|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
No ladnie, ja tu chcę sie więcej poudzielac a Wy uciekacie do klubu/na fb...
![]() Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
mój syn cwaniaczy- wykorzystując sytuację, że jest biedny bo mu kuku robili postanowił na stałe przykleić się do matki.
Jak zniknę z zasięgu wzroku i rąk jest krzyk ale jak patrzę jak nie widzi to krzyczy ale bez krzywienia się. Jak mnie zobaczy to czarna rozpacz normalnie- i tylko oko uchyla czy widzę jaki on zrozpaczony Jak się zainteresuję, przytulę, wezmę na ręce to jest super - oscara powinien dostać
|
|
#154 |
|
Rozeznanie
|
Magnusia, widzę że tobie też rośnie mały Al Kaida
|
|
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
nie dam się- już go przetrzymalam i zrezygnował z kombinowania, niestety pech chciał, że muszę go nakarmić bo już czas aby porządnie zjadl a nie tylko memłał cycka hobbystycznie więc radość wielka że matka wzięla na ręce
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj moje dziecie zaniosło się od płaczu. Tak wiecie, rozdarła się i na chwilę przestałą oddychać! Chwila paniki z mojej strony, ale opanowałam się i dmuchnęłam jej mocno w twarz, na szczęście pomogło i złapała powietrze. Po tym incydencie jestem starsza o 10 lat.
Melduję się na odchowalni
|
|
#158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to najważniejsze.My byliśmy jakiś czas temu na usg stawów biodrowyvh i wyszło niby dobrze, ale lewe biodro na granicy normy, także mam nadzieję, że nic się nie pogorszy. Wiem co czujesz z kp. Sama od jakiegoś czasu biję się z podobnymi myślami i płakać mi się chce jak podaję Lenie mm, chociaż ona wydaje być się zadowolona. Nadal nie wiem coo jest przyczyną jej wrzasków przy jedzeniu ![]() Moje dziecko też z tych nieodkładalnych dzień, bo w nocy śpi ładnie u siebie. Właśnie śpi u mnie na rękach Jakieś konkretne legginsy możesz polecić? Raczej sceptycznie podchodziłam do takich rzeczy, ale skoro polecasz
|
|
|
|
|
#159 |
|
Gang Iren
|
Mezaga zdrówka dla dzieciaków!
Emma też zauważyłam to co ty jeśli chodzi o bieliznę z h&m,starcza na dłużej Amberella fajnie,że u was idzie ku lepszemu. No i kciuki za laktację! Ja dziś zabiegana,ale właśnie chwila przerwy na kawkę.
|
#160 |
|
Rozeznanie
|
A to tak z przed chwiliImageUploadedByWizaz Forum1395150056.979626.jpg
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ktore juz chrzcily swoje maluchy mam pytanie. W kosciele trzymalyscie dzieciaki na rekach, czy np.w foteliku samochodowym? Bo tak sie zastanawiam jak to zrobic
|
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
Także witam się na odchowalni
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() My chyba będziemy chrzcić 30 marca
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#164 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zamawiam w ten sposób np. wodę, żeby mąż nie musiał nosić w marcu jest promocja na te pampersy - przy kupnie dwóch opakowań po 78 sztuk wychodzi 25zl za opakowanie, więc w porównaniu z zielonymi pampkami to niebo a ziemia...Cytat:
a co ciekawe ja używałam Dad w szpitalu i były ok, a potem zaczęły odparzać. Nic więcej nie zdążę napisać bo Głodzilla się obudziła.
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obawiam się że w foteliku będzie płacz jak za długo przyjdzie jej siedzieć ![]() Pytałam księdza czy mogę wózkiem wjechać a on mi na to " a wózek taki duży ze do kościoła się nie zmieści???"
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko.... dobrze że nic się nie stałoAmberella== super że bez gipsu sie uda
|
|
|
#167 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Właśnie weszłam na stronę H&M i już jestem chora...chce kupować...
![]() Uśpiłam Doris w chuście-bąki ją męczą i nie dała się odłożyć. Cytat:
wzrok się rozwija, więc jak najabrdziej ma prawo dzieć by sobie jeszcze zezować.Cytat:
A kupowałaś hugiesy w tesco czy gdzie indziej? Swoją drogą nie macie wrażenia że pampersy pampersom nierówne? Moim zdaniem te które kupowałam bez promocji (nie z pudełka) były lepsze niż te promocyjne właśnie. Cytat:
Cytat:
Jak się Doris zanosi po prostu do niej mówię, uspokajam głosem, głaszczę a ona sama bez problemu łapie powietrze. Cytat:
![]() A w ogóle dziękuję za polecenie szamponu na ciemieniuchę Ale słodziak Cytat:
W ogóle to my jakoś lajtowo do tego podeszliśmy-z nami chrzciła się inna dziewczynka i oni: mieli wózek, fotelik (do tej pory nei wiem po co i to i to ) torbę ze wszelkimi akcesoriami, jakieś zabawki, kocyk, butlę z mlekiem itd. A my? My po prostu mieliśmy Doris i smoczek![]() Cytat:
![]() Co do grupy na fb-ja fb nie mam i mieć nie będę, bo po prostu miałam taki incydent związany ze społecznościowym portalem że nie ujawnię publicznie swoich danych. Jednakże jeśli przyjmiecie mnie do grupy nadal jako Emmę to wówczas takie konto założyć mogę, bo nie ukrywam, że jakoś mi dziwnie jak sobie gdzieś jeszcze indziej piszecie a ja nie wiem zupełnie o co kaman .
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy któraś z was ma matę edukacyjną z FP z pianinkiem?
Moja córa bardzo kopie, i zastanawiam się nad takim wynalazkiem
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na fejsbuczku fajnie jest i znacznie więcej osób się udziela moja mama też nie chciała facebooka, a potrzebny nam do darmowych rozmów telefonicznych- założyliśmy konto z jakimiś tam danymi i jest wszystko dobrze więc dziewczyny nie czekajcie. tym bardziej, że jak widać tutaj lubią sobie podczytywać i osoby postronne, dla których interesujące nas tematy są zabawne (dla nas pewnie byłoby zabawne to co oni piszą i czym się aktualnie interesują )
|
|
#171 | |
|
Zadomowienie
|
Jakby któraś szukała taniego rozwiązania na chrzest dla dziewczynki w cieplejsze miesiące:
http://www.hm.com/pl/product/21334?article=21334-A Cytat:
Co do zawieszek które tam są moim zdaniem kiepskie(a raczej zdaniem mojej córki )-wieszamy jej co innego, bo nie bardzo zainteresowana była tymi co są w zestawie.
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lela my w koncu mielismy na rekach z prostej przycxyny jak zasnal na rekach po pierwszym podejsciu pod oltarz to nie odwazylam sie go odniesc do wozka. I tak cala msza na rekach albo moich albo chrzestnej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może i założe-w sumie większość z was i tak wie jak wyglądam, a chyba nazwisko aż tak ważne nie jest by gadać
|
|
#174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas takie histerie są częste, ale taka sytuacja zdarzyła się pierwszy raz. Przy którymś wrzasku z kolei otworzyła buzię i przestała oddychać, trwało to parę sekund. Ja ją ruszam, a ona nic. Pamiętam, że na warsztatach z pierwszej pomocy mówili nam, że czasami tak może się zdarzyć i pokazywali różne techniki co zrobić w takiej sytuacji. Z lepszych rzeczy, byłyśmy wczoraj na usg bioderek i wszystko ok Jechałam z małą sama samochodem i chciałam ją zapakować do przodu, a tu klops - pasy były za krótkie ;/ Co za kretyn to projektował! Muszę się dowiedzieć czy da się wymienić pas na dłuższy
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-03-18 o 15:38 |
|
|
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoda, że tutaj nie ma jak na FB że można wątek "utajnić" i nikt po za członkami nie widzi wpisów.
|
|
|
|
#176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczególnie że Doris wpada w takie histerie jak chce na ręce a ja coś muszę zrobić Dmuchanie faktycznie jest dobrą metodą na to.za to bardzo się przejmowałam jej bezdechem w nocy po wyjściu ze szpitala. Praktycznie do ukończenia przez Doris 8 tygodnia co 2 lub 3 noc piszczenie monitora oddechu przypominało jej że ma oddychać. Teraz już to się nie zdaza na szczescie.
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Tak przekonujecie z tym Facebookiem, ze chba i jak się złamie
|
#178 |
|
Zadomowienie
|
Chyba po to powstały kluby. Szkoda że są trudniejsze w obsłudze niż wątek.
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Też dziś o tym pomyślałam..
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
No to jesteśmy z powrotem. Z Jadzią gorzej bo ciężko jej przez katar oddychać. Na szczęście w płucach nic nie słychać. Na wszelki wypadek dostaliśmy już skierowanie do szpitala - i mamy lecieć tam jak tylko temperatura się podniesie albo zaczną mocniej kaszleć. Lekarka kazała kupić inhalator i odciągacz kataru. Smarować maścią majerankową pod nosem i psikać Nasivinem. Inhalacje robić z soli. I na razie tyle ale mam mierzyć temperaturę co dwie godziny i sprawdzać czy się podnosi. Mam nadzieję, że szpitalem się to nie skończy. Musimy przełożyć wizytę u tej lekarki od szczepień w Krakowie. Tak się to wszystko przeciąga, że boję się czy te szczepienia będą miały sens. Dzieciaki jutro kończą 12 tygodni a zaszczepione tylko na gruźlicę i na wzw dwiema dawkami.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

Jak się zainteresuję, przytulę, wezmę na ręce to jest super - oscara powinien dostać
16.06.2012

Nie miałam wyjścia, podałam mm - Nan pro 1 (i tu zgadzam się z Wami, to mleko powoduje zaparcia). Ale ponieważ zależy mi na kp, cały czwartek katowałam się dojarką. Przez cały dzień ściągnęłam 150ml mleka, czyli tyle ile Kacper potrzebuje zjeść na 1 posiłek
.

) torbę ze wszelkimi akcesoriami, jakieś zabawki, kocyk, butlę z mlekiem itd. A my? My po prostu mieliśmy Doris i smoczek
.