|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Ale się dziewuszki usmiałam z tych waszych babelków hehe
Dzieci to są naprawdę nie możliwe ![]() Blondi banana ja własnie też zawsze spodnie przecierałam i często trzeba było kupować następne, bo między udami dziura na dziurze. Juz taki urok szerokich ud Teraz co prawda już nie zdzieram tak spodni i w ogóle mam mniejsze te nogi ale mimo wszystko w spódnicach czy sukienkach może być ciężko, bo jakby nie było skóra o skóre będzie się ocierać. Mi zawsze linomag pomagał na takie coś. A tak bym chciała w końcu ubrać się tak kobieco w sukieneczke ![]() ![]() Co do spania nago, ja uwielbiam Nie umiem juz spać w bieliźnie czy piżamie. A to przez mojego męża hehe Kiedyś to tylko piżamka, albo koszula nocna a jak zaczęłam u niego mieszkać to nie pozwolił spać w czymkolwiek hahaha I tak się przez te kilka lat nauczyłam że teraz to inaczej sobie nie wyobrażam. Smieje się tylko do męża że zaraz się skończy latanie z gołą dupą Przy dzidzi trzeba będzie sobie załatwić jakąś chociaż podkoszulkę i majtoszki---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- A gdzie Denaris się podziewa? Hop Hop laseczka odezwij się do nas Wy tez tak macie, że jedna strona brzuszka jest ciutkę większa od drugiej? Ja mam wrażenie (szczególnie rano przy wypełnionym pęcherzu), że dzidzia bardziej układa się na lewą stronę mojego brzucha, albo tak sobie robi miejsce, że wiekszość jelit (albo czegoś tam) ląduje po lewej stronie. Mam nadzieję, że to normalne a z czasem się wyrówna ![]() Ej mam jeszcze jedno pytanie Strasznie głupie i krępujące ale cóż ja mogę wiedzieć o "wielkim" świecie hehe ![]() Wczoraj jak bylismy w tym sphinxie to jak poprosiłam o rachunek to kelner przyniósł koszyczek a w środku był paragon. No i teraz ja miałam włozyć pieniażki do tego koszyczka i czekać na niego aż znowu podejdzie czy ten koszyczek jest do napiwków? Boże jaka ja jestem nieobeznana aż wstyd normalnie
|
#4142 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondi Banana tez tak mam z tymi cyckami...ale to jest glupie,baba 25lat i takie kompleksy...ja zawsze mialam nadzieje ze z wiekiem mi to przejdzie ale niestety
Misstic hehe,jak on przynosi ten koszyczek to placisz i mozesz razem z napiwkiem.My np jak mamy rachunek np 52zl to kladziemy 60zl,potem jak przyniesie reszte to i tak jej nie zabieramy albo jak reszty jest az 50zl no to część bierzemy,a czesc zostawiamy w koszyczku i juz takze to nie jest koszyczek na same napiwki tylko na rachunek plus ewentualnie napiwek![]() U mnie tak pada,nic mi sie juz w ogole nie chce
|
#4143 |
|
Wtajemniczenie
|
Przesylam wam trochę wiosny... widok z tarasu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4144 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka dzięki za wytłumaczenie
To w sumie dobrze zrobiłam ![]() Niestabilna zabierz mnie do siebie plissssssssss Ja tylko troszkę na krzesełku posiedze na tym słoneczku
|
#4145 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was wszystkie
![]() jutro kończe 14 tc ![]() gina mam za 2 tygodnie i juz bym chciala dzidziusia na usg zobaczyc wczoraj zakupilam sobie kilka ubran na czas ciazy oczywiscie zadne ciazowe ciuchy, tylko zwykle ale w rozmiarach wiekszych bo moj brzuszk juz troche widoczny![]() a w IKEI widzialam cudne przewijaki i łóżeczka... nie mogę się doczekać już zakupów dla maluszka
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś wodę kokosową, więc zaczynam testowanie czy wogule ona coś będzie mi smakować
|
#4147 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestabilna ja też chcę do tego słońca...
Nie pochwaliłam sie ale udało mi się na all. wygrac akucję ze spodniami ciążowymi z h&m nowe za 52zł z przesyłką , rozmiar miałam wymiezony ze sklepu i dziś przyszły są idealne dobra lece sprzatac dalej...
|
#4148 |
|
Raczkowanie
|
Humant - dziwna metoda czy nie, ważne że zadziałała. Od teraz zacznę ją stosować i będę dawać znać czy skutkuje
Tylko teraz jak zaangażować do tego tżta żeby nie pyskował (bo ja niestety 16kg dźwigać nie mogę) I co by nie prać aż tyle chyba kupię majty treningowe Pull ups - z przodu mają obrazek który znika jak się bąbel posiusia. Wtedy będą mogła kontrolować postępy (bądź ich brak ).Carolciuska - to prawda co powiedział. A masz jeszcze jakieś problemy poza katarem? Bo ja przy astmie mam też tak, że zwyczajnie mnie "dusi" i nie mogę oddychać bez inhalatora. Inhalator ostatnio muszę stosować nawet do 4 razy dziennie bo całe zielsko świata zaczęło się pylić... Z katarem nauczyłam się żyć, ważne żeby oskrzela były sprawne Hahahaha dla tżta tekst dobry hahaMetamfetaminax - nie denerwuj się tak kochana bo to wszystko nie jest tego warte- naprawdę Misstic - ja też mam grubsze udka i dla mnie sukienki latem to udręka. Dopóki się nie spocę jest okej a jak tylko trochę nogi mi się spocą (co przecież latem nie jest takie dziwne) to zaraz jestem poobcierana. Dobrze, że nie jestem z tym sama ![]() Co do koszyczka - my wkładamy tam kasę i jeżeli chcemy dać napiwek to mówi, że bez reszty albo "reszta dla pani/pana" albo zwyczajnie "dziękuję" i wtedy oni już sami wiedzą o co chodzi ![]() A ja z gołym dupskiem spać nie lubię bo mi zimno w pipi ![]() ![]() Niestabilna - |
|
|
|
#4149 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra chyba zaczynam panikować przed tym jutrzejszym usg.. Boże mam nadzieję, że mój maluszek urósł od tamtego tygodnia. Boję się, że będzie cos nie tak
|
#4150 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4151 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Niestabilna,ale wiosna tam u Ciebie
Ale nie narzekam u mnie było tak ostatnio tylko przez weekend się zrypało Czekam do piątku,bo podobno ma być fajnie już ![]() Miminek,wiem,że to wszystko nic nie warte,ale u mnie trochę działają hormony a trochę wpływa tak na mnie idiotyzm innych osób Więc w sumie na prawdę nie warto się stresować,ale już zaplanowałam sobie dzień,więc się uspokoję do reszty ![]() Misstic, Kochana,a czemu miał nie urosnąć ? Będzie dobrze,zobaczysz Ja też się stresuję przed każdym usg i teraz też rozmiarami malucha się martwię i chyba kipnę na zawał do tego 9 kwietnia,ale musi być dobrze Najgorsza część ciąży już za nami Mimo,że ja do końca ciąży będę się każdą wizytą stresować,bo ja to jestem ja-bardziej stresuję się tym usg niż porodem...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4154 |
|
Raczkowanie
|
w weekend w ogóle nie zaglądałam tutaj, bo jakoś nie miałam czasu
dziś już nadrobiłam (w pracy )strasznie mi się spać chce, i najchętniej położyłabym głowę na klawiaturze i zasneła ![]() a jeszcze tylko dwa dni i kolejne USG, tym razem genetyczne, podchodzę póki co ze spokojem... |
|
|
|
#4155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się w 16 tyg.
Wizyta w środę, ale tym rezem bez usg... mojego malucha widzialam tylko 4 razy:-( może uda mi się ginke przekrecić, żeby chociaż na chwile pokazała mi bobsona co do piersi to mi skoczyły do 70D albo i więcej :hihi: ja jakoś przyzwyczajona do spania na golasa ![]() Siostra jak oduczała syna sikać to nic nie pomagało ciągle lał w gatki... wystarczyło że moja mama przejęła naukę sikania i dziecko w 3 dni nauczyło się wołać siku! Nikt nie wie jak tego dokonała ale młody był z siebie bardzo dumny:-D Wysłane z mojego LIVE przy użyciu Tapatalka
|
|
#4157 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez madzja Czas edycji: 2014-03-25 o 08:22 |
|
|
|
#4158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie TŻ mi marudzi ze po co sie stresuje itd ale co on moze o tym wiedziec?To ja nosze malenstwo pod sercem a nie on i mi sie bedzie mądrowal głupek jeden.Dla niego to jest wszystko takie proste... Tak samo jak w I trymestrze mialam mdlosci od rana do wieczora a ten pretensje ze mu loda nie chce zrobic czy cos...kiedys go udusze Jeszcze jak tak czytam ile wy juz usg macie za sobą,ja mialam dopiero 2
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-03-17 o 13:48 |
|
|
|
|
#4159 |
|
Raczkowanie
|
Misstic - zaraz dostaniesz po dupsku
![]() A czy wszystkie noworodki są takie same? Nie? no właśnie. Jeden ma 57 cm jeden 50. Jeden waży 3800g a drugi 2750g. A w ogóle ludzie - czy każdy mierzy i waży tyle samo? Jeżeli nic się nie dzieje, nic Cię nie boli to przestań panikować Pomyśl, że maluch to wszystko czuje - no i po co go denerwujesz? małaPaulina - nie wiem czy robisz to specjalnie czy nie, ale nawet jak piszesz poważnie to umiesz mnie rozbawić hahaha "Tak samo jak w I trymestrze mialam mdlosci od rana do wieczora a ten pretensje ze mu loda nie chce zrobic czy cos" hahah Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2014-03-17 o 13:49 |
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak mądruje sie, chociaż też powoli sie niepokoję, a wizyta za tydzień dopiero
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Misstic, a w którym tygodniu Twój maluch miał 5,6cm?
Bo ja się tym samym martwię,bo w 11t+1d miał 3,5 cm(co niby wg usg odpowiadało 11t+4d) ale wszędzie się naczytałam,że inne dzieci w tym terminie miały nawet 5 cm i mnie to dobiło trochę ![]() Dla mnie też najważniejsze,żeby maluch rósł,bo jakoś nietypowo przechodzę ciążę,bez objawów i praktycznie piersi nie bolą tylko pobolewają. Po tym poronieniu na prawdę zrobiłam się przewrażliwiona i mimo,że jakąś katoliczką specjalną nie jestem to przy każdym badaniu się modlę... Niby lekarz jak powie,że jest ok to zawsze jakaś gwarancja,ale ja jak zobaczę,że dziecko rośnie to dopiero wtedy wierzę w jego słowa. madzia,to wy podobnie jak i my żyjecie sobie,tylko my z mniejszym stażem ![]() Paulina,taaa dla nich to wszystko proste,ale póki same nie sprawdzimy to pewnie nie będziemy spokojne Mój Tż też jest taki ograniczony,ale u nas seks i pochodne tego tematu są u nas tabu właśnie przez to,że nie zawsze rozumiał,że jak się źle czuję to loda czy czegoś innego nie będzie Mamy trochę do ponarzekania na tych tż...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-03-17 o 13:54 |
|
|
|
#4162 |
|
Raczkowanie
|
Naprawdę przestańcie myśleć, że coś się na pewno dzieje niedobrego.
Ja miałam pełno objawów ciąży i co? I poroniłam. Teraz nie mam nic poza większymi piersiami, brązowymi otoczkami sutkowymi, włochatym brzuchem a dzidziol rozwija się dobrze.Ja tak myślę, że nie ma co rozpamiętywać tego co było. Każda ciąża jest inna, każdą przechodzi się inaczej (to w sumie moja 3). Warto pogodzić się z tym co było i zapomnieć bo po co sobie zatruwać życie, psuć humor i żyć w w ciągłym napięciu że coś na pewno będzie nie tak? |
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
No w sumie mam takie same objawy jak Ty,dodając tylko senność...
Tylko najgorsze jest to,że ja rozpamiętywać jednak będę dopóki nie urodzę i nie nacieszę się dzidzią. Już i tak mniej przesadzam niż na początku... Powoli chyba coś dociera do mnie. OBY.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
Miminek to akurat pisalam powaznie bo TŻ mnie doprowadza do szalu...on nic nie pojmuje!! a po prostu uzywam prostego slownictwa jak "lód"
![]() Ide chyba spac... glowa mnie cos boli
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spać jednakże nie idę, bo w nocy pewnie pospałabym do 4 rana i potem lipa by była ![]() Ale poleżaczkuję, przejdzie na moment to gary pozmywam
|
|
#4167 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, prwnie ominelam gdzies wyjasnienie, ale o co chodzi z ta woda kokosowa? Na co ona jest dobra? W czym pomaga? Widzialam pol litrra tej wody za 10 zl
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wodę kokosową chętnie również sięgają kobiety w ciąży. Przede wszystkim napój poprawia krążenie, trawienie oraz prawidłowe nawodnienie organizmu w tym okresie. Pijąc wodę w ciąży łatwiej przyswajamy witaminy rozpuszczalne w wodzie, m.in. kwas askorbinowy i witaminy z grupy B, mające kluczowe znaczenie dla prawidłowego rozwoju płodu w łonie matki. Fanki wody kokosowej twierdzą również, że pozwala ona zmniejszyć przykre dolegliwości pojawiające się w czasie ciąży, takie jak mdłości czy zgaga... Ale po napój pochodzący z wnętrza młodego kokosa mogą, według specjalistów, siegać też nawet małe dzieci. Wszystko dzięki temu, że woda kokosowa zawiera kwas laurynowy, który naturalnie występuje w mleku matki. Ponadto płyn nie wywołuje alergii, nie zawiera cholesterolu ani laktozy. I najważniejsze- jest produktem naturalnym! ![]() gdzie taka mozna dostac u ciebie? siostra w pl szuka i nigdzie nie ma Delikatny, orzeźwiający płyn pochodzący z wnętrza młodego, zielonego kokosa jest o wiele droższy niż zwykła woda mineralna. Dlaczego? Przede wszystkim, woda z zielonych orzechów kokosowych jest doskonałym napojem nawadniającym. W każdym wieku narażeni jesteśmy na odwodnienie, choroby, wysiłek fizyczny oraz inne przeciążenia naszego organizmu powodujące utratę elektrolitów i minerałów. Uzupełniając je zapobiegamy bólom głowy, skurczom mięśni i ogólnemu przemęczeniu. Stąd wielkie powodzenie napojów izotonicznych wśród sportowców. Okazuje się jednak, że woda kokosowa dużo skuteczniej niż wyprodukowane przez człowieka napoje dostarcza energii i uzupełnia braki mikroelementów. Korzystnie wpływa też na krążenie, temperaturę ciała, czynność serca oraz ciśnienie krwi. Ponadto woda kokosowa zawiera aż 15 razy więcej potasu niż większość napojów dla sportowców i dwa razy więcej niż jeden banan. Jest też bogatym źródłem innych głównych elektrolitów potrzebnych nam w codziennej diecie takich jak: wapń, sód, fosfor, czy magnez. Warto również wiedzieć, że w przeciwieństwie do soków owocowych woda kokosowa jest zasadowa. Poprawia ona wchłanianie wszystkich składników odżywczych, witamin, minerałów i aminokwasów. Regularne spożywanie wody kokosowej reguluje trawienie oraz prace nerek. Dodatkowo, woda z kokosa pozytywnie wpływa na poziom ciśnienia krwi oraz cały układ krążenia.
Razem już 10 lat 1.07.2012 Willkommen in Deutschland 29.09.2012 Ślub Cywilny 7.09.2013 Ślub Kościelny ![]() 25.08.2014 Marika Edytowane przez 88Ekaterina88 Czas edycji: 2014-03-17 o 14:30 |
|
|
|
|
#4169 |
|
Wtajemniczenie
|
Meta moj dzidzius mial 5.6cm w 12tc 4d
Teraz bedzie rowny tydzien pozniej czyli 13tc 4d. Zobaczymy ile urosl maluszek. Dla mnie najwazniejsze zeby sie rozwijal, w swoim tempie ale do przodu ![]() Miminek masz racje i dzieki za przywolanie do porzadku
|
#4170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mozna dostac w piotrze i pawle, w almie tez jest pewnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

Dzieci to są naprawdę nie możliwe
Teraz co prawda już nie zdzieram tak spodni i w ogóle mam mniejsze te nogi ale mimo wszystko w spódnicach czy sukienkach może być ciężko, bo jakby nie było skóra o skóre będzie się ocierać. Mi zawsze linomag pomagał na takie coś. A tak bym chciała w końcu ubrać się tak kobieco w sukieneczke 

).
tekst dobry haha

a dzidziol rozwija się dobrze.
masz ładny brzuszek, wszyscy widzą, że rośnie więc na pewno jest dobrze