|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
|
#4802 | |
|
Raczkowanie
|
activelifestyle dzięki za odpowiedź
![]() ile u Was ksiądz sobie zażyczył za ceremonię? ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
też chciałam 17/17.30 ale takiej wybrać nie mogłam gdyż Ksiądz zaproponował 15.30, 16.30 i 18... ponieważ 'u nich tylko takie godziny są dostępne'![]()
|
|
#4803 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zależy od regionu, chyba mamy na wątku PMki, które mają ślub o 11 ![]() dla mnie idealną godziną jest 15 ![]() Cytat:
![]() Pewnie, są ludzie, którzy piją tylko piwo ![]() rabbitka fajna playlista, lubię taką muzykę ale czy ludzie będą się bawić do np. Green day?MMs też fajnie wyszły
|
||
|
|
|
#4804 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
chyba będe musiała wstać o 4 żeby się ogarnąć MMs świetne ja nadal myślę nad podziękowaniami dla gości i nad wódką chciałam naklejki ale zaczynają mi się podobać zawieszki
|
|
|
#4805 |
|
Zadomowienie
|
Ja Wymyśliłam mały podarunek. Jest wiele fajnych pomysłów np cukierki miód itp. Mojej mamie bardzo się to spodobało. Wymyśliłam że przy takich czekoladkach Na stole można też napisać podziękowania. Ale jak się dowiedziałam że mama planuje do tego jeszcze ciasto i pół l Finlandii na głowę! !!! Pomóżcie... eh..
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
#4806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Gdybym mogła wybrać jeszcze raz, wzięłabym 15:20 - jeszcze wcześniejszy ślub był 14:45 i dla mnie to jednak ciuteńkę za wcześnie. A o 35min w tę lub w tamtą nie ma co płakać Jedyne co, to że impreza się zacznie chwilę później i tę chwilę krócej potrwa Choć gdyby się zaczęła wcześniej to i by się wcześniej skończyła, bo goście przecież mają swoją wytrzymałość ![]() Cytat:
Więc ten argument akurat odpada ona nie miała nic złego na myśli, może w głowie po prostu miała stereotypowe myślenie, że ślubów cywilnych to się tylko do południa udziela...Cytat:
Choć moje 35min różnicy to przecież nic, no ale moja chora głowa oczywiście wszczęła alarm i kazała zacząć rozpaczać, bo coś do martwienia się muszę mieć
|
||
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Kate Noir
koszulka nie w moim guście. odnośnie poradni, nas babka trzymała za każdym razem 2h, + ksiądz 1,5 , więc nasze nauki trwały 3,5 h . jedno spotkanie, dwa kolejne tyle samo ![]() ysia gratulacje "czterdziechy " ![]() nasturcja bardzo mi przykro z powodu koleżanki, to jest targedia, taka młoda Dotka90 wszystkiego dobrego ![]() ja mam slub na 14, chcialam na 15, dla mnie 15 to idealna pora na ślub. 14 troche wczesnie, ale tez jest spoko, natomiast nie brałabym w zyciu na 17 czy 18 ale ja wątpie czy zjem śniadanie , na bank ze stresu nie będe nic jeść
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
fajne macie te listy, trochę od was pościągam ![]()
|
#4809 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
kocham Twoją suknię
![]() Cytat:
nasturcja1308 straszna sprawa z Twoją koleżanką taka młoda dziewczyna ....sto lat!!! ![]() Elrosa ten tort co wrzuciłaś, jak dla mnie bomba! ![]() Cytat:
![]() ale piwo tak naprawdę będzie królowało na poprawinach Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() normalna godzina, wcale nie za późno! sama bym tak wolała na spokojnie więcej czasu na przygotowania Cytat:
ale za to dłuuuuugo się będziecie bawić ![]() _________________________ _____________________ laseczki, trzebaby nad tytułami nowego wątku pomyśleć
|
|
#4810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gdzie ślub gdzie wesele, napisz ![]() ile zapłaciliście, bo jak patrzyłam na stronce to megakasa chyba, ale nie wiem jak z wysyłką do Polski. ile jest ich w paczce i po ile paczka? po ile pakujecie ?
|
|
#4811 | |
|
Zadomowienie
|
Ja nie przepadam za zwykłym piwem, dla mnie znośne jest tylko somersby, ewentualnie desperados, w czasach młodości reds. Równo w czasach licealnych wchodził mi tylko harnaś
![]() Cytat:
Ale u mnie w rejonie to już mega późno. W niektórych rejonach śląska - 11/12 to godziny ślubów. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Ale super ! ![]() A one smakują jak zwykłe czekoladowe m&m?
|
|
|
#4812 |
|
Raczkowanie
|
ja mam ślub na 17 i nie wiem jak się wyrobię, a co dopiero jak macie 11
nieźle..,. wtedy jak tak późno wesele to wydaje się, że jest więcej jedzenia, schodzi mniej wódki etc. a do tego przyjemnie i chłodno na dworzu się robi.. no i można się wyspac i przygotowac na spokojnie. mam pytanko. czy jedziecie przed weselem na salę zobaczyc jak przystrojona, czy raczej nie, czy zawozicie jakieś rzeczy czy ktoś wam? my mamy wódkę (jaką macie i ile liczycie na osobę?? jak z poprawinami jest imprezka), wino (ok. 20 butelek) różne rodzaje i się zastanawiam czy powinny stac na stole czy osobno na stoliku?? a do tego barmana z kolorowymi likierami, syropami i sokami. piwa nie mamy, ale planujemy kupic na poprawiny w butelkach (jakie i ile???) bo z beczki to musiałby ktoś nalewac, bo inaczej syf się robi i ludzie nie umieją - przynajmniej tak było ostatnio jak byłam na poprawinach).
|
#4813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mysle, ze beda, staralam sie wybierac takie piosenki co mozna tanczyc pokazywalam mojej mamie i nawet ona byla zadowolona tak , ze spoko zreszta na weselu bedziemy miec wiekszosc mlodych ludzi z podobnym gustem muzycznym :Brokol: ![]() za M&m'sy placilam £112 za 2 paczki po 1.5 kg z tej strony co zamawialam wysylka tylko do UK, wiem, ze sa tez na ebay ale ta aukcja to bez personalizacji http://www.ebay.co.uk/itm/2310060623...84.m1439.l2649 Lg_ago nie otwieralam jeszcze, bo ja to bym paczke zjadla, lubie M&M's ale tak w smaku sa jak normalne czekoladowe ![]() Patricia_pati wyjdzie nam ok 42 gramy na goscia (czyli ok 42 sztuk) bedziemy pakowac do torebeczek z organzy. Sent from my iPad using Tapatalk
|
|
#4814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chciałam na 14:30, ale nie mogłam bo o 15 juz był ślub inny ![]() Cytat:
nie zalezy mi zeby jak najwiecej zostało jedzenia czy wodki, po to to robię żeby ludzie zjedli a nie żebym czatowała żeby jak najwięcej zostało. co z tym potem zrobisz (jedzeniem?) świniom dasz? u nas po poprawinach i tak jest pełno jedzenia, to nie wyobrazam sobie ile by zostało z wesela od godziny 19-20 a nie od 16-17.
|
|
|
#4815 |
|
Raczkowanie
|
rabbitka ale super te MMs
normalnie aż się zastanawiam nad takimi podziękowaniami dla gości
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zznalazłam to Wasze niebieskie wino dzis w Kauflandzie
![]() zgadnijcie za ile? 12,99zł!!!półsłodkie, 0,7 litra czeka na mnie w barku ![]() ale cena bardzo dobra |
|
|
|
#4817 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Pogodna dzis kiepska to mam czas na forum ![]() Mój TŻ W KOŃCU poprosił kolegę o świadkowanie. Już myślałam, że ten mój nieogarnięty chłop będzie latała dzień przez ślubem szukać świadka No i to cieszę się bardzo że już to załatwił ale oczywiście od razu umówili się z chłopakami na wieczór kawalerski a ja już drże, że coś odwali. Oczywiście na 2 tygodnie przez weselem postanowili zrobić sobie męski wypad na weekend albo ciut dłużej. Noż kurde żeby tylko nie było jak w Kac vegas że mi narzeczonego zgubią( a znając ich i to jak się bawią jak są sami ) muszę i taką opcję brać pod uwagę Jutro jedziemy w końcu spisać ten protokół, potem tylko zapowiedzi i koniec papierologii. Cytat:
Cytat:
No to kochana wszystkiego co najlepsze. Idelanego slubu i cudownego zycia po. Cytat:
Pojechaliśmy do Makro i facet Nam tam polecił kilka marek wina wg niego pasującego na wesele. Wybraliśmy jedno z tych polecanych, kosztowało 20 zł za butelkę i nie uważam, żebyśmy popełnili gafę. Cytat:
Cytat:
Kocham suknie muślinowe Może dlatego, że sama taką mam? Cytat:
Cytat:
witaj Cytat:
Co do alko ja bym wzięła 0,7 na dwudniowe wesele. KObietki umówiłam się na 4.04 na dopasowanie sukni Ciesze się bardzo bo już jej tak długo nie widziałam i nie miałam na sobie. Ahhh nie mogę się doczekać.
|
|
|
#4818 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny! Przepraszam za swoją nieobecność ale pochłonięta jestem nową pracą i przygotowaniami do chrztu swojego chrześniaka więc pokornie błagam o wybaczenie!
Nawet nie próbuję nadrobić bo gaduły jesteście straszne lecę na trening, jak znajdę większą chwilkę to może się włączę w rozmowę bo widzę dzieje się, oj dzieje!
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Mój świat się zawalił... przyjechały buty i są za duże ;(
Do tego co mnie cały czas zastanawia... na podeszwie jest napisane jakimś markerem czy czymś rozmiar 38.. a widać pod spodem, że prześwituje 39 :|
|
#4820 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
lepiej niech ludziska sie najedzą i popiją bo co potem zrobić z tym wszystkim? jesć przez pół roku Cytat:
|
|
#4821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pisz zaraz do nich o co chodzi ! Nie martw się, wymienią Ci na odpowiedni rozmiar !!
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko się wściekam bo będę znowu 3 tygodnie czekać .. a jak znowu coś będzie nie tak.. już nie mam na to czasu...
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zmierz może wkładkę, czy jest taka jak podano na stronie dla rozmiaru 38? napisz do nich maila, niech wyślą ci nowe
|
|
#4824 |
|
BAN stały
|
75 DDŚ
Załatwione Sala Noclegi Kościół Skrzypaczka Akty chrztu i bierzmowania TŻ Nauki przedmałżeńskie Poradnia przedmałżeńska Dj Fotografowie Kamerzyści Dekoratorki (od sali + od kościoła) Zaproszenia (+rozdaliśmy wszystkie, zostały 2 lub 1 do wysłania) Pudło na koperty Koszyczki awaryjne (na razie puste) Zawieszki na wódkę Wódka Barman Alkohole dla barmana + syropy Soki Szampan Wino Parasol na wypadek deszczu Suknia, halka Buty do kościoła i na plener Buty taneczne Kolczyki Welony Perfumy Podwiązka Spinka do włosów po oczepinach - czekam na przesyłkę Obrączki Poduszka na obrączki Fryzjer Makijażystka Piosenka na pierwszy taniec Taniec - walc Buty TŻ Spinki do mankietów Skarpetki z napisem JUST MARRIED Opaski dla druhen Krawaty dla drużbów Bańki mydlane dla dzieci Tablice rejestracyjne dla nas, rodziców i świadków Dekoracja samochodu – czekam na przesyłkę Tuby strzelające Koszyk do sypania kwiatków Podziękowania dla rodziców Dekoracje na poltra – większość – stojące lampiony, wiszące lampiony, pływające lampiony (zostały tylko pochodnie do kupienia i paliwo do nich) Ciasto na poltra – zamówione Co jeszcze trzeba kupić? Panna Młoda: majtki sukienkę na poprawiny kosmetyki na poprawiny sukienkę na panieński buty na poprawiny lakier do pedi paski wybielające?? - lub wybielić zęby plastry Compeed przeciw otarciom sztyft przeciw otarciom talk Pan Młody: smoking bielizna koszule muszki, pas smokingowy ubiór na poprawiny – całość!!! Wesele: napoje gaz. napoje dla barmana wody piwo cukierki na bramy drewniane literki na stół ??? – jeszcze się zastanawiam ciastka z wróżbą zamówić tort!! dokończyć kieliszki do tłuczenia DJ NA POPRAWINY - może wreszcie bym się tym zajęła?! Polter: płonące pochodnie ustalić jedzenie naczynia napoje bimber – w toku ![]() kamień do tłuczenia i skrzynka Ustalić: samochód – jedziemy bmw czy mercedesem (na dzień dzisiejszy bmw) manicure – hybryda czy żele? podróż poślubną Spotkać się z: managerką sali – ustalić menu, zamówić dzika fotografami (ustalić plener, może zrobić sesję narzeczeńską) kamerzystami (dogadać szczegóły, ustalić plener) djem (ustalić repertuar, podać piosenkę na pierwszy taniec, podziękowania dla rodziców, zabawy oczepinowe itd) skrzypaczką – ustalić listę utworów Załatwić: zapowiedzi USC Zrobić: winietki plan stołów menu 28 maja: 10.00 – ostatnia przymiarka 29 maja: 11.00 rzęsy paznokcie kupić owoce dla barmana spakować się do hotelu zacząć robić jedzenie na Poltra 30 maja: dekoracja na Poltra dokończyć jedzenie POLTER!!! 31 maja: -wstać -przeżyć. I BAWIĆ SIĘ NAJLEPIEJ NA ŚWIECIE !! (dzięki Lemon )Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2014-03-17 o 19:23 |
|
|
|
#4825 | |||
|
Zadomowienie
|
rossifumi, klaudik21 witajcie!
Cytat:
![]() Kate Noir ale nawiedzona kobieta! Mam nadzieję że nie trafimy na kogoś takiego ![]() No i co to znowu za marudzenie o kompleksach? ![]() Cytat:
![]() ysia gratki 40 dni! ![]() Naturcja Strasznie współczuję straty koleżanki... a jeszcze bardziej jej rodzinie ![]() Dotka wszystkiego najlepszego! ![]() Ewaden wytrzymacie te 6 tygodni! ![]() An wzięłaś bardzo dobrą godzinę! 15 wg mnie byłaby za wczesnie, goście wcześnie by się spili ![]() Rabbitka wasze m&msy są extra! ![]() Cytat:
Enzunio brawo za rozpiskę! Na końcu zapomniałaś napisać "Bawić się najlepiej na świecie!" ![]() Kurcze wróciłam właśnie z siłowni i tak mnie bolą stopy od biegania że szok!
|
|
#4826 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#4827 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo w mojej rodzinie to dosyc ważne. do tego wydaje mi się, że takie od 14 do rana jest dosyc męczące i młodzi wyglądają na wypompowanych, nie wiem jak u Was, ale u mnie jest panieński/kawalerski, potem praca i załatwianie szczegołów + kosmetyczke etc. a w piątek huczne butelki do nocy , głupi zwyczaj, czasem naprawdę długo ludziska siedzą i jest ich mnóstwo, nie wiem gdzie ich pomieścic w mieszkanku w bloku Cytat:
chociaż pomysł fajny, ale najlepsza ta personalizacja Cytat:
na poltra czy tzw. butelki (u nas w regionie to się nazywa butelki) mamy osobno wódkę (10 butelek, mam nadzieję, że starczy), a na wesele 105 z czego 15 dla barmana i jakieś 10 do koszy np. dla obsługi, kamerzysty etc., i do tego pewnie z 10 na zabawy i zostaje 70 na 80 osób + barman + wino +piwo na poprawiny i się przejmuję, że zabraknie ![]() Cytat:
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
bialebuty.com.pl...
Idę je wymierzyć dokładnie
|
#4829 |
|
Raczkowanie
|
Enzunio: O matko z córką!!!
Odwaliłaś kawał dobrej roboty z załatwianiem. Już wiem, że duże weselicho to nie dla mnie: mam problem z zapłaceniem rachunków na czas, ogarnięcie tej całej logistyki jest poza moim zasięgiem. Gratulacje!!!Linaewen: Boska sunia! Mój ideał, gdybym miała taką figurę, ech.... Niestety potrzebuję porządnego gorsetu, żeby utrzymał ciałko w miejscu. Ale przyznam, że jest przepiękna ![]() Co do wina: sama uwielbiam wino, a nie mam zbyt dużo kasy do wydawania, więc specjalizuję się w wyszukiwaniu dobrym win w cenie do 15 PLN. W Tesco, Lildlu i w innych marketach można spotkać super smaczne wina za 10-15 PLN. I na pewno takie podamy na weselu. |
|
|
|
#4830 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. Mamy krótszą imprezę i nie będzie jedzenia które do piwa pasuje. Z resztą będzie wódka, wina, whisky - więc wystarczająco może się ludziom 'pomieszać'. ![]() Cytat:
Będą robione na mniej więcej taki wzór. Mamy wybrane ciasto i obgadane, że bez problemu da się coś takiego zrobić. Jedyne co zostało to złożyć zamówienie. Cytat:
Cytat:
![]() Super rozpiska. I końcówka najlepsza. Muszę sobie ją gdzieś zapisać. ![]() Miałam kleić zaproszenia na ślub ale.. mi się nie chce. Leń ślubny mnie złapał. ![]() Moja fryzura ślubna i przymiarka musiały (przez mojego Dyra ) zostać przełożone na czwartek. Kolejne dwie pary potwierdziły dzisiaj swoją obecność więc stan na ten moment to: 0 odmów 47 potwierdzonych 7 niepotwierdzonych (dwa dni po terminie ) - daję im tydzień i zaczynam ich molestować
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

I niby to był zwykły komentarz, bez dalszych uwag, tylko powiedziała "o, późno", ale jakąś niepewność u mnie zrodziła...
Mamy ślub o 15:55, cywilny, więc całość trwa ok 35min (znalazłam info, że co tyle są śluby cywilne) + życzenia. Więc pewnie ok. 17 już będziemy na sali...

ja nadal myślę nad podziękowaniami dla gości i nad wódką chciałam naklejki ale zaczynają mi się podobać zawieszki
15.09.2014

Odwaliłaś kawał dobrej roboty z załatwianiem. Już wiem, że duże weselicho to nie dla mnie: mam problem z zapłaceniem rachunków na czas, ogarnięcie tej całej logistyki jest poza moim zasięgiem. Gratulacje!!!