|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
![]() hehe, a może moja lekarka prowadząca ma tajniacką-spiskową umowę z producentem vita D ![]() ![]() Berbie, wszystkie rzeczy T. myję w specjalnym płynie do mycia naczyń (ich specjalność polega na byciu BIO ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Co do mycia pupy to używamy chusteczek, najlepiej spisują się różowe (niebieskie są a suche), dada cotton (podstawowe naturals są za mokre) i zielone pampers. Jak jest kupa po pachy to myje mokrą tetrowka, a w niedzielę taka kupa była że Kacper o 7 wylądował pod prysznicem. Mam butelki Avent i niezbyt je lubię, smoczki są dziwne, Kacper potrafi cuda nimi robić. Najbardziej lubie Lovi. Na gemini są w dobrej cenie (taniej o 10zł niż kupowalam stacjonarnie).
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
Monitor oddechu mieliśmy własnie ten do pieluszki snuza halo, super był
![]() A laktator z aventu do wrzącej wody na 5minut gotowana wrzucalam ![]() ![]()
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" ![]() Wiktor ![]() Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2014-03-18 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Konto usunięte
|
Luna 100 lat dla Kamilka!!
![]() ![]() Berbie, ja też mam ręczny Avent, więc - jw. Pani serio gotujesz? Ja już nie gotuję nic, oprócz nowości. Tylko wyparzam. |
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te skurcze, to nie wiem co jest normalne a co nie ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
Berbie ja skurczy nie miałam nic i nigdy
![]() ![]() wody sie sączyły a skurczów nic a nic ![]()
#847 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I dziecka ten monitor nie ciśnie, nie odparza? Cytat:
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
Monitor jest chyba wygodny
![]() ![]() On jest tak wyprofilowany, ze tylko ta końcówka dotyka brzuszka... no a poza tym kest maly i lekki ![]() ![]() ja czasem tak na śpicha go z łozeczka nocą brałam ze pewnie bym zapomniała wyłaczac płytek ![]() co ciekawe teraz dla odmiany Wiktor nieuznaje spania z nami i usypia sam w swoim łózeczku jakoś od 8mca ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Taaaaa ![]() ![]()
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nie wiem jaki monitor kupić ![]() Mąż każe mi torbę spakować do szpitala.. Żeby w razie czego sam pakować nie musiał. Chyba się przestraszył tych skurczy... Jeszcze 11 tygodni ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już zasnę twardo to budzę się na Kasi ręce... nie wyobrażam sobie przeprowadzki jak myślę o tych nocnych kłopotach- Kasi pokój a nasza sypialnia są na dwóch końcach korytarza... co zrobić żeby ona znowu chciała w łóżeczku spać?
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-03-18 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
jaki dokładnie monitor miałaś?
#852 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() My myjemy w mydle w płynie bialy jeleń lub w płynie do dziecięcych przedmiotów frosh (dostępny w rossmanie), ale nie gotuje tylko wyparzam. Berbie to wystarczy umyć i gotować ok. 10 min lub w specjalnych woreczkach w mikrofalowce wysterylizowac. Perśe- dzieki! Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-18 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- emolientów bez potrzeby bym nie kupowała - my do tej pory chusteczki tylko poza domem, w domu od powrotu ze szpitala waciki + woda - mi mówiono, że dopóki nic się z pupą nie dzieje nie trzeba żadnych kremów/maści, na początku używałam tylko na noc (najdłuższy sen), później jak lekko się coś zaczerwieniło albo po kupie, do teraz nie używam po każdej zmianie pieluchy, używam próbek, kremu z babydream w dużym okrągłym pudełku, ale odparzenia to też jakieś skłonności, J. nie miał nigdy. - kosz wg mnie jest drogim zbytkiem, u nas pieluchy z kupą były wyrzucane do reklamówki obok kosza i wynoszone przy najbliższym wyjściu, albo normalnie do kosza i wynoszone co wieczór - zabawki z bijacym sercem nie mieliśmy, strasznie drogie :/ ale suszarka, odkurzacz dzialały, miałam też suszarkę nagraną na tel, ściągnięte z netu. - jest film na you tube najszczęśliwsze niemowlę w okolicy, z godzinę trwa, warto obejrzeć, a czy stosować to sprawa indywidualna - termoforu i rurki nie mieliśmy - mleka nie kupuj, można 3 tyg trzymać otwarte opakowanie tylko, lepiej jak Kubek pisała buteleczkę gotowego mleka, ale one mają krótkie terminy ważności chyba to kupić jak najpóźniej - na brodawki miałam z ziajki maść, lanolina sama, bardzo dobra, po co tam glukoza? - miałam białego jelenia, do rany po cc, do mycia krocza też się nadaje - na J. lepiej działał espumisan niż bobotic - dicoflor i biogaię dawałam - jałowych gazików praktycznie nie używałam - octanisept mieliśmy - na początek u nas najlepsze były pampersy, dada 1 są droższe niż pampersy więc nie kupowałam Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zadomowienie
|
Spaćer bez ryku zaliczony!
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Ale ten kubeł o tyle fajny ze moze stać koło przewijaka i nic nie capi. Nie trzeba z Pielucha przez całe mieszkanie posuwać. A ńie ze ktos śmieci nie wynosi z domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
o której agatka miała mieć wizytę?
nie wyobrażam sobie pielęgnacji pępka bez spirytu ![]()
#856 | |
Zakorzenienie
|
No właśnie Agata ma mieć dzisiaj usg...
![]() Cytat:
A zabawkę z serduszkiem wpisze na listę prezentów ![]() Glukoza po to żeby maść była słodka i dziecko wtedy chętniej cyca ssie.... A nie powinno się wszelkich maści zmywać przed KP? Ja jestem leń i chętnie z opcji kąpielą co drugi dzień skorzystam.. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Zakorzenienie
|
zazdroszczę. i tego samego sobie życzę ![]() Perse, byliście już? czy dalej kiblujecie??? Wczoraj odpuściłam spacer i ten dzień był dłuuuuuuugiiiiiii..... Cytat:
![]() ![]() ![]() od czasu pierwszej jarzynówki - makabra. worki na pieluszki i codzienne wynoszenie śmieci... wywaliło mi neta i cytaty przepadły.... wrrr Serio, serio Perse - gotuję raz w tygodniu. Torres pije wodę z bobofrutem (klęska, porażka, mój dramat ![]() ![]() ![]() Tak w ogóle jedna mamusia z mamuśkowego jakoś na mnie wpłynęła ( ![]() ![]() generalnie sprzątanie po jednej szafeczce to nie dla mnie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Wtajemniczenie
|
![]() agatko - czekam na wiesci z wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wg roznych badan kikuty szybciej odpadają, jak sie nim zajmą bakterie z flory fizjologicznej skory. Stad aktualnie polecana sucha pielegnacja. Ale wiadomo co mama to metoda. Cytat:
![]() Nawet odwazylam sie z nim do apteki wejść ![]() Do tej pory do sklepu wszedł ze mną raz, we Wrocławiu. ![]() Juz sie boje tych koop ![]() Wiem, wiem... Mam zapłon ![]() Ale wczesniej mi umknęło ![]() W załączniku moj prezent mikołajkowy od Wiki. (Prezent przebywa w pokoju Tymona. Patrzy sie na nas podczas karmienia ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-18 o 12:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
Luna
To jesteśmy sasiadkami! Bylam z Kacprem na badaniu i usg bioderek-nadal wszystko prawidłowo, kolejna kanapka za 2 miesiące. Potem pojechalisny do galerii - w SP są dobre promocje: zele Dove 500ml.po 7,99, micel Garnier 400ml po 9,99, emulsja Emolium 9,99. W Leclercu w końcu dołożyli 3,kg proszki Dzidzius - 22,49 (taniej nie widzialam)
#861 |
Zakorzenienie
|
Pomyłka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczytałam o kocykach bambusowych i na pewno kupię. Dla letniego noworodka super sprawa. No i ten termofor z wiśni ![]() Kubek moja dobra wróżko czy znasz we Wrocławiu dobrego pediatrę? Słyszałam że Pejcz. Tylko on do domu nie przyjeżdża, a na tym mi zależy.... Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
pisałam w poscie
![]() My najpierw obejrzeliśmy w sklepie (we Wro w Askocie są)
#864 |
Zakorzenienie
|
Kucyk
Kupiłam taki termofor niedawno w Biedronce za 15 zł, uzylam raz i leży. Może to i dobrze że nie jest Kacprowi potrzebny.
#865 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kubku, mam do Ciebie pytanie z dziedziny medycznej - możesz mi rozjaśnić co to jest badanie FISH i kiedy się je robi? Jak się ono ma do badania kariotypu?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nienawidzę tej autokorekty w tel, nie zawsze wychwyce
![]() |
#867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kucyk nie mogę znaleźć tego filmu na yt. pomożesz? agatka nie napisała o której będzie mieć wizytę bo nie wiedziała o której wejdzie... waderka chyba się wczoraj i dziś nie meldowała? Jana???? ja dziś pół dnia przespałam bo w nocy nie mogłam spać ![]()
![]() |
#870 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wiem, że pytanie nie do mnie, ale ja ten mocniejszy 0,5 i dzisiaj kupiłam witaminy ( nawet niedrogie 28 zł), gdzie jest w składzie kwas foliowy 0,4 i chyba trzeba będzie odstawić sam kwas. A może dobierać co 3-4 dni jedną tabletkę żeby wyrównać? Jak myślicie? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Ma ktoś kontakt z Agatką ? Na kiedy ma wizytę? Mam nadzieję, że będzie już serduszko ![]() Jana tez nam się nie melduje ![]() Waderka również ![]() Oj dziewczynki nieładnie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.