| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |      | 10 | 23,81% | 
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |      | 1 | 2,38% | 
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |      | 10 | 23,81% | 
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |      | 3 | 7,14% | 
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |      | 13 | 30,95% | 
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |      | 2 | 4,76% | 
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |      | 3 | 7,14% | 
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |      | 0 | 0% | 
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-03-17, 15:40 | #2641 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: zagłębie 
				 | 

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat: 

__________________ Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji  | |
|     | 
|  2014-03-17, 15:57 | #2642 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

diabli heh nieźle, Nelka niby opóźniona?... pewnie zdaniem tej rehabilitantki każde dziecko na wątku miałoby coś nie tak z rozwojem, ja tam uważam że trzeba dać dzieciom święty spokój i niech robią wszystko w swoim tempie   Kinga dopadł Cię reisenfieber  będzie dobrze, my za miesiąc mamy gosci ze stanów, przylatują z synkiem o 3 miesiące młodszym od Nikiego  no i mój skrzat dołącza do grona zakatarzonych, smiać mi się chciało jak pisałyście o wycieraniu gili o spodnie no i oczywiście Niko podchodzi, wytrze o mnie nos i ucieka   koloejny dzień gnijemy w domu, wieje strasznie a tz musie mieć auto do pracy więc tak siedzimy sami  bylam dziś po wyniki krwi i na moje oko nie ma anemii, w poczekalni mnóstwo ludzi wiec podejdę jutro do doktorka | 
|     | 
|  2014-03-17, 16:12 | #2643 | |||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-11 Lokalizacja: Jno 
				 | 

Cytat: 
 Bedzie dobrze  widzisz, katastrofy to są w jakiś liniach krzak i spółka na końcu swiata. Tak jak pisałam, ja też się stresuje zawsze, łącznie z tym że kiedys przed lotem sobie czytałam gdzie kiedy i ile było katastrof. A pózniej każde szczęknięcie w samolocie albo inny odgłos silnika i miałam zawał. Bądź co bądź samolot to najbezpieczniejsza forma transportu i tego się trzymaj. Cytat: 
 Ech co za lekarz... Najlepiej tak jak piszesz, sprawdzić prywatnie w gabinecie. A co do terminów to masakra, strasznie długo się czeka. U nas 2tyg trzeba było czekać. Co do podpisywania to tak, też musiałam. Cytat: 
 No tak 10h kawał czasu... A chusta to bdb pomysł. Myśle jednak że dla L to bedzie taka atrakcja i takie wrażenia że bedzie tak zaciekawiona że podróż wam szybko minie  -------------- Byliśmy dzis z Bartem u laryngologa w celu oceny błony śluzowej nosa przed sondowaniem. Wszystko ok. I w środę idziemy na zabieg. Aż mi się coś robi na samą myśl. Ciekawe jak oni go ujarzmią, chyba w jakimś kaftanie go beda musieli związać. Bo przy badaniu nosa i ucha tak się darł jak opętany. A co dopiero tam. Jejuuu  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Diabli a masz jakiegoś lekarza juz upatrzonego na konsultacje? Bo my chodzimy do fajnej kobiety, bardzo dobra specjalistka. Tylko z tego co widze przyjmuje w Sosnowcu. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ ...i 10 czerwca nasze życie nabrało sensu...     Bartuś      | |||
|     | 
|  2014-03-17, 16:33 | #2644 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Kinia zadzwon i powiedz,ze potrzebujesz miejsca z lozeczkiem (basinette) to dadza Wam miejsce w pierwszym rzedzie,gdzie poza przymocowanym do sciany kojcem jest masa miejsca dla Was na nogi i dla Lili do raczkowania   My nie wiedzielismy,ze tak mozna (a raczej myslelismy,ze sie za to slono placi) i poprosulilismy juz w samolocie,zeby nam zamienili miejsca na 3 wolne w rzedzie, jesli bedzie mozliwosc i takie dostalismy. Teraz juz wiemy,ze przy bookowaniu lotu wystarczy w uwagach napisac,ze potrzebuje sie takiego miejscs i powinno sie je dostac bez dodatkowej oplaty. Z jakim przewoznikiem lecicie? Nie spotkamy sie jednak w Lublinie/Swidniku bo dopiero na weekend tam dojade  ale mam nadzieje,ze sie nam uda zobaczyc przy kolejnej wizycie w PL. Ja widac jestem jakas dziwna bo na kazdy lot ciesze sie jak dziecko  Raz tylko mialam stracha, bo zasnelam zaraz po starcie i obudzilam sie podczas ladowania i bylam przekonana,ze dobrze jeszcze sie nie wnieslismy w powietrze a juz spadamy i zaraz sie rozbijemy  i tylko sie dziwilam co Ci ludzie dookola mnie tacy spokojni  Diabli jak tak piszesz to az sie boje naszej wizyty u neurologa! Dziwni Ci lekarze, jakby kazde dziecko wszystko robilo jak od linijki. Co to niby znaczy 2 miesiace do tylu?? To jest nabijanie kasy. Wszystkie dzieci sa ulomne a biznes sie kreci  Od rana sie pakujemy z Sofia i idzie nam jak krew z nosa. Tez dlatego, ze mamy rozne koncepcje i co ja spakuje,Sofia zaraz wypakowuje  Sent from my XT1032 using Tapatalk | 
|     | 
|  2014-03-17, 17:22 | #2645 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Gliwice/Katowice 
				 | 

