|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Hej Dziewczyny ;-)
czytam , jestem z Wami, ale coś nie mam natchnienia na pisanie Może to pogoda. Byłam dzisiaj w H&M i kupiłam słodkie bodziaki i skarpetki i troszkę sobie humor poprawiłam. ;-) Mamuska i jak po wizycie ! Trzymamy mocno kciuki za Was .
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja od 2 dni czuję coraz częściej ![]() ![]() ![]() Współczuję sytuacji na drodze!! Dobrze, że jednak nic Ci się nie stało ale co się nadenerwowałaś to Twoje... Ja też ostatnio miałam nieprzyjemną sytuację ale szkoda gadać... Dziewczyny jeszcze tylko trochę brakuje do 5000 postów i zakładamy nowy wątek ![]() Ten możemy dzisiaj wykończyć hehe ![]() Jednocześnie te z Was, które udzielają się już jakiś czas i regularnie proszę o PW, która by chciała zaproszenie do klubu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Wtajemniczenie
|
Kasia-Ruda ja zapinam najpierw pas na siedzeniu , potem siadam na ten dolny , a tylko ten górny przekładam do przodu.
Nie zazdroszczę sytuacji na drodze.
#4595 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
Halinka, dzięki za odpowiedź. To może zamówię sobie takie
![]() ![]() Zuken, dziś się chyba nie uda skończyć wątku ![]() Ja też czekam na wieści od Mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Rozeznanie
|
każda z nas czeka na wieści i coraz bardziej się martwię
![]() ![]()
#4598 |
Zakorzenienie
|
Trzymajmy wszystkie mocno kciuki za Mamuskę i za jej małą kruszynkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe co tam u mamuśki, co chwilę wchodzę i sprawdzam czy jest jakaś wiadomość od niej
#4600 |
Rozeznanie
|
Dopiero wróciłam z podróży i juz pisze zaraz co i jak
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Mamuska
![]() Jest uśmiech, wierzę, że to dobry znak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Rozeznanie
|
#4603 |
Rozeznanie
|
Ogólnie to jestem zadowolona bo juz miałam cały weekend w głowie myśli ze dziecko ma bezmozgowie albo ze ta woda uszkodziła mozg a tu pan profesor po rezonansie jeszcze inna diagnozę postawił oczywiscie wstępną- moje dzieciątko ma skrzep krwi w żyle w mozgu to jest bardzo rzadka przypadłość bo jest znanych tylko 9 przypadków na świecie z czego 3 kobiety zdecydowały sie usunąć ciąże ale 6 z nich urodziło i dzieci rozwijały sie ok (badania robiono tylko od 3 miesięcy po porodzie do roczku pózniej to juz nie wiadomo co z tymi dziećmi sie działo) ale jest to dla mnie o tyle pocieszające ze moje malenstwo tez ma szanse.....ze wstępnej diagnozy mozg wyglada ok i nie jest uszkodzony teraz jest tylko oczywiste ryzyko czy skrzep zacznie rosnąć i uszkodzi mozg czy poprostu skrzep sie wchłonie i mozg rozwinie sie normalnie.....profesor wydawał sie wiedzieć co mowi ale pewności miec nie moge zrobiono 600 zdjeć z jednego rezonansu i drugie tyle z drugiego jakiegoś najnowszego rezonansu z przepływami krwi byłam pierwszą ciężarna która była badana tym rezonansen
Profesor dzis do wieczora bedzie przyglądał sie wszystkim zdjecia i sporządzi raport ktory wyśle do kliniki w Londynie no i w środę zbiorą sie lekarze i omówią te badania i w piątek na wizycie bede wiedziała o wiele wiecej ale z tego co wiem to i tak nic nie mogą zrobic albo moge przerwać ciaze albo czekać i sprawdzać czy zator krwi rośnie czy znika ale i tak jestem szczęśliwa....jest lepiej niz myślałam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-17 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zobaczysz ![]() trzymaj się cieplutko ![]()
![]() |
#4605 |
Zakorzenienie
|
Mamuska to, co napisałaś brzmi bardzo dobrze
![]() Wierzę, że Twoja córeczka jest silna i da sobie radę a Ty razem z nią ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mózg się dobrze rozwija więc super , jesteśmy całym serduszkiem z Wami dziewczyny ![]()
![]() |
#4607 |
Rozeznanie
|
Profesor powiedział ze nie moze mi obiecać ze moje dziecko sie urodzi i bedzie zdrowe i ze skrzep sam zniknie,bo jest dość duży , ale moze mi obiecać ze bede miała jak najlepsza opiekę i bedą na bierzaco sprawdzać co sie dzieje, do mnie przemówiła wyniki badań ktore mi przedstawił 9 przypadków kobiety w podobnym wieku a zdjecia ich maluszków identyczne jak moje i wszytkie 6 kobiet ktore sie zdecydowały urodzić miały zdrowe dzieci
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Brzuszek mi urósł bardzo przez ostatni tydzien no i mała juz nad pępkiem buszuje a na rezonansie to tak sie kręciła i kopala i pózniej jak jechaliśmy autem tyle godzin to tez strasznie sie wiercila...ale jestem szczęśliwa ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie naprawdę duzo pomaga jak wiem ze ktoś o mnie myśli i wie co czuje bo tylko kobieta w ciazy jest w stanie to sobie wyobrazic....każdemu jest łatwo mowić a juz najbardziej mnie wkurza gadanie co niektórych o przerwaniu ciazy jakby to było takie naturalne i oczywiste w tej sytuacji!!!!
Dotarło do mnie jak bardzo juz kocham to malenstwo a jeszcze niedawno pisałam tu na forum ze bie potrafię sobie wyobrazic ze kogoś jeszcze bede w stanie tak pokochać :p a teraz zrobiłbym dla niej wszystko,dosłownie, swoje życie bym oddała... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-17 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
piękne słowa ![]()
![]() |
#4612 | |
Rozeznanie
|
[/COLOR]
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-17 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |||
Raczkowanie
|
[QUOTE=anius_7;45628996
Nie martw się, ja też jeszcze nic nie mam ![]() ![]() sok z buraków jest bardzo dobry na anemię, ale niestety mój organizm go nie toleruje. Po wypiciu kilku łyków od razu mi się zbiera na wymioty. Ja się ratuję natką pietruszki, zielonymi warzywami,rybami, łykam 2 razy dziennie żelazo i mam nadzieję,że wyniki mi się poprawią, bo jak nie to czeka mnie szpital... ![]() Mnie wczoraj mama podsumowała: ale dostałaś duuupę! ![]() ![]() muszę też zacząć pić ten sok. Na szczęście nie mam z tym problemu. Ja chyba też jako jedna z nielicznych nie kupiłam jeszcze nic dla mojego maluszka. Nic ale to nic ![]() ![]() ![]() Mnie poszło narazie tylko w brzuch... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cały dzień o Tobie myślałam.
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak tam Wasza waga? Bo większość z Was to chyba schudła zamiast przytyć
![]() Ja dzisiaj weszłam na wagę i się załamałam bo wcześniej jakoś tak długo nic mi nie przybywało a tu dzisiaj 3,5 kg na plusie a gdzie dalej ![]() Ogólnie rośnie mi tyłek, rosną mi boczki i mam drugą brodę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Rozeznanie
|
Mi tez przez ostatni tydzien przybył kilogram na plus ale teraz trzeba sie przygotować ze brzuszek bedzie bardzo szybko rósł i waga w gore odrazu pójdzie ale to chyba dobrze to znaczy ze dzidzie rosnął
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zadomowienie
|
Mamuska wstalam teraz tylko po to by sprawdzic czy sa wiesci od ciebie bo czekalam na nie caly dzien Poplakalam sie z ulgi ze Dzidzia moze byc jescze zdrowa Caly czas w to wierzylam ale dopiero jak przecytalam to mi lepiej Sercem jestem z wami i ciesze sie ze masz tak dobra opieke - to wazne. Twoja milosc do dziecka jest wielka Wzruszyla mnie do lez, pochlipalam sobie Kiedy masz kolejna wizyte? Uff jak juz sa wiesci od ciebie to teraz moge isc spac
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
Śliczne ciuszki papryczka
![]() ![]() Ja też muszę porobić zdjęcia moich łupów ![]() ![]() Może jutro mi się będzie chciało to porobię fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Wtajemniczenie
|
Zrob i pochwal sie;-) ja się staram chamowac ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.