|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Jagusia spóźnione życzenia urodzinowe;-), a prezent najlepszy na świecie .
Pochwal się zdjeciami ciuszków. W ogóle to wszystkie się pochwalcie co już macie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do wieczora. Zmykam. Jeszcze dziś z córą po obiedzie na angielski muszę jechać. Jagusia - również wszystkiego najlepszego. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-03-18 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ok , później porobię trochę fotek i wrzucę coś tutaj ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za życzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam, że wybór imienia przeraża mnie
![]() ![]() Przebieram ubranka, które dostałam i notuję sobie czego ile mam i co chcę dokupić. W weekend byłam u rodziny, w której jest półtoramiesięczna Oliwka i jej mamusia powiedziała mi jakie ciuszki lubi i faktycznie dużo mi pomogła. Np. nie wiedziałam, że dzidziuś ma na początku kikuta pępowiny i ona woli używać pajacyki i koszulki wiązane, żeby chronić brzuszek. Kompletnie nie zdawałam sobie z tego sprawy. Ale zamówiłam już książkę Pierwszy rok życia dziecka ![]()
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Imię Kordian rewelacyjne! Moja koleżanka tak nazwała synka i wszyscy byli zachwyceni!
![]() |
#4687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy po prostu nie myślałaś o takich rzeczach? ![]() Ja też muszę tak zrobić: poprzegladać to co mam i zastanowić się, czego mi brakuje. Jagusia, spóźnione życzenia urodzinowe ![]() ![]() ![]() A aa..jutro z mężem idziemy na Bezpiecznego Malucha. Jestem ciekawa czy warto, no ale już nas zapisałam, to idziemy ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-18 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Warto iść na Bezpiecznego Malucha. Chociaż sporo reklamówek będzie. Dla nas cenne info było o fotelikach i pierwszej pomocy (to było oczywiście na końcu :P)
![]() |
#4689 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ktore byly na bezpiecznym maluchu , powiedzcie czy byliście z Tz
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Chce zabrać swojego i on bardzo chce iść Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak tylko TŻowie mogą to bierzcie ich ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4692 | |
Wtajemniczenie
|
To moze zrób jak będziesz miała więcej siły :-D bidulko. Albo zrób półkę hii hii
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz, mi się wydaje, że wszystko wychodzi 'w praniu' i ładnie sobie wszystkie damy radę ![]() To fajnie, że mówisz, że warto. Byłaś? Co dostałaś fajnego? ![]() Cytat:
Jak widzę na fb zdjęcia, to jest wielu przyszłych tatusiów. Ja idę z mężem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam bardzo mocno kciuki ![]() ![]() ![]() jejku ale piękne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś zaczęłam 4 dni wolnego ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pogorszyl Wam się stan waszych ud? Ja nigdy nie mialam cellulitu a teraz mam straszne nogi. :-(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4697 |
Rozeznanie
|
hallo
![]() mamuśka cieszę się, że jest nadzieja ![]() ![]() umówiłam się wczoraj na II badania prenatalne - na 27.03. 26.03 miałam iść do gin prowadzącego ciąże, ale spróbuję przesunąć u niego wizytę żeby iść od razu z wynikami z prenatalnych. Może uda się określić płeć ![]() Zaczynam dzisiaj 20 tydzień!!!!! ![]() U mnie 4,5 kg na plusie. Ostatnio waga poszybowała do góry potwornie. A przyznać się muszę, że jem tylko odrobinę więcej niż przed ciążą. Słodyczy prawie nie jem - chyba, że domowe ciasto, ale to też 1-2 razy w tygodniu. A tu taki wzrost... Może to moja waga sprzed ciąży też ma na to wpływ. W 7 tyg. ważyłam 52,8 przy 166 cm. To dopiero prawie połowa, nawet nie chcę myśleć, jaka będzie waga końcowa. Ważne żeby Dziecko dobrze się rozwijało. Po porodzie zajmę się zrzucaniem kilogramów. ps. Jak 13.03 pierwszy raz poczułam na pewno swoje Maleństwo, tak teraz praktycznie codziennie czuję. Raz góra dwa razy na dzień jak leżę, ale to takie przyjemne ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-03-18 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was będzie kupowała koszyk mojżesza? bo ja właśnie się zastanawiam. Całe łóżeczko nie wejdzie do nas do sypialni a ten koszyk to było by wybawienie, w poprzedniej ciąży nie miałam. http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-CLAIR-...item20b9c63fba
no i wybraliśmy imię, będzie Lily ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4700 |
Raczkowanie
|
Cieszę się z dobrych wiadomości na forum
![]() oto moje kupione ciuszki, reszta, czyli cała komoda, jest w ciuszkach po dzieciach z rodziny ![]()
#4701 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zobaczycie teraz to już nam szybko zleci i będziemy przytulać nasze kruszynki ![]() Za niedługo będziesz czuła ruchy nawet przy siedzeniu, staniu, chodzeniu ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja ostatnio dostałam próbkę pampersów new born i one są takie malutkie, Olivia już 5 używa to różnica jest ogromna. Jak tylko trochę się ociepli i remonty się skończą to chcę oduczyć córkę od pampersów, parę razy zawołała i już zrobiła siku więc myślę że nie będzie to aż tak ciężkie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się zastanawiam nad tym koszem czy będzie mi w ogóle potrzebny ![]() Cytat:
![]() nie jest tak ciężko, trzeba co chwilę przypominać, pamiętam że moja córka cieszyła się jak mogła sama wylać z nocnika do kibelka, później razem płukałyśmy nocnik i myłyśmy rączki ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny śliczne ubranka, chyba zaraz się wezmę do przeglądania ubranek po Zosi. ![]()
![]() |
#4704 |
Zadomowienie
|
Śliczne imię
![]() Ja dzisiaj od rana walczę ze światem, zaliczyłam już wizytę w przychodni i nawet odebrałam wyniki. Morfologia i mocz idealnie w normach, lekarz będzie ze mnie dumny. ![]() Pozatwierdzałam ślubnych gości i walczę z rozsadzeniem ich wokół stołu, nie sądziłam, że to będzie takie trudne i mózgochłonne. Dogadałam szczegóły z fotografem i złotnikiem. Uh. I najprzyjemniejsze. Posegregowałam wszystkie ciuszki, które dostaliśmy od znajomych a niedługo zabieram się za robienie listy rzeczy do dokupienia. Te wszystkie małe ciuszki są takie słodkie, zwłaszcza mały czerwony bodziak z napisem "cute devil" ![]() Młody dzisiaj rano smyrał mnie po brzuchu i kręcił się z boku na bok. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |||||
Rozeznanie
|
Ale dużo postów, ledwo nadrobiłam
![]() Cytat:
Apetyt mi ostatnio siadł, ale jak jestem głodna to ciężko mi się powstrzymać. Jem. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=papryczka160;456409 28]Dziewczyny ktore byly na bezpiecznym maluchu , powiedzcie czy byliście z Tz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"] Ja była z córeczką, ale było dużo par, połowa to faceci ![]() ![]() Cytat:
Niki19, trzymam kciuki za wizytę. Jeśli chodzi o ubranka to dopóki nie poznam płci 28 marca to nic nie kupuję. Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-03-18 o 15:41 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiecie czy zabiegi u kosmetyczki na cellulit są dozwolone w ciąży?? Cytat:
![]() A co do koszyka to powiedz mi czy to ma jakąś inną nazwę ![]() ![]() Dziewczyny ja też już coraz częściej czuję dzidzię ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Rozeznanie
|
Ktoś wcześniej pisał o wózku firmy taco. Ja miałam taki wózek, gondola była super, pompowane koła, by 3w1 z fotelikiem. Spacerówka też się przydała, ale jak córka podrosła to kupiłam cybex callisto.
Musiałam ten wózek sprzedać, bo nie było gdzie trzymać. Muszę kupić nowy, też chce klasyczny i nosidełko maxi cosi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do kosmetyczki można chodzić i do masażysty na zabiegi antycellulitowe, tylko delikatniejsze. A co do koszyka to Kosz Mojżesza ![]()
![]() |
#4709 |
Rozeznanie
|
sprawdzam, czy załadował się Avatar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() niby nie jem dużo więcej niż przed ciaza ale waga smiga do przodu. wczoraj zrobiłam ciasto marchewkowe i normalnie ![]() Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-03-18 o 17:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.