Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 06:34   #4921
TysiaBB1989
Rozeznanie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zznalazłam to Wasze niebieskie wino dzis w Kauflandzie
zgadnijcie za ile? 12,99zł!!!
półsłodkie, 0,7 litra czeka na mnie w barku

ale cena bardzo dobra i nie wiem czy to sie sprawdza, ale jak cos w Kauflandzie ma żółta cenówke tzn, że nigdzie taniej sie tego nie kupi (tzn nigdzie taniej detalicznie) i akurat to winko ma żółta cenowke
byłam kiedyś na weselu z tym winkiem i jest przepyszne mniam !!

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
75 DDŚ

Załatwione
.....
I BAWIĆ SIĘ NAJLEPIEJ NA ŚWIECIE !! (dzięki Lemon )
ściągam listę spraw załatwionych i do załatwienia
gratuluje i zazdroszczę tylko tylu dni

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Poleca wino Beauvillon.
Wszystkie są 4 rodzaje - białe, różowe i czerwone (w dwóch wersjach: półsłodkie i półwytrawne).
Nam udało się kupić za 13,50, ale teraz na dniach widziałam w realu po 14,99zł więc też bardzooo fajnie, zwłaszcza, że to butelki 1L.
też je polecam jest bardzo dobre uwielbiam to białe i chyba też je będę mieć

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
...
Mimo to nie chcę rezygnować z przygody Ślubno-Wizażowej, bo weszło mi w krew śledzenie co u Was, ale takim traktowaniem czasem człowiek się zniechęca.

Pozdrawiam i ściskam
szczerze Ci pow, że ja jestem na wątku od lipca i pracuje w biurze przy produkcji i nigdy nie wychodzę po 8 h z pracy jak powinnam i nawet nie ma czasu zaglądnąć w pracy na to forum, studiuje, mam w czwartek obronę mgr i już będzie mgr inż chodzę na różne kursy w tym na ang.... narzeczonego mam daleko ale nie tak daleko aby się z nim nie widywać codziennie ok 30 km ode mnie, przygotowania do śluby itd
i jakoś na razie mnie nie ciągnie do klubu bo tak nic ciekawego nie ma ......
Stary 2014-03-18, 06:54   #4922
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Enzunio i wszystkie inne które mają ten poltra? podziwiam.. naprawde jakby mi ktoś do domu dzień przed weselem chciał przyjść to bym udusiła:P u nas są tzw 'komedyje" ale jest to zwykle organizowane na tydz- 2 tyg przed ślubem i to zwykle osoby przychodzące się przygotowują bardziej niż odwiedzane
Tu nie ma co podziwiać Taka tradycja, to tak jak podziwiać dziewczyny, które mają wesela na 12
Szczerze mówiąc to od kilku miesięcy bardziej czekam na Poltra niż na wesele (a takie kłótnie o to były)

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
8 cm są wysokie czy wygodne jeszcze? bo chciałam coś koło 8cm, ale ktoś pisał, że tak do 6cm są wygodne więc chyba lepiej niższe niż wyższe i przebierac na płaskie... no nie wiem.. teraz

czyli lepiej 6cm? a co myślicie o 7cm?

tę pro comfort?? czyli polecasz 6 cm? a to nie za niskie w sensie małoeleganckie? co myślicie? zazdroszczę przymierzania w siedzibie!! gdzie to? nigdzie w kujawsko-pomorskim żadnych tanecznych nie szyją ;(
Ja mam 8 cm, gdybym mogła (a nie mogę, bo już mam dobraną długość sukni) brałabym 6 lub 7 cm.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
u nas wiekszosc poprawiny robi od 18, my i tak troche przyspieszylismy
Ja robię o 13

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

ja zamawiałam ze ślubnych zakupów i bardzo nam smakowały toć to biszkopt
Z A J E B I A S Z C Z E!!!!!!!!!!!!!!!! :ślina:
To nie ja testowałam, więc nie będę się wypowiadać o tamtych, ale z tego co piszesz... to pewnie wszystkie tak samo smakują
Pewnie w ogóle jeden producent je robi znając życie
Tylko przekazuję co inna PM napisała, ja dodatkowo połasiłam się na to, że mogę sama jechac i odebrać
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 07:04   #4923
madzixx88
Zakorzenienie

Hej

Zaraz nowy watek jade wlasnie do pracy i nadrabiam

My poprawiny bedziemy miec o 14 obiad a potem 2 posilki, jak bedzie dobra pogoda to wyjdziemy do ogrodu na grilla

Enzunio pytalas o dj na poprawiny-nasz bierze 1000 zl. Sprzet zostawia mu zespol -wspolpracuja razem

Ysia-40 dni !!!!! Super u nas dzis 46

Po pracy jade szukac butow i sukienki na poprawiny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 07:29   #4924
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Szeptem się chwalę że zostało mi

40 dni!

wczoraj wróciłam od rodziców, zawiozłam suknię i już czeka na wielki dzień

A teraz nadrabiam!
Już 39!

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość

Przyszly nasze M&M'sy

Ale świetne!
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 07:37   #4925
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
My kupowaliśmy w Tesco (13,49 zł ale to w zeszłym roku), ale widziałam też w Realu (14,99 zł) i Carefourze.
W grudniu widziałam też w Makro, ale było droższe niż w Tesco - chyba po 16 zł.
Dziękuję w takim razie wypróbujemy w weekend

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
to może złe buty?
ja wczoraj byłam 2,5h na maratonie zumby i dzisiaj godzinka w tych samych butach i stopy nic a nic nie bolą!
Mam zwykłe typowe buty do biegania. Do tej pory troszkę dokuczały mi stawy kolanowe, a od kilku dni ból w stopach tuż przed piętami Zrobię sobie kilkudniową przerwę i zobaczę co będzie dalej.

Co do wina: my na razie mamy tylko 5 l czerwonego półwytrawnego ElSol, i w planach kupno białego półsłodkiego Varna. Czy któraś z was może polecić jakieś dobre i niezbyt kwaśne białe półwytrawne?
Stary 2014-03-18, 07:48   #4926
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ale nie chcę ich przecież na torcie! tylko do rąk gości, żeby właśnie na torcie się nic nie paliło. Sama chętnie podałabym tort popoludniu na deser, ale w cenie menu w restauracji mamy na deser różne smakołyki i nie chcę z nich rezygnować, a goście po dwóch deserach by chyba padli zamiast ruszyć na parkiet

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U mnie na Śląsku tort daje sie po obiedzie. Nigdy wcześniej nie slyszalam że o północy ale i wielce nie ten temat nie obchodził to może temu o północy sa świnie i inne mieska w całości.

Zimne ognie w rękach fajnie. Choć i tak dziwi mnie tort jako atrakcja

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
8 cm są wysokie czy wygodne jeszcze? bo chciałam coś koło 8cm, ale ktoś pisał, że tak do 6cm są wygodne więc chyba lepiej niższe niż wyższe i przebierac na płaskie... no nie wiem.. teraz

u nas wesela do 6 zazwyczaj są bez różnicy od której więc w zasadzie wychodzi mniej więcej ta sama długośc u ciebie jak ślub na 13:30 co u nas na 17

gratuluje i zazdroszczę mieszkanka czyli obrączki są, bo jak pamiętam się martwiłaś? to chwal się jutro!

czekam na fotkę

tę pro comfort?? czyli polecasz 6 cm? a to nie za niskie w sensie małoeleganckie? co myślicie? zazdroszczę przymierzania w siedzibie!! gdzie to? nigdzie w kujawsko-pomorskim żadnych tanecznych nie szyją ;(

w sensie 0,5 na 2 dni na osobę czy 1l na 2 dni na osobę? mogę zapytac czemu dwa rodzaje wódki? inna na poprawiny? my myślimy o piwie na bramy może napisz ile osób to łatwiej ogarnę a jak piwo w butelkach to potem zabierzesz butelki?

dokładnie jak u mnie te godzinki

ja nie narzekam, że będę zmęczona, tylko wiadomo, że wesele jest bardzo męczące (przede wszystkim od emocji i stresów), dlatego pomyślałam żeby od 17 tymbardziej, że jeszcze butelki etc. poprawiny tak późno by chyba w naszej rodzinie nie przeszły, ale zazdroszczę godzinki możecie się wyspac

myślałam, że po 2 m-cach przyjęcie do klubu to formalnośc a tu takie rzeczy szkoda tylko, że niektóre wrzucają fotki do klubu, bo się napalę i niestety czytam, że w klubie
W Akces2 doradzila mi Pani 6cm jako w sam raz na całą noc. Czemu chcesz przebierać buty których celem jest właśnie nie przebieranie? fajna opcja są poduszki pod palce

Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 08:00   #4927
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
a tą wkładkę się chyba jakoś dodatkowo zamawia prawda?
bo tam widziałam kilka opcji wyściółki
Ja pro comfort zamawiałam dodatkowo, kosztowała 20 zł, ale ona jest już schowana w bucie na stałe, nie jest jak wkładki do butów - wyjmowana.

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
A ja te
http://www.akces2.com/carla-x-buty-slubne-damskie.html
Też czerwone satyna. A jaka podeszwe wzięłas?

Styrogumową Welur jest podobno tylko na parkiety taneczne, przy deszczu baaaardzo nie polecany - pływasz w buciku

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Do szmateksów jeszcze nie chodziłam, bo nie miałam czasu.
Na Allegro patrzyłam - wszystko co ma tiul i jest do ziemi jest drogie, bo obecnie takie spódnice są modne. A i tiul kosztuje. A sama spódnica do ziemi nic mi nie da - chodzi o tę rozpiętość przede wszystkim... To samo halki - najtańsza na kole 70zł. Na kole - a ja mam po prostu chyba ze 12 warstw tiulu
Pytałam koleżanek - nawet jeśli mają, to udają, że nie mają
Ja nawet nie mam kogo zapytać...
Póki co trzymamy dystans ;D Jak odbiorę suknię w tygodniu przed ślubem to pewnie wskoczę w moją halkę i będziemy pomykać

Cytat:
Heh, można na to spojrzeć i tak Jednak zawsze, gdy tort był o północy, były na nim te cholerne fajerwerki i goście uroczyście śpiewali sto lat przy przygaszonym świetle. Chce przygaszone światło, chcę sto lat, nie chcę palącego się tortu Więc zimne ognie to dla mnie jedyna alternatywa... chyba że któraś ma inne pomysły
Ja swego czasu bardzo nakręciłam się na zimne ognie, zaczęłam nawet szukać ozdobnych opakowań na nie, nalepek na zapałki. Ale przekonały mnie argumenty że to jednak w rękach podpitych gości niebezpieczna zabawka, w zamkniętych pomieszczaniach podobno nimi śmierdzi no i nie każdy mając eleganckie ubranie weźmie je do rąk z obawy przed wytopieniem dziury w sukience.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Co do naszych przygotowań - jest szansa na chór Oczywiście kolega musi popytać, kto da radę zaśpiewać i wtedy da ostateczną odpowiedź. Załatwiałam też metrykę chrztu u siebie w parafii - jakieś niesamowite oblężenie narzeczonych, naliczyłam z 7 par w kolejce z jakąś ważną sprawą.
Super z tym chórem!
Słuchaj, z tym oblężeniem ślubów to się zgadzam, babcia co rusz przychodzi z wiejskich ploteczek z info KTO się żeni/wychodzi za mąż.
Nawet listonosz zaczął ze mną gadać o ślubie Bo on tydzień później A ja gościa nie znam To znajomy TŻ

Cytat:
Może nie są jakoś niewiadomo jak eleganckie, ale brzydkie nie są - dla porównania obcas 4 cm jest średni szczerze mówiąc. Ja mam 6 z kilku powodów - nie noszę obcasów, nie jestem przyzwyczajona do wysokich butów i ze względu na wzrost TŻ mogłam mieć wyższe tak do 8 cm - a w tych wysokość już czułam
Tam, mam wkładkę pro comfort, pisałam już o niej. Akces2 ma siedzibę w Mogilanach k/Krakowa, narzeczony mnie tam zawiózł

Nie wiem czy to wina pogody, czy czego, ale mam tak katar straszny, nikomu nie życzę. Ale sporo znajomych też zaziębionych.
Stary 2014-03-18, 08:10   #4928
KasiaK_080290
Zadomowienie

ślub mamy o 16, myślę, że wesele potrwa do 4-5

poprawiny planujemy na 11-12, goście zdążą się wyspać, będą one w formie późnego śniadania, obiadu, ze względu na przyjezdnych gości, ale też u nas tak się robi po prostu

będą trwały 6 godzin, czyli do 17 albo do 18

hihihi ja też wymarzyłam 17, ale nabożeństwo czerwcowe o 17:30 jest i mamy 16 tak jak Ty

wątek dobiega końca, nie udzielałam się w tym zupełnie, bo codziennie praca i studia dzienne, 5 weekendów rozdawaliśmy zaproszenia, do rozdania było prawie 100 (zostało już kilka sztuk to w najbliższy weekend rozdamy i kilka już w tygodniu do końca marca) i pisałam mgr.
z nowym wątkiem postaram się być na bieżąco

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 08:27   #4929
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Urodziny 24te
pjona

Cytat:
O, to jesteśmy w tym samym wieku! dobry rocznik
pjona

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Ty uważasz, że wcześnie, dla mnie z kolei za późno zależy od regionu, chyba mamy na wątku PMki, które mają ślub o 11
dla mnie idealną godziną jest 15
ja mam ślub na 11:00

planuje wstać o 7:00

Cytat:
Ja mam ślub na 11 chyba będe musiała wstać o 4 żeby się ogarnąć

jaki koszt tych M&M???

---------

po 9:30 trzymajcie kciuki plissss
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 08:30   #4930
swiat_katarzyny
Zadomowienie

rzutem na tasme jeszcze do starego wątku witam wszystkie PMki i przepraszam za moją 5dniową nieobecność
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 08:37   #4931
annic
Wtajemniczenie

Witam nowe Pmki

My sobie wymarzyliśmy 17 i taką mamy No ale my chcieliśmy skrócić wesele. Jak z rodziną rozmawialiśmy to się podpytywaliśmy o te godziny i wszyscy mówili że później lepiej, właśnie koło 17.
Niektórzy nawet powiedzieli, że 19 najlepsza bo lepiej idzie do rana wytrzymać, ale 19 to już nawet dla mnie za późno
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 08:38   #4932
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość

szczerze Ci pow, że ja jestem na wątku od lipca i pracuje w biurze przy produkcji i nigdy nie wychodzę po 8 h z pracy jak powinnam i nawet nie ma czasu zaglądnąć w pracy na to forum, studiuje, mam w czwartek obronę mgr i już będzie mgr inż chodzę na różne kursy w tym na ang.... narzeczonego mam daleko ale nie tak daleko aby się z nim nie widywać codziennie ok 30 km ode mnie, przygotowania do śluby itd
i jakoś na razie mnie nie ciągnie do klubu bo tak nic ciekawego nie ma ......
Ja też nie mam czasu aktywnie udzielać się na forum . Byłam w klubie PM2014 nr 1 i mi wystarczy, a do nowego nie chcę przynależeć. Także forum główne jest ok
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 08:51   #4933
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
hej! Nadrobiłam mniej więcej i nawet nie wcięło mi cytowania!

Kupiliśmy dzisiaj bilety na podróż poślubną do Peru teraz muszę przejść ostry trening by wspiąć się na Machu Picchu. Jeszcze tego nie ogarniam bo była to dość spontaniczna decyzja.

Peru! Kate padlam z zazdrosci

Dziewczyny dzis 3 miesiace do slubu!

P.S. Kto zaklada nowy watek? Jak sie wyrobimy z dokonczeniem przed 12.00 to moge ja, bo pozniej pracuje, chyba, ze ktos inny by chcial?

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

Edytowane przez rabbitka
Czas edycji: 2014-03-18 o 08:52
rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:03   #4934
ane3kaa
Zakorzenienie

a mamy nowy tytuł ???
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:13   #4935
madziara889
Zakorzenienie

200 ddś

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
M&m rewelacja. Tez o tym myślałam ale cena mnie przestraszyla.

Czy Wasi chłopcy też zostawiają wszystko na ostatnią chwilę? Mój to by wszystkim się zajął dzień przed :p ....

My obydwoje mamy jeszcze dużo czasu Tż może trochę więcej niż ja.

My ślub chcieliśmy na 17 ale to październik i o tej godzinie jest różaniec więc wybraliśmy 16.

rabbitka m&m są zarąbiste

enzunio zgapiłam od Ciebie listę- może to mnie zmobilizuje.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:24   #4936
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Piwo na wesele - dla mnie nie pasuje, ale na poprawiny jak najbardziej u nas będzie kilka butelek dsłownie
Cytat:
ceremony:
walk down the aisle:
Christina Perri - Arms
signing:
John Powell - Kisses and cake
exit of g&b:
New Found Glory - Kiss me
Ron Pope - A drop in the ocean
first Dance:
Green Day - Last night on Earth

Playlist:
Paolo Nutini - Pencil Full Of Lead
Paolo Nutini - Loving you
Paolo Nutini - Candy
Paramore - Adore
Paramore - The only exception
placebo - The bitter end
Coldplay - Green Eyes
Coldplay - Yellow
Green Day - Brown eyed girl
Green Day - Time of your life
Green Day - Oh love
Green Day - When it's time
The Killers - Mr Brightside
The Killers - A Dustland fairytale
Linkin Park - Not Alone
Linkin Park - Rolling in the deep
Linkin Park / Jay Z - Numb/ Encore
Two door cinema club - I can talk
Two door cinema club - What you know
Two door cinema club - Costume Party
McFly - Love is easy
Blink 182 - All the small things
Snow Patrol - Chasing cars
Snow Patrol - Crazy in Love
Ellie Goulding - Only girl in the world
Christina Perri - A thousand years
Florence + The machine - Never let me go
Florence + The machine - You've got the love
Walk the moon - Anna Sun
Will.I.am - This is love
3OH!3 - Don't trust me
blur - Song 2
Blur - you're so great
Oasis- Wonderwall
Artic Monkeys- I bet you look good on the dancefloor
Artic Monkey - Do I wanna know
No Doubt - Hey Baby
Billy Joel- Uptown Girl
Passanger - Let her go
Bastille -Flaws

Polish:
Myslovitz - My
myslovitz - dlugosc dzwieku samotnosci
2+1 - Chodź, pomaluj mój świat
Urszula - Konik na biegunach
Czerwone Gitary - Nie zadzieraj nosa
Czerwone Gitary - Takie ładne oczy
Kancelaria - Zabiorę Cię właśnie tam
Kult - Gdy nie ma dzieci w domu
Maanam - Kocham Cię kochanie moje
Maanam - Cykady na cykadach
Maryla Rodowicz - Ech mała
Piersi - Bałkanica
Budka Suflera - Bal wszystkich świętych
Lady Pank- Kryzysowa narzeczona
Lady Pank- Tańcz, głupia, tańcz
Marek Grechuta - Dni, których nie znamy
Maryla Rodowicz - Małgośka
T Love - Chłopaki Nie płaczą
Donatan-Cleo - My słowianie
Seweryn Krajewski - wielka milosc

Jeszcze nie skonczona

Przyszly nasze M&M'sy

super lista - kradne a m&msy bomba! zrobią furorę

Cytat:
ja mam ślub na 17 i nie wiem jak się wyrobię, a co dopiero jak macie 11
nieźle..,. wtedy jak tak późno wesele to wydaje się, że jest więcej jedzenia, schodzi mniej wódki etc. a do tego przyjemnie i chłodno na dworzu się robi.. no i można się wyspac i przygotowac na spokojnie.

mam pytanko. czy jedziecie przed weselem na salę zobaczyc jak przystrojona, czy raczej nie, czy zawozicie jakieś rzeczy czy ktoś wam?
jak ja mam ślub od 17 i płace 210 zł to gdybym miała na 12 to chyba 300 musialabym zapłacić za gościa nie ogarniam tego dziewczyny! jak mozna bawić sie od 12 do 4 rano? a jedna Polska niby

my jedziemy wszystko zawieść w piątek przed ślubem zobaczymy wtedy ubraną salę i przećwiczymy na parkiecie pierwszy taniec
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Mój TŻ W KOŃCU poprosił kolegę o świadkowanie. Już myślałam, że ten mój nieogarnięty chłop będzie latała dzień przez ślubem szukać świadka
No i to cieszę się bardzo że już to załatwił ale oczywiście od razu umówili się z chłopakami na wieczór kawalerski a ja już drże, że coś odwali.
Oczywiście na 2 tygodnie przez weselem postanowili zrobić sobie męski wypad na weekend albo ciut dłużej. Noż kurde żeby tylko nie było jak w Kac vegas że mi narzeczonego zgubią( a znając ich i to jak się bawią jak są sami ) muszę i taką opcję brać pod uwagę
ja jeszcze nie poprosiłąm nikogo czuje że zostane bez świadkowej

ostatnio podpity kuzyn Tż dorwał mnie na imprezie i pytał czy byłabym bardzo zła gdyby zrobili mu niespodzianke powiedziałam dosadnie jaka byłabym zła
Cytat:
Nie, ja chcę mieć niespodziankę Na sali będzie działać florystka i pewnie tata podjedzie zobaczyć co i jak, może siostra. Jeśli tylko się uda, zawożenie wódki, ciast, kwiatów chcemy załatwić już w pt wieczorem - ale udekorowanej sali nie chcę widzieć przed godziną zero

A mnie teraz wpadł do głowy pomysł zakupienia zimnych ogni. Ponieważ nie lubię tych strzelających fajerwerków na torcie i tego nie chcemy, bo wg mnie zepsułoby całkowicie urok, a jednak chcę mieć przygaszone światło i jakąś akcję "tortową", wymyśliłam, żeby rozdać gościom zimne ognie i odpalić je w czasie "wjazdu" tortu o północy. Co Wy na to? Boję się tylko, czy o północy nie będą za bardzo pijani i się jakoś nie poparzą, no ale może o północy jeszcze nie
ja bym chyba oszalała gdybym nie zobaczyła swojej sali przed

a co do zimnych ogni to pomysł fajny, ale czy nie za dużo zamieszanie sie zrobi z tymi ogniami podczas tortu? ludzie ogarną co zrobić z wypalonymi pateczkami? kiedy bedą mogli podejść po kawałek?
Cytat:
Kupiliśmy dzisiaj bilety na podróż poślubną do Peru teraz muszę przejść ostry trening by wspiąć się na Machu Picchu. Jeszcze tego nie ogarniam bo była to dość spontaniczna decyzja.
jaaaaaaaaaa
Cytat:
Dziewczyny które zamawiają podróż poślubna powiedzcie mi czy trzeba płacić od razu teraz całość? czy to zależy od biura czy jak to jest?
my 10% zapłaciliśmy, pozostała część 30 dni przed wylotem.
Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
W temat poprawin się wtrącę
U nas od około 11-12 będą kwestia przyjezdnych gości, którzy będą nocowali na miejscu w obiekcie...
A teraz zmykam spać bo jutro rano ruszam podbijać salony sukien w dalszym poszukiwaniu mojej jedynej
Trzymajcie kciuki
Dobranoc PMki

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
kurcze o 11 poprawiny? naprawde to przemyslana decyzja? sądzisz że ludzie będa w stanie wstać? nawet ci przyjezdni? ja o 11 po weselu to obracam sie na drugi bok, a gdzie tu sie ejszcze wyszykować? może 13 byłaby lepszym rozwiązaniem? od razu na obiad?

U mnie sprawy ślubne leżą. Dosłownie. Wciąż lista gości niedomknięta do końca, a to oznacza, ze zaproszenia nie zamówione. Może w piątek uda nam sie poradnie załatwić, chociaż tyle... a marzec tak szybko sie kurczy....

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-03-18 o 09:26
Stary 2014-03-18, 09:31   #4937
ysia
Zadomowienie

Kurde, lecę dzisiaj po to wino do reala. Mam nadzieje że to już ostatnie testowanie, bo do ślubu zostanę alkoholikiem

Umówiłam się na te rzęsy na przyszły piątek. Okazało się że do końca marca mają promocje, normalnie kosztuje 150zł. Spróbuje, mam nadzieje że będzie dobrze

Dziewczyny tak z ciekawości. Widziałyście to?
http://wyborcza.pl/1,87648,15639485,...marzen.html#MT

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:45   #4938
margot244
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
200 ddś

ubiegłaś mnie dokładnie to samo chciałam napisać jutro już jedyneczka z przodu
margot244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:46   #4939
201605100
Konto usunięte

Myślę i myślę nad nowym tytułem i wena dziś kiepska...
Moja propozycja:

Z roku - miesiąc, z miesiąca - dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen.
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:51   #4940
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Czytałam kiedyś o tym , że gdzieś za granicą tak robią a tu proszę nawet w Polsce sie da.
Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie poprosiłąm nikogo czuje że zostane bez świadkowej
ja to samo :P ale chyba nie oczekuje od świadkowej jakiegoś mega zaangażowania więc może jeszcze mi czasu wystarczy

Cytat:

ja bym chyba oszalała gdybym nie zobaczyła swojej sali przed

U mnie sprawy ślubne leżą. Dosłownie. Wciąż lista gości niedomknięta do końca, a to oznacza, ze zaproszenia nie zamówione. Może w piątek uda nam sie poradnie załatwić, chociaż tyle... a marzec tak szybko sie kurczy....
Nasza sala będzie w czwartek wieczorem gotowa ( tylko kwiaty w sobotę rano) więc zdąże na spokojnie ją pooglądać

Co do reszty to u nas to samo :P Ani zaproszeń ani kompletnej listy gości ..:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:53   #4941
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
super lista - kradne a m&msy bomba!
Można wiedzieć z jakiej stronki były zamawiane?
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:53   #4942
Dotka90
Zakorzenienie

Lusiija - my piwa nie kupujemy Mamy wesele jednodniowe.

Enzunio, też jadłam te ciasteczka z wróżbą, bo mam je w pracy

Rabbitka, M&Msy super!

An, witaj w klubie, ja się też zawsze o cokolwiek muszę martwić, czymś się stresować, o czymś rozmyślać

Też myślę o zimnych ogniach

Marzy mi się pierwszy taniec w takim klimacie, ale kurde, o tej powiedzmy 17, to będzie jeszcze jasno.

W ogóle, to myślimy nad podaniem tortu po obiedzie...

Iza - mnóstwo nowych dziewczyn dołącza do klubu. Jedne wcześniej, inne później. Niektóre też dostają odmowę na początku, dołączają później.
Ale każda cierpliwie czeka, tylko Ty jedna nie możesz. Swoją nachalnością zniechęcasz ludzi, nie ma co się dziwić takiej, a nie innej decyzji odnośnie wstąpienia do klubu

Z odżywki 4Long Lashes jestem zadowolona
Mama też, choć u niej słabsze efekty.

Ysia, dla mnie masakra z tym weselem
Wyobrażacie sobie swoje wesele i wszędzie logo sponsorów? Na serwetkach, kieliszkach, zdjęciach, talerzach, może na papierze toaletowym?
I cała Polska wsadza twarz w Wasze wesele...

Zresztą sorry, ale jak nie mam kasy, to nie robię wesela na 120 osób. Argument 'licznej rodziny' do mnie nie przemawia, bo nie wierzę, żę te 120 osób, to rodzina, z którą utrzymują kontakt na co dzien...

Dziewczyny dziękuję Wam wszystkim za życzenia

Dostałam od TŻta wielki bukiet moich ukochanych tulipanów
I torebkę! Skubany postarał się, bo miałam jedną wybraną, ale stwierdził, że jak ją zamówi, to pójdzie na łatwiznę i zamówił inną, która podoba mi się bardziej nawet niz ta, którą sama wybrałam
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:57   #4943
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko się teraz da załatwić w sumie podobnie sprawa jak blogerki weselne, które często na podobnej zasadzie dostają sesję zdjęciową, akcesoria itp za post na blogu.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:57   #4944
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Zresztą sorry, ale jak nie mam kasy, to nie robię wesela na 120 osób. Argument 'licznej rodziny' do mnie nie przemawia, bo nie wierzę, żę te 120 osób, to rodzina, z którą utrzymują kontakt na co dzien...
oj byś sie zdziwiła Mama Tż ma 4 rodzeństwa, jego tata aż 6, razem z najbliższym kuzynostwem, dziadkami, i kilkoma ciotkami i wujkami zrobiło sie 90 osób tylko z jego strony co sie dziwić jak u nich imieny są wyprawiane na 35 osób

a co do tytułu to może warto sięgnąc wstecz? Bylo już ojcowie już płaczą, bo swoje córki w bieli zobaczą?
Stary 2014-03-18, 09:58   #4945
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
No ja powiem szczerze że teraz się boję wogóle pisać o to by się dostać do klubu a chciałam to zrobić w najszybszym możliwym terminie jaki jest podany..

Enzunio i wszystkie inne które mają ten poltra? podziwiam.. naprawde jakby mi ktoś do domu dzień przed weselem chciał przyjść to bym udusiła:P u nas są tzw 'komedyje" ale jest to zwykle organizowane na tydz- 2 tyg przed ślubem i to zwykle osoby przychodzące się przygotowują bardziej niż odwiedzane
Polter w niektórych rejonach too norma. U mnie też

Enzunio a kiedy u Ciebie jest polter, czy dobrze doczytałam, że w piątek ?? Dla mnie masakra ! U mnie robi się w czwartki, za co dziękuj, bo w piątek wszysycy dojdą do siebie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Co do naszych przygotowań - jest szansa na chór Oczywiście kolega musi popytać, kto da radę zaśpiewać i wtedy da ostateczną odpowiedź. Załatwiałam też metrykę chrztu u siebie w parafii - jakieś niesamowite oblężenie narzeczonych, naliczyłam z 7 par w kolejce z jakąś ważną sprawą.
Super wiadomość !!

Cytat:
Umarłam Będziecie mieć piękną podróż
Ja mogę jechać jako Twój trener personalny, ze mną napewno zdobędziesz Machu Picchu !

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Skoro już mowa o odbieraniu zaświadczeń z chrztu i innych to mam pytanie. Czy jeśli chcę wybrać zaświadczenie o chrzcie to muszę koniecznie iść z TŻ czy mogę to załatwić sama? TŻ mieszka ode mnie 70 km więc zanim przyjedzie to kancelaria będzie już zamknięta a raczej wolelibyśmy żeby nie musiał się zwalniać z pracy żeby ze mną po nie jechać. I jeszcze jedno pytanie czy jeśli byłam bierzmowana w tym kościele gdzie bierzemy ślub to też będę potrzebować takiego zaświadczenia czy nie jest to konieczne? Kompletnie się nie orientuję w tym temacie.
Swój akt chrztu odbierasz sama. TŻ jest potrzebny, wtedy gdy spisuje się prorotkół i odbiera dokumenty z USC

A ja przy okazji mam pytanie - czy ja zgubiłam świadectwo ostatniej katechezy z liceum, to jak mogę ja na nowo zdobyć? Gdzie mi je wydadzą - w kościele, w szkole ??

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
W temat poprawin się wtrącę
U nas od około 11-12 będą kwestia przyjezdnych gości, którzy będą nocowali na miejscu w obiekcie...
A teraz zmykam spać bo jutro rano ruszam podbijać salony sukien w dalszym poszukiwaniu mojej jedynej
Trzymajcie kciuki
Dobranoc PMki

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Owocnego szukania

Cytat:
Widziałam.
Ślub w ten sam dzień co ja.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:58   #4946
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
wszystko się teraz da załatwić w sumie podobnie sprawa jak blogerki weselne, które często na podobnej zasadzie dostają sesję zdjęciową, akcesoria itp za post na blogu.
Ty! że też na to nie wpadłam!
Stary 2014-03-18, 09:59   #4947
Ad rem
Zadomowienie

Rabbitka - genialne te M&Msy!!
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

Wyslalismy wszystkie zaproszenia!!!!!
Kilka jest do rozdania, ale ufff ..najgorsze za nami, dlugo nam zajely te zapro, w sumie ponad 2,5 miesiaca!
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Bedzie ok. 70 wątkowych slubów przed moim ślubem najs tyyyyyyyyyyle emocji
Przed NASZYMI ślubami
Ja też już czekam z niecierpliwością!
alucior fajny tytuł!

Ja proponuję

Idzie wiosna, kwitną kwiatki, wkrótce będą z nas mężatki!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:59   #4948
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Myślę i myślę nad nowym tytułem i wena dziś kiepska...
Moja propozycja:

Z roku - miesiąc, z miesiąca - dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen.
Ja jestem za tym !!

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:00   #4949
exist_
Zakorzenienie

Cytat:

Czy możesz skopiować treść artykułu, albo zrzut ekranu zrobić? Bo przekroczyłam limit darmowych artykułów na wyborczej...
Stary 2014-03-18, 10:07   #4950
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:

Przyszly nasze M&M'sy

Świetny pomysł
Z ebaya kupowałaś ?

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Tak by się mogło wydawać właśnie, a jest odwrotnie. Wszystko przez to, że nia ma konkurencji, która mogłaby podbić ceną. A jak jest to mała i wszysycy ustalają sobie ceny na tym samym poziomie

To samo było z sukniami ślubnymi - znalazłam inny salon, 80 km odemnie, z tymi samymi sukniami, gdzie ceny były niższe w granicach 1 - 2 tys. zł na jednej sukni !

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Z piwa to ja bym smoersby postawiła Choć niektórzy twierdzą, że to nie piwo

Ja myślę, że na ślub piwo pasuje - jeśli są goście, którzy będą pić, to czemu nie !
Może i rzeczywiście tak jest... Chociaż naprawdę zawsze byłam przekonana, że w mniejszej miejscowości jest wszystko tańsze...
Ale skoro znalazłaś tyle tańsze suknie...

JA też lubię Somersby Bo to w sumie nie piwo, a napój piwny :P

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Mój świat się zawalił... przyjechały buty i są za duże ;(
Do tego co mnie cały czas zastanawia...
na podeszwie jest napisane jakimś markerem czy czymś rozmiar 38.. a widać pod spodem, że prześwituje 39 :|
Ale.... współczuję Domagaj się swojego! W końcu zapłaciłaś, i podałaś numer wkładki...

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Ja już dostaje oczoplasów od szukania butów jedne zamówiłam 10,5 cm obcas w dodatku numer za duże więc poleciały do zwrotu i od nowa szperanie w necie na dzisiaj mam już dosyć
Dobranoc dziewczynki
Ja mam to samo
Szukam i szukam i nic ciekawego nie wpada mi w oko
Załamać się idzie

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Nie, nie chcę odbierać jego aktu chrztu Po prostu chcę odebrać swój a ciągle tu dziewczyny piszą że jadą ze swoimi TŻami po jakieś zaświadczenia i dlatego zgłupiałam że może będziemy musieli jechać razem Po prostu już się gubię jakie dokumenty i gdzie mogę odebrać sama a gdzie musimy pojechać oboje
Aktu chrztu możesz odebrać sama
Po zaświadczenie o braku przeciwwskazań do zawarcia ślubu z USC musicie jechać razem
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości