Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 09:56   #3421
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
duży jest

dziewczyny czy ja dobrze rozumuję?
Bo tak, młoda mi ulewa, ale tylko po mleku, piła dwa różne i tak samo było. Po wodzie też ulewa. Nie ulewa wcale po kaszce, owocach, obiadku itp. Czyli wychodzi na to że rzadkie jej wylatuje co nie? Czy coś mi to da jak jej zagęszcze czymś mm?
No i czym mogę zagęścić? Dzisiaj patrzałam w sklepach i te ich niby kleiki ryżowe i kukurydziane to każde w składzie mają mleko, więc to chyba bardziej kaszki... chyba nie mogę takiego dodać do mm? Nie znalazłam w ogóle takich na mleko co się daje. Mam jakieś inne wyjście, czy zamawiać z Pl kleik?
To moze zrob slabsze mm i dodaj tego kleiku z mlekiem...
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:57   #3422
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
śliczny chłopczyk

nie jesteś sama, dla mnie też to była katorga, jak sobie przypomnę jak Kornel rzucał sie przy cycku i nie przybierał na wadze to dla mnie to jest kosmos. Jak kiedyś napisałam mnie kp nie podnieca.

Człowiek wstaje o 5 rano i nagle o 9 ma wszystko zrobione, a dziecko śpi.

Młody nadal nie lubi mleka, co dostaje jakieś próbki to mu daje, żeby sprawdzić czy mu zasmakuje, a on i tak się rzuca i tak. Wkańcza mnie to.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

wiecie co to jest tapioka kukurydziana ? Bo jest nowość z holle u TŻ w pracy, to jest po 4 miesiącu ?
bierz smialo ta tapioke
jest jeszcze lepsza od jaglanej
ja szukalam w polsce ale nie ma i tesciowa z wloch ma mi przywiezc

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:02   #3423
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
no tak, ale to jak ktoś daje mm
bo jak tylko kp?

ale zawiera tylko laktozę
tzn żeby nie było, ja jakąś mega przeciwniczką nie jestem, szkdoa tylko że te kaszki są aż tak słodkie. po prostu wydaje mi się, że jeśli jak słodzę kawę/herbatę 1 łyżeczkę i jest to dla mnie ok a taka kaszka jest dla mnie bardzo słodka, tzn że tego cukru jest tam troszkę za dużo... choć pewnie nie w samej kaszce tylko w mm....
dlatego ja mieszkam kaszke mleczną z kleikiem ryżowym bądź inną bezukrową i bezmleczną kaszką i wtedy nie jest to aż tak słodkie

co z Passion? chyba dawno jej nie było
Sprobuj sobie samo mm to jest slodkie jak diabli,a dosladzane nie jest.
Ale fakt faktem niestety do wiekszosci kaszek cukier laduja.
Stary 2014-03-18, 10:04   #3424
kaska87
Zakorzenienie

dziewczyny w ddtvn była przed chciwlą pani gadżet- pokazywała jakieś nosidło oddychające i nie wiem jak znaleźć firmę itd. wiem, że szwedzkie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:04   #3425
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja sie tak tylko zastanawiam, a co jak matka nie moze karmić, albo jak owszem może, ale tylko w nakładkach

ja nigdy w życiu bez nakładek nie dałabym rady, bo mam skarpety zamiast sutków. przecież takie dziecko też musi jakoś jeść. no chyba, że jak od noworodka da się z nakładkami, czasem z butelką to załapie i problem bezbutelkowości się nie pojawi...
artura karmilam tylko w nakladkach i za butelke dalby sie zabic. za to dziewczyny kompletnie bez ogumienia. kinia to chociaz smoczka miala a natka bez...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:08   #3426
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
w kwestii jeszcze traktowania dzieci, bardzo celne...

Nie psuj mnie. Dobrze wiem, że nie powinienem mieć tego wszystkiego, czego się domagam. To tylko próba sił z mojej strony.

Nie bój się stanowczości. Właśnie tego potrzebuję- poczucia bezpieczeństwa.

Nie bagatelizuj moich złych nawyków. Tylko ty możesz pomóc mi zwalczyć zło, póki jest to jeszcze w ogóle możliwe.

Nie rób ze mnie większego dziecka, niż jestem. To sprawia, że przyjmuje postawę głupio dorosłą.

Nie zwracaj mi uwagi przy innych ludziach, jeśli nie jest to absolutnie konieczne. O wiele bardziej przejmuję się tym, co mówisz, jeśli rozmawiamy w cztery oczy.

Nie wmawiaj mi, że błędy, które popełniam, są grzechem. To zagraża mojemu poczuciu wartości.

Nie chroń mnie przed konsekwencjami. Czasami dobrze jest nauczyć się rzeczy bolesnych i nieprzyjemnych.

Nie przejmuj się za bardzo, gdy mówię, że cię nienawidzę. To nie ty jesteś moim wrogiem, lecz twoja miażdżąca przewaga.

Nie zwracaj zbytniej uwagi na moje drobne dolegliwości. Czasami wykorzystuję je, by przyciągnąć twoją uwagę.

Nie zrzędź. W przeciwnym razie muszę się przed tobą bronić i robię się głuchy.

Nie dawaj mi obietnic bez pokrycia. Czuję się przeraźliwie tłamszony, kiedy nic z tego wszystkiego nie wychodzi.

Nie zapominaj, że jeszcze trudno mi jest precyzyjnie wyrazić myśli. To, dlatego nie zawsze się rozumiemy.

Nie sprawdzaj z uporem maniaka mojej uczciwości. Zbyt łatwo strach zmusza mnie do kłamstwa.

Nie bądź niekonsekwentny. To mnie ogłupia i wtedy tracę całą moją wiarę w ciebie.

Nie odtrącaj mnie, gdy dręczę cię pytaniami. Może się wkrótce okazać, że zamiast prosić cię o wyjaśnienia, poszukam ich gdzie indziej.

Nie wmawiaj mi, że moje lęki są głupie. One po prostu są.

Nie rób z siebie nieskazitelnego ideału. Prawda na twój temat byłaby w przyszłości nie do zniesienia. Nie wyobrażaj sobie, iż przepraszając mnie stracisz autorytet. Za uczciwą grę umiem podziękować miłością, o jakiej nawet ci się nie śniło.

Nie zapominaj, że uwielbiam wszelkiego rodzaju eksperymenty. To po prostu mój sposób na życie, więc przymknij na to oczy.

Nie bądź ślepy i przyznaj, że ja też rosnę. Wiem, jak trudno dotrzymać mi kroku w tym galopie, ale zrób, co możesz, żeby nam się to udało

Nie bój się miłości. Nigdy.

Autor: Janusz Korczak
pedagog, pediatra, pisarz,
prekursor walki o prawa dziecka

dobranoc
Z tym grzechem to dobrew heheheh

Poza ty zgadzam sie ze wszyskim
Stary 2014-03-18, 10:10   #3427
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziewczyny w ddtvn była przed chciwlą pani gadżet- pokazywała jakieś nosidło oddychające i nie wiem jak znaleźć firmę itd. wiem, że szwedzkie
takie?
http://scandinavianbaby.pl/product-p...ne-czarne.html

te tez szwedzkie
http://www.lascal.pl/products/nosidelko-m1-carrier

hejo
natala i Tassia bardzo dziękuje ze tak pięknie wszystko napisałyscie.skopiowałam i zapisałam na kompie
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:11   #3428
kaska87
Zakorzenienie

dobra znalazłam babybjorn- cena 657zł biorę w takim razie tulę w rowerki tylko się zastanawiam czy ten wzór jest chodliwy gdybym chciała sprzedać

Poli dzięki już znalazłam- jaki masz wzór tuli?

Stary 2014-03-18, 10:16   #3429
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
dobra znalazłam babybjorn- cena 657zł biorę w takim razie tulę w rowerki tylko się zastanawiam czy ten wzór jest chodliwy gdybym chciała sprzedać

Poli dzięki już znalazłam- jaki masz wzór tuli?
Tula Spa Scallop

mysle ze chyba nie ma róznicy jaki wzórbyle Tula byłaja tak miałam przynajmniej jak szukałam uzywkiktorej oczywiscie nie znalazłam

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-03-18 o 10:17
Stary 2014-03-18, 10:18   #3430
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Janek wazy 7270 g i ma 70 cm wzrostu, podwoil wage urodzeniowa.Zebow nie widac, ale calkiem mozliwe, ze sie tal produkuja i stad ten brak apetytu, poza tym zdwowy

Wczoraj po lekarzu byl taki glodny, ze zjadl caly sloik i jeszcze pol sloiczka owocow, ale kolacji jux nie zjadl, nawet nie tknal butelki
Stary 2014-03-18, 10:18   #3431
kaska87
Zakorzenienie

Poli mówisz, że pójdzie w razie czego bo ja w tych rowerkach się zakochałam, dla dziewczynki jakby była to też pasują więc biorę ten wzór i już nie rozmyślam

Stary 2014-03-18, 10:23   #3432
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
A mój malutki Bartoszek właśnie skończył pół roczku
wszystkiego naj

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tez sie poryczalam, a pierwsza mysl jaka mi przeszla tpo chrzestna B. ktora byla zdecydowana na terminacje jesli wyniki amnio wykazaly by zespol downa

Cytat:
no Kornel na spiocha już nawet w nocy nie je, obudzi się postęka i zasnie, rano głodny to wypije 120 ml, i wieczorem 200.

Chyba zacznę dawać kaszki z holle mleczne. One sa po 4 miesiącu
i on wg ciebie pije malo mleka? Amelka pije mleko rano i wieczorem, robie 120 ml i rzadko kiedy to wypija. po nocy co dziwne wypija tylko 60 gdzie nie budzi sie i spi od 19 do 7-8 Blanka troche wiecej pila. a pila do 3 roku zycia i to tylko raz dziennie 180 ml.

Cytat:
to jeszcze tuli nie kupilas? meczysz bule

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Sprobuj sobie samo mm to jest slodkie jak diabli,a dosladzane nie jest.
Ale fakt faktem niestety do wiekszosci kaszek cukier laduja.
ale mm na drugim miejscu w skladzie ma syrop glukozowy lub cukier
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:24   #3433
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Halo!

Nie nadrabiam bo padam na twarz. W nocy trzeba bylo siedziec i czekac na odpowiednią godzinę w PL zeby przeboowoac bilety, pozniej karmienia a jakże, a rano na skan główki Poli. Pozniej Pole nie wiem co ugryzło bo nie mogla zasnąć z 2h i afera ze złości jakich mało. Po 2h bojów wzielam ją na zabawy i zaczela sie chichrac jak szalona i bawic - nie rozumiem czasem mojego dziecka Teraz w koncu padla to koszą trawę pod oknami i remontują (znów!!) balkony i tłuką się szalenie, więc modlę się żeby jej nie obudzili..
Po zdjęciach głowki i pomiarach zalecają nam kask na główkę.. Podobno nie jest tak źle i jest szansa że się samo wyrówna, ale jesli ubezpieczenie pokryje koszta to oni proponują nam założyć. No i teraz nie wiem sama czy się zgodzić czy czekać jeszcze i sprawdzić czy się prostuje czy pogarsza.. Napisałam wiadomość do naszej pediatry jaka jest jej opinia i na tej podstawie podejmiemy decyzje bo ja już sama nie wiem..
Ludzie, czemu to wszystko jest takie skomplikowane..
Kochana oby okazało się,że ten kask faktycznie niepotrzebny!!
A jak długo w ciągu dnia się go nosi?

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja
znowu nie dam rady juz odpisac
do tej pory mi zeszlo ze sprzataniem w domu a juz pasuje isc spac, mam nadzieje ze mi sie jutro uda

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

albo odpisze w skrocie
dzieki dziewczyny za rady dot. kataru, narazie stosuje nasivin i majerankowa ale nie za bardzo dziala , robilam tez ihalacje a raczej polozylam garnek obok Julki lozeczka mam nadzieje ze pomoze.Jak nie przejdzie to jutro kupie ten euphorbium

bajka i motyl a boli zakladanie aparatu? i wogole da sie do tego przyzwyczaic?
No boli trochę,ale bardziej boli wyrwanie zębów No i boli jak się jeździ na przyciąganie drucików, taki upierdliwy ból,ale na mnie specjalnego wrażenia to wszystko nie robiło

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A my chorzy z Bartusiem ech trzeba było wracać z TŻtem
Ooooj zdrówka

Cytat:
hej my pospaliśmy
wczoraj wrzuciłam na all kilka rzeczy i chustę już ktoś kupił wiem, jestem typem chomika, użyłam jej kilka razy, a teraz mi smutno, że ją sprzedałam
Ja też chomik.Teraz zostawiam sobie wszystkie dziewczęce ciuszki po Natce, bo mi się bardzo podobją no i będzie miała kolejna dziewczynka. Ale jeśli będzie Niki a Wam trafią się następne dziewuchy to pamiętajcie,że mam do odsprzedania:coje st:

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hello

logoasia super,że już jesteście w domu! teraz będzie tylko lepiej...
A odnośnie tego chłopca- niektóre kobiety nie powinny mieć dzieci...

nena z tym ulewaniem wygląda u nas podobnie..mleko za każdym razem ulwa, natomiast obiadki i deserki zostają jej w brzuszku... kaszek jeszcze nie dawałam...
motyl ładne jaja z tą koleżanką chciałabym widzieć jej minę jak akcja się ruszyła
Wiesz co, ogólnie akcja była dobra Chociaż z drugiej stron ja na miejscu tej sąsiadki byłabym zła.

Byliśmy u nich w sobotę, a potem mój mąż wybierał się z kolegami na bilard i ten sąsiad go zapytał,czy może jechać z nimi. Oni już obaj wcześniej pili łyskacza, a potem ten sąsiad w knajpie pił piwo i podobno był nieźle machnięty. Ja prosiłam męża,żeby wrócił o godz. 23, a ten sąsiad to wiadomo,że z nim (gdyby nie ja, to wracaliby pewnie po godz. 4 jak się walka Adamka skończyła, z resztą kolegów). Podobno ta sąsiadka o godz. 2 zaczęła krwawić, całe szczęście,że akurat była u nich jej przyjaciółka i ją wzięła do szpitala.Jego w ogóle nie budziły, bo miał mata.
Podobno dopiero o 8 rano koleżanka zadzwoniła,żeby się zbierał do szpitala, bo zostanie Tatą (cc była o godz. 11, tam się chyba łożysko odklejało i musieli działać).

Ja to bybm mojego zabiła,że się tak nabombił, w końcówce ciąży nie powinni pić

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:24   #3434
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Janek wazy 7270 g i ma 70 cm wzrostu, podwoil wage urodzeniowa.Zebow nie widac, ale calkiem mozliwe, ze sie tal produkuja i stad ten brak apetytu, poza tym zdwowy

Wczoraj po lekarzu byl taki glodny, ze zjadl caly sloik i jeszcze pol sloiczka owocow, ale kolacji jux nie zjadl, nawet nie tknal butelki
no to najwazniejsze ze zdrowy

maharet miałam pytac,czy Ty razem z Tz jechaliscie w ciemno do tych Niemiec czy tez moze Twoj tz wczesniej juz tam pracował a Ty do niego dojechałas?
Bo my coraz intensywniej myslimy nad wyjazdem tylko nie wiemy od czego zacząć..czy jechac w ciemno,wynając cos i szukac pracy czy moze wpierw Tz (chociaz on tego najbardziej się lęka bo jeszcze nie zna tak języka).myslelismy tez zeby w przyszłym roku Tz wziął 3 tyg urlopu i w tym czasie pojechalibysmy cos znalezc tyle ze wtedy musielibysmy Lile zostawic u rodziców...no kurcze nie mam pomysłu jakby się do tego zabrac..
Stary 2014-03-18, 10:24   #3435
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Poli mówisz, że pójdzie w razie czego bo ja w tych rowerkach się zakochałam, dla dziewczynki jakby była to też pasują więc biorę ten wzór i już nie rozmyślam
pochwal sie zakupem
Stary 2014-03-18, 10:25   #3436
kama1987
Rozeznanie

Dzień dobry

Zdrówka dla chorych dzieciaczków.
za skończone miesiące

My po chrzcinach, wszystko wyszło fajnie Zuzia była grzeczna w kościele, mimo że wybudzona była. Jak ją ksiądz chrzcił to bardziej była zainteresowana chrzcielnicą, bo się przeglądała w niej
Impreza potem też fajnie wyszła

Pisałam Wam, że siostra TZ z rodziną ma spać u nas. Byli i nawet pomagała mi. Zajmowała się Zuzka, ja mogłam na spokojnie wszystko porobić
Tylko zła jestem, bo siostrzenica TZ była chora i zaraziła Zuzię
I ma katar, kaszle, gorączki póki co niema, mam nadzieję że tak zostanie.
Mówiliśmy jej żeby nie przytulała Zuzi i żeby nie kichała na nią, ale mogliśmy mówić To nic że ma gorączkę 38,5, ona chce ją przytulić Udało jej się w knajpie jak wyszłam na chwilę,bo w domu nie pozwalałam. Poszła do knajpy bo dostała leki, mamy tam jakieś 2 min z domu a innego obiadu nie było.

Mam nadzieję że Zuzia nie będzie miała gorączki i jej szybko minie
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:26   #3437
kaska87
Zakorzenienie

Bajka bo ja nie kupuję na wariackich papierach- mąż na mnie mówi Procedura, bo dla mnie wszystko przygotowane jak start rakiety w nasa

ja bym nie zdecydowała się urodzić chorego dziecka wiem, jestem potwór, ale serce by mi pękło gdybym widziała jak cierpi i nie ma szansy wyzdrowiec
Bajka a ten dzidziuś zdrowy się urodził?

Stary 2014-03-18, 10:27   #3438
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
bierz ,bierz
Stary 2014-03-18, 10:28   #3439
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
no to najwazniejsze ze zdrowy

maharet miałam pytac,czy Ty razem z Tz jechaliscie w ciemno do tych Niemiec czy tez moze Twoj tz wczesniej juz tam pracował a Ty do niego dojechałas?
Bo my coraz intensywniej myslimy nad wyjazdem tylko nie wiemy od czego zacząć..czy jechac w ciemno,wynając cos i szukac pracy czy moze wpierw Tz (chociaz on tego najbardziej się lęka bo jeszcze nie zna tak języka).myslelismy tez zeby w przyszłym roku Tz wziął 3 tyg urlopu i w tym czasie pojechalibysmy cos znalezc tyle ze wtedy musielibysmy Lile zostawic u rodziców...no kurcze nie mam pomysłu jakby się do tego zabrac..
W ciemno nie, on juz tam pracowal, a ja dojechalam.Tesc tu pracuje od kilkunastu lat, ma firme, tz jezdil tam wczesniej czasami pomagac jak bylo wiecej roboty.Wiec nie jest w ciemno absolutnie.
Stary 2014-03-18, 10:30   #3440
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja też chomik.Teraz zostawiam sobie wszystkie dziewczęce ciuszki po Natce, bo mi się bardzo podobją no i będzie miała kolejna dziewczynka. Ale jeśli będzie Niki a Wam trafią się następne dziewuchy to pamiętajcie,że mam do odsprzedania:coje st:
to ja pierwsza w kolejce jak coś
ale już widzę jaki szaU będzie jak się nam córka trafi teściowa to chyba to nieba odleci z podjary, szwagierka ma 2 chłopów no i mąż mi gada, że musi jak coś dużo zarabiać na te łachy bo ja będę tylko w sklepach siedzieć

Stary 2014-03-18, 10:31   #3441
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

i on wg ciebie pije malo mleka? Amelka pije mleko rano i wieczorem, robie 120 ml i rzadko kiedy to wypija. po nocy co dziwne wypija tylko 60 gdzie nie budzi sie i spi od 19 do 7-8 Blanka troche wiecej pila. a pila do 3 roku zycia i to tylko raz dziennie 180 ml.
a możesz mi napisać jak Amelita je i co w ogóle, taki rozkład dzienny ?
Bo ja kiedyś na zawał zjadę przy moim dziecku. Ja mam sposób na to, żeby on wieczorem wypił więcej mleka, ale nie będe pisac, bo myślę, że mnie zlinczujecie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:32   #3442
gorgulek
Zakorzenienie

Natala, ja wolę mieć wybór jakie mm podaję. Każda firma dodaje inne i nie jest dobre takie mieszanie. Poza tym chyba Bajka wrzuciła link do kaszek z mm i tam jest 54% mm a reszta to jakieś dodatki a samej kaszki mało, więc po co to dawać? Lepiej zrobić mm i dorzucić dwie łyżeczki kaszki (pewnie i taniej by wyszło). Ja wolałabym zrobić kaszkę i dorzucić ze 2 miarki mleka plus owoce.
W planach mam podawać chyba Enfamil, nie wiem czy są jakieś kaszki na tym mleku. Teraz go nie kupię bo nie zużyję puszki w odpowiednim czasie. Mogłabym kupować saszetki z bebilonu i dodawać do kaszek ale skoro Milosz po wszystkim dopija piersią to nie widzę sensu dodawania mm. Wprowadzę je w koncu ale nie teraz.

Cytat:
no tak, ale to jak ktoś daje mm
bo jak tylko kp?
Dlaczego zależy Ci, żeby przy kp dawać mm w kaszkach?

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
a gdzie je można kupić?
Ja przez neta brałam.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej mamusie

nie zapeszałam i jesteśmy w domku już

Biedny chłopczyk

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Tassia odnośnie punktu 4 o okazywaniu uczuć, przypomniało mi się jak w piątek Kamil robił urodziny dla kolegów. Miało być 16 osób, potwierdziło 8, a przyszło 2 kolegów
Przykre to.

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej!
w końcu mam czas cokolwiek nadrobić.

z nowości u nas:
Szymusiowi wyszły dolne jedynki!

Cytat:
btw adi elegant jedzie na konkurs piosenki....ciekawe co dzisiaj wymysli

tż kazał mu ubrac sweterek szukałam muszki ale nie znalazłam

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
A mój malutki Bartoszek właśnie skończył pół roczku

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
takie?
http://scandinavianbaby.pl/product-p...ne-czarne.html

te tez szwedzkie
http://www.lascal.pl/products/nosidelko-m1-carrier

hejo
natala i Tassia bardzo dziękuje ze tak pięknie wszystko napisałyscie.skopiowałam i zapisałam na kompie
Oba wisiadełka

Misia za podwyżkę Tż-ta.
T. olej.

Małż w domu na chorobowym, nie ogarniam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:32   #3443
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
:
ale mm na drugim miejscu w skladzie ma syrop glukozowy lub cukier
Sprawdzilam sklad i w moim normalnym nie ma, no chyba, ze laktoza.Ale w AR jest maltodekstryna
Stary 2014-03-18, 10:35   #3444
kaska87
Zakorzenienie

a w ogóle to już nóżkami przebieram bo paczka ma być z rzeczami dla Mikiego

Stary 2014-03-18, 10:39   #3445
butterfly20
Zakorzenienie

Retyyy piękna ta reklama:pro si:

Cytat:

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

ta mina mówi wszystko
Przystojniak

Cytat:

Brawo za wagę i długość

Cytat:
Pewnie, bierz. Moje nosidło wprawdzie ma kilka elementów w kolorze magenta, ale już nie przesadzajmy, chłopaka też w tym ponosimy. Skoro tatuś się nie wstydzi nosić i sam chciał ten wzór, to wszystko można

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

A tak w ogóle to jestem posikana ze stresu.

Dostałam ze wsi gołąbki i warzywka-ziemniaki, marchewki,pietruchy,burac zki. Powinnam to już teraz przerobić. I nie wiem czy mieszać od razu,czy osobno porobić?Chyb lepiej razem, bo potem otwiram jeden słoik, a jakbym miała mieszać to musiałąbym otworzyć kilka słoiczków.

Macie pomysł na jakieś skomponowanie tych słoików?Dajecie do tych dań ryż,kaszę,czy coś?
W ogóle nie wiem jak się za to zabrać

Stary 2014-03-18, 10:39   #3446
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
a w ogóle to już nóżkami przebieram bo paczka ma być z rzeczami dla Mikiego
ja czekam na kwiecieć i zamawiam ciuszki w nextcie dla Kornusia.

Stary 2014-03-18, 10:40   #3447
butterfly20
Zakorzenienie

suer jest ten blog, podobno wizażanki http://kuchniatygryska.blogspot.com/

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
ja czekam na kwiecieć i zamawiam ciuszki w nextcie dla Kornusia.

a czemu w kwietniu?Uwielbiam Next 3/4 ubranek mam stamtąd

Stary 2014-03-18, 10:41   #3448
kaska87
Zakorzenienie

Motyl a Ty masz to szare?

Stary 2014-03-18, 10:41   #3449
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
suer jest ten blog, podobno wizażanki http://kuchniatygryska.blogspot.com/

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

a czemu w kwietniu?Uwielbiam Next 3/4 ubranek mam stamtąd
hmm, bo czekam na TŻ wypłatę, mamy jeszcze oszczędności, ale spłukaliśmy się trochę przez remont, meble i naprawę samochodu, do tego kupiliśmy wózek, parę rzeczy dla Korna, opał i trzeba czekać.

Stary 2014-03-18, 10:44   #3450
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Dostałam ze wsi gołąbki i warzywka-ziemniaki, marchewki,pietruchy,burac zki. Powinnam to już teraz przerobić. I nie wiem czy mieszać od razu,czy osobno porobić?Chyb lepiej razem, bo potem otwiram jeden słoik, a jakbym miała mieszać to musiałąbym otworzyć kilka słoiczków.

Macie pomysł na jakieś skomponowanie tych słoików?Dajecie do tych dań ryż,kaszę,czy coś?
W ogóle nie wiem jak się za to zabrać
Mozesz pomieszac, porobic rozne kombinecje.Mozesz dac ryz, ale nie musisz

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

My sie splukalismy autem, a musze oszczedzic by kupic sobie ubranie na wesele, bo nie ludze sie, ze schudne te kilkanascie kilo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości