Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 11:40   #4381
Vegetka
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Dzień dobry melduję się po połówkowym

100% chłopak, nie dało się ukryć. Wszystko w porządku, serduszko, przepływy, kość udowa nosowa, zarysy buźki. Bardzo grzeczny był, nie wiercił się.
Niestety nie załapałam się na NFZ, także 300 zł z płytką.

Żebym była spokojna mi by wytarszyło raz w tygodniu tylko podejrzeć że serduszko bije
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:40   #4382
Eydrith
Zadomowienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
ja juz miałam dwie ósemki wyrywane i nawet środka przeciwbólowego nie musiałam brac, bo nie bolało.. mam nadzieje, że teraz tez nie będę musiała..
a to luzik na szczęście ... mój men miał chirurgicznie usuwane - chyba ... stare dzieje
Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Eydrith, że tak przekształcę znaną wszystkim reklamę "może to jej urok, może to Tramal"

a mi sie podeszwa odkleiła od buta właśnie się kapnęłam jest sens odnieść to do reklamacji czy powiedzą mi że użytkowałam niezgodnie z przeznaczeniem i każą spadać?
no kurczę no .....
Stary 2014-03-18, 11:46   #4383
Fame
Zakorzenienie

wyjęłam "opatrunek" i .. mam dziurę na pół gęby
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:47   #4384
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość

100% chłopak, nie dało się ukryć. Wszystko w porządku, serduszko, przepływy, kość udowa nosowa, zarysy buźki. Bardzo grzeczny był, nie wiercił się.

Żebym była spokojna mi by wytarszyło raz w tygodniu tylko podejrzeć że serduszko bije
super
ja też bym mogła chodzić raz w tyg potrzeć czy serduszko bije jutro idę do tej mojej ginki na usg połówkowe - więc będę sobie mogła porównać, później wizyta za 2 tyg i kolejna już za miesiąc, albo za 3tyg bo bym chciała dostać zwolnienie przed majem
Stary 2014-03-18, 11:54   #4385
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
super
ja też bym mogła chodzić raz w tyg potrzeć czy serduszko bije jutro idę do tej mojej ginki na usg połówkowe - więc będę sobie mogła porównać, później wizyta za 2 tyg i kolejna już za miesiąc, albo za 3tyg bo bym chciała dostać zwolnienie przed majem

ooo widzisz to super my też za tydzień wizyta u ginki więc znowu będziemy podglądać.

Kończy mi się l4 w piątek od rodzinnego, a u ginki mam właśnie wizyte we wtorek a muszę mieć ciągłość l4 i będę do niej dzwonić jutro czy mogłaby mi przepisać l4 od soboty. Kurcze nie wiem jak Wy ale ja nie lubię załatwiać takich spraw przez telefon, generalnie wolę rozmawiać na żywo niż dzwonić
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 12:02   #4386
elcia_
Raczkowanie

Hi mamusie
Witam w 24 tygodniu i lecę nadrabiać bo mam skromne 20 stron a nie było mnie zaledwie od piątku. Pogoda się w łikend skiepściła to zaczęłyście skrobać jak szalone
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 12:02   #4387
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
U mnie też pogoda kupa ale już nie wieje tak chociaż tyle
u mnie padać zaczęło także jak już lecisz na łóżku to zaopatrz się po drodze w parasolkę

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
a to luzik na szczęście ... mój men miał chirurgicznie usuwane - chyba ... stare dzieje

a mi sie podeszwa odkleiła od buta właśnie się kapnęłam jest sens odnieść to do reklamacji czy powiedzą mi że użytkowałam niezgodnie z przeznaczeniem i każą spadać?
no kurczę no .....
ja bym odniosła do reklamacji, ale ja mam fioła na punkcie butów i generalnie kupuję strasznie drogie buty pewnie każą Ci spadać, ale przynajmniej będziesz miała pewność, że próbowałaś

Cytat:

gratulacje Kochana!
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 12:05   #4388
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Eydrith .. mogę zrobic, ale mysle, że i tak wygrasz
tak dla wyjasnienia to ja ósemkę wyrywałam, bo w sumie z tej emotki wynika, że jedynkę
Oj współczuję.. ale że Cię nie bolały poprzednie łoł...
Cytat:
proszę

tak tak, wbrew pozorĄ pracujĘ

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

na Krymie mają, a my mamy nie mieć? aloe oczywiście nie będę protestować, miło mi że spodobał Wam się mój tytuł
bo ostatnio wszyscy mają do mnie same zastrzeżenia czyli dziewczyna bez zęba na tyle. Jej, mam nadzieję że nie będzie Cię bolało ...
mój TŻ akurat jak się poznaliśmy to miał wyrwane dwie ósemki bez tramalu nie mógł funkcjonować i do dziś się śmiejemy że zakochał się we mnie li i jedynie dzięki tramalowemu zamroczeniu
gwoli wyjaśnienia to ja mam narazie wyłączność na miano dziewczyny bez zęba na przedzie
A z komodą spaliłam buraka... mi się nie chciało a Ty ją znalazłaś

Vegetka super że wizyta udana!

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-03-18 o 12:08
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 12:12   #4389
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:

Świetna wiadomość gratuluję i cieszę się że wszystko super
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 12:25   #4390
rybka13
Zakorzenienie

czesc
Ale sie dzis czuje do du..., chyba przez ta pogode, wstalam z bolem glowy wiec wiedzialam ze bedzie lipa, bol minal a zle samopopczucie pozostalo

kularek ja sie nie przestrasze, podobaja mi sie takie duuuze brzuszki

debesciara impreza przy wtorku? darowaliby sobie te wizyte i jeszcze wybrzydzaja z menu hihi a tak serio to lubie spotkania rodzinne, ale wlasnie to szykowanie :/

Vegetka gratuluje synka zaczynasz zakupy?? Uwazaj na syndrom J.

Co do tytulu to przewinelo sie sporo fajnych, ale obstawiam Eydrith Poza tym o tych rosnacych brzuszkach i dzieciach mialysmy poprzednio, potem zgapily pazdziernikowe, wiec moze juz dajmy spokoj
A Ty Fame badz w pelnej gotowosci, bo pogoda sie pogorszyla to i watek odzyl
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 12:33   #4391
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
ja bym odniosła do reklamacji, ale ja mam fioła na punkcie butów i generalnie kupuję strasznie drogie buty pewnie każą Ci spadać, ale przynajmniej będziesz miała pewność, że próbowałaś
ja tak samo ... tanie buty to obciach
Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
A z komodą spaliłam buraka... mi się nie chciało a Ty ją znalazłaś
kochana taką mam pracę ar en di jak mogę Ci życie ułatwić to why not
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
czesc
Ale sie dzis czuje do du..., chyba przez ta pogode, wstalam z bolem glowy wiec wiedzialam ze bedzie lipa, bol minal a zle samopopczucie pozostalo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 12:35   #4392
svelta
Rozeznanie

Ma może któraś z Was przepis na jakąś lekką i szybką sałatkę?
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 12:40   #4393
mamaya
Zakorzenienie

svelta, ja uwielbiam surówkę z kapusty pekińskiej jest łatwa, lekka i mało wykwintna przy okazji
kapustę pekińską kroję wzdłuż na pół i później w paseczki, ścieram jabłko na tarce, potem marchewkę, trochę pieprzę, solę, cukrzę i wlewam oliwę/olej (tak na oko 2 - 3 łyżki do dużej michy), mieszam, odstawiam do lodówki pod przykryciem, do czasu aż zrobię obiad przemaseruje się i jest pyszna

Eydrith, jak drogie to tym bardziej odnieś do reklamacji

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-03-18 o 12:41
Stary 2014-03-18, 12:41   #4394
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
a ja kupuje tanie buty
mam na zime jedne płaskie skórzane a resztę wymieniam co rok - co rok nowe :P
tak samo na lato, klapki, japonki - wole kupić po 40zł 3 pary i nosić na zmiane niż jedne za 120 - ale to kwestia wyboru.
Moja znajoma kupuje sobie szpilki ponad 200zł jak nie więcej, ale nie przetańczy w nich całej nocy np na weselu, a ja mam za 80zł (tyylko nie ze skóry) i wygodniejszych nie miałam (3lata mi słuzyły na imprezach)
Stary 2014-03-18, 12:44   #4395
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
debesciara impreza przy wtorku? darowaliby sobie te wizyte i jeszcze wybrzydzaja z menu hihi a tak serio to lubie spotkania rodzinne, ale wlasnie to szykowanie :/
No nie mają litości... A przy wtorku bo wracają z sanatorium i tak zahaczyli w nasze strony przejazdem... Ogólnie to bardzo ich lubię, cała rodzina mojej teściowej jest pozytywnie zakręcona, tylko..... mam lenia.... może postawię paluszki i czipsy i będę udawała że wszystko jest ok? Pewnie nawet by nie wybrzydzali, ale wiecie ambicje... no i CO LUDZIE POWIEDZO

malwiska ja też wolę tanie buty nie żal mi jak się zepsują.. no i jak się znudza to kupuję nowe bez skrupułów... lubię ten system. Co nie znaczy, że czasem na dobre skórkowe się skuszę... ale to też musi być jakaś promocja

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-03-18 o 12:46
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 12:46   #4396
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
a ja kupuje tanie buty
tak samo na lato, klapki, japonki - wole kupić po 40zł 3 pary i nosić na zmiane niż jedne za 120 - ale to kwestia wyboru.
Moja znajoma kupuje sobie szpilki ponad 200zł jak nie więcej, ale nie przetańczy w nich całej nocy np na weselu, a ja mam za 80zł (tyylko nie ze skóry) i wygodniejszych nie miałam (3lata mi słuzyły na imprezach)
ja niestety kupuję drogie buty w ilościach hurtowych ostatnio policzyłam ile mam butów to aż się za głowę złapałam i co sezon niestety dokupuję kilka nowych par
ciuchy, buty i torebki to mój konik i jeszcze książki - zawsze kupuję nowe, jak muszę wypożyczyć w bibliotece to jestem chora

ale znam osoby, które kupują tanie buty i są jak najbardziej zadowolone
poza tym szczerze mówiąc to nie widać często różnicy między drogimi a tanimi.
no ale ja mam takie zboczenie
Stary 2014-03-18, 12:50   #4397
bambusiek
Zakorzenienie

Jedno dziecko śpi, drugie bryka w brzuchu, a ja mam wolnego kompa

tylko muszę pobawić się troszkę ze zdjęciami, bo jutro jedziemy w odwiedziny do przyjaciółki i obiecałam jej świeże foty Tima
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 12:50   #4398
agnes208
Zakorzenienie

zdecydowanie powinny sie wam juz porodzic te dzieci bo macie za duzo czasu nie sposob nadrobic nie siedzac caly czas na forum znowu tyle stron
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 12:52   #4399
sunfire
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:

no kurczę no .....
odnieś, zawsze warto spróbować raczej większość sklepów przyjmuje, poza prima modą

Cytat:
Cytat:
ja niestety kupuję drogie buty w ilościach hurtowych ostatnio policzyłam ile mam butów to aż się za głowę złapałam i co sezon niestety dokupuję kilka nowych par
ciuchy, buty i torebki to mój konik i jeszcze książki - zawsze kupuję nowe, jak muszę wypożyczyć w bibliotece to jestem chora

ale znam osoby, które kupują tanie buty i są jak najbardziej zadowolone
poza tym szczerze mówiąc to nie widać często różnicy między drogimi a tanimi.
no ale ja mam takie zboczenie
ja może o butach nie będę pisać jak zabierałam swoje rzeczy z pracy ostatnio to z szuflady wyjęłam cztery pary butów

miałam taki plan, że kieckę ślubną zamienię na pigalle, ale jakoś ciężko mi się z nią rozstać
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 12:54   #4400
dusia_tcv
Zadomowienie

Ja mam jutro gości siostra i brat tż wpadną brat zrobić zapas obiadów a siostra posprzątać mi jak było ładnie to okna by umyła ale wątpię aby się rozpogodziło
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 12:56   #4401
mamaya
Zakorzenienie

sunfire, nienawidzę Cię!
ja powinnam mieć zakaz chodzenia na Moliera ale takie piękne... buty, torebki, ubrania

ja się zastanawiam nad sprzedaniem jednej z moich sukienek i kupnem Louboutin'ów ale też mi szkoda
Stary 2014-03-18, 12:57   #4402
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
a ja kupuje tanie buty
a tak se zażartowałam tak naprawdę to są buty takie normalne, kiedyś jak mi się dobrze powodziło to faktycznie kupowałam buty w cenie wózka dla dziecka teraz też wolę iść w ilość, mieć więcej ale tańszych bo też mi się szybko nudzą.

a pytałam, bo nie wiem jak oni roizpatrują teraz te reklamacje czy warto się fatygować, chociaż buty są prawie nowe ... ale ja zawsze szybko niszczę buty, bo rower
Stary 2014-03-18, 12:58   #4403
Lillian_
Rozeznanie

Cytat:
a ja kupuje tanie buty
Ja też kupuję tanie- mam kilka par skórzanych np. kozaczki i w nich chodzę ale klapki balerinki, półbuciki eleganckie to są raczej z tych tańszych wtedy nie szkoda mi ich bo ja bardzo niszczę buty. Raz kupiłam fajne buty z 5 lat temu 150 zł na nie wydałam i nie nosiłam 5 lat bi były do kitu zrobione - obcas się rozjeżdżał nie szło ujść na szczęście ojciec - szewc mi naprawił. Ale generalnie raz jak sa warte swojej ceny to kupuje drogie a szybkobiegi raczej tanie.

A tak swoją drogą dziewczyny dziś ZEMDLAŁAM prawie
pierwszy raz w zżyciu mi się to zdarzyło. Nigdy nawet nie zasłabłam. a dziś nie była mnie w domu byłam z jedną znajoma u takiego gościa na chwilę... rozmawiamy sobie z nim a on miał tak mega gorąco w domu że zasłabłam, oni mi zawirowali, spociłam się nogi z waty już mnie nie trzymały na szczęście osunęłam się resztkami sił na stoliczek obok.
A ja nie jestem typem bladolicej białogłowy... co mdleje często i gęsto. co ta ciąża... robi
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 13:00   #4404
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
sunfire, nienawidzę Cię!
ja powinnam mieć zakaz chodzenia na Moliera ale takie piękne... buty, torebki, ubrania

ja się zastanawiam nad sprzedaniem jednej z moich sukienek i kupnem Louboutin'ów ale też mi szkoda
na Moliera mam za daleko na szczęście!!!
i jeszcze mi po głowie chodzi Hamilton i tutaj jest problem bo jest w szczecinie
Stary 2014-03-18, 13:02   #4405
mamaya
Zakorzenienie

Lillian, mnie taki omdlenia zdarzyły się kilka razy podczas choroby, kiedy byłam osłabiona ale taka duchota też może wpłynąć bardzo źle na człowieka, zwłaszcza na kobietę w ciąży
uważaj na siebie! a następnym razem od razu jak poczujesz, że robi Ci się słabo to otwórz okno albo wyjdź na dwór i wdychaj głęboko świeże powietrze i koniecznie woda, dużo wody! małymi łyczkami

sunfire, to mam Cię nie zapraszać na wycieczkę do Warszawy, rozumiem?

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-03-18 o 13:03
Stary 2014-03-18, 13:02   #4406
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość

Nautiz komoda to malm. Jest głęboka bo ma 80 cm, oprócz przewijaka zmieszczą się potrzebne przybory. Potrzebuje też miejsca na ciuszki dla dzidzi bo szafę mam zajętą. I kolor też pasuje do mojej sypialni. Przewijak z dwoma półkami jest ok ale podczas przewijania trzeba sięgać po przybory niżej i jak dziecko jest większe to nie wygodnie bo wiadomo że dzidzia się wierci i jedna ręką trzeba trzymać, a drugą sięgać.

Ale jestem nie wyspana, do późna malowaliśmy sypialnie i trzeba było spać na kanapie w salonie. Tak niewygodnie. Młody rano zrobił pobudkę o 6. Jestem obolała, niewyspana, bez kija nie podchodź
mam taka sama w tym kolorze dla młodego wlasnie tylko moja jest wysoka ma jeszcze 2 mniejsze szuflady plus te 4 duze fajna jest bo gleboka i pakowna

widze, ze temat butow sie pojawil temat rzeka ale ja jestem dwojaka w tej materii na zime lubie dobre mocna buty i na te mi nie szkoda, na codzien preferuje trekkingowe z ecco kocham te buty i na nie nie zaluje. Na imprezy i wesela juz sie tak nie podniecam bo i tak po tancach buty sa poobdzierane zawsze ktos zdrepta itd wiec maja byc w miare wygodne i nie za drogie pisze w miare bo jakie by one nie były to buty na obcasie do ktorych nie jestem przyzwyczajona mnie mecza. Na lato buty musza byc skorzane i miekkie zeby mnie nie obcieraly. Nie nosze japonek nie cierpie
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 13:03   #4407
dusia_tcv
Zadomowienie

Ja teraz 2 pary balerinek kupiłam w pepco po 10zł hehe a tak 50zł na parę butów letnio wiosennych wystarczy
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 13:03   #4408
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
a tak se zażartowałam tak naprawdę to są buty takie normalne, kiedyś jak mi się dobrze powodziło to faktycznie kupowałam buty w cenie wózka dla dziecka teraz też wolę iść w ilość, mieć więcej ale tańszych bo też mi się szybko nudzą.

a pytałam, bo nie wiem jak oni roizpatrują teraz te reklamacje czy warto się fatygować, chociaż buty są prawie nowe ... ale ja zawsze szybko niszczę buty, bo rower
a ile temu kupowałaś? kolega, który siedzi po drugiej stronie reklamacji, mówił mi, że jeśli nie minęło pół roku to muszą uznać - ale oczywiście za pierwszym razem wysyłają odp. negatywną, dopiero jak ktoś złoży im odpowiedź do reklamacji to uznają.

mamaya zdecydowanie mnie nie zapraszaj na wycieczkę po Warszawie bo z butami i sukienkami niestety tak mam, że ile by nie było to za mało

Edytowane przez sunfire
Czas edycji: 2014-03-18 o 13:05
Stary 2014-03-18, 13:06   #4409
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Ja teraz 2 pary balerinek kupiłam w pepco po 10zł hehe a tak 50zł na parę butów letnio wiosennych wystarczy
ja ostatnio pierwszy raz poszłam do Pepco i ciągle wykrzykiwałam "jak tu tanio", bo naprawdę pierwszy raz spotkałam się z tak tanim sklepem

sunfire, to nie zapraszam
kiedyś był taki cudowny outlet w Warszawie z rzeczami od projektantów, ale go zamknęli a mam z niego sukienki m. in. Armaniego za 400 zł za sztukę

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-03-18 o 13:08
Stary 2014-03-18, 13:06   #4410
simka234
Wtajemniczenie

Z tymi butami to róznie bywa..
Ja mam takie i takie i w sumie jestem zadowolona, jak mi pasuje to może zarówno 10 zl kosztowac jak i 150 byle był ok

Kiedyś miałam taką sytuację że kupiłam sobie buty na zimę wydałam kupe kasy i po miesiacu nie nadawały sie do chodzenia i na dodatek jak mi je naprawili to sie okazało że nie da się na nich stać bo się bujały na podeszwach..
I kupiłam sobie wtedy -bo się zdenerwowałam buty za 60 zł smeszna cena a co najlepsze 3 rok je mam i się nie chca popsuć..

A teraz w ciązy śmigam w adidaskach reeboka-easy tony ....nawygodniejsze buty świata profilowane i jakoś tak najwygodniej mi..praktycznie całą zimę w nich chodzę

Edytowane przez simka234
Czas edycji: 2014-03-18 o 13:08
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości