moj tata
jeszce piatek nie mam pomocy ale cos wymysle. najwyzej do babci pojade

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 14:11   #3175
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
O rany, a musisz dziś na to przedstawienie jechać?
Jasne, że tak.
Stary 2014-03-17, 14:14   #3176
Natala84
Zakorzenienie

Tassia brawa dla Macka! A jak usiadł?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 14:15   #3177
kaska87
Zakorzenienie

brawo Maciuś

Stary 2014-03-17, 14:19   #3178
tassia
Zakorzenienie

i z tego wszystkiego sie nie pochwalilam

Maciej 5tyg temu wazyl 7100 i mierzyl 65
a teraz 7800 i 74cm

co do wzrostu to malo prawdopodobne wiec ktorys pomiar byl zly

mamy zaczac dawac zoltko
z glutenem czekamy do 10miesiaca
za rozszerzanie diety pani doktor pochwalila

planuje za tydzien rozpoczac samodzielne gotowanie dla Macka ale obawiam sie ze przerasta to moje zdolnosci kulinarne

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 14:21   #3179
gorgulek
Zakorzenienie

Ladan zdrówka kochana
Uważam, że lepsza większa mata.

Karolson jak jest ładna pogoda to u nas też są trzy spacery

Logoasia jak Marcinek?

Jo_asiek co z nóżką Szymusia?
Doczytałam już, że dobrze J
I podpinam się pod pytanie z wargą bo Miłosz też tak robi od jakiegoś czasu

Ewcia uśmiałam się z tego ukrzyżowania ale tak na serio to mało śmieszne. Kurczę musisz Adiego pilnować bo chłopak ma masę pomysłów i nie daj Boże, żeby któryś zrealizował.
Mama niezbyt ładnie się zachowuje

Kaśka my mamy dużą matę (150x100) i często już jej nie kładę bo młody gania po całym mieszkaniu. Matę jeszcze zostawię, przyda się może gdzieś na trawkę

Bajka co z Amelką?

Anutka zdrówka dla Jakuszka

Motylku za bioderka

Poziomkowa za wizytę

Misiu ubawił mnie ten paw

Amelka cieszę się, że nocki lepsze

Natala kaszki z owocem jest jakieś 120-150ml i zjada to i dopija sobie piersią

Snow ja też nie wierzę do końca w żywność eko ale jak mam wybór czy podać kaszkę z cukrem czy bez to wybiorę drugą opcję

Tasia dzięki za linka do tej przytulani z chicco, fajna jest i chyba kupię króliczka/owieczkę Milkowi
I dla Maciusia za siadanie.

XViolet mi by się widziały cieliste szpile

Dziewczyny, mam patent na usypianie dziecia zamiast bujania na rękach mój odlatuje jak go drapię obojętnie gdzie – po karku, plecach, po nogach oczy maślane i gotowe

Nadrobiłam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 14:22   #3180
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Tassia super masz podejście i dla Maciusia za siadanie

właśnie zaczęłam czytać o siadaniu,macie jakieś fajne artykuły ,filmiki ?albo napiszcie co i jak

07-04-2015 Kamiś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości