|
|
#4921 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Cytat:
Migotka cieszę się że chrzciny się udały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana bardzo Ci współczuję
|
|
|
#4923 |
|
Gang Iren
|
Lusso zdrówka dla Ingi!
|
#4924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Badanie moczu dobry pomysł. Strasznie Ci współczuję, bo ja miałam 3 dni takie że Doris albo ryczała, albo drzemała po 15 minut, albo jadła tak bardzo nerwowo. Co by nie było-było źle. I już wtedy myślałam że oszaleję. Uuu...już? Ech...ja ciągle się boję że dostanę. Czasem mam wrażenie, że mnie brzuch pobolewa jak na @ ale na szczęście okazuje się że to nie to. Cytat:
A zapalenie ucha to wirus albo bakteria-nie zależy od tego jak ją ubierałaś. Mogła złapać w przychodni, od jakiegoś gościa-wszędzie. Magnusiu super że ta rana u Adasia ok
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2014-03-17 o 13:22 |
||
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
lela, ogromnie wpsółczuję wiem jak to ciężko zostać samej na placu boju
badania to dobry pomysł, ale może to serio kolki?... różnie dzieci je przechodzą. I oby szybko mu to przeszło. Ale wcześniej tak nie było prawda? Od kiedy się zaczęło?Magnusia super :BRAWO: krolowa.... współczuję, ja się boję tego dnia oj boję. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Pamiętacie jak mianowałam się na królową wyprzy i okazji!? Przyszedł otulacz, dzieki któremu spotkał mnie ten zaszczyt i co... jest za mały Zabijcie mnie. Wprawdzie go nie zmierzyłam, więc może może.. ale jest za krótki najprawdopodobniej. Muszę go sprzedać eh
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
lusso wspolczuje szpitala
emma, migotka no wlasnie wczesniej tak nie bylo. Tzn.Alek plakal, oczywicie, ale mial tez drzemki w dzien godzinne lub dwugodzinne i spal bez problemu.Takie ryki calodzienne zaczely sie pare dni temu, w sumie nie mam pojecia od czego, bo nic nie zmienialam. Gdyby to bylo od pokarmu mojego, to chyba juz wczesniej by byly takie jazdy... juz sama nie wiem. Najgorsze jest to, ze widze, ze on jest zmeczony, oczka zaczerwienione, a nie moze zasnac ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- perfuzja, migotka ktoras z Was kiedys podawala link do strony z roznymi odglosami uspokajajacymi dla dzieci, min.burza. Podacie jeszcze raz
|
#4927 |
|
Konto usunięte
|
Cześć. LeLa u mnie podobnie jak u Ciebie, od wczoraj Alicji załącza się ryk. Jak śpi to jest ok, ale jak się rozbudzi to jest ryk i tylko cyc może ją uspokoić, ale jak daję cyca cały czas to Alicja siłą rzeczy je na siłę i ulewa. Więc staram się ją uspokajać innymi metodami też i serce boli jak nie może się uspokoić
Idziemy jutro do pediatry z wysypką na twarzy to przy okazji podpytam co i jak.Patryccja o kurcze słodka Twoja mała. Wiem że nie powinnam porównywać dziecka do innych ale moja mała nie trzyma jeszcze grzechotki, w ogóle żadne zabawki jej nie interesują. Mam czasem wrażenie że ona nie chce się ze mną bawić ![]() Magnusia super że wychodzicie ze szpitala Lusso dużo siły dla Ciebie Trzymam kciuki żeby maleństwo szybciutko doszło do siebie.W sobotę po zajęciach wpadłam do Smyka i obkupiłam Alicję. Niestety nie mogłam się powstrzymać i jest słodko-pierdząco :P Załączam fotki (jakość słaba bo robione telefonem). A dodatkowo udało mi się wylicytować kilka ubranek o takich: http://allegro.pl/mothercare-rozowa-...041010374.html http://allegro.pl/mothercare-swetere...034849548.html http://allegro.pl/bawelniana-kurtecz...018585323.html |
|
|
|
#4928 |
|
Wtajemniczenie
|
No i jesteśmy po szczepieniach. Marcel tylko troszkę zapłakał, teraz ciągle śpi. W tym momencie w huśtawce. Dostał paracetamol w syropie co by go nóżki nie bolały.
No i Marcelek kończy dzisiaj 3 miesiące ![]() Oczywiście ten piękny dzień musiał zostać popsuty przez jełopa, który popsuł mi tableta Co do piersi i seksualności, ja w ogóle czuję się aseksualna. Od porodu minęło 3 miesiace a ja nie mam ochoty na sex, wręcz sie złoszczę na myśl o tym... No i jestem po cytologii, dzisiaj miałam robioną, czekam na wyniki. |
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze chwila i bede zakladac watek w odchowalni
Send from my IPhone
|
|
#4930 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45625015]
W sobotę po zajęciach wpadłam do Smyka i obkupiłam Alicję. Niestety nie mogłam się powstrzymać i jest słodko-pierdząco :P Załączam fotki (jakość słaba bo robione telefonem). A dodatkowo udało mi się wylicytować kilka ubranek o takich: http://allegro.pl/mothercare-rozowa-...041010374.html http://allegro.pl/mothercare-swetere...034849548.html http://allegro.pl/bawelniana-kurtecz...018585323.html[/QUOTE] Świetne zakupy! a płaszczyk ze smyka boski Cytat:
Co do kolek to one się różnie pojawiają. Z reguły po 1 miesiącu, ale zdarza się że i później. Moze to byc po prostu jakis skurcz który jest dla niego nie przyjemny. Możesz spróbować podać rumianek-nie zaszkodzi, a może pomóc. Cytat:
takie rzeczy po prostu się zdarzają
|
|
#4931 | |
|
Gang Iren
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45625015]
W sobotę po zajęciach wpadłam do Smyka i obkupiłam Alicję. Niestety nie mogłam się powstrzymać i jest słodko-pierdząco :P Załączam fotki (jakość słaba bo robione telefonem). A dodatkowo udało mi się wylicytować kilka ubranek o takich: [/QUOTE] Śliczne ubranka! Cytat:
Dzielny Marcelek ![]() I już 3 miesiące! Jak ten czas leci
|
|
#4932 | ||
|
Raczkowanie
|
Magnusia super ,że wychodzicie
Gosiu na jakieś 3-4 godziny 4 razy w miesiącu. Wyjazdy do klientek. Nie ma mowy, by Alicja wytrzymała więcej niż 2h bez mleka. Cytat:
Cytat:
|
|
#4933 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiłam w klubie trochę zdjęć z chrzcin
![]() Oczywiście przy okazji przejrzałam wszystkie zdjęcia małej i aż mi się łezka w oku zakręciła jak spojrzałam jaka Doris była malutka w listopadzie-teraz to już taka pannica
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Justien, Le La
U mnie jest podobnie. Jaś cały czas płacze, uspokaja go tylko pierś przez co ciągle ulewa i zastanawiam się czy przez to nadal jest głodny . Nie chce spać. Zaczęło się odkąd mąż skończył urlop. W ten weekend (jak był mąż) było trochę lepiej. Normalnie zaczynam myśleć, że jestem złą matką bo się synkiem nie umiem zająć na tyle aby się uspokoił . Dziś ulał tak, że mleko poleciało na moje plecy przez całą długość pieluchy, zahaczyło o mój pośladek i jeszcze zostawiło dużą kałużę na dywanie. To wszystko było tak w jednej linii. Normalnie mam teraz doła i musiałam się Wam wyżalić. Już dziś się przez to poryczałam bo naszły mnie myśli, że synek mnie akceptuje tylko jak mu daję cycka a do przebierania, usypiania, i zabawy woli mojego męża . W czwartek idę z Jasiem do lekarza. Jeśli mi zacznie tak płakać, to aż się boję co lekarka o mnie pomyśli i chyba będę płakać razem z nim .On teraz znowu przy piersi a ja nawet nie mam chwili, żeby sobie odgrzać zupę bo jest ryk. |
|
|
|
#4935 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny,
My już po przeprowadzce, jesteśmy u siebie. Mąż pojechał a ja mam całą lodowkę jedzenia żebym nie musiała robić żadnych dużych zakupów. Nigdzie dziś noe wychodzimy, wiatr wyje okrutnie... Zuzia śpi większość dnia, to do niej niepodobne. Ale dzięki temu mogłam rozpakować nasze graty, tyle się tego uzbierało przez miesiąc, że musieliśmy jechać na dwa samochody... Mam do nadrobienia kilka stron, więc lecę czytać, bo widzę że zaraz wędrujemy na odchowalnię
|
#4936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4937 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#4938 |
|
Raczkowanie
|
Witam w pn
![]() zabieram sie za nadrabianie forum, o ile maruda mi pozwoli, bo dzisiaj wybitnie mamy dzien na NIE!! Zastanawiam sie, czy moje dziecko kiedys bedzie zadowolone i sie usmiechnie...... Dziewczyny mam stresa..... Jestem 6 tygodni po porodzie i nie mialam jeszcze okresu, karmie piersia i od 4 biore tabletki antykoncepcyjne i wczoraj zapomnialam jednej.....a pozniej byly przytulanki....Mam nadzieje, ze to okres jeszcze nieplodny... |
|
|
|
#4939 |
|
Zadomowienie
|
Justien bardzo fajne ubranka
migotko dzieki za link Dziewczyny Alek sie nawet przy piersi nie uspokaja, bo on jak nie jest glodny, to nie chce ssac i sie wscieka, ze ja mu piers wciskam, wiec to u nas tez odpada. To jest raczej dobre, bo przynajmniej mi nie ulewa z przejedzenia i je wtedy, kiedy faktycznie jest glodny. Ciagle sie pocieszam mysla, ze to kiedys minie (chyba)
20.12.2013 - Alek Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-03-17 o 16:35 |
|
|
|
#4940 |
|
Rozeznanie
|
Le La, cierpliwości! Masz rację, to mija
![]() Dziś w ogóle jakiś dzień z doopy, sama już nie wiem czy to okres czy nie, ale czuję się strasznie wypluta. Jutro odwiedza nas teściowa. Cieszę się z dwóch powodów - że przyjeżdża (bo to spoko babka jest), i że tylko na trzy dni (bo to jednak teściowa )---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Kto się zajmuje grupą na fb? |
|
|
|
#4941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Le La-kurcze biedny Alek.Mam nadzieję ,że znajdziecie szybko co jest powodem płaczu,bo oboje bardzo się męczycie.Beni płacze przez brzuszek jakieś pół godz a mnie już to dobija a co dopiero całe dnie. Już ??? ![]() Lusso- współczuję szpitala. Zdrowia i wracajcie szybko do domku. Justien- super zakupy Shiloh- - za szczepienia to już 3 miesiące ![]() za cytologie vacuity- fajnie,że już u siebie . A TŻ kochany zaopatrzył ci lodówkę na wszystkie czasy ![]() Nooooo wreszcie mam chwilkę ,żeby wam napisać co u mnie. Wczoraj stuknęły nam już 2 tygodnie. Leci czas niesamowicie teraz. Jeszcze szybciej jak końcówka ciąży. Beni jest przekochany. Płacze tylko jak ma bóle brzuszka , ale i z tym dajemy sobie radę. ![]() ![]() Pierwsze dni w szpitalu były katastrofą bo miałam za mało mleka i Ben był wiecznie głodny, zły , za to teraz mam mleczarnię że bym 5cioro wykarmiła. Zalewam się dniem i nocą. Ostatnio przekapało i suszyłam materac łóżka suszarką ![]() TŻ kupił mi te miseczki laktacyjne( czy jak to się nazywa ), bo wkładki nie dawały rady. I tak wycieka ze mnie jak z kranu ale przynajmniej ja chodzę sucha. Bo kilka dni po wyjściu ze szpitala zmieniałam ubrania z 10 razy na dobę.Mały przybiera super ma już 4700 gram. W ciągu ostatnich 4 dni przybył prawie 300 ![]() Jem wszystko, i póki co jest dobrze. Beni śpi w nocy w koszu i nawet nie protestuje choć pierwsze 3,4 noce spał z nami, bo do kosza za żadne skarby w nocy nie chciał. Teraz tylko wyszły mu te pryszczyki i tu pytanie, wiecie może co z tym zrobić ? Bo ma ich na prawdę sporo
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Pomożecie ocenić czy dobrze wiążę chustę?
prosi Co do poprawy? Boje się dziecku krzywdę robić. Wczesniej wsadzałam pod kark pieluszkę, żeby było bardziej sztywno, teraz staram się bez tego, ale nie wiem jak się schylic. Oby moje pytanie nie umarło przechodząc na odchowalnię
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2014-03-17 o 17:10 |
|
|
|
#4944 |
|
Rozeznanie
|
Pa pa poczekalnio!!!
|
|
|
|
#4946 |
|
Wtajemniczenie
|
Z radością się żegnam z poczekalnią. Odchowalnia, jupi
Poczekalnio, good bye forever |
|
|
|
#4947 | |
|
Zadomowienie
|
konsternacja ulewa bo się przeżera i zwyczajnie mu się w żołądku nie mieści. Staraj się może podawać jedzenie co ok 2 godz, a w między czasie otulenie i smok.
Cytat:
|
|
#4948 |
|
Rozeznanie
|
Żegnaj poczekalnio !!!
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyglada bardzo dobrze Zeby głowa była sztywniejsza, możesz złożyć parę razy górna krawędź chusty przed włożeniem tam dziecka, wtedy kark bedzie bardziej usztywniony.
|
|
#4950 |
|
Gang Iren
|
To dalej dziewczyny piszemy tu szybciutko co by wątek wykończyć.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

Pogoda nie zbyt ,żeby na dwór wyjść i tak się będziemy chyba w domu kisić

Inga miala wczoraj kaszel dzisiaj w przychodni dostalysmy skierowanie ddo szpitala narazie stwierdzono zapalenie ucha obustronne i teraz czekamy bo miala robione zdjecie czy nie ma zapalenia pluc. Lekarze zbadali wymeczyli i biedna zasnela ze zmeczenia. Nie wiem jak do tego doszlo uwazalam na nia nie ubieralam ani za cieplo ani za chlodno jeszcze w sobote bylo ok, chociaz Ona nadal sie usmiecha dzielna dziewczyna. Boje sie podania antybiotyku jak zareaguje.
16.06.2012

takie rzeczy po prostu się zdarzają

)
za cytologie