Cytat: 
 wszędzie tak samo :/ jak chodzimy do neurologa to nam nakazuje rehabilitację 2-3 razy w tyg. a rehabilitantka uznała że w zasadzie P. radzi sobie super, i dlatego już nie chodzimy odkąd jej nie ma  wiesz co .... ja bym olała rehabilitację, albo poszła 2-3 razy prywatnie, wg mnie Nela radzi sobie rewelacyjnie, wcale nie musi siadać, prędzej chodzić zacznie  -- spędziliśmy miłe wczesne popołudnie u Deb i Helenki a teraz Młody padł, mąż robi placki a ja wcinam przed kompem   | |
|     | 
|  2014-03-17, 17:54 | #2646 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: zagłębie 
				 | 

Cytat: 
  Później go wytulisz i będzie ok. 
				__________________ Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji  | |
|     | 
|  2014-03-17, 18:25 | #2647 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-01 Lokalizacja: Szwecja 
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2014-03-17, 18:33 | #2648 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
  chyba można skoro po cc podają  Cytat: 
  one tylko grubszą sprawę mają zatrzymać  choć zanim zaczęliśmy rozszerzać dietę to kupki małego były takie, że nic by ich w pieluszce nie zatrzymało, ciekawe co wtedy   == helo, przeostatnią noc mieliśmy krytyczną, dziś było lepiej  górne jedynki opuchnięte niesamowicie, aż zapalone  biedny ten Bartek, jak znów będą takie cyrki to w końcu podam mu nurofen, póki co maścią się ratowaliśmy i cycem, który musiał być w buzi non stop (to chyba naprawdę działa przeciwbólowo).. no ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby   | ||
|     | 
|  2014-03-17, 18:36 | #2649 | |
				 | 

Cytat: 
  ona pieknie zasnela w samolocie i spala na siedzeniach  ale pewnie Wy macie juz bilety z numerem siedzen   | |
|     | 
|  2014-03-17, 19:53 | #2650 | |
				 | 

Cytat: 
 No właśnie, na takie pultawki nie wystarczał nam nieraz zwykły pamp. Kiedys pojechaliśmy z Bartem na zakupy, miał ok 3mce. Wzięłam go do nosidełka. Chodzimy sobie bezstresowo, ja go głaskam po dupci a tam cos mokrego. No to myślę - siurki przeciekły. Poszliśmy do pokoju matki z dzieckiem, ja patrzę do lustra a tam całe białe nosidło z kupy :/ no masakra to była jakaś! Ledwie się uprało! Biedny Bart  spokojnej nocki życzę. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ ...i 10 czerwca nasze życie nabrało sensu...     Bartuś      | |
|     | 
|  2014-03-17, 20:14 | #2651 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: Monachium 
				 | 

Cytat: 
  to mialas wrazenia... ja tam bez kielicha nigdzie nie lece. 2. swieta racja, dziwne ze w innych krajach daje sie dzieciom wiecej czasu na rozwoj... 3.  moze ustalcie najpierw co gdzie bierzecie w naradzie rodzinnej   
				__________________ | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2014-03-17, 20:21 | #2652 | ||||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-07 
				 | 

Cytat: 
  Robilam tez babeczki szpinakowo serowe, ale bez fajerwerków Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  może jakaś nawiedzona ta lekarka, tez bym gdzies jezcze poszla Cytat: 
  Cytat: 
  Awokado daje do raczki, albo jako paste do chleba. Jak bedziesz miala twarde to do gazety i w szafce dojrzeje w dwa dni, niedojrzałe jest paskudne  Hej, Kuba w końcu zaczal mowic  i to jak !!! cały czas da da da da ... jak cos spadnie to mowi BACH, i jezcze brrum, brrumm i hau, hau  w sumie nie duzo i wiekszosc dzieci bardziej nawija, ale on sie NIC  nie odzywał, czsem buczał   bylismy dzisiaj u dermatologa i przegiełam z nabiałem .............. małemu jakiś dziwny strup na raczce sie zrobi i 2 tyg nie schodziło, przestraszyłam sie, a okazało sie, ze to z nabiału i mamy ograniczyc  a tak pozaty to dieta cycowa.... z niepicia w dzien przeszlismy do cycowania 3-4 razy dziennie  wspina sie na mnie i wylizuje, nie moge dekoltów ubierac  mam nadzieje, ze za niedlugo przejdzie bo wkurza mnie juz wywalanie wszystkiego na ziemie ( chociaz to słodkie "baach"  ) K je groszek, sos pomidorowy, chrupki   
				__________________ . . I Like You So Much Better WhenYou Are Naked I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo                Kubuś   Edytowane przez salviae Czas edycji: 2014-03-17 o 20:22 | ||||||
|     | 
|  2014-03-17, 20:23 | #2653 | |
				 | 

Cytat: 
  juz wiesz, ze najlepszym wyborem jest kolor sraczkowaty. 
				__________________ | |
|     | 
|  2014-03-17, 20:32 | #2654 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Dzięki dziewczyny za pomysły, zadzwonię jutro i poproszę o zmianę miejsc na te co Ash napisała (dzięki Kochana!). Dzisiaj ogólnie miałam trochę bieganiny, bo jeszcze musiałam oddać odpis aktu małżeństwa do tłumacza i zawieźć rodziców na lotnisko, bo też sobie polecieli ale do Anglii   Lil siedział z moją mamą i fajnie sobie radziły nawet. Ash szkoda, że się nie zobaczymy  następnym razem pomprostu musi się udać. Coś czuję, że moje pakowanie z Lili będzie bardzo podobnie wyglądać ;D ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Justi biedny Bartuś  oby szybko wylazły.... | 
|     | 
|  2014-03-17, 20:33 | #2655 | |
				 | 

Cytat: 
 Hahahaha no nie mogę  dobre  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ ...i 10 czerwca nasze życie nabrało sensu...     Bartuś      | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-03-17, 20:33 | #2656 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2014-03-17, 20:38 | #2657 | |
				 | 

Cytat: 
 Z tego co wiem to w jakiś sposób znieczulają miejscowo oko. Wg lekarki radzą sobie więc ufam że tak jest. Co do pigułek, Hmm, nie jestem pewna czy mu cos dadzą bo będziemy mieli to robione w takim prywatnym gabinecie. A chyba przy takich medykamentach musiałoby być jakies lepsze zaplecze w razie komplikacji... Tak mi się zdaje. Ale to byłoby dobre, przynajmniej byłby spokojny. Niebieska tabletka - wiemmm, miałam to przy krioterapii nadżerki i nie pamiętam nic  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
|     | 
|  2014-03-17, 20:43 | #2658 | |
				 | 

salv, ladnie ci sie Kuba rozgadal! moj tez cos zaczyna. jak do mnie raczkuje, to mowi "idzie idzie", dzisiaj prawie ze powiedzial "katze", jak mu kotka w ksiazeczce pokazywalam  no i rozne przypadkowe rzeczy. ale bach po zrzuceniu czegos nie mowi... Justi, masakra zebowa w koncu minie! u nas raz lepiej raz gorzej, tez cyc na stalym laczu, a zebow nie widac... wiec pewnie jeszcze potrwa... ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2014-03-17, 20:45 | #2659 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

dzięki   Megusia kciuki!! Salvi  dla Kuby a co do cycowania to pewnie niebawem minie  na jakiś czas   | 
|     | 
|  2014-03-17, 20:47 | #2660 | ||
				 | 

Cytat: 
 Clo a w ciagu dnia duzo razy karmisz? Bo ja się tak zastanawiam czy u nas liczba karmień w takiej ilości to nie za duzo...? Rano przed wstaniem cyc Przed spacerem cyc - śpi Po spacerze cyc Po obiedzie przed snem cyc W ciagu snu z 2x cyc bo śpimy razem Wieczorem przed snem cyc W nocy straciłam rachubę cycow  I to nie jest takie byle jakie ciamkanie tylko rzuca się na cyca jakby tydzien nie jadł... Oprócz cyca je rano kromę z masłem, w południe duży słoik obiadu a wieczorem owoce - np dzis pol banana, pol gruszki i pol jabłka. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat: 
 Hmm zapytam  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ ...i 10 czerwca nasze życie nabrało sensu...     Bartuś      | ||
|     | 
|  2014-03-17, 21:01 | #2661 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 

__________________ . . I Like You So Much Better WhenYou Are Naked I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo                Kubuś   | ||
|     | 
|  2014-03-17, 21:16 | #2662 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
 Generalnie faktycznie idź sobie prywatnie, ale moim zdaniem tylko dla uspokojenia, bo nic złego się nie dzieje. A co z tą asymetrią?Bo to mi się kojarzy tylko z tym, że dziecko preferuje jedną stronę, czy o to chodzi? Czy zauważyłaś u Neli coś takiego? ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat: 
 Z kaftanami idealnie ucelowałaś- w wielu gabinetach właśnie dzieci zawijają w coś takiego by rączkami i nóżkami nie rzucały podczas zabiegu. Nie wszędzie, ale w wielu. Trzymam kciuki by się wszystko udało jak najlepiej. Daj znać koniecznie po. Acha i jakby mu z 2 dni lekko sączyła się krew z ropką z oczka to nie panikuj. To nic się nie dzieje. Przemywaj wodą przegotowaną albo jeśli dobrze reaguje ( Daro chyba nie bardzo reagował) to solą fizjologiczną. Po prostu to oko po przebiciu musi się jeszcze oczyścić tzn. czasami nie musi, ale czasami tak. 
				__________________  Dziś oprócz Was, wiem, nie mam nic   07.07.2012  12.06.2013 DARUŚ  &  20.02.2015 BARTUŚ  | ||
|     | 
|  2014-03-17, 21:22 | #2663 | |
				 | 

Cytat: 
 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | |
|     | 
|  2014-03-17, 21:32 | #2664 | ||
				 | 

Cytat: 
 Dzięki Magi  Tak myśle ze ten kaftan byłby najbezpieczniejszy... Cieszę się ze to juz pojutrze bo czym szybciej tym lepiej... Krew??? Bosh masakra, dobrze że mi napisałaś bo bym chyba zawału dostała! Bart na sól reaguje ok. Wiec nią bede przemywać. Cytat: 
 W oczku cały czas stoi taka jakby łezka i u nas oko prawie cały czas ropieje. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ ...i 10 czerwca nasze życie nabrało sensu...     Bartuś      | ||
|     | 
|  2014-03-17, 21:35 | #2665 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
  ale najwidoczniej rokuje skoro rehabilitacje zalecaja. Gdyby ta lekarka zobaczyla mojego leniwego dziecia to by stwierdzila 5 miesieczne opoznienie  Diabli nie daj sie, dobrze wiesz ze to jest szukanie dziury w calym i wyciaganie kasy. Ja Nine przestalam rehabilitowac, machnelam reka na wszystko i co? Raczkuje ksiazkowo pozno ale to nie wyscig. Moze i by zaczela tydzien wczesniej pod wolywem reh. Ale ja kolejki nfz-towej nie bede zabierac tym, ktorzy rehabilitacji naprawde potrzebuja   
				__________________ 16.05.2013   | |
|     | 
|  2014-03-17, 21:38 | #2666 | |
				 | 

Cytat: 
 moim zdaniem w pierwszym roku zycia cyca nigdy za wiele  byly czasy bezcycowe za dnia, wiec wiem, ze jak bedzie trzeba, to mlody da rade. a teraz niech korzysta. i tak np. dzisiaj w nocy stale lacze, rano jeszcze kolo 8mej dopil cyca, o 10tej owoce z platkami owsianymi, po 12tej obiad, obraza na kawalki, plucie, placz i gile po pas, wiec sie rozebralismy do rosolu oboje i cyc na uspokojenie, potem o 13tej zmiksowalam obiad, dojadl. potem zasnal na spacerze i spal do 15tej, dostal cyca. o 17tej cyc. o 18:30 troche owsianki, ryk, gile, cyc, potem dojadl owsianke, odpoczal, kapiel i cyc do snu. juz pierwsza pobudke na cyca zaliczyl, ale raczej jako uspokajacz... pocieszylam?   
				__________________ | |
|     | 
|  2014-03-17, 21:42 | #2667 | |
				 | 

Cytat: 
 Tiaa  pocieszyłaś    Dobry pomysł z tymi owocami rano i kaszką wieczorem. Spróbujemy tak zrobic  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- A co to, Flo ma jakiś cząsteczkowy bunt?? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
|     | 
|  2014-03-17, 21:43 | #2668 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
  za gadanie, bardzo duzy zasób slów   
				__________________ 16.05.2013   | |
|     | 
|  2014-03-17, 21:50 | #2669 | 
				 | 

megusia, ja wiem czy bunt... zalezy jak trafie   byl troche niewyspany i ... humorzasty, jak to facet. a wiesz - zlej baletnicy przeszkadza rabek u spodnicy. Flo jest kiepskim zjadaczem i mu grudki czasem przeszkadzaja. szczegolnie jesli nie sa to mieciutkie kluseczki. Agnes, powinnas byc porzadna obywatelka i wydac tysiaka na prywatne reha, zeby Nina tydzien wczesniej raczkowala   
				__________________ | 
|     | 
|  2014-03-17, 21:58 | #2670 | |
				 | 

Cytat: 
  pomidorów używam najczęściej z biedronki ( ostatnio w puszce miałam jednego wielkiego pomidora) ale inne też, dobre są z pudliszek   
				__________________ . . I Like You So Much Better WhenYou Are Naked I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo                Kubuś   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.