|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ponad 90kg. na liczniku....Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży!
Witam
![]() Stwierdzam że wiosna to najlepszy sprzymierzeniec diety ![]() ![]() ![]() Loca zdjecia będą, niech tylko na dobre ciepło się zrobi... zamierzam kupić statyw żeby miał mi kto te zdjęcia pykać ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
A ja wskakuję na jedną zmianę w pracy od 7 do 15 i ciężko będzie się zmotywować do ćwiczeń popołudniami. Już to czuję, ale walczę dzielnie i ruszam się codziennie
![]() Jedzenie ciut podupadło niestety, ale staram się jak mogę. Mój TŻ nie współpracuje w kwestii zdrowych obiadów.
![]() |
#4233 |
Raczkowanie
|
Witajcie! Można do Was dołączyć? Pomyślałam, że wspólne wsparcie może i mi pomoże.
Niestety mam doświadczenie w odchudzaniu. Dlaczego niestety? Jak łatwo się domyślić nie udało mi się utrzymać sukcesu. Całe życie miałam problem z wagą. Kilka lat temu udało mi się pierwszy raz w życiu schudnąć ponad 20kg dzięki pomocy dietetyczki i trenera. Później pojawiły się duże problemy zdrowotne, zamiast spadać waga zaczęła rosnąć, a ja straciłam motywacje... Nie wiem jak mogłam doprowadzić się do stanu w którym jestem, no ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem tylko brać się do roboty! pozdrawiam wszystkich serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4234 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Słonko wyszło idę na dworek ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4235 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za przyjęcie
![]() Mam 23 lata i jestem studentką. Zaczynając z dietetyczką miałam wagę 88kg, osiągnęłam 66kg i byłam taka szczęśliwa! Nie mogę sobie darować, że tyle pracy nad sobą poszło się ![]() ![]() Zawaliłam na całej linii, ale od środy zaczęłam na nowo, na wagę stanęłam w piątek, pomierzyłam się, porobiłam zdjęcia żebym mogła zobaczyć swoje zmiany(wtedy mimo 66kg w lustrze ciągle wydawało mi się że jestem spaślakiem). Kupiłam orbitrek, mam ciężarki więc od początku dołączyłam ćwiczenia(wtedy ćwiczenia zaczęłam dopiero po jakimś czasie). Dieta standardowa(5 posiłków itd wzoruję się na tym co miałam u dietetyczki) plus bezglutenowo z kilku powodów. Przepraszam, że się rozpisałam. I zazdroszczę słoneczka! U mnie szaro buro i ponuro... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
konwalia57 ogródka nie mam
![]() ![]() ![]() ![]() arimonka startujesz z taką wagą jak ja. Też nie mogłam uwierzyć jak to zobaczyłam, a wydawało mi się, że nie jest tak źle, a tu proszę. Małymi kroczkami, a damy radę ![]()
![]() |
#4237 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już po sloneczku i u mnie :-( Niestety musimy liczyć sie z tym ze po diecie nigdy już nie wrocimy do starych nawyków...inaczej skutki bedą takie a nie inne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() No wlasnie dziewczyny podajcie mi swoje dane tj, waga startowa, waga aktualna i wzrost . Wpiszę was do tabelki, bo wlasnie sie zabieram za nią ![]()
![]() |
![]() |
#4238 |
Raczkowanie
|
Natus dokładnie tak, małymi kroczkami!
![]() konwalia u Ciebie wynik piękny i oczywiście, że nie liczę na fit figurę w kilka miesięcy. Bywają piękne spadki, bywają zatrzymania kiedy trzeba podkręcić metabolizm. Cieszę się, że mam dużo starych rozpisek od dietetyczki, wtedy też poznałam potrzeby mojego organizmu i wydaje mi się, że uda mi się znowu sensownie pracować nad sobą. Co do smakuje-nie smakuje. Kocham jeść, kocham produkty z mąki, ale ze względu na zdrowie rezygnuje z glutenu i już czuje pozytywne zmiany. W sumie wszystko dzięki mojej rodzince-cały czas szukają i próbują jak jeszcze można pomóc zdrowiu odpowiednim odżywianiem. Śniadanie i drugie śniadanie za mną, niedługo muszę skoczyć do sklepu co coś na obiad ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- a jeśli chodzi o wagę i wzrost to na dzień 14 marca było to 100kg wzrost 167 (kolejne ważenie i mierzenie obwodów w piątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
Wzrost 166, waga początkowa 100 kg teraz 96 kg.
![]()
![]() |
#4240 |
Wtajemniczenie
|
Hej. Może i ja bym się przyłączyła ?
![]() ![]()
![]() |
#4241 |
Raczkowanie
|
Hej Wszystkim i nowym i starym forumowiczom powoli wracam do Was i do diety kafelkowanie trwa wiec dla mnie mniej roboty skoncza w przyszlym tygodniu wiec wtedy rusze z porzadkami wszedzie pelno kurzu ale efekty juz widac i coraz bardziej mi sie podoba a wczoraj jak zaczeli to chcialam nowe kafelki kupowac ale baby tak maja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4242 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, matko jak się cieszę, że tu dołączyłam, jednak w grupie siła. Ja już po obiedzie-dziś soczewica z jajkiem, cebulą i marchewką zapiekana w papryce. Zaraz zbieram się za sprzątanie (wieczorem wpada tż więc muszę ogarnąć :P ) a później ćwiczenia
![]() Pandzia dasz radę!
![]() |
#4243 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]() Kuskus to bardziej makaron niż kasza takze ja bym sobie darowała, aczkolwiek lyżka do obiadu napewno nie zaszkodzi ![]() Trzymam kciuki za Twoją motywację ![]() ![]() I mam nadzieję że zobaczymy niedlugo Twoją łazienkę ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4245 |
Raczkowanie
|
Hej !Witam nowe koleżanki. U mnie pogoda taka sobie, jest dośc ciepło tylko wieje , ale mimo to byłam ze szwagierką na rowerkach, 75 minut zaliczone i to sporym tempem ( odległośc ok 14k ale pod wiatr
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4246 | |
Zadomowienie
|
Dobrze bedzie, raz sie udało to i drugi raz się uda
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja na kolację planuje zrobić pierwszy raz naleśniki z jajek i mleka w proszku, z diety dukana... zobaczymy czy zjadliwe ![]()
![]() |
![]() |
#4247 |
Raczkowanie
|
Oj niestety z pogoda ma tak być, też bardzo się cieszyłam na poprawe. Prosze o opinię po kolacji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4248 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Wioletta 098;45644739]Oj niestety z pogoda ma tak być, też bardzo się cieszyłam na poprawe. Prosze o opinię po kolacji
![]() ![]() Mam nadzieję że znajdziecie auto takie jakie chcecie ![]() ![]()
![]() |
#4249 |
Raczkowanie
|
Już Wam odpowiadam co do soczewicy
![]() Moja ulubiona to czerwona(moja mama np woli zieloną) Ugotowałam 4łyżki soczewicy, na patelni na oliwie z oliwek podsmażam pół posiekanej cebuli, jak zmięknie dodaje 2małe/1 dużą startą marchewkę, duszę aż marchew zmięknie(dolałam trochę wody) później dodaję ugotowaną soczewicę, doprawiam solą pieprzem słodką papryką(i co tam kto lubi), wbijam jajko chwilę smażę. Całość pakuję do papryki i wstawiam do piekarnika aż zmięknie. (można nie dodawać jajka, ja dodałam aby zwiększyć ilość kcal i białka bo za mało wyszło) Według mnie pycha! aż się zdziwiłam że marchewka tak pasuje do soczewicy. Wioletta współczuje poszukiwań, mi po przeglądaniu kilku stron mózg się przegrzewa konwalia daj znać jak wyszło! chociaż nie używam mleka w proszku to i tak jestem ciekawa ![]() a ja właśnie wkładam buty i pakuję się na orbitrek, później brzuszki i ciężarki. Powiem Wam szczerze, że nie lubię ćwiczyć(no poza jazdą konną ale to zupełnie inna kwestia). Nigdy nie powodowało to u mnie słynnych endorfinek i powera, ale chodząc na siłownie widziałam ogromne zmiany więc wiem, że warto ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Oowiedzcie mi trochę o soczewicy?Warto ją jeść?Bo szczerze nie mam pojęcia, aTŻ stwierdził że jest smaczna ;p
A teraz koniec obijania i zaczynam ćwiczenia ![]()
![]() |
#4251 |
Raczkowanie
|
Witajcie.. ja cały dzień pomiędzy kuchnią, a dzieckiem.. jeszcze brat podrzucił synka na 2 godziny bo musiał coś załatwić i normalnie idzie oci..ieć z dwójką heheh.. Mój tato ma jutro imieniny i trzeba mu cos do pracy przyszykowac.. nie wiem co to za głupota robić w pracy imieniny
![]() ![]() Witam nowe dziewczynki.. przynajmniej ktos się pojawił w mojej kategorii wagowej ![]()
![]() |
![]() |
#4252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Loca to Ty dzisiaj chyba spać nie pojdziesz ? ![]() A ja juz po kolacyjce ![]() Ostrzegam: Jeśli nie macie w domu mleka w proszku odtłuszczonego lub jeśli juz jadłyście kolację ...NIE oglądajcie tych zdjęć dzisiaj ![]() ![]()
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-03-24 o 10:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Może i ja do Was dołączę? Od kilku dni podczytuję Wasz wątek . Jak to się mówi " w kupie raźniej", a i czasem kopa by się ruszyć potrzebuję ![]() Zmieniam się od początku lutego. Startowałam z wagi 103kg ![]() ![]() Mój cel to kupno fajnej kiecki na wesela jakie czekają nas w wakacje ![]() No to chyba tyle na przywitanie ![]()
![]() |
#4255 |
Raczkowanie
|
Natus soczewica jest super źródłem białka
![]() LocA hihi kategoria wagowa, dobre ![]() ![]() mooonik witaj ![]() ja ważąc 66 chciałam spaść niżej, ale niestety organizm powiedział stop i zdrowie nie pozwoliło więc już wtedy przeszłam na wyrównanie(to bardzo indywidualna kwestia jeden przy tym samej wzroście i wadze bedzie wygladac jak chudzielec, inny bedzie nalany tłuszczem a jeszcze inny dzięki ćwiczeniom super wyrzeźbiony). eh eh czas sie skupić na teraźniejszości ![]() Ćwiczenia zaliczone, na kolacje była zupka na wywarze wg teorii 5 przemian. Troszkę za mało kalorycznie dziś, ale trudno, nie zawsze jest idealnie ![]() Na śniadanie tradycyjnie będzie kasza jaglana z jabłuszkiem
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
No to chyba spróbuję tej soczewicy
![]() mooonik ale Ci ładnie poleciała waga i cm. Zazdroszcze ![]()
![]() |
#4257 |
Raczkowanie
|
Cześć kochane jestem i ja
![]() ![]() W sumie tak patrząc to wiele się ostatnimi czasy zmieniło w mentalności Nas Polaków ![]() ![]() ![]() U mnie z dietą tak sobie... nie jestem jakoś bardzo zadowolona ale mogło być gorzej :P wczoraj natomiast zaszalałam i spędziłam wieczór z moim narzeczonym przy drinkach ![]() ![]() ![]() A soczewicę chętnie spróbuję ale nie wiem czy dam radę przygotować tak aby mi smakowała za to na pewno chciałabym zrobić naleśniki z przepisu Konwalii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
arimonka
![]() Natus nie wiem ![]() ćwiczę 6razy w tygodniu, plus codziennie mam spacer z córą ![]() ![]() Sama się zdziwiłam przy pomiarach, jednak na pewno dużo z tego to woda. Dziś zrobiłam sobie zdjęcia, żeby mieć porównanie na następny miesiąc. Ogólnie to ja nie wierzyłam, że wytrwam, dlatego i pomiary miałam półtora tyg później niż zaczęte ćwiczenia, no a zdjęcia dopiero dziś ![]()
![]() |
#4259 |
Raczkowanie
|
A no i jeszcze jedno chciałam się pochwalić, że coraz więcej osób zauważa, że troszkę mnie mniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.