|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2792 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
spróbuj nospę brać w ciągu dnia kiedy się ruszasz a nie na nocCytat:
![]() Cytat:
![]() zasłużyłaś na z kupy ![]() Mała_Czarna i za Was też ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#2793 |
|
Zadomowienie
|
bluesky89
bluesky89 No właśnie, to tylko 56-62? Jak widzę takie foty to chce iść na zakupy.
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
octenisept juz mam, dostałam nowe opakowanie od koleżanki i majtki siateczkowe które jej zostały też mam. Sudocrem u nas idzie na potęgę i jak nie do dziecka to zastosuje u siebie czy męża na odparzenia w lecie ![]() mówisz że ta maśc lepsza? kurcze musze ją chyba zamienić ![]() do kiedy jest promocja w realu wiesz? |
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko właśnie problem jest w tym, że lewatywa tego nie gwarantuje, a dodatkowo lubi być wtedy bardziej luźna konstystencja O matko znowu piszę to w porze obiadowej. Chyba mam jakąś obsesję
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, tak, tak
0 - 3 msc Ja już z ubranek na pewno nic bie będę kupować w sumie zostały mi tylko kosmetyki, komoda kąpielowa i takie głupoty jak niedrapki, skarpetki, jeszcze jeden pokrowiec na przewijak i chyba tyle do kupienia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Takiego pięknego posta wymodziłam i mi komputer padł
Byłam w lumpeksie ale jak zwykle same brzydactwa zostały, kupiłam tylko małej jednego bodziaka na 62. Miałam już nie kupować takich małych ale nie mogłam się oprzeć ![]() Idę robić kurczaka w papirusie na obiad a potem książka i lody ![]() Cytat:
a no spe brałam na noc bo po całym dniu było najgorzej i magnez już nie pomagał
|
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ;-)
gratulacje kolejnych 100 dniówek. mi zostały 73 dni Dziś pospałam do 8.00 i dobrze mi z tym Oststnio mogę sypiać tylko na lewym boku, co mnie bardzo męczy, ech, jeszcze jakieś 10 tygodni i będzie lepiej ;-) Byłam dziś w superpharm, ale tam jakiś dziki tłum bo dni lifestyle. Kupiłam proszek do prania dla dzieci lovella i do tego płyn do płukania ( muszę się zabrać za pranie ubranek) dla siebie kupiłam fajne spodnie dresowe w h&m, ostatnio kupiłam też w outlecie nike do połowy łydki - potem przydadzą mi się w pracy ;-) a do tego długą spódnicę ! Dokupiłam też z podkład nieprzemakający do dziecięcego łóżeczka z motherhood, i dla siebie jeszcze podpaski always night ( 2 pak) Potem jeszcze szukałam kurteczek dziecięcych dla 2 starszych dzieci bratowej ( w podziękowaniu za oddane rzeczy) i przy okazji dokupiłam jeszcze kilka drobiazgów dla naszego chłopczyka ![]() Biorę się za obiad Udanego popołudnia |
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - kąp noworodka co 2-3dni w lecie nie mówiąc, że dla niego kąpiel jest wtedy ważną i nieodłączną częścią rytuału przygotowującego do spania ![]() - na pewno pierwsze kąpiele będą trwać 5-10min jeśli to pierwsze dziecko to pierwsze kąpiele często trwają i 40min ![]() - nigdy nie słyszałam, żeby stojaki były aż tak niestabilne, przecież zanim zacznie się kąpać dziecko (zanim nawet przyjdzie na świat) przymierza się do wanienki i sprawdza czy fajnie stabilnie stoi ![]() - tego to nawet nie komentuję ehhh i to jeszcze położna radzi |
|
|
|
|
#2800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi kąpielami to są po prostu dwie szkoły. Jedni twierdzą, że jest to ważne z uwagi na rytuał, a inni że tak częste mycie nie jest dobre dla skóry. Pytanie co dla dziecka, zwłaszcza o bardzo suchej skóry lepsze - mycie w płynach i potem smarowanie ich różnymi specyfkami czy po prostu mycie rzadziej.
Ja kąpałam codziennie, ale nie lałam nie wiadomo ile płynu, często było to też w samej wodzie - pupcia czy jak coś się ulało i tak myłam na bieżąco. Moja praktycznie w ogóle się nie pociła, nawet w lecie. Poza tym kąpieli dziecko fajnie zasypiało. |
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
ładne zasoby
![]() Cytat:
odyssey jest lżejszy, mniejszy, ale nie ma obrotowego wejścia rury syrius jest cięższy, chyba ma większa moc o 100W, ten plastik z którego jest zrobiony jest bardziej miękki, no i ma obrotowy wlot rury, przez co nie wyskoczy, gdy będziesz ciągnęła za odkurzacz weź ten, który Tobie bardziej odpowiada ![]() my braliśmy najtańszy z 4-letnią gwarancją, produkcji PL, żeby jak się popsuje, nie było szkoda wyrzucic czy coś ![]() Elf jeszcze mi się podobał, jest leciutki i ładny, ale to chińczyk
|
|
|
|
|
#2803 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na poromobaby jest że do 19.03 Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
73dni to już tak niewiele...
|
||||
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno po lewatywach zwłaszcza tych do domowego użytku mogą zostać jak to tu ładnie nazwać, hmm, resztki
Trzeba też wziąć pod uwagę, że poród może trwać kilkanaście godzin. W międzyczasie często możesz też jeść jak jest wszystko w porządku. Także jakby co to chyba trzeba byłoby zrobić sobie w międzyczasie jakąś. Mnie osobiście do lewatywy zraziła historia dziewczyny u której "zawartość" rozprysła się na twarz położnej, której głowa akurat była w okolicach U mnie na szkole rodzenia też specjalnie do tego nie zachęcali także dałam sobie spokój.Oczywiście nigdy nie ma żadnej gwarancji na nic. Po prostu nie przewidzi się co tam będzie się działo i jak zareaguje nasz organizm
|
|
|
|
#2805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale masz tych ciuszków |
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Karolkya, ale można się przyzwyczaić
a z jakim wypelnieniem jeszcze są? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kupiłam i śpię z takim: http://allegro.pl/poduszka-do-karmie...000527115.html |
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip, taak
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Karolkya, a z takim wypelnieniem nie jest za miękki ten rogal? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2809 |
|
Wtajemniczenie
|
Blue jak dla mnie jest ok. Tylko codziennie muszę go strzepać bo się ubija. No i ma sporo tam napakowane tego
|
|
|
|
#2810 | |||||
|
Konto usunięte
|
Hej, wczoraj wieczorem pisałam wam, że twardniał mi brzuch... W końcu po jakimś czasie mi przeszło.... Dzisiaj od rana sprzątaliśmy z tżtem i znowu to samo.. A potem jeszcze musiałam wyjść z Adasiem na spacer, bo zobaczył jak tż szykuje się do pracy i zaczął przynosić mi buty i kurtkę, a potem stanął pod drzwiami i w płacz... Szłam najwolniej jak się dało, raz mnie tylko złapało, ale teraz już nic nie robię, do wieczora leżę z lapkiem.. W czwartek wizyta u gina i pewnie po wizycie karze mi zostać na ktg. Mogę się założyć, że wtedy akurat żaden skurcz mnie nie złapie...
Koleżanka ostatnio zamawiała z all pościel do łóżeczka, itp., to zamówiła mi też przy okazji przewijak i rogal do karmienia, żebym nie musiała za przesyłkę niepotrzebnie płacić Wczoraj przyszło, za godzinę ma mi podrzucić, to się pochwalę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Leż, odpoczywaj i lepiej bierz tą no spę Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Karolkya, a no widzisz.. mi się zawsze wydawało, że to byłoby za miękkie
Dziewczyny, kiedy pytacie przyszłych chrzestnych czy nimi zostaną? Przed porodem (jeśli tak to kiedy mniej wiecej) czy jak już dzidziuś będzie na świecie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziuu
ja mam 1/3 tego.. Ale przed chwilą stwierdziłam że muszę trochę dokupić, posegregować rozmiarami (bo narazie ułożyła typami), wyprać te co są w worku itd. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2813 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taka ze mnie oszukana perfekcyjna pani domuTo kiedy trzymać te kciuki, co ???Idź na żywioł![]() rachu ciachu i po strachu.Cytat:
http://www.ceneo.pl/21892498 tylko, że ja mam na 3 talerze... Kiełki są pycha, a rzodkiewki jeszcze lepsze niż sama rzodkiewka Cytat:
![]() Cytat:
![]() jadłam wczoraj lody, ale nie pogardzę nugatowymiCytat:
![]() i za wyniki.Cytat:
![]() miłych zakupów![]() Cytat:
ja też nie do cukrzona po 1h miałam 60![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk, ja też miałam posegregowane rodzajami, ale jak już będzie dziecko, to nie byłoby wygodne szukanie dobrego rozmiaru w takich stertach... ja prac bede gdzieś pod koniec kwietnia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2817 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rybka za usg
|
|||||
|
|
|
#2818 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny, ale Wy tego dużo macie. Jam mam może tyle ciuszków, ale do 1,5roku![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45642555] Rybka za usg[/QUOTE]
|
||||
|
|
|
#2819 |
|
Konto usunięte
|
Chwalę się przewijakiem i rogalem
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

Ten ma gumki na rogach to zaczepi się o materac i nie powinien się jakoś suwać.
dzisiaj rano też jakoś bez szału było, niby po no spie trochę przeszło ale boje się tyłka z łóżka ruszyć. Mam nadzieję, że to tylko lekkie przemęczenie, może warto jednak trochę przystopować
Niby w zaleceniach ze szpitala mam no spe 3 razy dziennie a ja brałam tylko na noc. Wątroba mi wysiądzie od tych leków
spróbuj nospę brać w ciągu dnia kiedy się ruszasz a nie na noc
Nawet cytryna niewiele pomogła. Do tego jeszcze postawiane świeczki zapachowe - więc nie czuję się świetnie... A jeszcze chcę jechać do pracy mimo urlopu, bo ma przyjść ktoś, z kim muszę pogadać, żeby zamknąć wszystkie zobowiązania w robocie. 

13.07.2013 

w sumie zostały mi tylko kosmetyki, komoda kąpielowa i takie głupoty jak niedrapki, skarpetki, jeszcze jeden pokrowiec na przewijak i chyba tyle do kupienia