Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 15:32   #121
iliy
Raczkowanie

GG do iliy
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

docik10 rzęsiska to Ty masz wow!!!

milka777 witaj

Atomoowka gratki że tak fajnie wszystko udało się załatwić

Kochane potrzebuję pomocy Szukam czegoś takiego do włosów (nie wiem jak to się fachowo nazywa: opaska, tiara??? foto w załączniku) chodzi mi o coś takiego tylko bardziej widocznego, troszkę szerszego w kolorze srebra.
Wszystko co do tej pory znalazłam jest cieniutkie i nie za bardzo widoczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg opaska.jpg (21,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg opaska 2.JPG (1,4 KB, 181 załadowań)
Stary 2014-03-18, 15:32   #122
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Witaj co już macie załatwione?

Moje obiecane zdjęcia zaproszeń niestety tylko ostatnie robione aparatem bo odmówił posłuszeństwa i reszta cykana tel który pozostawia wiele do życzenia

Na zdjęciach dwie wersje zaproszeń oraz bileciki które będą dołączane
Ale śliczne Chciałabym takie zaproszenie dostać
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:36   #123
activelifestyle
Rozeznanie

mikonada - super, że tak tanio trafiłaś Moja kosztowała 2500 zł i myślę, że jak za nową to nie tak dużo. Osobiście jestem trochę "niewymiarowa" i raczej z używanych nic bym nie znalazła

zakrecona_kropka - bardzo ładne

A co do butów to ciągle zastanawiam się czy kupić taneczne.... Zawsze, ale to zawsze buty mnie obcierają i odparzają mi "podbicie". Nie wiem już sama
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:36   #124
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Panna Izabella śliczna suknia!

Witam się w nowym wątku! Super tytuł I uciekam Kochane, nauka czeka!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:37   #125
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
a co najśmieszniejsze to rozmawiałam wcześniej z koleżanką przy piwku, że może to będzie dziś.. a jak przyszło co do czego to byłam w szoku i nie mogłam uwierzyć.
Ja od rana czułam że to będzie dziś , mimo że mój dopiero o 13 dowiedział się że pierścionek jest do odbioru Ale też jak przyszło co do czego to byłam tak zaskoczona ze śmiałam się jak nienormalna, a zaręczyny przyjęłam romantycznym "No przecież nie odwołam wszystkiego..." (były 1,5miesiąca temu, czyli część rzeczy mieliśmy dopięte na ostatni guzik, ja już miałam suknie itd)

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:39   #126
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Kochane potrzebuję pomocy Szukam czegoś takiego do włosów (nie wiem jak to się fachowo nazywa: opaska, tiara??? foto w załączniku) chodzi mi o coś takiego tylko bardziej widocznego, troszkę szerszego w kolorze srebra.
Wszystko co do tej pory znalazłam jest cieniutkie i nie za bardzo widoczne
A z etsy?
Na przykład takie:
https://www.etsy.com/listing/1526670...w_type=gallery
https://www.etsy.com/listing/1646871...w_type=gallery
https://www.etsy.com/listing/1737394...w_type=gallery
https://www.etsy.com/listing/1610559...w_type=gallery
https://www.etsy.com/listing/1803668...w_type=gallery
https://www.etsy.com/listing/1605529...w_type=gallery
https://www.etsy.com/listing/1712471...w_type=gallery
https://www.etsy.com/listing/1525523...w_type=gallery

Edytowane przez annic
Czas edycji: 2014-03-18 o 15:42
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:42   #127
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa Twoich spostrzeżeń co do śpiewania na ślubach. Spotkałam się z kilkoma niewypałami (min. panna młoda z kiepskimi możliwościami wokalnymi śpiewająca na cały regulator Ave Maria), kapela biesiadna przygrywająca pieśni kościelne. My chcielibyśmy zespół kameralny, śpiew a capella - głównie pieśni dominikańskie. Byłam na dwóch ślubach z taką oprawą i nie wyobrażam sobie niczego innego (mój chłop się nawet wzruszał, tak po męsku ).

Jak to przeczytałam to zaraz przypomniał mi się mój, jak mu pokazałm kwartet smyczkowy, który znalazłam i chciałabym żeby grał na ślubie. Stwierdził, że on będzie płakał na ślubie, bo ta muzyka jest tak piękna. Oczywiście się oburzyłam jak to, nie na mój widok będzie płakać? (żartuje )
Ale muzyka jest rzeczywiście cudowna. Ale cenowo, zabójstwo

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:43   #128
milka777
Raczkowanie

Mikonada

A właśnie coś mi świta, że bierzesz ślub w Miłosierdziu- ładny kościół

Buty kupiłam w galerii na Plantach i dałam 100 zł w październiku. Tam kobietka miała nowe i używane. Mi sie trafiły z nowej kolekcji i opuściła mi 10zł ceny w salonach mnie nieco przerażały... choć moje są z ekologicznej skóry i pewnie stąd ta cena no, ale ja już tak mam, że nie kupuję nic ze skóry
zakręcona_kropka piękne masz zaproszenia

Edytowane przez milka777
Czas edycji: 2014-03-18 o 15:44
milka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:47   #129
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
witajcie, podczytywałam Was co jakiś czas...
jestem kielecką PM, ślub 13.09 i już mamy większość z rzeczy tych najpilniejszych- a ja nawet już mam suknię
Heeeej Kochana

Melduje się

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:48   #130
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Noooo właśnie o to mi chodziło dziękuję baaardzzzooooo

zakrecona_kropka ślicznie te zaproszenia
Stary 2014-03-18, 15:48   #131
Elrosa
Zadomowienie

Ktoś mi chyba podmienił TŻ... ostatnio na zajęciach z tańca usłyszeliśmy, że niedługo się skończą, bo już coraz mniej osób na nie chodzi i znamy już wszystkie figury, które prowadzący dla nas przewidział. W związku z tym, K. spytał mnie dzisiaj, czy teraz będziemy chodzić indywidualnie, żeby instruktor złożył nam z tych figur jakąś ładną choreografię na pierwszy taniec.
Jestem absolutnie zszokowana, że to jego pomysł
Co prawda jako piosenkę wymyślił sobie "Pomiędzy niebem a piekłem" Huntera, która się kompletnie nie nadaje, ale zawsze to jakiś początek

Za to trochę wkurzyła mnie przyjaciółka, pochwaliłam się jej jego pomysłem, i w zamian usłyszałam, że ułożona choreografia jest kompletnie bez sensu, wygląda to sztucznie i na pewno będziemy się mylić i w końcu staniemy w połowie piosenki i nie będziemy wiedzieć, co dalej. Smaczku dodaje fakt, że sama koniecznie chce zatańczyć układ z "dirty dancing"

Generalnie oboje jesteśmy niezbyt spontaniczni, gdy na kursie pada zdanie "a teraz zatańczcie to, co pamiętacie", zazwyczaj tańczymy w kółko krok podstawowy przeplatany najprostszymi obrotami. A jednak od pierwszego tańca chciałabym coś więcej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 15:48   #132
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Ja od rana czułam że to będzie dziś , mimo że mój dopiero o 13 dowiedział się że pierścionek jest do odbioru Ale też jak przyszło co do czego to byłam tak zaskoczona ze śmiałam się jak nienormalna, a zaręczyny przyjęłam romantycznym "No przecież nie odwołam wszystkiego..." (były 1,5miesiąca temu, czyli część rzeczy mieliśmy dopięte na ostatni guzik, ja już miałam suknie itd)
Ja w dniu moich zaręczyn podejrzewałam, że może się oświadczyć. To była nasza 7. rocznica i jednocześnie w tym dniu broniłam dyplom magisterski Po obronie byłam tak wypruta, że nie miałam siły nigdzie iść, choć mieliśmy iść świętować. A że nie nalegał i nie miał nic zorganizowanego to stwierdziłam, że zaręczyn jednak nie będzie, bo gdyby miały być to pewnie by coś wymyślił.
Oświadczył się po 22, ja byłam w dresach i chciałam iść spać, bo zmęczona - a ten mi z pierścionkiem wyskoczył
Stary 2014-03-18, 15:53   #133
Robusta
Wtajemniczenie

Cytat:

To tak jak My
Przed zaręczynami już była sala, zespół, foto i samochód załatwione i zaliczki popłacone

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:56   #134
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Melduje się
Narazie będzie mnie tutaj mniej, bo TŻcik ma mojego lapka, a nie ogarniam tego wszystkiego z komórki :/

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 16:02   #135
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Oświadczył się po 22, ja byłam w dresach i chciałam iść spać, bo zmęczona - a ten mi z pierścionkiem wyskoczył
Ja byłam w dresie po siłowni Jestem za ogłoszeniem dresu narodowym uniformem zaręczynowym

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 16:03   #136
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
mikonada - super, że tak tanio trafiłaś Moja kosztowała 2500 zł i myślę, że jak za nową to nie tak dużo. Osobiście jestem trochę "niewymiarowa" i raczej z używanych nic bym nie znalazła

A co do butów to ciągle zastanawiam się czy kupić taneczne.... Zawsze, ale to zawsze buty mnie obcierają i odparzają mi "podbicie". Nie wiem już sama
ta co ja mam 2600 kosztowała, ale szyta przez krawcową prywatnie, też jestem niewymiarowa, bo niewiele jest dziewczyn ponad 180 wzrostu..
Po prostu miałam farta i jeszcze w takim kroju i z koronką na dole jak wymarzyłam
Z butami mam tą samą przypadłość
Cytat:
Mój "romantycznie" w drodze w dół zaczął chwalić się ile zniżki wytargował i powiedział ile dał za pierścionek
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 16:03   #137
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Dostałam odpowiedz od zespołu pisownia orginalna :P
"Witam.Niestety niemamy takiej listy.mozna popatrzec na stronke w dziale demo-wiazanki.W wiazankach som napisane grane utwory mozna se je nawed przesluchac.Mozna wyslac do nas spis z muzykom jaka wam sie podoba i ja napisze ktore utwory gramy i ktore bym mogl dorobic do waszego wesela."
Żeby nie było zespół jest z Czech i umieją doskonale mówić po polsku i śpiewać też ale jak widać nie przekłada się to na pisownie:P Teraz mam zagwozdkę ile utworów im wypisać?

Edytowane przez zakrecona_kropka
Czas edycji: 2014-03-18 o 16:05
zakrecona_kropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 16:06   #138
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
ta co ja mam 2600 kosztowała, ale szyta przez krawcową prywatnie, też jestem niewymiarowa, bo niewiele jest dziewczyn ponad 180 wzrostu..
Po prostu miałam farta i jeszcze w takim kroju i z koronką na dole jak wymarzyłam
Z butami mam tą samą przypadłość

Mój "romantycznie" w drodze w dół zaczął chwalić się ile zniżki wytargował i powiedział ile dał za pierścionek
Że się tak nie delikatnei spytam, to jaki masz rozmiar buta, przy takim wzroście?
Bo ja mam problem z butami Wszystkie ładne, w dobrej cenie, w sklepach, wygodne kończą się na 40. A ja muszę mieć 41/42.
Też jestem wysoka.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 16:13   #139
milka777
Raczkowanie

Cytat:
"Witam.Niestety niemamy takiej listy.mozna popatrzec na stronke w dziale demo-wiazanki.W wiazankach som napisane grane utwory mozna se je nawed przesluchac.Mozna wyslac do nas spis z muzykom jaka wam sie podoba i ja napisze ktore utwory gramy i ktore bym mogl dorobic do waszego wesela."
Żeby nie było zespół jest z Czech i umieją doskonale mówić po polsku i śpiewać też ale jak widać nie przekłada się to na pisownie:P Teraz mam zagwozdkę ile utworów im wypisać?
o mamo jako polonistka padłam po przeczytaniu ale to, że są Czechami odrobinkę ich usprawiedliwia mój zespół na wiele Nam nie pozwala niestety- w dodatku wokalistka sie zmieniła i ta śpiewa niezbyt ładnie, a poprzednia miała głos jak z bajki ja bym wypisała jak najwięcej by sprawdzić, co z tego grają...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 16:14   #140
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka777 Pokaż wiadomość
Mikonada

A właśnie coś mi świta, że bierzesz ślub w Miłosierdziu- ładny kościół

Buty kupiłam w galerii na Plantach i dałam 100 zł w październiku. Tam kobietka miała nowe i używane. Mi sie trafiły z nowej kolekcji i opuściła mi 10zł ceny w salonach mnie nieco przerażały... choć moje są z ekologicznej skóry i pewnie stąd ta cena no, ale ja już tak mam, że nie kupuję nic ze skóry
zakręcona_kropka piękne masz zaproszenia
tak, w Miłosierdziu
nawet nie wiedziałam, że tam mają takie buty- też się może przejdę

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Za to trochę wkurzyła mnie przyjaciółka, pochwaliłam się jej jego pomysłem, i w zamian usłyszałam, że ułożona choreografia jest kompletnie bez sensu, wygląda to sztucznie i na pewno będziemy się mylić i w końcu staniemy w połowie piosenki i nie będziemy wiedzieć, co dalej. Smaczku dodaje fakt, że sama koniecznie chce zatańczyć układ z "dirty dancing"
ewidentnie zazdrości- olej to

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Ja w dniu moich zaręczyn podejrzewałam, że może się oświadczyć. To była nasza 7. rocznica i jednocześnie w tym dniu broniłam dyplom magisterski Po obronie byłam tak wypruta, że nie miałam siły nigdzie iść, choć mieliśmy iść świętować. A że nie nalegał i nie miał nic zorganizowanego to stwierdziłam, że zaręczyn jednak nie będzie, bo gdyby miały być to pewnie by coś wymyślił.
pewnie sądził, że po powrocie do domu trochę odpoczęłaś to doda Ci trochę wrażeń
Cytat:
Ja byłam w dresie po siłowni Jestem za ogłoszeniem dresu narodowym uniformem zaręczynowym
zgadzam się choć ja byłam a'la dresowo-górsko ubrana
Stary 2014-03-18, 16:17   #141
201604261006
Konto usunięte

Witam się w nowym wątku!

Panna Izabela, mikonada piękne suknie!

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
Miałam w sobotę próbny makijaż, mam foto.
Twoje rzęsy! Makijaż bardzo ładny

Cytat:
Mi też się podobają bardziej na jasnych włosach myślałam nawet o rozjaśnieniu włosów do ślubu, ale w jasnych mi jest chyba gorzej ...
Zostaw ciemne!

Cytat:
A jakie buty wybrałyście/ wybieracie do ślubu? Chodzi mi o krój bardziej.. Zabudowane/czółenka/coś a'la sandały na obcasie czy w innym stylu...
Prawdopodobnie takie tylko że czerwone http://www.akces2.com/amanda-obuwie-...lstandard.html
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 16:18   #142
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Że się tak nie delikatnei spytam, to jaki masz rozmiar buta, przy takim wzroście?
Bo ja mam problem z butami Wszystkie ładne, w dobrej cenie, w sklepach, wygodne kończą się na 40. A ja muszę mieć 41/42.
Też jestem wysoka.
o dziwo- 39, kiedyś miałam 40, ale jakoś tak się stało, ze teraz ciągle 39 kupuję
Cytat:
ciężko się to czyta
Czechy ich ratują
Stary 2014-03-18, 16:21   #143
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
Cudowna - jedna z najładniejszych jak dla mnie!!! Czasem jak patrzę na Wasze suknie to sama już nie wiem czy moja to jest ta jedyna
Całkiem niepotrzebnie w końcu ja też widziałam dużo ładnych sukien ślubnych i dziewczyny w nich, ale wiesz, sama suknia to nie wszystko najważniejsze jest to, jak się w danej sukni czujesz, a skoro wybrałaś swoją, to w niej czujesz się najlepiej - więc to jest TA suknia

Ja np. bardziej podobałam się dziewczynie w salonie i mojej mamie w innej sukni, być może nawet wyglądałabym lepiej, ale co z tego, skoro w swojej się czuję idealnie?
A zdjęć na sobie po prostu nie chciałam, miałam możliwość je zrobić po zamówieniu sukni. Na głównym i tak bym nie wstawiła swojego zdjęcia
ale raz w życiu będę nieskromna i powiem, że wyglądam lepiej niż modelka (suknia zresztą też się prezentuje lepiej niż na zdj)
Co do pleców- moim warunkiem były odkryte plecy, innej bym nie miała

docik, sympatyczny make up widzę, że masz podobnie jak u mnie - blada twarz w porównaniu z resztą ciała (chyba że to tylko na zdj tak wyszło)

Co do tuszu do rzęs, to ja polecam Bourjois Twist Up The Volume czy jakoś tak, wodoodporny mam marne i jasne swoje rzęsy a dzięki niemu mogę mieć jakie chcę

weselna, a co miałaś za figurki?
Odnośnie śpiewu na ślubach - szukam albo zespołu (/grupy) gospel, albo kwartetu smyczkowego ze śpiewem, albo innych instrumentów/łączenia, z gitarą np. aby nie były klawiszowe jakby ktoś coś wiedział proszę o kontakt (woj. mazowieckie/ podlaskie)

activelifestyle, jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza że jak suknia przyjdzie, to będę mogła tam dobierać dodatki, welony/toczki itp, a także fryzurę próbną do mojej sukni, z czym się nie spotkałam jeszcze

ysia, ja podczas zaręczyn byłam w piżamie i szlafroku

Lecę tworzyć prezentację na zajęcia, o ile się na nich w ogóle pojawię - dziś mam "wolne" dzięki całonocnemu rzygańku.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 16:25   #144
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie sądził, że po powrocie do domu trochę odpoczęłaś to doda Ci trochę wrażeń
Raczej się biedny stresował Przez cały dzień jakiś taki spięty był i mrukliwy, że myślałam że coś się stało niefajnego. Kupę lat razem, ale jednak stresik był jak się okazało Mimo że doskonale wiedział jaka będzie odpowiedź

Dres oficjalnym strojem zaręczynowym
Powinnam podtrzymać tradycję i w dniu ślubu wystąpić w gustownym dresiku. Np. białym
Stary 2014-03-18, 16:31   #145
cornflower_girl
Zakorzenienie

zakrecona_kropka Piękne zaproszenia

weselna Fakt, to rzeczywiście są przejścia z organistami. Po pierwsze, ciężko o dobrego organistę. Druga sprawa - czasami (tak jak np. w naszym kościele) jest powiedziane, że organista musi być, że trzeba mu również zapłacić (nieważne czy gra, czy nie). I jest próba władzy. Szkoda, że to odbija się niestety na oprawie ślubu.

A żeby posłuchać śpiewających na żywo - dobra rada.

Lg_ago No przecież że się wzruszy jak Cię zobaczy, nie ma wątlpliwości
Piękne nagranie... Jak słucham takich rzeczy, to coraz bardziej się nie mogę doczekać ślubu.

Elrosa O ja, to się chwali u Twojego mężczyzny A co do koleżanki - nie przejmuj się. Jest różnica między choreografią, która jest przećwiczona i na miarę umiejętności od choreografii danej na wyrost dla ludzi, którzy w ogóle nic nie tańczą.

Co do uniformów zaręczynowych - chłopy mają "wyczucie" co do momentu - ja byłam w stroju kąpielowym, bez makijażu, z rozwianym włosem (bo opalaliśmy się na plaży). Z rozmów z koleżankami najczęściej pojawiające się zaręczynowe stroje - dres, piżama. Nigdy nie słyszałam o sukience lub innym eleganckim stroju kojarzącym się z tym podniosłym momentem

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 16:36   #146
Robusta
Wtajemniczenie

To ja akurat miałam elegancka sukienkę ale to tylk dlatego, że spodziewałam się że na tej kolacji mój TŻ mi się oświadczy :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 16:38   #147
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Coś w tym jest, po raz pierwszy TŻ padł na kolana w dresach

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 16:41   #148
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mialam gluta to pasa bo bylo z minus 30 i stalismy o polnocy na jednej z gor a alpach
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 16:42   #149
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

O tym tańcu to nie ja pisałam, ktoś źle zacytował. A Tobie mikokto będzie robił oprawę muzyczną na ślubie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 16:49   #150
milka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
zakrecona_kropka Piękne zaproszenia

weselna Fakt, to rzeczywiście są przejścia z organistami. Po pierwsze, ciężko o dobrego organistę. Druga sprawa - czasami (tak jak np. w naszym kościele) jest powiedziane, że organista musi być, że trzeba mu również zapłacić (nieważne czy gra, czy nie). I jest próba władzy. Szkoda, że to odbija się niestety na oprawie ślubu.
oj potwierdzam- pamiętam jak w jednej parafii organista przekręcał słowa większości pieśni i np zaśpiewał "o krwi i wodo, któraś wypłynęła z najwświetszego serca Maryjnego" a ja z koleżanką taaaaaki śmiech, że proboszcz wzrokiem nas przeszył a wikary też śmeich
na szczęście w parafii gdize biorę ślub organista ma ładny głos... wcześniej był pan, który był niewidomy- ponoć miał głos cudowny... a możliwe, że Nam będą śpiewać znajomi i będzie gitarą plus organista

co do uniformów zaręczynowych - heh skąd ja to znam. Nocowałam u Narzeczonego w rocznicę i wyszłam z łazienki z tuurbanem na głowie... wtedy mi się oświaczył

Edytowane przez milka777
Czas edycji: 2014-03-18 o 16:54
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości